Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cupko_

#2001 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

diablobih wrote:Moze se display zamjeniti i za manje, ako uzmes neorginalni dio.
Uups, danas stigao telefon, kad ono ipak nije zamijenjen displej nego je skroz novi telefon :) pretpostavljam da je neoriginalni :)
diablobih

#2002 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

Cupko_ wrote:
diablobih wrote:Moze se display zamjeniti i za manje, ako uzmes neorginalni dio.
Uups, danas stigao telefon, kad ono ipak nije zamijenjen displej nego je skroz novi telefon :) pretpostavljam da je neoriginalni :)
Cestitam :D
MTV

#2003 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

ne znaju popraviti pa dali drugi na kojem se opet to moze pojaviti. Kad su tako dobri jesu li ti produzili garanciju za jos 1 godinu? :samopitam:
Cupko_

#2004 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

MTV wrote:ne znaju popraviti pa dali drugi na kojem se opet to moze pojaviti. Kad su tako dobri jesu li ti produzili garanciju za jos 1 godinu? :samopitam:
Ja stvarno ne vjerujem kakvih ovdje ljudi ima :) Naravno da se može pojaviti kao i na svakom drugom uređaju na planeti koji je proizveden.
Po garantnim uslovima su dužni produžiti garanciju samo za onoliko koliko je telefon bio na servisu a ne dati novu, iako je novi telefon.
Što se mene tiče, draže mi je što sam dobio novi telefon nego da mi neko otvara telefon. Lično sam se uvjeravao kako ovlašteni servisi vraćaju telefone sa zamijenjenim displejima koji se odljepljuju nakon mjesec dana i slično.
Mega Man X

#2005 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

To je isto haman i kod Apple-a. Dok imaš onaj Apple Care, a ti ovamo havariso iPhone, odeš u pravu oficijelnu radnju i likovi ti dadnu bukvalno nov neotpakovan telefon u zamjenu.
tinkerbell09

#2006 Re: Galaxy S7

Post by tinkerbell09 »

Ima li neko da je kupovao foliju u posljednje vrijeme? Ako da, gdje? :-D
Pola grada sam obišla, nema. Imaju staklo, to imam i ne bih opet.

Hvala!
avaks

#2007 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Ja staklo stavio, 7 dana koristio i u smeće... Ne ide to na zakrivljene ekrane vala :mrgreen:
A za foliju ti ne znam, sigurno i ona ne ide do iviva ekrana pa je ružno pod rukom a i na izgled za koji dan dok prašine uđe po ćoškovima.
Ja sam i foliju pokušao sa ebay, kao za čitav ekran ali nije to to tako da sam batalio...
cupe22

#2008 Re: Galaxy S7

Post by cupe22 »

Imam problemcic sa galaxi s7 edge.Protok interneta mi je 80 mbps download,medjutim bezicno samsung ide na 45 mbps maksimum,dok sa htc 10 ide do 80 mbps.U cemu bi mogao biti problem?
MOSALJOZE

#2009 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

Image
Maloprije primjetim kao da su ikonice pomjerene malo lijevo.Kontam do mene je,zadubim se vidim nije mi isto kao ranije.Izvadim mobitel iz maskice,kad jedna strana se cijelom dužinom malo odvojila od mobitela.Mislim na ovaj zadnji dio,pritisnem prstima ne bi li se vratila,stoji kako stoji.Valjda nije neko sranje veliko,evo godina kako sam ga kupio u telekomu(1 aprila tačno)i dosad sam imao problema sa baterijom.Kontam da nije do toga,da se ona nije napuhala ili kako već,i to se pomijerilo?
Što je najgore garancija na bateriju traje godinu dana :jbt:

Edit
Vidite da tamo iznad ikonice postavki desno se vidi slovo c od jedne igrice... :-)
arnes_king

#2010 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

U mene isti problem :o

Kupio mobitel u Telekomu prije godinu, tacnije u martu prosle godine, nikad ni najmanjeg problema.

Neki dan citam na xda liku se to desilo i ja jucer bez veze mob izvadim iz maskice kad vidim na jednij strani se milimetar odvojilo. Jutros ustao evo ga jos vise odvojeno, cak mi se maloprije resetovao tel sam a nije nikad prije...

Moram nosit cim se vratim kuci samo ne znam bil u telekom ul direktno u agram ? (Ako su oni ovlasteni?)

Mislim da mi je do baterije jer mi je u zadnje vrijeme baterija uzasno losa...

