Problem pasa lutalica vol 2
- Kejn
#2001 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Danas sam napadnut od strane psa na Stupu. Srećom me nije ujeo. Ima li neka nadležna služba da prijavim ovaj događaj?
-
kakavdanakneiskustvu
#2002 Re: Problem pasa lutalica vol 2
pa prije par godina spominjan je i genocid nad cukama,kad su bili slicni protesti pred parlamentomRomeo 80 wrote:Veze nemam, ali sudeći po ovim ždropljama postoje čak i pseće masovne grobnicetriconja wrote:Dje se to ubijaju psi?Romeo 80 wrote:http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... asa/281220
- Prpa.ba
#2003 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Trebalo bi da je nadlezan higijenski servis opcine Novi grad Sarajevo koji je u sklopu Lokoma.Kejn wrote:Danas sam napadnut od strane psa na Stupu. Srećom me nije ujeo. Ima li neka nadležna služba da prijavim ovaj događaj?
- problemnatravunu
- Matzan
#2005 Re: Problem pasa lutalica vol 2
triconja wrote:Dje se to ubijaju psi?Romeo 80 wrote:http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... asa/281220
Sad vrše saomubistva, jer im KS nije obezbjedio psećeg psihologa.
Tužne oke pale u depresiju.
- triconja
#2006 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Moze bit, cudio sam se sto je naslov takav a sad kontam moze bit, samoubistvo bajo moj.Matzan wrote:triconja wrote:Dje se to ubijaju psi?Romeo 80 wrote:http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... asa/281220
Sad vrše saomubistva, jer im KS nije obezbjedio psećeg psihologa.
Tužne oke pale u depresiju.
- Kejn
#2007 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Vidio sam njihov broj negdje na nekom članku slobodne Bosne pa ću ih okrenut. Pas je veličine teleta i stalno se mota ondje strah me da neko dijete ne osakati.Prpa.ba wrote:Trebalo bi da je nadlezan higijenski servis opcine Novi grad Sarajevo koji je u sklopu Lokoma.Kejn wrote:Danas sam napadnut od strane psa na Stupu. Srećom me nije ujeo. Ima li neka nadležna služba da prijavim ovaj događaj?
- Prpa.ba
#2008 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Lokomvci su, koliko cujem, najagilniji jer vec imaju iskustva kako sa divljim psima, tako i sa njihovim histericnim zastitnicima. Ukoliko se situacija promijenila, trebalo bi da je nadlezan KJKP Rad kojem sam ja uredno prijavljivao svaki copor ili veceg divljeg psa u podrucjima gdje se krecem. Rezultati su polovicni, ali makar je situacija bolja nego prije godinu-dvije pa odavno nisam provjeravao situaciju, otuda i nepotpune informacije.Kejn wrote:Vidio sam njihov broj negdje na nekom članku slobodne Bosne pa ću ih okrenut. Pas je veličine teleta i stalno se mota ondje strah me da neko dijete ne osakati.
U svakom slucaju sve pohvale za gradjansku odgovornost i nadam se da ce divlji pas koji te je napao biti pronadjen i procesiran od nadleznih sluzbi.
- vješalica
#2009 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kupite sebi sprej za dzukelendare da ne punite prijemne knjige po hitnoj ili ne daj boze po mrtvacnicama. Sto je sigurno sigurno je. Necete se pokajati.
- black
-
zrakomlat
#2011 Re: Problem pasa lutalica vol 2
što im se nagovori 
-
kakavdanakneiskustvu
- bersK
#2013 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jel iko zna jel sklonjena paščadija sa kružnog toka u Hrasnici? Prije 2-3 godine to je bio jedan od većih čopora na periferiji. Ganjali me sve do Stojčevca. Sreća na bajsu bio.
- vješalica
#2014 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ma bezobrazluk zivi.
Mrzak mi je Elmedin,ali je u pravu
Dosta je vise pascanluka po gradu
Sto nisu obozavateljice pascadije volonterski isle u Pracu pa odrzavale taj hotel za pascad?
Nijedna od njih nije gore bila niti se angazovala
Pocev od bivse direktorice azila koja je pokrala pare pa nadalje
Sto Kozlicka nije isla da gore odrzava prostor cisti govna i hrani pascad
Lako se uhljebenisati i srat sa mikrofona
Mrzak mi je Elmedin,ali je u pravu
Dosta je vise pascanluka po gradu
Sto nisu obozavateljice pascadije volonterski isle u Pracu pa odrzavale taj hotel za pascad?
