HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rumenige_brajtner

#2001 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by rumenige_brajtner »

vauvau wrote:
isx wrote:
vauvau wrote:Novi su kina, koreja i to smeće.
Haha. Kakva crna Kina. To sto je kapital Kineski ne znaci da je kvalitet izrade opao. Pa Volvo se i danas proizvodi u Švedskoj, Belgiji, Americi ...
Možda se sklapaju u švedskoj, ili možda samo lakiraju. Sve se to u kini proizvodi od reciklaže.
Prejak si trol, svaka čast
isx

#2002 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by isx »

golfiista wrote:
isx wrote:
vauvau wrote:Novi su kina, koreja i to smeće.
Haha. Kakva crna Kina. To sto je kapital Kineski ne znaci da je kvalitet izrade opao. Pa Volvo se i danas proizvodi u Švedskoj, Belgiji, Americi ...
I u Kini se proizvodi...bas kao i Audi, Bmw, Merc i sl. Jbt. zivimo u najsiromasnijoj zemlji Evrope, ali i nismo daleko ni od dna Svijeta i kaze lik Kina je to. A Kina prva ekonomija Svijeta, pa jesmo li normalni...
Volvo u Kini sklapa za kinesko i cini mi se indijsko trziste.
vauvau

#2003 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Sve se to u kini proizvodi, natovari na brod i šalje za evropu i ameriku na sklapanje.
Nadzornik

#2004 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Bog je stvorio zemlju a sve ostalo je Made in Kina... 8)
LikeLike

#2005 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Ima li neko da je ugradio Hudini zastitu na Sportagea? Gubi li volan funkciju podesavanja? Danas imam termin za postavljanje.
drsrle

#2006 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drsrle »

Ugradi alarm u hudiniju ne treba ti nista vise, patrolline alarmi koji su prva ugradnja u bmw vozila. Kia se ionako ne krade
LikeLike

#2007 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Koliko je para taj alarm i valja li cemu?
LikeLike

#2008 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Svi ti alarmi su 400KM i vise, a sami radnici kazu da je sigurnija mehanicka zastita. Ako bude gubio funckiju podesavanja volana mozda stavim alarm s nekim dodacima. A sto se tice toga da li se kradu ili ne i moj otac je mislio da se mercedesi ne kradu, pa ga odvukose prije desetak godina :)
golfiista

#2009 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

Ne treba ti ništa, mislim da imaš fabrički alaram i plivajući kod na ključu. Nisam čuo da je nekome ukradena Kia.
drndalo

#2010 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drndalo »

LikeLike wrote:Svi ti alarmi su 400KM i vise, a sami radnici kazu da je sigurnija mehanicka zastita. Ako bude gubio funckiju podesavanja volana mozda stavim alarm s nekim dodacima. A sto se tice toga da li se kradu ili ne i moj otac je mislio da se mercedesi ne kradu, pa ga odvukose prije desetak godina :)
Ja sam ugradio doduse na drugo auto, volan je i dalje pomican i po dubini i po visini, ali manje nego prije...

Nama ne smeta...
LikeLike

#2011 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

golfiista wrote:Ne treba ti ništa, mislim da imaš fabrički alaram i plivajući kod na ključu. Nisam čuo da je nekome ukradena Kia.
Ima fabricki alarm, zato i hocu da stavim mehanicku zastitu samo ako ne bude gubio funkciju podesavanja volana. Nisu sad neke pare, a auto mi stoji na otvorenom. Mogu placati kako hocu, a imam i popust.
LikeLike

#2012 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

drndalo wrote:
LikeLike wrote:Svi ti alarmi su 400KM i vise, a sami radnici kazu da je sigurnija mehanicka zastita. Ako bude gubio funckiju podesavanja volana mozda stavim alarm s nekim dodacima. A sto se tice toga da li se kradu ili ne i moj otac je mislio da se mercedesi ne kradu, pa ga odvukose prije desetak godina :)
Ja sam ugradio doduse na drugo auto, volan je i dalje pomican i po dubini i po visini, ali manje nego prije...

Nama ne smeta...
Ma ne smeta ni meni ako se malo skrati to podesavanja, ali bo volio da ga ima jer ce i zena voziti auto.
NediM17

#2013 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Ako bas zelis, mozda mehanicka zastita tipa volana, ali ja bih to ugradio samo pod uslovom da nece zeznuti podesavanja volana, ako hoce imalo, odustao bih od toga.

