REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Fudo387

#2001 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
junior3 wrote:Joj razloga. Kao bošnje imaju sa čim, ali neće, pa da možete pomeli bi vi i srbe i hrvate odavno.Doduše isto i je i na druge dvije strane.
Netacno.
Tamo gdje smo i mogli nismo vas pomeli, i neka nismo, to je meni ok.
Dje ba? :D
dje su vam ba, masovne grobnice u zenici?
picko.
Billy The Pljuc

#2002 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Billy The Pljuc »

Spamujemo temu dobrano, ima vise tema gdje se rat spominje, doduse i ja ga navedoh u svom zadnjem postu na ovoj temi.
Moram jos jednom otici u off, glupo je vjerovati da srbi nemaju cime ratovati. Ucestvovao sam licno u nekoliko "Zetvi" na podrucju pc-ja i kad vam napisem da je u jebenom Pelagicevu covjek - seljak "ladno" zastek'o bestrzajac u sijenu mnogi nece povjerovati. To da srbi nemaju u steku je prica za malu djecu a i ono sto im zafali ima majcica Srbija da obezbedi.

Helem nikom normalnom nije do rata pa ni meni al' kako se stvari odvijaju tj. ne odvijaju u cilju prosperiteta i dobrobiti naroda a za koji smo vec ustvrdili da nije normalan, onda se mora i ta opcija rata uzeti sasvim ozbiljno u razmatranje.

Da se vratimo na temu, ako ima sta novo glede revizije i eventualnih novih dokaza "bachite" post mada sam ja opet vjerovanja da je svijet vise licemjeran nego ovi kerovi sto laju protiv revizije i da necemo dobiti presudu koja je zadovoljavajuca a to je da Srbija jeste kriva za genocid.
junior3

#2003 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by junior3 »

Fudo387 wrote:
junior3 wrote:Joj razloga. Kao bošnje imaju sa čim, ali neće, pa da možete pomeli bi vi i srbe i hrvate odavno.Doduše isto i je i na druge dvije strane.
Netacno.
Mislim u slučaju novog rata.
spreca

#2004 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

junior3 wrote:
Fudo387 wrote:
Netacno.
Mislim u slučaju novog rata.
Ostaces bez bendze :lol:
Edin H.

#2005 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
Netacno.
Dje ba? :D
dje su vam ba, masovne grobnice u zenici?
picko.
Ne vrijedjaj da te bez veze ne prijavljujem, nauci se komunicirati, nisi od jucer na forumu.

Koji smo to mi? :D

I kakve veze imam sa Zenicom? :D
leo karan

#2006 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by leo karan »

Billy The Pljuc wrote:Spamujemo temu dobrano, ima vise tema gdje se rat spominje, doduse i ja ga navedoh u svom zadnjem postu na ovoj temi.
Moram jos jednom otici u off, glupo je vjerovati da srbi nemaju cime ratovati. Ucestvovao sam licno u nekoliko "Zetvi" na podrucju pc-ja i kad vam napisem da je u jebenom Pelagicevu covjek - seljak "ladno" zastek'o bestrzajac u sijenu mnogi nece povjerovati. To da srbi nemaju u steku je prica za malu djecu a i ono sto im zafali ima majcica Srbija da obezbedi.

Helem nikom normalnom nije do rata pa ni meni al' kako se stvari odvijaju tj. ne odvijaju u cilju prosperiteta i dobrobiti naroda a za koji smo vec ustvrdili da nije normalan, onda se mora i ta opcija rata uzeti sasvim ozbiljno u razmatranje.

Da se vratimo na temu, ako ima sta novo glede revizije i eventualnih novih dokaza "bachite" post mada sam ja opet vjerovanja da je svijet vise licemjeran nego ovi kerovi sto laju protiv revizije i da necemo dobiti presudu koja je zadovoljavajuca a to je da Srbija jeste kriva za genocid.
Ma da, bas ce Amerika odigrat za Bakira i obezbjediti mu presudu protiv Srb.
Ko im je Bakir?
Prije da su ga navukli i sve mu obećali da pokrene reviziju i onda ce ga zajebat i okrenut mu ledja. Možda je to način da ga se skine.
junior3

#2007 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by junior3 »

spreca wrote:
:lol: :lol:
Kontao mijenjati auto ove god. Bolje je izgleda sačekati još malo. :mrgreen:
spreca

