Ekspanzija terorizma
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2001 Re: Ekspanzija terorizma
bošnjaci su nebitan narod u ovom kontekstu jer ih ima 2 miliuna naspram koliko ono 1.5 milijardi muslimana ili koliko već
ne znam kako uvijek svedete ovu priču na lokalizam
shvatite da smo svi ovdje nebitni kao i naši mali ratovi u kontekstu globalnih događanja danas
shvatite da smo svi ovdje nebitni kao i naši mali ratovi u kontekstu globalnih događanja danas
- ABH017
#2002 Re: Ekspanzija terorizma
Tvoj problem je što za prve koristiš prefiks extremisti u Hrvata, a za druge ne, pa ispada da su svi. A kod prvih je sigurno mnogo veći procenat nego kod prvih.TomANDJerry wrote:dakle ako extremisti u Hrvata opravdavaju ratne zlocine nema nikakav problem da Bosnjaci opravdavaju terorizam. Hajde recimo da je to OK (samo za svrhu rasprave) , zasto onda postoje tvrdnje da opravdavanje/minimiziranje/podrzavanje terorizma kod Bosnjaka ne postoji. Isto kao sto su ustase najveca sramota Hrvatsko naroda i oni sami trebaju da taj olos odstrane, tako i Bosnjaci sami moraju da se suoce sa porastom extremiznma u vlastitim redovima (zbog cega ja ovo sve i pisem)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.TomANDJerry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
i evo , preko 90% komentara na vijest je o tome kako su zapadnjaci sami sebe ubijali ... dakle nema osude napada nema nista. To su Amerikanci ubijali Britance, ne moze se ni presutiti (ako vec ne mozes osuditi) vec se zrtva ostvari proglasava krivom.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se terorizam minimizira/opravdava/podrzava.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se zločin, udruženi zločinački poduhvat, logori i protjerivanje opravadava.![]()
https://narod.hr/svijet/prijepori-mosta ... vo-a-haagu
Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, organizira veliki skup potpore hrvatskim haškim uznicima 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru, a na kojem će uz ostale nastupiti i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.
-
TomANDJerry
#2003 Re: Ekspanzija terorizma
mi smo svijetu nebitni , slazem se --- ali je svijet nama bitan .... inace nemojmo plakati na medjunarodnu zajednicu sto nista ne cini svaki put kada Dodik krene u nekakva s**njaBlack swan wrote:bošnjaci su nebitan narod u ovom kontekstu jer ih ima 2 miliuna naspram koliko ono 1.5 milijardi muslimana ili koliko već
-
TomANDJerry
#2004 Re: Ekspanzija terorizma
ja uopste ne izjednacavam to --- ne znam kako je to pitanje uopste uslo u raspravu. Rekao sam vec da 90% srba u BiH opravdava ratne zlocine zbog cega za mene svaki od tih 9/10 je u nekoj mjeri los covjek i ljudsko bice. Kod hrvata i ustasa u BiH to ti je 70% , kod Bosnjaka i terorizma to je oko 50%. Ovi procenti su onako iz glave i nemam neke naucne metode kojima sam dosao do njih, ali cisto posmatrajuci ankete/misljenja/komentare.ABH017 wrote:dakle ako extremisti u Hrvata opravdavaju ratne zlocine nema nikakav problem da Bosnjaci opravdavaju terorizam. Hajde recimo da je to OK (samo za svrhu rasprave) , zasto onda postoje tvrdnje da opravdavanje/minimiziranje/podrzavanje terorizma kod Bosnjaka ne postoji. Isto kao sto su ustase najveca sramota Hrvatsko naroda i oni sami trebaju da taj olos odstrane, tako i Bosnjaci sami moraju da se suoce sa porastom extremiznma u vlastitim redovima (zbog cega ja ovo sve i pisem)TomANDJerry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
i evo , preko 90% komentara na vijest je o tome kako su zapadnjaci sami sebe ubijali ... dakle nema osude napada nema nista. To su Amerikanci ubijali Britance, ne moze se ni presutiti (ako vec ne mozes osuditi) vec se zrtva ostvari proglasava krivom.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se terorizam minimizira/opravdava/podrzava.
Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se zločin, udruženi zločinački poduhvat, logori i protjerivanje opravadava.![]()
https://narod.hr/svijet/prijepori-mosta ... vo-a-haagu
Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, organizira veliki skup potpore hrvatskim haškim uznicima 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru, a na kojem će uz ostale nastupiti i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.
