Dobar post.. samo sto Samaras pokriva mnoooogo vise od lijeve strane, u Atini protiv nas je stalno igrao lijevo-desno dole-gore, zato kontam da je najbolje Dzeki dati slicnu poziciju a Ibisevica ostaviti u spicu, i onda na taj nacin "razvalacenjem" Miske - Medunjanini - Dzeko - pokusati dobiti GrckuArtest wrote:Igraci od kojih nikad nista ne ocekujem su Lulic i Ibisevic. Nadam se da ce me sutra obojica demantovati.
Do jucer bih vjerovatno startao sa Stevanovicem, ali momak nije igrao mjesecima. I to je prilicno validan argument. (iznimku bih napravio s Generalom, pa sta bude-bude)
Misimovic mora imati Medunjanina uz sebe, inace ce ga istekat iz igre sa jednim ili dva flastera. Znaci, jedan od ove dvojice, ako Stevanovic ne startuje, mora biti zavaljen na krilu. (Miske) Makar graficki.
A s druge strane stoji cinjenica da im najvise stete mozes napravit ako imas prodorna krila.
Nije lako papetu.
Znam samo da ako Grci povedu, to je gotova prica. Ni Messi nam ne bi pomogao. Takodjer, ako Pjanic moze igrati, vise bi volio da pocne utakmicu, nego da ulazi zadnjih 20-30 min., kada ce vecina nasih igraca biti potroseni. Mozda ih uzmemo na trehu prvih pola sata, pa nek izadje u 31 min.
Kad ulazis zadnjih 20 min., a gubis (pu-pu) ili imas 0-0, uvlaci se nervoza prenesena s tribina.
I zadnja varijanta o kojoj razmisljam, podrazumjeva Ibisevica na klupi, Misketa kao poluspica, Stevana na krilu i Medu kao playmakera. (uz Rahimu na zadnjem veznom) Miske bi tu trckarao oko 25-30 m. od gola Grka i cekao da proslijedi neki zadnji pas za Dzeku. (pa i sut)
Drag mi je Vedo, fakat jeste. Ali ako i sutra promasi neku dobru sansu; bude trapav isl....Ne znam.
Odbranu ne bih dirao. Ako Mujdza ne mogne parirat Samarasu u duelu, moze se i Spaha stavit na d. beka (igrao protiv Francuza u prijateljskoj), Zukanovic i Vranjes kao stoperi, i Mujdza lijevi bek. Mada je to vjerovatno previse improvizacije.
Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
solo2
#2001 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
- DonVito
#2002 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Posebno naglasiti igracima da ne nasjedaju na provokacije grka, da paze na kontakte u 16m jer će sigurno biti napada padavice grčkih igrača.
Prgavi i namazani
Prgavi i namazani
- BHF_Manijak
#2003 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Kakav ba Mujdza lijevi bek i kakvi stoperi Vranjes i Zukanovic!
Zukanovic lijevo, stoperi Vranjes i Spahic, Mujdza desno.
- DonVito
#2004 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Nego zenicani ima li kakvog zvizdanja i lupanjem u serpe veceras do kasno u blizini hotela grka 
- Artest
#2005 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
To i jest plan. Samo sto Mujdza nije odavno igrao, vidjecemo kako ce se nosit sa Samarasom.BHF_Manijak wrote:Kakav ba Mujdza lijevi bek i kakvi stoperi Vranjes i Zukanovic!![]()
- DonVito
- Logovan
#2007 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Ovo je pod moranje.DonVito wrote:Nego zenicani ima li kakvog zvizdanja i lupanjem u serpe veceras do kasno u blizini hotela grka
- pirmin
#2008 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Kvota 300 da ce igrati, jedva hoda covjek.MOSALJOZE wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/karabeg- ... ost/100947
Evo kaze Karabeg večeras odlučuju,ali bogami teško
Moramo bez njega.
- hodža
#2009 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Miske je tu
odlučuje tekmu sutra
odlučuje tekmu sutra
- Herr Flick
#2010 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Mi Grcku mozemo pobjedit jedino njihovom igrom,nikako drukcije

- It_is_a_Leclerc
#2011 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Noćas namaz za želju...

- DonVito
#2012 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
NE.Herr Flick wrote:Mi Grcku mozemo pobjedit jedino njihovom igrom,nikako drukcije![]()
Samo nasem i nemamo razloga dase stidimo nase igre, mozemo svakome uvaliti gol, dva.. grci su nafakasi zesci a u nas nafaka
- dakine
#2013 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Ko je onaj novinarDonVito wrote:Pjanić na treningu radio sa loptom
![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/pjanic-n ... tom/100958
gledajte sa opcijom "mute"![]()
Bas mi je drago, nako mi se cini da moze fino potrcati, sa loptom i to...ja bih njega u drugom uveo, ako bude mogao, jos pogotovo ako bude 0:0...
- DonVito
#2014 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Pusti Slovacku na miru, doce i oni na red ali ne moze preko reda..tataćusak wrote:Bogami su mnogi ovdje optimistični kad su sigurni u dvije pobjede protiv Slovakaduh_sa_sjekirom wrote:Ako sutra odigramo neriješeno i pobijedimo sve do kraja, bili bi prvi u grupi (bez obzira na Grke) i ne vidim kako bi to mogli opet ići u Portugal (baraž)?Edin H. wrote: Je'l to prizeljkujes da idemo opet u Portugal?
Pa ono sto jeste, jeste, znaju nas od dilera, ulicnih sviraca do konobara na onom trgu
Nista sutra teferič u Zenice prije i poslije utakmice.

