Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Alfons Kauders

#2001 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

tututuuuu wrote:
Znao sam da ces to reci za SDP. To sto ne ispunjavaju sve kriterije ne cini ih anacionalistickim. I ateisti cesto idu u radikalizam, kao i vjernici (mada, daleko od tog da je dobar dio SDP-ovaca ateisticki, naprotiv)... Ja ni od SDA nisam cuo toliko frazetina o "patriotama" "podijeli BiH" i sl. kao od SDP - a. Stranka totalno, ali totalno gluha na realno stanje... Realno stanje je pokazao popis, pa kako kome drago, kome krivo... Na toj cinjenici treba graditi zemlju, drugacije to nece biti moguce i svako ko zanemaruje tu cinjenicu radi protiv ove zemlje.

Da se s boldanim slozim, i sam sam to pisao, ali nema efekta. jesam, ali isto tako, nema efekta... Ali pisane su i puno gore stvari, isto tako, nema efekta... Stvar je upravo dehumanizacije, bitno je tako osobu dehumanizirati (kao sto su i Srbi radili devedesetih s ustasama i Turcima) pa onda imas otvoren put da po njima udaras. To sto takav epitet nema veze s vezom i nikog previse i ne zanima...
To mi nije bio cilj, samo sam pokusao demonstrirati da se vecina stvari koje si naveo odnosi i na druge stranke. SDP je totalno gluh na realno stanje, to stoji i to govorim godinama. Ljudi zaglavljeni u pogresnom mileniju.

A sto se tice dehumanizacije, nisam siguran da od nje ima neke koristi, niti da je potrebna... Taj posao je vec davno odradjen, dugo prije no sto se SDP pojavio kao neki bitan faktor u drzavi. Uostalom to bi bilo gubljenje vremena, s obzirom na misljenje koje vecina Bosnjaka gaji o vodecim politickim opcijama kod Srbia i Hrvata, te ljudima koji ih podrzavaju.

Gore misljenje o njima ne mogu imati, pa propaganda nije potrebna.
Bodkin

#2002 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:
Sigurno! @hAZNADAR je u pravu.
A ako ćeš cjepidlačiti, koliki procenat među Srbima i Hrvatima i koliko prostora u njihovim nacionalnim politikama, nađeš za multietičnost, toliki, a možda i manji, procenat Bošnjaka ćeš naći, koji su za etnički čistu Bošnjačku BiH.
O nacionalnoj, pogotovo "velikobošnjačkoj", politici je smiješno i pričati.
I tebi mogu reci sto i njemu. I onda je svizac zamotao cokoladu u foliju
Danguba

#2003 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Preznojeni wrote:Pitanje je sta poslije rata.
Pripremati se sa NVZ za novi rat. :D
BarbaDue

#2004 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by BarbaDue »

Connaisseur Karlin wrote:
BarbaDue wrote:Istina, bolje da rata nema, ali ako ga bude Drina ima svoje junake!? :mrgreen:
na kliks portlu je neko napisao da je ovo : stranacka vojska :D :lol:

ne brinite,dijaspora nece u rat ,ne zive u BIH :)
Boli nas klinac i za dijasporu, stranke i za politiku. Mi iz Goražda svakako smo od '92 upućeni sami na sebe.
radostan dan

#2005 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

Image

ja nabavio osnovno...
Dozer

#2006 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

dezurni_ucenik wrote:]
Dozer wrote: Zamolicu za pravilno etiketiranje - Bosanci ovaj put nece ratovati. Ratovace Bosnjaci, Srbi i Hrvati, koji su uspjesno nagoozili Bosance u proslom ratu.

A Bosanaca u Bosni ionako nema, jel' tako?
To su svakako "genetske greske", "proizvod mijesanih brakova" (u najnegativnijem kontekstu, jasno), "jugonostalgicari", "komunjare", "SDP-ovci", "statisticka greska", i sl.

