Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Sinapsa

Post by Sinapsa »

pa dobro Prenj, da se treba ulagati u restauraciju postojecih spomenika, to si u pravu, ali nece tih 5000 km ili slijedecih 50.000 km od kantona (bezveze navodim cifre) spasiti nasu kulturnu bastinu ili nekoga u BiH osiromasiti. Jedan nas "ozbiljan" politicar godisnje mnogo vise kosta. Ako bi se zaista piramida pronasla to bi sasvim sigurno skrenulo interes i na ostale Bosansko-Hercegovacke kulturno-istorijske spomenike i omogucilo novac za restauraciju i cuvanje tog nasljedja. Mislim da piramida ne steti ni Bobovcu ni Milama ni Radimlji. Za njih i prije nije bilo interesa od strane politike...sto bi se moglo sa ovim projektom da promjeni.
Mislim da se sredstva za ovaj projekt odvajaju jer bi jedna piramida bila pun pogodak za BiH....jer je ona nesto spektakularno. Ne vjerujem da ce se neko obogatiti ili osiromasiti za tih par hiljada km....
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

MISLIM DA TEMA NIJE "PIRAMIDA" VEC "OSMANAGIC"...
meni ne ide u glavu iz kojih razloga krkani napadaju covjeka .
osmanagic amater,zanesenjak,egocentrican,ubleha, itd...

eh znate sta ,nabio vas osmanagic na kurac sve do jednog...
treba sram i stid da vas bude...
ako niste u stanju nista doprinijeti rasvijetljavanju brda oblika piramide, ne napadaj te covjeka, koji se mozda i jeste malo zanio!!!!
a ko to nebi, da je na njegovom mjestu.
njegov hobi jeste izucavanje piramida i igrom slucaja otkrije "piramidu"
a sta krkani rade ????kritikuju ga i to ono seljacki:"ma ti doktor,ti arheolog " i slicni niski udarci.
gospodine znanje, njemu slicni ako nemate sta pametno da napisete onda izadjite malo ,prosetajte se gradom ,posevite koju trebu ,ako to niste u stanju, brate hashima u ruku i razvucite.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

jeste Murate, i ja bih se zanio kad bih je pronasao.
Jest da sam farmaceut i da bi mi neki jebali sve po spisku ali tu priliku nebih propustio.
Da sam kojom prilikom bio prije Osmanagica u Visokom mozda bih i sam otisao na brdo i poceo da krampam :) .
To brdo tu stoji koliko stoljeca (evtl. stotine hiljada evtl. milione godina ako nije piramida) a niko do sada nije dosao na tu ideju...ipak, za takve tvrdnje treba biti ili hrabar ili drzak ili samouvjeren ili lud ili pametan ili sve zajedno. :-)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

cernica wrote:
Pravimjernik wrote: hej pa je li ovo gore "jedini instrument MOG dokazivanja" znači da si ti cernica ustvari SEMIR OSMANAGIĆ? pa otkrio si se mangupe! znaš, moj IQ ti je 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50), i čini mi se da si se provalio jarane ko niko!
@Macuser, podsjeća li te rečenička struktura ove cernice na Osmanagića? Mene jaaaaako
prosu se čoek ko tepsija
Slab ti je test (a prema tome I IQ).
ko si ti da određuješ jačinu testa inteligencije na kojem ne bi osvojio ni 100???? :?
Naravno da ja nisam Osmanagic,
svako ko ima imalo logike vidi iz ove tvoje greške da ti jesi osmanagić.
(ali hvala na komplimentu). Podnaslov se ne donosi na mene nego na tebe I slicne (procitaj odlomak). Ja ni blizu nisam njegovog preciznog izrazavanja, rjecitosti I znanja. Osmanagic nikog nebi vrijedjao, kao ja (ali takav sam temperament jer sam sa Juga).
primjetio sam da vrijeđaš ovuda po farumu ljude koji znaju puno više od tebe da bite se familija odrekla samo da nisi anoniman.
Striktno nam je rekao da na uvrede ne odgovaramo uvredama nego samo istinom, cinjenicama I argumentima, odnosno da se postavimo profesionalno u svojim nastupima. On je apsolutno svjestan vase nezrelosti I savjetovao nas da budemo strpljivi jer ce za jos ne dugo sva vas osporavnja ostati bezvrijedni – onog momenta kada se konture Piramide ukazu na proljece-ljeto ove godine.
uuu hebotee pa ovi prava sekta!!!!!!!! imaju i vodju koji ima kaze sta da misle i govore! :sad:
Last edited by pravimjernik on 11/01/2006 17:20, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Poceo sam par puta citati postove i iskren da budem nisam uspio, em sto ih je puno ,a druga stvar je sto su licemjerni.
Ja se izjasnjavam kao stari Ilir, odnosno kao potomak graditelja Bosanske piramide. Otkud to....???
Pa kad se okrenem oko sebe i vidim kolicinu seljaka i njihove demagogije, kad vidim politicare i ostale skorojevice... ja sa njima nemam nista zajednicko, lakse ni se identifikovati sa graditeljima piramide nego sa kojekakvim lokalnim kaubojima koji imaju najveci traktor u selu.
Sad ce neko pomislit da sam familija sa Ugarkom ili nekim preradjivacem suhog mesa iz Visokog. Nisam ja sam rodjen u Sarajevu i smatram da bi otkrice piramide u BiH uticalo na sve nas, u toj gradjevini leze odgovori naseg talenta u raznim domenima, leze jos razni odgovori i mnoga pitanja no mi zbog svoje uskogrudosti necemo nikad doci do povrsine, vazda ce mo biti u blatu i mraku...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Ako bi se i pronasla piramida u BiH to za mene nije ama bas nikakav razlog da budem ponosan na Bosance ili sebe kao Bosanca. To su mi gluposti. Vidio sam nekakve majce sa slikama piramide..na jednoj stoji "ponosan sam sto sam Bosanac" ili nesto slicno...Toga me sramota
podvuceno sve kaze ko si i sta si

