Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

eluna

#2001 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eluna »

hladan.preminger wrote:
eluna wrote:
hladan.preminger wrote:
Obojica znamo da je tuzilastvo ovdje zakazalo.

Ili namjerno vode istragu u krivom smjeru ili su totalno nesposobni. Meni su obje situacije jednako katastrofalne.
Tužilaštvo je zadnje u proceduralnom nizu. Zakazala je policija na prvom mjestu. Gledajući kroz ovaj slučaj kako policajci rade, mogu samo da zaključim da bi par zaljubljenika u krimiće bili daleko bolji istražitelji od ovih koji ovdje završiše škole.

Nisi u pravu, tužilaštvo je prvo i posljednje.
Prvi na licu mjesta su policajci. Ako oni zajebu stvar je li krivo tužilaštvo? Pa vraga mu policija nije upisala u svoje papire ni ko je sve od njih i koliko puta tokom noći dolazio na lice mjesta. Ko nam može garantovati da neki od svih tih policajaca nije kompromitovao ili čak sklonio neke dokaze prije nego je iko iz tužilaštva stigao tamo? Tužilaštvo ipak radi na temelju onoga što mu policija prezentuje. Daleko od toga da ću reći da u cijelom lancu nisu krivi i tužioci, ali ne mogu dozvoliti sebi da ih krivim ako im je neko "na krivo postavio temelj".
I opet da naglasim. Možda su i policija i tužilaštvo sve odradili po ps-u. Jer u ovom slučaju, kako bar izgleda po ovome što pročitah ovdje, za šta god da se prihvati, mogućnost je 50-50%.
kakotakonikako

#2002 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

MensurM wrote:
Na sve ovo dodati da porodica Memić misli da je on krivac. I da je mu je alibi namješten.
Takodjer, istine radi, treba dodati da porodica Memic u ovom slucaju je najvise izgubila. Tako da ima potpuno pravo da misli sta ona zeli.
eluna

#2003 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eluna »

MensurM wrote:
hladan.preminger wrote:
eluna wrote:
To što je neko negdje drugo na kugli zemaljskoj ne znači da nije platio nekome da odradi prljavi posao....

To stoji.

Ovdje je taj neki lik spominjan kao direktni izvršilac, pa u tom kontekstu moj post.
Na sve ovo dodati da porodica Memić misli da je on krivac. I da je mu je alibi namješten.
A porodica memić možda i jeste u pravu. Ali i to je 50-50%.
eluna

#2004 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eluna »

kakotakonikako wrote:
MensurM wrote:
Takodjer, istine radi, treba dodati da porodica Memic u ovom slucaju je najvise izgubila. Tako da ima potpuno pravo da misli sta ona zeli.
Istine radi, jedina činjenica protiv koje nema nikakvih kontradokaza jeste da momka više nema. I da, jeste porodica memić najviše izgubila. Ali se ne slažem sa tobom kad kažeš da imaju pravo da misle šta god hoće.

Oni imaju pravo na istinu, kakva god istina da jeste. A obzirom da su građani ove postane države, i pretpostavljam da plaćaju kakav takav porez istoj, država je dužna istinu da im pruži. A zna se ko i kako u ime države to radi - policija, tužilaštvo.

To što mi ovdje palamudimo, raspravljamo itd., to nimalo ne utiče na legalne i legitimne procese. A gdje je u cijelom slučaju nastao šlus i zajeb znaju oni koji imaju papire i dokaze pred sobom. Možemo mi naklapati do mile volje. Dokazi su dokazi.
uglavnomja

#2005 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

kakotakonikako wrote:
MensurM wrote:

ima nedje na temi clanak iz novina, izjava oca da oni NE misle tako :-) odnosno ne sumnjice tajkunovog sina
hladan.preminger

#2006 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

eluna wrote:
Prvi na licu mjesta su policajci. Ako oni zajebu stvar je li krivo tužilaštvo? Pa vraga mu policija nije upisala u svoje papire ni ko je sve od njih i koliko puta tokom noći dolazio na lice mjesta. Ko nam može garantovati da neki od svih tih policajaca nije kompromitovao ili čak sklonio neke dokaze prije nego je iko iz tužilaštva stigao tamo? Tužilaštvo ipak radi na temelju onoga što mu policija prezentuje. Daleko od toga da ću reći da u cijelom lancu nisu krivi i tužioci, ali ne mogu dozvoliti sebi da ih krivim ako im je neko "na krivo postavio temelj".
I opet da naglasim. Možda su i policija i tužilaštvo sve odradili po ps-u. Jer u ovom slučaju, kako bar izgleda po ovome što pročitah ovdje, za šta god da se prihvati, mogućnost je 50-50%.

