joj kad nesto skontam...u ono vrijeme ti si bio jedini deduka...bilo nesto s djecom i ostalo sve mladjarija...sad vecina ozenjena/udata i s djecom..a deda garant ima jos
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- Lace
#2001 Re: Iskustva sa koronavirusom
- muha_sa
#2002 Re: Iskustva sa koronavirusom
Citam neki dan i ne mogu da vjerujem da ti je djetetu 10 godina. Vrijeme leti, djeca rastu a mi ne starimo
- Lace
#2003 Re: Iskustva sa koronavirusom
- muha_sa
#2004 Re: Iskustva sa koronavirusom
Izbacio ogledala iz stana--al ih vrnuh zbog korone i malo malo gledam jesam li plav oko ociju
- Lace
#2005 Re: Iskustva sa koronavirusom
- muha_sa
#2006 Re: Iskustva sa koronavirusom
Treba malo i skrenut sa ove boljke--na koji god kanal prebacim korona
otvorim portale korona
bolestan bi se razbolio 
-
daddy-kool
-
Medobrundo25
#2008 Re: Iskustva sa koronavirusom
80% je zadnja brojka asimptomaticnih. Znaci velika vecina i ne zna da je pozitivna. Nije sve tako crno kako se predstavljadaddy-kool wrote: ↑24/11/2020 18:56Naravno, može i da nema nikako simptoma.
Računa se da je oko 50% asimptomatskih - što znači pojma nemaš, na nogama prehodaju.
- ovo_malo_duse
#2009 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja bih provjeriio pluca za svaki slucaj. Vise ljudi je pisao da nije osjecalo nista a onda se pokazala upala na obe strane. Vrlo su rijetki koji su imali temperaturu a da nisu imali nista na plucima.
-
daario naharis
#2010 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kolegica - zivi sa sestrom zarazenom virusom, direktan kontakt, upala pluca, slabost, aritmije, bol u tijelu - nagetivan PCR.
Moja slucaj - slabost, aritmije, bol u misicima, jutros gubitak mirisa - negativan PCR.
Ne znam gdje je logika.
U izolaciji sam 6 dan.
Moja slucaj - slabost, aritmije, bol u misicima, jutros gubitak mirisa - negativan PCR.
Ne znam gdje je logika.
U izolaciji sam 6 dan.
-
laik1981
#2011 Re: Iskustva sa koronavirusom
PCR testovi su smece koje samo kopmlikuje situaciju bolesnima..
-
nlt
#2012 Re: Iskustva sa koronavirusom
i po meni je to testiranje samo gubljenje vremena,
a vrijeme reagovanja je možda ključno
bolje je preskočiti testiranje kad osoba već ima simptome i ići direktno na RTG
a vrijeme reagovanja je možda ključno
bolje je preskočiti testiranje kad osoba već ima simptome i ići direktno na RTG
-
Ali_G
#2013 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nemojte dovoditi ljude u zabunu po pitanju PCR i RTG pluca. RTG pluca nije potreban svim koji imaju pozitivan PCR. Radi se na osnovu simptoma i niko nece preskociti RTG u slucaju klinicke slike taman da je PCR duplo negstivan
- MMM1977
#2014 Re: Iskustva sa koronavirusom
I šta je tvoje mišljenje ako rtg pokazuje klasičnu kovid sliku (potvrđeno od strane pulmologa) a pcr i serološki su negativni? I tako kod 4 osobe iz mog bližeg okruženja
-
Admer12
#2015 Re: Iskustva sa koronavirusom
Također poznajem par osoba sa takvim slučajem. Od doktora dobili inf. da su vjerovatno prebolovali covid-19, te nakon toga dobili upalu pluća. Sad koliko to ima logike ne znam, nisam relevantan po tom pitanju...
- madner
#2016 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije bas tako, znam za slucaj da je PCR negativan i mada je klinicka slika tu nece da lijece osobu kao covid pacijenta. RTG je uradjen, jedan tvrdi da je obicn upala pluca, drugi da je covid. Osoba ima 10 dana 37.xx temperaturu.
Meni su rekli da PCR maksimalno 5 dana nakon prvih simptoma moze pokazati pozitivno.
-
channel10
#2017 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nesto ne stima. Zar nije seroloski test, test na antitijela i to znaci da ako je negativan, onda nije osoba ni imala covid. Ukoliko je pozitivan, onda je imala, bez obzira na nalaz PCR-a.Admer12 wrote: ↑25/11/2020 19:53Također poznajem par osoba sa takvim slučajem. Od doktora dobili inf. da su vjerovatno prebolovali covid-19, te nakon toga dobili upalu pluća. Sad koliko to ima logike ne znam, nisam relevantan po tom pitanju...
Znaci ako je bio seroloski negativan, nisu mogli prebolovati covid.
-
hladan.preminger
#2018 Re: Iskustva sa koronavirusom
Punici pozitivan test 14 dana od prvih simptoma.madner wrote: ↑25/11/2020 20:56Nije bas tako, znam za slucaj da je PCR negativan i mada je klinicka slika tu nece da lijece osobu kao covid pacijenta. RTG je uradjen, jedan tvrdi da je obicn upala pluca, drugi da je covid. Osoba ima 10 dana 37.xx temperaturu.
