"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#2001 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /140811011

"
Danas nije pobijedio samo Recep Tayyip Erdogan. Volja naroda je ponovo pobijedila. Demokratija je ponovo pobijedila. Danas su pobijedili oni koji me cijene i oni koji ne cijene. Danas je pobijedila nova Turska, liderska, napredna Turska. Ali ne samo Turska, danas su pobijedili Kabul, Bejrut, Sarajevo i Skoplje. Danas su pobijedili Damask, Ramallah, Gaza i Jerusalem", poručio je Erdogan.
.....a još mi je pred očima Alijin mali i ono degutantno javno rektalno uvlačenje u Visokom. Da se postidiš gdje živiš.

Stvar se lagano počinje kristalizirati i izgleda da je treći stvarno realna potreba.
Alfons Kauders

#2002 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /140811011

"
Danas nije pobijedio samo Recep Tayyip Erdogan. Volja naroda je ponovo pobijedila. Demokratija je ponovo pobijedila. Danas su pobijedili oni koji me cijene i oni koji ne cijene. Danas je pobijedila nova Turska, liderska, napredna Turska. Ali ne samo Turska, danas su pobijedili Kabul, Bejrut, Sarajevo i Skoplje. Danas su pobijedili Damask, Ramallah, Gaza i Jerusalem", poručio je Erdogan.
.....a još mi je pred očima Alijin mali i ono degutantno javno rektalno uvlačenje u Visokom. Da se postidiš gdje živiš.

Stvar se lagano počinje kristalizirati i izgleda da je treći stvarno realna potreba.
Sva sreca pa se hrvatski politicari tako nikad nikom ne uvlace, zar ne? Ni u Zagrebu, ni u Banjaluci, ni u Berlinu. :)
Hafis

#2003 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /140811011

"

Sva sreca pa se hrvatski politicari tako nikad nikom ne uvlace, zar ne? Ni u Zagrebu, ni u Banjaluci, ni u Berlinu. :)
Ne rise očiju ti. To je napamet naučen stih.

Gdje si u zadnjih deset godina vidio onakvo javno uvlačenje u pakaš.
Pa ono ne radi ni predsjednik Marijanskih otoka u SAD-u.
Alfons Kauders

#2004 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Ne rise očiju ti. To je napamet naučen stih.

Gdje si u zadnjih deset godina vidio onakvo javno uvlačenje u pakaš.
Pa ono ne radi ni predsjednik Marijanskih otoka u SAD-u.
Nemoj se hecime nervirat, ne valja za tlak. Btw popravio se malo kod mene - svuko sam opet na 90 i to samo sto sam izbacio sol zadnjih nekoliko dana.

A sto se tice javnog uvlacenja, smatram da je u rangu sa obiljezavanjem 20te godisnjice sumskog rajha. Zapravo ovo drugo je moralno jos veca sramota. Neonko se uvlaci ofirnije, ali gubi manje obraza.
Nomo

#2005 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

meni licno je bilo neugdno slusati matrixa kako ulazi turcinu u debelo crijevo . degutantno . cuo sam pet rijeci i prekinuo video klip . bilo mi skkroz neugdno a i djece bilo puno u kuci .
Hafis

#2006 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

"
Alfons Kauders"
Nemoj se hecime nervirat, ne valja za tlak. Btw popravio se malo kod mene - svuko sam opet na 90 i to samo sto sam izbacio sol zadnjih nekoliko dana.
Mora to još bolje. Ne može se biti ''zadovoljan'' s dijastolnim tlakom od 90 mmHg kao nekim normalnim stanjem. S kolikim ćeš biti zadovoljan u 60 godini? To mora leći ispod 85, i to u svakom mjerenju u bilo koje doba dana.
Oprobaj malo Iruzida. Ne treba ti recept za njega (mada ga inače snosi ZZO), i kutija ti od 10 mg ne košta više od 6-7 maraka.
Ja bih za početak probao 5 mg (pola tabletice) i to strogo ujutro (ne popodne jer ima diuretik u sebi, pa čovjek pa svu noć provede hodajući do WC-a i natrag) Pokušaj 7 dana svako jutro pola te tabletice i vidjet ćeš tlaka k'o gardiste iz IV. gardijske HV.
A sto se tice javnog uvlacenja, smatram da je u rangu sa obiljezavanjem 20te godisnjice sumskog rajha. Zapravo ovo drugo je moralno jos veca sramota. Neonko se uvlaci ofirnije, ali gubi manje obraza.
Džaba. Ovaj prizor u Visokom je tako jadan kada uzmeš u obzir sve činjenice... i gdje smo, i što smo, i koji lik čestita, i kojem liku čestita, i onda oni likovi okolo, one lafo trenutkom ushićene face...tuga.
Treba treći da će biti k'o fildžan.
Mister Yes

