Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

snaga_znanja

#2001 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

VjecitiStudent wrote:
dobojlija81 wrote:Izudin Šaić.portparol MUP-a valjda koliko sam razumio prezime navodi masovnu pljacku TC danas na radiju skoro,evo sad dipli ovaj premijer
Gdje su bili kada su masovno pljačkane Dita, Polihem i sve druge naše fabrike?
Pa u pljacki jebo ga ti... :lol:
Dide

#2002 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Dide »

Great Cornholio wrote:
rokan wrote:eno ide telop na bht: "u tuzli dramaticno, grad na ivici vanrednog stanja". :shock:
Jeble vas pare, htjeli ste pare, dobićemo rat!
Koda je bitno, svakako ćeš krepat, jal' od rata, jal' od gladi !
Sarah24

#2003 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Sarah24 »

snaga_znanja wrote:
LSD wrote:Evo upravo sad na BHT-u turska serija Oprosti mi, a na FTV-u serija Naša mala klinika....toliko o tome koliko državni mediji pridaju znacaja ovim pokušajima od demonstracija i "narodnim zbivanjima".

kolektivna lobotomija je davno izvršena.
Juce sam to napis'o. Dok Avdo Avdic konsultira jarane na vlasti, pa dok manekenka proslovka vijest... previse je to posla... :lol:
Baš.. Svako izvještava ono što njemu odgovara, ako mu ne odgovara i ne izvještava, različite vijesti na različtim medijima... cccc..
Reglan

#2004 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Reglan »

Al sam oplako an ono kaze frajer pogledajte onog debelog,130 kila al sala :lol: :lol: :thumbup:
gnjev

#2005 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Al kako majke ti nema uslova za zivot . Evo nas svi na internetu . Jel neko sad kopa od vas kanal negdje pa se javlja preko mobitela ?? Oni protestanti svi dobro obuceni puse cigare, razbijaju prozore. Nema veze opet cemo ih mi platiti. Ne kazem ja da je bajno al daleko je ovo od qrca u kakvom zivi masa ljudi van Europe. Realno da je nas onaj gore bacio gdje u afriku svi bi pomrli od gladi . A gledaj nas sad niko nece da radi ( sad ce ona suplja nema posla,a u GZ udaraju ko nece da radi. Kopat kanale, konobarisat uvijek se moze) . Ovdasnji covjek bi da ceifi po citav dan pije kafe ladi muda i opet da zivi luksuzno . Ne moze jebi ga .
insomnia78

#2006 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Herr Flick wrote:
gnjev wrote:Mozel ko da mi kaze zasto se prizeljkuje to ``proljece`` ? Taj sinonim nista dobro nije donio do sada cak sta vise unazadio je neke drzave za decenije .
Da si ti u situaciji da si 20 godina na birou i da nemas sta jesti ali bukvalno nemaš šta jesti da li ti pokusao donjeti to proljeće nadajuci se boljem ili bi idalje šutio,trpio i gladovao?
Vjeruj da medju ovima sto pale, razbijaju, pozivaju i pokusavaju izvrsiti ubistvo policajaca ima najmanje takvih

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
dobojlija81

#2007 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dobojlija81 »

snaga_znanja wrote:
LSD wrote:Evo upravo sad na BHT-u turska serija Oprosti mi, a na FTV-u serija Naša mala klinika....toliko o tome koliko državni mediji pridaju znacaja ovim pokušajima od demonstracija i "narodnim zbivanjima".

Juce sam to napis'o. Dok Avdo Avdic konsultira jarane na vlasti, pa dok manekenka proslovka vijest... previse je to posla... :lol:
Jel ovo Avdić deminutiv od imena i ličnosti dotičnog,ili se stvarno preziva tako :)
Teufik

#2008 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Teufik »

Opet rastjeruju, raja blokira kontejnerima kod Batve cestu prema zgradi Sodaso.
Specijalci su kod stadiona Tusanj.
elma89_

#2009 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elma89_ »

Kako ovaj Velić ovako priča, a danas kamara vehabija na protestu :mrgreen:
On je protiv vehabija
Great Cornholio

#2010 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

O'zone wrote:
I nemoj Boga ti. Idi spavati ili idi zaljevati tu lipu sa koje osmatraš
Bog je na mojoj strani, 100% sam siguran, obećao je da će uništiti Zlo, a ja sam Njemu obećao da zlo neću činiti, i zato neću udarati na Policiju k'o što čine ovi maloumnici koje je zlo u potpunosti obuzelo.

