Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#2001 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

allem_77 wrote: Daj link od ažuriranog izdanja, a da se može skinuti bez registracije? Ovaj prvi sam pronašao i skinuo.
A mislim da me nisi razumio? Počeo si fotke lijepiti.
Brojcana cuda Kur'ana ver.18, ZADNJA VERZIJA SA 101 STRANICOM.
https://www.scribd.com/document/3989486 ... Verzija-18
zijancer

#2002 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

zforumas wrote:Odgovor na kondiciju "vrijedi li" je negativan.

Tebi moja interpretacija zlatnog reza ne znaci nista, kao niti bilo kome drugome. Ko zeli nesto nauciti nece traziti interpretaciju nego ce se boriti da dobije sto opsirnije objasnjenje (gotovo sam siguran da ti, ustvari, znas sve to, samo ovdje malo pokusavas da provoiras).

A vala ni grobnice mi nisu nesto bliske.
Možda mi znači, možda imam glavobolje od opširnih objašnjenja. Šta ti je blisko?
zforumas

#2003 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

zijancer wrote:
zforumas wrote:Odgovor na kondiciju "vrijedi li" je negativan.

Tebi moja interpretacija zlatnog reza ne znaci nista, kao niti bilo kome drugome. Ko zeli nesto nauciti nece traziti interpretaciju nego ce se boriti da dobije sto opsirnije objasnjenje (gotovo sam siguran da ti, ustvari, znas sve to, samo ovdje malo pokusavas da provoiras).

A vala ni grobnice mi nisu nesto bliske.
Možda mi znači, možda imam glavobolje od opširnih objašnjenja. Šta ti je blisko?
Posmatraj svoje prste i sama ces doci do zakljucka, ukazat ce ti se.

Sta mi je blisko ti necu reci.
allem_77

#2004 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by allem_77 »

Smrcak15 wrote:
allem_77 wrote: Daj link od ažuriranog izdanja, a da se može skinuti bez registracije? Ovaj prvi sam pronašao i skinuo.
Bez registracije, ako ima? Ne ažurirano izdanje sam skinuo odavde https://www.docdroid.net/fk6w/brojcana-cuda-kurana.pdf
I ne traži da se registrujem. Ponavljam pitanje, da li ima ta dopunjena verzija, a da ne traži nikakvu registraciju?
zijancer

#2005 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

evo gledam ih, skontala sam da prsti mogu ovo napraviti (i ovo je necija ideja zlatnog reza)
Image

ali ovo
Image
allem_77

#2006 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by allem_77 »

Smrcak15,
moram ti odati priznanje :thumbup: ja sam mislio da ti samo preuzimaš od drugih i ovdje postavljaš. Nego ti aktivno učestvuješ u istraživanju, i kako si napisao imaš i neke svoje dokaze, a koje se nalaze u ovoj knjizi što si postavio link.
I da me drugi ne razumiju pogrešno, danas sam prvi put posjetio ovu temu, te su neki pomislili da trolam. A ja sam samo bio ne informiran.
Smrcak15

#2007 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

allem_77 wrote:
Smrcak15 wrote:
Bez registracije, ako ima? Ne ažurirano izdanje sam skinuo odavde https://www.docdroid.net/fk6w/brojcana-cuda-kurana.pdf
I ne traži da se registrujem. Ponavljam pitanje, da li ima ta dopunjena verzija, a da ne traži nikakvu registraciju?
evo ovdje imas da skines to, pa mozes da imas na PC ili mobilu da citas kad imas vremena
https://www.docdroid.net/CfFkgcP/brojca ... ija-18.pdf
zforumas

#2008 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

zijancer wrote:evo gledam ih, skontala sam da prsti mogu ovo napraviti (i ovo je necija ideja zlatnog reza)

http://images.china.cn/attachement/jpg/ ... 22a806.jpg

ali ovo
http://www.buymars.com/images/Earth.gi
Sta ti zapravo hoces od mene :?
Smrcak15

#2009 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

allem_77 wrote:Smrcak15,
moram ti odati priznanje :thumbup: ja sam mislio da ti samo preuzimaš od drugih i ovdje postavljaš. Nego ti aktivno učestvuješ u istraživanju, i kako si napisao imaš i neke svoje dokaze, a koje se nalaze u ovoj knjizi što si postavio link.
I da me drugi ne razumiju pogrešno, danas sam prvi put posjetio ovu temu, te su neki pomislili da trolam. A ja sam samo bio ne informiran.
ne

ja aktivno ucestvujem u istrazivanju, imam ja svoj tim ljudi koji rade samnom na istrazivanju, nesto ja pronadjem, nesto oni , nesto nam drugi dostave, a mi to testiramo, analiziramo, da vidimo je li to tako kao sto se tvrdi, kada se provjeri, onda se uradi vizualizacija i onda prezentuje na internetu.

upravo mi tim iz Dubaija radi na novom videu o brojcanim cudima sa Zeljezom u Kuranu, ali ovaj sto je glavni tamo, vodja mora se operisati, pa ne znam dokle su stigli sa tim.

