21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bosan
#2001 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Odigrali smo sramotno nema govora . Dali je zbog taktike , igraca , klime ili ... jebaji ga . Nasi igraci trebaju da odgledaju ovaj susret i da vide kako su odigrali i da se sami izjasne . Ipak su oni ti koji su nam donijeli puno radosti , ponosa , neopisive srece .Ipak je ovo ogroman uspjeh . Jedna tako mala zemlja , podijeljena ,jebana od svega i svakoga ,izbori plasman na najvece takmicenje .Sinoc sam bio totalno razocaran danas sam ponovo ponosan na nase zmajeve i volim ih jos vise . Nije nikome drago sto se ovo desilo. Imam osjecaj da je nas najveci problem - samopouzdanje.Potrebno nam je jos puno rada i discipline .
Pa samo se zbog nasih sportista i njihovih uspjeha jos uvijek osjecam kao covjek .
Pa samo se zbog nasih sportista i njihovih uspjeha jos uvijek osjecam kao covjek .
- Havatar
#2002 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ima muda kako nema , kako je imao muda da tjera inat svima koji prate reprezentaciju izbacivanjem Bicakcica, Kolasinca , Hajrovica i ubacivanjem Susica . Nego je tu nesto drugo u pitanju a svi znamo sta. Njegova pokvarenost i gledanje samo svoje guzice.jefferson wrote:O kakvom se covjeku radi najbolje govori cinjanica da nakon sto sav svijet zna da su nas sudije pokrale on kaze: ne bi da komentarisem sudije!!!!
Tj. ne bi da se zamjerim FIFA-i jerbo sutra mogu da mimoju karijeru zagorcaju.
Moj pape, nemas ti muda a ni obraza! Hajde razidji se sa repkom i nek neko sa mudima prezme repku!
- Mali_Vuk
#2003 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Istina je i to da smo imali u početku par fantastičnih akcija iz kojih smo stizali pred njihov gol. Onako lijepe akcije ne radi ni Argentina. Ne znam kako bi se sve odvijalo da nije poništen Edinov gol. I narvno, onda smo ispuhali 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2004 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ne može.VjecitiStudent wrote:Od totalne euforije do totalnog beznađa za svega 12 sati.
Može li ikako, ikada nekako po sredini?
Šutilo se da se atmosfera ne bi remetila, te da bi se ostvario bolji plasman na SP, međutim, ovakvim razvojem događaja će sve isplivati na površinu, tek slijedi rešetanje po javašluku.
-
Mirza007
#2005 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mislim da je vrijeme za novi pocetak u idecem ciklusu kvalifikacija.leo karan wrote:Gray wrote:Mislim da je tačno ono što većina ovdje kaže, da su se neke stvari gurale pod tepih i nisu isplivale jer smo se plasirali u imali rezultate.
A to je činjenica da je naš fudbal taktički prevaziđen i zastario i da nismo nikada dobili ni jednu ozbiljnu reprezentaciju. Grupa u kvalifikacijama nam je bila jako lagana i na ovom svjetskom se vidi da grčka nije neka ekipa i to je jedna od rijetkih ekipa koja nam je možda odgovarala jer ni oni ne igraju previše brzo ni napadački.
Međutim, činjenica je da smo mi skoro cijele kvalifikacije igrali neku polu 442 koja je prevaziđena i koju niko više ne igra.
Činjenica je da imamo možda najsporiji protok lopte na prvenstvu, malo se igra na prvu, uvijek je previše poreza, umjesto da daju loptu naprijed igrači je primaju i vrte se oko svoje ose prije nego je daju dalje, itd. To dovodi do toga da uvijek moramo napadati protiv formirane odbrane i tražiti neki pas kroz sredinu, što protiv ozbiljnih ekipa teško ide.
Činjenica je i da su nam igrači prilično spori i fizički nespremni pa ne možemo igrati ni na neke kontre jer ih nema ko istrčati.
Činjenica je da smo dobri tehničari i odlični na lopti, ali da smo jako loši, užasni bez lopte, nema protrčavanja u prazan prostor, nema kretnje da se stvori neki prostor, da se otvori igrač za pas, nego se sve svodi da lopta dođe na sredinu ispred protivničkog šesnaesterca i onda da se da neki pas kroz sredinu ili preko odbrane za džeku ili ibiševića, kako je i dat go protiv argentine. Protiv argentine u zadnjih pet minuta bila situacija da nam treba još jedan go a na sredinu terena oko centra naš jedan igrač ima loptu a pored njega stoje na dva metra još dvojica i čekaju je, ni metar da se pomjere.
Isto tako je činjenica da mi ne igramo nikakav presing, što je jako bitan dio modernog fudbala. Jednostavno dopuštamo protivnicima da rade šta hoće, nema presinga, nema napada na loptu, nema ulaženja u igrače, nego se sve čeka i brani sa daljine.
