BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
victom

#2001 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by victom »

pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.

nasao sam ovo:
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/even/r ... nkMen.html

ali tu nema svih evropskih zemalja :?
phillie

#2002 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

Nisam zadovoljan. Mi ako zelimo osvojiti to EP moracemo igrati agresivnije u odbrani i kreativnije u napadu :D :D :D :D

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Za cijelu kosarkasku reprezentaciju Drzave Bosne I Hercegovine!!!! Hvala vam za sinosnju utakmicu koja je, meni licno, u top 3 od svih utakmice nase reprezentacije koje sam gledao (dvije protiv Hrvatske i ova sada).
Koliko god da nas je mucio skok u odbrani, napad je pokazao svoje lice i torpedovao gruzijski kos kako je htio. Rotacija vise igraca pokazala se kao ekstra potez, Avdibegovic (bravo Zenicanin), Nurkic su odigrali hrabro i prije svega kvalitetno. Ante Masic (ovim putem zahvaljujem se KSH koji su "prepoznali" Antin kvalitet) mirno ih je punio, da je vise licilo na perverziju (bez ikakve sile i naprezanja, boom boom trica :D ). Kikan pruzio najbolju utakmicu u reprezentaciji, svaka cast Tuzlak. Wright i Teletovic - bezze :D :D :D :D A sta bi rekao za njih a da ne znate vec, koji epitet im dati. Crno bijela kombijancija unistila Gruziju u koloru. Sinanovic, ja samo ne znam kako onako sudije lijepe faulove za Sinana, pa kao da im je familiju pobio, pa cim pogleda protivnickog centra oni pusu u piscu :D Do Slovenije Savez njemu treba obezbjediti individualnog trenera, koji ce raditi s njim na odbrambenom aspektu igre, jer stvarno steta je da mu onolika visina bude minus u igri.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

VOLIM TE BIH!!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mistek

#2003 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mistek »

victom wrote:pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.

nasao sam ovo:

Ostale nemaju nikakve bodove, zato ih nema. U košarci je skroz čudno ovo bodovanje i nerealno. Uglavnom, računaju se samo rezultati s velikih takmičenja, i to po pozicijama. Što veća pozicija, više bodova.
phillie

#2004 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

victom wrote:pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.

nasao sam ovo:

Promjeni ovo gdje pise Sort by zone na FIBA Europe i eto ih nasi na 22 mjestu a u svijetu 50. valjda
Romanista 101%

#2005 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima.
hrastov žižak

#2006 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

palermo wrote:
hrastov zizak wrote: vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.
Klasični revolveraš. Igra s njim je uvijek kocka. Nevjerovatan šuter s manjkom košarkaškog IQ-a. Nekompatibilan za ekipu gdje bi igrao pod kontrolom.
Na ovo misliš ?

Mislim, nebitno je posve, ti imaš pravo da Mirzu ne šmekaš, ja samo rekoh da je to vrlo uočljivo iz tvojih postova.

A svrnem ja na svaku temu da čitucnem pomalo.
Rekoh ti što sam zadnje napisao. Evo zadnje rečenice:
Ja sam se svađao s ljudima koji su govorili da neće ništa biti od njega jer nije baš najbistriji u igri, ali onakve predispozicije se ne javljaju svaki dan. Samo govorim što jeste i kakav igrač je Mirza.
Stvarno sam tog košarkaša uvijek gotivio, sada malo manje jer ne igra odbranu, a morao ju je do sada počet igrat. Ali nemam namjeru da lažem sebe i govorim da je on nešto što nije. Imao on dosta vrlina, ali ima i mana, jebiga, možda sam ja previše očekivao od njega, pa sam mislio da će postat kompletan igrač.
charrrmed

#2007 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by charrrmed »

crkvice wrote:

nasao sam ovo:

Promjeni ovo gdje pise Sort by zone na FIBA Europe i eto ih nasi na 22 mjestu a u svijetu 50. valjda
Crna Gora tek 77. :D
phillie

#2008 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

Romanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima.
Ja se sjecam da smo tukli litvaniju u gostima (jel to ono kad je u zadnjim sekundama, Firic presjekao napad i poentirao za pobjedu) ali mislim da tada nije Sabonis igrao. Igrao je u revansu i razyebali su nas u Sarajevu. Jos se sjecam izreke jednog razocaranog navijaca nakon utakkmice: "jbt, jest ova kosarka nerealan sport. Covjek se rodi i naraste na dva i dvaset i yebe ostale u zdrav mozak :D "
velikibrnjo

#2009 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by velikibrnjo »

Jes jes oni su nas sa Herr Sabonisom otresli samo tako, a gore im nije igrao doticni pa smo mi njih u gostima stresli jel :D
Inace meni je dernek bio i kad nam je gruzija gostovala, atmosfera u dvorani kad smo ih stizali, malo me podsjetilo na ono kad smo hrvat izbezumili navijanjem :D
I dalje tvrdim da u Sarajevu znamo jedino navijati kada je rukomet i kosarka u pitanju ovo ostalo nako :D
Comrad

#2010 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Kakva se odbrana igra na Mirzi svaku tekmu, po mom misljenju pruza dobre partije. Kakva hladna ruka sinoc na bacanjima... utisa dvoranu.

