Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#2001 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Evo ti odgovor:
AR 166 od 12k KM moze biti i mladja i bolja i jeftinija od AR 166 od 15k KM, ali su takvi slucajevi rijetkost. Ali je zato cest slucaj da je starija, moze biti bolja i jeftinija. Za tebe je znaci auto bolje ako je mladje. :?
Audi godista AR od 12k KM bi kostao sigurno mozda 3-4k KM vise, ali to ne znaci da je bolji. Imao bi vise predjenih kilometara i sigurno puno manje opreme. I zasto onda davati 3-4k KM vise kad mogu dobiti ono sta ja hocu za 3-4k KM manje.
Naravno da u startu kad trazis auto imas neku okvirnu cifru za koju trazis auto. Ja kad sam trazio auto okvirna cifra je bila 12k KM koja nije bila bas obavezujuca. U tu cifru se uklapalo svakakvih auta izmedju ostalog cak i octavia. I kad sam sve sabrao i oduzeo, uzeo u obzir i sta mi se svidja dosao sam do zakljucka da ipak nisam lud da dajem tolike pare za octaviu ili audi a6 sa 300 000km, opremom 0 bodova, stariji 2-3 godine, kad mogu uzeti mladje 2-3 godine sa predjenih 130 000km, dobrom opremom i jos kad dodam da mi se auto svidja - dobitna kombinacija. U svakom pogledu je bolja i superiornija od octavie, a nista nije losije auto od audi A6 cak istog godista. I na kraju u trazenju je bilo raznih cijena, ali sam se odlucio za auto koje me je kostalo 11 800KM. Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto. Bolje nebi bilo nikako. I onda na kraju dolazi ono: nasao sam ono sto sam trazio, platio i gotovo. Niko nije rekao da sam ja isao odmah na prvo auto i kupio ga. Ja sam trazio auto 6 mjeseci i dobro odvagao.
Ja kupujem ono sto mi se svidja. Ono sto mi se ne svidja me uopste ne interesuje pa makar bilo u pola cijene.
Ja nisam kao neki sto kad kupuju auto, kazu e kupit cu te pa makar hljeba ne jeo. Uvijek se moze kupiti malo skuplje, ali pitanje je sta ces dobiti u odnosu na ono malo jeftinije. Da li je skuplje i bolje? Da li je auto 2003. godiste bolje od auta 2001. godiste?
Da li je tvoja nova octavija bolja od audi a4 starog tri godine koji je usput i jeftiniji?

Ja kad imam nesto da kazem onda kazem jasno. Ja se ne hvatam "argumenata" kao ti tj nedefinisanih supljaka. Od mene neces cuti argumente kao gramatika, prodajni rezultati, odrzavanje cijene i sl.
Ovo je poenta cijele mog'o sam al nisam suplje price i filozofije:
"Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto."
Samo mladje auto?????? Eto starost auta i kilometraza nema nikakvog uticaja, pare nisu bitne, sta ces kupovati mladje kad mozes i starije, sve je to isto..

p.s. Da, za razliku od agrumenata kao sto su cijene i brojke, koji su bas onako nedefinisani, argument o broju prepravaka posta je bio bas onako konkretan argument vezan za temu.
citroen xm