Procitaj Jthomasov post.
_Reds_

#2007 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Kad bi trebao biti kraj ovom suđenju ?

Pošto je očigledno da će Ljubo biti oslobođen.

I šta onda dalje ?
hladan.preminger

#2008 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

_Reds_ wrote:Kad bi trebao biti kraj ovom suđenju ?

I šta onda dalje ?
Nova istraga.
MensurM

#2009 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

uglavnomja wrote:
kakotakonikako wrote:
MensurM wrote:

ima nedje na temi clanak iz novina, izjava oca da oni NE misle tako :-) odnosno ne sumnjice tajkunovog sina
Aha, al mu kćerka ismijava alibi na Facebooku i lajka objave u kojima se Budnjo navodi kao ubica. Ma ajdeeee
MensurM

#2010 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

I šta onda dalje ?
Daleko je od očiglednog da će biti oslobođen.
MensurM

#2011 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Malo sam razmišljao, znači kad su se pojavili Romi verzija Memića i njima bliskih je bila da su im ubice/Mutapi platile da priznaju djelo.

U međuvremenu su ovi povukli priznanje. Memići ih više ne nazivaju kupljenima, već im pomažu u odbrani. Zar onda ne bi bilo logično da ovi jednostavno kažu ko im je dao pare da priznaju da su ga kombijem udarili? To bi sve riješilo ili barem pokrenulo neku novu istragu.
_Reds_

#2012 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

MensurM wrote:

I šta onda dalje ?
Ako bi ti pravdu određivao.
MensurM

#2013 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

_Reds_ wrote:
MensurM wrote:

I šta onda dalje ?
Ako bi ti pravdu određivao.
Pa sigurno je neće ni takvi kao ti određivati.
eluna

#2014 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eluna »

Pravdu ne određuje niko od nas. Nažalost, vrlo često je ne određuje ni sud.
tripple_dubble

#2015 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Jučer su zbog ubistva Dženana Memića uhapšeni Ljubo Seferović, njegova supruga Vasvija Sejdović i otac Bekrija Seferović. Istog dana, Ljubo i Vasvija su priznali da su 08. februara u Velikoj aleji na Ilidži zelenim kombijem udarili Dženana Memića i Alisu Mutap. "Moj branjenik je priznao izvršenje krivičnog djela, pokazao je kajanje. On je sa ženom i djecom išao kombijem, rekao je da je skupljao sekundarne sirovine od kojih živi. Do sada nikad nije osuđivan, zašto mu ne bih vjerovao? Dok je vozio kombi udario je njih dvoje, prepao se i pobjegao. Sve se uklapa u ono što je rekla Alisa Mutap na početku, što su potvrdili i policajci koji su je našli. U prijedlogu za određivanje pritvora stoji da je Alisa policajcima rekla:' Udario nas je kombi". Iza te izjave stoje dva policajca", kazao nam je Omar Mehmedbašić, advokat Ljube Seferovića i Vasvije Sejdović.