Samo mu zamjeram onaj jedan sut iz kontre, wtf, sta je ono bilo. :lol: Idemo u kontru, on nesta skoci sa trice i osuta. :-) Ali ajd, mora se nekad pogrijesiti.
Romanista 101%

#2011 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

Comrad wrote: Samo mu zamjeram onaj jedan sut iz kontre, wtf, sta je ono bilo. :lol: Idemo u kontru, on nesta skoci sa trice i osuta. :-) Ali ajd, mora se nekad pogrijesiti.

ponijele ga emocije :)

u Sloveniji cemo igrati pred "domacom" publikom, mislim da cemo imati najvise navijaca od svih reprezentacija osim domacina.
jazzer

#2012 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by jazzer »

Romanista 101% wrote:
Comrad wrote: Samo mu zamjeram onaj jedan sut iz kontre, wtf, sta je ono bilo. :lol: Idemo u kontru, on nesta skoci sa trice i osuta. :-) Ali ajd, mora se nekad pogrijesiti.

ponijele ga emocije :)

u Sloveniji cemo igrati pred "domacom" publikom, mislim da cemo imati najvise navijaca od svih reprezentacija osim domacina.
Pa ako bar pola oceva domacih navijaca dodje na utakmice, bicemo bare - bare :) .

A sad nesto kontam moglo bi se i otici do slovenije iduce godine, pogledati nase. Iako je jos rano
za aranzmane sve mi se vise ta ideja mota po glavi.
denimb

#2013 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

crkvice wrote:
Romanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima.
Ja se sjecam da smo tukli litvaniju u gostima (jel to ono kad je u zadnjim sekundama, Firic presjekao napad i poentirao za pobjedu) ali mislim da tada nije Sabonis igrao. Igrao je u revansu i razyebali su nas u Sarajevu. Jos se sjecam izreke jednog razocaranog navijaca nakon utakkmice: "jbt, jest ova kosarka nerealan sport. Covjek se rodi i naraste na dva i dvaset i yebe ostale u zdrav mozak :D "

Upravu si nije bilo Sabonisa u gostima, dosao je u skenderiju i izgubili smo 30 razlike :D

Prvo je Neno presjekao loptu, pa je napravljen faul nad njim...zar se ne sjecas njegovih slobodnjaka i deranja Bahe, KOS, KOS :D

Poslije je i Firic samo potvrdio pobjedu.
madner

#2014 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by madner »

hrastov zizak wrote:
madner wrote:
hrastov zizak wrote:Šta ti je TS?

Zanimljivo je da statistika kaže kako s Nurkićem na parketu imamo +11 za onih 8 minuta što je proveo na parketu. Ispao je 2-3 put na preuzimanju, ali odlično je branio reket, odlično za tako mladog momka.Za 3-4 godine će Kikaknović naspram njega izgledati kao noćna mora, pod uslovom da Juka nastavi s radom.
True shooting percentage.

http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

Ne moze procenat suta biti 40% ako iz 15 pokusaja ubacis 25 poena.

Ili jednostavniji primjer, ako te fauliraju pri sutu (fulis sut) i ubacis 2 slobodna bacanja, koji ti je procenat suta? :D
Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igre :-D
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit :mrgreen:
:roll:

TS% je napredna i priznata statistika za mjerenje efikasnosti, a ne navlacenje. Poeni su poeni, bilo sa slobodnih bacanja ili ne.

Nije tacno, ali diskusija je malo duza. Zavisi da li je dobio 2 slobodna bacanje ili 1+1.
mikogoago

#2015 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mikogoago »

Pitanje:Sta trazi bosanac u Sloveniji?
Odgovor: Posao
Pitanje: Sta trazi slovenac u BiH?
Odgovor: Korjene
Sto ce reci igramo u Sloveniji na domacem terenu :mrgreen:
Artest

#2016 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

hrastov zizak wrote:
palermo wrote:
hrastov zizak wrote:[
Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igre :-D
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit :mrgreen:
Što ti Mirzu nešto ne možeš, to je čudo.
vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.
da, treba dati masicu da puca preko ruke 15 lopti...i fuli 14. ma maske je biser, kakav mirza divljaner. nikakao da mirza ostane sam na sutu, misa mu, kako to?!