#2002 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

covjek1 wrote: Svaki (uspjesniji) proizvodjac ima svoj stil, kojeg se drze, i prema kojem je prepoznatljiv, to ti je glup argument.
Ne znam sto spominjes DS5 i C6 kao da su neki uspjesni automobili ?!
A sto se tice toga za historiju Citroena, i kako Audi moze sanjati o tome samo cu se nasmijati.
A opet da ti kazem da je prodaja vecinski pokazatelj uspjesnosti jednog proizvodjaca, samo osoba koja ne vidi dalje od svoje subjektivnosti moze reci da nije. Nije Audi preko noci poceo prodavati ovoliko auta, nisu napravili kompaniju i rekli sad cemo mi biti premium proizvodjac i prodavat cemo vise auta od xy. To je imidz i kvalitet koji se gradi godinama i koji se zasluzuje ali takvi ko ti to ne mogu shvatiti.
E vidiš to je poenta. To nije glup argument. Kada govorimo o mudima, treba izbaciti neki model i rizikovati, ali će taj model biti skulptura na točkovima i posle prestanka proizvodnje biće ikona i cijena mu vremenom može rasti. A šta će biti sa Golfom i nekim A6 posle prestanka proizvodnje. Ništa, biće običan polovnjak koji će prosječan bosanac kupiti kada napuni 15 godina i bude imao 400000 na satu. Čovječe zadnje tri generacije Audija raznih klasa se razlikuju u štopkama i još po nekom detaljčiću. Prodaja apsolutno nije pokazatelj kvaliteta jer da si jednom sjeo u taj C6 vidio bi neke stvari. Druga je stvar što oni toliko strahuju za svaki euro pa i prije početka dizajniranja u glavi imaju samo ono da se svidi širokim narodnim masama. A sve(ne samo automobili) što mogu da svare široke narodne mase je bezvezno i dosadno, monotono.
Sa_u_srcu wrote: Ti si stvarno lik kojem treba dati ordenje, ja te slusam kao i svi mi vec mjesecima, narucito o temama gdje su vw vozila i tu kolicinu gluposti koju ti izgovaras nije uopste razumna... Jesi li ti svijestan da dolazis u poziciju da SERES o kompaniji koja je jedna od najboljih na svijetu... Jesi li ti svijestan da dovodis u pitanju citavu jednu politiku vw svojim jadnim i ocajnim komentarima. Ko si ti jadan nebio, da savjetujes ili kritikujes kompaniju ciji se godisnji prihod mjeri milijardama eura??? Ko ??? O cemu jadan nebio vise pricas..? Sam ti nick govori sve.
Bezidejno je to, sto si se nasao ti, da lafo savjetuje kompanije ciji je profit veci od nekoliko milijardi eura, kako bi oni trebali da rade, sta je lose a sta dobro....pa jesi li ti normalan?
Ja tebe stvarno ne razumijem, ti se ufatio tog Citroena i Alfe....pa daj mi jedan primjer vozi li iko ta vozila koja su proizvedena 80-tih godina? Ja imam Bubu VW 75 godiste...jos uvijek je na cesti i vjeruj mi u perfektnom stanju...
Ima li ijedna Alfa na cesti na ovom svijetu 75 godiste? Ili Citroen? Prestani jadan nebio vise srati o tom citroenu i Alfama, da valjaju kostale bi vise, jesam li dovoljno jasan?
Jadan nebio, da ti kažem jadan nebio. Jadan nebio meni je puna neka stvar vas što ste došli iz vukojebina pa vam je sada Sa u srcu i to morate istaći i u niku. Ja imam svoju glavu i svoj mozak, tako da mogu da mućnem svojom glavom i da razmislim o nekim stvarima, a ne da slijepo slijedim pastire kao ovca kada se vodi na ispašu. Jel ti bar to jasno jadan nebio. Jadan nebio, meni nije cilj da savjetujem fabriku, ja na ovome forumu iznosim svoje mišljenje. Fabrici nije potreban savjet kada je već našla toliko kloceva kao ti da ima prodaje svoja bezlična auta po astronomskim cijenama. Jel ti jasno jadan nebio. I jadan nebio kako te nije sramota porediti taj kontenjer zvani Buba iz 75. sa Alfom i Citroenom iz istih godina. I da znaš ima ih veoma mnogo i starijih od tog godišta samo što ih teško možeš vidjeti u BiH jer ovde većina kloceva svršavaju na bubu iz 75. ili neku dvičinu GTI. Ali šta ja imam tebi objašnjavati jadan nebio. Idi slikaj svoju Bubu i okači na PIK, možda je prodaš za 30000 KM pa se usrećiš jadan nebio.
Last edited by citroen xm on 11/12/2012 12:33, edited 2 times in total.
ChipyChips

