Ja evo već dva mjeseca tražim posla da pregrmim čekanje do termina za vizu, ali u BL se samo nudi rintanje za 600 KM većinom
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jbg stvarno zvuči ko bajka što jest jest, nadam se da je tako, i dabogda sutra sve proklete i gramzive gazde propale ko kauč
Ja evo već dva mjeseca tražim posla da pregrmim čekanje do termina za vizu, ali u BL se samo nudi rintanje za 600 KM većinom
a kuknjava kako nestaje konobara, vozača, kuhara itd. Imam i ja iskustva preko decenije i pozivan sam na razgovore ali sve je to nula bodova i slaba para, sve što ičemu valja bar u BL ide preko štele, kreveta i dovođenja za ruku. Radije ću gledati kako sunce hoda nego davati živaca i leđa za siću i socijalu 
- kloniran
#2002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prešaltah stranica i stranica smeća i kompleksa da nađem ovaj post.bleicher wrote: Ti se nesto sprdas, nesto cirkuzis ne znas ni sam sta i o cemu seruckas. I iz Bosne si, vidi se.
Svako moze otici, legalno i bez nekih razjebavanja. Fazon je jezik kojeg mi ne znamo, prioritet nam bio engleski ali eto sta da se radi.
Moja prica pocinje prije 4 godine, nisam znao rijeci njemackog jezika niti sam imao odgovarajucu skolu (tad sam uvidio da je gimnazija najveca ubleha). Sta cu, nema nacina nikakvog, osudjen da truhnem u truhloj drzavi i poganoj sredini. Napisem sebi na papir sta to mene dijeli od moje obecane zemlje i lijepe buducnosti za mene, zenu i sto je najvaznije buducu djecu. B1 certifikat jezika i trazena srednja skola. Sa svojih 26 godina dostojanstvo bacim pod noge (fakultetski obrazovan) i upisem srednju skolu. U tome paralelno po 5-8 sati ucim jezik kuci i usput radim. Napravim termin za vizu koji se ceka pola godine i za tih 6 mjeseci polozim drzavni, jezik i odem u Njemacku na slijepo traziti poslodavca.
Hvala Bogu, vec sam 18 mjeseci u Njemackoj, i nije samo lijepo vec je i bolje nego sam ocekivao. Ljetovao na moru, nesto se i ustedilo, imam sva prava i radim manje nego u Bosni.
Savjetujem sve koji razmisljaju o odlasku- napisite sta vam sve treba i napravite prvi korak a dalje se samo jedno za drugim rjesava.
Sretno
Ljudino svaka ti čast na trudu i istrajnosti, puno sreće u karijeri i zivotu.
Ovaj post treba da bude na pocetku svake stranice, a ne ublehe pojedinih forumasa ovdje koji bi i mater rođenu pokusali odgovoriti od odlaska a ne koga drugo
Jos jednom
-
Seyfo
#2003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sreca da bleicher nije citao postove i teme malog jomu. Odgovorio bi ga. Ili nagovorio na suicid.
-
bleicher
#2004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Poznat mi je lik i djelo doticnog. Imao sam ja i u porodici i prijateljima malih jomua. Dok oni brabonjaju o rahatlucima uz kahvu i cevape, ja pravim nesto od zivota. I sve vise ljudi ovako razmislja sto me raduje.Seyfo wrote:Sreca da bleicher nije citao postove i teme malog jomu. Odgovorio bi ga. Ili nagovorio na suicid.
-
Hendrix
#2005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kaze coek ako vide da nema zarade na projektu nece ni da cuju za njega...DzordzHodzic wrote:Al najjace je da je sve to od jarana nekakvog cuo
Mrske kapitalisticke shvabe
-
numersi
#2006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jebiga, ovo se samo u crtanim filmovima desava........
-
detroit-mercy
#2007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Lupa malac ko Maksim po divizijiHendrix wrote:Kaze coek ako vide da nema zarade na projektu nece ni da cuju za njega...DzordzHodzic wrote:Al najjace je da je sve to od jarana nekakvog cuo![]()
Mrske kapitalisticke shvabe
Hoce djeca da raspravljaju o handracini a one stvri vidjeli nisu
- Domaci izdajnik
#2008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za mog zemljaka Ommadawna, shoopak Umicevic the best of:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2894290929

- Ommadawn
#2010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala... Jao Krmka-Marinka!Lajavikrelac wrote:Za mog zemljaka Ommadawna, shoopak Umicevic the best of:
Nego, hoće li biti šta konkretno oko tvog odlaska?
- Domaci izdajnik
#2011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čekam termin u ambasadi. Samo još to al jbg čeka se.... 
Juče se posvađa sa prijateljem koji se inače zavukao duboko u izlazni otvor ovima što su na vlasti, lizao im dupe na izborima, titrao jajca, vrbovao ljude da skupljaju potpise i slične team building radnje
Tražio da mi nađe šljaku da premostim dok sam ovdje dosadno mi gluvariti, pa kad si već među papanima de budi od koristi bar koliko-toliko. Juče me zove da će me poslati kod nekog svog "prijatelja" treba mu komercijalista, ali moj bi posao bio da ujutro rano dođem natovarim kombi robom i isporučim kome treba, kaže posao gospodski "samo istovariš" a plata je 680 KM, nije velika ali gospodski posao, do 15h si gotov, vikend slobodan...