Nego ti aktivno učestvuješ u istraživanju
da

, naprimjer u tom dokumentu mozes da procitas stvari i vidis sta je pronadjeno u Kuranu sto samo zna mozda nas nekoliko u svijetu sto ne znaju ni najveci islamski naucnici jer su tek novopronadjene stvari.
kako si napisao imaš i neke svoje dokaze,
imam i svojih pronalazaka, ja sam licno desifrovao cijeli kodnim sistem sa rijeci Dan u raznim derivatima, kako jednini tako i mnozini, plus neki jos poronalasci odredjenih broj rijeci, koji su kodirani, itd
zijancer

#2010 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

zforumas wrote: Sta ti zapravo hoces od mene :?
da mi pomogneš da shvatim šta je zlatna sredina :cry:
Smrcak15

#2011 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zijancer wrote:
nije ti to smrle da ti odmah pojasnjava kad se nesto priupita....ne pruza svaki clan foruma taj luxuz kao smrle da ti pojasnjava, alegorijama, slikama, video klipovima, naucnim tekstovima itd :D
zforumas

#2012 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

zijancer wrote:
Nemam potrebne pedagoske vjestine pomocu kojih bih mogao adekvatno da prenosim znanje. Zao mi je, mozda ti Smrle moze pomoci.
allem_77

#2013 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by allem_77 »

Smrle, da li je neko našao kakvu grešku u ovim brojčanim čudima Kur'ana ovdje na forumu? Možda si već odgovorio, ali ne čita mi se ovih osamdeset stranica.
Smrcak15

#2014 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

allem_77 wrote:Smrle, da li je neko našao kakvu grešku u ovim brojčanim čudima Kur'ana ovdje na forumu? Možda si već odgovorio, ali ne čita mi se ovih osamdeset stranica.
razni su pokasaji bili ali sve je to jalovo bilo, ali do sad niko konkretno nista.

najgore mi na dusu padne kada neko ko nema blage veze sa ovom temom, uleti na temu kao padobranac, umjesto da sam procita, on ode na blogove nekih tamo, boga pitaj sto ga nahrane pogresnim infomracijama, i onda on meni dodje ovdje da me ospori, neznajuci da taj od koga kopira ga laze,ili bolje reci nesvjesno ga vara, jer mu daje pogresne informacije, a on misli da su tacne i onda meni ovdje dodje da ospori, pa to ja disktiram u par koraka i tu se prica zavrsi.

ja sam se vise puta u zivotu opekao kada sam samo kopirao tudje bez da provjeravam licno, i od tada sve provjerravam prije nego tvrdim nesto, ja sam te djecije bolesti prebolio davno dok ove padobrance tek sad hvata to.
zijancer

#2015 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

Dobro, kad mi bude potrebno Smrčkovo objašnjenje, sama ću ga upitati.
Sad kifeli.
tuzlak1212

#2016 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tuzlak1212 »

Smrcak15 wrote:
Nemoj tu skidati , dodat cu novu verziju sa updatiranim informacijama i dodatim novim informacijama pa nju skini, a na to linku je stara verzija
Jel se meni cini il nisi pisao sa kvakicama :|
Maxxtro

#2017 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Maxxtro »

allem_77 wrote:Smrle, da li je neko našao kakvu grešku u ovim brojčanim čudima Kur'ana ovdje na forumu? Možda si već odgovorio, ali ne čita mi se ovih osamdeset stranica.
Da, ovo je pitanje koje trebas njemu postavit :D
allem_77

#2018 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by allem_77 »

Maxxtro wrote:
Da, ovo je pitanje koje trebas njemu postavit :D
Ja vjerujem u Kur'an i bez tog skrivenog koda. A i svaka sura u sebi sadrži pečat. On to radi više da uvjeri one koji ne vjeruju u Kur'an. Ali to je malo teže, jer onaj koji neće da vjeruje možeš mu čitav njegov život čuda pokazivati, on neće vjerovati. A to nam je rečeno i u svetim knjigama. Koliko su samo Mojsije I Isus pokazali narodu svome čuda, pa ih malo povjerova. Očima svojim gledali kako im se more razdvaja, i čim je Mojsije otišao od njih četrdeset dana, oni sebi napraviše zlatno tele kao boga.
славянин

