hrvatska-more
-
Nokija
#2001 Re: hrvatska-more
@LEDA
Steta sto u Turskoj nisi naucio elementarnu kulturu dijaloga. Tako se mozes ophoditi samo i iskljucivo u krugu svoje obitelji.
Steta sto u Turskoj nisi naucio elementarnu kulturu dijaloga. Tako se mozes ophoditi samo i iskljucivo u krugu svoje obitelji.
- Havatar
#2002 Re: hrvatska-more
Nije ti nista lose reklA samo da ne iznosiš neprovjerene informacije i poluistineNokija wrote:@LEDA
- LEDA
#2003 Re: hrvatska-more
Nokija wrote:@LEDA
O kulturi ne raspravljam s tobom.JEDINO sam te zamolilA da se ne razmećeš poluistinama i neargumentiranim "izjavama". Ništa ružno ,posprdno i uvredljivo nisam napisala. Čak sam se izvinila zbog moje greške -nisam pogodila tvoj spol.
Od mene tebi više ni riječ neće biti upućena.
-
Nokija
#2004 Re: hrvatska-more
Hvala ti, ali meni ne treba advokatHavatar wrote:Nije ti nista lose reklA samo da ne iznosiš neprovjerene informacije i poluistineNokija wrote:@LEDA
- insomnia78
#2005 Re: hrvatska-more
Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog grobljasherbett wrote:Ovaj prvi? jedino što sam uspjela čut je "ovdje se stanite sa strane"Bodkin wrote:ama vrati se na stranicu prije i baci pogled na youtube videosherbett wrote: kako bi ona mene uvrijedila na nacionalnoj osnovi?
ja sam putovala sa Kosova, a ispalo je da sam u Srbiji provela skoro mjesec dana, jer toliko sam bila na putu..zato mi je to i rekla...tj. održala prodike, ..ne znam kakvo zadovoljstvo joj je to bilo..a ja sam bila vani po BG klubovima do 5 ujutro, u 6 sjela na vlak..a ona mene smara sa Kosovom i prijeti prekršajnim sudom..više me to naljutilo..
s' moje sokoćalo
-
miki.ba
#2006 Re: hrvatska-more
Ma jok nisi ti dobro cuo, rekla je "nije ti ovo turska selendra"insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja
s' moje sokoćalo
- insomnia78
#2007 Re: hrvatska-more
Poslusaj ponovo, kaze ne mozete proci pored mene ko pored turskog grobljamiki.ba wrote:Ma jok nisi ti dobro cuo, rekla je "nije ti ovo turska selendra"insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
sandokann
#2008 Re: hrvatska-more
Jedno je sta je kod nas "doskočica", sta nije, a sasvim drugo ono sto izgovara drzavni sluzbenik na radnom mjestu.sherbett wrote:kad bi taj koji je postavio klip znao da se to kod nas ne gleda kao uvreda, i koliko je to stara i česta "doskočica", znao bi i on da je smješan! tu sintagmu nitko ne koristi u kontekstu vrijeđanja po nacionalnoj, a još manje vjerskoj osnovi..joj idiotizma!!!insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja
s' moje sokoćalo
stvarno budalaština
- LEDA
#2009 Re: hrvatska-more
Hvala ti na razumijevanju . Neko ko iole zna o Turskoj - znao bi i da turci imaju poseban način ophođenja , vrlo ljubazan,mekan i kitnjast. Ti me već znaš ,pa tako i shvataš da nkada nisam zlurada i prosta. TebiHavatar wrote:Nije ti nista lose reklA samo da ne iznosiš neprovjerene informacije i poluistineNokija wrote:@LEDA
- insomnia78
#2010 Re: hrvatska-more
Sta je tu tacno uvreda svega ti na svjetu?sandokann wrote:Jedno je sta je kod nas "doskočica", sta nije, a sasvim drugo ono sto izgovara drzavni sluzbenik na radnom mjestu.sherbett wrote:kad bi taj koji je postavio klip znao da se to kod nas ne gleda kao uvreda, i koliko je to stara i česta "doskočica", znao bi i on da je smješan! tu sintagmu nitko ne koristi u kontekstu vrijeđanja po nacionalnoj, a još manje vjerskoj osnovi..joj idiotizma!!!insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja
s' moje sokoćalo
stvarno budalaština
s' moje sokoćalo
-
sandokann
#2011 Re: hrvatska-more
Razlikujes li kafanu od Granicne sluzbe?sherbett wrote:pa ako je premjer mogao pred novinarima u kameru reći "da smo u banani", što ne bi mogo graničar u "4 oka"?sandokann wrote:
Jedno je sta je kod nas "doskočica", sta nije, a sasvim drugo ono sto izgovara drzavni sluzbenik na radnom mjestu.