#2003 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

A gdje je još ona pametna gl00va aktivna,dajte da vidimo njegove izljeve mudrosti,oooo mudri čovječe iz Ban0vića...prosvjetli nas,tako ti tvoje gl00ve :lol:
sorcerer

#2004 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sorcerer »

zbog te bube koju kujes u zvijezde i zbog jos jednog propalog auta k70, volkswagen je pao u finansijsku krizu ,da im ne bi auto uniona da ih pogura i da nisu platili italijana za dizajn i prekopirali neka rjesenja sa fiata 128 koji je u to vrijeme bio popularan i 6 godina ispred golfa,slabo bi se vi danas vozali u njemu....
respo

#2005 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

ChipyChips wrote:A gdje je još ona pametna gl00va aktivna,dajte da vidimo njegove izljeve mudrosti,oooo mudri čovječe iz Ban0vića...prosvjetli nas,tako ti tvoje gl00ve :lol:
a sta fali ako je covjek iz banovica?
prvo reci odakle si ti pa onda pricaj nesto mada znam vecih papaka rodjenih sarajlija generacijama nazad nego neke iz banovica bihaca zavidovica ili odakle vec
jadno je kad ocjenjujes ljude po mjestu rodjenja ili stanovanja
Reneee

#2006 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

citroen xm wrote:[

E vidiš to je poenta. To nije glup argument. Kada govorimo o mudima, treba izbaciti neki model i rizikovati, ali će taj model biti skulptura na točkovima i posle prestanka proizvodnje biće ikona i cijena mu vremenom može rasti. A šta će biti sa Golfom i nekim A6 posle prestanka proizvodnje. Ništa, biće običan polovnjak koji će prosječan bosanac kupiti kada napuni 15 godina i bude imao 400000 na satu. Čovječe zadnje tri generacije Audija raznih klasa se razlikuju u štopkama i još po nekom detaljčiću. Prodaja apsolutno nije pokazatelj kvaliteta jer da si jednom sjeo u taj C6 vidio bi neke stvari. Druga je stvar što oni toliko strahuju za svaki euro pa i prije početka dizajniranja u glavi imaju samo ono da se svidi širokim narodnim masama. A sve(ne samo automobili) što mogu da svare široke narodne mase je bezvezno i dosadno, monotono.
A koje ćeš to stvari vidjeti kada uđeš u C6? To je auto kada se sve sabere mrtvi prosjek u poređenju sa konkurencijom, i činjenično stanje sa tržišta (da u sedam godina nije uspjeo prodati ni 20 000 primjeraka, što ga čini najvećom francuskom fulom u pokušaju da konkurišu Velikoj trojci) mu baš odgovara. Ali tebe kad čovjek sluša, ispada to nešta aman-zaman, ali je neslavno prošao jer je sav svijet glup, dok si ti jedan napaćeni izuzetak koji pliva uzvodno. Tu priču možeš servirat nekome ko se nikad nije vozio u tom autu, ali ima nas koji i jesmo. Pa hajmo redom. Prvi ti ga opiši, a onda ću ja, i usput ga uporedit sa konkurencijom (prošlim generacijama A6,5,E), jer ovim novim ni vodonoša ne može biti. Bujrum...
emko1234

#2007 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

respo wrote:
ChipyChips wrote:A gdje je još ona pametna gl00va aktivna,dajte da vidimo njegove izljeve mudrosti,oooo mudri čovječe iz Ban0vića...prosvjetli nas,tako ti tvoje gl00ve :lol:
a sta fali ako je covjek iz banovica?
prvo reci odakle si ti pa onda pricaj nesto mada znam vecih papaka rodjenih sarajlija generacijama nazad nego neke iz banovica bihaca zavidovica ili odakle vec
jadno je kad ocjenjujes ljude po mjestu rodjenja ili stanovanja
haj respo ne seri, ako je iko pun predrasuda na ovom forumu onda si ti. ne ide nikako da ti nekom drzis lekcije iz finog i uctivog ponasanja.

em11r@ napisao sam ti repliku na prosloj stranici al ne dobih odgovor.
530i

#2008 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

preludezalude wrote: Naravno da u startu kad trazis auto imas neku okvirnu cifru za koju trazis auto. Ja kad sam trazio auto okvirna cifra je bila 12k KM koja nije bila bas obavezujuca.
Ama, poenta svih ovih kompleksaša je takmičenje ko će dati više para za auto i hvala time po forumu. Imam x auta i nijedno nisam eksplicitno spomenuo na forumu, niti bilo gdje drugo. A ovamo samo čuješ platio sam audi 90.000KM. Platio sam Oktaviju elegans 40.000KM i slično. Nemaju ljudi nikakvih drugih životnih kvaliteta pa se hvale količinom para koje su dali za auto...
530i

#2009 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Sa_u_srcu wrote: Ja imam Bubu VW 75 godiste...jos uvijek je na cesti i vjeruj mi u perfektnom stanju...
Ima li ijedna Alfa na cesti na ovom svijetu 75 godiste? Ili Citroen? Prestani jadan nebio vise srati o tom citroenu i Alfama, da valjaju kostale bi vise, jesam li dovoljno jasan?
Ma da, buba je perfektna, krađa od Tatrinog predratnog projekta...ubrzava 80 sekundi do 80 na sat i troši niskih 15 litara prosječno. Dok su u isto vrijeme Alfe harale, Citroeni se vozali na tri točka i slično...bravo, svaka čast, zavidim ti na bubi.
johntra

#2010 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Sa_u_srcu wrote: Ja imam Bubu VW 75 godiste...jos uvijek je na cesti i vjeruj mi u perfektnom stanju...
onaj, ko tebi odgovori na bilo koji post nakon ovakve debilne provale, za mene nije normalan i bezveze troši tastaturu...
emko1234

#2011 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

530i wrote:
preludezalude wrote: Naravno da u startu kad trazis auto imas neku okvirnu cifru za koju trazis auto. Ja kad sam trazio auto okvirna cifra je bila 12k KM koja nije bila bas obavezujuca.
Ama, poenta svih ovih kompleksaša je takmičenje ko će dati više para za auto i hvala time po forumu. Imam x auta i nijedno nisam eksplicitno spomenuo na forumu, niti bilo gdje drugo. A ovamo samo čuješ platio sam audi 90.000KM. Platio sam Oktaviju elegans 40.000KM i slično. Nemaju ljudi nikakvih drugih životnih kvaliteta pa se hvale količinom para koje su dali za auto...
jesi to sam skontao il ti je neko rekao?
citroen xm

#2012 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Reneee wrote: A koje ćeš to stvari vidjeti kada uđeš u C6? To je auto kada se sve sabere mrtvi prosjek u poređenju sa konkurencijom, i činjenično stanje sa tržišta (da u sedam godina nije uspjeo prodati ni 20 000 primjeraka, što ga čini najvećom francuskom fulom u pokušaju da konkurišu Velikoj trojci) mu baš odgovara. Ali tebe kad čovjek sluša, ispada to nešta aman-zaman, ali je neslavno prošao jer je sav svijet glup, dok si ti jedan napaćeni izuzetak koji pliva uzvodno. Tu priču možeš servirat nekome ko se nikad nije vozio u tom autu, ali ima nas koji i jesmo. Pa hajmo redom. Prvi ti ga opiši, a onda ću ja, i usput ga uporedit sa konkurencijom (prošlim generacijama A6,5,E), jer ovim novim ni vodonoša ne može biti. Bujrum...
Kad ga uporedim sa konkurencijom ne vidim apsolutno ni jedan njegov nedostatak. Možda nedostatak V8 motora, ali to ne odražava kvalitet. Unutrašnjost apsolutno nije ni trunku nekvalitetnija od konkurencije. A auto posjeduje neke ekskluzivne stvari koje konkurencija nema. To što mu je prodaja išla slabo, apsolutno ne znači da je manje kvalitetan.
Pogledaj SM iz sedamdesetih koji je prodat u još manjem broju, a auto je sevršenstvo.
530i

#2013 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

emko1234 wrote:
530i wrote:
Išao sam na višegodišnje konsultacije u mjesnu zajednicu Gornja Međeđa, ovo je plod tog rada, vidi se da je uloženo mnogo truda.
Sa_u_srcu

#2014 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Sa_u_srcu »

Jadan nebio, da ti kažem jadan nebio. Jadan nebio meni je puna neka stvar vas što ste došli iz vukojebina pa vam je sada Sa u srcu i to morate istaći i u niku. Ja imam svoju glavu i svoj mozak, tako da mogu da mućnem svojom glavom i da razmislim o nekim stvarima, a ne da slijepo slijedim pastire kao ovca kada se vodi na ispašu. Jel ti bar to jasno jadan nebio. Jadan nebio, meni nije cilj da savjetujem fabriku, ja na ovome forumu iznosim svoje mišljenje. Fabrici nije potreban savjet kada je već našla toliko kloceva kao ti da ima prodaje svoja bezlična auta po astronomskim cijenama. Jel ti jasno jadan nebio. I jadan nebio kako te nije sramota porediti taj kontenjer zvani Buba iz 75. sa Alfom i Citroenom iz istih godina. I da znaš ima ih veoma mnogo i starijih od tog godišta samo što ih teško možeš vidjeti u BiH jer ovde većina kloceva svršavaju na bubu iz 75. ili neku dvičinu GTI. Ali šta ja imam tebi objašnjavati jadan nebio. Idi slikaj svoju Bubu i okači na PIK, možda je prodaš za 30000 KM pa se usrećiš jadan nebio.[/quote]

Ja tebe najvise volim duso moja, ti si meni najdrazi ovdje...kunem ti se.
Prvo, ja jesam Sarajlija, iako je to najmanje bitno, jer po tvojoj ludoj logici samo izgleda Sarajlije imaju pravo i poznastva u auto industiji da isnose svoja totalno pogresna misljenja...Kao ti si Sarajlija, pa bolje poznajes nesto od nekog??? Ne bitno...Poenta spominjanja BUbe iz 75 godine je da se tebi i slicnim klocevima da do znanja da vw ima kvalitet da i dan danas i Bosni, mozes vidjeti na desetine tih automobla koji se voze, sa svojim originalnim motorima starim po 30 godina...i sluze poprilicno dobro...ako imas slicno iskustvo sa Citroenom, slobodno posalji da vidim i to auto...kako izgleda poslije 30 godina.
NIko nikom ovdje ne brani da bira i kupuje auta koja zeli od svojih para, moj drug je kupio prije 2 mjeseca C5 2009 za 19000 KM i to je po meni pametan potez...bolje nego uzeti audija 2005 za isti novac, ali tvoje subjektivno pljuvanje po vw grupaciji je nepodnosljivo...mi smo kao svi ovce a ti si kao jedini pametan... Ti si taj koji ne dozvoljava ljudima da misle svojim glavama... Kume, mozes ti napisati jos milion postova, jos milion svojih subjektivnih misljenja...ali dok god budes tvrdio da se Citroen, Alfa ili slicni brendovi mogu nositi sa Audijem u bilo cemu, tvoje misljenje ce biti samo subjektivno, bez ijednog pravog argumenta s kojom bi mogao opravdati sve to sto pricas...
emko1234

#2015 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

530i wrote:
emko1234 wrote:
530i wrote:
Išao sam na višegodišnje konsultacije u mjesnu zajednicu Gornja Međeđa, ovo je plod tog rada, vidi se da je uloženo mnogo truda.
promjeni nick u e21 320i il 323i
Reneee

