Novi rat

Locked
Fudo387

#2001 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Najbolji su mi ovi sa stavom ako pukne ode on, negdje, nekako ce on zbrisati, snace se, ima nacina... :lol:
a ako ne uspije onda ce u podrum i nema sanse da ratuje. :lol:
Ne cudi me od klinaca koji ne znaju kako u ratnim okolnostima sve fercera, al' da oni koji su vec jednom vidjeli kako to izgleda opet mogu lupati nebuloze, e to je za zaljenja.
Gruhne li, smjesta si najebo.
Zato , ako ti se ne cami po bosanskim cukama i cekas kad ces fasovat kakav teski kalibar u junacka prsa, vakat ti je da vec sad nagulis. To sto sad rade budale po mordoru je samo uvod u sranje, ceka se samo malo veci eksces i zeleno svjetlo od nekog svjetskog mocnika da ode sve u tri pm.
ned424

#2002 Re: Novi rat

Post by ned424 »

Image
Mr.Sojic

#2003 Re: Novi rat

Post by Mr.Sojic »

Manu wrote:
Vizionar 1985 wrote: Dobio sam od kuma Laptop na poklon.
Pa ne kaže se dzabe: nije kum dugme. Mora da je neki moćan laptop, čim ga velikim slovom nazivaš.
Nije dugme ali je zato štiflica :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2004 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:Najbolji su mi ovi sa stavom ako pukne ode on, negdje, nekako ce on zbrisati, snace se, ima nacina... :lol:
Ne cudi me od klinaca koji ne znaju kako u ratnim okolnostima sve fercera, al' da oni koji su vec jednom vidjeli kako to izgleda opet mogu lupati nebuloze, e to je za zaljenja.
Zato , ako ti se ne cami po bosanskim cukama i cekas kad ces fasovat kakav teski kalibar u junacka prsa, vakat ti je da vec sad nagulis. To sto sad rade budale po mordoru je samo uvod u sranje, ceka se samo malo veci eksces i zeleno svjetlo od nekog svjetskog mocnika da ode sve u tri pm.
jes... inače se nije bježalo i ratne '92, i ratne '93, i ratne '94 i ratne '95...
mg

#2005 Re: Novi rat

Post by mg »

Fudo387 wrote:Najbolji su mi ovi sa stavom ako pukne ode on, negdje, nekako ce on zbrisati, snace se, ima nacina... :lol:
Jos uvijek se ne zna, ali kuha se. Cekaju se prve barikade za evakuaciju. :lol: april 92.

Ima rat malo uvertire, nece preko noci.

:run:
Manu

#2006 Re: Novi rat

Post by Manu »

Mr.Sojic wrote:
Manu wrote:
Pa ne kaže se dzabe: nije kum dugme. Mora da je neki moćan laptop, čim ga velikim slovom nazivaš.
Nije dugme ali je zato štiflica :D
Može pojašnjenje, google kaže traži dalje :shock:
Fudo387

#2007 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
jes... inače se nije bježalo i ratne '92, i ratne '93, i ratne '94 i ratne '95...
Jeste, samo vecinu onih koji su pokusali vec bi na Makljenu zaustavili i nabili nogom u guzicu nazad. Bar ove likove sto ja poznajem...prvo u cuzu, pa batine, pa opet u rov.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2008 Re: Novi rat

Post by Domaci izdajnik »

Fudo387 wrote:Jeste, samo vecinu onih koji su pokusali vec bi na Makljenu zaustavili i nabili nogom u guzicu nazad. Bar ove likove sto ja poznajem...prvo u cuzu, pa batine, pa opet u rov.
Jel ti to iz iskustva? Znam ja te koji su se dohvatili sigurne distance kad se uveliko pucalo i ginulo, pa su poslije rata došli da sole pamet kako im je bilo teško tamo daleko od svoje raje i komšija :roll: A što su veliki Srbi i što najviše se slikaju sa simbolima, ikonama i ostalim to je čudo jedno :-) ....janjeće brigade ispod Jorgan planine kad zagusti :run: Podmaže kom' treba i nema zime....A tek lažnih invalida i vojno nesposobnih na radnim obavezama po kafićima :zoka:

