Nemam BHTTomahawk11 wrote:Pa BHT, ko ce.
Snimak na SK u ponoc.
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- moa
#2001 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
-
incognito071
#2002 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
BHT oba puta
- cyprus
#2003 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?
Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
Meni doslovno zazivali ban zbog postova kakvi su sad skoro pa u većini
, ko biva nema mjesta luzerskom mentalitetu
Šta se desilo? Jesmo to sazreli?
Last edited by cyprus on 11/11/2015 15:05, edited 1 time in total.
-
poostar
#2004 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Petak 13. Bolji horor od ovog nece biti..ocekujem grcovitu igru..dosta prekida..0 - 0..
- Point.
#2005 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Zgadicemo im fudbal.cyprus wrote:Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2006 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ih, ko se jednom opece, i na hladan jogurt puse...samo oprezno...cyprus wrote:Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
![]()
A i raja starija, pa se sad malo drugacije gleda.
Ipak, kad pogledas te duele sa Portugalom i ove sa Irskom, razlika je nebo i zemlja. Tu smo imali bas male sanse, ali smo se nadali, a ovaj put imamo sigurno puno vece sanse, al uglavnom seremo kako treba biti oprezan, kako cemo kuci remizirati i tamo zijan.
Naravno da treba biti oprezan, ali je fakt da imamo bolju ekipu i da bi trebali, prvo ovu kuci dobiti, a onda cemo vidjeti....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2007 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
evo izbora kome se ne gledaju leteči jogurti, čokolade, bageri itd. propračeni neartikuliranim kreštanjem kvazikomentatoraDirektan prijenos utakmice BiH – Irska raditi će ukupno 25 tv. stanica među kojima će biti i naša državna BHT 1 televizija.
Pored BHT 1 televizije bh. navijači će utakmicu u direktnom prijenosu moći gledati na sljedećim tv. kanalima:
5 Sport (Izrael), Abu Dhabi Sports 3, Bloomberg HT, Canal+ Futbol, Canal+ Sport (Francuska), Diema Sport 2, Digi Sport 1 (Rumunija), Futbol 1 (Ukrajina), Ictimai TV, Kanal 9 (Švedska), Match TV (Rusija), Max Norge, NTV Plus Futbol 1, OTE Sport 1, Polsat Sport, RTE 2, Setanta Sports Eurasia, Sky Calcio 2, Sky Sport 3 Italija, Sky Sports 1 UK, Sport 1 (Češka, Slovačka), Sport 1 Select HD (Holandija), Sport TV2 (Portugal) i SuperSport 2 (Albanija).
Utakmica BiH – Irska na rasporedu je u petak sa početkom od 20,45 sati na stadionu “Bilino Polje” u Zenici.
-
ja71
-
todd_smith
#2009 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
skontali kakvu zapravo ekipu imamocyprus wrote:Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
![]()
4 godine nam je trebalo, ali stigli smo
- House
#2010 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
3:0cyprus wrote:Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
![]()
- ljevoruki
#2011 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ova utakmica ce se dobiti ili izgubiti po bokovima.
Ko bude imao bolje bekove i krila, u oba pravca, ide na EP.
Mislim da je Irska jaca u ovom segmentu igre i da ce nam desna strana biti kriticna jer Mujdza i Visca nece moci zatvoriti tu stranu niti ce ofanzivno biti prijetnja.
Lijeva strana je bolja, Kolasinac moze zatvoriti Colemana da ne bude previse ofanzivan, pitanje je koliko moze Lulic protiv njega u ofanzivi znajuci da je tanak 1 na 1.
Jos ako zatvore Pjanica, kao sto je Mancini uradio, mi se necemo moci sastaviti sa loptom.
Nisam optimista ali se nadam cudu i prolasku.

Ko bude imao bolje bekove i krila, u oba pravca, ide na EP.
Mislim da je Irska jaca u ovom segmentu igre i da ce nam desna strana biti kriticna jer Mujdza i Visca nece moci zatvoriti tu stranu niti ce ofanzivno biti prijetnja.
Lijeva strana je bolja, Kolasinac moze zatvoriti Colemana da ne bude previse ofanzivan, pitanje je koliko moze Lulic protiv njega u ofanzivi znajuci da je tanak 1 na 1.