Ma nabijem te na stojka kretenu jedan, treba tvom pajdi tovarno magare pa si mene našao da uvališ sebi za poene??? Gospodski posao istovaranje
de ti malo utovari i istovari bilo čega do 15h danas pa mi se javi kako se osjećaš
Pa nekoliko pekara i kurirskih firmi u BL ne mogu naći dostavljače neće niko više ni da pogleda kombi ispod 1000+ KM plate, čuj 680 maraka....
Još se kao isfura na mene kao ja ti to od srca sredio i našao preko poznanstva....ma ponudi ti to onome što ti je skupljao glasove i radio za stranku pa da vidiš kad ti krene pozdravljati familiju tri koljena u rikverc. Govno uhljebarsko
da sam htio istovarati vreće ostao bi na osnovnoj školi ne bi od usta odvajao da se obrazujem!!! Pizda... 
Juče se posvađa sa prijateljem koji se inače zavukao duboko u izlazni otvor ovima što su na vlasti, lizao im dupe na izborima, titrao jajca, vrbovao ljude da skupljaju potpise i slične team building radnje
-
detroit-mercy
#2012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel' ti znas da od biraca nema jebacaLajavikrelac wrote:Čekam termin u ambasadi. Samo još to al jbg čeka se....
Juče se posvađa sa prijateljem koji se inače zavukao duboko u izlazni otvor ovima što su na vlasti, lizao im dupe na izborima, titrao jajca, vrbovao ljude da skupljaju potpise i slične team building radnjeTražio da mi nađe šljaku da premostim dok sam ovdje dosadno mi gluvariti, pa kad si već među papanima de budi od koristi bar koliko-toliko. Juče me zove da će me poslati kod nekog svog "prijatelja" treba mu komercijalista, ali moj bi posao bio da ujutro rano dođem natovarim kombi robom i isporučim kome treba, kaže posao gospodski "samo istovariš" a plata je 680 KM, nije velika ali gospodski posao, do 15h si gotov, vikend slobodan...
Ma nabijem te na stojka kretenu jedan, treba tvom pajdi tovarno magare pa si mene našao da uvališ sebi za poene??? Gospodski posao istovaranje
de ti malo utovari i istovari bilo čega do 15h danas pa mi se javi kako se osjećaš
Pa nekoliko pekara i kurirskih firmi u BL ne mogu naći dostavljače neće niko više ni da pogleda kombi ispod 1000+ KM plate, čuj 680 maraka....
Još se kao isfura na mene kao ja ti to od srca sredio i našao preko poznanstva....ma ponudi ti to onome što ti je skupljao glasove i radio za stranku pa da vidiš kad ti krene pozdravljati familiju tri koljena u rikverc. Govno uhljebarsko
da sam htio istovarati vreće ostao bi na osnovnoj školi ne bi od usta odvajao da se obrazujem!!! Pizda...
- Ommadawn
#2013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno u Njemačkoj! Izdrži, još malo.Lajavikrelac wrote:Čekam termin u ambasadi. Samo još to al jbg čeka se....
Juče se posvađa sa prijateljem koji se inače zavukao duboko u izlazni otvor ovima što su na vlasti, lizao im dupe na izborima, titrao jajca, vrbovao ljude da skupljaju potpise i slične team building radnjeTražio da mi nađe šljaku da premostim dok sam ovdje dosadno mi gluvariti, pa kad si već među papanima de budi od koristi bar koliko-toliko. Juče me zove da će me poslati kod nekog svog "prijatelja" treba mu komercijalista, ali moj bi posao bio da ujutro rano dođem natovarim kombi robom i isporučim kome treba, kaže posao gospodski "samo istovariš" a plata je 680 KM, nije velika ali gospodski posao, do 15h si gotov, vikend slobodan...
Moj prijatelj je vozio kamion prije nego će za Švedsku. Dobio on vizu al naletjelo ljeto, odmori, hajde kaže da iskoristi makar to vrijeme u Bosni, da radi, ima platu 600 maraka, valja mu ostaviti nešto ženi i djetetu. Radio po onoj vrućini, crkavao, samo nedjeljom slobodan. Sedam dana prije nego će u Swe, ja tad bio u Tuzli, napusti on firmu, da odmori malo pa ćemo na avion.
Došao on u Swe, žena otišla po tu zadnju platu - ni tih zadnjih 600 maraka nije isplatio kako treba nego 450 maraka. On popizdio ali hajde, smirim ja njega, zaradio si ovdje sad, pošalji nešto ženi i djetetu i to je to.
Ode ti on ovo ljeto u Bosnu, dođe u tu bivšu firmu da se nađe sa jednim jaranom i veli mu ovaj - 6 vozača dalo otkaz poslije njega a u Bingo jedan dan ih 8 vozača došlo i dalo otkaz.
