Huawei telefoni
Moderator: Benq
- Dr Kova
#2001 Re: Huawei telefoni
Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Popišali se po konkurenciji. Očigledno telefon bez mane. Još ova perverzija sa macro slikanjem na 2,5 cm udaljenosti. Fantazija
Vjerovatno moj naredni mobitel
Popišali se po konkurenciji. Očigledno telefon bez mane. Još ova perverzija sa macro slikanjem na 2,5 cm udaljenosti. Fantazija
- skafiskafsnjak
#2002 Re: Huawei telefoni
kako znas da je bez mane ? to ga neko koristio 10ak dana ?Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Ovako na prvu, slazem se...vrh trenutno .
Macro 2,5 , ultra wide kamera... otisak u ekranu , zakrivljeni ekran ... Zvucnik u usb-c portu .
Ali treba sacekati u realnosti kako to sve radi .
- zateznistub
#2003 Re: Huawei telefoni
Legao honor 10 ijao mašine...
- Dr Kova
#2004 Re: Huawei telefoni
skafiskafsnjak wrote:kako znas da je bez mane ? to ga neko koristio 10ak dana ?Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Macro 2,5 , ultra wide kamera... otisak u ekranu , zakrivljeni ekran ... Zvucnik u usb-c portu .
- arnes_king
#2005 Re: Huawei telefoni
Price About 1000 EURskafiskafsnjak wrote:kako znas da je bez mane ? to ga neko koristio 10ak dana ?Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Kod nas onda ispod 2500KM ga nema
Slazem se da mu je sve extra, osim dizajna. Notch naprijed + na straznoj strani kako su uradili sa kamerama mi je ruzno.
Ovi kao da su gledali od svakog top modela po neku stavku da uzmu
- Dr Kova
#2006 Re: Huawei telefoni
Pašće mu brzo cijena, nije to jabuka.
Btw, još od Notea 4 nije izašao mobitel na koji sam imao "wow" efekat, do ovog. Na ovaj Mate sam "pišn'o"
Prekucali su konkurenciju
Btw, još od Notea 4 nije izašao mobitel na koji sam imao "wow" efekat, do ovog. Na ovaj Mate sam "pišn'o"
Prekucali su konkurenciju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2007 Re: Huawei telefoni
Haman da ima, dva puta je ispadao na pločice i ništa mu nije bilo. To mu je jedini plus od mene.kokuz_sa wrote:Tomahawk11 wrote: Konkretno, Huawei P9 Lite, malo memorije (16 GB postane nedovoljno samo za update performansi, dakle nemaš prostora ni za osnovno, ne šta više).
Display s desne strane požutio (žuta sjena), s vremena na vrijeme zabaguje, pa ga valja restartovati i šlag na tortu, iz čista mira se počeo nekontrolisano ponašati. Primjer, kucaš poruku na Viberu ili messengeru, ono svako malo zove onog kome kucaš![]()
Listaš nešto na klix, ono otvara aplikaciju za vremensku prognozu![]()
Koristim ga malo više od godinu dana, uzeo preko bh telecoma na 24 mjeseca. Najgori uređaj koji sam imao od Nokie 3310 pa na ovamo.
Imas li zastitno staklo na njemu?
Ono moze izaxivati te probleme, pogotovo ako je full ljepljivo..
Ako nije do tog onda je touch vrisnuo..
Popravak je 60tak KM
-
Teufik
#2008 Re: Huawei telefoni
Mate 20 Pro: pohvale za novi dizajn, vecu bateriju (ovakve svi trebaju stavljat) , super brzo punjenje, sirokougaonu kameru, otisak prsta u ekranu, reverzibilno bezicno punjenje. Fino odradjeno
Pratim.