Tvoj problem je što za prve koristiš prefiks extremisti u Hrvata, a za druge ne, pa ispada da su svi. A kod prvih je sigurno mnogo veći procenat nego kod prvih.
Ali mene briga za Srbe i Hrvate , brinem se za svoj narod. Sta mislis da strane obavjestajne sluzbe ne prate koliko se u BiH opravdavaju/minimiziraju/podrzavaju teroristicki napadi , a koliko osudjuju. Udaljavanje od bilo kakve veze sa terorizmom je kljucno za Bosnjake kao narod , i to je ono sto ja cijelo vrijeme pricam. Kada americki ambasador otvori (recimo) komentare na vijest o teroristikom napadu i procita da 90% komentara je neka vrsta podrske/minimiziranje toga, sta mislis kakvo ce njegovo misljenje da bude --- mozda ce u javnosti reci jedno, ali ljudi nisu glupi - koliko god mi to zeljeli.
P.S. ovdje uzimam primjer americkog ambasadora i komentara na vijest , naravno da oni imaju i jos bolje metode ... sto je ustvari samo gore po nas
- ABH017
#2005 Re: Ekspanzija terorizma
Koliko je to zadojeno... Ccccc.. Gdje dajemo podršku Al Qaidi? Daj jedan, samo jedan izvor u kojem neka bošnjačka politička, ili bilo kakva drugo organizacija, ili pojedinac zvaničnik, daje podršku Al Qaidi. Hajde, molim te.animals wrote:Hrvatski desicari daju podrsku Hrvatskim desnicarima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vidiš tebi je bilo dovoljno da nekoliko anonimusa na KLIX-u napiše gluposti i to shvataš kao bošnjačku podršku terorizmu i izjedančavaš sa ovim u Mostaru. Vidiš razika je golema jer ovo u Mostaru je institucionalnog karaktera sa najviših nivoa vlasti u Hrvata dok je ovo u Bošnjaka benigno u odnosu na ovo u Mostaru. Isto bi bilo recimo da SDA, Bakir, ili recimo neka organizacija i institucija u Bošnjaka organizuje skup na Koševu podrške zatvorenicima Al-Qaide.
ima logike..
vi dajete podsku Al Qaidi..
opet po islamskoj liniji..
mozel ista bez religije..
Drago mi je da si se otkrio i rekao nam da ti je logično davati podršku presuđenim masovnim ubicama i koljačima. Naravno, samo kad su tvoji u pitanju, sve je logično.
Pazi, ne radi se samo o desničarima, jer je ovo dignuto na institucionalni nivo. Svi su desnica.
I ti bi da to porediš.
- GeeTnT
#2006 Re: Ekspanzija terorizma
Izjava o podrsci Al Qaidi je za bana.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2007 Re: Ekspanzija terorizma
Klix je već odavno izgubio kompas, otvoreno se veličaju četnici na forumu i relativiziraju zločini ktoz temu "Sve što ste željeli znati o četničkom pokretu pitajte ovdje" koaj je već par dana otvorena a da banaju zbog te izjave.GeeTnT wrote:Izjava o podrsci Al Qaidi je za bana.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2008 Re: Ekspanzija terorizma
Ko to "vi", budi oređeniji, ja sigurno ne.animals wrote:Hrvatski desicari daju podrsku Hrvatskim desnicarima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vidiš tebi je bilo dovoljno da nekoliko anonimusa na KLIX-u napiše gluposti i to shvataš kao bošnjačku podršku terorizmu i izjedančavaš sa ovim u Mostaru. Vidiš razika je golema jer ovo u Mostaru je institucionalnog karaktera sa najviših nivoa vlasti u Hrvata dok je ovo u Bošnjaka benigno u odnosu na ovo u Mostaru. Isto bi bilo recimo da SDA, Bakir, ili recimo neka organizacija i institucija u Bošnjaka organizuje skup na Koševu podrške zatvorenicima Al-Qaide.
ima logike..
Sa druge strane ne mogu se oteti utisku da ste ti i logika već odavno u zavadi. Jer kako drugačije protumačiti to tvoje "ima logike" već kao otvoreno pravdanje zločina, zločinačkog poduhvata, logora i protjerivanja koje je jasno presuđeno u HAG-u. Odosmo u OFF ali kao što rekoh ovakve teme na svjetlo izvuku sve miševe iz svojih rupa u svojim originalnim odorama.