Jos ako zatvore Pjanica, kao sto je Mancini uradio, mi se necemo moci sastaviti sa loptom.
Nisam optimista ali se nadam cudu i prolasku.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2012 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
mi trenutno desne strane nemamo 
- House
#2013 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Lula će izdominirati
Ne Džeko,Pjanić.Lulić! imam nekakav osjećaj 
- House
#2014 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
+1JoseMujica wrote:mi trenutno desne strane nemamo
- trcicu trceci
#2015 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Visca je u formi tako da se ja ne bojim nesto za desnu stranu. Joj mozemo li mi dobiti ovo? Mene neki strah vec ufatio, imam osjecaj da je Irska raspadnuta i da ce u ovoj prvoj utakmici izgledati nemocno. Ali opet ostaje druga. Problem je kako probiti tu njihovu odbranu i kako dati gol. Ja se bojim nase odbrane u oba meca jer koliko god oni bili losi u napadu mi u odbrani znamo kiksati. Kada bi tu bio Cocalic ja bih bio dosta mirniji. Nadam se da Mesa nece staviti Kolasinca koji nema dovoljno utakmica i tu bi nam ga zabiberio pravo. Ostalo nema iznenadjenja.
- ILVIIR
- House
#2017 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
sparta kume
-
Mirza007
#2018 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Samo malo smo bolji od njih ali dovoljno da odemo dalje.
Igraju se dvije utakmice pa tako treba i gledati. U Zenici se nista ne rjesava, meni je I 0:0 relativno solidan rezultat. Ima i druga utakmica gdje je pritisak favorita na njima (ako smo mogli odigrati 1:1 u Parizu protiv Francuza, zasto ne i u Dablinu protiv Iraca - osim na Misketovoj poziciji nismo puno slabiji sada).
Stoga:
- ne srljati i ne prihvatati visok tempo igre i trku non-stop po terenu jer su tu puno jaci od nas
- kratki pasovi po zemlji, sve lopte na Pjanica pa dalje na Dzeku; Dzeko im moze probiti zadnju liniju jedan na jedan samo mu treba lopti (jedan faul u zoni 20ak metara je nama pola gola)
- krila obavezno pomagati bekovima u odbrani, pogotovo na desnoj strani
- paziti na kartone i nenasjedati na provokacije - svaka glupost moze odluciti baraz
- disciplinirano provoditi taktiku
- ne gubiti glavu ako prvi dobijemo gol
Sve u svemu mislim da smo ipak dovoljno malo kvalitetniji od Iraca da prodjemo ali svakako da ce nam trebati i malo srece.
Igraju se dvije utakmice pa tako treba i gledati. U Zenici se nista ne rjesava, meni je I 0:0 relativno solidan rezultat. Ima i druga utakmica gdje je pritisak favorita na njima (ako smo mogli odigrati 1:1 u Parizu protiv Francuza, zasto ne i u Dablinu protiv Iraca - osim na Misketovoj poziciji nismo puno slabiji sada).
Stoga:
- ne srljati i ne prihvatati visok tempo igre i trku non-stop po terenu jer su tu puno jaci od nas
- kratki pasovi po zemlji, sve lopte na Pjanica pa dalje na Dzeku; Dzeko im moze probiti zadnju liniju jedan na jedan samo mu treba lopti (jedan faul u zoni 20ak metara je nama pola gola)
- krila obavezno pomagati bekovima u odbrani, pogotovo na desnoj strani
- paziti na kartone i nenasjedati na provokacije - svaka glupost moze odluciti baraz
- disciplinirano provoditi taktiku
- ne gubiti glavu ako prvi dobijemo gol
Sve u svemu mislim da smo ipak dovoljno malo kvalitetniji od Iraca da prodjemo ali svakako da ce nam trebati i malo srece.
- Kinaski
#2019 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
KIPAR I IZRAEL, nit smrdimo, nit mirisemo. Kako god ovo zavrsi, ove kvalifikacije smatram neuspjehom.cyprus wrote:Nego što su ovo sad forumaši ovako oprezni?Prije četiri godine nisi smio reći bilo šta drugo nego da ćemo nakantat Portugalce i da će se Ronaldo rasplakat ko pička
![]()
-
zlajaBHF
#2020 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
E jbg.....Previse znacenja dajete medijimaJoseMujica wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ne zna se Bošnjo služiti subverzinim metodama. Umjesto da na sva vrata najavljujemo defanzivnu igru, hvalimo Irsku, da selektor na press konferencijama priča tipa - "ne znam hoće li igrati Džeko u prvoj zbog kartona" i na taj način zbunjuje protivnika koji nas pomno prati, naši mediji stavili šampanjac da se hladi i broje "zvijezde" za koje je Irska osabljena.