Druga opcija Mul-T-Lock blokada mjenjaca i jos skriveni prekidac.
drndalo

#2014 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drndalo »

LikeLike wrote:
drndalo wrote:

Nama ne smeta...
Ma ne smeta ni meni ako se malo skrati to podesavanja, ali bo volio da ga ima jer ce i zena voziti auto.
Meni i zeni sasvim OK preostali dio podesavanja...
Gray

#2015 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

Ma ne krade se to kod nas, zato je još bolje da je sto vise ovih sto pljuvaju po Kii, kada postane opceprihvacena kod nas počet će se i krasti :D

Alarm plus kasko i to je to. Ja nemam sada ništa dodatno a ne mislim ni uzimati u budućnosti, ne mogu stvarno svaki put kada uđem u auto da nesto otključavam zaključavam :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2016 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

svijet totalno otišao u quratz, cim se na kiu mora stavljati zastita..... :mrgreen:
il dottore

#2017 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by il dottore »

LikeLike wrote:Ima li neko da je ugradio Hudini zastitu na Sportagea? Gubi li volan funkciju podesavanja? Danas imam termin za postavljanje.
Pretpostavljam da nije tvoj sportage prvi kojem su hudinijevi majstori ugradjivali zastitu, tako da ne bi trebalo biti problema. Osim naravno ljudski faktor
Trebalo bi da ostanu sve funkcije volana poslije ugradnje
Ja na octaviji nemam nikakvih problema vec trecu godinu
Nadzornik

#2018 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Ma ja kad izlazim iz auta samo skinem volan i u tasnu kao Mr Bean... :D
Me_again

#2019 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

vauvau wrote:Sve se to u kini proizvodi, natovari na brod i šalje za evropu i ameriku na sklapanje.
Potpuno si u pravu, sve je to obično smeče.
Ima malo jače od godinu dana, kupim ja novog Hyundai-ja, kontam evo kvalitete i čuda. Pređem do danas malo manje od 50 tisuća km i evo impresija:

- Suvozačko sjedište je neupotrebljivo jer je korozija izjela pod pa je propalo (a i moje sjedište se ljulja)
- Korozija je toliko najela blatobrane da svaki drugi vikend heftaricom to malo uvežem da ih strujanje zraka prilikom vožnje ne bi iščupalo
- Unutrašnjost se rascvala kao jesenja ruža, malo izolir trakom uspijevam održati volan u prirodnom obliku, a ono ostalo više i ne gledam.
- Dnevna LED svjetla su nakon 15 dana postala i nočna LED svjetla jer se više ne daju ugasiti. Srečom ne troše puno pa ne isprazne akumulator.
- Entertainment je trajao samo jedan CD i nakon toga je crkao, više ni radio ne radi. USB čita samo ako je kakva Kineska muzika na njemu. Touch reaguje na 5 kg čekić, samo.
- Sve moguče sijalice (osim LED) su mi več po dva puta crkle.
- Na motoru sam več mijenjao klipove (time i karike, naravno) jer je trošio po 2 litra ulja na 500 km.
- Mjenjač sam tri puta reparirao, a kvačilo 4 puta zamijenio.
- Disk pločice traju oko 35.000 km, ali diskove redovno mijenjam na 20.000 km.
- Podvozje rješavam Pur-pjenom, nego ?
- E jedino još gume nisam nikada mijenjao, kontao sam pred zimu ali več sam se dosta istrošio za ovo auto.

Za one koji se (malo vjerovatno) pitaju kako ovolike kvarove nije garancija pokrila, evo i zašto - na prvi servis sam došao sa predjenih 15.134 km i rekli su mi da garancija više ne važi jer sam trebao doči do 15.000 predjenih km.

Jesam li se zajebao sa ovim autom, reči ću iskreno - nisam. Zavolio sam ga u svoj našoj zajedničkoj tuzi i nevoljama. Brača uvijek i zauvijek !!!
drsrle

#2020 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drsrle »

Boze sacuvaj, uvalili ti auto ja bi im ga dovukao pred salon zovnuo novinare i zapalio. Iste sam probleme imao s kijom i sa hyundaijem poslije toga.
Kupim i20 nov srednja oprema preuzmem ga i krenem ga voziti, elem su mi uvalili auto sa osnovnom opremom pod srednju opremu. I naravno htio sam ih tuziti, al sreca pa je direktor bio nagodan hihi.
Auto nije imalo pola opreme sto je pisalo. Navodno nisu dobro preveli specifikaciju opreme. Hahahah.
vauvau