:-?

to znaci da neznas cijeniti vrijednosti , ko nezna cijeniti svoje vrijednosti on je niko i nista :-?

recimo ako bi se nasla piramida, pa to mijenja knjige historije evrope covjece

bosna bi bila definitivno broj jedan po turizmu u evropi, bosna bi se spominjala u boljem svjetlu a ne ratovi kriminal i ostale crne stvari

a kad znamo da tu turisti naveliko dolaze, onda tu mora biti i posla otvaranje novih radnih mjesta

pa covjece ako stvarno iskopaju piramidu , ima da se sagradi preko dvadesetak hotela samo u tom podrucju visokog :-?

sta znaci biti drzavljanin drzave koji ima piramide, to znaci da si potomak (a mozda i ne ) jedne velike civilizacije u ovom slucaju Iliri

sve sto vishe tog covjeka blatite sve vishe se pokazuje ko ste i sta ste
Macuser

Post by Macuser »

Evo pocinje se sa profitom:
And speaking of profit, a successful local businessman recently bought most of the area on the plateau where 'pyramid entrance' lies.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

El-bosniaco wrote:
Ako bi se i pronasla piramida u BiH to za mene nije ama bas nikakav razlog da budem ponosan na Bosance ili sebe kao Bosanca. To su mi gluposti. Vidio sam nekakve majce sa slikama piramide..na jednoj stoji "ponosan sam sto sam Bosanac" ili nesto slicno...Toga me sramota

to znaci da neznas cijeniti vrijednosti , ko nezna cijeniti svoje vrijednosti on je niko i nista :-?

bosna bi bila definitivno broj jedan po turizmu u evropi, bosna bi se spominjala u boljem svjetlu a ne ratovi kriminal i ostale crne stvari

a kad znamo da tu turisti naveliko dolaze, onda tu mora biti i posla otvaranje novih radnih mjesta

pa covjece ako stvarno iskopaju piramidu , ima da se sagradi preko dvadesetak hotela samo u tom podrucju visokog :-?

sta znaci biti drzavljanin drzave koji ima piramide, to znaci da si potomak (a mozda i ne ) jedne velike civilizacije u ovom slucaju Iliri

FAKAT SEKTA ! :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

FAKAT SEKTA
ne glupiraj se matere ti

sekta ti je kad slijedis slijepo bez dokaza bez icega

a ja koliko vidim semir je iznio dokaze i slike , ja mu vjerujem sve dok se ne dokaze suprotno

kad mi doneses valjan dokaz da nema piramide , da to nije to sto semir govori

onda mozemo diskutovati :-?

a ovako nema svrhe
Macuser

Post by Macuser »

Prvo, niko ne vrijedja Osmanagica. Licno, nemam nista protiv njega. Nije mi nesimpatican lik. Cak mislim da on zaista vjeruje u piramidu. Smatram ga zanesenjakom. Mislim da bi svima na ovome forumu bilo drago da piramida postoji. Receno ovo, sve ostalo sto sam napisao stoji.
Jednostavno, njegov pristup mi ne dozvoljava da ga ozbiljno shvatim.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

El-bosniaco wrote:

lailahilela muhamede resula....gdje ti iskopa te bljuvotine? :-)
o kakvom ti to napadanju na covjeka...sta bolan..kako.... :shock: slab mi je pretisak, molim te nemoj :( ..... gluho bilo i coravo.....
ja monumentalnog nesporazuma.... :-?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

a sta je to to sto ti ne dozvoljava ?????

