BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#2001 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vidim izi.
Ma ovo sve s miksat najbolje.
rovac13

#2002 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Nista ovo ne valja.........prevara...........kad bude dopuna od 2 KM trajala 3 godine...........a to ce bit taman :lol:
mirza_15

#2003 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Nije tacno! Kada telecomi budu nama placali 10 KM za 90 dana (s tim da i taj iznos ima tendenciju rasta) koristenja tek tada ce biti posteno. Sramota je sto se telekomunikacione usluge uopste placaju. :mrgreen:
Sanjarko

#2004 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

rovac13 wrote:Nista ovo ne valja.........prevara...........kad bude dopuna od 2 KM trajala 3 godine...........a to ce bit taman :lol:
Pa nevalja.
Objasnio sam na strani 80.
Gdje je logika da dopuna od 1 Km traje duze nego dopuna od 50 Km.

1 Km = 4 Dana
50 Km = 150 Dana = 150/50 = 3 Dana 1 Km na ovoj dopuni vazi.

Ovima iz telekoma ni Matematika ni Logika ne ide najbolje.
Dobro Prihode, Rashod, Zaradu uopshte srachunaju.
Officer Crabtree

#2005 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

Ti ko da kupus kupuješ...

Ne mora biti sve u tome , možda ja neću svako malo da nadopunim, i taj cejf plaćam recimo kracim trajanjem po danu...
rovac13

#2006 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Mislite da je onom ko dopuni 50 KM.......bitno da li mu svaka marka vrijedi 3 ili 4 dana :lol:

Ja sve mislim vi se zezate...........vi haman mrtvi ozbiljni :-D
kloniran

#2007 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:Vidim izi.
Izi ima najbolje trajanje dopune, ali toliko 3G rupa po Sarajevu ima da me pocelo pravo nervirati. Ovaj mjesec cu naj vjerovatnije ponovo reaktivirati halo broj da vidim kako ce on slusati.
mirza_15

#2008 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:
Izi ima najbolje trajanje dopune, ali toliko 3G rupa po Sarajevu ima da me pocelo pravo nervirati. Ovaj mjesec cu naj vjerovatnije ponovo reaktivirati halo broj da vidim kako ce on slusati.
Ma nemoguce! Mirza laze za m:telovu mrezu u Sarajevu :oops:

P.S. Ovo se ne odnosi na tebe ;-)
kloniran

#2009 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
Ma nemoguce! Mirza laze za m:telovu mrezu u Sarajevu :oops:

P.S. Ovo se ne odnosi na tebe ;-)
ja samo govorim kako jeste, izi koristim vec nekoliko mjeseci i nisu bas najstabilniji.
Iznenadilo me sto im je mreza i u RS-u poprilicno nestabilna u manjim gradicima 3G ne moze da prebaci 1 Mbps :-)

A sto se tice neta, ultru bojkotujem dok ne uvedu gigu za petaka :-D
mirza_15

#2011 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

A kada uzmes mnet mflat dobijes za 11,70. 4 GB, potpis na dvije godine, a dobije se cini mi se i 3G wi-fi router.

A da ne bude da sam slagao i za mjesto gdje cesto budem evo dokaz:
mirza_15 wrote:Image
A 5 dana sam ovdje.
kloniran

#2012 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:Ima giga za 1 KM :mrgreen:
Dnevne verzije me ne interesuju, ne potrosim ja ni gigu mjesecno, max do 500 MB ali moram biti online 24h dnevno, tako da ULTRA nije opcija za net, dok je za pozive koristim 16 godina :roll:

Također ni pretplata me ne interesuje :D

trosim manje od golfa tako da se ne isplati :D
Sanjarko

#2013 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mirza_15 wrote:A kada uzmes mnet mflat dobijes za 11,70. 4 GB, potpis na dvije godine, a dobije se cini mi se i 3G wi-fi router.

A 5 dana sam ovdje.
Mogul nezaposleni potpisat taj ugovor.
niho92

#2014 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by niho92 »

kloniran wrote:
Dnevne verzije me ne interesuju, ne potrosim ja ni gigu mjesecno, max do 500 MB ali moram biti online 24h dnevno, tako da ULTRA nije opcija za net, dok je za pozive koristim 16 godina :roll:

Jel i gorivo sipaš za peticu :D
Sanjarko

#2015 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Officer Crabtree wrote:Ti ko da kupus kupuješ...

Ne mora biti sve u tome , možda ja neću svako malo da nadopunim, i taj cejf plaćam recimo kracim trajanjem po danu...
rovac13 wrote:Mislite da je onom ko dopuni 50 KM.......bitno da li mu svaka marka vrijedi 3 ili 4 dana :lol:

Ja sve mislim vi se zezate...........vi haman mrtvi ozbiljni :-D
Ma ne al mi vishe od 5 km mjesechno dopune ne treba.
Maks 10 km.
Al mi treba da mi shto duze traje dopuna.
Vechinu komunikacije uzivo obavljam ostatak preko neta.