#2007 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:.....a još mi je pred očima Alijin mali i ono degutantno javno rektalno uvlačenje u Visokom. Da se postidiš gdje živiš.

Ako se Bošnjaci zaista okreću Turskoj a ne EU onda je treći dalje nego ikada. Pročitaj ponovo izvještaj ICG-a. Čitava je poenta na tome da se sa ovim ustavom krše prava nekonstitutivnih i da zbog toga nema ništa od EU dok se ne promjeni ustav. Čitava priča o promjeni ustava je samo zbog ulaska u EU. Ako to nije cilj onda je besmisleno pričati o promjeni ustava jer naravno da Bošnjacima ne odgovara bilo kakva promjena. Jedina "mrkva" koju bi mogli ponuditi Bošnjacima je EU ali ako se Bošnjacima ta mrkva ne sviđa onda ništa od kompromisa.
Alfons Kauders

#2008 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:"
Alfons Kauders"
Mora to još bolje. Ne može se biti ''zadovoljan'' s dijastolnim tlakom od 90 mmHg kao nekim normalnim stanjem. S kolikim ćeš biti zadovoljan u 60 godini? To mora leći ispod 85, i to u svakom mjerenju u bilo koje doba dana.
Oprobaj malo Iruzida. Ne treba ti recept za njega (mada ga inače snosi ZZO), i kutija ti od 10 mg ne košta više od 6-7 maraka.
Ja bih za početak probao 5 mg (pola tabletice) i to strogo ujutro (ne popodne jer ima diuretik u sebi, pa čovjek pa svu noć provede hodajući do WC-a i natrag) Pokušaj 7 dana svako jutro pola te tabletice i vidjet ćeš tlaka k'o gardiste iz IV. gardijske HV.
Džaba. Ovaj prizor u Visokom je tako jadan kada uzmeš u obzir sve činjenice... i gdje smo, i što smo, i koji lik čestita, i kojem liku čestita, i onda oni likovi okolo, one lafo trenutkom ushićene face...tuga.
Treba treći da će biti k'o fildžan.
moram pokusat, ali iskreno davno sam se pomirio da cu umrijet od toga kao i ostatak porodice :D najcesce je i bilo izmedju 80 i 85... eto u zadnje vrijeme nekokiko puta izmjerio 90-100 :roll:

nego da mi spojimo obje teme u jednu

otkud da vam je stranacki shef poslao oca na operaciju u mrzsku tuzlu? sjecam se da si ti nesto govorio kako tuzlanski kadrovi traze previse para da drze predavanja na sveucilistu i klinickom centru... da... i beslic je navodno radjen u tuzli...

pa eto, mogao bi ti onda i sa strucne strane pomoci - da se saradnja nastavi i kada bude treci... :)
spreca

#2009 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
moram pokusat, ali iskreno davno sam se pomirio da cu umrijet od toga kao i ostatak porodice :D najcesce je i bilo izmedju 80 i 85... eto u zadnje vrijeme nekokiko puta izmjerio 90-100 :roll:

nego da mi spojimo obje teme u jednu

otkud da vam je stranacki shef poslao oca na operaciju u mrzsku tuzlu?
sjecam se da si ti nesto govorio kako tuzlanski kadrovi traze previse para da drze predavanja na sveucilistu i klinickom centru... da... i beslic je navodno radjen u tuzli...

pa eto, mogao bi ti onda i sa strucne strane pomoci - da se saradnja nastavi i kada bude treci... :)
Ovo nesto smrdi :mrgreen: .......da nije dragan jugovic bacio oko i na tk......treba te karte pogledati.....da nebude probudili se a tk u trecem :lol: :lol: :lol: .........jos tebe @Alfons.....pa nece ga valjda lijeciti u teheranu :-) :lol: :lol: :lol:
Hafis

#2010 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
otkud da vam je stranacki shef poslao oca na operaciju u mrzsku tuzlu? sjecam se da si ti nesto govorio kako tuzlanski kadrovi traze previse para da drze predavanja na sveucilistu i klinickom centru... da... i beslic je navodno radjen u tuzli...

Razlog je više nego jednostavan, međutim zadire u privatnost nekih osoba, tako da bih poštedio cijenjeno forumsko čitateljstvo nekih pikanterija, koje ionako ne bi možda ni uhvatili jer zahtijeva detaljnjije objašnjavanje.
Uglavnom došlo je do nekih domaćih internih nesporazuma vezanih za određene stvari glede jedne određene kirurške discipline, koje su opet urodile određenim poteškoćamau cjelokupnom procesu zdravstvene skrbi a samim tim i na samu izvedbu, što je opet rezultiralo odlaskom tate Čovića u Tuzlu. (Bešlić je rađen u Zagrebu).
Uglavnom, prolazne poteškoće uzrokovane ljudskim faktorom.
Alfons Kauders

#2011 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Razlog je više nego jednostavan, međutim zadire u privatnost nekih osoba, tako da bih poštedio cijenjeno forumsko čitateljstvo nekih pikanterija, koje ionako ne bi možda ni uhvatili jer zahtijeva detaljnjije objašnjavanje.
Uglavnom došlo je do nekih domaćih internih nesporazuma vezanih za određene stvari glede jedne određene kirurške discipline, koje su opet urodile određenim poteškoćamau cjelokupnom procesu zdravstvene skrbi a samim tim i na samu izvedbu, što je opet rezultiralo odlaskom tate Čovića u Tuzlu. (Bešlić je rađen u Zagrebu).
Uglavnom, prolazne poteškoće uzrokovane ljudskim faktorom.
dobro... necu onda ni ja o tim pikanterijama, mada bi se moglo par stvari pomenuti... bolje da se ne mijesam...

uglavnom ima materijala ali nije mi struka, to vi heroji u bijelom dogovorite izmedju sebe :)
Hafis

#2012 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:.....a još mi je pred očima Alijin mali i ono degutantno javno rektalno uvlačenje u Visokom. Da se postidiš gdje živiš.

Ako se Bošnjaci zaista okreću Turskoj a ne EU onda je treći dalje nego ikada. Pročitaj ponovo izvještaj ICG-a. Čitava je poenta na tome da se sa ovim ustavom krše prava nekonstitutivnih i da zbog toga nema ništa od EU dok se ne promjeni ustav. Čitava priča o promjeni ustava je samo zbog ulaska u EU. Ako to nije cilj onda je besmisleno pričati o promjeni ustava jer naravno da Bošnjacima ne odgovara bilo kakva promjena. Jedina "mrkva" koju bi mogli ponuditi Bošnjacima je EU ali ako se Bošnjacima ta mrkva ne sviđa onda ništa od kompromisa.
Ja bih to drugačije protumačio. Upravo okretanje Bošnjaka prema Turskoj bio povod EU da im ''oslabi'' poziciju unutar BiH, to jest upravo da podupre druge dvije strane koje baš nisu ''oduševljene'' zbližnjavanjem s tom ''prijateljskom'' zemljom, tako da čak ni ''mrkva'' neće biti potrebna.
Alfons Kauders

#2013 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:

Ja bih to drugačije protumačio. Upravo okretanje Bošnjaka prema Turskoj bio povod EU da im ''oslabi'' poziciju unutar BiH, to jest upravo da podupre druge dvije strane koje baš nisu ''oduševljene'' zbližnjavanjem s tom ''prijateljskom'' zemljom, tako da čak ni ''mrkva'' neće biti potrebna.
To je bas, al ono bas, hvatanje za slamke.

Kao prvo ne vidim na koji nacin se Bosnjaci okrecu prema Turskoj? Osim ovog jeftinog uvlacenja, ima li tu sta konkretno? Jer koliko ja vidim, ni Srbina ne zaostaje po surovanju sa Turskom, a ni Hrvatska nije daleko.