šta je tu tako strašno? ne valja kad koristi doskočice, ne valja kad je služben..pa o tome se i piše na temi..da je sve po pravilima, više od polovice bi se okretali..šta cjepidlačiš sad tu?
- Šveđanin
#2012 Re: hrvatska-more
Bio mi kolega u Turskoj.. Njega, ženu i djete avion + all inclusive smještaj u hotelu izašao sveukupno 1550 eura, ali su rezervisali dosta ranije + imali su neke popuste.
Kaže da je oduševljen, jeo koliko mu je u stomak moglo stati, nema šta nije pio, za dijete se dobije ako želiš kao neka dadilja (uključeno u cijenu) koja ga zabavlja kad hoćeš, roditelji rade šta hoće i kako hoće, masaže, tematske predstave, jutarnji pilates, igraonice u vodi za djecu, ma bukvalno sve..
Otprilike tako i ja zamišljam svoj odmor, dakle jesti novu hranu, piti dobar alkohol, kupati se malo u bazenu, malo na plaži, aposolutno me ne zanima pripremanje hrane, da gledam jel jeftinije u lidlu ili na placu, da nosam kese, da se zezam sa nervoznim Dalmosima..
Hoću da me maze, paze, da mi donose na nos da jedem na plaži, da rade sve što poželim a ja ću naravno za to platiti. E u tom rangu, Turska je mnogo bolja, interesantnija od Hrvatske.
Kaže da je oduševljen, jeo koliko mu je u stomak moglo stati, nema šta nije pio, za dijete se dobije ako želiš kao neka dadilja (uključeno u cijenu) koja ga zabavlja kad hoćeš, roditelji rade šta hoće i kako hoće, masaže, tematske predstave, jutarnji pilates, igraonice u vodi za djecu, ma bukvalno sve..
Otprilike tako i ja zamišljam svoj odmor, dakle jesti novu hranu, piti dobar alkohol, kupati se malo u bazenu, malo na plaži, aposolutno me ne zanima pripremanje hrane, da gledam jel jeftinije u lidlu ili na placu, da nosam kese, da se zezam sa nervoznim Dalmosima..
Hoću da me maze, paze, da mi donose na nos da jedem na plaži, da rade sve što poželim a ja ću naravno za to platiti. E u tom rangu, Turska je mnogo bolja, interesantnija od Hrvatske.
- pakshu
#2013 Re: hrvatska-more
Cuj jeo kolko mu je moglo u stomak stati i nema sta nije pio pa valja skrsit tricu
on ko da je pobjego iz bijafre,dobro da nije trazio da mu zapakuju kuci da ponese kad krene. 
- Šveđanin
#2014 Re: hrvatska-more
Gledaj to je figurativno rečeno, a u prevodu znači da je bilo hrane toliko da je uvijek ostajalo, jer se ne može pojesti.
Čovjek živi u zemlji gdje je alkohol preskup, a i hrana isto tako.. normalno da hoće za sebe i porodicu 10 dana gdje će se opustiti, a koliko će jesti i šta će piti nije tvoja stvar.