A taman i ako vrijedi garancija na bat godinu mislim da moraju uvaziti i popraviti jer se staklo odvaja.
Cupko_

#2011 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

Gdje je sad diablo da iznese svoje strucno misljenje :) Bas me zanima sta bi rekao da se ovo desi nekome ko je kupio u Univerzalnom.
Inace nisam do sad ni kod koga vidio taj problem, a vidio sam na forumima par ljudi, vecinom je uvazavana garancija tako da ne bi trebalo bit problem, samo sto mislim da je na bateriju 6 mjeseci a ne godinu dana.
diablobih

#2012 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

Ma odmah u agram... Dok to bh telecom posalje, lakse tebi otici.
CrniSA

#2013 Re: Galaxy S7

Post by CrniSA »

Jel neko od vas koristi onaj Intel Security koji bude u Settings > Device Maintance pa tamo u Security?
MOSALJOZE

#2014 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

Cupko_ wrote:Gdje je sad diablo da iznese svoje strucno misljenje :) Bas me zanima sta bi rekao da se ovo desi nekome ko je kupio u Univerzalnom.
Inace nisam do sad ni kod koga vidio taj problem, a vidio sam na forumima par ljudi, vecinom je uvazavana garancija tako da ne bi trebalo bit problem, samo sto mislim da je na bateriju 6 mjeseci a ne godinu dana.
Mislim da piše godina dana,provijerit ću pa napisati.
arnes_king

#2015 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Samsung zvanicno daje 2 god i na bateriju jer se ne vadi. Kod nas lopovi hoce da nam uzmu pare za nesto sto imamo pravo na garanicnu. Dodatno i ako ide baterija 1 god ne ide kuciste a meni je problem kuciste pa nek ga prave ne zanima me.

Lopovcine 140KM hoce za bateriju. Pa radje ga nosim vani u zvanicni samsung servis gdje mi vazi zvanicna garancija.
johntra

#2016 Re: Galaxy S7

Post by johntra »

Meni se u zadnje vrijeme, od updatea, dešava da znam biti nedostupan...nije baš tako često, ali desi se...
HardCore

#2017 Re: Galaxy S7

Post by HardCore »

johntra wrote:Meni se u zadnje vrijeme, od updatea, dešava da znam biti nedostupan...nije baš tako često, ali desi se...
Imam istih problema, mtel mreza
johntra

#2018 Re: Galaxy S7

Post by johntra »

Kod mene BH Telecom...u početku mi je čak i ispisivao upozorenja da sam out of service, kad nekog pokušam nazvati...sad toga više nema, ali zna se desiti da sam opet nedostupan..
MOSALJOZE

#2019 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

arnes_king wrote:Samsung zvanicno daje 2 god i na bateriju jer se ne vadi. Kod nas lopovi hoce da nam uzmu pare za nesto sto imamo pravo na garanicnu. Dodatno i ako ide baterija 1 god ne ide kuciste a meni je problem kuciste pa nek ga prave ne zanima me.

Lopovcine 140KM hoce za bateriju. Pa radje ga nosim vani u zvanicni samsung servis gdje mi vazi zvanicna garancija.
To u agramu?
avaks

#2020 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

HardCore wrote:
johntra wrote:Meni se u zadnje vrijeme, od updatea, dešava da znam biti nedostupan...nije baš tako često, ali desi se...
Imam istih problema, mtel mreza
Jeste li preko Odina update odradili ili OTA?
Vraćanje na tvorničke postavke je obavezno pa bih ja to prvo odradio ako već niste.
Ja sam preko Odina odradio i stavio full wipe, znači od nule i nikakvih problema sa prijemom niti baterijom.
BTU Britanski firmware btw :D
avaks

#2021 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

MOSALJOZE wrote:
arnes_king wrote:Samsung zvanicno daje 2 god i na bateriju jer se ne vadi. Kod nas lopovi hoce da nam uzmu pare za nesto sto imamo pravo na garanicnu. Dodatno i ako ide baterija 1 god ne ide kuciste a meni je problem kuciste pa nek ga prave ne zanima me.

To u agramu?
Po ovome ispade da je bolje u piljari uzeti telefon ako te handre s garancijom i moraš sve da plaćaš a u startu masno platio telefon. FUJ! :run:
johntra

#2022 Re: Galaxy S7

Post by johntra »

avaks wrote: Jeste li preko Odina update odradili ili OTA?
Vraćanje na tvorničke postavke je obavezno pa bih ja to prvo odradio ako već niste.
Ja sam preko Odina odradio i stavio full wipe, znači od nule i nikakvih problema sa prijemom niti baterijom.
BTU Britanski firmware btw :D
meni je baterija OK, po pitanju potrošnje, nisam primjetio neku veliku razliku...jedino mi se nekad dogodi ova nedostupnost...
MTV

#2023 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

KimTec je za Samsung. Agram je poprilicno bezobrazan u Sarajevu.
diablobih

#2024 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

MTV wrote:KimTec je za Samsung. Agram je poprilicno bezobrazan u Sarajevu.
Slazem se, ne zele da mi otkljucaju bootloader za Sony, a jedini si oficijalni za Sony, tako da moram placati nekome da mi otkljuca na iregularan nacin.
arnes_king

#2025 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

MTV wrote:KimTec je za Samsung. Agram je poprilicno bezobrazan u Sarajevu.
Kimtec mi je rekao 140KM u agramu jos nisam bio ali BHTelekom mi kaze da je agram servis ovlasteni.
Post Reply