Ovo su sve stvari koje su postojale i prije, ali su bile sakrivene rezultatima i plasmanom na svjetsko.
Pored svega toga, sinoć igrači stvarno nisu ginuli na terenu. Šetali su se pored igrača nigerije, niko da uđe u duel, da grize, sve 50-50 lopte su išle u korist nigerije. Mislim da se to najbolje vidjelo u prvom poluvremenu kada se lopta odbija ili dolazi na rub našeg šesnaesterca igraču nigerije na šut, i umjesto nas igrač da šprinta na tu loptu, da uleti klizeći i baca se pred nju da blokira šut, on se lagano trčkara prema njoj i naravno nigerijac šutira. I cijela utakmica je bila u tom tonu, da se ne gine za svaku loptu.
E kada na činjenice da igramo možda najsporiji fudbal na prvenstvu, da nema trčanja, da nema presinga, da nema kretanja bez lopte, što je sve potrebno u modernom fudbalu, dodate i to da niko nije ginuo za loptu, da je trener bio katastrofalan, da su naši najbolji igrači griješili, onda je jasno da nismo mogli pobijediti nigeriji koja je realno bila očajna i koju će nakantati bilo koja ozbiljna reprezentacija, kao što bi i nas nakantala francuska, holandija, njemačka, čile, brazil itd.
Realno smo mogli do 1/8 finala i ne dalje ali smo najviše sami sebe zajebali, jer bez poništenog gola bi bilo 0-0 a i ja mislim da nije bilo faula nad spahićem, nego je on vidio da ne može zaustaviti igrača i jedva čekao da padne jer je mislio da će dobiti faul. Ali se zajebao.
Probati sa novim trenerom ukloniti navedene nedostatke. Susicu hvala na a svemu ali dosta je bilo dva ciklusa. I neka povede necaka I Seadove gdje god bude isao. Da vidimo sada sta neko drugi moze sa ovakvim kadrom.
Treba jos podmladiti ekipu, zahvaliti se Spahi I Misketu.
Inace smo izgubili jos prije pocetka zbog nerezonskih poteza trenera (odbrana po prvi puta skupa, propuh na lijevoj strani, cetiri dizelasa protiv onako fizicki spremne ekipe). Uz onako sudjenje bolje nije moglo. Trudili su se koliko se moglo po onako gadnom vremenu. Nije bilo lako ni navijati a kamo li igrati.
Protiv Irana izvesti TSS, Hadzica, Vrsajevica, ibricica itd. Uz ovakvog trenera izgubicemo sigurno a vidjece se da na pustamo. Ovo tek da Nigerija vidi kako je to igrati nesportski I neka nauce zasluziti respekt protivnika.
-
bull21
#2006 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ali zar nije i njemu u interesu da se pokaže kao dobar trener i sa jednom relativno nepoznatom reprezentacijom postane fenomen prolaskom grupe? Dobrom igrom protiv jedne izvanredne Francuske? Nije mi jasno, ne sviđa se ni meni nakon onoga sinoć jer je pokazao da prije svega NE MISLI, ali zar ne bi bilo i njegovom interesu da pokaže kako se vodi ekipa a ne da je sroza? Ne bih rekao da je on ovde gledao svoju guzicu. Prije bih rekao da je čovjek išao jednostavno slijepo. Slijepac vodi slijepca. I to se pokazalo sinoć da nam treba neko ko će lupiti šakom od stol i reći kome i kako se šta radi.Havatar wrote:Ima muda kako nema , kako je imao muda da tjera inat svima koji prate reprezentaciju izbacivanjem Bicakcica, Kolasinca , Hajrovica i ubacivanjem Susica . Nego je tu nesto drugo u pitanju a svi znamo sta. Njegova pokvarenost i gledanje samo svoje guzice.jefferson wrote:O kakvom se covjeku radi najbolje govori cinjanica da nakon sto sav svijet zna da su nas sudije pokrale on kaze: ne bi da komentarisem sudije!!!!
Tj. ne bi da se zamjerim FIFA-i jerbo sutra mogu da mimoju karijeru zagorcaju.
Moj pape, nemas ti muda a ni obraza! Hajde razidji se sa repkom i nek neko sa mudima prezme repku!
