uzmi Tops,namazi eurokrem iz Agrokomerca, pa ako prezivis i ne otrujes se, skocit ce ti secer,pa ces se bolje osjecati
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
strucnjak_kofol
#2001 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hahahahaha u te lazi Hrvati sami otisli niko ih nije tjerao nevjeruju vise ni zatucani u selima bez struje,bogu hvala ima internet,ima gogle,koga interesira,saznat ce istinu, nepije vise vode ta vasa propaganda ...
uzmi Tops,namazi eurokrem iz Agrokomerca, pa ako prezivis i ne otrujes se, skocit ce ti secer,pa ces se bolje osjecati
-
mekaba
#2002 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima i u Hagu dokumentacija o zdruzenom zlocinackom poduhvatu i dokazanoj i presudjenoj agresiji RH na BiH. Prlic i kompanija osudjeni sigurno nevinistrucnjak_kofol wrote:hahahahaha u te lazi Hrvati sami otisli niko ih nije tjerao nevjeruju vise ni zatucani u selima bez struje,bogu hvala ima internet,ima gogle,koga interesira,saznat ce istinu, nepije vise vode ta vasa propaganda ...
- tututuuuu
#2003 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Aloo baa, Dze's baamekaba wrote:Ima i u Hagu dokumentacija o zdruzenom zlocinackom poduhvatu i dokazanoj i presudjenoj agresiji RH na BiH. Prlic i kompanija osudjeni sigurno nevinistrucnjak_kofol wrote:hahahahaha u te lazi Hrvati sami otisli niko ih nije tjerao nevjeruju vise ni zatucani u selima bez struje,bogu hvala ima internet,ima gogle,koga interesira,saznat ce istinu, nepije vise vode ta vasa propaganda ...
uzmi Tops,namazi eurokrem iz Agrokomerca, pa ako prezivis i ne otrujes se, skocit ce ti secer,pa ces se bolje osjecatiZna se ko je logore osnivao a Bgm. i Stari Most srushio. Zna se ko se i danas dan bori za etnicku podjelu. Zna se u ostalom i ko je sa Hichom ne tako davno bio saradnik.
P.S. Mi se ne borimo za etnicku podijelu, mi smo u da u Mostaru bude jedan covjek, jedan glas, jer, na kraju krajeva svi smo mi ljudska bica.
Ajmo se mi zato vratiti temi i prestanku konzumiranja hrvatskih proizvoda, ovaj, iz Hrvatske.
- tututuuuu
#2004 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nego, opet sam kupio sir Gorica Mljekare Livno, i opet se osjeti na plijesan, toliko o domacoj kvaliteti. Nikad mi se to nije dogodilo sa Smarskim recimo kojeg sam godinama jeo.
S obzirom da sam Hrvat a napadam sir koji rade Hrvati dok hvalim slovenski sir ocekujem da me neko nazove ustasom.
S obzirom da sam Hrvat a napadam sir koji rade Hrvati dok hvalim slovenski sir ocekujem da me neko nazove ustasom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2005 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nacionalisticko divljanje na temi koja je sustinski ekonomske prirode. Znam ja nas, jebo ti nas 
-
mekaba
#2006 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
tututuuuu wrote:Aloo baa, Dze's baamekaba wrote:Ima i u Hagu dokumentacija o zdruzenom zlocinackom poduhvatu i dokazanoj i presudjenoj agresiji RH na BiH. Prlic i kompanija osudjeni sigurno nevinistrucnjak_kofol wrote:hahahahaha u te lazi Hrvati sami otisli niko ih nije tjerao nevjeruju vise ni zatucani u selima bez struje,bogu hvala ima internet,ima gogle,koga interesira,saznat ce istinu, nepije vise vode ta vasa propaganda ...
uzmi Tops,namazi eurokrem iz Agrokomerca, pa ako prezivis i ne otrujes se, skocit ce ti secer,pa ces se bolje osjecatiZna se ko je logore osnivao a Bgm. i Stari Most srushio. Zna se ko se i danas dan bori za etnicku podjelu. Zna se u ostalom i ko je sa Hichom ne tako davno bio saradnik.
Vidi naziv teme.
P.S. Mi se ne borimo za etnicku podijelu, mi smo u da u Mostaru bude jedan covjek, jedan glas, jer, na kraju krajeva svi smo mi ljudska bica.a ko ne zeli, ha? ha?
