.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zli_hordas

#2001 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zli_hordas »

Ommadawn wrote:...i onda neko počne pričati kakav je mangup Juka bio.

Ovi nisu mlatili slabije od sebe.
Jok evo i ovde je fer bilo 4 na 2 plus palije lanci toliko o fer tuci.
calculator

#2002 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by calculator »

klavirdžija wrote:Samo da izjavim: poserem se dobro u ovakve "legende" i "vrijednosti", i nakon toga dobrooooo otarem današnjim "Oslobođenjem", jer očito nizašta drugo ni nije.
Šupak. Sa sigurnošću se može ustvrditi da je najniži stadij naseg sugrađanina bio i ostao šupak. Šupci su dolazili iz svih sredina i bilo ih je jako mnogo u svim društvenim i socijalnim strukturama. Karakteristično za njih je i to da su se mogli pronaći u svim religijama i svim nacionalnostima.

Papak je nešto blaži oblik pakšua koji je najčešće dolazio iz prigradskih naselja, sela i iz nižih društvenih i socijalnih struktura. Njihov najveći zajeb je to što se nikada nisu mogli prilagoditi zakonima čaršije, mada su cijeli život težili tome. Papak voli selo, miris sijena i balege, Lepu Brenu i Cecu. Kad priča, papak pretjerano galami i mlatara rukama, obožava cvijetne ili geometrijske dezene na košuljama, a u unutrašnjem džepu sakoića obavezno se nađe čakijica u slučaju "Ne daj Bože, nek se nađe...

Papčina je viši stadij papka, a niži stadij je obogaćen epitetom Ljaksafon. Za razliku od šupaka, ova romantična grupacija je primitivnija i bezazlenija, mada to pravilo ne vrijedi uvijek. Nažalost, ova grupacija je bila jedna od najmasovnijih na našim bivsim prostorima što je uslovilo čak i nastanku i izgradnji jednog "novokomponovanog" dijela grada koji se zvao "Kineska četvrt", gdje su preko noći doveli svoje. Mada se tu nije mogao vidjeti nijedan kineski restoran ili zalutali kosooki šapđija, ipak su rijetki i "normalni" stanovnici ovog naselja bili prinuđeni slušati jezik koji je u dobroj mjeri podsjećao na kineski: umijesto da kažu ovdje, tamo ili nedavno, u Kineskoj četvrti se govorilo: tuj, nuj, o tojc....ojhaaaaaaaaa!!!

http://forum.klix.ba/definicija-supka-p ... 14740.html
jalijas74

#2003 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by jalijas74 »

Sarajmen wrote:
DZONPI wrote:Fala buraz na slici,eto Haseta nisam vidio 15 kuka al pozno sam ga odma.Jel ono u sredini onaj sa bjelom majicom rahmetli droga,cini mi se da je on.Ako imas jos koju fotku nabaci.
:(
Hasan Đugumović Hase je najvjerovatnije sinoć umro. Da Bog da , da se javim opet i demantujem ovu informaciju što dođe do mene.
Jel ovo Hase iz Hz ?
Innovation

#2004 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Innovation »

Image
[quote]HASAN (ŠUKRIJA) DŽUGUMOVIĆ
Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi HASAN (ŠUKRIJA) DŽUGUMOVIĆ preselio na Ahiret

Last edited by Innovation on 20/12/2015 14:33, edited 1 time in total.
Edin H.

#2006 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

jalijas74 wrote:
Sarajmen wrote:
DZONPI wrote:Fala buraz na slici,eto Haseta nisam vidio 15 kuka al pozno sam ga odma.Jel ono u sredini onaj sa bjelom majicom rahmetli droga,cini mi se da je on.Ako imas jos koju fotku nabaci.
Hasan Đugumović Hase je najvjerovatnije sinoć umro. Da Bog da , da se javim opet i demantujem ovu informaciju što dođe do mene.
Jel ovo Hase iz Hz ?
Hase sto je uvijek sa Dadom zajedno isao po utakmicama? :(

Umro je i Keno - Zuti sa Cengic Vile, i on je ranije spominjan na ovim stranicama. :(
smijesni_ste

#2007 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by smijesni_ste »

Edin H. wrote:
Umro je i Keno - Zuti sa Cengic Vile, i on je ranije spominjan na ovim stranicama. :(
Šta je bilo njemu na kraju? :(