Nijedna od njih nije gore bila niti se angazovala
Pocev od bivse direktorice azila koja je pokrala pare pa nadalje
Sto Kozlicka nije isla da gore odrzava prostor cisti govna i hrani pascad
Lako se uhljebenisati i srat sa mikrofona
- muha_sa
#2015 Re: Problem pasa lutalica vol 2
veci je problem ovih što imaju vlasnike koji ne kupe govna za svojim ljubimcima--ne možeš krocit u park da u psece govno ne ugaziš
hoceš imat psa, nikakav problem, al ponesi kesu i kupi govna koja ti ljubimac istovari na ulicu il u park
hoceš imat psa, nikakav problem, al ponesi kesu i kupi govna koja ti ljubimac istovari na ulicu il u park
- bach
#2016 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Ja bih Dalidu oženio.
- triconja
#2017 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jel ovo stvarno on napisao ili neko prekuco?black wrote:
- black
#2018 Re: Problem pasa lutalica vol 2
on je napisao i u pravu je, nije mi bas drag al ne mogu da se ne slozim sa napisanim, na vrh glave je pascadijetriconja wrote: Jel ovo stvarno on napisao ili neko prekuco?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2019 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Volio ga ne volio ali ovdje je u pravu.
-
funeral blues
#2020 Re: Problem pasa lutalica vol 2
100%. Ovo sa psima mu se mora priznati da je jedini koji je imao muda nešto promijeniti. Samo da istraje, nema veze što nije ljevičar 
- It_is_a_Leclerc
#2021 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Naravno da je upravu... ako ste nedavno doživjeli težak udarac u glavu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Volio ga ne volio ali ovdje je u pravu.
Hadži Dino Konaković je u ovom svom obraćanju iznio niz činjeničnih, naučnih i logičkih neistina da je naprosto nemoguće ne nazvati ga jedinim imenom kojim se i može nazvati - lažov. S obzirom da je čovjek hadžija, čovjek bi očekivao da se makar malo ugrize za jezik prije nego što krene lagati, ali ... njegova stvar.
Evo šta je Dino Konaković slagao...
a) U Zakonu stoji da je moguće eutanizirati životinju ako je bolesna ili iznimno opasna. U Zakonu piše da taj posao obavlja veterinar, u veterinarskoj stanici. Praksa da se pse eutanizira jer ih niko neće da udomi je retrogradna i kao takva se ukida svugdje u EU. Ako ne vjerujete meni, pitajte Hrvate koji su svoje izmjene Zakona prije nekoliko mjeseci napravili po uzore na Zakon u BiH. Dakle, Dino LAŽE !
b) Ono što u Zakonu ne piše je da se osnivaju mučilišta, logori, u kojima psi jedu jedni druge; u kojima nema ni minimuma sanitarnih uslova, iz kojih se širi nesnosan smrad leševa i fekalija. To je kršenje zakona, za koji će Dino Konaković odgovarati, bez obzira što je vas i nekolicinu neupućenih građana kupio tim lažima. To je kršenje zakona o dobrobiti i sigurnosti životinja, kršenje zakona o vodozaštiti, okvirnog zakona o zaštiti okoliša FBiH i niza drugih. Dakle, Dino OPET LAŽE.
c) Djeca dobila dijabetes zbog ujeda psa ? Dobila epilepsiju zbog ujeda psa ? Svako sa srednjom medicinskom, a kamoli s fakultetom zna da je to nivo fejk njuza sa fejsbuka. Dijabetes tipa I može uzrokovati stres, ali uglavnom endogeni poput infekcija, autoimunih bolesti, tumora ili metaboličkih stanja. Pa eto - i da mu to priznamo, ali epilepsiju.
d) I za kraj najveća i najmonstruoznija laž, a to su ovi procenti. 65 % pasa je zaraženo bolestima koje su prenosive na ljude !? Psi obolijevaju od najvećeg broja bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi. Dakle, sve su bolesti prenosive. A sve i da nisu, otkud ovaj procent od 65% kad se psi, bez ikakvog veterinarskog pregleda, smještaju u isti azil? A 75% parkova sadrži bakterije kojima se psi mogu zaraziti ?! Pa evo jedna vijest za "premijera" - parkovi sadrže 100% bakterija kojima se ljudi mogu zaraziti. Nema sterilnih parkova kako premijer tvrdi da ima i to u procentu 25%. Bakterije koje postoje u parku postoje i na ulici, u školi, u kupaonici. Obrazujte se pobogu. Za postojanje bakterija u parkovima nisu krivi psi, već dragi Bog koji ih je stvorio kao neizostavne dijelove biocenoze. Četvrti put - lažov Dino.