Uostalom Srbi su se davno okrenuli Rusima, pa ne vidim da ih je EU na neki nacin "oslabila" radi toga.
BHCluster

#2014 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Imal' tog trecheg?
Mister Yes

#2015 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Ja bih to drugačije protumačio. Upravo okretanje Bošnjaka prema Turskoj bio povod EU da im ''oslabi'' poziciju unutar BiH, to jest upravo da podupre druge dvije strane koje baš nisu ''oduševljene'' zbližnjavanjem s tom ''prijateljskom'' zemljom, tako da čak ni ''mrkva'' neće biti potrebna.
Ja isto vjerujem da stranci ovdje mogu uraditi šta god hoće. Ali činjenica jeste da će radikalizirati Bošnjake ako stvore treći na silu (mada kažem mogu i to). Ne mogu nikako da skontam zašto bi im to bilo u interesu? Imaš li ti neko objašnjenje? Zašto bi stranci namjerno radikalizirali Bošnjake?

Kada tako razmišljam jedini način da se ne radikaliziraju je da sami pristanu na treći. Ali opet, to ima smisla samo ako je Bošnjacima interes EU. Ako nije onda dobrovoljno neće pristati. A ako je na silu biće otpora i biće više brada i kratkih tola sasvim sigurno.
Hafis

#2016 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:Ja bih to drugačije protumačio. Upravo okretanje Bošnjaka prema Turskoj bio povod EU da im ''oslabi'' poziciju unutar BiH, to jest upravo da podupre druge dvije strane koje baš nisu ''oduševljene'' zbližnjavanjem s tom ''prijateljskom'' zemljom, tako da čak ni ''mrkva'' neće biti potrebna.
Ja isto vjerujem da stranci ovdje mogu uraditi šta god hoće. Ali činjenica jeste da će radikalizirati Bošnjake ako stvore treći na silu (mada kažem mogu i to). Ne mogu nikako da skontam zašto bi im to bilo u interesu? Imaš li ti neko objašnjenje? Zašto bi stranci namjerno radikalizirali Bošnjake?

Kada tako razmišljam jedini način da se ne radikaliziraju je da sami pristanu na treći. Ali opet, to ima smisla samo ako je Bošnjacima interes EU. Ako nije onda dobrovoljno neće pristati. A ako je na silu biće otpora i biće više brada i kratkih tola sasvim sigurno.
Mister Yes

#2017 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:Kao prvo ne vidim na koji nacin se Bosnjaci okrecu prema Turskoj?
A prema čemu se okreću ako ne prema Turskoj? Zašto Bošnjaci neće u EU?

Jer pogledaj ovu temu ne treba dalje da gledaš. Gotovo svi bošnjaci na temi su protiv promjene ustava a jasno je da se samo sa promjenom ustava može u EU (to je ICG nedvosmisleno rekao). I jasno je da se promjena ustava može postići samo kompromisima. Ipak većina Bošnjaka će reći ne bilo kakvim kompromisima a samim tim i ne evropskoj uniji. Dakle ako ne prema EU prema čemu se onda Bošnjaci okreću? Treba li napominjati da je SDA dobila lokalne izbore nakon što je Erdogan dao podršku istoj? I ove će dobiti iz istih razloga.
Alfons Kauders

#2018 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote:Kao prvo ne vidim na koji nacin se Bosnjaci okrecu prema Turskoj?
A prema čemu se okreću ako ne prema Turskoj? Zašto Bošnjaci neće u EU?

Jer pogledaj ovu temu ne treba dalje da gledaš. Gotovo svi bošnjaci na temi su protiv promjene ustava a jasno je da se samo sa promjenom ustava može u EU (to je ICG nedvosmisleno rekao). I jasno je da se promjena ustava može postići samo kompromisima. Ipak većina Bošnjaka će reći ne bilo kakvim kompromisima a samim tim i ne evropskoj uniji. Dakle ako ne prema EU prema čemu se onda Bošnjaci okreću? Treba li napominjati da je SDA dobila lokalne izbore nakon što je Erdogan dao podršku istoj? I ove će dobiti iz istih razloga.
Gledaj. To sto su u Bosni popularne turske serije ne znaci da se cijeli narod okrenuo Turskoj. Osim spina i idiotske propagande o neo-osmanskom preuzimanju Balkana, sta je ucinjeno konkretno.

Izetbegovic dobar s Erdoganom? I to dokazuje sta? SDA dobila lokalne izbore radi Erdogana?! To mozes dokazati cime?!

Ove gluposti za okretanje Turskoj su teorija zavjere i nista vise. To sto ima idiota koji u iste vjeruju zaista nije moj problem. Ja trazim cinjenice, dokaze, podatke. Ne postoji nista sto bi na bilo koji nacin potkrijepilo takve tvrdnje, osim pisanja rezimskih medija u RS, Srbiji i Hercegovini.

Onog dana kad mi oni budu mjerodavan izvor informacija, objesit cu se.
Mister Yes

#2019 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: Gledaj. To sto su u Bosni popularne turske serije ne znaci da se cijeli narod okrenuo Turskoj. Osim spina i idiotske propagande o neo-osmanskom preuzimanju Balkana, sta je ucinjeno konkretno.

Izetbegovic dobar s Erdoganom? I to dokazuje sta? SDA dobila lokalne izbore radi Erdogana?! To mozes dokazati cime?!

Ove gluposti za okretanje Turskoj su teorija zavjere i nista vise. To sto ima idiota koji u iste vjeruju zaista nije moj problem. Ja trazim cinjenice, dokaze, podatke. Ne postoji nista sto bi na bilo koji nacin potkrijepilo takve tvrdnje, osim pisanja rezimskih medija u RS, Srbiji i Hercegovini.

Ok. Ali ja te pitam čemu su onda Bošnjaci okrenuti? Da li je cilj Bošnjaka da BiH uđe u EU?
Hafis

#2020 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Mister Yes

Ovdje se naivno slaže mit o strahu zapada od bošnjačke radikalizacije u BiH, i da će im u tom strahu gledati kroz prste i nakon 20 godina od prestanka rata na ovim prostorima. Otuda i neki bezrazložni osjećaj ''sigurnosti'' ...jer eto..mi smo opasni.
Evidentno je da bošnjačko političko vodstvo ne može preskočiti niti jednu prepreku koja vodi u EU - ovo će sada izazvati reakcije ''ujo, hercegćetnik, boban, heliodrom, separatisti, genocid, multietničnost..i ostale špice od kojih se ne živi.
RS se neće ugasiti preko noći, a treba naći dogovor s Hrvatima, na koji trenutno NITI JEDAN bošnjački političar nije spreman. Ne zato što neće, već zato što ne smije...barem ne još. A vrijeme će vrlo brzo pokazati gdje i u kome leži problem.
Moći će se to još par godina vrludati i razvlačiti onda će stvar leći. Neće se moći beskonačno sprovoditi politika ''mi nećemo'' a s druge strane ne nuditi jasno što hoće u stvari.
Ostaje još malo nabijanja cijene u vlastitim očima ovom jeftinom sagom s turcima, koja me upravo podsjeća na one njihove komercijalne i imbecilne serije kojima zaglupljuju ljude.
Alfons Kauders

#2021 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: Gledaj. To sto su u Bosni popularne turske serije ne znaci da se cijeli narod okrenuo Turskoj. Osim spina i idiotske propagande o neo-osmanskom preuzimanju Balkana, sta je ucinjeno konkretno.

Ok. Ali ja te pitam čemu su onda Bošnjaci okrenuti? Da li je cilj Bošnjaka da BiH uđe u EU?
Okrenuti pizdi materinoj, eto okrenuti Sjevernoj Koreji i Indoneziju, a ne EU.

