Ma kakav Robi, bolji je AmarGrean wrote:Ostaje za spominjanje i ona vječna priča da je Bilićeva Hrvatska igrala odlično sve dok je do njega na klupi sijedio Robert Prosinečki, trener koji nema ništa od Slavenovih kvaliteta, ali zna više o igri i terenu. Slavenu možda sve ovo vrijeme nedostaje vrhunski pomoćnik, neko ko će znalački popuniti taktičke pukotine i moći postaviti funkcionalan sistem igre.
Tesko prezaljeni Zuti.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#2001 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
-
last mohicans
#2002 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... bih/100871
Covjek nije zavrsio priču u NS a mi mu vec nasljednika izabrali. Nevjerovatan lik, sprdali smo se kako su Hrvati uzeli Grke zahvaljujuci njegovom skautiranju. Lik mrtav hladan izjavi da je Dalicu puno pomogao. WTF
Najgora sorta ljudi koja se smatra Bogom danim i da njegovim odlaskom ode sve u PM,pa se koprca a vec je sve otislo pm.
Covjek nije zavrsio priču u NS a mi mu vec nasljednika izabrali. Nevjerovatan lik, sprdali smo se kako su Hrvati uzeli Grke zahvaljujuci njegovom skautiranju. Lik mrtav hladan izjavi da je Dalicu puno pomogao. WTF
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2003 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Eto nek smo mi forumasi veci strucnjaci od onih iz savezaBazinga1234 wrote:Vidi se po stručnosti saveza.hrasno38 wrote:BHF_Manijak wrote:A vi jos niste shvatili da dzaba pisete i da je pitanje selektora gotova stvar?!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa vidi se i na anketi
- Radio Sarajevo
#2004 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja fakat ne kontam šta ljudi očekuju od Saveza, da im valjda sjede Bekenbauer i slični u tim foteljama?
Jebote, s obzirom koliko imamo para, kakva smo zemlja i koliko smo zaslužili, Savez je još odličan. Ne igraju na terenu ni Elvedin Begić, a nije igrao ni Munib Ušanović. Pričati o stručnosti Saveza je smiješno, kao da je nuklearna fizika znati izglasati trenera i postaviti nekoga na to mjesto.
Niko nema nijedan prijedlog šta bi to Savez trebalo da radi da bi nešto bilo bolje. Šta to toliko ne valja u Savezu? Jebote, u cijelom svijetu je sasvim normalna stvar da otac i sin igraju u istom timu, samo kod nas je to korupcija. Jordi Cruyff je promijenio nekoliko klubova samo na očevo ime, i nigdje nije zadovoljio, ali nikad nisam čuo "gura ga stari".
Kod nas se odmah priča o korupciji, a sin najtrofejniji naš trener ikada.
I što je najsmješnije, isti ljudi koji govore da imamo kukuruz ligu sada guraju priču o Marinoviću
.
Jebote, s obzirom koliko imamo para, kakva smo zemlja i koliko smo zaslužili, Savez je još odličan. Ne igraju na terenu ni Elvedin Begić, a nije igrao ni Munib Ušanović. Pričati o stručnosti Saveza je smiješno, kao da je nuklearna fizika znati izglasati trenera i postaviti nekoga na to mjesto.
Niko nema nijedan prijedlog šta bi to Savez trebalo da radi da bi nešto bilo bolje. Šta to toliko ne valja u Savezu? Jebote, u cijelom svijetu je sasvim normalna stvar da otac i sin igraju u istom timu, samo kod nas je to korupcija. Jordi Cruyff je promijenio nekoliko klubova samo na očevo ime, i nigdje nije zadovoljio, ali nikad nisam čuo "gura ga stari".
I što je najsmješnije, isti ljudi koji govore da imamo kukuruz ligu sada guraju priču o Marinoviću
- leškarenje
#2005 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- Radio Sarajevo
#2006 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A šta bi ti to radio bolje od Begića? Hajde sad bez trolanja, ozbiljno te pitam.leškarenje wrote:daBogda tvoj zivot vodio Begic i upravljo njime kad ti je tako dobar.
promijeni nick u Sasa Matic
- leškarenje
#2007 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jel me to zajebavasRadio Sarajevo wrote:A šta bi ti to radio bolje od Begića? Hajde sad bez trolanja, ozbiljno te pitam.leškarenje wrote:daBogda tvoj zivot vodio Begic i upravljo njime kad ti je tako dobar.
