Nova agresija na BIH?
-
mishic
#2001 Re: Nova agresija na BIH?
Neozbiljnije diskusije o jako ozbiljnoj temi odavno nisam vidio...
Kada u historiju o agresiji svatko hoće da ugura ono što je on vidio iz svoje rupe onda to i izgleda ovako.
Ali i to je podnošljivije od ovih što prenose rekla-kazala... A iznad svega su emocionalne bljuvotine koje
pojedinci isfrustrirani ovim ili onim iznose kao činjenice koje blage veze nemaju sa stvarnošću.
Emocije ostavite sebi a ako pričate o temi pričajte o činjenicama.
Kada u historiju o agresiji svatko hoće da ugura ono što je on vidio iz svoje rupe onda to i izgleda ovako.
Ali i to je podnošljivije od ovih što prenose rekla-kazala... A iznad svega su emocionalne bljuvotine koje
pojedinci isfrustrirani ovim ili onim iznose kao činjenice koje blage veze nemaju sa stvarnošću.
-
PM72
#2002 Re: Nova agresija na BIH?
i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
-
sumirprimus
#2003 Re: Nova agresija na BIH?
Sta pucali.snimice se po njima nastavak povratka otpisanihPM72 wrote:i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
Al hej who cares
-
sumirprimus
#2004 Re: Nova agresija na BIH?
Kojim ba cinjenicama.mishic wrote:Neozbiljnije diskusije o jako ozbiljnoj temi odavno nisam vidio...
O najnovijoj agresiji.ma ajte molim vas
- GeeTnT
#2005 Re: Nova agresija na BIH?
Ma nije bolan niko imao optiku i niko nije spominjao strijelce, snajperiste itd...bilo je sporadicnog pucanja i ranjavanja. Tadasnja TO i policija su odradili posao i poklopili taj kvart sjenjaka i dijela slavinovica te pohapsili likove. Postoji arhiva..postoje ljudi koji mogu to potvrditi. Druga stvar je sto se ovde „snajperistom“ smatraju svi koji su imali oruzje...a njihovo djelovanje ako nije trajalo 4 godine onda se to smatra lazima i rekla-kazala situacijom. To sto sam licno bio prisutan je moja krivica kao i samo pominjanje desavanja....PM72 wrote:i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
-
PM72
#2006 Re: Nova agresija na BIH?
ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
- GeeTnT
#2007 Re: Nova agresija na BIH?
...ja i?PM72 wrote:ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
-
PM72
#2008 Re: Nova agresija na BIH?
znači -nijeb bio snajperista nego se malo zajebavao?
- GeeTnT
#2009 Re: Nova agresija na BIH?
..pa u usporedbi sa onim sa jevrejskog i spicaste...moglo bi se tako reci.PM72 wrote:znači -nijeb bio snajperista nego se malo zajebavao?
-
PM72
#2010 Re: Nova agresija na BIH?
i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
-
sumirprimus
#2011 Re: Nova agresija na BIH?
Ja pitam gdje tacno koja zgrada.kad tacno.PM72 wrote:ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
- GeeTnT
#2012 Re: Nova agresija na BIH?
Nedzad Fazlija...PM72 wrote:i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
-
sumirprimus
-
PM72
#2014 Re: Nova agresija na BIH?
ma ja,najbolje okrenut na zajebanciju
- Maraschino
#2015 Re: Nova agresija na BIH?
kakve veze ovaj ima osim sto je koristio tvoj materijal?
- GeeTnT
#2016 Re: Nova agresija na BIH?
..ti da si citao znao bi jer sam napisao da se radilo o ul. Ismeta Mujezinovica A blok, a u slavinovicima zgrade pored tehnograd hotela...medjutim, sve mi se cini da ti je veci cilj provokacija.sumirprimus wrote:Ja pitam gdje tacno koja zgrada.kad tacno.PM72 wrote:ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
- pirpa
#2017 Re: Nova agresija na BIH?
Vidim u pojedinim postovima se spominje prebacivanje Srba preko naše teritorije pa reko da navedem i slučaj Nenada Ševe i njegovih 'izleta'....Maraschino wrote:kakve veze ovaj ima osim sto je koristio tvoj materijal?