Prema riječima tužiteljice, Seferović i Sejdović su Dženana i Alisu udarili kombijem, a zatim su ih izudarali palicom po glavi, nakon čega su pobjegli s lica mjesta. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, tražio je da se Ljubo i Vasvija puste na slobodu tvrdeći da je prijedlog za određivanje pritvora rađen pod pritiskom. On tvrdi da se Seferović sageo da dohvati CD i da je slučajno udario Dženana i Alisu, te da nije priznao da ih je izudarao palicom. Isto je na ročištu potvrdio i osumnjičeni Seferović. Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću je određen jednomjesečni pritvor.
Gore naveden izjave su od 2.6.2016 godine, kada su Ljubo Seferovic i Vasvija Sejdovic uhapseni prvi put. Do sada dokazano:

- Ne uklapa se "sve" u ono sto je rekla Alisa Mutap na pocetku, jer danas znamo da je prva izjava 8.2.2016 bila "udarilo nas malo zeleno auto i nestalo velikom brzinom" (ne izmisljam, postoji zapisnik o tome), te da je druga izjava vec 10.2.2016 bila "nisam sigurna da nas je udarilo auto i ostavljam mogucnost da nas je neko sacekao iza drveta i napao", te izjava Zije Mutapa u toku telefonskog razgovora sa inspektoricom Sanelom Hasanbegovic 27.3.2016 godine, u kojoj tvrdi "da je Alisa prepoznala napadaca sa slike" i pita za sigurnost koju MUP moze pruziti Alisi ukoliko da izjavu (zapisnik o telefonatu sacinila Sanela Hasanbegovic)

- Iza navodne izjave koju Mehmedbasic spominje ne stoje dva policajca, jer takva izjava nije nikad data.

- O Ljubinom "priznanju" da ih je izudarao palicom se da napisati citav roman, ali je dovoljno reci da je sud odbio ovakvu, gore prezentiranu optuznicu, pa je malo izmjenjena optuznica predstavljena drugom sudiji i prihvacena. Vasvija Sejdovic vise nije bila osumnjecena, a Ljubo se teretio "samo" za udar automobilom, o tome da je nekoga pretukao vise nije bilo rijeci.

- Vasvija Sejdovic je 24.10.2017 godine pred sudom izjavila da su Ljubu izmedjuostalog pripadnici MUP-a tukli da bi dobili priznanje:
Sejdović je na ročište dovedena iz sigurne kuće, a budući da kao član porodice nije dužna svjedočiti, ona je ipak pristala da da svoj iskaz. Prije samog svjedočenja, Sejdović je kazala da slabo razumije bosanski jezik, ali se može sporazumjeti, kao i to da nije pismena te da "pije terapiju".

Odgovarajući na pitanja branioca Rusmira Karkina, svjedokinja je kazala da sa advokatom nikad ranije nije razgovarala o događaju, kao i to da ga je vidjela samo jednom, neposredno prije današnjeg svjedočenja.
Sejdović je kazala da je bila uhapšena i da se prije oko godinu i po nalazila u pritvoru, ali se nije mogla sjetiti koliko dugo je bila zadržana. Ispričala je i to da za vrijeme boravka u pritvoru nije dobijala nikakve dokumente.

- Ne znam zašto sam uhapšena ni zašto sam bila u pritvoru. Znam samo da sam bila u velikom strahu i skroz izgubljena. Nisam znala šta pričam, muža su mi tukli i djecu maltretirali - kazala je svjedokinja.

Ispričala je kako joj u pritvoru nikada nije dolazio prevodilac za romski jezik, kao i to da joj nikad niko oko prevoda nije nudio pomoć, te da je tužiocu nakon izalska iz pritvora jedne prilike rekla kako nije znala šta je pričala u istrazi i da je sve vrijeme bila u strahu.

Govoreći o noći kada je stradao Memić, Sejdović je kazala kako je sa Ljubom i djecom bila kod rođaka i da je Ljubo "popio". Poslije su, kako kaže, dobili poziv da idu dalje, pa su krenuli.

- Nisam vidjela očima da je gazio nekog. Bio je pijan. Nismo tu ostali, već smo krenuli dalje. Došli smo kod Mufikove kuće i tu sam ostavila djevojčice da spavaju. Ljubo je povraćao i legao da spava. Ujutro mi je rekao "Vidi šta sam uradio od auta, od ogradu", a kombi je bio oštećen sa njegove strane - kazala je Sejdović.

Dodala je da su te noći bili i kod Bekrije, a kad su krenuli od njega, udarili su stražnjom stranom kombija od ogradu blizu njegove kuće.