-
jarobot
#2009 Re: Huawei telefoni
Imam p20 pro i kad sam uporedio ne vrijedi vala haman 450 km više m20 pro u odnosu na p20 pro.Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
- HardCore
#2010 Re: Huawei telefoni
Vala vrijedi, veci i zakrivljen displej, baterija bolja, brzo punjenje 70% za 30 min, fingerprint ispod displeja, malo bolja kamera... realno bit ce moj hahajarobot wrote:Imam p20 pro i kad sam uporedio ne vrijedi vala haman 450 km više m20 pro u odnosu na p20 pro.Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
- arnes_king
#2011 Re: Huawei telefoni
Nemoj zaboraviti reverzibilno bezicno punjenje, koje je jako "brzo" i "efikasno" i koje svima "treba" i svi ce koristitijarobot wrote:Imam p20 pro i kad sam uporedio ne vrijedi vala haman 450 km više m20 pro u odnosu na p20 pro.Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Dok je Samsung imao zakrivljene ekrane vecina raje koja ne koristi Samsung se zalila da im se taj dizajn ne svidja a sada svima top
- skafiskafsnjak
#2012 Re: Huawei telefoni
Meni je od prvog dana to top... imao sam s6 edge, s7 , pa s7 edge..sada s9+arnes_king wrote:Nemoj zaboraviti reverzibilno bezicno punjenje, koje je jako "brzo" i "efikasno" i koje svima "treba" i svi ce koristitijarobot wrote:Imam p20 pro i kad sam uporedio ne vrijedi vala haman 450 km više m20 pro u odnosu na p20 pro.Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Dok je Samsung imao zakrivljene ekrane vecina raje koja ne koristi Samsung se zalila da im se taj dizajn ne svidja a sada svima top
-
gidra
#2013 Re: Huawei telefoni
kod mene je mate 10 pro, ne vidim da je nešto vrijedno prelaska na mate 20 pro.HardCore wrote:Vala vrijedi, veci i zakrivljen displej, baterija bolja, brzo punjenje 70% za 30 min, fingerprint ispod displeja, malo bolja kamera... realno bit ce moj hahajarobot wrote:Imam p20 pro i kad sam uporedio ne vrijedi vala haman 450 km više m20 pro u odnosu na p20 pro.Buckethead wrote:Mate 20 pro, perverzija od telefona.
Emui 9 baziran na Androidu 9.0 će biti identičan na oba, baterija u 5 deka, što se tiče kamere za prosječnog korisnika i neće biti razlike neke sada, 6 GB ram i 128 GB storage-a isto na oba. Jedina prednost wifi punjenje ostalo ne vrijedi razlike para... Ali da je odličan trelefon jeste
- Dr Kova
#2014 Re: Huawei telefoni
Volim i ja Samsung, ali realno Huawei ih polako prestiže. Treba biti realanarnes_king wrote:
- arnes_king
#2015 Re: Huawei telefoni
Nisam ja nista rekao, napisao sam u prethodnom postu da je telefon extra, osim dizajna. Ali npr ovo reversible wirelles charging je obicni gimmick, za ostale stvari im svaka cast ima telefon sve sto mu treba i vise od togaBuckethead wrote:Volim i ja Samsung, ali realno Huawei ih polako prestiže. Treba biti realanarnes_king wrote:
I u ovome sto sam napisao pa si quotao ne vidim nista proturijecno tome. Samo se cudim kako do neki dan raja "hejta" taj "edge" dizajn jer "njihovi" ljubimci to ne gotive, a sad svima top. Isto i sa notch, svi koji su ga mrzili, nakon sto ga ta firma koju oni preferiraju ubaci tad to postane nesto vrijedno hvaljenja.
Last edited by arnes_king on 18/10/2018 10:52, edited 2 times in total.
- Boemica
#2016 Re: Huawei telefoni
Ovi došli i do 20.
Ja već godinama na svom rozom p6
Ja već godinama na svom rozom p6
- Dr Kova
#2017 Re: Huawei telefoni
arnes_king wrote: Nisam ja nista rekao, napisao sam u prethodnom postu da je telefon extra, osim dizajna. Ali npr ovo reversible wirelles charging je obicni gimmick, za ostale stvari im svaka cast ima telefon sve sto mu treba i vise od toga
I u ovome sto sam napisao pa si quotao ne vidim nista proturijecno tome. Samo se cudim kako do neki dan raja "hejta" taj "edge" dizajn jer "njihovi" ljubimci to ne gotive, a sad svima top. Isto i sa notch, svi koji su ga mrzili, nakon sto ga ta firma koju oni preferiraju ubaci tad to postane nesto vrijedno hvaljenja.