- Domaci izdajnik
#2014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da samo što se ja ovdje trebam naguziti da bi neko jebaodetroit-mercy wrote:Jel' ti znas da od biraca nema jebaca
Zemljak, hvala! Sve znaš
-
detroit-mercy
#2015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kazu dzabe "use i u svoje kljuse"Lajavikrelac wrote:Da samo što se ja ovdje trebam naguziti da bi neko jebaodetroit-mercy wrote:Jel' ti znas da od biraca nema jebaca![]()
Zemljak, hvala! Sve znašElem, najviše me zaboljelo to što sam ja toj istoj pizdi od čovjeka valjao kad mu je bilo baš teško - kad sam kupovao auto te mu pare pozajmio da se iščupa iz govana, još me njegova žena molila ako mogu im pomoći....Vratio jeste kako je i obećao, da ne griješim dušu pred Bogom i ljudima, ali kad je meni zatrebala usluga i pomoć dobih kurac u glavu!!!! Dobar i jeben vazda bili dva brata
Puno srece sa odlaskom.
Moguti samo reci nesto iz mog iskustva, budi dobar radnik, cesto puta ce ti izgledati da je bolje da ides laksim putem, ono boli me kurac-nije moje, ali vjeruj mi da ljudi sve vide i primjete i kad mislis da ne vide ili primjete. Dobar rad se isplati.
I drugo, radi na sebi usavrsavaj se, sta god da radis pokusaj da budes iznad prosjeka, vidjeti ces da ti se i to isplati. Ne mora odmah danas ili za par mjeseci ali na neke duze staze sve dodje na svoje.
- Domaci izdajnik
#2016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
-
Hendrix
#2017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Isplati se gazdama firmi koji misle da je pojam biznisa "sta hos dao sam ti platu".Lajavikrelac wrote:Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
- HAVANA
#2018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako ti treba na kraci period pitaj u makbelu il kod pere na stupu...Gume i montaza...Sad od 1500 do 2000 izadju radnici u ovom periodu.Mozda im treba,guzva je.Lajavikrelac wrote:Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
- HAVANA
#2019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote:Ne kazu dzabe "use i u svoje kljuse"Lajavikrelac wrote:Da samo što se ja ovdje trebam naguziti da bi neko jebaodetroit-mercy wrote:Jel' ti znas da od biraca nema jebaca![]()
Zemljak, hvala! Sve znašElem, najviše me zaboljelo to što sam ja toj istoj pizdi od čovjeka valjao kad mu je bilo baš teško - kad sam kupovao auto te mu pare pozajmio da se iščupa iz govana, još me njegova žena molila ako mogu im pomoći....Vratio jeste kako je i obećao, da ne griješim dušu pred Bogom i ljudima, ali kad je meni zatrebala usluga i pomoć dobih kurac u glavu!!!! Dobar i jeben vazda bili dva brata
.
Puno srece sa odlaskom.
Moguti samo reci nesto iz mog iskustva, budi dobar radnik, cesto puta ce ti izgledati da je bolje da ides laksim putem, ono boli me kurac-nije moje, ali vjeruj mi da ljudi sve vide i primjete i kad mislis da ne vide ili primjete. Dobar rad se isplati.
I drugo, radi na sebi usavrsavaj se, sta god da radis pokusaj da budes iznad prosjeka, vidjeti ces da ti se i to isplati. Ne mora odmah danas ili za par mjeseci ali na neke duze staze sve dodje na svoje.
- Domaci izdajnik
#2020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Malo potesko ta rabota, ja sam ti inace u Banjoj LuciHAVANA wrote:Ako ti treba na kraci period pitaj u makbelu il kod pere na stupu...Gume i montaza...Sad od 1500 do 2000 izadju radnici u ovom periodu.Mozda im treba,guzva je.Lajavikrelac wrote:Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
PS: zna me Dozer ako ti sta pomaze
- HAVANA
#2021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E jbg,na znam nista tamo...
- stakasa
#2022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ozbiljno shvati ovo sto ti detroit govori, u praksi to znaci da ces fino povuc sljedecih pet deset godina. Nista negativno. Radices. Usavrsavaces se. Ali neces biti u situaciji da se "uninas". Sto po sebi nije ni lose. Sretno!Lajavikrelac wrote:Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
- Ommadawn
#2023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bice njemu dobro kad primi platu, kad zna za sta se oznojiostakasa wrote:Ozbiljno shvati ovo sto ti detroit govori, u praksi to znaci da ces fino povuc sljedecih pet deset godina. Nista negativno. Radices. Usavrsavaces se. Ali neces biti u situaciji da se "uninas". Sto po sebi nije ni lose. Sretno!Lajavikrelac wrote:Po svemu sudeći svugdje se se isplati trud, ulaganje i zalaganje osim na ovim prostorima.
-
bleicher
#2024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobar filmBancho wrote:
-
bumerangss
#2025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
numersi wrote:Evo ko hoce u Tokio![]()
kod njih nema pretrcavanja na crveno
Zar ovdje ne bi bilo bolje rjršenje kružni tok sa podhodnicima kao u Hrasnom kod AS pekare?!