![]()
Ajmo se mi zato vratiti temi i prestanku konzumiranja hrvatskih proizvoda, ovaj, iz Hrvatske.
Cuj vidi naziv teme a orgijash ovdje sa pro-cro(m) postovima na 15 strana??
-
_drunken_santa_
#2007 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
bosnjaci sanjaju da budu hrvatsko cvijece, (ali bi da se poklone nekome na trgu bana jelačića, ne u lištici) a ovi ih potajno smatraju glupanima koji jedino znaju da naprave ćevape.
to je u suštini priroda odnosa ova 2 naroda.
hrvatska moze da sabotira bosnu koliko hoce, za bosnjake ce srbi uvijek biti veci problem. to hrvati znaju, pa uvijek guraju korak dalje nego sto bi njima bosnjaci.
s druge strane, kad bosanac ode na more da im ostavi pare, oni misle da im ovi "šporkaju zrak".
hrvatska moze da sabotira bosnu koliko hoce, za bosnjake ce srbi uvijek biti veci problem. to hrvati znaju, pa uvijek guraju korak dalje nego sto bi njima bosnjaci.
s druge strane, kad bosanac ode na more da im ostavi pare, oni misle da im ovi "šporkaju zrak".
- spreca
#2008 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moze........ali u cijeloj federaciji pa i BiHtututuuuu wrote:
P.S. Mi se ne borimo za etnicku podijelu, mi smo u da u Mostaru bude jedan covjek, jedan glas, jer, na kraju krajeva svi smo mi ljudska bica.a ko ne zeli, ha? ha?
![]()
-
nikimostar
#2009 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ovo da musliman ne moze kupiti nekretninu u zapadnom Mostaru ili Sirokom,Ljubuskom itd je laz velicine svemira,bolesna laz
-
Kitrona
#2010 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
_drunken_santa_ wrote:bosnjaci sanjaju da budu hrvatsko cvijece, (ali bi da se poklone nekome na trgu bana jelačića, ne u lištici) a ovi ih potajno smatraju glupanima koji jedino znaju da naprave ćevape.
Ti si napravio presjek najgorih stereotipa. Nije da toga nema ali to je ono karikaturalno u odnosima.
-
_drunken_santa_
#2011 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Karikature su najdirektnija istina.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote:bosnjaci sanjaju da budu hrvatsko cvijece, (ali bi da se poklone nekome na trgu bana jelačića, ne u lištici) a ovi ih potajno smatraju glupanima koji jedino znaju da naprave ćevape.
Ti si napravio presjek najgorih stereotipa. Nije da toga nema ali to je ono karikaturalno u odnosima.
-
Kitrona
#2012 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
_drunken_santa_ wrote: Karikature su najdirektnija istina.
Pa ne znam baš, ne mora to puno značiti, Englezi ismijavaju Francuze, zovu ih žabarima, kukavicama, Talijane isto tako a kad treba istaknuti primjere kvalitete života, umjetnosti onda ukazuju na te dvije zemlje. Spasili su ih više puta zbog loših avantura u ratovima.
Francuzi pak ismijavaju Belgijce, pola naših viceva o Muji i Hasi su ustvari prevedeni vicevi koji Francuzi imaju o Belgijcima. Nijemci i Amerikanci Poljake. Amerikance kao neznalice ismijavaju i Francuzi i Englezi a vidim da ni "našima" nije strano.
Malo ste vi previše uvrijeđeni i častohlepni.
-
strucnjak_kofol
#2013 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
tema je samo za naivne ekonomske prirode ....._BataZiv_0809 wrote:Nacionalisticko divljanje na temi koja je sustinski ekonomske prirode. Znam ja nas, jebo ti nas
-
_drunken_santa_
#2014 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
veze to nema o cemu pricas jer ja ne govorim o "ismijavanju". ismijavanje je pozitivna stvar, a vicevi o muji su autenticni bosanski patent koji je posebno plemenit i koristan jer pravi salu na vlastiti racun. francuzi nemaju taj humor, niti je vic originalan kada ga neko pravi o drugome. moras ga praviti o sebi.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote: Karikature su najdirektnija istina.