- DonVito
#2015 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Dautbegović (glavni urednik) bio je sinoć na ftv.. mah brukadakine wrote:Ko je onaj novinarDonVito wrote:Pjanić na treningu radio sa loptom
![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/pjanic-n ... tom/100958
gledajte sa opcijom "mute"![]()
haj to sto se kesla pola videa, nego sto psuje ko kocijas..ko im radi boze sacuvaj.
Bas mi je drago, nako mi se cini da moze fino potrcati, sa loptom i to...ja bih njega u drugom uveo, ako bude mogao, jos pogotovo ako bude 0:0...
Ona sinoc na ftv..
A šta radite kada vam crna mačka pređe preko puta? Koji vas dlan više svrbi?
Ma okani se novinarstva i uhvati se kuhinje..
-
namik1990
#2016 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
znate li da li ijedna firma organizuje prevoz iz sarajeva za ze ,i nazad poslije utakmice
-
Korisničkoime
#2017 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Kako ti to ne ide u glavu bez desnog krila sa dodatnim veznim igramo od kako je Sušić selektor što se na početku moglo i razumjeti jer nije bilo nikoga iole spaćnog za desno krilo sada ima nekih varijanti ali nema šanse da ih upotrijebi pogotovo ne protiv Grčke i prije svega jer je skoro svaku prijateljsku igrao bez krila osim mislim protiv Walesa.EdoI wrote:A još uvijek mi ne ide u glavu kako Papetu može biti logično igrati bez krila na jednoj strani, a umjesto toga ubaciti Medunjanina u sredinu, kao što je već uradio u Sloveniji, Grčkoj i vjerovatno će sutra.
@Jose
Ja bih volio da uđe prvi Rahimićev ofanzivni šut u reprezentativnoj karijeri sa 37. godina.
- tendzera
#2018 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Grke, niko nemoze pobijediti "njihovom" igromHerr Flick wrote:Mi Grcku mozemo pobjedit jedino njihovom igrom,nikako drukcije
-
Korisničkoime
#2019 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Ja negdje na netu pročita baš tu postavu kao početnu.DonVito wrote:
Moja neka Grcka formacija
-
roboth
#2020 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Pjanic ne igra, pa zbog toga 1:0 za nas , Miske zabija u 80.minuti.
Da je Pjanic spreman 100% dobili bi ih 3:0 , ubjedjen sam, a ovako 1:0
Da je Pjanic spreman 100% dobili bi ih 3:0 , ubjedjen sam, a ovako 1:0
-
frngla
#2021 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Holebas igra kod Santosa 100%
- BHF_Manijak
#2022 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
A ti gled'o moze li trcati ili ne? Sta pricas bezze, decko sasvim normalno hoda, krece se, trci i slicno.pirmin wrote:Kvota 300 da ce igrati, jedva hoda covjek.MOSALJOZE wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/karabeg- ... ost/100947
Evo kaze Karabeg večeras odlučuju,ali bogami teško
Moramo bez njega.
A cekaj ti mislis da se ovo novinar cuje u pozadini?! Jesi li ikako bio na treningu ova zadnja 3 dana ili onako napamet pricas, kao sto Bosnjo u 90% stvari radi?dakine wrote: Ko je onaj novinarhaj to sto se kesla pola videa, nego sto psuje ko kocijas..ko im radi boze sacuvaj.
- Basler
#2023 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Gledala raja sinoć onu emisiju na federalnoj i sad im onaj glas liči na Dautov.BHF_Manijak wrote: A cekaj ti mislis da se ovo novinar cuje u pozadini?!
- DonVito
#2024 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Zalosno ko sve radi kao "novinar".. ovo je malo reci bruka 
- It_is_a_Leclerc
#2025 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Sutra u ovo doba ćemo, ako dragi Bog da, slaviti našu pobjedu...
U svakom slučaju sam jako ponosan na naše igrače i selektora, i ni u kojem slučaju ih neću pljuvati i vrijeđati, ma kako utakmica na kraju završila.
U svakom slučaju sam jako ponosan na naše igrače i selektora, i ni u kojem slučaju ih neću pljuvati i vrijeđati, ma kako utakmica na kraju završila.