Zlo trenutno vlada svijetom, ali neće tako biti dovijeka, pa eto preispitajte se svi šta činite, imate šansu da se promijenite dok On ne dođe i svakome PRAVEDNO presudi.

Ovo je prava Tuzla, ova sa stadiona Tušanj, i tu Tuzlu trenutno uništavaju bezbožnici.

Bože PRAVDE!

p206

#2011 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

HM 2011 wrote:
p206 wrote:
gnjev wrote:Mozel ko da mi kaze zasto se prizeljkuje to ``proljece`` ? Taj sinonim nista dobro nije donio do sada cak sta vise unazadio je neke drzave za decenije .
U tome si upravu, jer ono u arapskim zemljama i sad Ukrajini je izrežirano, nedužni stradaju a neko drugi kupi kajmak...
ali ovdje se nema šta unazaditi... uslovi za normalno privređivanje i pristojan život su nikakvi, a za to su krive vlade (koliko ih već imamo..) jer je to njihov posao da naprave takvo okruženje.
Kad se navučeš i kad se zakrvi - onda tek ide orekstriranje......

Dakako da se ima šta unazaditi.
Svakako, evo već vidimo proglase stranki koje se takođe finansiraju iz budžeta...to je jedan vid režiranja i profiterstva.
Ima nesto malo, ali meni je tuga kad vidim koliko momaka napuni 30 a da nemaju dana radnog staža nego moraju raditi na crno u teškim uslovima. Kako od njih očekivati da se skuće, ožene i podare novu generaciju koja će nama generisati penzije... nikako.
Last edited by p206 on 06/02/2014 18:56, edited 1 time in total.
crnoplavo

#2012 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crnoplavo »

Sto bi reko Balasevic: protestanti koji znaju samo da ruse i vicu pali...
Hafis

#2013 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hafis »

VjecitiStudent wrote:
z1xter wrote:Opet će raja na birališta pohrliti,ko pčele na košnicu.
Ako neće raja, likovi poput cornholia, havatara, hafisa, trcicu, ... hoće sigurno.
Eh, najbolje je tako.
Ljudi se na izborima plebiscitarno izjasnili za Valtera, pet politika, reforme, socijademokraciju, zapadnu Njemačku, predsjenika Željka i ostale špice.... i dobili to sve. Pa ovdje sam prije 3-4 godine čitave ode čitao o SDP kadru iz Tuzle, nekakvom ekonomskom magu Imamoviću, o doktoru Bećireviću i kojekavim sposobnim likovima.... i sad opet 'Afis kriv.
Dođe mi na jesen da se u sklopu moje osobne akcije 1. ožujak registriram u Tuzli i ponovo zaokružim te iste likove koje ste gore zaokružili 2010., pa opet isponova.
Hedg

#2014 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hedg »

snaga_znanja

#2015 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

dobojlija81 wrote:
snaga_znanja wrote:

Jel ovo Avdić deminutiv od imena i ličnosti dotičnog,ili se stvarno preziva tako :)
Avdo Avdic.. Ime i prezime. Inace urednik informativnog programa FTV-a profesionalno, van radnog vremena coban...
dobojlija81

#2016 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dobojlija81 »

Teufik wrote:Opet rastjeruju, raja blokira kontejnerima kod Batve cestu prema zgradi Sodaso.
Specijalci su kod stadiona Tusanj.
sad je prtparol najavio konacni obracun,na radio otvorena mreza ima dosta ukljucenja uzivo i njih i anam njih jbg :)
Kinaski

#2017 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Kinaski »

Kod nas tanko :D A i policija korektna :(
Janjicar

#2018 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Evo upravo dosao kao i juce sto sam obecao da cu otici :D

Fino Bgm danas se dobro protestovalo i nadam se da ce i sutra u istom smjeru se nastaviti pa il on nek daju ostavku il mi rusimo...

