BHTelecom
Moderator: Benq
-
Hakiz
#2001 Re: BHTelecom
Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.
Razumijem da žele napraviti da svi koji imaju SIM iste mreže razgovaraju po "domaćoj" cijeni bez obzira na to gdje se nalaze, da li su u dometu te mreže ili ne. Ali šta sa razgovorima između korisnika različitih mreža, da li i one postaju po cijenama koje su kao kod "domaće" mreže tog korisnika ili se tretiraju kao međunarodni razgovor pa su više?
Razumijem da žele napraviti da svi koji imaju SIM iste mreže razgovaraju po "domaćoj" cijeni bez obzira na to gdje se nalaze, da li su u dometu te mreže ili ne. Ali šta sa razgovorima između korisnika različitih mreža, da li i one postaju po cijenama koje su kao kod "domaće" mreže tog korisnika ili se tretiraju kao međunarodni razgovor pa su više?
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#2002 Re: BHTelecom
Imam ja IPTV, meni treba samo internet od barem max 8mbps, za 10mbps iz bh telekoma je preskupo 30km, a ovaj od 5mbps je zapravo 4mbps u realnosti i nebih mogao normalno gledati iptv niti bi mogao youtube na 1080p, zato bi mi oko 7-8mbps bilo idealno.kakaljin wrote: ↑30/06/2021 15:32Imas u ponudi razne brzine interneta
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... niinternet
Imas isto tako u Moja tv paketima razne brzine interneta u ponudi, cak je bolja opcija uzeti internet u sklopu moja tv paketa
Hoces tv i internet
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija
Ili tv, internet i telefon
Ako ti je dosla optika u naselje onda bez problema mozes bilo koji paket uzeti,
Podnesi zahtjev za paket koji ti odgovara i dobices odgovor da li taj paket moze na tvojoj adresi
-
kakaljin
#2003 Re: BHTelecom
Ako zoves bh broj bilo koje mreze onda ti ulazi u pretplatu, a ako zoves nekoga u toj drzavi onda se tarifira kao poziv prema inostranstvu. Ist je tako i kad si u BiHHakiz wrote: ↑30/06/2021 16:32 Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.
-
kakaljin
#2004 Re: BHTelecom
To ti je ponuda, pa biras sta ti najvise odgovarastajeba wrote: ↑30/06/2021 16:59Imam ja IPTV, meni treba samo internet od barem max 8mbps, za 10mbps iz bh telekoma je preskupo 30km, a ovaj od 5mbps je zapravo 4mbps u realnosti i nebih mogao normalno gledati iptv niti bi mogao youtube na 1080p, zato bi mi oko 7-8mbps bilo idealno.kakaljin wrote: ↑30/06/2021 15:32
Imas u ponudi razne brzine interneta
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... niinternet
Imas isto tako u Moja tv paketima razne brzine interneta u ponudi, cak je bolja opcija uzeti internet u sklopu moja tv paketa
Hoces tv i internet
Ili tv, internet i telefon
Ako ti je dosla optika u naselje onda bez problema mozes bilo koji paket uzeti,
Podnesi zahtjev za paket koji ti odgovara i dobices odgovor da li taj paket moze na tvojoj adresi
- dend
#2005 Re: BHTelecom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /210630112
Ponisten tender
Usvojena žalba BH Telecoma: Vlada KS nezakonito dodijelila ugovor Mtelu
Ponisten tender
-
Hakiz
#2006 Re: BHTelecom
To sam i mislio.kakaljin wrote: ↑30/06/2021 17:06Ako zoves bh broj bilo koje mreze onda ti ulazi u pretplatu, a ako zoves nekoga u toj drzavi onda se tarifira kao poziv prema inostranstvu. Ist je tako i kad si u BiHHakiz wrote: ↑30/06/2021 16:32 Nego, OK roaming, ja odem u Beograd, nazovem nekoga ovdje i iako sam BHT a tamo nakačen na neku njihovu mrežu, pričam po domaćoj cijeni.
-
Pacifistaa
#2007 Re: BHTelecom
Zvao sam 1444 i teta mi je objasnila da ukoliko zovem bilo koga iz zemlje zap balkana (u mome slučaju Srbije jer ću se tamo revakcinisati) ili ukoliko mene neko zove tarifira se po normalnim cijenama. Eh sad ako si na pretplati odbijaju ti se minute kao i u BiH. Imamo na raspolaganju 100 smsova i 2 i po gige interneta. Nakon te 2 i po gige nestaje nam interneta, da se ne tarifira po većim cijenama. Eh sada ako oni lažu lažem i ja.