Ma bjež'.... :run:
Fudo387

#2009 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Lajavikrelac wrote:Jel ti to iz iskustva?
Jok, sve sam ovo na televizoru vidio. :D :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2010 Re: Novi rat

Post by Domaci izdajnik »

A ratovao si na kompu i konzolama :mrgreen: Vidi se, vidi....
Fudo387

#2011 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Lajavikrelac wrote:A ratovao si na kompu i konzolama :mrgreen: Vidi se, vidi....
Tako je. :D
Nemoj ti mene slusati, ne sekiraj se ti ces se snaci, pametan si ti. Imas plan, imas viziju...
Lajavikrelac wrote:pa ko hoće da ratuje bujrum, ja ću prvi da dezertiram i nagulim. Poslije ću doći malo da kupim koji poslovni prostor po damping poslijeratnim cijenama, a morebit' i zgradu kakvu....
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mr.Sojic

#2012 Re: Novi rat

Post by Mr.Sojic »

Kolega to su upotrebljavale stare nane (bake) na bluzama umjesto dugmadi ;-)

Neko to još zove pučenice ;-)

:bih:
Manu

#2013 Re: Novi rat

Post by Manu »

Mr.Sojic wrote:
Kolega to su upotrebljavale stare nane (bake) na bluzama umjesto dugmadi ;-)

Neko to još zove pučenice ;-)

:bih:
OK, već sam kontao da mi psuješ nešto. :-D
Novak20

#2014 Re: Novi rat

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol: Sreća svjetlo je crveno. Problem su daltonisti. :D
sWeeT_Companion

#2015 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Lajavikrelac wrote:
DODIK:Moj sin nema posla već godinu dana i ženi se u subotu a vi me napadate
Autor: adminObjavljeno: 14. 07. 2015.Broj pregleda: 1653

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banja Luci kako bi se ponovno obračunao s oporbenom Srpskom demokratskom stranskom (SDS) vrijeđajući pri tom oporbene zastupnike koji mu nisu ostali dužni.

Jezikom koji više priliči ulici i uvredama "častili" su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica. "Sram te bilo. Ničega nisi dostojan", izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava "uvaliti" priču o referendumu kojega nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tijekom rasprave o raspisivanju referenduma kojega je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe.

Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio taj koji je ranije u parlamentu BiH glasovao za zakone o državnom sudu i tužiteljstvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.

"Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog razdoblja", kazao je Govedarica.

Dodik mu je na to poručio kako će se s njim "osobno obračunati" spominjući pri tom kako mu iz oporbe napadaju i obitelj, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.

"Doći će vrijeme da se osobno obračunamo jer ste spominjali moju obitelj. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao", vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.

"Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćer je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan", vikao je Dodik.

Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kojemu je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.

"Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija", kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.
Prvapolitika
Mile ženi sina Bišćankom Bošnjakinjom, Nikola Špirić je kupio ćeri stan u Beču za 400k Eura koja se udala za Bošnjaka izbjeglicu iz istočne Bosne....Ovi crvendaći iz SNSD što najviše štite RS i zagovaraju otcjepljenje i referendum, glume najveće Srbe udaju i žene djecu za drugu vjeru i naciju a nas oštre jedne na druge....pa ko hoće da ratuje bujrum, ja ću prvi da dezertiram i nagulim. Poslije ću doći malo da kupim koji poslovni prostor po damping poslijeratnim cijenama, a morebit' i zgradu kakvu....

:mrgreen: Na vašu sreću ne. :-D

Ali mi pomalo bezze uopšte baviti se tom problematikom.
A ratovao si na kompu i konzolama :mrgreen: Vidi se, vidi....
Ima svega. ;) Vjerujem da se pola ovih zagovornika/osvajača plaši pauka i običnih buba. A ratovalo bi. Nesvjesno samog značenja tog pojma.
Sanjarko

#2016 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Manu wrote:
Za mene dobar.
Poklonu se ne gleda u zube.
Nisam imao nikada nijedan komp.
Ja ga ne bi mogao kupiti.
Ovakav sa sistemom preko 500-600 km + sistem 100 km.
Napisem tako neke rijeci da ih naglasim.
Manu

