Nova agresija na BIH?

Post Reply
mishic

#2001 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

Neozbiljnije diskusije o jako ozbiljnoj temi odavno nisam vidio...
Kada u historiju o agresiji svatko hoće da ugura ono što je on vidio iz svoje rupe onda to i izgleda ovako.
Ali i to je podnošljivije od ovih što prenose rekla-kazala... A iznad svega su emocionalne bljuvotine koje
pojedinci isfrustrirani ovim ili onim iznose kao činjenice koje blage veze nemaju sa stvarnošću.
Emocije ostavite sebi a ako pričate o temi pričajte o činjenicama.
PM72

#2002 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
sumirprimus

#2003 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
Sta pucali.snimice se po njima nastavak povratka otpisanih :lol:
Al hej who cares :lol: :lol:
sumirprimus

#2004 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

mishic wrote:Neozbiljnije diskusije o jako ozbiljnoj temi odavno nisam vidio...
Kada u historiju o agresiji svatko hoće da ugura ono što je on vidio iz svoje rupe onda to i izgleda ovako.
Ali i to je podnošljivije od ovih što prenose rekla-kazala... A iznad svega su emocionalne bljuvotine koje
pojedinci isfrustrirani ovim ili onim iznose kao činjenice koje blage veze nemaju sa stvarnošću.
Emocije ostavite sebi a ako pričate o temi pričajte o činjenicama.
Kojim ba cinjenicama.
O najnovijoj agresiji.ma ajte molim vas
GeeTnT

#2005 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:i šta bi na kraju,jesu li ili nisu snajperisti pucali po Tuzli?
Ma nije bolan niko imao optiku i niko nije spominjao strijelce, snajperiste itd...bilo je sporadicnog pucanja i ranjavanja. Tadasnja TO i policija su odradili posao i poklopili taj kvart sjenjaka i dijela slavinovica te pohapsili likove. Postoji arhiva..postoje ljudi koji mogu to potvrditi. Druga stvar je sto se ovde „snajperistom“ smatraju svi koji su imali oruzje...a njihovo djelovanje ako nije trajalo 4 godine onda se to smatra lazima i rekla-kazala situacijom. To sto sam licno bio prisutan je moja krivica kao i samo pominjanje desavanja....
PM72

#2006 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
GeeTnT

#2007 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
...ja i?
PM72

#2008 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

znači -nijeb bio snajperista nego se malo zajebavao?
GeeTnT

#2009 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:znači -nijeb bio snajperista nego se malo zajebavao?
..pa u usporedbi sa onim sa jevrejskog i spicaste...moglo bi se tako reci.
PM72

#2010 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
sumirprimus

#2011 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:ti napisa da si bio u ekipi koja je hvatala lika koji je iz stana pucao po raji...
Ja pitam gdje tacno koja zgrada.kad tacno. :mrgreen:
GeeTnT

#2012 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
Nedzad Fazlija...
sumirprimus

#2013 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

:lol: :thumbup:
PM72

#2014 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ma ja,najbolje okrenut na zajebanciju
Maraschino

#2015 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

pirpa wrote:A niko da spomene Nenada Ševu :mrgreen:

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... EStFN_HsDo
kakve veze ovaj ima osim sto je koristio tvoj materijal? :D
GeeTnT

#2016 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

sumirprimus wrote:
Ja pitam gdje tacno koja zgrada.kad tacno. :mrgreen:
..ti da si citao znao bi jer sam napisao da se radilo o ul. Ismeta Mujezinovica A blok, a u slavinovicima zgrade pored tehnograd hotela...medjutim, sve mi se cini da ti je veci cilj provokacija.
pirpa

#2017 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

Maraschino wrote:
pirpa wrote:A niko da spomene Nenada Ševu :mrgreen:

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... EStFN_HsDo
kakve veze ovaj ima osim sto je koristio tvoj materijal? :D
Vidim u pojedinim postovima se spominje prebacivanje Srba preko naše teritorije pa reko da navedem i slučaj Nenada Ševe i njegovih 'izleta'....