to je klasika
egde je meni poseban, baš daje premoćan izgled dizajnu, samo je jeb.eno ako ti ispadne, možeš plakati. Notch jeb.iga šta je tu je
Sad samo pitanje koji je OLED u Mate 20 Pro, da li je Samsungov. Oni su tu bez premca
-
Teufik
#2018 Re: Huawei telefoni
Koriste Boe displej. Kineski proizvodjac. http://www.huaweicentral.com/huawei-mat ... his-month/Buckethead wrote:arnes_king wrote: Nisam ja nista rekao, napisao sam u prethodnom postu da je telefon extra, osim dizajna. Ali npr ovo reversible wirelles charging je obicni gimmick, za ostale stvari im svaka cast ima telefon sve sto mu treba i vise od toga
to je klasika![]()
egde je meni poseban, baš daje premoćan izgled dizajnu, samo je jeb.eno ako ti ispadne, možeš plakati. Notch jeb.iga šta je tu je
Sad samo pitanje koji je OLED u Mate 20 Pro, da li je Samsungov. Oni su tu bez premca
- alibaba_i_30_godina
#2019 Re: Huawei telefoni
Edge daje samo lijep izgled mobitelu, ali nikakvu posebnu korist nema. Ne znam da li sam sveukupno 5 puta pročitao poruku na bivšem s7 edge na tom edge dijelu. Jednostavno ga nisam toliko upotrebljavao, osim što je navečer bilo prikazano koliko je sati umjesto na displeju i što sam imao par kratica za neke aplikacije, što i nije moralo da bude tu.arnes_king wrote:Nisam ja nista rekao, napisao sam u prethodnom postu da je telefon extra, osim dizajna. Ali npr ovo reversible wirelles charging je obicni gimmick, za ostale stvari im svaka cast ima telefon sve sto mu treba i vise od togaBuckethead wrote:Volim i ja Samsung, ali realno Huawei ih polako prestiže. Treba biti realanarnes_king wrote:
Ovo za wirelles charging je dobra ideja, ali hajde napuni tudje telefone a onda sebi isprazni bateriju...ako nemaš punjač donji si.
-
Strpljiva
#2020 Re: Huawei telefoni
Da li je neko imao problema s notifikacijama na WhatsApp-u? Bukvalno moram uci u app da primim poruke. Podesavala sam postavke i u samoj app i na telefonu, al' bezuspjesno. Honor 8
- beni-bu-man
#2021 Re: Huawei telefoni
koristim honor 8 a nemam tih problemaStrpljiva wrote:Da li je neko imao problema s notifikacijama na WhatsApp-u? Bukvalno moram uci u app da primim poruke. Podesavala sam postavke i u samoj app i na telefonu, al' bezuspjesno. Honor 8
-
Strpljiva
#2022 Re: Huawei telefoni
Ocito sam zeznula neke posavke. Ima li gdje reset dugme?beni-bu-man wrote:koristim honor 8 a nemam tih problemaStrpljiva wrote:Da li je neko imao problema s notifikacijama na WhatsApp-u? Bukvalno moram uci u app da primim poruke. Podesavala sam postavke i u samoj app i na telefonu, al' bezuspjesno. Honor 8
- zateznistub
#2023 Re: Huawei telefoni
Ima, uninstall i ponovo instal. Prije toga backup porukaStrpljiva wrote:Ocito sam zeznula neke posavke. Ima li gdje reset dugme?beni-bu-man wrote:koristim honor 8 a nemam tih problemaStrpljiva wrote:Da li je neko imao problema s notifikacijama na WhatsApp-u? Bukvalno moram uci u app da primim poruke. Podesavala sam postavke i u samoj app i na telefonu, al' bezuspjesno. Honor 8
-
Strpljiva
#2024 Re: Huawei telefoni
Trebalo bi da je OK sada. Zahvaljujemzateznistub wrote: Ima, uninstall i ponovo instal. Prije toga backup poruka
- AmiĐa_Idriz
#2025 Re: Huawei telefoni
Uđi u postavke aplikacija, nađi wp, ima dio "notifikacije/obavijesti" pa pročačkaj tu šta.