#2008 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

junior3 wrote:
spreca wrote:
Kupi nekog dizelasa visoko prohodnog :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#2009 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:Ne vrijedjaj da te bez veze ne prijavljujem, nauci se komunicirati, nisi od jucer na forumu. Koji smo to mi? I kakve veze imam sa Zenicom?
pitao si, po obicaju hinjski, dje ba?
dobio si odgovor.
epitet ti je u skladu sa opusom na ovom forumu.
junior3

#2010 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by junior3 »

spreca wrote:
junior3 wrote:
spreca wrote:
Kupi nekog dizelasa visoko prohodnog :lol: :lol: :lol:
Samo ti zajebavaj. :mrgreen:
jefff

#2011 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by jefff »

dokaz čega? rezultata presude iz 2007? možeš je skinuti sa stranice suda za haman 2 min
Skini ti i postavi.
BHCluster

#2012 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

Image
:per:
Last edited by BHCluster on 18/02/2017 22:12, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#2013 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

PM72 wrote:
jos jednom, rata nece niti moze biti iz tri razloga:

1. srbi bi ali nemaju cime..... :D
2. bosnjaci imaju cime ali im se ne ratuje... :D
3. samim time hrvati se nemaju kome prikloniti...a nemaju ni cime... :D
Koliko sam pratio ove "moderne" ratove,dovoljna je Toyota pikap,montiraš PAM i trljaš tamo vamo.Pođahkad vidiš i tenk a povremeno naleti avijacija sa strane,obično ruska jal američka pa bombarduje.Sirotinja gine jer kad se volovi bodu - trava nastrada.

Pikapa imamo dovoljno kao i PAM-ova a u budalama također ne oskudjevamo.Imamo i susjede koji imaju avijaciju...
sve je nista u usporedbi sta su imali onomad...a sta su bosnjaci imali....
sad je skroz drugacije....
namjenska je u rukama bosnjaka i na teritoriji federacije.....
oklopi takodje....

a komsijska avijacija nije u stanju ni da poleti (istocnih komsija) a zapadne komsije su pod NATO sakom....tako da ne mogu i ne smiju nista na svoju ruku....
dakle...
_dreamer_

#2014 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

Mislim da ne postoji Bosnjak koji ne zeli reviziju i da ICJ potvrdi odgovornonst, ali ja jednostavno ne vjerujem u tu reviziju tj mislim da su nasi zasrali i da je vjerovatno vecina dokaza (ako ima dokaza koji u materijalnom smislu bi mogli da donesu neku drugu oravnu kvalifikaciju) neupotrebljiva, a to na dusu ide nasem politickom vrhu koji je ostavio stvar godinama da se kiseli. Fino je onaj advokat u CD-u naglasio da je vrlo mala vjerovatnoca da je u zavrsnom dijelu dokaznog postupka protiv Mladica nesto relevantno isplivalo, ali eto vidjet cemo... ja samo ovdje vidim da se raja lozi nenormalno oko necega sto je vrlo vrlo tezak postupak i mnogi nemaju pojma kako su generalno niske sanse u takvim postupcima, bilo da je rijec o medjunarodnom bilo o klasicnom nacionalnom krivicnom postupku.
BHCluster

#2015 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

Edin H.

#2016 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Edin H. wrote:Ne vrijedjaj da te bez veze ne prijavljujem, nauci se komunicirati, nisi od jucer na forumu. Koji smo to mi? I kakve veze imam sa Zenicom?
dobio si odgovor.
Epitet nije u skladu ni sa cim, jer da jesam ispalio bih se iz Sarajeva kada je poceo rat, a nisam. Uglavmom novi rat zasigurno ne prizeljkujem kao pojedinci, a mnogo sam nazalost i vidio, tako da stvari nisu za mene u potpunosti crno-bijele.
Uglavnom, posto ti ostajes pri svome nacinu komuniciranja za mene je ova diskusija zavrsena, a neka moderacija da svoje misljenje.
Fudo387