To sam ja jednom napisao ovdje. Ne daj Bože da irski selektor nabasa na naše medije. Mogao bi čovjek vidjevši koliko je oslabljen i koliko mu igrača fali, unaprijed potpisati predaju.
Inače, i dalje sam uvjeren da ćemo obe izgubiti.za subverzivne metode.....to se svudže na svijetu normala koristi da se loptica pritiska prebaci na protivnika a samo mi nešto seremo
-
zlajaBHF
#2021 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
cyprus wrote:Evo malo mog standardnog preseravanjaMalo sam ovih dana kopao o Ircima, pa rekoh da napišem šta sam iskopao... Prema onome šta raspolažu, nekako mi je najlogičnije da u Zenici igraju u formaciji 4-2-3-1, iako su veći dio kvalifikacija igrali 4-4-2 (bar na papiru)... Kada bi se Long oporavio, čak i Ćirina formacija 3-5-2 bi mi se činila primjenjivom na roster sa kojim raspolažu, jer mislim da su Kolman i Brejdi dovoljno sposobni da sami drže strane... Ipak, Irci to nikad nisu igrali (bar ne u skorije vrijeme), tako da ne vjerujem da ima išta od toga... Dakle, 4-2-3-1 je najlogičnije po meni, a dalje slijede i imena za koja bih se ja odlučio na O'Nilovom mjestu...
Daren Randolf je najmanje afrirmisano ime i igrač sa najkraćim reprezentativnim stažom među irskim fudbalerima koji ozbiljno konkurišu za prvi tim u utakmicama protiv nas. Ovaj 28-godišnji golman je tek ove sezone dobio priliku da brani u engleskoj Premier ligi (do sada tri nastupa), od kada ga je doveo Vest Hem, s tim što mu je namijenjena uloga rezervnog golmana. Prethodno je nastupao u nižim engleskim ligama i u Škotskoj. Na gol Irske je stao nakon povrede veterana Šeja Givena prošli mjesec, i ostat će upamćen po asistenciji za kan-elberovski gol Šejna Longa u historijskoj pobjedi protiv svjetskih pravaka Nijemaca od 1-0.
Mark Vilson je štoper koji je imao značajno veću ulogu u irskoj selekciji u prvom dijelu ovih kvalifikacija, nego ove jeseni, ali je zbog izostanka kapitena O'Šeja u Zenici velika šansa za povratak ovog igrača u prvih 11, pod uslovom da povreda koju je zadobio nedavno bude dovoljno sanirana do tada. Mislim da je to dobra vijest za nas, obzirom da je za razliku od O'Šeja koji je u pravom smislu te riječi stub irske odbrane, Vilson iskazao dosta nesigurnosti u ovom ciklusu, a i u svom klubu (Stouku) ove jeseni uglavnom grije klupu. Zanimljivo je da je on zapravo rođen u Sjevernoj Irskoj, ali je 'ukraden' od strane Republike Irske još u omladinskim kategorijama.
Kiaran Klark je najlogičnije rješenje za drugog štopera, iako je u ovim kvalifikacijama nastupao samo protiv Gruzije i Gibraltara. Ovaj rođeni Englez irskog porijekla je nastupao za mlađe kategorije Engleske (bio i kapiten U-19 selekcije), ali je kasnije odlučio promijeniti sportsko državljanstvo, te već četiri godine nastupa za Irsku. Cijela njegova dosadašnja karijera je vezana za Aston Vilu, kojoj ove sezone ne ide baš najbolje. Za Irce je ipak važnije da se ovog mjeseca Klark vratio u startnih 11 Vile, te da je u remiju sa Mančester Sitijem (0-0) pružio vrlo solidnu partiju. Ono što nije dobro za naše igrače je činjenica da on ima nešto grublji (ponekad mesarski) pristup duelima i uklizavanjima.