-
Pacifistaa
#2008 Re: BHTelecom
Mislim da je zavisno od paketa. Ja imam extra s i imam 2 i po gige pa mi je ja msm zato rekla da imam te gige na raspolaganju. Ako ti je extra net i imaš 10 giga na raspolaganju onda to trosis u nekoj od drzava a poslije nema više.osvajaci551 wrote: ↑30/06/2021 23:24Ovisno od paketa ili za sve isto?Pacifistaa wrote: ↑30/06/2021 21:59 Zvao sam 1444 i teta mi je objasnila da ukoliko zovem bilo koga iz zemlje zap balkana (u mome slučaju Srbije jer ću se tamo revakcinisati) ili ukoliko mene neko zove tarifira se po normalnim cijenama. Eh sad ako si na pretplati odbijaju ti se minute kao i u BiH. Imamo na raspolaganju 100 smsova i 2 i po gige interneta. Nakon te 2 i po gige nestaje nam interneta, da se ne tarifira po većim cijenama. Eh sada ako oni lažu lažem i ja.
Ovo ne mora biti tačno nego tako sam ja shvatio
- mc-twin
#2009 Re: BHTelecom
Nikad se mi necemo pomaci,a kamoli ici naprijed...dend wrote: ↑30/06/2021 17:30 https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /210630112
Ponisten tender
- Bosanac sa dna kace
#2010 Re: BHTelecom
Daklem:
U BH Telekomu imam taj neki mini paket od 500 min 500 sms i 2GB.
Kad sam npr. u junackoj Crnoj Gori, i zovem nekog u BiH na jednoj od tri mreze, odbijace mi se od minuta dok ih sve ne potrosim, je'l tako? Isto tako internet i sms?
A ako zovem nekog u Crnoj Gori, isto kao da ga/je zovem iz BiH, nece se dodatno naplacivati?
Kad mene neko zove tamo, bilo iz BiH bilo iz CG nece mi dodadno skidati sa telefona?
Je'l tako? Ili...?
Kad sam npr. u junackoj Crnoj Gori, i zovem nekog u BiH na jednoj od tri mreze, odbijace mi se od minuta dok ih sve ne potrosim, je'l tako? Isto tako internet i sms?
A ako zovem nekog u Crnoj Gori, isto kao da ga/je zovem iz BiH, nece se dodatno naplacivati?
Kad mene neko zove tamo, bilo iz BiH bilo iz CG nece mi dodadno skidati sa telefona?
Je'l tako? Ili...?
- dend
#2011 Re: BHTelecom
Jeste, valjdaBosanac sa dna kace wrote: ↑01/07/2021 07:08 Daklem:
Je'l tako? Ili...?
- Bosanac sa dna kace
#2012 Re: BHTelecom
Ne znam zasto je problem da se to tako uprosti.dend wrote: ↑01/07/2021 07:15Jeste, valjdaBosanac sa dna kace wrote: ↑01/07/2021 07:08 Daklem:
Je'l tako? Ili...?![]()
Iz raznih operatera salju tako uvrnute poruke da sam u jednom trenutku pomislio da je roaming i poskupio, a ne pojeftinio, a kako izgleda bice da je poskupio.
- shalla
#2013 Re: BHTelecom
Izvini, a koja je procedura sa internetom?
Dakle upalim onaj "Data roaming" u CG ili Srbiji i on mi tarifira kao da sam na BHT mreži?
-
kakaljin
#2014 Re: BHTelecom
DABosanac sa dna kace wrote: ↑01/07/2021 07:08 Daklem:
Je'l tako? Ili...?
NE
DA
-
kakaljin
- dend
#2016 Re: BHTelecom
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... -kod-kuce/
Odlična vijest za sve korisnike koji planiraju boravak u zemlje Zapadnog Balkana!
Na putovanju iz BiH u Srbiju, Crnu Goru, Svjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo za komunikaciju mobilnim telefonom od 1. jula više ne morate plaćati dodatne naknade kako biste koristili usluge roaminga, jer možete uživati u „roamingu kao kod kuće”!
Vaši pozivi (na mobilne i fiksne telefone), tekstovne poruke (SMS) i podatkovne usluge naplaćuju se po domaćim tarifama, tj. plaćate istu cijenu kao unutar svoje zemlje.
To se pravilo primjenjuje i na sve pozive ili tekstovne poruke koje primite dok ste u inozemstvu – u roamingu se primanje poziva ili poruka ne naplaćuje dodatno, čak ni ako osoba koja vas zove ima drugog operatora.
Na isti način će i državljani pomenutih zemalja, tj. korisnici drugih operatora iz tih zemalja, biti u mogućnosti koristiti određene usluge na teritoriji BiH po uslovima kao da se nalaze u matičnoj zemlji.
Pravila, cijene i količine maloprodajnih mobilnih usluga koje BH Telecom korisnici mogu koristiti u pomenutim zemljama su detaljno opisane u uslovima korištenja usluge „Roaming kao kod kuće“ i dostupni su ovdje.
