KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
-
kerima1
#2001 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Dozer,kako ti je dajdza danas?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2002 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Juče saznadoh da mi je drug još od osnovne, malo stariji od mene, klapci iz mladih dana umro od raka kičmene moždine
samo ga kaže zaboljela leđa odjednom i kad je otišao doktoru konstantovano mu ono najgore.....operisan je i operacija nije uspjela, ostao skoro sasvim nepokretan do smrti
Ostade sinčić iza njega...imao je 33 godine. Laka ti zemlja druže stari živjećeš u sjećanju stare raje..... 
- Dozer
#2003 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Kerima, dobar je.
- Domaci izdajnik
#2004 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Niti je pio, niti je pušio, a redovno išao na rekreaciju kad god bi ugrabio slobodno.....a oni narkomani i pjandure po naselju deset godina se ne trijezne, puše ko kotlovnica svakakvu krdžu, a mislim da bi meni mogli krvi dati meni koji zdravo živim i sportski sam aktivan 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2005 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
nema to veze
bilo je istraživanje to je jednostavno BAD LUCK
bilo je istraživanje to je jednostavno BAD LUCK
- Kinesko prkno
#2006 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Regionalna i republicka udruzenja oboljelih od MS-a podnijeli zahtijev za legalizaciju proizvodnje i prerade kanabisa u ulje.
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/zdr ... 83796.html
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/zdr ... 83796.html
- Dozer
#2007 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ispravno. Samo...ovo treba raditi na nivou BiH, a ne na nivou entiteta.
Ali, kako to kod na ide, valjda su oni sa MS u jendom blentitetu vise pogodjeni od onih u drugom...
Ali, kako to kod na ide, valjda su oni sa MS u jendom blentitetu vise pogodjeni od onih u drugom...
-
Borba
#2008 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Imam jedno pitanje forumase, svako misljenje je dobro doslo...
Naime, "moj bolesnik" se odlucio da pokusa sa uljem o kojem se prica na temi. Buduci da koristi "Duragesik" flastere, zanima me smije li se ulje korisiti dok se koriste i flasteri, ili se flasteri trebaju skinuti prije nego sto se pocne sa uljem...?
Naime, buduci da i flasteri i ulje obaraju pritisak, kako na bolesnika moze djelovati istovremeno koristenje oboje?
(Da ovo moje pitanje ne bi bilo pogresno protumaceno ili nesto drugo, samo da napomenem da od razlicitih doktora imam i razlicite informacije, pa me zanima da li neko na forumima ima slicna iskustva i dvojbe...)
Unaprijed hvala na misljenjima i sugestijama!
Naime, "moj bolesnik" se odlucio da pokusa sa uljem o kojem se prica na temi. Buduci da koristi "Duragesik" flastere, zanima me smije li se ulje korisiti dok se koriste i flasteri, ili se flasteri trebaju skinuti prije nego sto se pocne sa uljem...?
Naime, buduci da i flasteri i ulje obaraju pritisak, kako na bolesnika moze djelovati istovremeno koristenje oboje?
(Da ovo moje pitanje ne bi bilo pogresno protumaceno ili nesto drugo, samo da napomenem da od razlicitih doktora imam i razlicite informacije, pa me zanima da li neko na forumima ima slicna iskustva i dvojbe...)
- Kinesko prkno
#2009 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Jesu li ti flasteri na bazi fentalina?Borba wrote:Imam jedno pitanje forumase, svako misljenje je dobro doslo...
Laik sam,ali mislim da bi ulje kao anti-epileptik smanjilo dejstvo flastera na bazi opijata.
- Dozer
#2010 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Tacno je, ne bi trebalo uzimati oboje. Bolesnik svakako nece morati koristiti nista vise protiv bolova kad pocne s uljem, jer ce nakon dan-dva svi bolovi ionako nestati.
Moja preporuka ti je da krenete s dozom od jedne male kapljice (recimo umoci 2mm cackalice u ulje, onda to stavi na prst i utrlja pod jezik) ujutro nakon dorucka i navecer pred spavanje, i tako 3-4 dana, pa onda naredna 3-4 dana po dvije kapljice, pa po 3, i tako redom dok se ne dodje do 27 kapljica po dozi (ili, kako kazu, velicine zrna rize).
NAPOMENA: Ako vidis da pacijent ulje ne podnosi najbolje, da ima prevelike mucnine ili da je toliko odvaljen/a da ne moze da funkcionise, onda vrati dozu na prethodni nivo jos 3-4 dana, da bi se organizmu dalo jos vremena za privikavanje. Cijelo vrijeme piti dosta tecnosti.