Sejmus Kolman se u prilično ujednačenom irskom rosteru može smatrati prvim imenom, bar prema onome što pruža u dresu Evertona. On je već godinama, ne samo standardni, nego i ponajbolji igrač ovog kluba, a mnogi ga smatraju jednim od najboljih desnih bekova engleske lige, ali i svijeta u ovom trenutku. Posjeduje skoro sve potrebno modernom beku - sigurnost, brzinu, prodornost, dribling, pa čak i šut. Međutim, u svojoj reprezentaciji ima znatno defanzivniju ulogu nego u Evertonu, te ga se rijetko može vidjeti kako ugrožava protivnički gol. Inače, u svojoj karijeri je prešao put od ispodprosječne irske lige, preko posudbe u Čempionšipu, do elitne Premier lige, a ne bi bilo iznenađenje da završi i u nekom od znatno jačih klubova od Evertona.
Robi Brejdi, kao i Kolman zna sa pozicije beka biti itekako opasan za protivnički gol, pa je ponekad korišten i na poziciji lijevog krila, kako u reprezentaciji (npr. protiv Njemačke), tako i u svom klubu (Norič). Za Norič igra od ove sezone, i odmah je postao jedna od važnijih karika tog tima. Ove godine je neizostavan i u reprezentaciji, usprkos par napravljenih krupnijih grešaka, kao što je npr. izgubljena lopta prije primljenog gola u domaćem remiju sa Poljskom. Ipak, to se donekle može pripisati neiskustvu. On je jedan je od mlađih i energičnijih igrača ove ekipe.
Glen Vilan je jedan od najiskusnijih igrača u ovoj reprezentaciji, ali i zasigurno najosporavaniji u irskoj javnosti. Njegov imidž bi se donekle mogao poistovjetiti sa nekadašnjim statusom Senijada Ibričića kod nas. Veliki dio tamošnje javnosti smatra da je kroz sve ove godine nezasluženo skupio veliki broj nastupa za nacionalni tim, te da je pokazao malo toga. Ima i onih koji ga brane govoreći da on kao zadnji vezni obavlja rudarski dio posla, koji baš i nije toliko atraktivan i očigledan, ali je izuzetno značajan. U svakom slučaju, Vilan je već dugi niz godina standardan igrač Stouka, što sigurno govori o tome da posjeduje određeni kvalitet. Jedan je od rijetkih iz sadašnje selekcije koji je igrao na Evropskom prvenstvu prije tri godine, kao i u tadašnjoj prijateljskoj utakmici protiv naše reprezentacije.
Džejms Mekarti je zapravo Škot rođen u Glazgovu, ali čiji je pokojni djed bio iz Irske. Za ovu reprezentaciju se odlučio igrati samo zato što su ga Irci kontaktirali prije Škota. U irskoj reprezentaciji je do sada malo lutao u pozicijama i dodijeljenim zadacima, iako je njegovo primarno mjesto na centru igrališta, gdje ima krucijalan značaj za transformaciju igre iz defanzive u ofanzivu. Takvu ulogu ima i u svom Evertonu. Međutim, od ofanzivnog učinka u ovim kvalifikacijama ima upisanu samo jednu asistenciju. To je razumljivo, jer je, kao i Vilan, uglavnom je zadužen za manje vidljivi dio posla na terenu. Prošlo Evropsko prvenstvo je propustio zbog porodičnih problema, tako da sada ima motiv više.
Vesli Hulahan je igrač koji u ovim kvalifikacijama dosta podsjeća na našeg Misketa, dijeleći fenomenalne pasove i asistencije. Nije imao naročito impresivnu karijeru (čak do 24. godine je igrao u slaboj irskoj ligi), iako je već duže vremena član Noriča, gdje igra solidno. Međutim, pod palicom sadašnjeg selektora je procvjetao u reprezentaciji, te je postao jedan od njenih najvažnijih igrača, i to u godinama kada se procvat baš i ne očekuje (33). Ofanzivni dio igre irske selekcije se u značajnoj mjeri prilagođava njemu, a glavni nedostatak mu je taj što nema dovoljno snage za svih 90 minuta. Ako se uzme u obzir da je pred nama dvomeč, realno je očekivati da u Zenici možda i ne počne od prve minute.
