akcid wrote:Alfons Kauders wrote:
Da, spustio sam se u grad s Gradine, pa sam dobio kapu i postao pionir. Kad sam porastao i kada su kapice s tim sranjima na tvom avataru izasle iz mode, penjao sam se na Majevicu.
Ocito ti nije bas najjasnije o cemu pricam, i ocito ti nije jasno sta neki toponimi u nekom vremenskom periodu znace, sto me nimalo ne cudi imajuci u vidu tvoj forumski opus i vec poslovicnu ogranicenost tvoje generacije.
Haj sad idi od matere prosi petaka za izlazak ko pravi neokomunjara revolucionar

Mlad si ti za pionire, ali s takvim osobinama i da si stariji, nisam siguran da bi ti dozvolili ni stajanje u redu za prijem
Čestitam ti na samostalnosti, tvoji iz okruženja mora da su ponosni na tebe - mlad, tranzicijski usmjeren, pravni i ekonomski fakultet u roku, kuća na moru, stan u velikom gradu, sve skorojevićki po planu. Rat je čudo jedno, da ga nije bilo i danas bi mnogi iz jednog tanjira jeli

Hvala na komplimentu, inace mi ljudi daju vise godina.
Starci nikad nisu bili bas ponosni na mene. Ja sam crna ovca u porodici jer su starci stvorili dosta vise od mene, u onom sistemu, kada su se gradile firme i fabrike. Dakle oni pravili i vodili firme sa desetinama i stotinama zaposlenih, a ja jedva to malo crkavice napravio od rata do danas.
Vadio sam se na rat, al to nikad nije prolazilo kod generacija rodjenih uz onaj rat, koje zapamtise cetrdesete i pedesete. Na kraju i to sto su oni gradili cijeli zivot ode u kurac, kad dodjose na vlast oni koji vise cijene sadaku i suplju umjesto znanja i rada. Doduse i starcima su njihovi srali jer su bili kokuzi spram starijih generacija. Jedne sjeba Austrija, druge Jugoslavija, trece komunjare, cetvrte ex-komunjare preobucene u demokrate.
Al dzaba. Opet se napravi, opet se ima, u inat dusmanima. Ne mogu oni oteti i unistiti koliko mi mozemo nauciti i stvoriti. To ti je sinko genetika i to objasnjava zasto sam ja ja a ti ti. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti - nikad, ni u jednom drzavnom uredjenju nas dvojica ne bi jeli iz istog tanjira, osim ako ti ne bi bio sretnik koji mi prije vecere proba hranu u slucaju da je otrovana.
Sad nastavi s kmechanjem, cika Alfi zavrsio s poslom, pa pa i laku noc zelim.