A koliko je on koristio "moj materijal" se može vidjeti u ishodu tuzbe
-
PM72
#2018 Re: Nova agresija na BIH?
tvoja priča mi zvuči poznato...
kod mene su naoružane "patriote" sa ljiljanima i akreditacijama obično upadali kod bogatijih Srba jer su imali dojavu da daje signale ili puca iz snajpera...još ako mu nađu bateriju-jebo je ježa u leđa,osto je bez golfa,marki ili zlata a pojedini i bez glava...
kod mene su naoružane "patriote" sa ljiljanima i akreditacijama obično upadali kod bogatijih Srba jer su imali dojavu da daje signale ili puca iz snajpera...još ako mu nađu bateriju-jebo je ježa u leđa,osto je bez golfa,marki ili zlata a pojedini i bez glava...
-
asker
#2019 Re: Nova agresija na BIH?
A jel' trebo, pa da mu ti das certifikat neprijatelja ove drzave?PM72 wrote:i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
Pun kurac propusta je bilo na TK ali i preventivnih akcija koje su znacajno promjenile tok rata ovdje.
Wtf
- Kejn
#2020 Re: Nova agresija na BIH?
Dobro te je Borivoje, hajde odvadi maloPM72 wrote:tvoja priča mi zvuči poznato...
-
PM72
#2021 Re: Nova agresija na BIH?
pa ako je bio jedan jedini što je navodno pucao u ljude nikog ne pogodivši i u toj preventivnoj akciji niti je pronađen "strelac" niti puška-koga su ganjali?
-
PM72
#2022 Re: Nova agresija na BIH?
hoćeš da kažeš da se ovo nije dešavalo u Sarajevu?Kejn wrote:Dobro te je Borivoje, hajde odvadi maloPM72 wrote:tvoja priča mi zvuči poznato...
- GeeTnT
#2023 Re: Nova agresija na BIH?
Bogatiji Srbi iz Tz su svog „golfa“ sa natovarenom galerijom prije 15 maja istjerali na ravnicu Bijeljine, a oni sa „stojadinom“ su se ubacivali u kolone 110ki i pinzgauera do Ugljevika a sve pod izgovorom da idu na „vikendicu“... Struje je bilo tamam toliko da dojave da posalju koju konzervu tunjevine, a dojave nije trebalo ni pravit jer je radiotz precizno javljao gdje su granate pale tako da nisandzija nije trebao puno da razmislja koliko treba cijev pomjeriti...Na kraju, dragi moj PM, mi nismo nosili ljiljane i nismo bili patrioti, nego budale koje su pokusavale da sacuvaju svoje porodice i sebe, a na prsima smo nosili komad krpe na kojoj je bilo odstampano TO..i to sve ubaceno u nekakvu foliju.PM72 wrote:tvoja priča mi zvuči poznato...
- General War
#2024 Re: Nova agresija na BIH?
Fetaneta, mira, Sadeta,,,i nezizostavni nastavnik fizickog-Branko, i slika u sali Raze Mujanovic dok je bila curicasalik79 wrote: Ma ne sjecam se jer me nije ni interesovalo, interesovalo me ono sto je mene "zuljalo"![]()
Ne znam jesi li malo starija generacija, ja sam ona koja je bila dok su Anka, Nada, Ajsa,...bile učiteljice...Ona koja je zimski raspust provodila skijajuci na Mavrovu, tj. Bistri.
- salik79
#2025 Re: Nova agresija na BIH?
GeeTnT wrote:Bogatiji Srbi iz Tz su svog „golfa“ sa natovarenom galerijom prije 15 maja istjerali na ravnicu Bijeljine, a oni sa „stojadinom“ su se ubacivali u kolone 110ki i pinzgauera do Ugljevika a sve pod izgovorom da idu na „vikendicu“... Struje je bilo tamam toliko da dojave da posalju koju konzervu tunjevine, a dojave nije trebalo ni pravit jer je radiotz precizno javljao gdje su granate pale tako da nisandzija nije trebao puno da razmislja koliko treba cijev pomjeriti...Na kraju, dragi moj PM, mi nismo nosili ljiljane i nismo bili patrioti, nego budale koje su pokusavale da sacuvaju svoje porodice i sebe, a na prsima smo nosili komad krpe na kojoj je bilo odstampano TO..i to sve ubaceno u nekakvu foliju.PM72 wrote:tvoja priča mi zvuči poznato...
U hlacama civilne zastite, na tregere...Ako si htio pisat', mor'o si ih ispod pojasa spustit'.