Džejms Meklejn je fudbaler kontroverznog ponašanja i političkih stavova. Jedan od onih koji su rođeni u Ujedinjenom Kraljevstvu, tačnije Sjevernoj Irskoj, ali je odlučio igrati za Republiku Irsku. Debitovao je baš protiv naše reprezentacije u Dablinu 2012. godine. Te godine je igrao i na Evropskom prvenstvu, upisavši 15-tak minuta na terenu protiv Španije. Nakon što je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača Vigana, ovog ljeta je prešao u Stouk, sa čijim navijačima nije u dobrim odnosima. Ipak, važan je dio tog tima. Možemo ga očekivati na lijevoj strani, ali treba napomenuti i da u dosadašnjem toku kvalifikacija nije imao spomena vrijedan učinak, izuzev dva gola protiv Gibraltara.
Džef Hendrik je jedan od najzaslužnijih igrača i najpozitivnijih iznenađenja u selekciji Irske u ovim kvalifikacijama. Riječ je o 23-godišnjem momku koji se još uvijek bori za svoje mjesto u Derbi Kauntiju u Čempionšipu. Ne zvuči baš impresivno, ali neki njegovi potezi u nacionalnom dresu su se pokazali kao zlata vrijedni. Posebno se to odnosi na fenomenalne asistencije O'Šeju protiv Njemačke i Voltersu protiv Gruzije, bez kojih se Irska ne bi dokopala baraža. Obzirom na opšti nedostatak kvalitetnih opcija u irskim redovima na desnoj strani, ispred Kolmana ćemo vjerovatno u Zenici gledati Hendrika.
Daril Marfi - zvuči malo čudno da će se protiv nas u vrhu napada Irske najvjerovatnije pojaviti čovjek koji nikada nije postigao gol u državnom dresu (u 16 nastupa). Obzirom da je Šejn Long kao prvi izbor u napadu još uvijek nedovoljno zaliječen od povrede, te da je Džonatan Volters suspendovan za meč u Zenici, vrlo je izvjesno da će ovaj Ipsvičev napadač dobiti priliku da počne utakmicu od prve minute. Radi se o prošlogodišnjem najboljem strijelcu Čempionšipa, ali i o igraču koji nije postigao niti jedan gol ove sezone sve do vikenda za nama. Tada je, u po nas najnezgodnijem trenutku, prekinuo post, i to het-trikom. U ovim kvalifikacijama je pružio dobru predstavu protiv Škotske na domaćem terenu.
- insaneinthebrain
#2022 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
mi ako ih u prvoj ne sataremo i zabijemo im jedno dva komada. necemo ni proci. velika sansa nam je izostanak kljucnih igraca i golmana. odraditi posao u zenici za rahat revans u irskoj

- trcicu trceci
#2023 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Puno je vaznije da ne primimo ni jedan nego da damo 2... kako bi 0:0 bio dobar rezultat, auu
-
condy
#2024 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
@cyprus Dobro napisano 
-
emmir1
#2025 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Vidim neće onaj golman branit u prvoj.
Gledao sam ga za vikend, čuda je radio na golu.
Irska ima 5 golmana u Engleskoj, ima 40 igrača iz Premier lige i Premiershipa.
Oni su jaka reprezentacija i bez 2 ili 3 igrača koja će im nedostajat.
I dalje su nam šanse podjednake, niša mi kvalitetniji od njih nismo.
Imamo 2 igrača klase koji oni nemaju, ali imaju više kvalitetnih igrača.
Većina igrača im je uz Stouka i Norvica i tako će i oni igrat.
Stoga, spustit loptu na zemlju i sa Medunjaninom i sa Pjanićem u sredini.
Gledao sam ga za vikend, čuda je radio na golu.
Irska ima 5 golmana u Engleskoj, ima 40 igrača iz Premier lige i Premiershipa.
Oni su jaka reprezentacija i bez 2 ili 3 igrača koja će im nedostajat.
I dalje su nam šanse podjednake, niša mi kvalitetniji od njih nismo.
Imamo 2 igrača klase koji oni nemaju, ali imaju više kvalitetnih igrača.
Većina igrača im je uz Stouka i Norvica i tako će i oni igrat.
Stoga, spustit loptu na zemlju i sa Medunjaninom i sa Pjanićem u sredini.