Dakle, pozivaj na rat Bosnjake/muslimane, Srbe/pravoslavce i Hrvate/katolike. To su default-ne kategorije u ovoj zemlji, pa je onda red i da se oni sami medjusobno malo pokolju.
Ne ide da samo uzivaju i ubiru raznorazne plodove na osnovu svojih imaginarnih etniciteta, nego je red i da malo krvare za sve to. ;)
Da sagledamo iz ovog ugla, da su se svi izjasnili da su Bosanci, takvi kao ti bi opet pronasli neki razlog da ne idu u vojsku. Tad bi bila prica kako su ovo vjerski ratovi a ti ateista :lol: .

A u stvari to nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnoscu, postoji rijec kojim se najbolje opisuje takvi kao ti. Necu da napisem koja je jer se salje za to u banovice. Mislim da ces razumijeti.

Idi malo kod Srba u Banja Luku pa furaj te hipi price. :thumbup:
Ne, nisam shvatio sta si zelio reci, pa ako ti nije problem - budi decidan. A ti s takvim mozgom nikada, ali bukvalno nikada neces moci sagledati nesto iz mog ugla. :wink:
Ja da sam clan vodece stranke sigurno ne bih ovdje komentarisao niti bih se prepirao sa tobom i tebi slicnim, vec bih hladio damu negdje na obalama Spanije. I znao sam dobijati mjesecne banovice zbog svadje sa onim hm2011 ili kako se vec zvao.

Ja ovdje jedino sto sam za dozera primjetio da je forumski Fox Mulder i da je predmet zajebancije od strane 90% foruma.
90% foruma? :lol: :lol: :lol:
Znaci, 4-5 likova mentalnog sklopa slicnog tvom, koji nisu u stanju sastaviti ni najprostije licno misljenje, koji nemaju pojma sta je diskusija, a jos manje kako se ona vodi - za tebe cine 90% foruma?
Zalosan je onda ovaj forum ako je to tako :lol:
Last edited by Dozer on 05/09/2016 09:51, edited 1 time in total.
KENJAC

#2007 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:Image

ja nabavio osnovno...
Poceo rat. Maj 92' ! Mi fol neka jedinica za zastitu predsjednistva. Smjesteni u FIS. Odnekud se pojavi jedan dan neki deckic sa ovakim rejbankama i Amerckom zastavom uvrnutom u traku i zamotanom oko glave. Zapadne njega straza uz potok sto prolazi pored opstine centar. U neka doba noci frka trka .... sta je bilo? Taj momak vidio cetnika kako sjedi u potoku. Svi mi tamo , sunjaj se puzi .... kad ono nidje nista nego neka velika limen a kutija ! Taj dan je doso njegov tata i odveo ga iz vojske. Nikad nisam saznao sta je bilo sa njim !
radostan dan

#2008 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

nema veze, bio je zajeban par dana, što mi je i cilj...znači, rejbanke pod obavezno.
Dozer

#2009 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

dezurni_ucenik wrote:Ko misli da su Bosnjaci najveci nacionalisti predlazem da skoknete do Banja Luke,i da na onom trgu kod Boske, sa gitarom u ruci krenete pjevat: ".... slusamo ploce i sviramo rok...".
Momak...nemas ti pojma... Jesi li ikada bio u Banja Luci, iskreno? Sjedio s ljudima tamo, pricao, itd.? Ja sam 99,9% ubijedjen da nisi.
Znas sta je fol? Identicnu pricu tvojoj ovdje imaju i tvoji vrsnjaci tamo - svi sve znate o "onima i onome tamo", a nikad onima i tome ni prismrdili niste.
Glavni izvor informacija su vam politicari i internet forumi, a i jedni i drugi su krcati nebulozama. Prvi ciljano, samo kako bi ove druge drzali u tenziji koju sam i te kako ispoljavas, ali je nisi svjestan.
Danguba

#2010 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

:D
daddy-kool

#2011 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by daddy-kool »

ja nabavio osnovno...
:thumbup:

Ko zna, zna.
Dozer

#2012 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Image
Dr. Kuca

#2013 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dr. Kuca »

Ovdje treba rat svako 20 godina da se malo profiltrira, previse je ljudskog sljama se nakotilo.
mO k3

#2014 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

Dr. Kuca wrote:Ovdje treba rat svako 20 godina da se malo profiltrira, previse je ljudskog sljama se nakotilo.
Čudim se nekada tvojim postovima , nekad se pitam jeli znas sta napišeš
Ko je ovdje šljam za tebe ?
Dr. Kuca

#2015 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dr. Kuca »

mO k3 wrote:
Dr. Kuca wrote:Ovdje treba rat svako 20 godina da se malo profiltrira, previse je ljudskog sljama se nakotilo.