- Sara03
#2009 Re: Ekspanzija terorizma
Da, zanimljivo da nema ovog tona u smislu "navikli smo, realnost jbg" kada se radi o zločinima u Palestini.insomnia78 wrote:I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Dupli standardi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2010 Re: Ekspanzija terorizma
Čekaj, koliko je to ukupno komentara, 50, 100...sigurno ne više od 250 ukupnih komentara? Bošnjaka u BiH ima koliko...cca. 1.5 miliona i ti na uzorku od 50, 100 pa neka i je 500 ljudi trpaš 1.5 miliona ljudi u isti koš? Ti druže nisi pri zdravoj pameti.TomANDJerry wrote:
Ti si upravu , razlika je ogromna ... jedan je institucionalno velicanje zlocina i ubistva nevinih , drugo je pojedinacno -- sto je za pohvalu. Ali nije nekoliko pojedinaca , ja tvrdim 50% pogledaj komentare i odnos +/- na njima. Ako neko kaze da je to sve zavjera , da to Britanci/Amerikanci ubijaju sami sebe i svoju djecu na komentarima UVIJEK ti je vise pluseva nego minusa (to nije ni 50% nego vise, ali eto) .... mi Bosnjaci moramo vidjeti da trend opravdavanja terorizma postoji i da se samo povecava, jer kada se jednom probudimo na svim crnima listama kao zemlja/narod onda ce biti kasno vracati se unazad
- Drvosjeca iz Dejcica
#2011 Re: Ekspanzija terorizma
Pa zar nismo...zločini u Palestini, Siriji, Jemenu, Iraku...itd. se tek reda radi pomenu u kontekstu konflikta i to biranim riječima da se ne zamjere "gazdama".Sara03 wrote:Da, zanimljivo da nema ovog tona u smislu "navikli smo, realnost jbg" kada se radi o zločinima u Palestini.insomnia78 wrote:I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Dupli standardi.
-
dječak sa šibicama
#2012 Re: Ekspanzija terorizma
I sta kaze onaj, teske rijeci, prijavljen post, nema tu nikakve relativizacije.
-
TomANDJerry
#2013 Re: Ekspanzija terorizma
Druze uzmi malo teoriju vjerovatnoce i pogledaj zakon velikih brojeva ... nemam ja zelje da ti ovdje drzim predavanje. I komentara je 250 , ali pluseva na njih je preko 500 (minusa mozda 50) ... i nisu samo ti komentari , nego i facebook i mnogi drugi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čekaj, koliko je to ukupno komentara, 50, 100...sigurno ne više od 250 ukupnih komentara? Bošnjaka u BiH ima koliko...cca. 1.5 miliona i ti na uzorku od 50, 100 pa neka i je 500 ljudi trpaš 1.5 miliona ljudi u isti koš? Ti druže nisi pri zdravoj pameti.TomANDJerry wrote:
Ti si upravu , razlika je ogromna ... jedan je institucionalno velicanje zlocina i ubistva nevinih , drugo je pojedinacno -- sto je za pohvalu. Ali nije nekoliko pojedinaca , ja tvrdim 50% pogledaj komentare i odnos +/- na njima. Ako neko kaze da je to sve zavjera , da to Britanci/Amerikanci ubijaju sami sebe i svoju djecu na komentarima UVIJEK ti je vise pluseva nego minusa (to nije ni 50% nego vise, ali eto) .... mi Bosnjaci moramo vidjeti da trend opravdavanja terorizma postoji i da se samo povecava, jer kada se jednom probudimo na svim crnima listama kao zemlja/narod onda ce biti kasno vracati se unazad
Moja teorija je ako nesto izgleda kao patka , leti kao patka , ponasa se kao patka - onda i jeste patka. Tvoja je, "a kako ne znas da nije aligator"
Last edited by TomANDJerry on 25/05/2017 13:02, edited 1 time in total.
- zateznistub
- Sara03
#2015 Re: Ekspanzija terorizma
Hhh, jašta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa zar nismo...zločini u Palestini, Siriji, Jemenu, Iraku...itd. se tek reda radi pomenu u kontekstu konflikta i to biranim riječima da se ne zamjere "gazdama".Sara03 wrote:Da, zanimljivo da nema ovog tona u smislu "navikli smo, realnost jbg" kada se radi o zločinima u Palestini.insomnia78 wrote:I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Dupli standardi.