Čuo sam da je bila bolest u pitanju bila, a zakleo bih se da sam ga vidio malo prije smrti onako u svom prepoznatljivom brzom hodu kao da je sve u redu :o :sad:
DZONPI

#2008 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Nazalost istina.Srcani tako mi rece jedan stari Hordas.E sta smo zajedno popili i finih Dana proveli.Pozdrav raji koja ga je znala.Kaktus Rebus Stelex i ostale nase lijepe stare rupe.Nadam se da je Campo Ziv OD te ekipe.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2009 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pitar sa Kariba »

DZONPI wrote:Nazalost istina.Srcani tako mi rece jedan stari Hordas.E sta smo zajedno popili i finih Dana proveli.Pozdrav raji koja ga je znala.Kaktus Rebus Stelex i ostale nase lijepe stare rupe.Nadam se da je Campo Ziv OD te ekipe.
:thumbup:

Ziv je Campo, zgutio se k`o upitnik dosao, ali hoda po Koševu.
Hasetu, lahka zemlja!
DZONPI

#2010 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Hvala buraz na informaciji ja Sam dosta vremena proveo SA tom ekipom .Znaci Campo se neda.E kad se sjetim rahmetli Haseta Droge i nezaboravnih derneka.Nedaj se generacijo sto BI rekli.
muha_sa

#2011 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Gdje mi je Katarina Kosaca@ :?

umro mi ahbab s kojim sam djetinjstvo proveo :( zna ga Kata a nema je na forumu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2012 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:Gdje mi je Katarina Kosaca@ :?

Ma, oćerali me sa foruma bez veze, pa više i ne pišem.... nego se baš sjebah za tvog prijatelja, a mog poznanika... Rahmet mu duši. Svi odoše, ne možeš se više na Čaršiji ni upitat sa nekim :(
Edin H.

#2013 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote:Gdje mi je Katarina Kosaca@ :?

Ma, oćerali me sa foruma bez veze, pa više i ne pišem.... nego se baš sjebah za tvog prijatelja, a mog poznanika... Rahmet mu duši. Svi odoše, ne možeš se više na Čaršiji ni upitat sa nekim :(
Ko te ba ocero?

I ja se pitah sta je s tobom.
Almir_93

#2014 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Almir_93 »

smijesni_ste wrote:
Edin H. wrote:
Šta je bilo njemu na kraju? :(

Čuo sam da je bila bolest u pitanju bila, a zakleo bih se da sam ga vidio malo prije smrti onako u svom prepoznatljivom brzom hodu kao da je sve u redu :o :sad:

Keno je imao karcinom jetre :(
Borio se koliko je mogao ali nije uspio da se izbori
smijesni_ste

#2015 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by smijesni_ste »

Almir_93 wrote:
Keno je imao karcinom jetre :(
Borio se koliko je mogao ali nije uspio da se izbori
Baš mi je žao :(

Ako se dopisujem sa sinom, primi moje saučešće :sad:
corsa

#2016 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by corsa »

muha_sa wrote:
ins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS? :? Izgleda stao mi mozak?

Nagradno za sve: koji je zapravo Hasetov originalni nadimak? Kod koga se islo na cevape? Ja znam da nije niti kod Ferhatovica, niti u Devetku, vec kod __________

:sax:
Slino :D

eh,sad da se malo podsjetimo kafane SAN :D i pokojnog Vlade Dijaka--boema-ljudine--sabahilden dodje-nastanca pun djuboks i po vas dan se vrti njegova Selma koju Dugme izvodi.--sjedi Vlado-slusa i pokoju suzu pusti a nama ko nesto cudno :-) ne kontamo :D Chisum pomenu neku raju-birvaktilsku :D Plaho druzenje bilo sa Flekijem i burazom mu Deshom :-D s Deshom ono pravo :-D i dan danas praznik kad se sretnemo :-D moram ovdje pomenut i rahmetli Dudu s Kosevskog-pravi ahbab bijase :thumbup:

Havanaaaa--jebo te gazda Aramisa :lol: evo cio dan kontam kako se zvao :-) znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim :-)

hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu :lol:
Davno @muha_sa napisa ovo, ali samo da obavijestim ljude koji mozda poznaju jednog od gore navedenih, tj. Deshu, da je on jutros umro u 65-oj godini. Jos jedan "momak sa sarajevskog asfalta" manje! :(
muha_sa

#2017 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( :(

joj--ne mogu sebi doc :(
HAVANA

#2019 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:D

Chisum

#2020 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

E, vidis ti to... udjoh, reko' ajd' da dimvi ima li kakvih novih zajebancija, a ovdje sve jedna za drugom lose vijesti... Sve manje raje, sve vise papaka gdje god se covjek okrene.