Nisam mislio na forum vec opcenito.
mO k3

#2016 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

Dr. Kuca wrote:
mO k3 wrote:

Nisam ni ja mislio na forum ... Opcenito ?? Objasni mito , hvala unaprijed
radostan dan

#2017 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

daddy-kool wrote:

ja nabavio osnovno...

Ko zna, zna.
:mrgreen:
ako si mislio bit -zajeban-, moro si ovo imat ili džabe sve...

valja li ova znojnica, il adidas...

Image

možda bolje adidas?

to samo oko jedne ruke, oko druge ću isprljati pa zamotati medicinski zavoj, od zgloba šake do lakta.
dezurni_ucenik

#2018 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

Dozer wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ko misli da su Bosnjaci najveci nacionalisti predlazem da skoknete do Banja Luke,i da na onom trgu kod Boske, sa gitarom u ruci krenete pjevat: ".... slusamo ploce i sviramo rok...".
Momak...nemas ti pojma... Jesi li ikada bio u Banja Luci, iskreno? Sjedio s ljudima tamo, pricao, itd.? Ja sam 99,9% ubijedjen da nisi.
Znas sta je fol? Identicnu pricu tvojoj ovdje imaju i tvoji vrsnjaci tamo - svi sve znate o "onima i onome tamo", a nikad onima i tome ni prismrdili niste.
Glavni izvor informacija su vam politicari i internet forumi, a i jedni i drugi su krcati nebulozama. Prvi ciljano, samo kako bi ove druge drzali u tenziji koju sam i te kako ispoljavas, ali je nisi svjestan.

Jesam li ja ikad bio u Banja Luci :lol:

Kao neko ko je rodjen tamo, samo cu ti poruciti; decko idi bavi se teorijama zavjera. :thumbup:

Eine hint: 16 srusenih dzamija u Banja Luci tokom rata.
0 srusenih crkvi u Sarajevu tokom rata.
Last edited by dezurni_ucenik on 05/09/2016 10:49, edited 1 time in total.
Dozer

#2019 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Koje godine si rodjen haveru? To sto si rodjen tamo pred rat, pa otisao, ne znaci da sad znas kako je tamo, sta ljudi pricaju i rade, itd.
Dr. Kuca

#2020 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dr. Kuca »

mO k3 wrote:

Nisam ni ja mislio na forum ... Opcenito ?? Objasni mito , hvala unaprijed[/quote]

Nemam vremena sad.
prog321

#2021 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Dozer wrote:Koje godine si rodjen haveru? To sto si rodjen tamo pred rat, pa otisao, ne znaci da sad znas kako je tamo, sta ljudi pricaju i rade, itd.

Ima nas na ovom forumu vjerovatno vise rodjenih u Banjaluci nego iz Sarajeva.
Pogresnom horu pjevas. :-D
mO k3

#2022 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

Dr. Kuca wrote:
mO k3 wrote:

Nisam ni ja mislio na forum ... Opcenito ?? Objasni mito , hvala unaprijed

Nemam vremena sad.[/quote]
Hajd nećeš , objasni kasnije. .....
mO k3

#2023 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

prog321 wrote:
Dozer wrote:Koje godine si rodjen haveru? To sto si rodjen tamo pred rat, pa otisao, ne znaci da sad znas kako je tamo, sta ljudi pricaju i rade, itd.

:thumbup: :bih:
dezurni_ucenik

#2024 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

mO k3 wrote:
prog321 wrote:

:thumbup: :bih:

KB9

#2025 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

kolko vas ima cudi me da banja luka nije nasa vec nas sabotiraju iz iste evo 20+ godina
Locked