-
Mustang1
#2007 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
E sad da i ja kazem da trebamo pjevati ovu pjesmu i da je ovo taj pravi trenutak za nju
- drndalo
#2008 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Kakvo bolan ispuhivanje, pa SVJETSKO PRVENSTVO JE, na koje smo se NAJZAD plasirali nakon 20 godina zelje !!! A oni izasli kao na pripremnu utakmicu sa Egiptom...Mali_Vuk wrote:Istina je i to da smo imali u početku par fantastičnih akcija iz kojih smo stizali pred njihov gol. Onako lijepe akcije ne radi ni Argentina. Ne znam kako bi se sve odvijalo da nije poništen Edinov gol. I narvno, onda smo ispuhali
SaPnA wrote:i meksiku su ponistili, ne jedan, nego 2 cista gola, ali oni zabiju i 3., nema izgovora za ovo, pogresna taktika, postava, 0 zalaganje od pojedinih igraca i naravno opet susic sa izmjenama, to nas je kostalo, da je bar nesto od ovog bilo ispravno, siguran sam da bi bar bod izvukli.
- cyprus
#2009 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
O NAMA GENERALNO: Moram priznat da ne poznajem najbolje mentalitete drugih naroda i država, pa ne mogu odgovorno tvrditi da ovo ovako 'nema niđe na svijetu', ali teško mi je pojmit da se iko drugi ovoliko iracionalno ponaša kada je u pitanju fudbalska reprezentacija... Koliko sam dosad o ovome na forumu piso, mogo sam doktorat napravit...
Pa jebote gdje je smisao u tome da igrače prvo zakivaš u zvijezde, a možda sat vremena kasnije - potop: psuješ im majku i mrtve, rastjeruješ iz reprezentacije i prozivaš klocevima... Neki će reći da je to pravo navijanje sa emocijama, za mene je to nashvaljivo bolest... Može onda biti i da nisam pravi navijač, ali zaista to mi je - FUJ! Zašto je nemoguće biti umjeren kad dobro ide i isto tako umjeren kad i ne ide baš tako dobro? Da li je pretjerivanje = navijanje? Ako jeste, ne nalazim se u tom svijetu...
Druga stvar, i danas par puta pročitam meni vrlo mrsku i odvratnu rečenicu: ''ne da se usranom do potoka''... Jebote, ja cijeli život mislim da je Svjetsko prvenstvo potok, al sad vidim da sam u zabludi bio... Potok je izgleda osmina finala Svjetskog prvenstva... Samo imam neki (ovaj put vrlo utemeljen) osjećaj - da i kad bi naša odiseja trajala nekoliko danas duže, tj. kad bi došli do ''potoka osmine finala'' i tamo izgubili od Francuza, da bi nam se potok ponovo izmako i mi opet ostali ''usrani'''... Ja mislim da je smisao navijanja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u tome da nikad ne izgubiš osjećaj da si usran... Jer ako ga izgubiš, nije to više to... Tako ja taman prošlog oktobra pomislih da sam se opro, kad ne lezi vraže - ispade da sam defetista zbog toga... Pobjednički mentalitet imaju samo oni koji su konstantno usrani...
Pa jebem ga, prije godinu dana bismo svi guze dali samo da vidimo kako je to navijati za našu reprezentaciju na velikom takmičenju... Sad najednom, to nije to... Znam i ja da je moglo bolje, uvjek može bolje... Imali smo povoljan žrijeb u kojem je bilo realno da prođemo dalje, ali isto tako se i naša eliminacija teško može okarakterisati kao senzacija... Međutim, zašto je defetizam naučiti kako da budeš zadovoljan? Zašto je potrebno samo postavljat osnovu tako da stalno budemo nesretni, isfrustrirani i iskompleksirani? Zar se pobjednički mentalitet ogleda u ovom jadu i čemeru koji zavlada nakon svake lošije partije? Da li je to to, čemu i ja trebam težiti?
Ne znam, ponoviću ono što rekoh još sinoć: ono što mi najteže pada u svakom porazu je što poslije njega svaki put vidim kakav bolestan mentalitet imamo...
Pa jebote gdje je smisao u tome da igrače prvo zakivaš u zvijezde, a možda sat vremena kasnije - potop: psuješ im majku i mrtve, rastjeruješ iz reprezentacije i prozivaš klocevima... Neki će reći da je to pravo navijanje sa emocijama, za mene je to nashvaljivo bolest... Može onda biti i da nisam pravi navijač, ali zaista to mi je - FUJ! Zašto je nemoguće biti umjeren kad dobro ide i isto tako umjeren kad i ne ide baš tako dobro? Da li je pretjerivanje = navijanje? Ako jeste, ne nalazim se u tom svijetu...
Druga stvar, i danas par puta pročitam meni vrlo mrsku i odvratnu rečenicu: ''ne da se usranom do potoka''... Jebote, ja cijeli život mislim da je Svjetsko prvenstvo potok, al sad vidim da sam u zabludi bio... Potok je izgleda osmina finala Svjetskog prvenstva... Samo imam neki (ovaj put vrlo utemeljen) osjećaj - da i kad bi naša odiseja trajala nekoliko danas duže, tj. kad bi došli do ''potoka osmine finala'' i tamo izgubili od Francuza, da bi nam se potok ponovo izmako i mi opet ostali ''usrani'''... Ja mislim da je smisao navijanja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u tome da nikad ne izgubiš osjećaj da si usran... Jer ako ga izgubiš, nije to više to... Tako ja taman prošlog oktobra pomislih da sam se opro, kad ne lezi vraže - ispade da sam defetista zbog toga... Pobjednički mentalitet imaju samo oni koji su konstantno usrani...