#2017 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
dobio si odgovor.
Epitet nije u skladu ni sa cim, jer da jesam ispalio bih se iz Sarajeva kada je poceo rat, a nisam. Uglavmom novi rat zasigurno ne prizeljkujem kao pojedinci, a mnogo sam nazalost i vidio, tako da stvari nisu za mene u potpunosti crno-bijele.
Uglavnom, posto ti ostajes pri svome nacinu komuniciranja za mene je ova diskusija zavrsena, a neka moderacija da svoje misljenje.
Pa jeste, epitet je u skladu i sa ovim postom.
Provociras sa sve supackim smajlijem, ovim, :D , i na kraju cmizdris moderaciji.
Znam ja da cu dobiti ban, al' je jace od mene da ti iskreno, ljudski, kazem sta mislim o tvojim kenjanjima.
I ok je to, neka, moraju postojati neka pravila ponasanja.
Al' kakve koristi od toga u stvarnom zivotu?
Mislis da to moze tako, hinjski, bezobrazno, kilavo, a da budes ozbiljno shvacen bez sljive ispod oka?
Pa eto, izadji kad dodjes u Bosnu do prve kafane, pucaj tu istu pricu, medju "svojima", budi principijelan, ostani pri stavovima koje
imas na forumu.

Ner sumnjam da ce ti Chmoljo pomoci. :lol:
Last edited by Fudo387 on 18/02/2017 22:28, edited 1 time in total.
p206

#2018 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by p206 »

_dreamer_ wrote:Mislim da ne postoji Bosnjak koji ne zeli reviziju i da ICJ potvrdi odgovornonst, ali ja jednostavno ne vjerujem u tu reviziju tj mislim da su nasi zasrali i da je vjerovatno vecina dokaza (ako ima dokaza koji u materijalnom smislu bi mogli da donesu neku drugu oravnu kvalifikaciju) neupotrebljiva, a to na dusu ide nasem politickom vrhu koji je ostavio stvar godinama da se kiseli. Fino je onaj advokat u CD-u naglasio da je vrlo mala vjerovatnoca da je u zavrsnom dijelu dokaznog postupka protiv Mladica nesto relevantno isplivalo, ali eto vidjet cemo... ja samo ovdje vidim da se raja lozi nenormalno oko necega sto je vrlo vrlo tezak postupak i mnogi nemaju pojma kako su generalno niske sanse u takvim postupcima, bilo da je rijec o medjunarodnom bilo o klasicnom nacionalnom krivicnom postupku.
I ja sam sličnog mišljenja... teško će se ovdje dokazati istina, prije svega što je to i krupno političko pitanje. I nosio bi krupne političke posljedice po Srbiju, a možda i ekonomske jer bi onda mogli tražiti i naknadu štete. Uglavnom pozitivno je što je ovo pokrenuto jer je to jedino ispravno prema ljudima koji su propatili, ali ne vjerujem u pravdu na ovom svijetu.
and

#2019 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by and »

ja ovih pomirivača :mrgreen:
Jовановић: Скандалозан и неодговоран потез Изетбеговића
Предсједник Демократске странке Србије Милош Јовановић сматра да је најава бошњачког члана Предсједништва БиХ и лидера СДА Бакира Изетбеговића да ће покренути ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу из 2007. године против Србије штетна по стабилност и мир у региону.
Јовановић је овакав потез Изетбеговића оцијенио скандалозним и неодговорни.
"Уместо да ради на помирењу држава и народа, Изетбеговић очигледно жели да непостојећи геноцид данас припише држави Србији што никако не може допринети утврђивању историјске истине о рату и догађајима у БиХ, а самим тим ни неопходном помирењу Срба и Муслимана", навео је Јовановић.
archi_a

#2020 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Image
I ako neko slučajno poželi da priupita: da li ja to poredim naciste, četnike i ustaše ? Da odmah odgovorim. Svaka sličnost je namjerna.
bh.tornjak

#2021 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

and wrote:ja ovih pomirivača :mrgreen:
Jовановић: Скандалозан и неодговоран потез Изетбеговића
Предсједник Демократске странке Србије Милош Јовановић сматра да је најава бошњачког члана Предсједништва БиХ и лидера СДА Бакира Изетбеговића да ће покренути ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу из 2007. године против Србије штетна по стабилност и мир у региону.
Јовановић је овакав потез Изетбеговића оцијенио скандалозним и неодговорни.
"Уместо да ради на помирењу држава и народа, Изетбеговић очигледно жели да непостојећи геноцид данас припише држави Србији што никако не може допринети утврђивању историјске истине о рату и догађајима у БиХ, а самим тим ни неопходном помирењу Срба и Муслимана", навео је Јовановић.
pametnom dosta.... :wink:
and

