Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Grean
#2001 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Gluposti o menadzerima ne treba ni komentarisati.
To je isti onaj spin koji se gurao u vrijeme Susica i famozne Germanije s tim da je u ovom slucaju jos besmisleniji i jadniji pokusaj da se nekog diskredituje krijuci se iza nickova. Jad i cemer balkanskih navika pljuvacine bez osnova.
To je isti onaj spin koji se gurao u vrijeme Susica i famozne Germanije s tim da je u ovom slucaju jos besmisleniji i jadniji pokusaj da se nekog diskredituje krijuci se iza nickova. Jad i cemer balkanskih navika pljuvacine bez osnova.
- Altsa
#2002 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Iz aviona se vidjelo da Visca dise na skrge i da mu non-stop prolaze po njegovoj strani i stvaraju sansu. Prosinecki ga ne mijenja. Svaki trenera nakon sto mu bude iskljucen igrac automatski vadi ofanzivca i ubacuje drugog igraca i mijenja postavku igre. Prosinecki opet nista. E jebiga do koga je onda.
- muha_sa
#2003 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ta ce Robi--pojma on neJma
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2004 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
vid mu glovemuha_sa wrote:ta ce Robi--pojma on neJma
- agent_zero
#2005 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Prepisat ću iz one druge teme:
"2. Robert Prosinečki nas taktički dokusurio. U onakvoj situaciji svaki vrhunski trener bi ubacio jednog ili oba beka (obzirom da smo imali već tri štopera na terenu) i rutinski čuvao rezultat. Da su ušli Todorović i/ili Čivić i bili dodatni osigurači na bokovima, pritom odmorni i rastrčani da prave dovoljan pritisak, šanse da Grci izjednače bi bile mnogo, mnogo manje. Ali šta radi naš selektor? Ubacuje zelenog, neiskusnog OFANZIVNOG igrača u situaciji kada moramo čuvati vodstvo s igračem manje
."
"2. Robert Prosinečki nas taktički dokusurio. U onakvoj situaciji svaki vrhunski trener bi ubacio jednog ili oba beka (obzirom da smo imali već tri štopera na terenu) i rutinski čuvao rezultat. Da su ušli Todorović i/ili Čivić i bili dodatni osigurači na bokovima, pritom odmorni i rastrčani da prave dovoljan pritisak, šanse da Grci izjednače bi bile mnogo, mnogo manje. Ali šta radi naš selektor? Ubacuje zelenog, neiskusnog OFANZIVNOG igrača u situaciji kada moramo čuvati vodstvo s igračem manje
- Altsa
#2006 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
haj nemoj zajebavat. jer mislis da nije sinoc napravio dosta gresaka. ne govorim o prosjecnoj ekipi koju imamo vec o potezima koje je trebao napraviti u kriznim trenutcima.muha_sa wrote:ta ce Robi--pojma on neJma
- AmiĐa_Idriz
#2007 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ja ne znam kakav vi fudbal gledate pored reprezentacije ako ste očekivali da onih 25 minuta traje čitavu utakmicu, vjerovatno svemirski neki.
- SmokingMan
#2008 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Neka Robi riješi svoje zdravstvene probleme,taman toliko da se može u potpunosti fokusirati na nadolazeće utakmice. 
Last edited by SmokingMan on 27/03/2019 10:04, edited 2 times in total.
- P.Starck
#2009 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jarane zemljane, kakav spin i kakvi nickovi, pa na forumu smo. Jest, namjera mi je zavjera protiv Prosinečkog. A posebno volim pljuvat, u dalj. Ova priča sa menadžerima je prisutna od Brazila do BiH, ni jedna reprezentacija nije imuna na nju, a mi smo u Bosni jArane, prvaku Europe po korupciji. Da imaš dijete od 9-10 godina i da se bavi bilo kakvim sportom u BiH, sve bi ti se samo kazalo. Ko igra, koliko igra i td. Dječije utakmice. Zgadio mi se sport zbog toga, i nemam više nikakvih iluzija.Grean wrote:Gluposti o menadzerima ne treba ni komentarisati.
