Možda ima elemenata islama tamo negdje, ali zar Poslanik a.s. nije upotpunio svoju misiju, šta bi on rekao da idemo tamo malo do Kine da nađemo što u islamu ne možemo naći?arzuhal wrote: Islam se može pronaći i u budizmu, zen-budizmu, konfučionizmu, kršćanstvu, kod Sokrata, Aristotela, u njemačkom klasičnom idealizmu, fenomenologiji...Kao što se može naći zena u islamu i sl. Prepoznavanje suštinskog islama u nečemu formalno drukčijem (čak ne mora biti ni formalno drukčije) ne znači napuštanje okvira islama i negiranje Kur'ana i sunneta Psolanika, alejhi-selam, naprotiv, to je snaženje vlastite vjere jer se time svjedoči smirenost srca u vlastitom uvjerenju i predanosti Allahu, bez truna sumnje.
Islam - pitanja i odgovori
- kritichar
#2001 Re: Islam - pitanja i odgovori
-
zijancer
#2002 Re: Islam - pitanja i odgovori
treba se zapitati o kojem znanju (o čemu to?? ) svi oni govore (:
- Towelie
#2003 Re: Islam - pitanja i odgovori
Koji svi oni?zijancer wrote:treba se zapitati o kojem znanju (o čemu to?? ) svi oni govore (:
-
zijancer
#2004 Re: Islam - pitanja i odgovori
pardon, cini mi se da je samo Poslanik a.s. pominjao znanje
-
zijancer
#2005 Re: Islam - pitanja i odgovori
zasto su pomislili da su proveli u pecini samo dan ili dio dana, a bili su tamo 300 godina
kako to da nikome nisu narasli nokti od 10 metara
simpaticni cikica i hiperprostor ili semawat
kako to da nikome nisu narasli nokti od 10 metara
simpaticni cikica i hiperprostor ili semawat
- Joe McCarthy
#2006 Re: Islam - pitanja i odgovori
Taj hadis je lažan i potječe iz Abasidskog perioda.kritichar wrote:Možda ima elemenata islama tamo negdje, ali zar Poslanik a.s. nije upotpunio svoju misiju, šta bi on rekao da idemo tamo malo do Kine da nađemo što u islamu ne možemo naći?arzuhal wrote: Islam se može pronaći i u budizmu, zen-budizmu, konfučionizmu, kršćanstvu, kod Sokrata, Aristotela, u njemačkom klasičnom idealizmu, fenomenologiji...Kao što se može naći zena u islamu i sl. Prepoznavanje suštinskog islama u nečemu formalno drukčijem (čak ne mora biti ni formalno drukčije) ne znači napuštanje okvira islama i negiranje Kur'ana i sunneta Psolanika, alejhi-selam, naprotiv, to je snaženje vlastite vjere jer se time svjedoči smirenost srca u vlastitom uvjerenju i predanosti Allahu, bez truna sumnje.
- Kroksica
#2007 Re: Islam - pitanja i odgovori
Jeftinu svilu?kritichar wrote:Možda ima elemenata islama tamo negdje, ali zar Poslanik a.s. nije upotpunio svoju misiju, šta bi on rekao da idemo tamo malo do Kine da nađemo što u islamu ne možemo naći?arzuhal wrote: Islam se može pronaći i u budizmu, zen-budizmu, konfučionizmu, kršćanstvu, kod Sokrata, Aristotela, u njemačkom klasičnom idealizmu, fenomenologiji...Kao što se može naći zena u islamu i sl. Prepoznavanje suštinskog islama u nečemu formalno drukčijem (čak ne mora biti ni formalno drukčije) ne znači napuštanje okvira islama i negiranje Kur'ana i sunneta Psolanika, alejhi-selam, naprotiv, to je snaženje vlastite vjere jer se time svjedoči smirenost srca u vlastitom uvjerenju i predanosti Allahu, bez truna sumnje.
- kritichar
#2008 Re: Islam - pitanja i odgovori
ne navodim hadis, nego pitamJoe McCarthy wrote:Taj hadis je lažan i potječe iz Abasidskog perioda.kritichar wrote:Možda ima elemenata islama tamo negdje, ali zar Poslanik a.s. nije upotpunio svoju misiju, šta bi on rekao da idemo tamo malo do Kine da nađemo što u islamu ne možemo naći?arzuhal wrote: Islam se može pronaći i u budizmu, zen-budizmu, konfučionizmu, kršćanstvu, kod Sokrata, Aristotela, u njemačkom klasičnom idealizmu, fenomenologiji...Kao što se može naći zena u islamu i sl. Prepoznavanje suštinskog islama u nečemu formalno drukčijem (čak ne mora biti ni formalno drukčije) ne znači napuštanje okvira islama i negiranje Kur'ana i sunneta Psolanika, alejhi-selam, naprotiv, to je snaženje vlastite vjere jer se time svjedoči smirenost srca u vlastitom uvjerenju i predanosti Allahu, bez truna sumnje.