#2022 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by and »

p206 wrote:
_dreamer_ wrote:Mislim da ne postoji Bosnjak koji ne zeli reviziju i da ICJ potvrdi odgovornonst, ali ja jednostavno ne vjerujem u tu reviziju tj mislim da su nasi zasrali i da je vjerovatno vecina dokaza (ako ima dokaza koji u materijalnom smislu bi mogli da donesu neku drugu oravnu kvalifikaciju) neupotrebljiva, a to na dusu ide nasem politickom vrhu koji je ostavio stvar godinama da se kiseli. Fino je onaj advokat u CD-u naglasio da je vrlo mala vjerovatnoca da je u zavrsnom dijelu dokaznog postupka protiv Mladica nesto relevantno isplivalo, ali eto vidjet cemo... ja samo ovdje vidim da se raja lozi nenormalno oko necega sto je vrlo vrlo tezak postupak i mnogi nemaju pojma kako su generalno niske sanse u takvim postupcima, bilo da je rijec o medjunarodnom bilo o klasicnom nacionalnom krivicnom postupku.
I ja sam sličnog mišljenja... teško će se ovdje dokazati istina, prije svega što je to i krupno političko pitanje. I nosio bi krupne političke posljedice po Srbiju, a možda i ekonomske jer bi onda mogli tražiti i naknadu štete. Uglavnom pozitivno je što je ovo pokrenuto jer je to jedino ispravno prema ljudima koji su propatili, ali ne vjerujem u pravdu na ovom svijetu.
jest krupno političko pitanje i ne znam kako će to ići ali i u prošloj presudi se navodi ko je počinio genocid. treba priupitati ima li kakva kazna ili dobiješ nagradu :?
Better Man

#2023 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Jesam za reviziju, ali sa pravim stručnjacima, tj prvnim expertima svjetskog ugleda, a ne sa seoskom varalicom i priučenim pravnikom Softićem i kriminalcem Bakirom Izetbegovićem. Upravo je Softić najodgovorniji uz tadašnje rukovodstvo SDA što prva presuda nije bila onakva kavu smo očekivali. Bakir je svjestan da bi iduće godine SDA i on mogli doživjeti teški debakl na izborima, jer za ove dvije godine i par mjeseci nisu nikakve ekonomske reforme napravili. I onda da bi se izvukao i skrenuo je priču sa istinskih problema i krenuo sa pričom o reviziji po svaku cijenu, pa taman ne imali nikakvih dokaza i sud nam odbio istu. Bakiru je jedino bitno da ostane na vlasti i da mogu nastaviti pljačku zemlje i rasprodaju njenih resursa i ništa više.
Fudo387

#2024 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Better Man wrote:Jesam za reviziju, ali sa pravim stručnjacima, tj prvnim expertima svjetskog ugleda, a ne sa seoskom varalicom i priučenim pravnikom Softićem i kriminalcem Bakirom Izetbegovićem. Upravo je Softić najodgovorniji uz tadašnje rukovodstvo SDA što prva presuda nije bila onakva kavu smo očekivali. Bakir je svjestan da bi iduće godine SDA i on mogli doživjeti teški debakl na izborima, jer za ove dvije godine i par mjeseci nisu nikakve ekonomske reforme napravili. I onda da bi se izvukao i skrenuo je priču sa istinskih problema i krenuo sa pričom o reviziji po svaku cijenu, pa taman ne imali nikakvih dokaza i sud nam odbio istu. Bakiru je jedino bitno da ostane na vlasti i da mogu nastaviti pljačku zemlje i rasprodaju njenih resursa i ništa više.
Kakav Bakir, kakav Softic?
Frajer zavrsio Harvard.
_dreamer_

#2025 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

Better Man wrote:Jesam za reviziju, ali sa pravim stručnjacima, tj prvnim expertima svjetskog ugleda, a ne sa seoskom varalicom i priučenim pravnikom Softićem i kriminalcem Bakirom Izetbegovićem. Upravo je Softić najodgovorniji uz tadašnje rukovodstvo SDA što prva presuda nije bila onakva kavu smo očekivali. Bakir je svjestan da bi iduće godine SDA i on mogli doživjeti teški debakl na izborima, jer za ove dvije godine i par mjeseci nisu nikakve ekonomske reforme napravili. I onda da bi se izvukao i skrenuo je priču sa istinskih problema i krenuo sa pričom o reviziji po svaku cijenu, pa taman ne imali nikakvih dokaza i sud nam odbio istu. Bakiru je jedino bitno da ostane na vlasti i da mogu nastaviti pljačku zemlje i rasprodaju njenih resursa i ništa više.
Softic je samo poligon jer preko njega argumentuju aktivnu legitimaciju.
Post Reply