Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Great Cornholio

#2001 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

fatamorgana wrote:Kao što reče Odron vjera je ipak uglavnom nasljednog, porodičnog karaktera, :wink:
Kod mene to nije bio slučaj, to što sam ja sada vjernik i što vjerujem u Boga u kojeg vjerujem nije posljedica uticaja porodice.

Evo još jedna "ratnička" pjesma 8-)

Fata, ništa lično, sviđa mi se pjesma :)
fatamorgana

#2002 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:Kao što reče Odron vjera je ipak uglavnom nasljednog, porodičnog karaktera, :wink:
Kod mene to nije bio slučaj, to što sam ja sada vjernik i što vjerujem u Boga u kojeg vjerujem nije posljedica uticaja porodice.

Evo još jedna "ratnička" pjesma 8-)
Fata, ništa lično, sviđa mi se pjesma :)
Nemoj me vuć' sad za jezik da napišem kako si ti postao "vjernik, ;-)
Great Cornholio

#2003 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
Napiši slobodno,nama obojici poznata osoba ima velike zasluge zbog toga što sam ja korigovao pogrešne stavove o Bogu, koje sam imao nekada, a vjernik sam ja bio i prije nego što sam je upoznao, samo sam se ustručavao da to priznam okolini :)
fatamorgana

#2004 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
Napiši slobodno,nama obojici poznata osoba ima velike zasluge zbog toga što sam ja korigovao pogrešne stavove o Bogu, koje sam imao nekada, a vjernik sam ja bio i prije nego što sam je upoznao, samo sam se ustručavao da to priznam okolini :)
Pa onda evo:

:wink:
Great Cornholio

#2005 Re: Za predane Životu

Treba čovjek s radošću govoriti o Bogu, ali ovi gore malo pretjeruju u tome, u tome sam se složio sa zajedničkom nam prijateljicom.
Ima stvari oko kojih se nismo složili, postoje stvari zbog kojih ja nisam adventista, al' šta ću, laganje je grijeh, ne mogu ja reći da se nečim u potpunosti slažem a da to nije istina, ali jesam najbliži adventistima, 100% sam iskren kad to kažem.

Moj fata, neće nas niko, previše pričamo, i svojeglavi smo, šta li :-? :D
fatamorgana

#2006 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:Treba čovjek s radošću govoriti o Bogu, ali ovi gore malo pretjeruju u tome, u tome sam se složio sa zajedničkom nam prijateljicom.
Ima stvari oko kojih se nismo složili, postoje stvari zbog kojih ja nisam adventista, al' šta ću, laganje je grijeh, ne mogu ja reći da se nečim u potpunosti slažem a da to nije istina, ali jesam najbliži adventistima, 100% sam iskren kad to kažem.

Moj fata, neće nas niko, previše pričamo, i svojeglavi smo, šta li :-? :D
Ja sam tvojoj prijateljici u svoje vrijeme rekao da malo primijeni ono "voli bližnjeg svoga" a da to ne ostane samo mrtvo slovo na papiru ili da se to ne ponavlja bespotrebno kao papagaj ....
Great Cornholio

#2007 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
Ja sam tvojoj prijateljici u svoje vrijeme rekao da malo primijeni ono "voli bližnjeg svoga" a to ne bude samo mrtvo slovo na papiru ili da se to ne ponavlja bespotrebno kao papagaj ....
Da mi nju ne tračamo, iako više nije na forumu sigurnije je da je ne tračamo :cry: :run: :lol:

Vjeruj mi, znam je lično, i mogu ti reći da ona voli bližnjeg svoga, a to što je u komunikaciji s tobom imala "gard", to je bilo do tebe :)
fatamorgana

#2008 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
Ja sam tvojoj prijateljici u svoje vrijeme rekao da malo primijeni ono "voli bližnjeg svoga" a to ne bude samo mrtvo slovo na papiru ili da se to ne ponavlja bespotrebno kao papagaj ....
Da mi nju ne tračamo, iako više nije na forumu sigurnije je da je ne tračamo :cry: :run: :lol:

