Kada politika asimilacije bude profitabilnija od politike secesije, 5 minuta će trebati.sehohari wrote: ↑10/01/2025 01:54 Ja imam jedno malo drugo pitanje:
Znam da je možda malo čudno, ali, svi mi govorimo o tome da će možda jednog dana Srbi u RS-u uvidjeti da je Bosna i Hercegovina njihova država.
Ali dugoročno, koliko je zapravo više realno da će Bošnjaci u RS-u prihvatiti da je bolje da se oni asimiliraju tamo u političkom smislu?
Iako ne čine velike brojke, nažalost, to bi bilo nešto gdje se čak i moralni adut protiv odcepljenja RS-a gubi.
Razumijem ako je pitanje kao takvo malo naivno, ali ne bi me iznenadilo da takvih slučajeva ima više nego što se misli.
NIkako ljudi da skontaju da iza komplet ove polike stoji kriminal, korupcija i lični finansijski interes.
Za kakve pare i kakav posao bi radili Dušanka Majkić i Sanja Vulić i ostale karikature da nisu u politici.
Bili bi zadnji kurac u nekom zadnjem kurcu, ovako se keširaju hiljade na priči za koju svi znaju da nigdje ne vodi.
Odjavi Hayat i Face TV, prestani čitati portale iz BiH, pogledaj objektivno, 30 godina ista priča, ništa se konkretno na terenu ne mijenja.