- Joe McCarthy
#2009 Re: Islam - pitanja i odgovori
Šta upituješ? Da je Muhamedova tvrdnja o bezgrješnosti i savršenosti njegovog učenja tačna Kina i Zapad bi gledali na srednji Istok kao izvor inspiracije, a ne obrnuto.kritichar wrote:ne navodim hadis, nego pitamJoe McCarthy wrote: Taj hadis je lažan i potječe iz Abasidskog perioda.
- kritichar
#2010 Re: Islam - pitanja i odgovori
ti kažeš da njegovo učenje nije savršeno?Joe McCarthy wrote:Šta upituješ? Da je Muhamedova tvrdnja o bezgrješnosti i savršenosti njegovog učenja tačna Kina i Zapad bi gledali na srednji Istok kao izvor inspiracije, a ne obrnuto.kritichar wrote:ne navodim hadis, nego pitamJoe McCarthy wrote: Taj hadis je lažan i potječe iz Abasidskog perioda.
- Joe McCarthy
#2011 Re: Islam - pitanja i odgovori
Moje mišljenje je pussy smoke, historija i današnja situcaija na divljem Istoku su ti dovoljan pokazatelj da današnji Islam (Sunizam i u manju ruku Šiizam) je nefunkcionalna ideologija. To što Muslimani zadnjih 700 godina ništa svjetu nisu pridonjeli je testament o akademskoj i anti-naučnoj kulturi koju Islam goji od pada Abasidskog Halifata i kanoniziranja Hadisa.kritichar wrote:ti kažeš da njegovo učenje nije savršeno?Joe McCarthy wrote:[youtube][/youtube]
Šta upituješ? Da je Muhamedova tvrdnja o bezgrješnosti i savršenosti njegovog učenja tačna Kina i Zapad bi gledali na srednji Istok kao izvor inspiracije, a ne obrnuto.
A sad da ne nabrajamo činjenicu da mala država poput Nizozemske ima veći industrijski kapacitet od svih Arapskih zemalja zajedno, I to što Južna Koreja od 1950ih do danas ima 1500 puta više naučnih i industrijskih patenta od čitavog Islamskog svijeta jer tada zalazimo daleko u istinu koja je po defaultu islamofobija i Muslimanomržnja ili šta već.
A evo ti i malo načitaniji Arapa koji će ti potvrdtiti isto.
- Capajebo
#2012 Re: Islam - pitanja i odgovori
Da parafriziram jednog Islamskog alima, koji je birvaktile zivio.
"Ako nekada dodje dan da covjek ode na mjesec, ukoliko taj covjek ne bude musliman to je sramota za kompletan islamski svijet".
E to je ono sto se trazi, a to sto smo mi svakakvi postali... to je drugi par opanaka.
"Ako nekada dodje dan da covjek ode na mjesec, ukoliko taj covjek ne bude musliman to je sramota za kompletan islamski svijet".
E to je ono sto se trazi, a to sto smo mi svakakvi postali... to je drugi par opanaka.
- Joe McCarthy
#2013 Re: Islam - pitanja i odgovori
Teološke prepreke u Islamu sprječavaju Arape i Muslimane da razviju ekonomije i društva koje bi mogli omogućiti takve poduhvate. Resursa i para, hvala Svarogu ima na pretek po Islamskom svjetu.Capajebo wrote:Da parafriziram jednog Islamskog alima, koji je birvaktile zivio.
- Capajebo
#2014 Re: Islam - pitanja i odgovori
Muslimani sami sebe sprjecavaju u "tome". Nista drugo.Joe McCarthy wrote:Teološke prepreke u Islamu sprječavaju Arape i Muslimane da razviju ekonomije i društva koje bi mogli omogućiti takve poduhvate. Resursa i para, hvala Svarogu ima na pretek po Islamskom svjetu.Capajebo wrote:Da parafriziram jednog Islamskog alima, koji je birvaktile zivio.