A koliko je on koristio "moj materijal" se može vidjeti u ishodu tuzbe ;-)
PM72

#2018 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

tvoja priča mi zvuči poznato...
kod mene su naoružane "patriote" sa ljiljanima i akreditacijama obično upadali kod bogatijih Srba jer su imali dojavu da daje signale ili puca iz snajpera...još ako mu nađu bateriju-jebo je ježa u leđa,osto je bez golfa,marki ili zlata a pojedini i bez glava...
asker

#2019 Re: Nova agresija na BIH?

Post by asker »

PM72 wrote:i šta bi na kraju? je li koga ubio,ranio? ko je lik?
A jel' trebo, pa da mu ti das certifikat neprijatelja ove drzave?

Pun kurac propusta je bilo na TK ali i preventivnih akcija koje su znacajno promjenile tok rata ovdje.

Wtf :-)
Kejn

#2020 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Kejn »

PM72 wrote:tvoja priča mi zvuči poznato...
kod mene su naoružane "patriote" sa ljiljanima i akreditacijama obično upadali kod bogatijih Srba jer su imali dojavu da daje signale ili puca iz snajpera...još ako mu nađu bateriju-jebo je ježa u leđa,osto je bez golfa,marki ili zlata a pojedini i bez glava...
Dobro te je Borivoje, hajde odvadi malo
PM72

#2021 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

pa ako je bio jedan jedini što je navodno pucao u ljude nikog ne pogodivši i u toj preventivnoj akciji niti je pronađen "strelac" niti puška-koga su ganjali?
PM72

#2022 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Kejn wrote:
Dobro te je Borivoje, hajde odvadi malo
hoćeš da kažeš da se ovo nije dešavalo u Sarajevu?
GeeTnT

#2023 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

Bogatiji Srbi iz Tz su svog „golfa“ sa natovarenom galerijom prije 15 maja istjerali na ravnicu Bijeljine, a oni sa „stojadinom“ su se ubacivali u kolone 110ki i pinzgauera do Ugljevika a sve pod izgovorom da idu na „vikendicu“... Struje je bilo tamam toliko da dojave da posalju koju konzervu tunjevine, a dojave nije trebalo ni pravit jer je radiotz precizno javljao gdje su granate pale tako da nisandzija nije trebao puno da razmislja koliko treba cijev pomjeriti...Na kraju, dragi moj PM, mi nismo nosili ljiljane i nismo bili patrioti, nego budale koje su pokusavale da sacuvaju svoje porodice i sebe, a na prsima smo nosili komad krpe na kojoj je bilo odstampano TO..i to sve ubaceno u nekakvu foliju.
General War

#2024 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

salik79 wrote: Ma ne sjecam se jer me nije ni interesovalo, interesovalo me ono sto je mene "zuljalo" :D

Ne znam jesi li malo starija generacija, ja sam ona koja je bila dok su Anka, Nada, Ajsa,...bile učiteljice...Ona koja je zimski raspust provodila skijajuci na Mavrovu, tj. Bistri. :D
Fetaneta, mira, Sadeta,,,i nezizostavni nastavnik fizickog-Branko, i slika u sali Raze Mujanovic dok je bila curica :D
salik79

#2025 Re: Nova agresija na BIH?

Post by salik79 »

GeeTnT wrote:
Bogatiji Srbi iz Tz su svog „golfa“ sa natovarenom galerijom prije 15 maja istjerali na ravnicu Bijeljine, a oni sa „stojadinom“ su se ubacivali u kolone 110ki i pinzgauera do Ugljevika a sve pod izgovorom da idu na „vikendicu“... Struje je bilo tamam toliko da dojave da posalju koju konzervu tunjevine, a dojave nije trebalo ni pravit jer je radiotz precizno javljao gdje su granate pale tako da nisandzija nije trebao puno da razmislja koliko treba cijev pomjeriti...Na kraju, dragi moj PM, mi nismo nosili ljiljane i nismo bili patrioti, nego budale koje su pokusavale da sacuvaju svoje porodice i sebe, a na prsima smo nosili komad krpe na kojoj je bilo odstampano TO..i to sve ubaceno u nekakvu foliju.

U hlacama civilne zastite, na tregere...Ako si htio pisat', mor'o si ih ispod pojasa spustit'. :bih: :D
Post Reply