- Radio Sarajevo
#2008 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kakve to veze ima gdje živim?leškarenje wrote:Jel me to zajebavasRadio Sarajevo wrote:A šta bi ti to radio bolje od Begića? Hajde sad bez trolanja, ozbiljno te pitam.leškarenje wrote:daBogda tvoj zivot vodio Begic i upravljo njime kad ti je tako dobar.
zivis li ti u Bosni,haj mi to prvo reci .....ako ne zivis docaracu ti sta bi uradio,ako zivis nemam potrebu da trosim tastaturu na ovako glupo pitanje....
Ja te ozbiljno pitam, šta bi ti uradio bolje od trenutne garniture Saveza?
- leškarenje
#2009 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ima veze gdje zivis,jer izgleda da zivis u nekom paralelnom svijetu cim ne vidis nedostatke PremijerŠita
Za pocetak bi pare koje su zaradili od plasmana na SP ulozio u infrastrukturu da se poboljsaju uslovi za premijerligase,jer bez iste ne mozes ocekivati ni napredak.
Ali,tvom haveru Begicu je ocito bilo prece rastaliti tu lovu sa svojim pajdasima....hocu da kazem,od lika koji u crno zavio AIR Bosniu i protiv kojeg se vodi nekoliko sudskih postupaka nisam nista drugo ni ocekivao nego rastaljivanje,kao ni ti
jer tebi je to i bilo ocekivano koliko vidim,a predstavljas to ko potez vrijedan hvale cim nemas ideju sta bi promijenio.
Za pocetak bi pare koje su zaradili od plasmana na SP ulozio u infrastrukturu da se poboljsaju uslovi za premijerligase,jer bez iste ne mozes ocekivati ni napredak.
Ali,tvom haveru Begicu je ocito bilo prece rastaliti tu lovu sa svojim pajdasima....hocu da kazem,od lika koji u crno zavio AIR Bosniu i protiv kojeg se vodi nekoliko sudskih postupaka nisam nista drugo ni ocekivao nego rastaljivanje,kao ni ti
- luckylaka
#2010 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti si momak ovdje zalutaoRadio Sarajevo wrote:Ja fakat ne kontam šta ljudi očekuju od Saveza, da im valjda sjede Bekenbauer i slični u tim foteljama?
I što je najsmješnije, isti ljudi koji govore da imamo kukuruz ligu sada guraju priču o Marinoviću.
- Radio Sarajevo
#2011 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja vrlo dobro vidim nedostatke naše lige, ali opet ću ti reći da očekuješ previše i od toga. Nijedan dobar igrač se ne može kod nas zadržati jer jednostavno imamo malu ligu, male novce, a interesi drugih su veliki. Svaki igrač od 18-19 godina će jedva čekati da ode u ukrajinsku ligu jer će ga tamo više platiti. UEFA namjerno ne dozvoljava regionalne lige jer im odgovara stanje u kojem samo ovi s parama mogu igrati vrhunski fudbal, i niko drugi. Nema tu Begić nikakve uloge.leškarenje wrote:Ima veze gdje zivis,jer izgleda da zivis u nekom paralelnom svijetu cim ne vidis nedostatke PremijerŠita![]()
Ali,tvom haveru Begicu je ocito bilo prece rastaliti tu lovu sa svojim pajdasima....hocu da kazem,od lika koji u crno zavio AIR Bosniu i protiv kojeg se vodi nekoliko sudskih postupaka nisam nista drugo ni ocekivao nego rastaljivanje,kao ni tijer tebi je to i bilo ocekivano koliko vidim,a predstavljas to ko potez vrijedan hvale cim nemas ideju sta bi promijenio.
S druge strane, pričati o aviokompaniji, a usto ne znati osnove tog posla, je smiješno. Ljudi koji su bili postavljeni na ta mjesta su bili samo pijuni, i nikakvog utjecaja nisu imali, kao ni kasnije u BH Airlinesu. To znam iz prve ruke jer sam bio dio te priče indirektno.
Ali jebo Airlines, opet mi nisi odgovorio šta bi ti to bolje uradio.