- Joe McCarthy
#2015 Re: Islam - pitanja i odgovori
Naravno da se sami sprjecavaju u "tome" dok ne redefinišu svoj pogled na život i ne počnu preispitivat svete zlatne krave koje su ih dovele u ovu poziciju.Capajebo wrote:Muslimani sami sebe sprjecavaju u "tome". Nista drugo.Joe McCarthy wrote:Teološke prepreke u Islamu sprječavaju Arape i Muslimane da razviju ekonomije i društva koje bi mogli omogućiti takve poduhvate. Resursa i para, hvala Svarogu ima na pretek po Islamskom svjetu.Capajebo wrote:Da parafriziram jednog Islamskog alima, koji je birvaktile zivio.
- Capajebo
#2016 Re: Islam - pitanja i odgovori
Niko mene nije doveo u ovu poziciju, nego ja sam. I nece mi niko pomoci, dok se ja sam ne potrudim da sebi pomognem.Joe McCarthy wrote: Naravno da se sami sprjecavaju u "tome" dok ne redefinišu svoj pogled na život i ne počnu preispitivat svete zlatne krave koje su ih dovele u ovu poziciju.
To sto mi svi zivimo u nekim iluzijama da smo mi nesto posebno, i nesto bitno, i sto nam je uvijek neko drugi kriv, to je vec neka druga tema.
- Kikibombona
#2017 Re: Islam - pitanja i odgovori
Sramotni podaci!Joe McCarthy wrote:
A sad da ne nabrajamo činjenicu da mala država poput Nizozemske ima veći industrijski kapacitet od svih Arapskih zemalja zajedno, I to što Južna Koreja od 1950ih do danas ima 1500 puta više naučnih i industrijskih patenta od čitavog Islamskog svijeta jer tada zalazimo daleko u istinu koja je po defaultu islamofobija i Muslimanomržnja ili šta već.
Ja kad ovo kazem Nasi, ona meni slike iz Emirata pod nos.
- zagortenej
#2018 Re: Islam - pitanja i odgovori
Sta kažete na ovo?
GRAD OBRAZOVANJA U KATARU: DŽAMIJA KOJA IZGLEDA KAO DA JE SA DRUGE PLANETE
http://akos.ba/index.php?option=com_k2& ... 73&lang=ba
- Towelie
#2019 Re: Islam - pitanja i odgovori
Iz arhitektonskog ugla gledano, impresivan poduhvat. E sad, koliko ce se te dzamija koristiti za ono za sta je namenjena je drugi par cipela.zagortenej wrote:Sta kažete na ovo?![]()
- zagortenej
#2020 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ovi minareti su zapravo lansirne rampe za svemirske letove, samo je to jos tajna 

Last edited by zagortenej on 05/06/2015 08:11, edited 1 time in total.
- animals
#2021 Re: Islam - pitanja i odgovori
Lijep objekt..zagortenej wrote:Sta kažete na ovo?![]()
samo koliko to ima veze sa Bogom
- kritichar
#2022 Re: Islam - pitanja i odgovori
znači uzrok je islam, kad se arapi odreknu islama, počet će se razvijatiJoe McCarthy wrote:Moje mišljenje je pussy smoke, historija i današnja situcaija na divljem Istoku su ti dovoljan pokazatelj da današnji Islam (Sunizam i u manju ruku Šiizam) je nefunkcionalna ideologija. To što Muslimani zadnjih 700 godina ništa svjetu nisu pridonjeli je testament o akademskoj i anti-naučnoj kulturi koju Islam goji od pada Abasidskog Halifata i kanoniziranja Hadisa.kritichar wrote:ti kažeš da njegovo učenje nije savršeno?Joe McCarthy wrote:[youtube][/youtube]
Šta upituješ? Da je Muhamedova tvrdnja o bezgrješnosti i savršenosti njegovog učenja tačna Kina i Zapad bi gledali na srednji Istok kao izvor inspiracije, a ne obrnuto.
A evo ti i malo načitaniji Arapa koji će ti potvrdtiti isto.
-
kerima1
#2023 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ne,nego kad pocnu vise raditi za ovaj svijet kako vole reci prolazni i nebitni.Sve dok jedan musliman bude samo razmisljao o hurijama i dvorcima u dzenetu nece mu biti zanimljiva nauka.znaci uzrok je napustanje nauke,islam je individualna stvar pojedinca.znači uzrok je islam, kad se arapi odreknu islama, počet će se razvijati
- fatamorgana
#2024 Re: Islam - pitanja i odgovori
Eh da je ova kod nas umjesto one fahdovke ....zagortenej wrote:Ovi minareti su zapravo lansirne rampe za svemirske letove, samo je to jos tajna
-
zijancer
#2025 Re: Islam - pitanja i odgovori
ma neko pokusavao pređoniti zahu hadid