Veliko hvala raji koja se danas drzala zajedno, svim navijackim grupama koji su bili u prvim redovima im hvala :thumbup:
LSD

#2019 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

mrAdil wrote:Muhamed Velic ( Facebook 6.02.2014 18:10)

Trebalo bi proteste organizirati (i) u Briselu i Vašingtonu, jer tu su, ipak, glavni krivci što je u Bosni stanje kakvo jeste!
Za sutra pozivam sve Bošnjake, koji su vjernici a i one koji nisu (bilo bi dobro za njih), da se odazovemo Božijem pozivu i da lijepo klanjamo džumu namaz, pa da se onda raziđemo u miru i da idemo šta raditi, jer raditi (dobro i korisno, pa bilo šta) je farz, a činiti fesad/nered je haram - pa ko god ga činio, il' protestanti ili vlast.

Moj Allahu, podari mom narodu i mojoj domovini mir, sigurnost, lijepu opskrbu, dobru vlast i Svoje zadovoljstvo!

Amin.
“Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe!” (Er-Ra’d, 11.)

Vidim Velić dovi za narod....on kao alim zna za ovaj ajet, ali ga vješto preskace i zaobilazi pomenuti....a ovo što porcuje je cisi populizam, dodvoravanje, podilaženje, da ne kažem demagogija.
guber90

#2020 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Hedg wrote:je li i ovo Tuzla?

http://www.youtube.com/watch?v=hmk9BlQ-3IQ
Neces vjerovati ali postoji i FK Sarajevo :D.
ultima_palabra

#2021 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

Great Cornholio wrote:
O'zone wrote:
I nemoj Boga ti. Idi spavati ili idi zaljevati tu lipu sa koje osmatraš
Bog je na mojoj strani, 100% sam siguran, obećao je da će uništiti Zlo, a ja sam Njemu obećao da zlo neću činiti, i zato neću udarati na Policiju k'o što čine ovi maloumnici koje je zlo u potpunosti obuzelo.

Zlo trenutno vlada svijetom, ali neće tako biti dovijeka, pa eto preispitajte se svi šta činite, imate šansu da se promijenite dok On ne dođe i svakome PRAVEDNO presudi.

Ovo je prava Tuzla, ova sa stadiona Tušanj, i tu Tuzlu trenutno uništavaju bezbožnici.

Bože PRAVDE!
Kakav si ti bolid, to je strašno :-) Možeš li makar jednom da ne kontriraš svemu oko sebe?

Ja taman da parafraziram Štulića i kažem da Tuzla nikad nije dala kvislinga, ali izgleda da ipak jeste...
szlava

#2022 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by szlava »

Janjicar wrote:Evo upravo dosao kao i juce sto sam obecao da cu otici :D

Fino Bgm danas se dobro protestovalo i nadam se da ce i sutra u istom smjeru se nastaviti pa il on nek daju ostavku il mi rusimo...

Veliko hvala raji koja se danas drzala zajedno, svim navijackim grupama koji su bili u prvim redovima im hvala :thumbup:
:thumbup:
Great Cornholio

#2023 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Hedg wrote:je li i ovo Tuzla?

http://www.youtube.com/watch?v=hmk9BlQ-3IQ
Jeste , to je ta Tuzla, to je Tuzla koja se bori za Pravdu, ali ne tako da je nanosi drugima, kao što trenutno čini Radončić uz pomoć svojih plaćenika.

Sad se sjetih one scene iz " Gluvog baruta, kad fabijan Šovagović kaže " IŠ SOTONO" :twisted:
Quaresma

#2024 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Quaresma »

u bihacu jedan govori 'nemamo nista' a tamo jedan iza dobacuje 'poji klista' :mrgreen:

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
i_ja_na_forumu

#2025 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by i_ja_na_forumu »

hoce li meni, ko laiku, neko objasniti sto ova policija baca suzavac, i onda se zale kako je 6 policajaca na klinici za ocne bolesti.. :shock:
Locked