Pa ne znam baš, ne mora to puno značiti, Englezi ismijavaju Francuze, zovu ih žabarima, kukavicama, Talijane isto tako a kad treba istaknuti primjere kvalitete života, umjetnosti onda ukazuju na te dvije zemlje. Spasili su ih više puta zbog loših avantura u ratovima.
Francuzi pak ismijavaju Belgijce, pola naših viceva o Muji i Hasi su ustvari prevedeni vicevi koji Francuzi imaju o Belgijcima. Nijemci i Amerikanci Poljake. Amerikance kao neznalice ismijavaju i Francuzi i Englezi a vidim da ni "našima" nije strano.
ja kad odem u zageb, niko mene ne zajebava za cevape, vec prosto, oni iskreno smatraju da je to granica dometa u bosni. oni cak misle da mi laskaju kad kazu da imamo najbolje cevape.
dakle, spontani sovinizam je ono o cemu pricam. nikakvo "ismijavanje".
-
Kitrona
#2015 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako ćemo iskreno isti likovi imaju slične stereotipe i o Dalmošima. Da su lijeni i inferiorni._drunken_santa_ wrote:veze to nema o cemu pricas jer ja ne govorim o "ismijavanju". ismijavanje je pozitivna stvar, a vicevi o muji su autenticni bosanski patent koji je posebno plemenit i koristan jer pravi salu na vlastiti racun. francuzi nemaju taj humor, niti je vic originalan kada ga neko pravi o drugome. moras ga praviti o sebi.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote: Karikature su najdirektnija istina.
ja kad odem u zageb, niko mene ne zajebava za cevape, vec prosto, oni iskreno smatraju da je to granica dometa u bosni. oni cak misle da mi laskaju kad kazu da imamo najbolje cevape.
Sa druge strane ovdje čitam i o "kamenjarcima" koji su usput i lopovi, ali vlastito govno ljepše smrdi, zar ne?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2016 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ko razume shvatice
- tututuuuu
#2017 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
tututuuuu wrote:Aloo baa, Dze's baamekaba wrote:rushio. Zna se ko se i danas dan bori za etnicku podjelu. Zna se u ostalom i ko je sa Hichom ne tako davno bio saradnik.Vidi naziv teme.
![]()
Jah.mekaba wrote:Cuj vidi naziv teme a orgijash ovdje sa pro-cro(m) postovima na 15 strana??
A navecer lovim macke po ulici i gusim ih u improviziranoj plinskoj komori u stanu. Al prvo odem u Konzum da kupim kilu banana.
- tututuuuu
#2018 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
E ne moze.spreca wrote:Moze........ali u cijeloj federaciji pa i BiHtututuuuu wrote:
![]()
Al ajmo da se vratimo na temu. Mada mislim da sve vise pravi razlozi ovdje dolaze do izrazaja. Nista, najbolje bi bilo onda da i BiH Hrvati bojkotiraju sve bosnjacko u ovoj drzavi pa da tako zajednickim snagama gradimo nasu zemlju za bolje sutra.
Iako, malo ko sta bojkotira ovdje. Svi mi znamo kad izleti negdje akcija tu se i ide. Ja tako odem kupiti u Konzum nesto sto je snizeno a vec sve bude razgrabljeno, toliko o bojkotu. Mislim da slabije livanjski Konzum radi nego ovi po Sarajevu.
- tututuuuu
#2019 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tako je, a ja sam se dobronamjerno ponadao samo da je to u pitanju. Ustase, ustase aaaaaaastrucnjak_kofol wrote:tema je samo za naivne ekonomske prirode ....._BataZiv_0809 wrote:Nacionalisticko divljanje na temi koja je sustinski ekonomske prirode. Znam ja nas, jebo ti nas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2020 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa onaj koji bojkotuje Violetu, Livanjsku mljekaru, FIS, Ecos, moze biti samo glup.