kakav pristup

pa fino je covjek sutio i nije govorio nista dok nije uradio geoloske analize sa geolozima i arheolozima pa je poslije napisao knjige gdje tvrdi da je piramida i onda poceo drugu fazu iskopavanja i opet nashao nekih dokaza

i sta je tu problem :-?
pravimjernik

Post by pravimjernik »

El-bosniaco wrote:
FAKAT SEKTA
ne glupiraj se matere ti

sekta ti je kad slijedis slijepo bez dokaza bez icega

a ja koliko vidim semir je iznio dokaze i slike , ja mu vjerujem sve dok se ne dokaze suprotno

kad mi doneses valjan dokaz da nema piramide , da to nije to sto semir govori

onda mozemo diskutovati :-?

a ovako nema svrhe
pa valjda on treba dokazat da NIJE brdo? a ne ja dokazivat da nije piramida. a šuplje logike. :lol:
Sinapsa

Post by Sinapsa »

lailahilela...
ovo isto kao da sjedis negdje npr. u nekom lokalu, diskutujes sa ljudima, razmjena misljenja...ono sve fino O.K...
onda uleti neko zavali ti par samara...jebe sve po spisku...nemas pojma sto.....lailahilela....anarhija.... :lol:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

El-bosniaco wrote:
a sta je to to sto ti ne dozvoljava ?????

kakav pristup

pa fino je covjek sutio i nije govorio nista dok nije uradio geoloske analize sa geolozima i arheolozima pa je poslije napisao knjige gdje tvrdi da je piramida i onda poceo drugu fazu iskopavanja i opet nashao nekih dokaza

i sta je tu problem :-?
ama nije ba, neg je PRVO napisao knjige pa onda sve ovo drugo sto si napisao. aaa logike vam čudne..... :shock:
cernica

Post by cernica »

pravimjernik wrote: hej pa je li ovo gore "jedini instrument MOG dokazivanja" znači da si ti cernica ustvari SEMIR OSMANAGIĆ? pa otkrio si se mangupe! znaš, moj IQ ti je 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50), i čini mi se da si se provalio jarane ko niko!
@Macuser, podsjeća li te rečenička struktura ove cernice na Osmanagića? Mene jaaaaako
prosu se čoek ko tepsija
dobra, dobra :lol: :lol: :lol: Ja ono jednom tebi dadoh ime, odnosno lik :shock:
cernica wrote: Slab ti je test (a prema tome I IQ).
wrote: ko si ti da određuješ jačinu testa inteligencije na kojem ne bi osvojio ni 100????
Nisam ti ga ja odredio, nego si ti sam sebi - svojim glupim povezivanjem. :lol:
wrote: primjetio sam da vrijeđaš ovuda po forumu ljude koji znaju puno više od tebe da bite se familija odrekla samo da nisi anoniman.
A primjetio si ?! :lol: :lol: :lol: A testa dobra!!! Jesi li ti dobro provjerio da nema minusa ispred te tvoje cifre IQ? :lol: :lol: :lol:
cernica wrote: Naravno da ja nisam Osmanagic
wrote: svako ko ima imalo logike vidi iz ove tvoje greške da ti jesi osmanagić.
:lol: :lol: :lol: Pa ti si pravi biser!!! :lol: :lol: :lol: Ovim komentarom ukadio si I samog malog blentu :-) I uvrsten si na sami vrh top liste bisera ove teme. OCJENA KOMENTARA: cista desetka (10)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

lailahilela...
ovo isto kao da sjedis negdje npr. u nekom lokalu, diskutujes sa ljudima, razmjena misljenja...ono sve fino O.K...
onda uleti neko zavali ti par samara...jebe sve po spisku...nemas pojma sto.....lailahilela....anarhija....
buraz nije tako :-? niko ti nije sve po spisku

nego sam krikovao zato si reko da ti nebi bio ponosan da ima piramida

,al hajd, kako god :-? to je tvoj stav
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

po njima sam i ja osmangic , nemoj cernica da te to zabrinjava :D i mene su otuzivali da sam osmanagich

a ja covjeka nikad ocima nisam vidio jedino preko slika, i ponekad postavljam pitanja na mail to je to , ako mi nesto nije jasno :-?
pravimjernik