#2017 Re: Novi rat

Post by Manu »

Vizionar 1985 wrote:
Manu wrote:
Za mene dobar.
Da bih rijec rekao, bilo mi je simpaticno ovo pominjanje kuma. :thumbup:
Sanjarko

#2018 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Manu wrote:
Vizionar 1985 wrote: Za mene dobar.
Da bih rijec rekao, bilo mi je simpaticno ovo pominjanje kuma. :thumbup:
Kum dijasporac pominjanje kuma bilo na post kako nam
dijaspora pare i druge stvari ne salje i donosi.
Kako ne doprinose nista nama u Bosni.
Valjamo i mi kumu isto tako.
Ruka ruku mije/gladi.
General_Jackson

#2019 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

tandmand wrote:
Prijateljstva na osobnom nivou i mješoviti brakovi ne mogu promijeniti politiku Srba u RSu koja zastupa dominaciju jednog naroda, pravoslavni fundamentalizam i aparthejd. Neka svaki Bošnjak upita svoga prijatelja, komšiju iz RS da li je za ukidanje RS i BiH kao državu ravnopravnih naroda i građana, pa će vidjeti koji će odgovor dobiti. Kafanska, poslovna pa i ljubavna druženja su jedna stvar a kolektivna politika Srba sasvim druga. Još jedna jako važna stvar je da se u tim prijateljstvima Bošnjak ne uzima zdravo za gotovo onakvim kakav je, već se od njega očekuje da se kulturno posrbi.
Ma hajde :D baš si mi pametan, kako si to lijepo objasnio :-)
insomnia78

#2020 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

ned424 wrote:Image
Image
exliberal-ex

#2021 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote:
Jeste, samo vecinu onih koji su pokusali vec bi na Makljenu zaustavili i nabili nogom u guzicu nazad. Bar ove likove sto ja poznajem...prvo u cuzu, pa batine, pa opet u rov.
Mozda je jedan od 100 popusio, ostali 99 se zapada ufatili...nemoj fudo zivota ti...
Fudo387

#2022 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:Mozda je jedan od 100 popusio, ostali 99 se zapada ufatili...nemoj fudo zivota ti...
Dobro.
General_Jackson

#2023 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

Lajavikrelac wrote:A ratovao si na kompu i konzolama :mrgreen: Vidi se, vidi....
Vjerovatno kompletan Total War serijal prekucao :D taj će bit´ general :lol:
Bodkin

#2024 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

exliberal-ex wrote:Mozda je jedan od 100 popusio, ostali 99 se zapada ufatili...nemoj fudo zivota ti...
Pa pitaj fudu odakle kucka :izet: :mrgreen:
hazbi

#2025 Re: Novi rat

Post by hazbi »

procitao sam par literalnih radova sto nam je uciteljica zadala na temu "sta bi bilo kad bi bilo"te uvidjam da ne fali muji hrnjica i kraljevica marka......takodje u par procitanih uredaka primjecujem dozu ironije starih iskaljenih ratnika koji su se uzelili leće und logorskih vatri te vlage iz zemunica i lose izvedenih transe-a....primjecujem i par izjava iz prve ruke kako su onomat tamo neke vec na prvim brdima iza linija docekivali pa haps batine pa jopet na liniju i slicno....moram da se ponovim....AKO BIDNE RATA-RATOVAT CU...TAMAN TOLIKO DA SE PROBIJEM DO GRANICE SA RVACKOM...A ONDAK AKO TREBA PUZAJUCI DO FRANFURTA I AKO TREBA DO KRAJA ZIVOTA BITI BESKUCNIK ISPOD MOSTA....ne postoji ideal osim glave na ramenima za koji treba jedan sekund provesti u ratu....kad pogledam iza sebe...kad se sjetim kakvi su momci izginuli a ko se i kako izdigao iz njihovog cojstva i junastva....sramote me...jerbo mi smo ih pustili...i d azarate i da se desi sto se desilo i sve ono sto se desavalo nakon 95....MI SMO PUSTILI.....pola miliona nezaposleno....sva omladina pobjeze a neko se drzno reci ako bude trebalo bi...jopet?....e nece moci vovaj put
Locked