Pa jebem ga, prije godinu dana bismo svi guze dali samo da vidimo kako je to navijati za našu reprezentaciju na velikom takmičenju... Sad najednom, to nije to... Znam i ja da je moglo bolje, uvjek može bolje... Imali smo povoljan žrijeb u kojem je bilo realno da prođemo dalje, ali isto tako se i naša eliminacija teško može okarakterisati kao senzacija... Međutim, zašto je defetizam naučiti kako da budeš zadovoljan? Zašto je potrebno samo postavljat osnovu tako da stalno budemo nesretni, isfrustrirani i iskompleksirani? Zar se pobjednički mentalitet ogleda u ovom jadu i čemeru koji zavlada nakon svake lošije partije? Da li je to to, čemu i ja trebam težiti?
Ne znam, ponoviću ono što rekoh još sinoć: ono što mi najteže pada u svakom porazu je što poslije njega svaki put vidim kakav bolestan mentalitet imamo...
Last edited by cyprus on 22/06/2014 14:22, edited 3 times in total.
- Mali_Vuk
#2010 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I jes ti to meni ko biva nešto replicir'o? Ako jesi, de boga ti preciziraj o čemu se radi. Možda ću ti moći i odgovoritidrndalo wrote:Kakvo bolan ispuhivanje, pa SVJETSKO PRVENSTVO JE, na koje smo se NAJZAD plasirali nakon 20 godina zelje !!! A oni izasli kao na pripremnu utakmicu sa Egiptom...Mali_Vuk wrote:Istina je i to da smo imali u početku par fantastičnih akcija iz kojih smo stizali pred njihov gol. Onako lijepe akcije ne radi ni Argentina. Ne znam kako bi se sve odvijalo da nije poništen Edinov gol. I narvno, onda smo ispuhali
SaPnA wrote:i meksiku su ponistili, ne jedan, nego 2 cista gola, ali oni zabiju i 3., nema izgovora za ovo, pogresna taktika, postava, 0 zalaganje od pojedinih igraca i naravno opet susic sa izmjenama, to nas je kostalo, da je bar nesto od ovog bilo ispravno, siguran sam da bi bar bod izvukli.
p.s. kaže se bolan ne bio
-
north
#2011 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Samo mogu reći šteta...da se ne ponavljamo oko poništenog gola, da li je bio faul na Spahićem ili ne, ali mi nismo dobro igrali, nigerijci puno pokretljiviji, daleko bolje pokrivali svaki pedalj terena i to je to...činjenica da nismo nijednom kako bog zapovijeda probili po krilima, da nismo nijedno opasno ubacili u peterac govori kako se igralo..šansa Džeke kada mu golman brani u prvom poluvremenu i ono u 93 minuti nije dovoljno....Begović je bio daleko zaposleniji...šteta generacije, ne mogu se oteti otisku da se moglo više, priča kako je ovo dobro, ipak smo mi debitanti, nije se moglo protiv sudaca i sl. budalaštine je priča za fudbalske neznalce..moglo se i moralo više, što nije treba pitati cijelu ekipu zajedno sa selektorom...nadam se da barem nećemo završiti sa 0 bodova na kraju, neko će reći svejedno kad ionako ne idemo dalje, e pa nije to tako, samo poznajući naš mentalitet i voljni momenat igrača koji bi to mogli shvatiti kao revijalnu utakmicu, da bog da i u tom susretu dođemo do pobjede, koja istina neće puno popraviti dojam koji smo ostavili...još jednom šteta, osjećaji su pomiješani, ali razočarenje je prava riječ u ovom trenutku...
- Mali_Vuk
#2012 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
cyprus wrote:O NAMA GENERALNO: Moram priznat da ne poznajem najbolje mentalitete drugih naroda i država, pa ne mogu odgovorno tvrditi da ovo ovako 'nema niđe na svijetu', ali teško mi je pojmit da se iko drugi ovoliko iracionalno ponaša kada je u pitanju fudbalska reprezentacija... Koliko sam dosad o ovome na forumu piso, mogo sam doktorat napravit...