Niko ne konta da ima pola milje nezaposlenih i pola milje penzionera.
I Ljudi koji vechinu komunikacije obavljaju uzivo il vech preko nekog neta.

A mobitel danas je potreba.
Meni je najbitnije da sam drugima dostupan, drugi mene zovu, Ja slabo zovem.
Znachi treba Mi shto duze da traje dopuna.
kloniran

#2016 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

niho92 wrote:
kloniran wrote:

Jel i gorivo sipaš za peticu :D
ne, samo pun rezervoar :wink:
nisam od onih koji vozaju dobro auto a sipaju za petaka
na onome sto mi treba ne stedim, telefon mi treba samo da sam online i da mogu primiti poziv dakle i telefon sipam samo onoliko koliko mi je potrebno :skoljka:
mirza_15

#2017 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Vizionar 1985 wrote:
mirza_15 wrote:A kada uzmes mnet mflat dobijes za 11,70. 4 GB, potpis na dvije godine, a dobije se cini mi se i 3G wi-fi router.

A 5 dana sam ovdje.
Ne znam pouzdano, ali mislim da mogu. Kada mogu nakon par mjeseci kupiti mobitel na rate ne vidim zasto ne bi mogli i ovo.
Sanjarko

#2018 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mirza_15 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne znam pouzdano, ali mislim da mogu. Kada mogu nakon par mjeseci kupiti mobitel na rate ne vidim zasto ne bi mogli i ovo.
Prije nije moglo.
Zato sam i uzeo Mtel tada takav net slichan al bez Rutera dobije se samo USB stik, dial up valjda.
mirza_15

#2019 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Vizionar 1985 wrote:
mirza_15 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Prije nije moglo.
Zato sam i uzeo Mtel tada takav net slichan al bez Rutera dobije se samo USB stik, dial up valjda.
Ja cu gledati sljedece sedmice da provjerim.
Officer Crabtree

#2020 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Dzaba sve kad ne ide više iz pretplate :)
mirza_15

#2021 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Officer Crabtree wrote:Dzaba sve kad ne ide više iz pretplate :)
Govorimo o mnetmflat usluzi. Samo podatkovni promet. Ako potpises na 2 godine dobije 4 GB za 11,70 KM. A cini mi se da je isao i 3G wi-fi router u tom slucaju.
Officer Crabtree

#2022 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

ma oke je to, al to je nekad bilo iz pretplate koliko se ja sjećam, pa je bilo OK preporučiti jer ide na neku kombinaciju govora/sms intereta u smislu da ti ide od onih 15 koje ne potrošiš...

al ne isplati se sad bilo kakav internet koji nije u paketu sa govorom/sms-om da možeš kombinovat odnosno ovisno o strukturi računa platiti ono što si potrošio...

najlakše je dat određeni iznos novca i onda imat sigurno 4GB interneta (mada ja nikad u životu ne bih više ugovor potpisao, tako da je to 2GB), al često onda plaćaš više nego što potrošiš i sl...

(plus uz ovo moraš minimalno imat 17KM pretplate) tako da nije baš neka opcija

mini + 200% i internet iz pretplate, to su bili dani i tad je telecom mogao govoriti da ima nešto lijepo, sad već ovo je mučenje zato i prelazimo na druge..
krakatoa

#2023 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Officer Crabtree wrote:ma oke je to, al to je nekad bilo iz pretplate koliko se ja sjećam, pa je bilo OK preporučiti jer ide na neku kombinaciju govora/sms intereta u smislu da ti ide od onih 15 koje ne potrošiš...

al ne isplati se sad bilo kakav internet koji nije u paketu sa govorom/sms-om da možeš kombinovat odnosno ovisno o strukturi računa platiti ono što si potrošio...

najlakše je dat određeni iznos novca i onda imat sigurno 4GB interneta (mada ja nikad u životu ne bih više ugovor potpisao, tako da je to 2GB), al često onda plaćaš više nego što potrošiš i sl...

(plus uz ovo moraš minimalno imat 17KM pretplate) tako da nije baš neka opcija

mini + 200% i internet iz pretplate, to su bili dani i tad je telecom mogao govoriti da ima nešto lijepo, sad već ovo je mučenje zato i prelazimo na druge..
Drugi sve daju džaba a neki ti čak i plaćaju da budeš njihov korisnik. Provjereno.
Officer Crabtree

#2024 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

krakatoa wrote:
Officer Crabtree wrote:
Zato imaš temu o drugim i tamo pišeš hvalospjeve jer ti drugi sve daju džaba a neki ti čak i plaćaju da budeš njihov korisnik. Provjereno.

Dosta više off topic.
Halo de vidi naziv teme prije nego što počneš braniti djedovinu. Nisam tebi ništa rekao i živ sjaši sa postova...

ja gdje radim ja se prvo moram probudit al eto kod vas izgleda nije tako
Officer Crabtree

#2025 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

malo si se zaletio jelde, pod opterećenjem, pa ispravljaš postove... fino :bih: :sax:
Post Reply