-
_drunken_santa_
#2021 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa zar ja nisam rekao da bosnjaci ne zele da se poklone ovima u lištici? ovi u lištici su za bosnjacku malograđansku kastu sa baščaršije seljaci u vunenim čarapama.Kitrona wrote:Ako ćemo iskreno isti likovi imaju slične stereotipe i o Dalmošima. Da su lijeni i inferiorni._drunken_santa_ wrote:veze to nema o cemu pricas jer ja ne govorim o "ismijavanju". ismijavanje je pozitivna stvar, a vicevi o muji su autenticni bosanski patent koji je posebno plemenit i koristan jer pravi salu na vlastiti racun. francuzi nemaju taj humor, niti je vic originalan kada ga neko pravi o drugome. moras ga praviti o sebi.Kitrona wrote:
Sa druge strane ovdje čitam i o "kamenjarcima" koji su usput i lopovi, ali vlastito govno ljepše smrdi, zar ne?
međutim, ista ta malograđanska bošnjačka kasta koja mrzi komunizam i jugoslaviju i koja je osmislila jednostavno objasnjenje za sve svoje probleme - ideju o toboze vijekovno genocidnim srbima, potajno zeli nekog poglavra u zagrebu. po mogucnosti fini gospodin iz zagorja.
kompleks je dupli. htjeli bi biti evropska gospoda, al znaju da hrvatima ne prija mnogo cinjenica da su muslimani. najmanji zajednicki sadrzilac onda ostaje samo hrvatsko cvijece.
iskreno, ono sto takvoj ideoloskoj skoli najvise smeta kod covica i hdz-a nije da ovi hoce da prisvoje bosnu, vec sto hoce samo komad.
- spreca
#2022 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
malo si ti pobrko pajdo.....ovdje nije rijec o bojkotu onoga sto proizvode Hercegovci i BiH Hrvati.......nego je rijec o bojkotu (ko bojkotira) proizvoda iz Hrvatske a i ti bi ih na neki nacin trebao bojkotovati jer ti odose pare iz tvoje drzave(ako je Bih tvoja drzava)ne otvaraju se nova radna mjesta,gusi se domaca proizvodnja itd. itd................e ako Hrvatskoj privredi fali BiH trziste i nemoze bez njega onda to mnogo govori o njihovoj privredi.....mozda su i u pravu......hrvatska nije bas zastupljena na zapadnom trzistu kao clanica EU.dazaba ti clanska karticakad se nejachak i slabtututuuuu wrote:
Iako, malo ko sta bojkotira ovdje. Svi mi znamo kad izleti negdje akcija tu se i ide. Ja tako odem kupiti u Konzum nesto sto je snizeno a vec sve bude razgrabljeno, toliko o bojkotu. Mislim da slabije livanjski Konzum radi nego ovi po Sarajevu.
- tututuuuu
#2023 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nisam ja nista pobrkao, tako je tema pocela, al kao sto vidimo (pa procitaj pazljivije) stvar se pocela siriti na sve hrvatske proizvode, pa tako ove i u BiH, pa se spominje Neuma kako ne da Bosnjacima, kako Sirokei ne da Bosnjacima itd...spreca wrote:malo si ti pobrko pajdo.....ovdje nije rijec o bojkotu onoga sto proizvode Hercegovci i BiH Hrvati.......nego je rijec o bojkotu (ko bojkotira) proizvoda iz Hrvatske a i ti bi ih na neki nacin trebao bojkotovati jer ti odose pare iz tvoje drzave(ako je Bih tvoja drzava)ne otvaraju se nova radna mjesta,gusi se domaca proizvodnja itd. itd................e ako Hrvatskoj privredi fali BiH trziste i nemoze bez njega onda to mnogo govori o njihovoj privredi.....mozda su i u pravu......hrvatska nije bas zastupljena na zapadnom trzistu kao clanica EU.dazaba ti clanska karticakad se nejachak i slabtututuuuu wrote:
Ja uopce ne gladam kad kupujem je li nesto hrvatsko, srpsko, ili domace, kupim sta je povoljnije i kvalitetnije, a ako je tu sto se kvalitete i cijene tice onda cu predsnost dati domacem, ali ti je nazalost cesto rijetkost (ako nije lose, onda je preskupo). Dok ovi bi bojkotirali sve hrvatsko sto je cista nacionalisticka mrznja u pozadini, nemojmo se zavaravati.
Isto, ja bih pitao, sto se samo ogranicavati na kucne potrepstine. Ciji net koristite, kablovsku? Ja sam siguran da vecina patriJota ima Telemach, sto ne uzmu Eurpronet pa se surfaju fanatasticnim domacim brzinama od 75 kB/s (kao sto sam se ja zajebao).