- Na Velikoj aleji sam čula udar u neki pleh, lim... Djeca su se prepala. Nisam vidjela pješake, a u ulici kojom smo prošli kombijem nije bilo nikoga. Ljude sam vidjela na parkingu preko ceste, bili su cura i momak, ali se ne sjećam šta je on imao na sebi. Ljubo tu noć nije udario nikoga. Da jeste, rekla bih mu da stane. On nikada ni mačku nije nagazio, a ne pješaka - ispričala je Ljubina supruga.
Odgovarajući na pitanje branioca zašto je tada kazala da su izašli iz kombija i tukli Dženana, svjedokinja je ispričala da je bila izgubljena i u strahu, jer je, kaže, "policija tukla njenog supruga, te maltretirala nju i djecu".

- Nisam znala šta sam pričala. Imam nekakvu venu u glavi i nisam imala terapiju, slobodno dovedite doktora. Poslije toga sam kazala: "Izvinite, pogriješila sam" - kazala je svjedokinja.

Ljubu tukli dva dana

Advokat je podsjetio na zapisnik o rekonstrukciji događaja, kada je Sejdović tvrdila da je Ljubo udario pješaka i da je pješak nastavio ležati na lijevoj strani kombija, na šta je tužilaštvo reagovalo kazavši kako je ona tada imala branioca koji je bio prisutan na rekonstrukciji i nije imao primjedbi.

Karkin je svjedokinju, između ostalog, pitao da li je imala pritiska i instrukcije šta da kaže, kao i to da li im je ponuđeno nešto zauzvrat za davanje određenih izjava.

- Maltretirali su me u stanici, kao i moju djecu od tri i pet godina. Ljubu su tukli dva dana. I konja da tučete, i konj bi odgovarao i uzeo na sebe ono što ne treba - kazala je svjedokinja.

Budući da je danas u sudnici trebao biti pušten snimak sa rekonstrukcije, koji se nalazi na vještačenju, advokat Karkin je od Vijeća zatražio da na sljedećem ročištu, kada snimak bude pušten, nastavi sa ispitivanjem Sejdović.

- Meni je ovo ispitivanje krucijalno i ne mogu nastaviti dalje. Osim toga, imam problem i sa vještacima koje je najavila odbrana, jer su dosad dvojica bila prihvatila da obave vještačenja i odustala. Ne znam da li su pozivani ili prepadnuti, ali da bih nastavio sa iznošenjem dokaza odbrane moram njih saslušati - kazao je Karkin.
Vasvijino svjedocenje o udaru "u neki pleh, lim... djeca su se prepala" se savrseno poklapa sa svjedocenjem Asmira Gadze, koji zivi blizu mjesta dogadjaj, a rekao je pred sudom 15.11.2016 godine:

- "Svjedok je kazao kako je čuo i zvuk za koji je mislio da je zvuk udara kombija u kontejnere, ali je pogledao kroz prozor i vidio da kombi nije udario u kontejnere, te je čuo isti zvuk ponovo, kao da je neko zalupio vratima." te da je kombi bio bordo boje. To isto je potvrdio ponovo na sudu 26.9.2017 godine:

- "Kazao je kako je morao čuti zvuk kombija jer je cesta oštećena i puna rupa, a čuo je i zvuk za koji je mislio da je od obaranja kontejnera ili užurbanog zatvaranja vrata kombija. Kada je pogledao kroz prozor vidio je kako kombi odlazi velikom brzinom u pravcu Vrela Bosne.

Istakao je kako tu postoji nekoliko puteva kojima je mogao skrenuti, a da ga ne snime nadzorne kamere Kuvajtske ambasade, ali da ne zna kuda je kombi otišao."

kao i njegov brat Admir Gadzo koji je tada takodjer dao izjavu tog dana:

- "Njegov brat Admir kazao je kako se ne sjeća boje kombija, ali da se sjeća izduženih štop svjetala te da je kombi izgledao starije. Kazao je kako mu se učinilo kao da je čuo udar željeza od željezo, a potom je vidio kako kombi odlazi velikom brzinom prema Vrelu Bosne."