Vjeruj mi, znam je lično, i mogu ti reći da ona voli bližnjeg svoga, a to što je u komunikaciji s tobom imala "gard", to je bilo do tebe :)
Budi iskren pa priznaj da voliš ..... više i od boga, ;-)
fatamorgana

#2009 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Osim toga hebo vjernike koji jedno pričaju a drugo rade .... a šta misle to sami bog zna, ;-)
Great Cornholio

#2010 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
E ona bi ti rekla da nije tako, odagnala bi ti sve sumnje da sam ja "vjernik iz koristoljublja", ali eto ja te izgleda ne mogu uvjeriti da sam iskren, volio bih da mi vjerueš, ali eto to izgleda nije u mojoj moći.

Da, samo Bog zna šta je u čijem srcu, ja vjerujem da si ti dobar čovjek, samo ti malo jezik treba "skratiti" :x :D :wink:

Laku noć druže :)
fatamorgana

#2011 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
E ona bi ti rekla da nije tako, odagnala bi ti sve sumnje da sam ja "vjernik iz koristoljublja", ali eto ja te izgleda ne mogu uvjeriti da sam iskren, volio bih da mi vjerueš, ali eto to izgleda nije u mojoj moći.

Da, samo Bog zna šta je u čijem srcu, ja vjerujem da si ti dobar čovjek, samo ti malo jezik treba "skratiti" :x :D :wink:

Laku noć druže :)
ovo gdje su tačkice nije trebalo pisati njeno ime već čkapi, ;-)
Great Cornholio

#2012 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
ovo gdje su tačkice nije trebalo pisati njeno ime već čkapi, ;-)
Da me poznaješ lično znao bi da to nije istina, možda griješim ali možda projiciraš ;-)

U svakom slučaju volio bih da ovu temu "zatvorimo", i laku noć još jednom :)
fatamorgana

#2013 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Ma kak'o zatvaranje ,tek smo počeli, :lol:
bizet

#2014 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

citam i ne mogu da vjerujem, ja sto se moja dva druga sa teme sinoc n.a.s.r.a.s.e, pa to ni pas maslom nebi
pitala bih jel' to kriza srednjih godina, ali to nije moguce, a nije ni pms, a opet hajd' ga znaj, zivimo u cudnom vaktu

nego tema je javna, a vasa ova prica je vise privatne prirode....zamolicu vas obojicu da ubuduce razmijenite koju pp kad vam naleti slicna inspiracija....nemojte kvariti temu momci....nije ovo samo vas playground

u ovom duhu:

http://www.slack-time.com/music-video-6 ... k-Funhouse

ps. natjerali ste me da budem gruba i nimalo nisam zadovoljna sobom zbog tog, hvala vam
Great Cornholio

#2015 Re: Za predane Životu

Da, tema nije tračerska već filozofska, i ja ću se pridržavati teme. Na eventulane daljne provokacije neću odgovarati, jer bezveze mi je kad glumim da nisam ljut, a jesam.
bizet

#2016 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Cornholio, da znas da te ne bih voljela vidjeti ljutog :)

nego, sigurna sam da ni fatamorgana nije uzivao u vasem razgovoru od sinoc...nije mi jasno kako je razgovor mogao otici na tako losu stranu, nisam nasla logiku, ali nisam je ni trazila jer me se nije ticao....ipak uspjeli ste prenijeti negativnu energiju i na mene, a i uprljali ste temu u trenutku, vasa slova su mi parala usi

ali kako narod kaze novi dan nova nafaka, ja tako i mi ovdje idemo biti bolji i svijetliji, malo srece i radosti nije na odmet....necemo uzgajati lose emocije, pa od njih samo prije starimo, a kome je to ovdje zelja? :)
Great Cornholio

#2017 Re: Za predane Životu

Miran sam ja čovjek, ali kad mi neko dira u nešto što mi je sveto znam ja planuti. Na svu sreću to se rijetko dešava :)