Budi spreman na to da ce pacijent biti dobro "odvaljen" bar 7-10 prvih dana, a onda ce efekti polako poceti popustati i nakon 20-25 dana vise nece imati reakcija tog tipa jer ce se tijelo adaptirati na THC.
Ja sam licno probao, kako bih vidio djelovanje, a uzeo sam mozda dvije kapi. Odvalilo me samo tako i drzalo nekih 4-5 sati, ali sam pola toga ubio u spavanju. E sad, ja sam prilicno fizicki jak, a i zdrav sam (valjda...), tako da to trajanje moze biti malo duze kod nekoga slabijeg, pogotovo nakon hemoterapija kad je organizam oslabljen.
Sljedece nuspojave do kojih moze doci su osamucenost i pospanost, brljanje u prici, izostanak stolice, mucnina (ako moze, neka slobodno povrati), a zatim povecanje apetita (koje treba kontrolisati da se ne bi jelo redom sta god dodje pod ruku). Slobodno ga/je pustite da spava koliko god moze. U pocetku se mogu desavati i neke halucinacije. Ja ih nisam imao, a ni ovaj moj, i mnogi korisnici kazu da su rijetke, medjutim mogu se javiti pa je bitno da je neko uvijek s pacijentom, bar dok se ne navikne na ulje i dok gornji simptomi ne popuste, a popustice sigurno.
Pritisak ce takodjer mozda pasti, u pocetku mozda nece imati apetita nikako (i nemojte je/ga forsirati da jede. Ako moze kakve supice, caja s dvopekom, griza, cokolina, sutlije i sl. - super. Ovaj moj nije nista pojeo skoro 2 mjeseca, ali zato sad opet halise), ali sve ce se to normalizovati. Kupi u apoteci maticnu mlijec (Royal Jelly) od 1500mg (ampule), i neka to popije svako jutro prije bilo cega drugog.
Redovno mjeri pritisak, i ako bude nizak (kod ovog mog je znao biti i 80/60 ili 70/50) ne leti odmah na infuzije i sl. jer od toga nema nikakve koristi. Samo ce se pumpati tecnost u vene, a pritisak nece skociti. Umjesto infuzija je najbolje da mu/joj dajete Podravkinu pilecu supu, ona u onoj plavo-zutoj kesici, s horozom na slici (ne znam zasto, ali od dosta doktora sam cuo da je ona najbolja i da je odlicna umjesto infuzije). Ako mogne s dvopekom - odlicno.
To je to... ako se sjetim jos cega - napisem. Ili, ako imas jos kakvo pitanje, a znam odgovoriti, pitaj.
Moja preporuka ti je da krenete s dozom od jedne male kapljice (recimo umoci 2mm cackalice u ulje, onda to stavi na prst i utrlja pod jezik) ujutro nakon dorucka i navecer pred spavanje, i tako 3-4 dana, pa onda naredna 3-4 dana po dvije kapljice, pa po 3, i tako redom dok se ne dodje do 27 kapljica po dozi (ili, kako kazu, velicine zrna rize).
NAPOMENA: Ako vidis da pacijent ulje ne podnosi najbolje, da ima prevelike mucnine ili da je toliko odvaljen/a da ne moze da funkcionise, onda vrati dozu na prethodni nivo jos 3-4 dana, da bi se organizmu dalo jos vremena za privikavanje. Cijelo vrijeme piti dosta tecnosti.
Budi spreman na to da ce pacijent biti dobro "odvaljen" bar 7-10 prvih dana, a onda ce efekti polako poceti popustati i nakon 20-25 dana vise nece imati reakcija tog tipa jer ce se tijelo adaptirati na THC.
Ja sam licno probao, kako bih vidio djelovanje, a uzeo sam mozda dvije kapi. Odvalilo me samo tako i drzalo nekih 4-5 sati, ali sam pola toga ubio u spavanju. E sad, ja sam prilicno fizicki jak, a i zdrav sam (valjda...), tako da to trajanje moze biti malo duze kod nekoga slabijeg, pogotovo nakon hemoterapija kad je organizam oslabljen.