Murizova prva reakcija na hapsenje Ljube Seferovica je bila (parafraziram): "Ako ga je ubio Ljubo, dovedite ga da ga nahranim i da mu halalim". Jer su tada vec postojale indicije (a sada vec dokazi) za sasvim drugu pricu, pod jedan, a pod dva, jer je realno Ljubo, kojeg mahala zna, zna kako i gdje zivi i koliko ima ili nema za hljeba, priveden u glanc novim stvarima, a medju Romima je javna tajna ko je i od koga primio taj famozni novac. Nije Ljubo, on je dobio sitnicu kao "odstetu" i obecano mu je da ce sve ici jako brzo, da ce brzo izaci. Ljubo se nije prodao, Ljubo je prodat.
mrgreen

#2016 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

interesantan zaokret, svaljivanje krivice na policiju (nije tuzilastvo krivo), ili "amnestiranje" i policije i tuzilastva, oni su sve dobro uradili, slucaj je komplikovan, jbg, karma, idemo dalje.
a ovim trolovima je navodno nezamislivo da su i policija i tuzilastvo kriminalni u drzavi kakvoj zivimo.

eto dosla eluna na 80oj stranici da nam rastumaci sve sto je procitala. nadam se samo da se radi o nehoticnim mentalnim proljevima, a ne zlonamjeri :wink:
eluna

#2017 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eluna »

mrgreen wrote:interesantan zaokret, svaljivanje krivice na policiju (nije tuzilastvo krivo), ili "amnestiranje" i policije i tuzilastva, oni su sve dobro uradili, slucaj je komplikovan, jbg, karma, idemo dalje.
a ovim trolovima je navodno nezamislivo da su i policija i tuzilastvo kriminalni u drzavi kakvoj zivimo.

eto dosla eluna na 80oj stranici da nam rastumaci sve sto je procitala. nadam se samo da se radi o nehoticnim mentalnim proljevima, a ne zlonamjeri :wink:
Eluna ne svaljuje krivicu ni na koga. Eluna samo piše ono što zaključuje na osnovu njoj dostupnih informacija. Nauči se da pročitaš sve što je napisano, ali i da razumiješ isto, naročito kada je u pitanju diskusija.
Već sam par puta napisala, pa evo da i tebi ponovim - ovo je slučaj u kojem su sve opcije moguće jer niko nije čvrsto dokazao bilo šta. I tužilaštvo i odbrana govore isto, pa se pitam koja svrha procesa pred sudom ako tužilaštvo govori "80% je auto, 20% da je nešto drugo" a odbrana govori "60% je auto, 40% je nešto drugo".

Kad je odbrana najavila svog vještaka očekivala sam odgovor u stilu : dokaz XY govori nam da nije moguće da je u pitanju udar vozila, a dokaz ZT nam govori da je u pitanju.............. Tvrdnju temeljim na..............
A ne njegovu potvrdu navoda optužnice, samo u malo drugačijem omjeru.
tripple_dubble

#2018 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Ma u kojoj verziji realnosti odbrana i tuzilastvo ovdje govore bas isto?! Al' fakat :D
Ali_G

#2019 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ali_G »

Tuzilastvo tvrdi da je bilo auto i nalazi njihovih vjestaka govore samo u tom smjeru, te nisu culi auto, pa letio kroz zrak, kroz drvo.
Odbrana sada tvrdi da Ljubo uopste nije kriv.
Mene zanima zasto je tuzilastvo uospte vodilo istragu kao ubistvo od samog pocetka ako imamo ukljucenost neke velike zvjerke?
MensurM

#2020 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Ali_G wrote:Tuzilastvo tvrdi da je bilo auto i nalazi njihovih vjestaka govore samo u tom smjeru, te nisu culi auto, pa letio kroz zrak, kroz drvo.
Mene zanima zasto je tuzilastvo uospte vodilo istragu kao ubistvo od samog pocetka ako imamo ukljucenost neke velike zvjerke?
Bravo. Drago mi je kad neko uključi mozak. Malo sam kivan na sebe jer se toga ranije nisam sjetio.