#2019 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

allem_77 wrote:
Ja vjerujem u Kur'an i bez tog skrivenog koda. A i svaka sura u sebi sadrži pečat. On to radi više da uvjeri one koji ne vjeruju u Kur'an. Ali to je malo teže, jer onaj koji neće da vjeruje možeš mu čitav njegov život čuda pokazivati, on neće vjerovati. A to nam je rečeno i u svetim knjigama. Koliko su samo Mojsije I Isus pokazali narodu svome čuda, pa ih malo povjerova. Očima svojim gledali kako im se more razdvaja, i čim je Mojsije otišao od njih četrdeset dana, oni sebi napraviše zlatno tele kao boga.
Moze li to razdvajanje mora i mjeseca ja odmah postajem vijernik :?
zijancer

#2020 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

Kakvoj sorti su potrebna čuda?
Hakiz

#2021 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Hakiz »

Onoj koja je izgubila svu nadu.
Maxxtro

#2022 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Maxxtro »

allem_77 wrote:Ja vjerujem u Kur'an i bez tog skrivenog koda. A i svaka sura u sebi sadrži pečat.
To je i jedini ispravan put. :thumbup:
allem_77 wrote:On to radi više da uvjeri one koji ne vjeruju u Kur'an. Ali to je malo teže, jer onaj koji neće da vjeruje možeš mu čitav njegov život čuda pokazivati, on neće vjerovati.
Problem u ovome je sto postize suprotan efekat kod bilo koga ko je u stanju kriticki razmisljati i nije neuk poput njega. Ovo su u najbolju ruku zgodni trikovi i kurioziteti, jer je njegova metodologija dokazivanja fundamentalno manjkava. Pokusavano je uzalud x puta dosada ukazati na to od strane mnogih ljudi, ali on naravno ne konta nista i misli da je uvijek izasao kao pobjednik iz takvih okrsaja, poput onog poslovicnog goluba koji se posere na sahovsku tablu, razbaca figure a zatim se pobjedonosno sepuri.
zijancer

#2023 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zijancer »

Image

Evo tih čuda
“The fact that we live at the bottom of a deep gravity well, on the surface of a gas covered planet going around a nuclear fireball 90 million miles away and think this to be normal is obviously some indication of how skewed our perspective tends to be.”
Bloo
Globalna šefica

#2024 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Bloo »

*ode natopiti rese na peškiru u razmućenu vegetu*
Smrcak15

#2025 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Maxxtro wrote:
allem_77 wrote:Ja vjerujem u Kur'an i bez tog skrivenog koda. A i svaka sura u sebi sadrži pečat.
To je i jedini ispravan put. :thumbup:
allem_77 wrote:On to radi više da uvjeri one koji ne vjeruju u Kur'an. Ali to je malo teže, jer onaj koji neće da vjeruje možeš mu čitav njegov život čuda pokazivati, on neće vjerovati.
Problem u ovome je sto postize suprotan efekat kod bilo koga ko je u stanju kriticki razmisljati i nije neuk poput njega. Ovo su u najbolju ruku zgodni trikovi i kurioziteti, jer je njegova metodologija dokazivanja fundamentalno manjkava. Pokusavano je uzalud x puta dosada ukazati na to od strane mnogih ljudi, ali on naravno ne konta nista i misli da je uvijek izasao kao pobjednik iz takvih okrsaja, poput onog poslovicnog goluba koji se posere na sahovsku tablu, razbaca figure a zatim se pobjedonosno sepuri.
Da te pitam nesto Maxxtro

Je li kuran brojcano kodirana knjiga ili nije?

Ako nije kako to da recimo

Nespecificna forma singular rijec Dan se spominje 365 puta kao u jednoj solarnoj godini, rijec mjesec singular isto tako 12 puta kao u jednoj godini.

Pa recimo grom se spominje na 2 mjesta u kuranu, dva razlicita ajeta, obadva ajeta imaju po 19 rijeci, 83 slova, slova iz rijeci grom 9 puta u obadva, a grom sa odredjenim clanom obadva sa 27 puta. Pocetna inicijalna slova u obadva ajeta se spominju po 26 puta, iako su ajeti razliciti kodirani su brojcano da se povezuju.

Pa onda spominjanje rijeci isto puta kao andjeli-djavoli 88 puta, ovaj svijet -budici svijet 115 puta, covjek-zena 24 puta, vjerovanje-nevjerovanje 25 puta itd

Pa onda ono sa pricom o pecini, od pocetka price pa do spominjanja broja tristo devet upravo ima 309 rijeci.

I masa toga jos, je li ovo tebi djrluje kao namjerno kodiranje ili su samo slucajnosti?
Locked