Sljedece nuspojave do kojih moze doci su osamucenost i pospanost, brljanje u prici, izostanak stolice, mucnina (ako moze, neka slobodno povrati), a zatim povecanje apetita (koje treba kontrolisati da se ne bi jelo redom sta god dodje pod ruku). Slobodno ga/je pustite da spava koliko god moze. U pocetku se mogu desavati i neke halucinacije. Ja ih nisam imao, a ni ovaj moj, i mnogi korisnici kazu da su rijetke, medjutim mogu se javiti pa je bitno da je neko uvijek s pacijentom, bar dok se ne navikne na ulje i dok gornji simptomi ne popuste, a popustice sigurno.
Pritisak ce takodjer mozda pasti, u pocetku mozda nece imati apetita nikako (i nemojte je/ga forsirati da jede. Ako moze kakve supice, caja s dvopekom, griza, cokolina, sutlije i sl. - super. Ovaj moj nije nista pojeo skoro 2 mjeseca, ali zato sad opet halise), ali sve ce se to normalizovati. Kupi u apoteci maticnu mlijec (Royal Jelly) od 1500mg (ampule), i neka to popije svako jutro prije bilo cega drugog.
Redovno mjeri pritisak, i ako bude nizak (kod ovog mog je znao biti i 80/60 ili 70/50) ne leti odmah na infuzije i sl. jer od toga nema nikakve koristi. Samo ce se pumpati tecnost u vene, a pritisak nece skociti. Umjesto infuzija je najbolje da mu/joj dajete Podravkinu pilecu supu, ona u onoj plavo-zutoj kesici, s horozom na slici (ne znam zasto, ali od dosta doktora sam cuo da je ona najbolja i da je odlicna umjesto infuzije). Ako mogne s dvopekom - odlicno.
To je to... ako se sjetim jos cega - napisem. Ili, ako imas jos kakvo pitanje, a znam odgovoriti, pitaj.
-
razonoda
#2011 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
drago mi je da terapija radi.
- Domaci izdajnik
#2012 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Je li ko probao napitak od kombuhe da konzumira? Kažu da ima efekat na opšte stanje organizma http://lifepressmagazin.com/zdravlje-2/ ... ovecnosti/ Ima i gotov napitak u Delta Maxi marketima.
-
rundavi
#2013 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Prodajem ulje kanabisa . Meni smeta kod kuće . Zapakovano u injekciju .Dobio na poklon ali niko kod kuce ne koristi. Cijena 200 km .
Nije nikakva prevara ulje je veoma jako. Cijena je inače bila 400 KM .
SVI ZAINTERESOVANI NEKA SE JAVE U INBOX
-
ZenaZbrkovima
#2014 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pokusaj ostaviti post ovdjerundavi wrote:Prodajem ulje kanabisa . Meni smeta kod kuće . Zapakovano u injekciju .Dobio na poklon ali niko kod kuce ne koristi. Cijena 200 km .
http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html
-
Borba
#2015 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Jesu, flasteri su na bazi fentanila (4,2 mg, u pitanju je flaster od 25mg/h).Kinesko prkno wrote:Jesu li ti flasteri na bazi fentalina?Borba wrote:Imam jedno pitanje forumase, svako misljenje je dobro doslo...
Laik sam,ali mislim da bi ulje kao anti-epileptik smanjilo dejstvo flastera na bazi opijata.
Moguce, ovo sto si napisao nisam znao…
-
Borba
#2016 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Da, to je informacija koju i ja imam, da ne bi trebalo oboje, ali opet volim da vidim da li neko ima “vise iskustva” sa tim.Dozer wrote:Tacno je, ne bi trebalo uzimati oboje. Bolesnik svakako nece morati koristiti nista vise protiv bolova kad pocne s uljem, jer ce nakon dan-dva svi bolovi ionako nestati.
Od ovih nuspojava sto si napisao, vjeruj da su od HT iste, ako ne i gore… maticnu mlijec sam nabavio “originalnu” od pcelara i to vec koristi. Klopa ide, koliko – toliko. Sa pritiskom se od pocetka HT zezamo, zato me najvise I zanima info oko flastera i ulja. Hvala za info oko podravkinog pjevca, to nisam znao (svaka nova info je dobrodosla).
Dogovoreno, hvala puno na odgovoru!
- Dozer
#2017 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
To izgleda vrlo jeftino... Kolika je sprica, koliko ml ?
-
rundavi
#2018 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Prodajem 3 mg meni kod kuce smeta a prodajem po povoljnoj cijeni i sam sam imao pacijenta oboljelog od karcinoma pa se ne bih usudio nekog prevarit. Treba mi novac jer ulje ne moze više stajati u ovakvom stanju iako stoji na propisanom mjestu zbog kvalitete .