po tvojoj tupavoj prici, masic je kapacitet za NBA, a mirza neki prangijas koji nije u stanju zabit sa svoje polovice (onaj sut takodjer ulazi u statistiku) i zabit preko tri covjeka. samo, eto, nikako da to primjete skauti iz NBA.
Last edited by Artest on 06/09/2012 13:31, edited 1 time in total.
phillie

#2017 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

denimb wrote:
crkvice wrote:

Upravu si nije bilo Sabonisa u gostima, dosao je u skenderiju i izgubili smo 30 razlike :D

Prvo je Neno presjekao loptu, pa je napravljen faul nad njim...zar se ne sjecas njegovih slobodnjaka i deranja Bahe, KOS, KOS :D

Malo se ostarilo, pa neki detalji su isparili, ali ta mi je slika ostala, kako Firke krade loptu...Kao sto neko rece, danasnja generacija podsjeca na tu nasu najbolju :D a jos umjesto Beciragica imamo Wright-a ;)
jazzer

#2018 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by jazzer »

denimb wrote:Upravu si nije bilo Sabonisa u gostima, dosao je u skenderiju i izgubili smo 30 razlike :D

I to su bili ludi kosarkaski dani. Dzevdina izjava poslije te utakmice u skenderiji, nakon ''borbe'' sa Sabonisom :lol: :
DANI: Je li uopce bilo moguce igrati protiv Sabonisa? Kako taj covjek izgleda na parketu?

...Prvo, mislili smo da je pomalo nespreman, jer nije dugo igrao. :)
..Sa 150 kilograma, on razmislja i igra kao bek. I pored ogromne visine, on ne igra na snagu, nego na tehniku. Sreca je pa on nije bio gladan koseva.
... Da je htio, mogao nam je zabiti 50 komada. A cini mi se sada, kada razmisljam o njemu, da je on u stanju da me, zajedno sa loptom, ubaci u kos.
ultima_palabra

#2019 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Sjećam se jedne akcije iz Skenderije kad Dževdo položi preko Sabonisa :-) Bio je to najbojažljiviji ulaz koji sam ikada vidio plus što je bio klasičan faul u napadu :lol: Ali sudije nisu imale srca da sviraju...
Artest

#2020 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

kome je puno mirzinih 15-20 suteva, nek se ubije odmah. valjda bi trebao wright sutirat trice, ili vec pomenti masic, nakon izalska iz tri uzastopna bloka, i suta preko ruke u licu.

odite kobeu, pa mu recite da ne suta po 30-40ak lopti...i ima briljantnih 35-40 procenat suta.
madner

#2021 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by madner »

Kobi je tri sezone ispod 50% sto se tice TS%, prosle sezoen je bio bas ocajan .462.

Neko bi mu fakat trebao reci da ne suta. :D
nuki_cika

#2022 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by nuki_cika »

Istina :thumbup:
To je ono kad je Baho vrištao "gotovooooo je gotovooooo je.BIH je pobjedila :D
A prije toga litvaniju niko nije pobjedio na domaćem terenu 10 godina i onda mi dođemo i dernemo iih usred viljnusa :D
Bilo je ono dobra ekipa sa većim odbrambenim mogućnostima nego ova danas reprezentacija,ali ruku na srce tad je na Euru bilo 16 reprezentacija sa daleko jačim timovima nego što su ove danas(izuzmemo li španiju)

Svaka čast na pobjedi,ali odbrana odbrana i odbrana u narednih 12 mjeseci :thumbup:
Dobro je što su ove kvalifikacije otkrile taj najveći nedostatak .

Uz bolju odbranu ova se reprezentacija može komotno suprotstaviti usuđujem se reći i špancima :D

I da napomenem da smo sinoć u drugom poluvremenu postigli više koševa nego za čitavu utakmicu u latviji

Idemo...... :bih:
dino213

#2023 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by dino213 »

Treba mi cijena karte Bih vs Rumunija ako netko zna da napise hvala :)
nuki_cika

#2024 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by nuki_cika »

ultima_palabra wrote:Sjećam se jedne akcije iz Skenderije kad Dževdo položi preko Sabonisa :-) Bio je to najbojažljiviji ulaz koji sam ikada vidio plus što je bio klasičan faul u napadu :lol: Ali sudije nisu imale srca da sviraju...
:lol: :lol:
Joj kad se sjetim Dzevde macana. :D
Igrao on za cibonu u sezoni 2001/2002 i Bosna igrala onu gudijer ligu-mislim da se tako zvala-otišli mi na utakmicu u zetru da gledamo-a već tad Dzevdo značajno oslabio,nema 50 ljudi u dvorani,oni vode 45 razlike,kad se neki lik dere i govori"hajde Dzevdo uđi da vas stignemo" :lol: :lol: :lol:
On mu trener cibone govori da uđe,a on neće :lol: :lol:
Koshpa

#2025 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Koshpa »

Danas na aerodromu ih je docekalo ravno 0 navijaca :x :(
Locked