- spreca
#2024 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kupujmo domace uopste nije bosanski izum.........a sam lozung "kujmo domace"slobodno mozes prevesti bojkotuj tudje......tako da to smo pokupili u najmanju ruku od susjeda............jer zasto bi recimo bila Hrvatska povlastena (kao clanica EU) a ne recimo italija ili rumunija?........ovo tjeranje maka na konac je raspizdilo bh gradjane jer otvaranjem vrata hrvatskoj (koja nije problem)se otvaraju vrata cijeloj EU i sad zamisli sta ce to znaciti za krhku bih privredu.........e to je razlog za bojkot.......i siguran sam da ce narod bojkotovati hr a nece druge iz EU,jer je hrvatska ta koja je to zahtijevala...........shvatio bih da je BiH trziste veliko i bogato ali ovako je to sranjetututuuuu wrote:
Nisam ja nista pobrkao, tako je tema pocela, al kao sto vidimo (pa procitaj pazljivije) stvar se pocela siriti na sve hrvatske proizvode, pa tako ove i u BiH, pa se spominje Neuma kako ne da Bosnjacima, kako Sirokei ne da Bosnjacima itd...
Ja uopce ne gladam kad kupujem je li nesto hrvatsko, srpsko, ili domace, kupim sta je povoljnije i kvalitetnije, a ako je tu sto se kvalitete i cijene tice onda cu predsnost dati domacem, ali ti je nazalost cesto rijetkost. Dok ovi bi bojkotirali sve hrvatsko sto je cista nacionalisticka mrznja u pozadini, nemojmo se zavaravati.
Isto, ja bih pitao, sto se samo ogranicavati na kucne potrepstine. Ciji net koristite, kablovsku? Ja sam siguran da vecina patriJota ima Telemach, sto ne uzmu Eurpronet pa se surfaju fanatasticnim domacim brzinama od 75 kB/s (kao sto sam se ja zajebao).Gdje su te patriJote prije konkurencije kad su gulile za skoro modemske brzine po 35 KM mjesecno i 170 KM prikljucak za dva metra kabla itd... Nisam ni ja budala, ha ja.
Dok istekne ugovor ide stranac, pa - pa.
- tututuuuu
#2025 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
EU proizvodi su tu sa ili bez RH. Ali, da se ne ponavljam vise, ja uopce ne sporim nikakav bojkot, ko hoce slobodan je to ciniti i meni to ni najmanje ne smeta. Ja sam ovdje govorio o slucaju gdje par pojedinaca pod tim bojkotom ocito ne podrazumijeva na proizvode iz vana, iz RH, vec iskljucivo hrvatske proizvode, ukljucujuci one koji se proizvode u BiH i koji su u vlasnistvu BiH Hrvata.
Druga stvar, bojkot RH je potezak iz jednog razloga, a to je sto Hrvatska masu svojih pogona (zbog jeftinije radne snage i sirovina) ima u BiH, tako da ako te proizvode bojkotiras cinis stetu upravo BiH.
Al ja i ne ocekujem ovdje bog zna sta, ljudi su ovdje uvijek bili kao volovi
i ako je u kakvoj vezi s kockicama to je jah.
Bojkot je efikasan jedino ako se bojkotiraju proizvodi koji dolaze preko granice, a ne oni unutar granice, bez obzira na to ko je vlasnik. A poseban slucaj idiotizma je bojkot proizvoda BiH Hrvata kako neki ocito zele/rade. Tako je i zapocela ova prica o Neumu, Sirokom, Mostaru itd...
Druga stvar, bojkot RH je potezak iz jednog razloga, a to je sto Hrvatska masu svojih pogona (zbog jeftinije radne snage i sirovina) ima u BiH, tako da ako te proizvode bojkotiras cinis stetu upravo BiH.
Al ja i ne ocekujem ovdje bog zna sta, ljudi su ovdje uvijek bili kao volovi
Bojkot je efikasan jedino ako se bojkotiraju proizvodi koji dolaze preko granice, a ne oni unutar granice, bez obzira na to ko je vlasnik. A poseban slucaj idiotizma je bojkot proizvoda BiH Hrvata kako neki ocito zele/rade. Tako je i zapocela ova prica o Neumu, Sirokom, Mostaru itd...