BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hakiz

#2001 Re: BHTelecom

Post by Hakiz »

Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.

Razumijem da žele napraviti da svi koji imaju SIM iste mreže razgovaraju po "domaćoj" cijeni bez obzira na to gdje se nalaze, da li su u dometu te mreže ili ne. Ali šta sa razgovorima između korisnika različitih mreža, da li i one postaju po cijenama koje su kao kod "domaće" mreže tog korisnika ili se tretiraju kao međunarodni razgovor pa su više?
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#2002 Re: BHTelecom

Post by stajeba »

kakaljin wrote: 30/06/2021 15:32
stajeba wrote: 30/06/2021 13:25 Kad će povećanje brzine ovog paketa od 5mbps? Prešao bi sa Telemaha na bhtelekom jer mi telemah ne radi kako treba.
Imas u ponudi razne brzine interneta

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... niinternet

Imas isto tako u Moja tv paketima razne brzine interneta u ponudi, cak je bolja opcija uzeti internet u sklopu moja tv paketa

Hoces tv i internet

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Ili tv, internet i telefon

Ako ti je dosla optika u naselje onda bez problema mozes bilo koji paket uzeti,

Podnesi zahtjev za paket koji ti odgovara i dobices odgovor da li taj paket moze na tvojoj adresi
Imam ja IPTV, meni treba samo internet od barem max 8mbps, za 10mbps iz bh telekoma je preskupo 30km, a ovaj od 5mbps je zapravo 4mbps u realnosti i nebih mogao normalno gledati iptv niti bi mogao youtube na 1080p, zato bi mi oko 7-8mbps bilo idealno.
kakaljin

#2003 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Hakiz wrote: 30/06/2021 16:32 Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.

Razumijem da žele napraviti da svi koji imaju SIM iste mreže razgovaraju po "domaćoj" cijeni bez obzira na to gdje se nalaze, da li su u dometu te mreže ili ne. Ali šta sa razgovorima između korisnika različitih mreža, da li i one postaju po cijenama koje su kao kod "domaće" mreže tog korisnika ili se tretiraju kao međunarodni razgovor pa su više?
Ako zoves bh broj bilo koje mreze onda ti ulazi u pretplatu, a ako zoves nekoga u toj drzavi onda se tarifira kao poziv prema inostranstvu. Ist je tako i kad si u BiH
kakaljin

#2004 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

stajeba wrote: 30/06/2021 16:59
kakaljin wrote: 30/06/2021 15:32

Imas u ponudi razne brzine interneta

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... niinternet

Imas isto tako u Moja tv paketima razne brzine interneta u ponudi, cak je bolja opcija uzeti internet u sklopu moja tv paketa

Hoces tv i internet

Ili tv, internet i telefon

Ako ti je dosla optika u naselje onda bez problema mozes bilo koji paket uzeti,

Podnesi zahtjev za paket koji ti odgovara i dobices odgovor da li taj paket moze na tvojoj adresi
Imam ja IPTV, meni treba samo internet od barem max 8mbps, za 10mbps iz bh telekoma je preskupo 30km, a ovaj od 5mbps je zapravo 4mbps u realnosti i nebih mogao normalno gledati iptv niti bi mogao youtube na 1080p, zato bi mi oko 7-8mbps bilo idealno.
To ti je ponuda, pa biras sta ti najvise odgovara
dend

#2005 Re: BHTelecom

Post by dend »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /210630112

Ponisten tender

Usvojena žalba BH Telecoma: Vlada KS nezakonito dodijelila ugovor Mtelu
Hakiz

#2006 Re: BHTelecom

Post by Hakiz »

kakaljin wrote: 30/06/2021 17:06
Hakiz wrote: 30/06/2021 16:32 Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.

Ako zoves bh broj bilo koje mreze onda ti ulazi u pretplatu, a ako zoves nekoga u toj drzavi onda se tarifira kao poziv prema inostranstvu. Ist je tako i kad si u BiH
To sam i mislio.
Pacifistaa

#2007 Re: BHTelecom

Post by Pacifistaa »

Zvao sam 1444 i teta mi je objasnila da ukoliko zovem bilo koga iz zemlje zap balkana (u mome slučaju Srbije jer ću se tamo revakcinisati) ili ukoliko mene neko zove tarifira se po normalnim cijenama. Eh sad ako si na pretplati odbijaju ti se minute kao i u BiH. Imamo na raspolaganju 100 smsova i 2 i po gige interneta. Nakon te 2 i po gige nestaje nam interneta, da se ne tarifira po većim cijenama. Eh sada ako oni lažu lažem i ja.
Pacifistaa

#2008 Re: BHTelecom

Post by Pacifistaa »

osvajaci551 wrote: 30/06/2021 23:24
Pacifistaa wrote: 30/06/2021 21:59 Zvao sam 1444 i teta mi je objasnila da ukoliko zovem bilo koga iz zemlje zap balkana (u mome slučaju Srbije jer ću se tamo revakcinisati) ili ukoliko mene neko zove tarifira se po normalnim cijenama. Eh sad ako si na pretplati odbijaju ti se minute kao i u BiH. Imamo na raspolaganju 100 smsova i 2 i po gige interneta. Nakon te 2 i po gige nestaje nam interneta, da se ne tarifira po većim cijenama. Eh sada ako oni lažu lažem i ja.
Ovisno od paketa ili za sve isto?
Mislim da je zavisno od paketa. Ja imam extra s i imam 2 i po gige pa mi je ja msm zato rekla da imam te gige na raspolaganju. Ako ti je extra net i imaš 10 giga na raspolaganju onda to trosis u nekoj od drzava a poslije nema više.

Ovo ne mora biti tačno nego tako sam ja shvatio
mc-twin

#2009 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

dend wrote: 30/06/2021 17:30 https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /210630112

Ponisten tender

Usvojena žalba BH Telecoma: Vlada KS nezakonito dodijelila ugovor Mtelu
Nikad se mi necemo pomaci,a kamoli ici naprijed...
Bosanac sa dna kace

#2010 Re: BHTelecom

Post by Bosanac sa dna kace »

Daklem:
U BH Telekomu imam taj neki mini paket od 500 min 500 sms i 2GB.
Kad sam npr. u junackoj Crnoj Gori, i zovem nekog u BiH na jednoj od tri mreze, odbijace mi se od minuta dok ih sve ne potrosim, je'l tako? Isto tako internet i sms?
A ako zovem nekog u Crnoj Gori, isto kao da ga/je zovem iz BiH, nece se dodatno naplacivati?
Kad mene neko zove tamo, bilo iz BiH bilo iz CG nece mi dodadno skidati sa telefona?
Je'l tako? Ili...?
dend

#2011 Re: BHTelecom

Post by dend »

Bosanac sa dna kace wrote: 01/07/2021 07:08 Daklem:
Kad sam npr. u junackoj Crnoj Gori, i zovem nekog u BiH na jednoj od tri mreze, odbijace mi se od minuta dok ih sve ne potrosim, je'l tako? Isto tako internet i sms?
A ako zovem nekog u Crnoj Gori, isto kao da ga/je zovem iz BiH, nece se dodatno naplacivati?
Kad mene neko zove tamo, bilo iz BiH bilo iz CG nece mi dodadno skidati sa telefona?
Je'l tako? Ili...?
Jeste, valjda :D
Bosanac sa dna kace

#2012 Re: BHTelecom

Post by Bosanac sa dna kace »

dend wrote: 01/07/2021 07:15
Je'l tako? Ili...?
Jeste, valjda :D
Ne znam zasto je problem da se to tako uprosti.
Iz raznih operatera salju tako uvrnute poruke da sam u jednom trenutku pomislio da je roaming i poskupio, a ne pojeftinio, a kako izgleda bice da je poskupio.
shalla

#2013 Re: BHTelecom

Post by shalla »

Hakiz wrote: 30/06/2021 21:03
kakaljin wrote: 30/06/2021 17:06

To sam i mislio.
Izvini, a koja je procedura sa internetom?
Dakle upalim onaj "Data roaming" u CG ili Srbiji i on mi tarifira kao da sam na BHT mreži?
kakaljin

#2014 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Je'l tako? Ili...?
DA
NE
DA
kakaljin

#2015 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

shalla wrote: 01/07/2021 08:07
Hakiz wrote: 30/06/2021 21:03

To sam i mislio.
Izvini, a koja je procedura sa internetom?
Dakle upalim onaj "Data roaming" u CG ili Srbiji i on mi tarifira kao da sam na BHT mreži?
DA
dend

#2016 Re: BHTelecom

Post by dend »

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... -kod-kuce/

Odlična vijest za sve korisnike koji planiraju boravak u zemlje Zapadnog Balkana!

Na putovanju iz BiH u Srbiju, Crnu Goru, Svjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo za komunikaciju mobilnim telefonom od 1. jula više ne morate plaćati dodatne naknade kako biste koristili usluge roaminga, jer možete uživati u „roamingu kao kod kuće”!

Vaši pozivi (na mobilne i fiksne telefone), tekstovne poruke (SMS) i podatkovne usluge naplaćuju se po domaćim tarifama, tj. plaćate istu cijenu kao unutar svoje zemlje.

To se pravilo primjenjuje i na sve pozive ili tekstovne poruke koje primite dok ste u inozemstvu – u roamingu se primanje poziva ili poruka ne naplaćuje dodatno, čak ni ako osoba koja vas zove ima drugog operatora.

Na isti način će i državljani pomenutih zemalja, tj. korisnici drugih operatora iz tih zemalja, biti u mogućnosti koristiti određene usluge na teritoriji BiH po uslovima kao da se nalaze u matičnoj zemlji.

Pravila, cijene i količine maloprodajnih mobilnih usluga koje BH Telecom korisnici mogu koristiti u pomenutim zemljama su detaljno opisane u uslovima korištenja usluge „Roaming kao kod kuće“ i dostupni su ovdje.

Napomena:

– Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.

Surfanje na odmoru nikada nije bilo laše i povoljnije! Uživajte maksimalno uz „Roaming kao kod kuće“!

Moja priča. BH Telecom

Image
Image
Image
Last edited by dend on 01/07/2021 08:46, edited 2 times in total.
_Reds_

#2017 Re: BHTelecom

Post by _Reds_ »

Evo da i ja priupitam za roming. Ako zovem iz CG, sa BIH broja nekoga sa BIH brojem u CG takodjer, tarifira nam se kao da smo oboje u BiH?
kakaljin

#2018 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

dend

#2019 Re: BHTelecom

Post by dend »

_Reds_ wrote: 01/07/2021 08:41 Evo da i ja priupitam za roming. Ako zovem iz CG, sa BIH broja nekoga sa BIH brojem u CG takodjer, tarifira nam se kao da smo oboje u BiH?

Evo ti specificni uslovi ovdje za ovaj slobodni roaming. Svi dostupni podaci su tu
https://www.bhtelecom.ba/wp-content/upl ... alkana.pdf
kakaljin

#2020 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

_Reds_ wrote: 01/07/2021 08:41 Evo da i ja priupitam za roming. Ako zovem iz CG, sa BIH broja nekoga sa BIH brojem u CG takodjer, tarifira nam se kao da smo oboje u BiH?
DA
kakaljin

#2021 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

NET TO GO paketi
NET TO GO S 1.328 MB
NET TO GO M 2.922 MB
NET TO GO L 3.984 MB
NET TO GO XL 5.312 MB

Ovdje su malo pogresili jer je velika razlika paketa i kolicine u roamingu u odnosu na extra pakete
shalla

#2022 Re: BHTelecom

Post by shalla »

dend wrote: 01/07/2021 08:38Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
E haj ti sad gataj šta je "pisac htio reći"...
Može li jednostavno jebemu objašnjenje
dend

#2023 Re: BHTelecom

Post by dend »

shalla wrote: 01/07/2021 08:58
dend wrote: 01/07/2021 08:38Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
E haj ti sad gataj šta je "pisac htio reći"...
Može li jednostavno jebemu objašnjenje
Ako kolicinu interneta potrosis namjenjenu za roaming onda ti se onemoguci pristup internetu u roamingu da ne bi ti dosao visok racun
shalla

#2024 Re: BHTelecom

Post by shalla »

Evo ja konkretno imam EXTRA NET paket, sa onih 20 GB interneta.
Jel ovo sad tumačim da mogu potrošiti cca 3 GB interneta u roamingu?
Piše da je Extra Net 2.838 MB
dend

#2025 Re: BHTelecom

Post by dend »

shalla wrote: 01/07/2021 09:04 Evo ja konkretno imam EXTRA NET paket, sa onih 20 GB interneta.
Jel ovo sad tumačim da mogu potrošiti cca 3 GB interneta u roamingu?
Piše da je Extra Net 2.838 MB
Tako je

Od 20GB mozes 2.8 GB potrositi u roamingu ( koji ce se oduzeti od paketa ), a ako ti je preostalo 1GB od 20GB u paketu i odes u roaming onda mozes samo 1GB potrositi nakon cega ce ti se onemoguciti pristup internetu.
Post Reply