Meni su rekli da PCR maksimalno 5 dana nakon prvih simptoma moze pokazati pozitivno.
- Lalena
#2019 Re: Iskustva sa koronavirusom
Dijete se prvo razbolilo, ja poslije njega...
Kod mene obostrana upala, testirali me 12 dana od prvog simptoma, pozitivna...
Kod njega manja upala na jednoj strani, testiran 17 dan od prvog simptoma, i negativan...
Pcr testovi.
Nama je to napravilo problem, ja ne mogu s negativnim, on ne može s pozitivnim, a znam da je prebolovao...
Moram dodatno za njega preko porodične uputnice tražiti, drugačiji je pristup doktora... , ja moram insistirati na kontroli i sl...,a ja idem preko covid ambulante, mene oni zovu...
Ludnica, hodam duplo..., a svi govore miruj, odmaraj
Kod mene obostrana upala, testirali me 12 dana od prvog simptoma, pozitivna...
Kod njega manja upala na jednoj strani, testiran 17 dan od prvog simptoma, i negativan...
Pcr testovi.
Nama je to napravilo problem, ja ne mogu s negativnim, on ne može s pozitivnim, a znam da je prebolovao...
Moram dodatno za njega preko porodične uputnice tražiti, drugačiji je pristup doktora... , ja moram insistirati na kontroli i sl...,a ja idem preko covid ambulante, mene oni zovu...
Ludnica, hodam duplo..., a svi govore miruj, odmaraj
-
nlt
#2020 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ako si u Sarajevu, onda ganjaj to privatno
Mada možda ste i prebolovali do sad, nema temperature?
Mada možda ste i prebolovali do sad, nema temperature?
-
Admer12
#2021 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kod mene je slučaj sa PCR testovima, ne znam da li su naknadno serološki radilichannel10 wrote: ↑25/11/2020 22:27Nesto ne stima. Zar nije seroloski test, test na antitijela i to znaci da ako je negativan, onda nije osoba ni imala covid. Ukoliko je pozitivan, onda je imala, bez obzira na nalaz PCR-a.
Znaci ako je bio seroloski negativan, nisu mogli prebolovati covid.
- Freamon Lester
#2022 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koliko vidim testovi unose mnogima zabunu. Da si razjasnite jednom za sva vremena. Test je koristan i moze uspostaviti dijagnozu ali ocigledno da su testovi nabavljeni kao i respiratori pa neki ljudi koji evidentno imaju koronu dobijaju negativan test i sl.
Sustina... Testovi su korisni za epidemiologe jer pomocu njih prate zarazene kontakte dok je to moguce i pokusavaju suzbiti epidemiju testirajuci kontakte od zarazenih. Medjutim ocigledno u ovoj fazi to vise nema smisla.
Ono sto je najbitnije i vidim da se to par puta ranije spominjalo. Ljudi se testirali, bili negativni, a onda se naknadno javili simptomi. Nemojte ignorisati simptome vec idite doktoru. Upravo taj period cekanja od par dana sa simptomima vas moze kostati glave.
Plus ono sto je jednako bitno. Zastitie sebe i one oko sebe. Ako imate negativan test, a osjecate slabost ili neke od navedenih simptoma. Maksimalno se klonite drugih ljudi.
Sustina... Testovi su korisni za epidemiologe jer pomocu njih prate zarazene kontakte dok je to moguce i pokusavaju suzbiti epidemiju testirajuci kontakte od zarazenih. Medjutim ocigledno u ovoj fazi to vise nema smisla.
Ono sto je najbitnije i vidim da se to par puta ranije spominjalo. Ljudi se testirali, bili negativni, a onda se naknadno javili simptomi. Nemojte ignorisati simptome vec idite doktoru. Upravo taj period cekanja od par dana sa simptomima vas moze kostati glave.
Plus ono sto je jednako bitno. Zastitie sebe i one oko sebe. Ako imate negativan test, a osjecate slabost ili neke od navedenih simptoma. Maksimalno se klonite drugih ljudi.
-
Ali_G
#2023 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja bih licno sve te posmatrao kao pozitivne i obavezno uradio serologiju. Ako je i ona negativna onda voditi k’o obicnu upalu.
Ja znam slucaj dva negativna testa, razvijena klinicka slika, tek bris iz donjih disajnih puteva i serologija pokazali pozitivan nalaz
- Lalena
#2024 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisam u Sa, ali prve snimke i jesmo odradili privatno, tako smo i saznali za upalu... Ja se nadam da je prebolovao, aBd, jer nema simptoma već 10+ dana, temperatura mu je 37...
Treba sada ponoviti nalaze i snimak pluća, pošto je on negativan, dr. oklijeva produžiti sumamed... meni, pozitivnoj, su odmah produzili... plus, kazu, kako će doći slikati pluća kada je u samoizolaciji, zbog mene?
A ne može sa pozitivnim... Dogovorila sam se nekako, ali i sestre su zbunjene... Dr još manje zna, nekoliko puta me upućuje u pogrešno vrijeme i na pogrešno mjesto...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2025 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kakva su iskustva sa rezultatima pcr testa koja trebaju na viber doci? Za koliko dodju i dodju li uopste
?