Imaš trening centar u Zenici koji je odličan. Nemoj misliti da su neke silne pare došle od plasmana na SP, oni su 2014. imali prihod od 32 miliona maraka, što je smiješan novac u odnosu na neke druge reprezentacije. Pa samo jedan igrač vrijedi više od toga, a mi mislimo da se stadioni mogu obnoviti, ljudi plaćati, organizovati hiljadu liga itd.
Samo za platu selektora ode preko dva miliona za četiri godine. 30.000 KM neto je barem 50.000 bruto, a da ne pričam o ostalim uposlenicima, i hiljadu i jednoj stvari koja se mora platiti.
Ljudi kod nas slabo znaju računati, a obično i ne znaju gdje lova ide. Uostalom, kad je Uške krao pare, završio je u zatvoru, ako želiš istraživati, bujrum istražuj i prijavi ih, samo moraš biti siguran da si u pravu.
Ako si ikad vodio i budžet malog projekta, znaćeš da troškovi uvijek premašuju ono što ljudi zacrtaju. Kod nas se naravno, bošnjački misli da je neto plata isto što i bruto, te da je to to, pa se prave računice na nivou čaršijskog lupetanja.
I da... Begić nije moj haver, samo ne mislim da radi loš posao. Ali naravno, kod nas je popularno na Balkanu biti protiv Saveza, te bismo mi radije dali rulji da upravlja nečim o čemu nema pojma. I dovodili bismo preskupe trenere koji ne vrijede, pravili stadione koji vrijede milijarde, a odakle lova, to niko ne zna reći...
- Point.
#2012 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mogu li ja?Radio Sarajevo wrote:
Kakve to veze ima gdje živim?
Prvo, jako je bezobrazno pisati nesto pozitivno o Savezu ciji je celni covjek optuzen za kriminal i protiv koga se vodi kriminalni postupak. Jos je bezobraznije to pisati iz jedinog razloga da se smiri svoj licni, mahalski, malogradjanski ego, tj nek je jedan od nasih samo da pitarima bude vokri, i obratno. Reprezentacija nije vasa licna prcija na kojoj mozete ispunjavati vase jadne mahalske frustracije, to vam vec treba biti jasno.
Eh sad, kazes sta bi bolje uradio? Pa pare od Mundijala u Brazilu ne bih spickao na nepotrebnu zgradu Saveza ni na skupe avionske karte i dovukao pola rodbine u Rio. Takodjer bi se dogovorio sa igracima da im se smanje premije za kvalifilkovanje jer vec imaju para, nego bih te pare usmjerio na poboljsanje domaceg prvenstva. Odmah nakon SP bih se zahvalio Papetu jer je vec bilo jasno da je gubio konce, doveo renomiranog selektora koji bi nam garantirao prolazak na EP, razmisljao malo dugorocnije te iskoristio momentum i popularnost reprezentacije i doveo ove igrace sto se premisljaju gdje da igraju. Ulozio dio para na stadion, da se ne blamiramo pred svijetom itd. Eto ukratko.
- Radio Sarajevo
#2013 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Optužen, ali ne i osuđen. Ali dobro, kod nas je to valjda isto. Ako vam je to problem, onda ne trebate pratiti fudbal, čelni ljudi FIFA-e i UEFA-e su mahom kriminalci, ali na mnogo višem nivou, pa je to zakukuljeno. Zbog toga i ne vidite šta se tu radi.Point. wrote:Mogu li ja?Radio Sarajevo wrote:
Kakve to veze ima gdje živim?
Prvo, jako je bezobrazno pisati nesto pozitivno o Savezu ciji je celni covjek optuzen za kriminal i protiv koga se vodi kriminalni postupak. Jos je bezobraznije to pisati iz jedinog razloga da se smiri svoj licni, mahalski, malogradjanski ego, tj nek je jedan od nasih samo da pitarima bude vokri, i obratno. Reprezentacija nije vasa licna prcija na kojoj mozete ispunjavati vase jadne mahalske frustracije, to vam vec treba biti jasno.
