Ti vjeruj u sta hoces - ali neka ih makar 50 glasa za SDA samo iz Svedske (a taj je broj znatno veci) je dovoljno da pobijedi onih 50 koji nece nikako izaci na glasanje a zive u Bosni i Hercegovini. Racunaj da takvih ima koji ce glasati i za HDZ i za SNSD a ne zive u BiH.hAZNADAR wrote:A ja se vec zabrinuo sto li nema prozivke zlocestih dijasporskih patriJota koji su glavni krivci.Ommadawn wrote: Sjedim tako sa jednim prijateljom, Šveđaninom, aktivnog u ljevičarskoj partiji i on me ko zna koji put pokušava ubijediti da se i ja tu angažujem, na šta ja odmahnem rukom i on mi spominje kako baš u njegovom odboru imaju jednog Bosanca. Znajući o kojoj je osobi riječ, znam ga samo površno, onako priupitam “Koristi li on svoje pravo glasanja u BiH i za koju stranku glasa?” na šta mi on reče da će ga pitati pa mi prenijeti odgovor.
Već sutradan mi reče da ga je pitao a da mu je ovaj rekao SDA. I ja sad objašnjavam ovome kakva je to stranka i koju ideologiju zastupa na šta se ovaj pravo začudi. Par dana kasnije mi dolazi i govori da je ovoga ispitivao i da mu je kao razlog naveo opstanak svoje nacije u državi u kojoj on ne boravi još od svoje šeste godine. Pa ti sad kontaj...![]()
Neki Jugosloveni nikako da skontaju da nema vise ekstremne emigracije vani koja podriva, djeluje,.... kao ni nepismenih ribaca WC-a koji se foliraju dojc markama i koje si volio da mrzis. Sitne duse u svakoj temi provuku svoje privatne demone.
Demokratsko pravo im je to omogucilo, okej. Zivis u BiH, glasaj za koga god hoces.
Ali ovamo na Zapadu glasas za ljevicare a u maticnoj drzavi za desnicare. Pa gdje je tu logika.
Nisu dijasporske patriote glavni krivci ali njihovo postojanje ne bi trebalo potcijeniti, pogotovo kad su izbori u maticnoj drzavi u pitanju, u ovom slucaju BiH.