Napomena:
– Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
Surfanje na odmoru nikada nije bilo laše i povoljnije! Uživajte maksimalno uz „Roaming kao kod kuće“!
Moja priča. BH Telecom

Odlična vijest za sve korisnike koji planiraju boravak u zemlje Zapadnog Balkana!
Na putovanju iz BiH u Srbiju, Crnu Goru, Svjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo za komunikaciju mobilnim telefonom od 1. jula više ne morate plaćati dodatne naknade kako biste koristili usluge roaminga, jer možete uživati u „roamingu kao kod kuće”!
Vaši pozivi (na mobilne i fiksne telefone), tekstovne poruke (SMS) i podatkovne usluge naplaćuju se po domaćim tarifama, tj. plaćate istu cijenu kao unutar svoje zemlje.
To se pravilo primjenjuje i na sve pozive ili tekstovne poruke koje primite dok ste u inozemstvu – u roamingu se primanje poziva ili poruka ne naplaćuje dodatno, čak ni ako osoba koja vas zove ima drugog operatora.
Na isti način će i državljani pomenutih zemalja, tj. korisnici drugih operatora iz tih zemalja, biti u mogućnosti koristiti određene usluge na teritoriji BiH po uslovima kao da se nalaze u matičnoj zemlji.
Pravila, cijene i količine maloprodajnih mobilnih usluga koje BH Telecom korisnici mogu koristiti u pomenutim zemljama su detaljno opisane u uslovima korištenja usluge „Roaming kao kod kuće“ i dostupni su ovdje.
Napomena:
– Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
Surfanje na odmoru nikada nije bilo laše i povoljnije! Uživajte maksimalno uz „Roaming kao kod kuće“!
Moja priča. BH Telecom
Last edited by dend on 01/07/2021 08:46, edited 2 times in total.
- _Reds_
#2017 Re: BHTelecom
Evo da i ja priupitam za roming. Ako zovem iz CG, sa BIH broja nekoga sa BIH brojem u CG takodjer, tarifira nam se kao da smo oboje u BiH?
-
kakaljin
- dend
#2019 Re: BHTelecom
Evo ti specificni uslovi ovdje za ovaj slobodni roaming. Svi dostupni podaci su tu
https://www.bhtelecom.ba/wp-content/upl ... alkana.pdf
-
kakaljin
-
kakaljin
#2021 Re: BHTelecom
NET TO GO paketi
NET TO GO S 1.328 MB
NET TO GO M 2.922 MB
NET TO GO L 3.984 MB
NET TO GO XL 5.312 MB
Ovdje su malo pogresili jer je velika razlika paketa i kolicine u roamingu u odnosu na extra pakete
NET TO GO S 1.328 MB
NET TO GO M 2.922 MB
NET TO GO L 3.984 MB
NET TO GO XL 5.312 MB
Ovdje su malo pogresili jer je velika razlika paketa i kolicine u roamingu u odnosu na extra pakete
- shalla
#2022 Re: BHTelecom
E haj ti sad gataj šta je "pisac htio reći"...dend wrote: ↑01/07/2021 08:38 – Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
Može li jednostavno jebemu objašnjenje
- dend
#2023 Re: BHTelecom
Ako kolicinu interneta potrosis namjenjenu za roaming onda ti se onemoguci pristup internetu u roamingu da ne bi ti dosao visok racunshalla wrote: ↑01/07/2021 08:58E haj ti sad gataj šta je "pisac htio reći"...dend wrote: ↑01/07/2021 08:38 – Prilikom pristupa internetu u roamingu, a kako bi se spriječile moguće zloupotrebe, postoji mogućnost ograničavanja korištenja prijenosa podataka po domaćim cijenama. Ta ograničenja zavise od korisničke tarife, opcije ili dokupa. Ukoliko korisnik prekorači dozvoljeni limit podatkovnog saobraćaja, BH Telecom ima pravo onemogućiti postpaid korisnicima daljnje korištenje mobilnog interneta s ciljem sprečavanja neželjenih troškova za korisnike. Kod prepaid korisnika prekoračenje limita data saobraćaja naplaćivat će se s online računa.
Može li jednostavno jebemu objašnjenje
- shalla
#2024 Re: BHTelecom
Evo ja konkretno imam EXTRA NET paket, sa onih 20 GB interneta.
Jel ovo sad tumačim da mogu potrošiti cca 3 GB interneta u roamingu?
Piše da je Extra Net 2.838 MB
Jel ovo sad tumačim da mogu potrošiti cca 3 GB interneta u roamingu?
Piše da je Extra Net 2.838 MB
- dend
#2025 Re: BHTelecom
Tako je
Od 20GB mozes 2.8 GB potrositi u roamingu ( koji ce se oduzeti od paketa ), a ako ti je preostalo 1GB od 20GB u paketu i odes u roaming onda mozes samo 1GB potrositi nakon cega ce ti se onemoguciti pristup internetu.