Eh sad, kazes sta bi bolje uradio? Pa pare od Mundijala u Brazilu ne bih spickao na nepotrebnu zgradu Saveza ni na skupe avionske karte i dovukao pola rodbine u Rio. Takodjer bi se dogovorio sa igracima da im se smanje premije za kvalifilkovanje jer vec imaju para, nego bih te pare usmjerio na poboljsanje domaceg prvenstva. Odmah nakon SP bih se zahvalio Papetu jer je vec bilo jasno da je gubio konce, doveo renomiranog selektora koji bi nam garantirao prolazak na EP, razmisljao malo dugorocnije te iskoristio momentum i popularnost reprezentacije i doveo ove igrace sto se premisljaju gdje da igraju. Ulozio dio para na stadion, da se ne blamiramo pred svijetom itd. Eto ukratko.
Za ovo što si naveo da bi uradio od para sa mundijala bi ti trebalo 200-300 miliona eura, a ne 30 miliona maraka koliko im je bio prihod (opet kažem, prihod, a ne zarada).
Renomirani selektori stoje u redu da treniraju BiH, zato smo ih dosad ovoliko imali
- Edin H.
#2014 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Point nema tog selektora koji ti je mogao garantovati plasman.
- cyprus
#2015 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ovo je tačno... Fudbal općenito, čak i liga, a naročito reprezentacija bolje kotiraju u Evropi nego što nam država kotira... Ili pobliže - bolje nego što nam općenito sport kotira...Radio Sarajevo wrote:Jebote, s obzirom koliko imamo para, kakva smo zemlja i koliko smo zaslužili, Savez je još odličan.
Savez je daleko od idealnog, ali je veliko pitanje da li u ovoj državi i može biti puno bolji savez... Ja mislim da ne može...
To naravno nije razlog da ne tražimo promjene na bolje...
-
mikogoago
#2016 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
On je dno dna i natog supka ne treba trositi rijeci. Ja koliko znam Dalic je samo jednom u nekom intervju rekao da je pricao sa selektorom Belgijske reprezentacije i da mu je ovaj dao korisne savjete. Inace mogao bi da seMesa i jos neki kandidati za selektora BiH ugledaju na Dalica i nauce nesto o skromnosti i odmjerenosti.last mohicans wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... bih/100871
Covjek nije zavrsio priču u NS a mi mu vec nasljednika izabrali. Nevjerovatan lik, sprdali smo se kako su Hrvati uzeli Grke zahvaljujuci njegovom skautiranju. Lik mrtav hladan izjavi da je Dalicu puno pomogao. WTFNajgora sorta ljudi koja se smatra Bogom danim i da njegovim odlaskom ode sve u PM,pa se koprca a vec je sve otislo pm.
-
mikogoago
#2017 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
On je dno dna i natog supka ne treba trositi rijeci. Ja koliko znam Dalic je samo jednom u nekom intervju rekao da je pricao sa selektorom Belgijske reprezentacije i da mu je ovaj dao korisne savjete. Inace mogao bi da seMesa i jos neki kandidati za selektora BiH ugledaju na Dalica i nauce nesto o skromnosti i odmjerenosti.last mohicans wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... bih/100871
Covjek nije zavrsio priču u NS a mi mu vec nasljednika izabrali. Nevjerovatan lik, sprdali smo se kako su Hrvati uzeli Grke zahvaljujuci njegovom skautiranju. Lik mrtav hladan izjavi da je Dalicu puno pomogao. WTFNajgora sorta ljudi koja se smatra Bogom danim i da njegovim odlaskom ode sve u PM,pa se koprca a vec je sve otislo pm.
- luckylaka
#2018 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
U ovom savezu su se sakupili najveci hostapleri,ulizice,kriminalci,g..a od ljudi i i bolje od ovoga saveza ne moze jer im niko na km.ne moze prici.Na desetine BiH sportskih legendi je tu oko nas koji bi se rado prihvatili ovoga posla ali ovaj savez kao da ide sa koljena na koljena od zla oca od gore matere.U sto su spickali pare od s.p.Gdje je bolan 10-ak miliona(ako je toliko),u sto su ulozili.Vodajuci familiju,prijatelje,mafijase na racun saveza po europi,placajuci kurve po Brazilu.I ti mislis da ne moze bolje.Pa covjece tu su totalni anonimusi koji ni u svom selu ne mogu biti sekretari mjesne zajednice.Bjezi bolan.Al vrijeme i Sipa ce pokazati svoje.ABD.cyprus wrote:Ovo je tačno... Fudbal općenito, čak i liga, a naročito reprezentacija bolje kotiraju u Evropi nego što nam država kotira... Ili pobliže - bolje nego što nam općenito sport kotira...Radio Sarajevo wrote:Jebote, s obzirom koliko imamo para, kakva smo zemlja i koliko smo zaslužili, Savez je još odličan.