Da se vratim na temu, ne moraš ići daleko, pogledaj zamjene zadnje 3 takmičarske utakmice. 3 imena se vrte neovisno o igri, rezultatu, taktici, formi, bilo čemu. BiH:Grčka (Gojak, Krunić, Milošević). BiH:Armenija (Gojak, Kojić, Milošević, Krunić starter). Austrija:BiH (Gojak, Krunić). Ali eto nema tu ništa neobično. Neobično je samo što niko ne komentariše to, jer da je Hrvatska u pitanju, komentarisali bi od novinara do sportista, ko je igrao, zašto, koliko, na kojoj poziciji i td. Da je jedan miš Modrić rekao da smo igrali sporo, da nismo nalazili kako reče Pjanić, igrače između linija, ili jedan Mandžukić da kaže, 3 boda piši a igru briši, pa svi novinari, bivši igrači a Dalić sam bi to komentarisali, analizirali i sl. A kod nas, dobro je, hajmo dalje, i imal mene tu.
U svakom slučaju, svi na svijetu kometarišu fudbalske utakmice, igrače i selektore. Nije cijepanje atoma. A kad prospeš vodstvo 2:0, do trenera je. Ima pravo na 3 izmjene, 27% tima, dovoljno da taktiku 3:4:3 promjeniš i na 5:4:1 ako treba.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2010 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nema šanse. Nemamo mi taj kapacitet pritiskati protivnika svih 90 minuta.AmiĐa_Idriz wrote:Ja ne znam kakav vi fudbal gledate pored reprezentacije ako ste očekivali da onih 25 minuta traje čitavu utakmicu, vjerovatno svemirski neki.
Generalno, i najspremnije ekipe bi pale u nekom periodu kad bi onakav tempo igrale.
Naš je problem samo što dok je to trajalo nismo treći utrpali.
- Muhamed Đakmić
#2011 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa 3-4-3 i jeste u suštini 5-4-1, bez ijedne izmjene 
Priče o menadžerisanju su debilizam, ako se najbolji igrač ekipe iz liga petice (Krunić) treba menadžerisati da bi bio u reprezentaciji, onda smo mi svjetska velesila.
Priče o menadžerisanju su debilizam, ako se najbolji igrač ekipe iz liga petice (Krunić) treba menadžerisati da bi bio u reprezentaciji, onda smo mi svjetska velesila.
- Henry Chinaski
#2012 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pod hitno napraviti neko tijelo od forumskih nadristručnjaka. Time bismo uštedili pare koje dajemo Prosinečkom, a kvalitet koji bismo dobili je nemjerljiv.
Apsolutno je nevjerovatno kako neko, uz minimum informacija može da kenja o nečijim odlukama ili eventualnim greškama. Nisi progovorio ni riječ niti se približio ni jednom igraču. Ne znaš u kakvom je ko prihičkom ili fizičkom stanju, ko ima kakve probleme, a koga šta boli. Nemaš pojma o cijeloj slici koju stručni štab kreira danima niti šta je cilj bilo kojeg poteza. Vidio si malo nešto sa strane i, oslobođen bilo kakve odgovornosti, smatraš da je u redu da kakiš o nekome ko je dokazani stručnjak zato što te u tvojoj raji slušaju kad pričaš o tome. Ne kažem da Prosinečki (kao i prethodni selektori) ne pravi greške ali ove djetinjaste analize skrojene gledanjem utakmice me uvijek ispizde iako znam da se radi o nafuranoj djeci koja žele da izgleda kao da nešto znaju.
Morate shvatiti da ozbiljan slušalac ne jebe vaše mišljenje kad, kao potpuni anonimus analizirate nekog ko je pokazao da nešto zna. Ali forum je i onako za priče, ko može 7 puta bez vađenja pa opraštam.