Stvar je u obrazovanju i čitanju. Kad ne čitate i ne znate puno, onda vas ovakvi poput Konakovića vrlo lako prevedu žedne preko vode i niz gluposti koje pas s maslom ne bi pojeo vam prodaju za istinu. Pa vi onda klimate glavom i mislite da je čovjek upravu, a zapravo ispadate smiješni i vi i on. I umjesto što vrijeđa građane koji samo traže da se zakon za koji se zakleo da će ga poštovati provodi u djelo, Konakoviću bi bilo bolje da ljude pozove da na rješavanju problema rade zajedno (jer su očito i stručniji i pametniji od njega). Gospodin Konaković misli da se neko boji njegovih obrva i povišenog tona. Al' ne boji. Stvarno.
P.S. Znam, malo je duži komentar, ali bi bio grijeh pred Bogom i ljudima ovaj koloplet idiotluka ostaviti nedemantovan.
- jasko_ba
#2022 Re: Problem pasa lutalica vol 2
I kod nas je moglo ovako proci, ali nazalost desio se HDZ i SBB-ovi veterinari kad su trebale proci izmjene 2013-te. A eutanazija se provodi u cijelom svijetu, samo mi nesto izmisljamo uvijek.Rumunija je dobila zakon kojim se dozvoljava eutanazija pasa lutalica. Zakon koji je rumunski parlament usvojio 10. septembra predviđa tu mogućnost ako u roku od 14 dana od hvatanja psa niko ne dođe po njega. U Bukureštu, gradu sa 1,7 miliona stanovnika, živi oko 40.000 pasa lutalica a njihova sudbina je predmet polemike u Rumuniji.
Za kontroverzni zakon glasalo je 266 poslanika, 23 je bilo protiv a 20 je bilo uzdržano. Dok je rumunski parlament glasao, više stotina demonstranata je protestovalo ispred parlamenta.
Zakon je usvojen nedelju dana nakon smrti deteta koga su psi izujedali u blizini parka u Bukureštu.
Aktivisti za prava životinja kritikovali su zakon i, kao i deo građana privrženih četvornožnim ljubimcima, vide rešenje u sterilizaciji i usvajanju pasa. S druge strane, jedan broj građana i neke političke partije podržavaju eutanaziju.
Lutalica je sve više i jer vlasnici napuštaju pse, odnosno pošto ne sterilišu pse, dolaze u situaciju da ne znaju šta će sa štencima.
Prema podacima nevladinih organizacija, oko 145.000 pasa lutalica već je uspavano o u Bukurešu između 2011. i 2007. pre nego što je eutanazija zabranjena.
Mnogi gradovi u svetu se suočavaju s problemom pasa lutalica.
U Santijagu de Čile ima ih, prema zvaničnim podacima, pola miliona dok je stanovnika šest miliona. Lokalne vlasti su, međutim, dale prednost sterilizaciji i usvajanju pasa, kao i podizanju svesti vlasnika o njihovoj odgovornosti.

Pogledaj ovo tito dragi. Jel fakat vi zelite da ovo bude normalno na nasim ulicama, a vec vidjamo ove scene poprilicno.
Last edited by jasko_ba on 13/11/2017 10:32, edited 3 times in total.
-
hladan.preminger
#2023 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ovaj pacijent (ne znam jel' engleski?) iznad (leklerk) ce me natjerati da branim budalu i populistu konakovica hadži-dinu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2024 Re: Problem pasa lutalica vol 2
jasko_ba wrote:![]()
sve propale zemlje nemaju cuke na ulicama... švica norveška npr...
a naprednjaci u vidu čilea rumunjske i bosne gaje cuke
ovo nije basna ovo je bosna
- Drvosjeca iz Dejcica
#2025 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Čovjek koji brani lik i djelo Fikreta Abdića priča o pravima pasa, kakvo šizofreno ludilo.It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da je upravu... ako ste nedavno doživjeli težak udarac u glavu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Volio ga ne volio ali ovdje je u pravu.