Rahmet im i laka im zemlja bosanska, sarajevska!

Ne znam je li neko postavljao ovo ranije na ovoj temi, jer ovo su svi barem jednom pogledali, ali dugo nisam pogledao, pa da se, onako, zorom malo nasmijemo.

:lol:

Da su audiciju pravili ne bi se bolje poklopilo... :lol:

Cholpa prekucao sve skrivene kamere svijeta. :lol:

Inace, fantasticna ekipa sarajevske televizije. Fudo Mulahasanovic, prava raja, radio je ove skrivene kamere (on, satro, ovdje dobija televizor), umro je, nesretnik, pred sami rat, bio ozenjen tada velikom ljepoticom, advokaticom Almom Mulahasanovic, zivjeli su - ovo radi mog forumskog brata HAVANE govorim - preko puta zgrade pokojnog nam doktora Bore Djukanovica, na Marijin Dvoru.
Sef smjene Rade Colovic, tada jos uvijek, cini mi se, clan Pozorista mladih, kasnije Kamernog teatra... Elem, i on se, i rahmetli Fudo, dobro ukenjase kad je Cholpa poceo da divlja... brzu su se isparili. :lol:

"Platicu je ja, jebo je sherpa... daj drugu, ociju ti...." :lol: :lol:
julisiz es grant

#2021 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

Chisum wrote:E, vidis ti to... udjoh, reko' ajd' da dimvi ima li kakvih novih zajebancija, a ovdje sve jedna za drugom lose vijesti... Sve manje raje, sve vise papaka gdje god se covjek okrene.

Rahmet im i laka im zemlja bosanska, sarajevska!

Ne znam je li neko postavljao ovo ranije na ovoj temi, jer ovo su svi barem jednom pogledali, ali dugo nisam pogledao, pa da se, onako, zorom malo nasmijemo.

:lol:

Da su audiciju pravili ne bi se bolje poklopilo... :lol:

Cholpa prekucao sve skrivene kamere svijeta. :lol:

Inace, fantasticna ekipa sarajevske televizije. Fudo Mulahasanovic, prava raja, radio je ove skrivene kamere (on, satro, ovdje dobija televizor), umro je, nesretnik, pred sami rat, bio ozenjen tada velikom ljepoticom, advokaticom Almom Mulahasanovic, zivjeli su - ovo radi mog forumskog brata HAVANE govorim - preko puta zgrade pokojnog nam doktora Bore Djukanovica, na Marijin Dvoru.
Sef smjene Rade Colovic, tada jos uvijek, cini mi se, clan Pozorista mladih, kasnije Kamernog teatra... Elem, i on se, i rahmetli Fudo, dobro ukenjase kad je Cholpa poceo da divlja... brzu su se isparili. :lol:

"Platicu je ja, jebo je sherpa... daj drugu, ociju ti...." :lol: :lol:
Fudo je ovaj s bradicom, jel? A koji je taj Čolpa?
Pitar sa Kariba

#2022 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

julisiz es grant wrote:Fudo je ovaj s bradicom, jel? A koji je taj Čolpa?
Uvazeni advokat! :lol:
julisiz es grant

#2023 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Pitar sa Kariba wrote:
I kažu nije bilo papaka prije rata...još ovaj nije neki jalijaščić, već naizgled ozbiljan čovjek u godinama, a vidi ga...cccc...
Pitar sa Kariba

#2024 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

julisiz es grant wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
I kažu nije bilo papaka prije rata...još ovaj nije neki jalijaščić, već naizgled ozbiljan čovjek u godinama, a vidi ga...cccc...
Ma nisu oni bas papci, nego jbg "ciganija". Zivjeli svi u jednoj kuci, onda se posvađaju izlete na ulicu i dozivaju se: "Aaamiiidza izađi da te zbodem nozem", vazda dreka galama.... :lol:
julisiz es grant

#2025 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

:lol: :lol:
Post Reply