Evo vam malo pozitivne muzike,barem u meni ne budi ništa loše, pa možda opet navratim malo kasnije

bizet

#2018 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Loreena je super (Lorena je lijepo ime, ali ne ide uz nase prezime a ni uz podneblje misa mu)...da li vas ova njena pjesma, koju si postavio Cornholio, podsjeca na onu harijevu "ti ljepoto prelijepa....pa bla bla bla...pa...kako da ti oprostim, kako da te zaboravim"...ne znam vise teksta...meni bas tukne na isto :?

poznajem vrlo oskudno njenu muziku...ali "Marrakesh night market" mi je ostala memorisana...evo jos malo Loreene:

http://m.youtube.com/watch?v=mx0Eepmm7sY
odr0n

#2019 Re: Za predane Životu

Post by odr0n »

Great Cornholio

#2020 Re: Za predane Životu

bizet wrote:Loreena je super (Lorena je lijepo ime, ali ne ide uz nase prezime a ni uz podneblje misa mu)...da li vas ova njena pjesma, koju si postavio Cornholio, podsjeca na onu harijevu "ti ljepoto prelijepa....pa bla bla bla...pa...kako da ti oprostim, kako da te zaboravim"...ne znam vise teksta...meni bas tukne na isto :?

poznajem vrlo oskudno njenu muziku...ali "Marrakesh night market" mi je ostala memorisana...evo jos malo Loreene:

http://m.youtube.com/watch?v=mx0Eepmm7sY
I meni se sviđa, posebno muzički dio.
Zašto ne daš curici ime Lorena, pa kad te budi pitali (ovi što se brinu da neka "ovčica" ne pobjegne iz "tora") "Čije je to ime", a ti kažeš "Njeno" 8-)

Jedan moj prijatelj, koji je skoro dobio sina, a i on se preziva na 'ić", dao mu je ime Adrijan, pa kad ga pitaju "Čije je to ime" on odgovori "Monkovo" :lol:

A ovo za Harija što govoriš, pa moguće je da je Lorena ukrala pjesmu od njega, isto ko što je Majkl Džekson ukrao pjesmu od Dine Merlina :evil: :D

Odrone, ova tvoja pjesma je super za kad ko umre :D :lol:
bizet

#2021 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kad na Universalu fakat ide Monk :)
Jessye Norman ima sjajan glas.
Great Cornholio

#2022 Re: Za predane Životu

bizet wrote:kad na Universalu fakat ide Monk :)
Jessye Norman ima sjajan glas.
Ma Monk je legenda, jedna od rijetkih serija koju volim pogledati.

Meni se ovi operski ( il' je operni :-? ) glasovi ne sviđaju, neprirodni su mi, al' sva sreća što ja nisam nekakva "čivija" pa mogu biti iskren kad je u pitanju opera :evil: :D

Nego, evo u Hrvatskoj ne možeš imati više imena i prezimena, ne znam je l' 'vako i kod nas .

Čuj, Christiano Ronaldo Morgan Hrustić :lol:

Image

Uploaded with ImageShack.us
bizet

#2023 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

koliko znam imena tipa Ana Marija, pred kojeg mogu imati i krsteno ako su krsteni, se uredno daju djeci, a i dijete moze imazi dva prezimena, ako su roditelji na vjencanju tako se dogovorili...mada su ovi pretjerali
ne mislim se opterecavati sa dva imena...imamo vremena, valjda cemo naci jedno koje ce djetetu odgovarati :)
ono neka ja nju rodim zivu i zdravu, a svakako muz ide prijavljivati u knjigu rodjenih, iznenadjenja nisu iskljucena :lol:
Great Cornholio

#2024 Re: Za predane Životu

Čitam ovaj zapisnik i uočih ovdje diskriminaciju po spolnoj osnovi, jer ako može bit Lidija Vizek- Mrzljak, što ne može i Christiano Ronaldo - Hrustić, bez Morgan :lol:

Znači, muž ti možda pripremi iznenađenje ko što je Izet Fazlinović iznenadio Damira i Barbaru, dijete trebalo biti Dražen, a postalo Džemal Branko Fazlinović :lol:
bizet

#2025 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

sta da ti kazem...zakon je u njegovim rukama :)
Post Reply