Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mayab

#2001 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mayab »

A jeli "fabričko stanje" :?:
Eborg

#2002 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Kumi lik da mu se nešto proda po nižoj cijeni, kao nije vrijedno toliko jer se on razumije i sve to. Ja ne popustim i prodam mu po cijeni po kojoj sam i htio.

Lik ubrzo nakon kupovine objavi te iste stvari po višoj cijeni. :-)
nOrMaLaC

#2003 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nOrMaLaC »

Jarane, može li zamjena za nešto sa mog profila :lol:
preludezalude

#2004 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

A on na svom profilu ima samo kera. Kao sto je meni jedan nudio. :lol: :lol:
dadoka84

#2005 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dadoka84 »

Ja prodajem auto, a lik mi nudi u zamjenu 7000 komada bizuterije...
Averus

#2006 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Samo da pohvalim korisnika mickey84

Čovjek je nevjerovatno kulturan i profesionalan :thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2007 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

NenjiA wrote:Samo da pohvalim korisnika mickey84

Meni nikad nije odgovorio za upita u vezi laptopa :)
Sanchez22

#2008 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

Svega se nadje na piku.Covjek mi nudio telefon bez "packe"(kako mrzim tu rijec).Kasnije donese telefon,na sve lici samo na telefon ne.Kako mogu takvi divljaci nije mi jasno :shock:
Mehemed
Vozim: automobil

#2009 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

I za sta te je prevario?
zmajadaH

#2010 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zmajadaH »

dadoka84 wrote:Ja prodajem auto, a lik mi nudi u zamjenu 7000 komada bizuterije...

Takođe, samo što mi je luđak nudio bižuteriju dva puta, naravno sa dva različita profila.
Tako ako si dobio samo jednu ponudu bižuterije i narukvica sa imenima, dobit ćeš opet istu ponudu samo sa drugog profila.
Pacijent jebeni :mrgreen:

A ovo što govorite cjenkanje, tj. prodaješ nešto za 200 KM a on ponudi 150 KM, nemože se zvati cjenkajem.
To je provokacija i uvreda.
Oči u oči ti nikad nebi rekao takvu ponudu, ali eto net mu daje dozu anonimnosti i tu slobodu i bezobrazluk da te podcjenjuje ponudom i nudeći raznorazna svoja smeća koja niko ne treba.
Averus

#2011 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

un1ted wrote:

Meni nikad nije odgovorio za upita u vezi laptopa :)

Pitaj opet, moža ima puno posla :D

Mehemed wrote:

I za sta te je prevario?
Nije me prevario, nego je jedan od rijetkih na PIKu koji je sve odradio po dogovoru, a i bolje od toga :)
Schlauf2

#2012 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Sanchez22 wrote:Svega se nadje na piku.Covjek mi nudio telefon bez "packe"(kako mrzim tu rijec).Kasnije donese telefon,na sve lici samo na telefon ne.Kako mogu takvi divljaci nije mi jasno :shock:
Sjecam se kad sam jednom liku prodao telefon koji je sto se tice oklopa bio odlican, jedino mu nije bluetooth radio (sto sam naravno napisao u oglasu i ponovio kad smo se nasli) i stavio sam odgovarajucu cijenu. Pogledam na Pik par sati kasnije kad stavio da ga prodaje i kaze "kao nov, sve mu radi bez greske" s cijenom 100km vecom. Lovio frajer u mutnom nadajuci se da neko kad se nadje s njim nece pogledat bt.
Mehemed

#2013 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

NenjiA wrote:
Mehemed wrote:

I za sta te je prevario?
Nije me prevario, nego je jedan od rijetkih na PIKu koji je sve odradio po dogovoru, a i bolje od toga :)
Pa kako se zove ova tema???

Treba napraviti posebno temu za pohvale korisnika na PIK-u
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2014 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Admir_1984 »

kod tog lika je i moj drug prije godinu/dvije uzeo racunar, platio, dobio, nešto nije bilo ok, poslao nazad da ga poprave i ovaj sve uredno uradio i vratio :thumbup: :thumbup: (pošto je placeno bilo, mogao je komotno kakvu muljažu napraviti)
Averus

#2015 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Mehemed wrote: Pa kako se zove ova tema???

Treba napraviti posebno temu za pohvale korisnika na PIK-u
Predlagao sam i ja to, ili da se svakih 10ak stranica objavi lista korisnika koji su 100% pouzdani i korisnika koji su prevaranti :roll:

Ali niko nista... :D
Admir_1984 wrote:kod tog lika je i moj drug prije godinu/dvije uzeo racunar, platio, dobio, nešto nije bilo ok, poslao nazad da ga poprave i ovaj sve uredno uradio i vratio :thumbup: :thumbup: (pošto je placeno bilo, mogao je komotno kakvu muljažu napraviti)
Ja naručio 7770 od njega. Poslije mi javlja da nema, ali ima malo jaču, pa će mi je dati za manje novca.
Nije to velika razlika novčano (10-20KM ja mislim), ali je velika usluga od nekoga ko me nikad u životu nije sreo.

