Ovo da si ti pazljiv kome vjerujes necu ni komentarisat. To si pokazao najbolje ovdje sa onim photoshopovima.Dozer wrote: OK. Apsolutno se slazemo oko ovoga. Ublehasa ne da ima na hiljade i za sve i svasta, to je jasno k'o dan. I, ja ne vjerujem na rijec ni rodjenoj materi
Medjutim kada pricamo o ovim temama, UFO, alieni i sl., tu onda imamo vec podosta vise nego tricky slucajeva, u kojima su mnogi naprasno umrli, nestali, "poludili" i sl., a sve nakon sto su poceli pricati o nekim insiderskim stvarima u koje su bili ukljuceni. Vec sam neke navodio ranije, pa da se ne ponavljam.
Inace, samo da rezimiramo ovaj dio price. Ti prvo spomenes ime Boba Lazara kao nekog insajdera sa vaznim informacijama o vanzemaljcima i vladinim zavjerama. Sizifinho i ja ti navedemo informacije koje ukazuju na to da je on obicni ublehas. Ti zatim kazes kako je wikileaks ipak ozbiljniji izvor od wikipedije. Postavis ovdje taj izvor iz wikileaksa, i ja primjetim da se njegovo ime spominje u okviru jebenog newslettera bezveznog televizijskog programa na koji je covjek ciji su mailovi objavljeni pretplacen. I ti zavrsis na jednoj potpuno generalnoj noti o insiderskim stvarima i zataskivanjima koja se ne mogu poricat, i kako si sve navodio ranije. Samo u ovom konkretnom slucaju ocito corak. Sve jasno.
Pa zasto onda nisi naveo da je oblast Amur koja stoji u procjeni relativno blizu ovih kineskih provincija, i to cak malo istocnije od njih u odnosu na Kazahstan? Sta ti je konkretno zasmetalo u toj njihovoj procjeni, da je zvucala tako nevjerovatno?Dozer wrote: Ne, uopste nije stvar u bilo kakvom kontriranju. I, ovdje te bas i ne kontam... Upalis GEarth, ukucas nazive lokacija, i dobijes rezultate.
Mislim... ti mene sad pitas da li sam na mapi pronasao ta podrucja, a ja te rezultate vec postavio na slikama, i to s mjerama udaljenosti![]()
Jel ti fakat zajebavas nas ovdje? Sa kakvim samo pouzdanjem pricas i odbacujes zvanicne informacije sa (polu)profesionalnih sajtova, to samo ekstremni ignoranti umiju bez imalo kolebanja. Jel ti mislis da covjek koji je pisao clanak, bas nema veze o cemu pise? Jesu li ti zvanicnici bas toliko ljieni, da nisu mogli ni fabricirati pricu kako treba, nego su stavili jednu takvu besmislicu, da se kvar desio oko 9te minute, da svako sa povrsnim poznavanjem balistike ili orbitalne mehanike moze to opovrgnuti? Ti znaci meni tvrdis da to nije moglo biti oko 9te minute, sa svojim ekstenzivnim poznavanjem te materije? Ocekivao bi da si u najmanju ruku raketni inzinjer, a vrlo vjerovatno da radis u NASA-i. E pa evo ti druze pdf sa punim informacijama i specifikacijama Proton-M misija: http://www.ilslaunch.com/sites/default/ ... -1990).pdfDozer wrote: Prijatelju... Druze... Brate... Rakete koje nose satelit u orbitu lete VERTIKALNO, prema svemiru, prema nebu, prema zvijezdama, u vrlo plitkoj paraboli i prateci Koreolisa samo u toj namjernoj plitkoj formi koju uslovljava G i kako bi se G minimizirala... Ovdje cemo uci u balistiku, a tu sam, vjeruj mi na rijec, daleko jaci od svih vas zajedno. Dakle, ove vrste raketa ne lete kao balisticke rakete zemlja-zemlja...![]()
Ovako izgleda lansiranje rakete sa satelitom... Obrati paznju za koliko se stize na orbitalnu visinu, kada se vertikala pocinje pretvarati u orbitalnu "horizontalu", kao i za koliko je zavrsen sav proces odvajanja dijelova i kada svi motori prestaju s radom - sve u 5 min.![]()
Dalje, to nisu "moje" informacije o brzini, nego zvanicne informacije o brzini "lansirnog vozila", sto je naziv za rakete koje nose razne satelite u orbitu. Ukupni potisak svih dijelova/stage-a te rakete istu moze "pogurati" do max. 11,2 km/s. Dakle, ne moras vjerovati meni, ali je valjda red da vjerujes zvanicnim podacima. Kako ti meni kazes - posto mi je mrsko citati... I tebe da je zanimalo, nasao bi to.
Ali, evo...
Ako odes na stranu 2-7 (imaju neku cudnu numeraciju, pdf readeru-u to je strana 52 od 395), imas finu sliku koja opisuje etape leta rakete. Stranicu prije imas tabelu, koja jasno govori da treca etapa pocinje negdje od 337 sek a zavrsava 588 sek, sto je savrseno konzistentno sa informacijom da se kvar desio nekad u trecoj etapi.. Mozda bi im trebao napisati jedan mail da nemaju pojma i da bi raketa vec davno trebala biti u orbiti u to vrijeme, mozda se zaato desio kvar, mozda dobijes i posao kad im izneses tu genijalnu ideju koje se oni apsolutno nisu sjetili prije. Na slici stoji i informacija da se u trecoj etapi raketa nalazi na visini od otprilike 151km. Inace, meni izgleda da ovdje stoje svi moguci tehnicki detalji, pa ti savjetujem da proucis i dokazes nam van svake sumnje da ti ostaci nisu mogli dobaciti do Kine. Iako su zvanicnici, jel, procijenili da su mogli dobaciti cak do Amurske oblasti, ali vec smo utvrdili da nas smatraju sve budalama, pa ionako niko nece znati provjeriti te kalkulacije.
Nije mi se dalo precesljati cijeli onaj pdf, ali sa one slike je jasno da inklinacija nije ni blizu 90 stepeni (niti je 25-35).Dozer wrote:Drugim rijecima, da je ta raketa letila toliko dugo, odavno bi ona izasla i iz zadnjeg sloja Zemljine atmosfere (koji je na 520 km) od povrsine Zemlje. Naravno, da bi se uslo u orbitu, mora postojati odredjeni ugao ulaska u istu i on ne moze biti 90 stepeni u odnosu na Zemlju. Ali, sigurno nije ni 25-35 stepeni, jer je to onda "preplitko" i ta raketa radi G-a nikad ne bi stigla do orbitalne visine od 120-160 km, nego bi se vozala oko Zemlje dok ima goriva, i onda se strovalila nekome na vugla.
[/quote]Dozer wrote: OK. Ako tebi svi dostupni podaci koji su prezentovani kazu da tu niko nista ne laze, nikakav problem.
Slobodno ostani u svom pametnom, neignorantskom i potpuno realnom svijetu, krcatom pokricima svega i svacega. I, nema potrebe uopste se pitati da li je sve to tacno, i zasto bi neko o necemu nesto lagao. Vugla u sakpje, i uzivancija.
Ne razumijes Dozeru, mogu se ja itekako upitati i spekulirati da li je sve to tacno. Itekako je moguce da to nisu ostaci te rakete i da je bilo nekog zataskivanja. Poenta je sto ne priznajem postojanje razumne sumnje za takvo nesto.