Čovjek živi u zemlji gdje je alkohol preskup, a i hrana isto tako.. normalno da hoće za sebe i porodicu 10 dana gdje će se opustiti, a koliko će jesti i šta će piti nije tvoja stvar.
- pakshu
#2015 Re: hrvatska-more
Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak.
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak.
- uglavnomja
#2016 Re: hrvatska-more
nedostatak domace hranepakshu wrote:Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara![]()
pogledaj samo temu bosanska jaja
da ne pricam o plasticnom povrcu i teletini okusa dzona od cipele, a 100 KM kila...
ko ne dozivi ne moze shvatiti
- Havatar
#2017 Re: hrvatska-more
Tursko groblje je naziv za groblje u kom su muslimani tako da jeste vrijedjanjesherbett wrote:u čemu je konkretno problem? granična policija kao dio državne službe ne smije da koristi kolokvijalizme? OK, slažem se..malo se opustio..ali šta bi trebalo sad da se poduzme? je li to zakonom zabranjeno? etičkim kodeksom? ili je to samo eventualno nizak stupanj službenosti i profesionalnosti pojedinca?
koji je problem? nema li većih problema?
veći je problem postaviti onakav naziv klipa, nego službenikova uporaba kolokvijalizama
- Šveđanin
#2018 Re: hrvatska-more
55 eura plaćen kilogram teletine u nekoj vukojebini poslije Osla, meso bez okusa i mirisa. Još kad vidim onaj plastični paradajz iz laboratorije, dođe mi da povratim.uglavnomja wrote:nedostatak domace hranepakshu wrote:Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara![]()
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak.![]()
pogledaj samo temu bosanska jaja![]()
da ne pricam o plasticnom povrcu i teletini okusa dzona od cipele, a 100 KM kila...
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2019 Re: hrvatska-more
uglavnomja wrote:nedostatak domace hranepakshu wrote:Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara![]()
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak.![]()
pogledaj samo temu bosanska jaja![]()
Da slazem se. Dosta hrane, barem u Danskoj je ubi boze. Meso suhoparno, bez ukusa - bezveze. Povrce isto tako. Voce kako kad. Da bas idem na odmor zbog hrane ne, ali ima ljudi - pa cak i Danaca. Recimo ja licno jedem samo svjeze znaci nebitno jel upecano ili priklano samo da nije starije od 8 sati. Kad hocu morsko odem na havn sacekam ribara koji je isplovi isti dan i kupim svjeze budi posto. Kad hocu meso odem kod mesara i pitam kad je sljedece klanje i tako kupi maksimlano svjeze mada kod zivine je i bitno cime se hrani.
A kad neko kaze da ljudi idu da jedu, opet naglasavm ne svak ali bi dodao da vecina ide vise da jede u smislu da izadje u restoran, jer ovdje npr. u Danskoj je to skupa zezancija. Ispod 60KM nemozes proci nikako. A da malo otmenije pojedes nista ispod 100 - 150KM
A da pravo jedes kao sto dolikuje u restoranu tj. predjelo, pa jedno 4-5 glavnih jela, pa neki desert, pa pice ispod 400KM zaboravi. I naravno onda se covjeku neide u restoran pa ceka dok dodje negdje gdje su cijene ipak za oci realnije.
-
miki.ba
#2020 Re: hrvatska-more
Ovdje se malo preserava što bi se reklo.
A teletina vam je ko džon zato što nije teletina, jer je u EU zabranjeno zaklati bilo šta ispod tri mjeseca.
A teletina vam je ko džon zato što nije teletina, jer je u EU zabranjeno zaklati bilo šta ispod tri mjeseca.
- uglavnomja
#2021 Re: hrvatska-more
slabo im prosla propaganda o granicarima, 100 eur, neljubaznosti, sabah-havazlijama pa idu dalje
toksicni otpad iz srbije u jadranu
sleperi, leukemija, Neum, ...