Druga stvar, i danas par puta pročitam meni vrlo mrsku i odvratnu rečenicu: ''neda se usranom do potoka''... Jebote, ja cijeli život mislim da je Svjetsko prvenstvo potok, al sad vidim da sam u zabludi bio... Potok je izgleda osmina finala Svjetskog prvenstva... Samo imam neki (ovaj put vrlo utemeljen) osjećaj - da i kad bi naša odiseja trajala nekoliko danas duže, tj. kad bi došli do ''potoka osmine finala'' i tamo izgubili od Francuza, da bi nam se potok ponovo izmako i mi opet ostali ''usrani'''... Ja mislim da je smisao navijanja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u tome da nikad ne izgubiš osjećaj da si usran... Jer ako ga izgubiš, nije to više to... Tako ja taman prošlog oktobra pomislih da sam se opro, kad ne lezi vraže - ispade da sam defetista zbog toga... Pobjednički mentalitet imaju samo oni koji su konstantno usrani...
Pa hljeb vas jebo, prije godinu dana bismo svi guze dali samo da vidimo kako je to navijati za našu reprezentaciju na velikom takmičenju... Sad najednom, to nije to... Znam i ja da je moglo bolje, uvjek može bolje... Imali smo povoljan žrijeb u kojem je bilo realno da prođemo dalje, ali isto tako se i naša eliminacija teško može okarakterisati kao senzacija... Međutim, zašto je defetizam naučiti kako da budeš zadovoljan? Zašto je potrebno samo postavljat osnovu tako da stalno budemo nesretni, isfrustrirani i iskompleksirani? Zar se pobjednički mentalitet ogleda u ovom jadu i čemeru koji zavlada nakon svake lošije partije? Da li je to to, čemu i ja trebam težiti?
- bingov buraz
#2013 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
moje misljenje je da je na Spahi faul bio,ne nogom nego lijevom rukom Nigerijca,svejedno stoji da je Spahic vrlo lose odigrao,protiv malih selekcija Spaha je Tito protiv jacih isplivaju svi nedostatci.
Besica smo ukleli mi okivanjem u zvijezde mada ni sinoc nije previse razocarao,bilo je i gorih,sad je red na Sunjica da ga proglasimo bozanstvom a onda trehnemo o ledinu,korektna njegova utakmica inace.
Dzeko napravio ono sto je trebao kod gola,poslije poluzainteresovan,ono nabijanje lopte u dzunglu ne stoji jednom igracu prvaka Engleske.
Mujdza,koliko je mogao toliko je dao,nemam zamjerki.
Pjanic,ugusen,bez prostora sa smetnjom u vidu Misimovica,naoko podbacio ustvari prosjecna utakmica,onje mislim u najlosijoj formi od nasih igraca dosao na SP,inace nas najbolji igrac.
Hajrovic,drcan ali puno zujanja a malo meda,nema hvalospjevki.
Lulic,zamolio bih Rimljane da prime nazad ovog dvojnika Senada Lulica,umrijece covjek na terenu.
Begovic,ajatolah na terenu,rodjeni vodja i nas nadam se buduci kapiten,svak cast i za izjavu sinoc,korektno.
Medunjanin,poluproizvod,zna podvaliti loptu i snazan sut,u duelu maslacak,nedovoljno za dobrog igraca.
Misimovic,povuci se majstore dok te raja jos gotivi,podvalio onu jednu za Dzeku i to je sve sto je mogao,od tridesete minute nije ucestvovao u igri,na poluvremenu trebao biti zamjenjen,nije njegova krivica sto je igrao do kraja,cija je zna se.
Selektor,uzas,hvala i dovidjenja,navrati ponekad...svakih 150 godina.
Besica smo ukleli mi okivanjem u zvijezde mada ni sinoc nije previse razocarao,bilo je i gorih,sad je red na Sunjica da ga proglasimo bozanstvom a onda trehnemo o ledinu,korektna njegova utakmica inace.
Dzeko napravio ono sto je trebao kod gola,poslije poluzainteresovan,ono nabijanje lopte u dzunglu ne stoji jednom igracu prvaka Engleske.
Mujdza,koliko je mogao toliko je dao,nemam zamjerki.
Pjanic,ugusen,bez prostora sa smetnjom u vidu Misimovica,naoko podbacio ustvari prosjecna utakmica,onje mislim u najlosijoj formi od nasih igraca dosao na SP,inace nas najbolji igrac.
Hajrovic,drcan ali puno zujanja a malo meda,nema hvalospjevki.
Lulic,zamolio bih Rimljane da prime nazad ovog dvojnika Senada Lulica,umrijece covjek na terenu.
Begovic,ajatolah na terenu,rodjeni vodja i nas nadam se buduci kapiten,svak cast i za izjavu sinoc,korektno.
Medunjanin,poluproizvod,zna podvaliti loptu i snazan sut,u duelu maslacak,nedovoljno za dobrog igraca.
Misimovic,povuci se majstore dok te raja jos gotivi,podvalio onu jednu za Dzeku i to je sve sto je mogao,od tridesete minute nije ucestvovao u igri,na poluvremenu trebao biti zamjenjen,nije njegova krivica sto je igrao do kraja,cija je zna se.