Tek tad se dignete u hordama i počnete ... sve živo. Za Tursku da ne govorim, vidi se kako na terorizam u istoj odjekuje tvoj glas "eh, navikli, Bože moj"...
Aha.
- animals
#2016 Re: Ekspanzija terorizma
Pa ti si napisao to o Al Qaidi, nisam jaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ko to "vi", budi oređeniji, ja sigurno ne.animals wrote:Hrvatski desicari daju podrsku Hrvatskim desnicarima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ima logike..
Sa druge strane ne mogu se oteti utisku da ste ti i logika već odavno u zavadi. Jer kako drugačije protumačiti to tvoje "ima logike" već kao otvoreno pravdanje zločina, zločinačkog poduhvata, logora i protjerivanja koje je jasno presuđeno u HAG-u. Odosmo u OFF ali kao što rekoh ovakve teme na svjetlo izvuku sve miševe iz svojih rupa u svojim originalnim odorama.
i napisao sam ima logike da desnicari daju podrsku desnicarima..
to si ti isto napisao..
i onda se jave jos dvojica koji tvrde da ja dajem podrsku desnicarima..
jebote kako vi obrcete stvari, koji ste vi prodavaci magle..
ti si spomenuo Al Qaidu, a mogao si npr, sa Hrvatskim desnicarima usporediti neke Bosnjacke zlocince..
a ne Al Qaidu..zar ne..
- animals
#2017 Re: Ekspanzija terorizma
Ti nikad nista ne razumijes, vec samo lupas..ko Maxim..GeeTnT wrote:Izjava o podrsci Al Qaidi je za bana.
pa tvoj jaran je napisao Al Qaida, a ne ja..
i tebi sam davno rekao, zaobidji me, jer ne umijes da citas..
- uglavnomja
#2018 Re: Ekspanzija terorizma
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čekaj, koliko je to ukupno komentara, 50, 100...sigurno ne više od 250 ukupnih komentara? Bošnjaka u BiH ima koliko...cca. 1.5 miliona i ti na uzorku od 50, 100 pa neka i je 500 ljudi trpaš 1.5 miliona ljudi u isti koš? Ti druže nisi pri zdravoj pameti.TomANDJerry wrote:
"Govorilo se danas i o kompjuterskoj pismenosti stanovnika u BiH. Naime, u BiH ima 36,2 posto kompjuterski pismenog stanovništva."
ili ti ga, da zaokruzimo na 500.000 ljudi u okviru bosnjaka, mada je vjerovatno i manje
i od tih k'o fol kompjuterski pismenih mozda 10% koristi mogucnost komentarisanja na portalima i skrabanja po forumima.
kompjuterska pismenost se svodi na fejsbucenje i slicno, cak i sa tim je to mozda 20%, ili 100.000 ljudi
a onda i ovo:
"Matematika vjerovatnoće pokazuje da je veličina populacije nebitna, izuzev ako veličina uzorka premašuje nekoliko procenata ukupnu populaciju koju ispitujete. To znači da je uzorak od 500 ispitanika podjednako koristan pri ispitivanju mišljenja države od 15,000,000 stanovnika kao što bi bio za grad od 100,000 stanovnika. Iz ovog razloga često ignorišemo veličinu populacije kada je ''ogromna'' ili nepoznata. Veličina populacije može igrati ulogu jedino kada se radi sa relativno malom i poznatom grupom ljudi (npr. sa članovima neke asocijacije). "
- animals
#2019 Re: Ekspanzija terorizma
Tema je o ubistvu djece i zadojenim islamskim fanaticima..
i onda dodju njih par, uvijek isti, koji to po vec okusanom receptu, prebacuju na cetnike i ustase..
i onda dodju njih par, uvijek isti, koji to po vec okusanom receptu, prebacuju na cetnike i ustase..
- GeeTnT
#2020 Re: Ekspanzija terorizma
Necu kopirati tvoj post jer bljuvotine koje povremeno izbacujes ne zasluzuje niko...Zato SIKTER...pogotovo danas, zbog Tuzle i raje koja nije zasluzila da je se stavlja u isti kos sa teroristickom organizacijom.animals wrote:Ti nikad nista ne razumijes, vec samo lupas..ko Maxim..GeeTnT wrote:Izjava o podrsci Al Qaidi je za bana.
pa tvaida, a ne ja..