Apsolutno je nevjerovatno kako neko, uz minimum informacija može da kenja o nečijim odlukama ili eventualnim greškama. Nisi progovorio ni riječ niti se približio ni jednom igraču. Ne znaš u kakvom je ko prihičkom ili fizičkom stanju, ko ima kakve probleme, a koga šta boli. Nemaš pojma o cijeloj slici koju stručni štab kreira danima niti šta je cilj bilo kojeg poteza. Vidio si malo nešto sa strane i, oslobođen bilo kakve odgovornosti, smatraš da je u redu da kakiš o nekome ko je dokazani stručnjak zato što te u tvojoj raji slušaju kad pričaš o tome. Ne kažem da Prosinečki (kao i prethodni selektori) ne pravi greške ali ove djetinjaste analize skrojene gledanjem utakmice me uvijek ispizde iako znam da se radi o nafuranoj djeci koja žele da izgleda kao da nešto znaju.
Morate shvatiti da ozbiljan slušalac ne jebe vaše mišljenje kad, kao potpuni anonimus analizirate nekog ko je pokazao da nešto zna. Ali forum je i onako za priče, ko može 7 puta bez vađenja pa opraštam.
- AmiĐa_Idriz
#2013 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Smiješno isto ko ovo za menadžere, strašno je šta ljudi uspiju prevaliti preko tastature.Tomahawk11 wrote:Nema šanse. Nemamo mi taj kapacitet pritiskati protivnika svih 90 minuta.AmiĐa_Idriz wrote:Ja ne znam kakav vi fudbal gledate pored reprezentacije ako ste očekivali da onih 25 minuta traje čitavu utakmicu, vjerovatno svemirski neki.
Generalno, i najspremnije ekipe bi pale u nekom periodu kad bi onakav tempo igrale.
- Altsa
#2014 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
De nas ti prosvijetli pa reci ko ima ljubavnih problema, koga zena vara, kome se upalio nozni palac a kome su iskocili hemeroidi pa da svatimo zbog cega smo sinoc izgubili 2 boda.Henry Chinaski wrote:Pod hitno napraviti neko tijelo od forumskih nadristručnjaka. Time bismo uštedili pare koje dajemo Prosinečkom, a kvalitet koji bismo dobili je nemjerljiv.
- Grean
#2015 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Covjek koii je imao milion po sezoni kod Azera, igrao za Barsu i Real da za sicu prodaje svoje ime u menadzerskim talovima nije vise ni smijesno nego je jadno.
- Altsa
#2016 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne kontam. Sta je to Tomahawk rekao a da nije tacno. Jos je gora stvar da ako Prosinecki zna da mu ekipa ne moze igrati presing duzi period i da ce nakon toga biti polumrtva uopste to i zapocinje.AmiĐa_Idriz wrote:Smiješno isto ko ovo za menadžere, strašno je šta ljudi uspiju prevaliti preko tastature.Tomahawk11 wrote:Nema šanse. Nemamo mi taj kapacitet pritiskati protivnika svih 90 minuta.AmiĐa_Idriz wrote:Ja ne znam kakav vi fudbal gledate pored reprezentacije ako ste očekivali da onih 25 minuta traje čitavu utakmicu, vjerovatno svemirski neki.
- AmiĐa_Idriz
#2017 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa ja se slažem sa Tomom pobogu 
- Henry Chinaski
#2018 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kakav neozbiljan (blaga riječ) komentar. Poenta i jeste u tome da niko od nas nema pojma ni o čemu osim što ti prikaže televizija i stvaraš zaključke na osnovu toga. Stručni štab živi s ovim 24 sata dnevno i to im je jedina briga. Imaju kontakt sa igračima cijelu utakmicu i znaju svaki detalj, a onda "stručnjak" osjenjuje ko je bio umoran više, a ko manje. Neozbiljno je kreirati mišljenje o nekome ili nečemu gledajući to na televiziji, a ova televizija je svakako pokazala svoj kvalitet. Niko nema pojma je li bio crveni ili nije.Altsa wrote:De nas ti prosvijetli pa reci ko ima ljubavnih problema, koga zena vara, kome se upalio nozni palac a kome su iskocili hemeroidi pa da svatimo zbog cega smo sinoc izgubili 2 boda.Henry Chinaski wrote:Pod hitno napraviti neko tijelo od forumskih nadristručnjaka. Time bismo uštedili pare koje dajemo Prosinečkom, a kvalitet koji bismo dobili je nemjerljiv.