Selektor,uzas,hvala i dovidjenja,navrati ponekad...svakih 150 godina.
- webby-x
#2014 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
To sam i ja upratio.Partijaner wrote:Safet je njima usadio luzerski mentalitet, ne zna motivirati igracce, jucer ga novinar pita sta mozemo cekivati za Iran, kaze pa ne znam kako da motivisem igrace nakon ovoga, pa za sta ti sluzis koje picke materine, nisam mogao spavat sinoc, odmah mi se pritisak povecao i morao sam zdrmat par leksilijuma radi levata.
Safet je jedan veliki demotivator.
sinoć igrači govore da moraju Iran dobiti, motivirani su,
a Safet govori kako ne zna hoće li igrači biti motivirani,
teško je nakon poraza i slične jadikovke. Kakav odron.
- Quaresma
- Grean
#2016 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Misilm da ovaj put nema mjesta zalopojkama na nas mentalitet, prilicno smo umjereni i racionalni. Cak najmanje krivimo sudije a ja sam se bojao da ce fokus biti na tome.
Realno, da smo se pokazali u svjetlu u kakvom se pokazao jedan Iran sa cini mi se 7 igraca iz domace lige svi mi bi bili ponosniji i zadovoljniji. Ubila nam je volju ona fizicko-takticka nemoc koju smo pokazali jer nam to govori da su mozda nasi selektori i igraci otisli sa Balkana ali Balkan iz naseg fudbala nikad. To je ono sto najvise brine za buducnost, ta fizicka nemoc.
Realno, da smo se pokazali u svjetlu u kakvom se pokazao jedan Iran sa cini mi se 7 igraca iz domace lige svi mi bi bili ponosniji i zadovoljniji. Ubila nam je volju ona fizicko-takticka nemoc koju smo pokazali jer nam to govori da su mozda nasi selektori i igraci otisli sa Balkana ali Balkan iz naseg fudbala nikad. To je ono sto najvise brine za buducnost, ta fizicka nemoc.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2017 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
nasrah se i ja sinoć, ojađen.
i po kome treba i po kome ne treba.
za raju koja se jedina bavila sportom, osim nas geekova koji nikad za njom potrčali nismo, fizička sprema je uvijek problem našoj reprezentaciji. uvijek.
ne bi došla do izražaja kada se vodilo i lagano zatvarala utakmica.
nebitno i to. Safet bi trebao otići. ne zato što nas ne bi mogao odvesti na EP, jer jeste uradio dosta toga i dobroga. nego zbog očuvanja kompaktnosti ekipe. i zato što imam osjećaj da je pokazao limit.
za Edina... uh... nalajo sam sinoć na njega pošteno ovdje. iako mi je na nježnjik iš'o lik koji mu je psovo od pete minute dok smo igrali. međutim, i sinoć koliko god bio sjeban, znam da je on naš najbolji igrač. zato mi je neshvatljivo da nije mogao napraviti potez koji će prelomiti. zna asistirati, zna opaliti sa distance i jbg, nisam vidio sinoć ono što je sjajno radio protiv Argentine: primanje lopte gdje god je ispucaš i hladno spuštanje za saigrača. štaviše, sudarao se sa Izetom. ali jebiga, valjda nije bila njegova noć.
što se tiče euforije, na tabli ispred Ginisa, vidio sam smrtovnicu Nigeriji. klasika. iznerviralo me više od utakmice sinoć. jer mi je u glavi odmah flešbek od Portugala. i na kraju je bilo bolnije. jer su nas tada ljudi rasturili. sinoć smo sami sebe rasturili. svaka čast Nigeriji, ali imali smo sasvim dovoljno prostora da iskoristimo prilike. nismo.
što se tiče BHT-a.
JEBO VAS EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ U USTA!!! KOJI JE ON KURAC DA BUDE U STUDIJU? Fuad Šašivarević je kompetentniji od glasnogovornika stanja nacije, koji sere o patriotizmu kao "utočištu hulja" kod Stankovića Nedjeljom u 2. Futko je barem igr'o fudbal.
tako...
ima jedna stvar u suđenju koja mi je bila gora sinoć od poništenog gola - nedavanje kartona zbog odugovlačenja. ne krivim Nigerijce, jer ne bih ni naše da su to radili. krivim sudiju jer je pustio to.
eto...
i po kome treba i po kome ne treba.
za raju koja se jedina bavila sportom, osim nas geekova koji nikad za njom potrčali nismo, fizička sprema je uvijek problem našoj reprezentaciji. uvijek.
ne bi došla do izražaja kada se vodilo i lagano zatvarala utakmica.
nebitno i to. Safet bi trebao otići. ne zato što nas ne bi mogao odvesti na EP, jer jeste uradio dosta toga i dobroga. nego zbog očuvanja kompaktnosti ekipe. i zato što imam osjećaj da je pokazao limit.