Post by pravimjernik »

cernica wrote:
pravimjernik wrote: hej pa je li ovo gore "jedini instrument MOG dokazivanja" znači da si ti cernica ustvari SEMIR OSMANAGIĆ? pa otkrio si se mangupe! znaš, moj IQ ti je 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50), i čini mi se da si se provalio jarane ko niko!
prosu se čoek ko tepsija
dobra, dobra :lol: :lol: :lol: Ja ono jednom tebi dadoh ime, odnosno lik :shock:
cernica wrote: Slab ti je test (a prema tome I IQ).
wrote: ko si ti da određuješ jačinu testa inteligencije na kojem ne bi osvojio ni 100????
Nisam ti ga ja odredio, nego si ti sam sebi - svojim glupim povezivanjem. :lol:
wrote: primjetio sam da vrijeđaš ovuda po forumu ljude koji znaju puno više od tebe da bite se familija odrekla samo da nisi anoniman.
A primjetio si ?! :lol: :lol: :lol: A testa dobra!!! Jesi li ti dobro provjerio da nema minusa ispred te tvoje cifre IQ? :lol: :lol: :lol:
cernica wrote: Naravno da ja nisam Osmanagic
wrote: svako ko ima imalo logike vidi iz ove tvoje greške da ti jesi osmanagić.
:lol: :lol: :lol: Pa ti si pravi biser!!! :lol: :lol: :lol: Ovim komentarom ukadio si I samog malog blentu :-) I uvrsten si na sami vrh top liste bisera ove teme. OCJENA KOMENTARA: cista desetka (10)
totalni trip. e, bogati jarane, izvini, a na čemu si ti majketi? daj malo ba :lol:
cernica

Post by cernica »

El-bosniaco wrote:po njima sam i ja osmangic , nemoj cernica da te to zabrinjava i mene su otuzivali da sam osmanagich
Ma ni najmanje to mene ne zabrinjava prijatelju, nego pravo zasmijava :lol: :lol: :lol:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

cernica wrote:
El-bosniaco wrote:po njima sam i ja osmangic , nemoj cernica da te to zabrinjava i mene su otuzivali da sam osmanagich
Ma ni najmanje to mene ne zabrinjava prijatelju, nego pravo zasmijava
aha pravo :wink:
što onda tolko žuč prosipaš po ovom forumu,nema koga nisi izvrijeđo. samo se ti vidiš s kilometarskim postovima koje niko normalan ni ne pročita a kamoli da se obazre na njih
bolesnik si ba jarane žešći :lol:
Sinapsa

Post by Sinapsa »

pa jarane ti su u svom postu napravio 78,9 predrasuda...
Evo recimo ja volim BiH...volim tlo te zemlje...i radi nje bi mi bilo drago...radi zemlje Bosanske. Ali da sam ponosan na sebe sto sam Bosanac radi piramide koju Bosanci vjerovatno nisu sagradili, to mi je previse i svana izgleda jadno. Covjecanstvo je tako puno divnih stvari stvorilo da bi bilo smijesno da se sad ja nesto uzdizem i mislim kako smo mi nesto naj, naj... Bilo bi mi maksimalno drago i radi zemlje i pozitivnih posljedica na drzavu, narod....ali sa nekakvim pretjeranim ponosom
(ponos na megafon) imam problema...
to je moje misljenje....sta ti meni sad imas jebavati sve po spisku...
Isto kao da je Osmanagic nekakav bog Amonba ili tako nesto slicno pa sad ne smijem nista kritikovati pa ni 10% njegovog pristupa...
Ja mislim i da bi se Osmanagic distancirao od takvog shvatanja njega samoga.
cernica

Post by cernica »

pravimjernik wrote:
cernica wrote:
Ma ni najmanje to mene ne zabrinjava prijatelju, nego pravo zasmijava
aha pravo :wink:
što onda tolko žuč prosipaš po ovom forumu,nema koga nisi izvrijeđo. samo se ti vidiš s kilometarskim postovima koje niko normalan ni ne pročita a kamoli da se obazre na njih
bolesnik si ba jarane žešći :lol:
Dobar si Pravi... :lol: , nego odoh ja sad na spavanje i cujemo se sutra ;-)
znanje

Post by znanje »

Prenj wrote:Semirove energetske kugle izlozene u muzeju u Ublehi Donjoj ...

Image
Sve "okruglija" od "okruglije"!

:thumbup:
Macuser

Post by Macuser »

Piramide, a izgleda i sekta. Covjek ima utjecaja na ljude, toliko da ako se ne slazes sa njima postaju vrlo agresivni. Ja sam za ovih nekoliko dana, od kada sam na forumu, dobih dosta psovki, samo zato sto mislim svojom glavom. Ispao sam negativac, mrzitelj Bosne i sl. Ponekad propraceno socnom psovkom (to vise govori o tim ljudima samo po sebi, kada nema argumenata, onda primitivac progovori kako jedino zna i umije). Nema svrhe nastavljati sa diskusijom, jer se nema sa kime diskutovati.
Locked