Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
akcid

#2001 Re: Problem pasa lutalica

Post by akcid »

Alfons Kauders wrote: Da, spustio sam se u grad s Gradine, pa sam dobio kapu i postao pionir. Kad sam porastao i kada su kapice s tim sranjima na tvom avataru izasle iz mode, penjao sam se na Majevicu.

Ocito ti nije bas najjasnije o cemu pricam, i ocito ti nije jasno sta neki toponimi u nekom vremenskom periodu znace, sto me nimalo ne cudi imajuci u vidu tvoj forumski opus i vec poslovicnu ogranicenost tvoje generacije.

Haj sad idi od matere prosi petaka za izlazak ko pravi neokomunjara revolucionar :)
Mlad si ti za pionire, ali s takvim osobinama i da si stariji, nisam siguran da bi ti dozvolili ni stajanje u redu za prijem

Čestitam ti na samostalnosti, tvoji iz okruženja mora da su ponosni na tebe - mlad, tranzicijski usmjeren, pravni i ekonomski fakultet u roku, kuća na moru, stan u velikom gradu, sve skorojevićki po planu. Rat je čudo jedno, da ga nije bilo i danas bi mnogi iz jednog tanjira jeli :oops:
alkalna_baterija

#2002 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

ova tema je odavno zrela za ključanja
Alfons Kauders

#2003 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

akcid wrote:
Alfons Kauders wrote: Da, spustio sam se u grad s Gradine, pa sam dobio kapu i postao pionir. Kad sam porastao i kada su kapice s tim sranjima na tvom avataru izasle iz mode, penjao sam se na Majevicu.

Ocito ti nije bas najjasnije o cemu pricam, i ocito ti nije jasno sta neki toponimi u nekom vremenskom periodu znace, sto me nimalo ne cudi imajuci u vidu tvoj forumski opus i vec poslovicnu ogranicenost tvoje generacije.

Haj sad idi od matere prosi petaka za izlazak ko pravi neokomunjara revolucionar :)
Mlad si ti za pionire, ali s takvim osobinama i da si stariji, nisam siguran da bi ti dozvolili ni stajanje u redu za prijem

Čestitam ti na samostalnosti, tvoji iz okruženja mora da su ponosni na tebe - mlad, tranzicijski usmjeren, pravni i ekonomski fakultet u roku, kuća na moru, stan u velikom gradu, sve skorojevićki po planu. Rat je čudo jedno, da ga nije bilo i danas bi mnogi iz jednog tanjira jeli :oops:
Hvala na komplimentu, inace mi ljudi daju vise godina. :)

Starci nikad nisu bili bas ponosni na mene. Ja sam crna ovca u porodici jer su starci stvorili dosta vise od mene, u onom sistemu, kada su se gradile firme i fabrike. Dakle oni pravili i vodili firme sa desetinama i stotinama zaposlenih, a ja jedva to malo crkavice napravio od rata do danas.

Vadio sam se na rat, al to nikad nije prolazilo kod generacija rodjenih uz onaj rat, koje zapamtise cetrdesete i pedesete. Na kraju i to sto su oni gradili cijeli zivot ode u kurac, kad dodjose na vlast oni koji vise cijene sadaku i suplju umjesto znanja i rada. Doduse i starcima su njihovi srali jer su bili kokuzi spram starijih generacija. Jedne sjeba Austrija, druge Jugoslavija, trece komunjare, cetvrte ex-komunjare preobucene u demokrate.

Al dzaba. Opet se napravi, opet se ima, u inat dusmanima. Ne mogu oni oteti i unistiti koliko mi mozemo nauciti i stvoriti. To ti je sinko genetika i to objasnjava zasto sam ja ja a ti ti. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti - nikad, ni u jednom drzavnom uredjenju nas dvojica ne bi jeli iz istog tanjira, osim ako ti ne bi bio sretnik koji mi prije vecere proba hranu u slucaju da je otrovana. :D

Sad nastavi s kmechanjem, cika Alfi zavrsio s poslom, pa pa i laku noc zelim.
L u c i f e r

#2004 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

alkalna_baterija wrote:ova tema je odavno zrela za ključanja
Da, jer vise nema problema sa lutalicama.
A i svadjaju se ljudi puno na njoj.
I zaebavaju brespotrebe.
akcid

#2005 Re: Problem pasa lutalica

Post by akcid »

Teško je i shvatiti njen opravdan smisao, osim da je nastavak krvoločne kampanje lokalnih moćnika, koji su odlučili preusmjerenje novca kroz perfidnu priču o smanjenju broja pasa sa ulica njihovim smaknućem. Tresla se gora, ponovo se iskotili miševi, sada neki Mrkulići i kantonalni Co. Prije korumpirani Trastovci, perači viška britanskih para, pa općinski lešinari upleteni u pračanske vrleti... Itd., a samo psi stradaju.
Alfons Kauders

#2006 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
I zaebavaju brespotrebe.
Preuzmite stafetu magistre.

Sutra ocekujem mnogo suza i smijeha. Imao sam naporan dan, nemoj me razocarati kad sutra u 7 iz cenife budem listao stranice i stranice kmechanja. Soundtrack naseg zivota. :violina:
Alfons Kauders

#2007 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

akcid wrote:
Teško je i shvatiti njen opravdan smisao, osim da je nastavak krvoločne kampanje lokalnih moćnika, koji su odlučili preusmjerenje novca kroz perfidnu priču o smanjenju broja pasa sa ulica njihovim smaknućem. Tresla se gora, ponovo se iskotili miševi, sada neki Mrkulići i kantonalni Co. Prije korumpirani Trastovci, perači viška britanskih para, pa općinski lešinari upleteni u pračanske vrleti... Itd., a samo psi stradaju.
:violina:
akcid

#2008 Re: Problem pasa lutalica

Post by akcid »

Alfons Kauders wrote:Hvala na komplimentu, inace mi ljudi daju vise godina. :)

Starci nikad nisu bili bas ponosni na mene. Ja sam crna ovca u porodici jer su starci stvorili dosta vise od mene, u onom sistemu, kada su se gradile firme i fabrike. Dakle oni pravili i vodili firme sa desetinama i stotinama zaposlenih, a ja jedva to malo crkavice napravio od rata do danas.

Vadio sam se na rat, al to nikad nije prolazilo kod generacija rodjenih uz onaj rat, koje zapamtise cetrdesete i pedesete. Na kraju i to sto su oni gradili cijeli zivot ode u kurac, kad dodjose na vlast oni koji vise cijene sadaku i suplju umjesto znanja i rada. Doduse i starcima su njihovi srali jer su bili kokuzi spram starijih generacija. Jedne sjeba Austrija, druge Jugoslavija, trece komunjare, cetvrte ex-komunjare preobucene u demokrate.

Al dzaba. Opet se napravi, opet se ima, u inat dusmanima. Ne mogu oni oteti i unistiti koliko mi mozemo nauciti i stvoriti. To ti je sinko genetika i to objasnjava zasto sam ja ja a ti ti. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti - nikad, ni u jednom drzavnom uredjenju nas dvojica ne bi jeli iz istog tanjira, osim ako ti ne bi bio sretnik koji mi prije vecere proba hranu u slucaju da je otrovana. :D

Sad nastavi s kmechanjem, cika Alfi zavrsio s poslom, pa pa i laku noc zelim.
Evo te k'o Radončić, Alaha mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cyrax

#2009 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Nece se radi jednog kompleksasa kljucati tema. :)
L u c i f e r

#2010 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
I zaebavaju brespotrebe.
Preuzmite stafetu magistre.

Sutra ocekujem mnogo suza i smijeha. Imao sam naporan dan, nemoj me razocarati kad sutra u 7 iz cenife budem listao stranice i stranice kmechanja. Soundtrack naseg zivota. :violina:
Ma rado bih vaistinu, ali nalet ih ne bilo dzukoljupci posakrivali nocne tuzne okice umilnoga glasa, pa se pridrijemalo insanu od ove tisine...

Kako je slatko zaspati uz umilni zvuk kmecanja... :violina:
eeeeeee

#2011 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by eeeeeee »

L u c i f e r wrote:
I zaebavaju brespotrebe.
vidis da smo prizeljkuju da je zakljucaju to im je cilj od pocetka

nego da se vratimo na temu ova emisija al jazeere ne mogu da vjerujem kakve nepismene novinare imamo, za politicare znamo odavno, ovu glupacu necu da ni komentarisem, a ovu goscu iz Beograda ocigledno je izgubljena u prostoru jer ocigledno da ne zna sta se desava u BiH...

Zasto novinar nije postavio 3 kljucna pitanja:

1. u zakonu postoji eutanazija za bolesne, opasne itd vec sam to navodio zasto se ne eutaniziraju???
2. zasto veterinari ne provode eutanaziju ispade da su svi psi zdravi???
3. koliko u beogradu cuvaju u azilu napustene zivotinje???

Ne mogu da vjerujem da ovaj Petrovic nije rekao ove cinjenice gore, pa jel iko procitao zakon i od vlasti i od udruzenja itd itd...
pakica_

#2012 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

eeeeeee wrote:
ko to prizeljkuje? satrase se cukoljupci javljajuci se na temu, nema nas ukupno dvoje :lol:
ako je iko zakljuca, onda ce to biti ovi predlagaci trovanja i sl. :run:
L u c i f e r

#2013 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

eeeeeee wrote:
L u c i f e r wrote:
I zaebavaju brespotrebe.

nego da se vratimo na temu ova emisija al jazeere ne mogu da vjerujem kakve nepismene novinare imamo, za politicare znamo odavno, ovu glupacu necu da ni komentarisem, a ovu goscu iz Beograda ocigledno je izgubljena u prostoru jer ocigledno da ne zna sta se desava u BiH...

Zasto novinar nije postavio 3 kljucna pitanja:
1. u zakonu postoji eutanazija za bolesne, opasne itd vec sam to navodio zasto se ne eutaniziraju???
2. zasto je veterinari ne provode eutanazija ispade da su svi psi zdravi???
3. koliko u beogradu cuvaju u azilu napustene zivotinje???

Ne mogu da vjerujem da ovaj Petrovic nije rekao ove cinjenice gore, pa jel iko procitao zakon i od vlasti i od udruzenja itd itd...
Dabogda da jes.
Sve ti je to danas za nabit na jednu dobru kurcinu.
Da prostite.
eeeeeee

#2014 Re: Problem pasa lutalica

Post by eeeeeee »

jedno je definitivno cukoljubcoma je odzvonilo suzava se krug polako, novi grad otvara veterinarsku stanicu bez potplacenih veterinara eutanazija mirise u zraku, kanton uvodi blazi sinteraj eutanazija mirise u zraku, izmjena zakona u parlamentu zapela eutanazija mirise u zraku...

:izet: :izet: :izet:
Jokericious

#2015 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

:balkanac:

Ima li novih vijesti? Cujem skole se ukljucile. :thumbup:
pakica_

#2016 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

eeeeeee wrote:jedno je definitivno cukoljubcoma je odzvonilo suzava se krug polako, novi grad otvara veterinarsku stanicu bez potplacenih veterinara eutanazija mirise u zraku, kanton uvodi blazi sinteraj eutanazija mirise u zraku, izmjena zakona u parlamentu zapela eutanazija mirise u zraku...

:izet: :izet: :izet:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e ova izjava se treba isprintat' i uokvirit, odavno nesto simpaticnije nisam procitala.. eee sinko, razumijes se u ovu problematiku k'o mara u kriv...
:lol: :lol: :lol: cuj bez potplacenih veterinara.... ooooooooooooj alaše milosni, pomozi mu da spozna :lol: :lol:
uglavnomja

#2017 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

akcid wrote:

a u pm ...

one 3 zene prosle sedmice nisu stradale, 700 ljudi nije ujedeno ove godine, koliko djece je zaganjano i isprepadano i istraumirano ...

tunelski vid :roll:
akcid

#2018 Re: Problem pasa lutalica

Post by akcid »

Jokericious wrote:Ima li novih vijesti? Cujem skole se ukljucile. :thumbup:
Stajao sam prije nekoliko godina iza ograde dvorišta škole Risala, ujutro, i gledao mladu nastavnicu kako kišobranom maše kroz vazduh uzvikujući - iš, mrš... psu koji je deset puta manji od nje, i koji za njom ide jer mu očito nešto na njoj miriše na njegovu hranu. Ni na 5 m joj se nije približio, ali svejedno, mlada nastavnica napravila je uzbunu u školi i rekla da ju je napao pas u dvorištu.

U strahu su velike oči, ljudski je plašiti se, i normalno. I svakoj osobi koja se plaši psa treba pomoći i shvatiti je. Međutim, neshvatljivo je laganje te mlade žene, način na koji se pokušala razračunati s pujdom koji je samo mirisao, ne znajući kakvo zlo iz te nastavnice izvire...

I ovo - škole se uključile... Je li to nastavnici nemaju pametnija posla od progona pasa po ulicama... :? :-) :(
L u c i f e r

#2019 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Tako je.
Jedan navodni slucaj je uvijek generalno pravilo.
Vjerovatno se ljudu grizu sami od iracionalnog straha.

A i ti vala nastavnici i roditelji.
Sta njih ima da zanima bezbjednost djecurlije.
uglavnomja

#2020 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

prioritet skole je da djeca budu SIGURNA u skolskom okruzenju. tek onda dolazi ucenje, odgoja i ostalo
pakica_

#2021 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

ja samo molim Boga da ce materesine iz moje mahale pojedine maloljetne kretene nauciti ponasanju.. zaista ne bih voljela da ono sto rade mom psu pokusaju na nekom psu kojeg od tog "malog andjela" ne dijeli ograda kao u slucaju sa mojom bestijom.. to nisu maksumi kojima se ne moze objasniti.. to su male zvijeri.. ne biste vjerovali u kakve situacije dolazim ispred rodjenih vrata..
nedavno sam imala okrsaj sa jednim pametnim tatom cije je dijete ljuljnulo kamencinu na kujicu koja mene i moje pse prati u setnju.. ta kuja se boji svega zivog i mali idiot je ni iz cega bacio kamen na nju na sta se pametni tata nasmijao i dodao nesto u fazonu "to, sine".. reko hocete li isto reagovati kad to uradi nekom keru koji mu nece ostati duzan kao ova sad kujica.. divno vaspitavate tog vaseg malog monstruma, svaka vam cast, serem vam se u odgoj.. ostade za mnom k'o popisan..
ne kazem da djeca ne stradaju, ne kazem da ne treba pobit divlje kerove, ne kazem da su svi kerovi divni i krasni, ali pobogu, makar se ovakve situacije daju sprijeciti ako je roditelj iole normalan.. moj ako i zamrzi djecu, necu mu se cuditi, sve zbog sake mahalskih kretena i njihovog nedostatka odgoja "malih andjela"..
Zavatoni

#2022 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zavatoni »

Uskoro će broj pasa na ulicama Sarajeva biti veći od broja djece u osnovnim školama u Sarajevu!
uglavnomja

#2023 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pakica_ wrote:ja samo molim Boga da ce materesine iz moje mahale pojedine maloljetne kretene nauciti ponasanju.. zaista ne bih voljela da ono sto rade mom psu pokusaju na nekom psu kojeg od tog "malog andjela" ne dijeli ograda kao u slucaju sa mojom bestijom.. to nisu maksumi kojima se ne moze objasniti.. to su male zvijeri.. ne biste vjerovali u kakve situacije dolazim ispred rodjenih vrata..
nedavno sam imala okrsaj sa jednim pametnim tatom cije je dijete ljuljnulo kamencinu na kujicu koja mene i moje pse prati u setnju.. ta kuja se boji svega zivog i mali idiot je ni iz cega bacio kamen na nju na sta se pametni tata nasmijao i dodao nesto u fazonu "to, sine".. reko hocete li isto reagovati kad to uradi nekom keru koji mu nece ostati duzan kao ova sad kujica.. divno vaspitavate tog vaseg malog monstruma, svaka vam cast, serem vam se u odgoj.. ostade za mnom k'o popisan..
ne kazem da djeca ne stradaju, ne kazem da ne treba pobit divlje kerove, ne kazem da su svi kerovi divni i krasni, ali pobogu, makar se ovakve situacije daju sprijeciti ako je roditelj iole normalan.. moj ako i zamrzi djecu, necu mu se cuditi, sve zbog sake mahalskih kretena i njihovog nedostatka odgoja "malih andjela"..

Pa onda se nemoj cuditi ni ako djeca mrze pse. S tom razlikom da postoji interaktivna komunikacija medju ljudima, dosta da jedno dijete dodje sa pricom da mu je rodjaka ujeo pas - citav razred ce dobiti negativan stav, strah ...

A da ima kretena, ima. Ja znsm jednog sto je macice u stubistu bacao sa treceg sprata, a roditelji masu usima. Valjda u njihovim krajevima zivotinje drugacije tretiraju :run:
pakica_

#2024 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

uglavnomja wrote:
pakica_ wrote:ja samo molim Boga da ce materesine iz moje mahale pojedine maloljetne kretene nauciti ponasanju.. zaista ne bih voljela da ono sto rade mom psu pokusaju na nekom psu kojeg od tog "malog andjela" ne dijeli ograda kao u slucaju sa mojom bestijom.. to nisu maksumi kojima se ne moze objasniti.. to su male zvijeri.. ne biste vjerovali u kakve situacije dolazim ispred rodjenih vrata..

Pa onda se nemoj cuditi ni ako djeca mrze pse. S tom razlikom da postoji interaktivna komunikacija medju ljudima, dosta da jedno dijete dodje sa pricom da mu je rodjaka ujeo pas - citav razred ce dobiti negativan stav, strah ...

A da ima kretena, ima. Ja znsm jednog sto je macice u stubistu bacao sa treceg sprata, a roditelji masu usima. Valjda u njihovim krajevima zivotinje drugacije tretiraju :run:
ovdje nije stvar u mrznji pasa od strane djece, ovdje je stvar: ne moze mi nista, haj'mo ga zajebavat.. ili u slucaju ovog malog idiota s tatom: s tatom sam, branit ce me ako me zaganja pujdo kad fisnem kamencinu 'nako iz zajebancije na nju.. samo se nadam, ma koliko mali bio idiot (jbg, nije on kriv, kad ga je idiot napravio) da nece nikad u zivotu fisnut' kamen na nekog eksli zajebanog cuku koji ce pojest i kamen i ruku od tog malca
L u c i f e r

#2025 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ma nek svako dobije po vagini ko god isce belaja.
Narocito one dzukele koje su izujedale ovoliki narod.

Imal kakih habera kad pocinje akcija?
Locked