za Edina... uh... nalajo sam sinoć na njega pošteno ovdje. iako mi je na nježnjik iš'o lik koji mu je psovo od pete minute dok smo igrali. međutim, i sinoć koliko god bio sjeban, znam da je on naš najbolji igrač. zato mi je neshvatljivo da nije mogao napraviti potez koji će prelomiti. zna asistirati, zna opaliti sa distance i jbg, nisam vidio sinoć ono što je sjajno radio protiv Argentine: primanje lopte gdje god je ispucaš i hladno spuštanje za saigrača. štaviše, sudarao se sa Izetom. ali jebiga, valjda nije bila njegova noć.
što se tiče euforije, na tabli ispred Ginisa, vidio sam smrtovnicu Nigeriji. klasika. iznerviralo me više od utakmice sinoć. jer mi je u glavi odmah flešbek od Portugala. i na kraju je bilo bolnije. jer su nas tada ljudi rasturili. sinoć smo sami sebe rasturili. svaka čast Nigeriji, ali imali smo sasvim dovoljno prostora da iskoristimo prilike. nismo.
što se tiče BHT-a.
JEBO VAS EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ U USTA!!! KOJI JE ON KURAC DA BUDE U STUDIJU? Fuad Šašivarević je kompetentniji od glasnogovornika stanja nacije, koji sere o patriotizmu kao "utočištu hulja" kod Stankovića Nedjeljom u 2. Futko je barem igr'o fudbal.
tako...
ima jedna stvar u suđenju koja mi je bila gora sinoć od poništenog gola - nedavanje kartona zbog odugovlačenja. ne krivim Nigerijce, jer ne bih ni naše da su to radili. krivim sudiju jer je pustio to.
eto...
- Havatar
#2018 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ne bi mogli da igraju tavlu posto za to treba psihicka snaga kad krene protivnik da te provociramayab wrote:Nikad mi nece biti jasne konstatacije komentatora (M.Konjić) nakon cca 60 minuta igre kako su "nasi fudbaleri umorni", pa jebote sta se baviš uopće sportom gdje je teren 100 metara i meč traje sat i pol, ima šah, domine, tavla, čovječe ne ljuti se
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2019 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
i ja to mislim.Grean wrote:Misilm da ovaj put nema mjesta zalopojkama na nas mentalitet, prilicno smo umjereni i racionalni. Cak najmanje krivimo sudije a ja sam se bojao da ce fokus biti na tome.
nije fatalizam kakav sam mislio da će biti... bar ovdje, na forumu.
- legionar2010
#2020 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Utakmica protiv Argentine i ova protiv Nigerije su u svim segmentima razlicite utakmice. Protiv Arg su oni bili favoriti a tok utakmice je zbog autogola nama dao prostor da smo se onako razigravali jer su Arg. se povukli sa 5 u zadnjoj vrsti. Naravno mi dobro izgledamo kad smo ofanzivni, kad je Arg presla u na 4-3-3 dobili smo gol oni su malo vise prijetili nego u prvom djelu.
Protiv NIgerije mi smo bili blagi favorit (neznam ali mi neznamo biti favoriti nazalost) i zeljeli pobjedu pustali su NIgerijci da smo dolazili do prilika ali su bolje bili pripremljeni i vidjelo se je da znaju sta zele, kod nas kao favoriti smo bili necu reci brezidejni nego disbalansirani. Nasa veza se nije mogla nositi u duel igri, previse smo pokusavali po srediti se prosetati u gol (opet slaba uigranost ekipe da plan b,c,d,e...). Nigerija je preko krila uspjesno vrsila pritisak na nase "bekove" (op Lulic, Spahic, Besic bilo je svega na toj nasoj ljevoj strani na kojoj je ocigledno falio Kolasinac) i dobrim fizickim pristupom i fizickim predispozicijama uspjesno prijetila bas prema golu.
Znaci mi uvjek isto igramo i ocigledno je da se na ovakvu utkamicu nije dobro pripremilo takticki se nije znalo sta i kako osim onoga svi u napad sto je zalosno kod selektora koji vec 2 mandata vodi ovu repku. Ovo je krajnje vrijeme da se Pape casnto i kao legenda poslovi se jer svako priduzenje na klupi ce umanjiti taj historijski uspjeh i mislim da ce on sam dati odstavku poslije SP.
Kakndidat za novog selektora bi trebao biti neko sa iskustvom i razumjevanjem taktickog segmenta fudbala prije svega ovo zadnje. Poslije foriciranja trojnog MMM meni se vise ne gleda ovo jer i corav bi dosad vidio neke stvari, zaista.