:)
BadBoy

#2016 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

To se zove dobra poslovna praksa i zadržavanje kupca :thumbup: Ako se redovno bavi time, nije sve u novcu.
Mehemed

#2017 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Za mene su ovi prevarati sto za Kineski telefon napise ime artikla "IPhone 5", "Galaxy SIV" itd, a ustvari to nije niti ihpone, niti galaxy, vec samo neki Kineski modeli koji lice na iPhone i Galaxy...
I sada kada neko bas hoce da kupi Galaxy SIV ili iphone 5, vise mu izbaci kopija, nego orginala hahaha :lol: :lol:
P308

#2018 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by P308 »

Mehemed wrote:Za mene su ovi prevarati sto za Kineski telefon napise ime artikla "IPhone 5", "Galaxy SIV" itd, a ustvari to nije niti ihpone, niti galaxy, vec samo neki Kineski modeli koji lice na iPhone i Galaxy...
I sada kada neko bas hoce da kupi Galaxy SIV ili iphone 5, vise mu izbaci kopija, nego orginala hahaha :lol: :lol:
prodajem iPhone 5 - najnovija verzija Androida :D
Hendrix

#2019 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hendrix »

Mene lik ima 10 dana munta da mu prodam BR Player 50% od cijene koju sam stavio...prvo ide ono standardno koja je zadnja cijena, ja spustim malo hajd to je ko neki nepisani običaj...kad on može li za ovoliko ja sam ozbiljna mušterija?!?!?

Pa reko ako si ozbiljan šta spuštaš za 50%, i tako svaki dan neka poruka, digne za 10KM, meni baš smiješno da vidim dokle će ići čovjek s ponudama kad na kraju socijala, ja imam toliko nemam više ovo ono... :roll:

Uporedo s ovim grandioznim pregovorima, ko da je riječ o 100.000KM, drugi lik nazove, dođe kod mene isprobamo sve, popijemo po pivu i ode player po mojoj cijeni, bez ikakvog preseravanja.
Kofer

#2020 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Hendrix wrote:Mene lik ima 10 dana munta da mu prodam BR Player 50% od cijene koju sam stavio...prvo ide ono standardno koja je zadnja cijena, ja spustim malo hajd to je ko neki nepisani običaj...kad on može li za ovoliko ja sam ozbiljna mušterija?!?!?

Pa reko ako si ozbiljan šta spuštaš za 50%, i tako svaki dan neka poruka, digne za 10KM, meni baš smiješno da vidim dokle će ići čovjek s ponudama kad na kraju socijala, ja imam toliko nemam više ovo ono... :roll:

Uporedo s ovim grandioznim pregovorima, ko da je riječ o 100.000KM, drugi lik nazove, dođe kod mene isprobamo sve, popijemo po pivu i ode player po mojoj cijeni, bez ikakvog preseravanja.
1. pitanje koje postave je zadnja cijena.Uvijek pitaju može li niže.
Mehemed

#2021 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Kofer wrote: 1. pitanje koje postave je zadnja cijena.Uvijek pitaju može li niže.
To je odmah znak da nece da kupi, vec samo onako ubija vrijeme...
Pravi kupac ce pitati tek kada se nadju da izvrse transakciju, ako ne mogne, kupit ce po toj cijenu koja i jest, ako mogne jeftinije bolje po kupca i tako...
del_boj

#2022 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by del_boj »

Mehemed wrote:
Kofer wrote: 1. pitanje koje postave je zadnja cijena.Uvijek pitaju može li niže.
To je odmah znak da nece da kupi, vec samo onako ubija vrijeme...
Pravi kupac ce pitati tek kada se nadju da izvrse transakciju, ako ne mogne, kupit ce po toj cijenu koja i jest, ako mogne jeftinije bolje po kupca i tako...
Nije uvijek u pitanju lično preuzimanje.
Averus

#2023 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Meni nije problem to pitanje "zadnja cijena".
Čak i ja za skuplje artikle pitam koliko su prodavci spremni spustiti cijenu.

Samo je debilno što 99% onih koji se jave, traže nižu cijenu i onda se nikad više ne jave.
Ja imam osjećaj da su to sve ovi likovi što kupe, pa stave veću cijenu i prodaju :zoka:
anonimus0007

#2024 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimus0007 »

NenjiA wrote:Meni nije problem to pitanje "zadnja cijena".
Čak i ja za skuplje artikle pitam koliko su prodavci spremni spustiti cijenu.

Samo je debilno što 99% onih koji se jave, traže nižu cijenu i onda se nikad više ne jave.
Ja imam osjećaj da su to sve ovi likovi što kupe, pa stave veću cijenu i prodaju :zoka:
to je ustvari logično pitanje. hoćeš nećeš.
Katcha_Vendy

#2025 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Katcha_Vendy »

Pogledajte ovog smaraca u porukama, pa nije lik dobar ni sekunde...

http://www.pik.ba/artikal/5890512/zidni-sat/#pitanja
Post Reply