Savez je daleko od idealnog, ali je veliko pitanje da li u ovoj državi i može biti puno bolji savez... Ja mislim da ne može...
- Radio Sarajevo
#2019 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Јест јест, ти си у све упућен, и ко је колико украо, и на шта су потрошили, те на шта су могли.luckylaka wrote:U ovom savezu su se sakupili najveci hostapleri,ulizice,kriminalci,g..a od ljudi i i bolje od ovoga saveza ne moze jer im niko na km.ne moze prici.Na desetine BiH sportskih legendi je tu oko nas koji bi se rado prihvatili ovoga posla ali ovaj savez kao da ide sa koljena na koljena od zla oca od gore matere.U sto su spickali pare od s.p.Gdje je bolan 10-ak miliona(ako je toliko),u sto su ulozili.Vodajuci familiju,prijatelje,mafijase na racun saveza po europi,placajuci kurve po Brazilu.I ti mislis da ne moze bolje.Pa covjece tu su totalni anonimusi koji ni u svom selu ne mogu biti sekretari mjesne zajednice.Bjezi bolan.Al vrijeme i Sipa ce pokazati svoje.ABD.cyprus wrote:Ovo je tačno... Fudbal općenito, čak i liga, a naročito reprezentacija bolje kotiraju u Evropi nego što nam država kotira... Ili pobliže - bolje nego što nam općenito sport kotira...Radio Sarajevo wrote:Jebote, s obzirom koliko imamo para, kakva smo zemlja i koliko smo zaslužili, Savez je još odličan.
Као што рекох, 30-ак милиона је смијешна цифра за један фудбалски савез, осим можда у Индији гдје је радна снага долар дневно. Ако не знате рачунати, узмите дигитрон и ставите на папир све трошкове које један савез има, па ћете видјети ђе су отишле паре.
- leškarenje
#2020 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dobar si decko
ali si ofiran .....priznaj koji si ti iz Saveza ili ko ti radi dole 
- Radio Sarajevo
#2021 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Дик Адвокат дошао да тренира Србију, узео лову и збрисао, оставио их уплакане. То то је реномирано име.Edin H. wrote:Point nema tog selektora koji ti je mogao garantovati plasman.
- Radio Sarajevo
#2022 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ако ћеш тролати, немамо шта причати. Ја теби напишем десетак пасуса, а ти се зајебајеш. Уживај у тролању, јебо аргументе.leškarenje wrote:Dobar si deckoali si ofiran .....priznaj koji si ti iz Saveza ili ko ti radi dole
- Romanista 101%
#2023 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bazinga1234 wrote:
Imidz kao da je sofer na relaciji Hamburg - Istanbul
- leškarenje
#2024 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
O kakvim ti argumentima pricas,sta si naveo konkretno?Radio Sarajevo wrote:Ако ћеш тролати, немамо шта причати. Ја теби напишем десетак пасуса, а ти се зајебајеш. Уживај у тролању, јебо аргументе.leškarenje wrote:Dobar si deckoali si ofiran .....priznaj koji si ti iz Saveza ili ko ti radi dole
Nista,samo pravdas njihove postupke koji su rastaljivanje...dinara nisu ulozili u PL,a procitah negdje kolike su premije dodijelili sebi nakon plasmana...u najmanju ruku ko da je Begic zabio gol za plasman.
- Radio Sarajevo
#2025 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pitao sam te šta bi ti to uradio bolje, i rekao si da bi ulagao pare na neke stvari za koje bi ti trebalo deset puta toliko. Toliko o tome. Vozdra.leškarenje wrote:O kakvim ti argumentima pricas,sta si naveo konkretno?
Nista,samo pravdas njihove postupke koji su rastaljivanje...dinara nisu ulozili u PL,a procitah negdje kolike su premije dodijelili sebi nakon plasmana...u najmanju ruku ko da je Begic zabio gol za plasman.