Hadži Dino Konaković je u ovom svom obraćanju iznio niz činjeničnih, naučnih i logičkih neistina da je naprosto nemoguće ne nazvati ga jedinim imenom kojim se i može nazvati - lažov. S obzirom da je čovjek hadžija, čovjek bi očekivao da se makar malo ugrize za jezik prije nego što krene lagati, ali ... njegova stvar.
Evo šta je Dino Konaković slagao...
a) U Zakonu stoji da je moguće eutanizirati životinju ako je bolesna ili iznimno opasna. U Zakonu piše da taj posao obavlja veterinar, u veterinarskoj stanici. Praksa da se pse eutanizira jer ih niko neće da udomi je retrogradna i kao takva se ukida svugdje u EU. Ako ne vjerujete meni, pitajte Hrvate koji su svoje izmjene Zakona prije nekoliko mjeseci napravili po uzore na Zakon u BiH. Dakle, Dino LAŽE !
b) Ono što u Zakonu ne piše je da se osnivaju mučilišta, logori, u kojima psi jedu jedni druge; u kojima nema ni minimuma sanitarnih uslova, iz kojih se širi nesnosan smrad leševa i fekalija. To je kršenje zakona, za koji će Dino Konaković odgovarati, bez obzira što je vas i nekolicinu neupućenih građana kupio tim lažima. To je kršenje zakona o dobrobiti i sigurnosti životinja, kršenje zakona o vodozaštiti, okvirnog zakona o zaštiti okoliša FBiH i niza drugih. Dakle, Dino OPET LAŽE.
c) Djeca dobila dijabetes zbog ujeda psa ? Dobila epilepsiju zbog ujeda psa ? Svako sa srednjom medicinskom, a kamoli s fakultetom zna da je to nivo fejk njuza sa fejsbuka. Dijabetes tipa I može uzrokovati stres, ali uglavnom endogeni poput infekcija, autoimunih bolesti, tumora ili metaboličkih stanja. Pa eto - i da mu to priznamo, ali epilepsiju.Onda - izgubljeno dijete u visokom stadiju trudnoće (progledajmo kroz prste uvaženom premijeru koji ne zna da "visoki stadij trudnoće" ne znači ništa), ali je i to izmišljeno. Dakle, opet i iznova LAŽE.
d) I za kraj najveća i najmonstruoznija laž, a to su ovi procenti. 65 % pasa je zaraženo bolestima koje su prenosive na ljude !? Psi obolijevaju od najvećeg broja bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi. Dakle, sve su bolesti prenosive. A sve i da nisu, otkud ovaj procent od 65% kad se psi, bez ikakvog veterinarskog pregleda, smještaju u isti azil? A 75% parkova sadrži bakterije kojima se psi mogu zaraziti ?! Pa evo jedna vijest za "premijera" - parkovi sadrže 100% bakterija kojima se ljudi mogu zaraziti. Nema sterilnih parkova kako premijer tvrdi da ima i to u procentu 25%. Bakterije koje postoje u parku postoje i na ulici, u školi, u kupaonici. Obrazujte se pobogu. Za postojanje bakterija u parkovima nisu krivi psi, već dragi Bog koji ih je stvorio kao neizostavne dijelove biocenoze. Četvrti put - lažov Dino.
Stvar je u obrazovanju i čitanju. Kad ne čitate i ne znate puno, onda vas ovakvi poput Konakovića vrlo lako prevedu žedne preko vode i niz gluposti koje pas s maslom ne bi pojeo vam prodaju za istinu. Pa vi onda klimate glavom i mislite da je čovjek upravu, a zapravo ispadate smiješni i vi i on. I umjesto što vrijeđa građane koji samo traže da se zakon za koji se zakleo da će ga poštovati provodi u djelo, Konakoviću bi bilo bolje da ljude pozove da na rješavanju problema rade zajedno (jer su očito i stručniji i pametniji od njega). Gospodin Konaković misli da se neko boji njegovih obrva i povišenog tona. Al' ne boji. Stvarno.
P.S. Znam, malo je duži komentar, ali bi bio grijeh pred Bogom i ljudima ovaj koloplet idiotluka ostaviti nedemantovan.