SIKTER!
- animals
#2021 Re: Ekspanzija terorizma
Ti nisi sav, idi ljeci se..GeeTnT wrote:Necu kopirati tvoj post jer bljuvotine koje povremeno izbacujes ne zasluzuje niko...Zato SIKTER...pogotovo danas, zbog Tuzle i raje koja nije zasluzila da je se stavlja u isti kos sa teroristickom organizacijom.animals wrote:Ti nikad nista ne razumijes, vec samo lupas..ko Maxim..GeeTnT wrote:Izjava o podrsci Al Qaidi je za bana.
pa tvaida, a ne ja..
SIKTER!
zadojen si mrznjom..i jos jednom te molim..
zaobidji me...
- uglavnomja
#2022 Re: Ekspanzija terorizma
svako ko se ne brani od "guranja u kos" sa nekim i necim losim, je sam kriv za to gdje se nalazi.
pogotovo ako mu je jedina odbrana: nije kriv ovaj sto me gura, nnego onaj sto ga je nagovorio da me gura
pogotovo ako mu je jedina odbrana: nije kriv ovaj sto me gura, nnego onaj sto ga je nagovorio da me gura
- cyprus
#2023 Re: Ekspanzija terorizma

Dokle više?!
- piupiu
#2025 Re: Ekspanzija terorizma
Gojeni H wrote:
Bravo i od mene.
A ti @piupiu ne znam sto na par komentara prola reagujes kao i oni? Zasto to sebi dozvoljavas?
Proli su strasljivi, a emocije su im povrsne. Odlikuje ih strah, lijenost i pohlepa.
Kahnemann je dokazao da su neracionalna bica. Takodje je u svom djelu Misliti brzo i sporo pravilno primijetio da su proli spremni prihvatiti odredjenu dozu rizika, voznja npr., dok ih sama pomisao na druge vrste rizicnog ponasanja izludjuju.
Prolima mozda mozes pokusati objasniti da vise ljudi gine u saobracaju, od pusenja i alkohola, nego od terorizma.
Vlast koja bi prolima pokusala zabraniti voznju, pusenje, alkohol, ili masnu jagnjetinu bila bi najgora i oni bi se digli da je obore, uzimajuci kao argument - ljudska prava.
Isti proli bi sad uveli fasizam ali da strah koji osjecaju prestane. Iako sama opasnost ne moze tek tako prestati. Jedna zemlja se ne moze hermeticki zatvoriti a da se zatvori kontinent.
I tada proli nemaju problema sa krsenjem ustava, ljudskih prava i sl. Proli su ubijedjeni da bi fasizam stao na tome. Oni nisu teroristi, i zasto bi ih se to ticalo?
Nemaju proli ni predstavu da se 50 hiljada osumnjicenih ljudi ne moze pratiti 24 sata dnevno - nemoguce.
I kada im se ukaze da rjesenje problema pocinje sa prekidom diplomatskih odnosa zemalja, u kojima zabrinuti proli zive, sa Saudijskom Arabijom, oni su svjesni da se to nece desiti i da po tom pitanju ne mogu nista uciniti ... nemocni su.
Proli onda, u vlastitom strahu, traze bilo sta, bilo kakvu slamku za koju bi se mogli uhvatiti, pa onda ide: "Muslimani bi trebali ..."
Muslimani bi trebali mnogo sta, ali kriticne odluke u ovom slucaju donosi onaj ko ima vlast.
Uglavnom, neracionalnim bicima mozes pokusati nesto objasniti, ali se ne smijes vezivati za njihove adete, razmisljanja i ponasanja.
Jesi cula, sad?![]()
Osjećaj se počašćenim, izuzetna je rijetkost - skoro pa čast naići na mene u nekom tako ljubavlju-čelo-orošenom stanju.
Dobri su proli, predlažem da se po kratkom postupku nadju u Rječniku bosanskog jezika, izdanje 2018., sve sa definicijom.
No, ja nemam vremena za teoretičare zavjere i diplomatske razgovore kad su ovakve teme u pitanju. Il' si insan, ili nisi. Nema izmedju.
Inače, danas je 25. maj, Dan ubijene mladosti. Tuzlanske. Aktom terorizma.