#2021 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

golfiista wrote:Ne treba ti ništa, mislim da imaš fabrički alaram i plivajući kod na ključu. Nisam čuo da je nekome ukradena Kia.
Nećeš ni čuti. Lopovi nisu budale, znaju šta valja. :thumbup:
славянин

#2022 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by славянин »

vauvau wrote:
Nećeš ni čuti. Lopovi nisu budale, znaju šta valja. :thumbup:
:lol: ma nije kija ima najjace sve pa i alarme ,sta ti je korejac :D
Me_again

#2023 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

drsrle wrote:Boze sacuvaj, uvalili ti auto ja bi im ga dovukao pred salon zovnuo novinare i zapalio. Iste sam probleme imao s kijom i sa hyundaijem poslije toga.
Kupim i20 nov srednja oprema preuzmem ga i krenem ga voziti, elem su mi uvalili auto sa osnovnom opremom pod srednju opremu. I naravno htio sam ih tuziti, al sreca pa je direktor bio nagodan hihi.
Auto nije imalo pola opreme sto je pisalo. Navodno nisu dobro preveli specifikaciju opreme. Hahahah.
Čuj tebi nešto pisalo ???
Meni ništa, ono gledaj pa ako ti se sviđa plati i vozi ....
Dokle će ta Koreja, ne znam više ni sam :-)

Ne bih da palim nešto javno, pa ni auto, strah me vatre a i uhapsili bi me garant. Nego šuti i trpi, jbg.

Čitam ova iskustva raje sa nekorejskim autima, pa im baš zavidim. Koji rahatluk, tu i tamo poneki DPF, dvomaseni zamajac, EGR, dizna itd, sve kad zbrojiš to je ništa, skoro pa nula. Koji sam ja nestretnik :sad:
clone8

#2024 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by clone8 »

Me_again wrote:
vauvau wrote:Sve se to u kini proizvodi, natovari na brod i šalje za evropu i ameriku na sklapanje.
Potpuno si u pravu, sve je to obično smeče.
Ima malo jače od godinu dana, kupim ja novog Hyundai-ja, kontam evo kvalitete i čuda. Pređem do danas malo manje od 50 tisuća km i evo impresija:

- Suvozačko sjedište je neupotrebljivo jer je korozija izjela pod pa je propalo (a i moje sjedište se ljulja)
- Korozija je toliko najela blatobrane da svaki drugi vikend heftaricom to malo uvežem da ih strujanje zraka prilikom vožnje ne bi iščupalo
- Unutrašnjost se rascvala kao jesenja ruža, malo izolir trakom uspijevam održati volan u prirodnom obliku, a ono ostalo više i ne gledam.
- Dnevna LED svjetla su nakon 15 dana postala i nočna LED svjetla jer se više ne daju ugasiti. Srečom ne troše puno pa ne isprazne akumulator.
- Entertainment je trajao samo jedan CD i nakon toga je crkao, više ni radio ne radi. USB čita samo ako je kakva Kineska muzika na njemu. Touch reaguje na 5 kg čekić, samo.
- Sve moguče sijalice (osim LED) su mi več po dva puta crkle.
- Na motoru sam več mijenjao klipove (time i karike, naravno) jer je trošio po 2 litra ulja na 500 km.
- Mjenjač sam tri puta reparirao, a kvačilo 4 puta zamijenio.
- Disk pločice traju oko 35.000 km, ali diskove redovno mijenjam na 20.000 km.
- Podvozje rješavam Pur-pjenom, nego ?
- E jedino još gume nisam nikada mijenjao, kontao sam pred zimu ali več sam se dosta istrošio za ovo auto.

Za one koji se (malo vjerovatno) pitaju kako ovolike kvarove nije garancija pokrila, evo i zašto - na prvi servis sam došao sa predjenih 15.134 km i rekli su mi da garancija više ne važi jer sam trebao doči do 15.000 predjenih km.

Jesam li se zajebao sa ovim autom, reči ću iskreno - nisam. Zavolio sam ga u svoj našoj zajedničkoj tuzi i nevoljama. Brača uvijek i zauvijek !!!
Čekaj, sve ovo u godinu dana, kupljen nov novcat auto? :shock: Ja ovakve popravke i kvarove nisam imao cijeli svoj vozacki vijek... strasno
Nadzornik

#2025 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply