Ovo je poenta cijele mog'o sam al nisam suplje price i filozofije:preludezalude wrote: Evo ti odgovor:
AR 166 od 12k KM moze biti i mladja i bolja i jeftinija od AR 166 od 15k KM, ali su takvi slucajevi rijetkost. Ali je zato cest slucaj da je starija, moze biti bolja i jeftinija. Za tebe je znaci auto bolje ako je mladje.![]()
Audi godista AR od 12k KM bi kostao sigurno mozda 3-4k KM vise, ali to ne znaci da je bolji. Imao bi vise predjenih kilometara i sigurno puno manje opreme. I zasto onda davati 3-4k KM vise kad mogu dobiti ono sta ja hocu za 3-4k KM manje.
Naravno da u startu kad trazis auto imas neku okvirnu cifru za koju trazis auto. Ja kad sam trazio auto okvirna cifra je bila 12k KM koja nije bila bas obavezujuca. U tu cifru se uklapalo svakakvih auta izmedju ostalog cak i octavia. I kad sam sve sabrao i oduzeo, uzeo u obzir i sta mi se svidja dosao sam do zakljucka da ipak nisam lud da dajem tolike pare za octaviu ili audi a6 sa 300 000km, opremom 0 bodova, stariji 2-3 godine, kad mogu uzeti mladje 2-3 godine sa predjenih 130 000km, dobrom opremom i jos kad dodam da mi se auto svidja - dobitna kombinacija. U svakom pogledu je bolja i superiornija od octavie, a nista nije losije auto od audi A6 cak istog godista. I na kraju u trazenju je bilo raznih cijena, ali sam se odlucio za auto koje me je kostalo 11 800KM. Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto. Bolje nebi bilo nikako. I onda na kraju dolazi ono: nasao sam ono sto sam trazio, platio i gotovo. Niko nije rekao da sam ja isao odmah na prvo auto i kupio ga. Ja sam trazio auto 6 mjeseci i dobro odvagao.
Ja kupujem ono sto mi se svidja. Ono sto mi se ne svidja me uopste ne interesuje pa makar bilo u pola cijene.
Ja nisam kao neki sto kad kupuju auto, kazu e kupit cu te pa makar hljeba ne jeo. Uvijek se moze kupiti malo skuplje, ali pitanje je sta ces dobiti u odnosu na ono malo jeftinije. Da li je skuplje i bolje? Da li je auto 2003. godiste bolje od auta 2001. godiste?
Da li je tvoja nova octavija bolja od audi a4 starog tri godine koji je usput i jeftiniji?
Ja kad imam nesto da kazem onda kazem jasno. Ja se ne hvatam "argumenata" kao ti tj nedefinisanih supljaka. Od mene neces cuti argumente kao gramatika, prodajni rezultati, odrzavanje cijene i sl.
"Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto."
Samo mladje auto?????? Eto starost auta i kilometraza nema nikakvog uticaja, pare nisu bitne, sta ces kupovati mladje kad mozes i starije, sve je to isto..
p.s. Da, za razliku od agrumenata kao sto su cijene i brojke, koji su bas onako nedefinisani, argument o broju prepravaka posta je bio bas onako konkretan argument vezan za temu.