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/jadran- ... im-otpadom
sutra ce biti prica vidjena 4 kamiona sa srpskim regisdtracijama u makarskoj na rivi, istovarali toksicni otpad u more ... uslikace neki havazoljubac i kamione
toksicni otpad iz srbije u jadranu
sutra ce biti prica vidjena 4 kamiona sa srpskim regisdtracijama u makarskoj na rivi, istovarali toksicni otpad u more ... uslikace neki havazoljubac i kamione
-
korisnicc
#2022 Re: hrvatska-more
Avaz je gadljiv s pljuvanjem po Hrvatskoj.uglavnomja wrote:slabo im prosla propaganda o granicarima, 100 eur, neljubaznosti, sabah-havazlijama pa idu dalje
toksicni otpad iz srbije u jadranusleperi, leukemija, Neum, ...
![]()
- Warashii
#2023 Re: hrvatska-more
Slazem se u nekim djelovima sa gore napisanim.Šveđanin wrote:Bio mi kolega u Turskoj.. Njega, ženu i djete avion + all inclusive smještaj u hotelu izašao sveukupno 1550 eura, ali su rezervisali dosta ranije + imali su neke popuste.
Ko voli odmor kao sto ti opisujes onda nema stvarno sta da trazi u Hrvatskoj, odnosno ima ali ce ga izaci puno vise, i to je fakat.
E sad kad je hrana u pitanju i odmor, evo svelo se na prepucavanje Hrvatska-Turska, ovdje se nadovezali neki likovi koji su u autima vozili sve ( ne kazem ni da ih ima na ovom forumu, ne zelim da vrjedjam ikog ako kojim slucajem vrjedjam ), od igle do lokomotive, legne auto toliko da se usput mora izbacivat stagod iz njeg da nebi kocnice popustile i onda takav frajer podje pricat o nekom AI o Turskoj kao najidelanijem mjestu za ljetovanje a do juce ga odmor u Hrvatskoj kostao 250KM za smjestaj a hrane u BiH kupi za 300KM, tako da za jedno 700KM ljetuje na Jadranu nekih 7 dana tako da nije bilo ljepseg mora neg u Makarskoj na kugli zemaljskoj.
I ok je drago mi je ako danas neki stanovnici BH mogu sebi da priuste odmor u nekoj zemlji u hotelskom smjestaju uz AI ili UAI uslugu al ne znam cemu prepucavanje.
Meni nije mrsko na moru spremit da jedem jer mi barem svaku drugu noc vecera bude rostilj, meni nije mrsko otic naci dobrog vina na moru, nije mi mrsko ustati rano i otici kupiti ribe, nije nesto pretjerano tesko ponjeti ni nesto novca na plazu pa da uzmem nesto sto mi zapne za oko ili ako mi se nesto prohtije jesti.
Dakle ko zeli nek idu u Tursku sa AI aranzmanima a ko zeli neka ljetuje u Hrvatskoj. Mislim sta je koga briga sto neko potrosi 2000KM u Hrvatskoj? Svako ima svoje, svako ima ukus i svako zna sta trazi od ljetovanja tj. odmora.
- madner
#2024 Re: hrvatska-more
Tacno, no poenta je da ako ces potrositi 1500 po osobi, onda i u Hr ne moras ici natovaren.
Pa onda otpada taj problem sa kuhanjem, rostiljem domacim vinom itd...
Pa onda otpada taj problem sa kuhanjem, rostiljem domacim vinom itd...
-
crnoplavo
#2025 Re: hrvatska-more
http://www.jutarnji.hr/opasni-otpad-iz- ... i/1115971/korisnicc wrote:Avaz je gadljiv s pljuvanjem po Hrvatskoj.uglavnomja wrote:slabo im prosla propaganda o granicarima, 100 eur, neljubaznosti, sabah-havazlijama pa idu dalje
toksicni otpad iz srbije u jadranusleperi, leukemija, Neum, ...
![]()
mozda je jutarnji objektivniji, ipak je hrvatska njihova zemlja