Da bih došao do tog ulja bolje da ne pričam šta sam morao sve uraditi ...
Uglavnom 200 KM - 3 mg
Da bih došao do tog ulja bolje da ne pričam šta sam morao sve uraditi ...
Uglavnom 200 KM - 3 mg
- Dozer
#2019 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
To je OK. Meni ne treba, snabdjeo sam se, ali valjda ce se neko javiti...
-
rundavi
#2020 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ko je zainteresovan neka se javi u inbox...
3 mg ulja - 200 KM
Meni kod kuće smeta ali sam ga odložio na mjesto gdje može trajati .
I sam sam imao pacijenta s karcinomom tako da sam jedva i nabavio ovo ulje .
Ulje je upotrijebljeno 4 puta (kako se i upotrebljava a stavlja se na vrh čačkalice jedna kapljica zato i jeste u šprici ) i koštalo me je 400 KM.
NIJE NIKAKVA PREVARA S OBZIROM DA SAM BIO SPREMAN UBITI ZA OVO ULJE SAMO NEMA NIKAKVE SVRHE KOD KUCE A NE KORISTI GA NIKO ...
3 mg ulja - 200 KM
Meni kod kuće smeta ali sam ga odložio na mjesto gdje može trajati .
I sam sam imao pacijenta s karcinomom tako da sam jedva i nabavio ovo ulje .
Ulje je upotrijebljeno 4 puta (kako se i upotrebljava a stavlja se na vrh čačkalice jedna kapljica zato i jeste u šprici ) i koštalo me je 400 KM.
NIJE NIKAKVA PREVARA S OBZIROM DA SAM BIO SPREMAN UBITI ZA OVO ULJE SAMO NEMA NIKAKVE SVRHE KOD KUCE A NE KORISTI GA NIKO ...
-
tr_ba
#2021 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Dajdzi zelim sve naj naj...
A tebi cestitam na saburu,Dozer-e,16 stranica ubjedzivanja,u rangu si Aristotela,neznam ni ja,nekih tamo filozofa,parafraziram.
Svaka ti cast!
Temu sam saslusao u cugu,naravno bez videa,jer mi hvala Bogu netreba!
Misljenja sam da ima "nesto" u tom lijecenju pomenutim uljem,i da bih ga i sam konzumirao u slucaju NED'O BOG!
A tebi preporucujem da ignorises "likove" u buducnosti,i da popijes caj,i da odmoris malo...
Pozz
A tebi cestitam na saburu,Dozer-e,16 stranica ubjedzivanja,u rangu si Aristotela,neznam ni ja,nekih tamo filozofa,parafraziram.
Svaka ti cast!
Temu sam saslusao u cugu,naravno bez videa,jer mi hvala Bogu netreba!
Misljenja sam da ima "nesto" u tom lijecenju pomenutim uljem,i da bih ga i sam konzumirao u slucaju NED'O BOG!
A tebi preporucujem da ignorises "likove" u buducnosti,i da popijes caj,i da odmoris malo...
Pozz
- Dozer
#2022 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
A borba jos traje...nista jos nije gotovo. Sad ce ici da vadi nalaze, snimci, ovo, on, i tek tad cemo znati da li zaista ima nekog napretka.
Gledajuci ga - poboljsanja su ocigledna, ali... to cu zaista moci reci tek kad vidim nalaze i snimke.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2024 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ako ce kome pomoci
dobio sam neke "spamove" za konopljino ulje valjda je to to
Narudžbe primamo putem:
Mail: [email protected]. ili
Tel.: 051/626-716, Mob.: 091/626 71 60 (od 7:00 do 15:00)
Način plaćanja:
- pouzećem ili
- avansno na naš IBAN: HR9023400091110351498
Rok trajanja ponude: 29.01.2015.
dobio sam neke "spamove" za konopljino ulje valjda je to to
Narudžbe primamo putem:
Mail: [email protected]. ili
Tel.: 051/626-716, Mob.: 091/626 71 60 (od 7:00 do 15:00)
Način plaćanja:
- pouzećem ili
- avansno na naš IBAN: HR9023400091110351498
Rok trajanja ponude: 29.01.2015.
- Dozer
#2025 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Toplo preporucujem da prvo nazovete i pitate koje je ulje - THC ili CBD. CBD vam ne treba za rak.