Gdje je jebena logika da štite nekog moćnika, a istragu vode kao da je riječ o ubistvu. Where?
MensurM

#2021 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

tripple_dubble wrote:Realno Ljubo, kojeg mahala zna, zna kako i gdje zivi i koliko ima ili nema za hljeba, priveden u glanc novim stvarima, a medju Romima je javna tajna ko je i od koga primio taj famozni novac. Nije Ljubo, on je dobio sitnicu kao "odstetu" i obecano mu je da ce sve ici jako brzo, da ce brzo izaci. Ljubo se nije prodao, Ljubo je prodat.
Ljubo je povukao priznanje, kaže da Dženana nije usmrtio. Zašto to radi? Zar nije lakše reći, pustite me debili, lagao sam vam, dobio sam pare da se sam prijavim. Odjebite od mene, nisam ni bio tu kad se to dogodilo.
foton

#2022 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

tripple_dubble wrote:Ma u kojoj verziji realnosti odbrana i tuzilastvo ovdje govore bas isto?! Al' fakat :D
Ma Eluna je samo "pisala ono što zaključuje na osnovu njoj dostupnih informacija. Ona je naučila da pročita sve što je napisano, ali i da razumije isto" :D :D

OK, svako ima pravo da cita i samostalno zakljucuje, ali procitati 80 stranica diskusije i onda zakljuciti da odbrana i tuzilastvo govore isto i da su policajci najodgovorniji jer nisu zapisivali kad je ko dosao/otisao, a pri tome zanemariti vise nego indikativne cinjenice:
- egzoticnu amneziju koju je konstatovala jedna od cetiri doktorice,
- nespretno brisanje snimka dogadjaja za koji se zna da je postojao,
- odustajanje vise ljudi od rada na slucaju,
- prvobitnu izjavu tuziteljice pa onda promjenu izjave,
- izjave policajaca sa lica mjesta,
- izuzimanje izvjestaja po nalogu tuzilastva,
- skrivanje dokaza,
- totalni nesklad u rekonstrukcijama i nalazima sa lica mjesta,
- totalni nesklad u optuznici i dokazima,
- onaj ko pomnije prati neka nastavi listu...

i jos pricati o KARMI je... nazvacemo to blagom rijecju aljkavo sa elementima bezobraznog. Niti je nasa policija toliko smotana kao sto je neko pokusava predstaviti, niti je ovo neki pretjerano komplikovan slucaj. Meni se cini... Ovo ja zakljucujem, a svi ostali svojom glavom kad je vec imate.
Ali_G

#2023 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ali_G »

Nije logicno to za tuzilastvo, al i nalazi vjestaka koji su do sad izneseni su jos manje logicni.
Tripple double po procitanom ima nekog insajedera; da li je moguce da je Ljubo kolateralna steta u smislu da je on zavaljen jer su ga nasli na snimcima kao slucajnog prolaznika?
jazzer

#2024 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

MensurM wrote: Ljubo je povukao priznanje, kaže da Dženana nije usmrtio. Zašto to radi? Zar nije lakše reći, pustite me debili, lagao sam vam, dobio sam pare da se sam prijavim. Odjebite od mene, nisam ni bio tu kad se to dogodilo.
Nije ti palo na pamet da se mozda boji onoga od koga je dobio pare? Pod uslovom, naravno,
da ih je dobio.

Jer ako mu neko daje pare za lazno svjedocenje, onda ocekuje lazno svjedocenje. A ako je spreman dati
pare za lazno svjedocenje onda je vjerovatno i spreman na svasta drugo, ukoliko bude izigran.
foton

#2025 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

MensurM wrote:
Ali_G wrote:Tuzilastvo tvrdi da je bilo auto i nalazi njihovih vjestaka govore samo u tom smjeru, te nisu culi auto, pa letio kroz zrak, kroz drvo.
Bravo. Drago mi je kad neko uključi mozak. Malo sam kivan na sebe jer se toga ranije nisam sjetio.

Gdje je jebena logika da štite nekog moćnika, a istragu vode kao da je riječ o ubistvu. Where?
Kad je neko ubijen, onda se valjda vodi istraga o ubistvu. Eto ti logika. A kasnije su dosle preinake.
Locked