Protiv NIgerije mi smo bili blagi favorit (neznam ali mi neznamo biti favoriti nazalost) i zeljeli pobjedu pustali su NIgerijci da smo dolazili do prilika ali su bolje bili pripremljeni i vidjelo se je da znaju sta zele, kod nas kao favoriti smo bili necu reci brezidejni nego disbalansirani. Nasa veza se nije mogla nositi u duel igri, previse smo pokusavali po srediti se prosetati u gol (opet slaba uigranost ekipe da plan b,c,d,e...). Nigerija je preko krila uspjesno vrsila pritisak na nase "bekove" (op Lulic, Spahic, Besic bilo je svega na toj nasoj ljevoj strani na kojoj je ocigledno falio Kolasinac) i dobrim fizickim pristupom i fizickim predispozicijama uspjesno prijetila bas prema golu.
Znaci mi uvjek isto igramo i ocigledno je da se na ovakvu utkamicu nije dobro pripremilo takticki se nije znalo sta i kako osim onoga svi u napad sto je zalosno kod selektora koji vec 2 mandata vodi ovu repku. Ovo je krajnje vrijeme da se Pape casnto i kao legenda poslovi se jer svako priduzenje na klupi ce umanjiti taj historijski uspjeh i mislim da ce on sam dati odstavku poslije SP.
Kakndidat za novog selektora bi trebao biti neko sa iskustvom i razumjevanjem taktickog segmenta fudbala prije svega ovo zadnje. Poslije foriciranja trojnog MMM meni se vise ne gleda ovo jer i corav bi dosad vidio neke stvari, zaista.
Last edited by legionar2010 on 22/06/2014 13:28, edited 1 time in total.
- webby-x
#2021 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ja sam gledao na HRT2 (BHT ne mogu podnijeti komentatore),cyprus wrote:O BHT-u: ja sam uvjeren da se Svjetsko prvenstvo kvalitetnije prenosi u Svazilandu nego kod nas... Komentatori, ''stručne analize', voditelji... sve dno dna... Jebote, igramo jednu od najvažnijih utakmica u svojoj historiji, a njihov stručni komentator je Hadžihafizbegović![]()
![]()
![]()
ali sam prebacio na BHT nakon utakimice i ono u studiju je odron.
Emir k'o kabadahija se izvalio i priča gluposti. Tko još glumca zove
pa komentira nogomet?
Inače, ono na Spahiću nije bio prekršaj. Čak se vidi da se prvi Spahić
pokušao graditi rukama, a nakon što ga je Emerike pretrčao sapleo
se sam (točno se vidi kako mu desna noga udara od list lijeve noge).
Jedina greška sudaca je ona kardinalna gdje je poništen gol, ali i to
je greška linijskog sudca. Glavni sudac nije imao velike greške osim
što je previše dopustio valjanje po terenu.
- Mali_Vuk
#2022 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Premalo 3 minute produžetka, što jest jest. Nakon onoliko zadržavanja i providnih valjanja po tereno, tri minute su premalo. Da je barem bilo 13 majku mu 
- Kikibombona
#2023 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ljudi, mi nismo nikakva jebena fudbalska velesila. Nismo bolji od Nigerije sigurno, a ni Iranu ne bjezimo puno.
Nigerija je bila bolja, ali smo i mi imali svoje sanse. To je sport.
Mi se toliko dignemo da realnost uopste ne dozivimo.
Nigerija je bila bolja, ali smo i mi imali svoje sanse. To je sport.
Mi se toliko dignemo da realnost uopste ne dozivimo.
-
bull21
#2024 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
kandalozno.webby-x wrote:Ja sam gledao na HRT2 (BHT ne mogu podnijeti komentatore),cyprus wrote:O BHT-u: ja sam uvjeren da se Svjetsko prvenstvo kvalitetnije prenosi u Svazilandu nego kod nas... Komentatori, ''stručne analize', voditelji... sve dno dna... Jebote, igramo jednu od najvažnijih utakmica u svojoj historiji, a njihov stručni komentator je Hadžihafizbegović![]()
![]()
![]()
ali sam prebacio na BHT nakon utakimice i ono u studiju je odron.
Emir k'o kabadahija se izvalio i priča gluposti. Tko još glumca zove
pa komentira nogomet?
Inače, ono na Spahiću nije bio prekršaj. Čak se vidi da se prvi Spahić
pokušao graditi rukama, a nakon što ga je Emerike pretrčao sapleo
se sam (točno se vidi kako mu desna noga udara od list lijeve noge).
Jedina greška sudaca je ona kardinalna gdje je poništen gol, ali i to
je greška linijskog sudca. Glavni sudac nije imao velike greške osim
što je previše dopustio valjanje po terenu.
JAAAAAAAAJ
bravo
bravo
skandalozno
bravo
jaaaaaaaj
a
a
a
bravo
jaaaaaaj
- O'zone