- Altsa
#2019 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
AmiĐa_Idriz wrote:Pa ja se slažem sa Tomom pobogu
- Altsa
#2020 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
kakve ti nebuloze pises.pa jel zato tu Prosinecki da procijeni ko je naspremniji, najzdraviji i psihicki najstabilniji. o cemu ti covjece trabunjas. mi samo mozemo da komentarisemo da li su sinoc bili dobri ili ne. 25 minuta odlicni ostalo prosjek ili losi.i kako mi mozemo praviti "analize" nego gledanjem preko TV ili prisustva na stadionu. zato ne pametuj.Henry Chinaski wrote:Kakav neozbiljan (blaga riječ) komentar. Poenta i jeste u tome da niko od nas nema pojma ni o čemu osim što ti prikaže televizija i stvaraš zaključke na osnovu toga. Stručni štab živi s ovim 24 sata dnevno i to im je jedina briga. Imaju kontakt sa igračima cijelu utakmicu i znaju svaki detalj, a onda "stručnjak" osjenjuje ko je bio umoran više, a ko manje. Neozbiljno je kreirati mišljenje o nekome ili nečemu gledajući to na televiziji, a ova televizija je svakako pokazala svoj kvalitet. Niko nema pojma je li bio crveni ili nije.Altsa wrote:De nas ti prosvijetli pa reci ko ima ljubavnih problema, koga zena vara, kome se upalio nozni palac a kome su iskocili hemeroidi pa da svatimo zbog cega smo sinoc izgubili 2 boda.Henry Chinaski wrote:Pod hitno napraviti neko tijelo od forumskih nadristručnjaka. Time bismo uštedili pare koje dajemo Prosinečkom, a kvalitet koji bismo dobili je nemjerljiv.
-
last mohicans
#2021 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Generalno, fizička sprema naših reprezentativaca, barem vecine, je uzasna. Dzeko je presetao drugo poluvrijeme. Visca se jeste trosio gore-dole, jer je Bičakčic bio statičan i momka ne treba stavljati na beka vise. Jasno je da to nije to. Mozda bi čak i Besic to bolje odigrao, ali sad je lahko srati. Vracam se na spremu, nije mi jasno da igraci koji igraju u najjačim ligama svijeta onako ispušu. Pa Sarajevo igra taj presing, pa ne ispušu tako brzo. Suludo je porediti jedan naš klub i reprezentaciju, ali ovdje se igra po livadama sa znamo kakvim klubovima. Dzeku gledam svaku u Romi, jeste pao u formi, ali vise trči i ima ga više. Sad je li se malo zalomi kad se dođe ovdje, malo domaca hrana,ovo,ono..
To je pitanje za selektora koji je dosta odgovoran. Nije adekvatno odgovorio na promjenu formacije Grka od naseg drugog gola i mi smo vec tad dobro pali i imali smo problema.Oni su se povecali dok nisu kulminirali u 65 sa crvenim. Sinoc sam pisao, ponovit cu, pa je li gotovo sve, ako si fasovao crveni. Pa nije Španija iz doba tika take, jebo je metiljava Grcka. Tu je snaga i mentalitet dosao do izrazaja, dodaj kasnjenje s izmjenama i reakcijama s klupe. To ti je to. Opet ovaj bod nije ni los, jer smo vrlo lahko mogli i izgubiti.