To sto ti smatras da su okrenuti Turskoj me ni najmanje ne zanima, jer tu tvrdnju tesko da mozes potkrijepiti bilo kakvim dokazima. Zapravno prilicno sam siguran da ne mozes.
Alfons Kauders

#2022 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Mister Yes

Ovdje se naivno slaže mit o strahu zapada od bošnjačke radikalizacije u BiH, i da će im u tom strahu gledati kroz prste i nakon 20 godina od prestanka rata na ovim prostorima. Otuda i neki bezrazložni osjećaj ''sigurnosti'' ...jer eto..mi smo opasni.
Evidentno je da bošnjačko političko vodstvo ne može preskočiti niti jednu prepreku koja vodi u EU - ovo će sada izazvati reakcije ''ujo, hercegćetnik, boban, heliodrom, separatisti, genocid, multietničnost..i ostale špice od kojih se ne živi.
RS se neće ugasiti preko noći, a treba naći dogovor s Hrvatima, na koji trenutno NITI JEDAN bošnjački političar nije spreman. Ne zato što neće, već zato što ne smije...barem ne još. A vrijeme će vrlo brzo pokazati gdje i u kome leži problem.
Moći će se to još par godina vrludati i razvlačiti onda će stvar leći. Neće se moći beskonačno sprovoditi politika ''mi nećemo'' a s druge strane ne nuditi jasno što hoće u stvari.
Ostaje još malo nabijanja cijene u vlastitim očima ovom jeftinom sagom s turcima, koja me upravo podsjeća na one njihove komercijalne i imbecilne serije kojima zaglupljuju ljude.
Koje prepreke? Mislis moraju potpisati raspad drzave da bi usli u EU? To valjda zasnivas na istim cinjenicama kao Mister Yes.

Wishful thinking moj doktore. Eto Angele, Putina i Erdogana da zavode red. :lol: Vi trazite neku visoku politiku i logiku u djelovanju nasih pastira/chobana, a istu necete naci. Ni danas, ni prije 20 godina, ni za 20 godina. :-)
BHCluster

#2023 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hebo Tursku, imali tog treceg ili je kao i proslih izbora vrhovnik obecao pa prevario svoje glasace sada vidim opet to radi bice HDZ-ovi glasaci imaju kolektivnu amneziju.
Mister Yes

#2024 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: RS se neće ugasiti preko noći, a treba naći dogovor s Hrvatima, na koji trenutno NITI JEDAN bošnjački političar nije spreman. Ne zato što neće, već zato što ne smije...barem ne još. A vrijeme će vrlo brzo pokazati gdje i u kome leži problem.
Šta ako Hrvati budu ti koji odbiju kompromis? Evo recimo da dođe neki medijator iz EU (kao što su nekada bili medijatori Vens i Owen) i da kaže ovako:
Da bi riješili problem ugrožavanja ljudskih prava onima koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od 3 konstitutivna naroda potrebno je da promjenimo ustav BiH i to na način da se iz njega izbaci konstitutivnost. Osim toga 4 nivoa vlasti, koliko imamo u Federaciji, su bespotrebna i potrebno je da u cijeloj BiH postoje sam 3 nivoa vlasti. Zato je potrebno Federaciju podijeliti na dva entiteta. Shvatamo da postoje područja za koja su zainteresovani i Bošnjaci i Hrvati. Ta područja se danas nalaze u mješovitim kantonima (SBK i HNK) i upravo zbog toga što se ni prije 20 godina niste mogli dogovoriti kome da pripadnu napravljena su 2 mješovita kantona. Ipak, ta 2 kantona danas obuhvataju i područja koja nisu sporna. Ta nesporna područja treba dodati na novostvorene entitete a od onoga što ostane sporno napraviti distrikte po uzoru na Brčko distrikt. Jasno je da Bošnjaci nikako ne mogu pristati da ovim ustavnim promjenama ostanu bez dvije stvari koje im danas Federacija obezbjeđuje. Misli se na kompaktnost teritorija i na izlaz na more. Zato je i to uzeto u obzir i nudi vam se sljedeća karta kao kompromisno rješenje:

Image

Da li bi ti kao Hrvat pristao na ovakav kompromis?
Mister Yes

#2025 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: Okrenuti pizdi materinoj, eto okrenuti Sjevernoj Koreji i Indoneziju, a ne EU.
Znači hoćemo u EU? Ako hoćemo moramo mijenjati ustav jeli tako? A ako ćemo mijenjati ustav to je moguće samo uz kompromise je li tako? Dakle jesi li ti za to da napravimo kompromise kako bi ušli u EU? Evo ovaj post iznad. Isto pitanje koje sam postavio hafisu. Pristaješ li na takav kompromis?
Post Reply