To je pitanje za selektora koji je dosta odgovoran. Nije adekvatno odgovorio na promjenu formacije Grka od naseg drugog gola i mi smo vec tad dobro pali i imali smo problema.Oni su se povecali dok nisu kulminirali u 65 sa crvenim. Sinoc sam pisao, ponovit cu, pa je li gotovo sve, ako si fasovao crveni. Pa nije Španija iz doba tika take, jebo je metiljava Grcka. Tu je snaga i mentalitet dosao do izrazaja, dodaj kasnjenje s izmjenama i reakcijama s klupe. To ti je to. Opet ovaj bod nije ni los, jer smo vrlo lahko mogli i izgubiti.
- edo_79
#2022 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Skakača?! Pa jarane on nije pretrč'o 20 metara za cijelu tekmu, onaj štoper Grčke ga stavio u džep prdno nije cijelu tekmu .... koji Džeko bolan, ono sinoć nije ni sjena Džeke .... neznam ko je sinoć igrao na Bilinom Polju, ali Džeko sigurno nije ....P.Starck wrote:Govore oni koji imaju ime bez obzira na igre za reprezentaciju.Grean wrote: Malo je problem sto ni selektor ni igraci ne govore o tom kao problemu koji treba ispravljati.
"Bitno je da smo pobijedili, da smo dobro startovali… Nije lako igrati protiv ovakvih protivnika, koji su uspjeli da nam naprave neke šanse. Bili smo prespori u protoku lopte, nismo dobro nalazili naše igrače između linija… Mislim da je bilo i dobrih stvari i od toga moramo nastaviti dalje", rekao je Pjanić. Ovo je poslije Armenije.
Bojim se da i Prosinečki pokazuje balkanski mentalitet, shodno okruženju. Isti igrači igraju bez obzira na stanje na terenu, a opet s druge strane da ubacuješ u igru u kojoj čuvaš rezultat protiv Grčke ista tri igrača koja si ubacio u završnici protiv Armenije, logike ima samo u talu sa menadžerima.
Pri tome ni jedan od te trojke nije defanzivac.
Taktički, izvodiš Džeku a ostavljaš Višću na desnom beku, što bi imalo smisla da igraš na kontru i očekuješ da je Višća istrči, a ovako Višća već u prvom poluvremenu prestao trčati za loptom u prostor. Ja sam izbrojao tri prodora po Višćinoj strani i 3 100% šanse. S druge strane za očekivati je pritisak grka, i konstantno ubacivanje u 16m, jer je kraj utakmice, ide se na direktna ubacivanja, prekide, kornere. On izvodi najboljeg skakača BiH, Džeku!
Uvodi igrače sredine terena a štoperi mu ostaju na klupi? Halo, pa nismo Barcelona, jbg. da sa 10 igrača, rezultat čuvamo držanjem lopte na sredini terena.
-
hizo ramidovic
#2023 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
nista nije izgubljeno.
sad pokusati otkinuti bod lihtenstajnu i ne izgubiti vise od 1-2 gola razlike od Italije i finske i mislim da je trece mjesto u grupi sasvim dostizna opcija.
sad pokusati otkinuti bod lihtenstajnu i ne izgubiti vise od 1-2 gola razlike od Italije i finske i mislim da je trece mjesto u grupi sasvim dostizna opcija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2024 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Ili je standardno, kako vi vidite ovu utakmicu, hvala i sretno
- edo_79
#2025 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jedina stvar koju Robi nije mogao nikako predvidjeti je direktan crveni karton i igrač manje, poslije 2:0 je svjesno usporio, jer je i sam znao da fizički nema šanse da izdržimo u tom tempu do poluvremena a ne cijelu tekmu, ja mislim da je njegova ideja bila da čeka grešku i onda da kontrira, ali s druge strane, grci su nam se počeli opasno šetati kroz sredinu ko da je i nemamo, a kad je Pjanke pocrvenio nije više imao ko dodati loptu u prostor, a mimo svega toga igrač manje na terenu.Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Da je zakasnio s izmjenama jeste, ali ja mislim da je svjesno ih čuvao za kraj, jer je mislio da možemo sačuvati 2:1 ...
Selam i fala