#2016 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

citroen xm wrote:
Reneee wrote: A koje ćeš to stvari vidjeti kada uđeš u C6? To je auto kada se sve sabere mrtvi prosjek u poređenju sa konkurencijom, i činjenično stanje sa tržišta (da u sedam godina nije uspjeo prodati ni 20 000 primjeraka, što ga čini najvećom francuskom fulom u pokušaju da konkurišu Velikoj trojci) mu baš odgovara. Ali tebe kad čovjek sluša, ispada to nešta aman-zaman, ali je neslavno prošao jer je sav svijet glup, dok si ti jedan napaćeni izuzetak koji pliva uzvodno. Tu priču možeš servirat nekome ko se nikad nije vozio u tom autu, ali ima nas koji i jesmo. Pa hajmo redom. Prvi ti ga opiši, a onda ću ja, i usput ga uporedit sa konkurencijom (prošlim generacijama A6,5,E), jer ovim novim ni vodonoša ne može biti. Bujrum...
Kad ga uporedim sa konkurencijom ne vidim apsolutno ni jedan njegov nedostatak. Možda nedostatak V8 motora, ali to ne odražava kvalitet. Unutrašnjost apsolutno nije ni trunku nekvalitetnija od konkurencije. A auto posjeduje neke ekskluzivne stvari koje konkurencija nema. To što mu je prodaja išla slabo, apsolutno ne znači da je manje kvalitetan.
Pogledaj SM iz sedamdesetih koji je prodat u još manjem broju, a auto je sevršenstvo.
To nije odgovor na moje pitanje. Lijepo sam te pitao šta je to što ćeš vidjet u C6, a ne u A6, pa skontat kakva si budala bio što si kupio Audija, ne Citroena? Šta to ima u C6, pa je on auto za izabrane i prosvijećene, a npr. A6 je za nepismenu bagru, koja ne shvaća kakav se dragulj krije u salonu prekoputa??? Tvoje izbjegavanje odgovora me navodi na pomišljanje da: 1.nisi nikad se vozio u C6, pa ne znaš ni sam šta on ima, osim onoga što se na netu može pročitat. 2.Nisi nikad bio ni u jednom od konkurenata, C6 ti se svidjeo, pa onda misliš šta će ostala smeća, ovo je vrhunac 3. priznaješ da si pretjerivao kod veličanja C6, pa sad nećeš da daš realan opis, jer bi ja laži očigledno prepoznao. Ako nećeš ti, evo ja ću ti opisat kakav je C6 i da ti ukažem na nedostatke koje ti ne vidiš:
Vozio sam ga sa 2.7 HDI motorom. Prvi nedostatak je potrošnja, koja u gradu sa klimom iznosi 15.5 litara. A to ti je u poređenju sa Audijem A6 2.7 TDI prošle generacije 3-4 litre više. Jel to nedostatak? Meni bgm jest, a vjerujem da bi bio i tebi. Ko voli plivajući osjećaj, njemu je udobnost savšena, ali sve dok ne naletiš na poprečnu neravninu, kada se karoserija trese i narušava komfor. Potresa karoserije nema ni u jednog od njemačkih konkurenata. Cijelo vrijeme se njišeš gore-dole, kao da se voziš čamcem na moru, a ne u autu. Bočna poptora sjedišta je mnogo slabija nego u Nijemaca.
Još jedan od većih nedostataka je da, pošto je cijelo auto konstruisano za udobnost, nemaš nikakvog osjećaja za ubrzanjem. Konkretno kod ovog, ne bi nikad rekao da motor ima 200+ KS, nego možda 150, i ne bitno je li ima 100, 200 ili 300 KS, auto je cijelo vrijeme tromo i ponaša se ko mrtav konj kad staneš na gas. Je li to nedostatak?
Također, zbog takvoj ovjesa, kao vozač nemaš apsolutno nikakvog užitka za volanom, pod točkovima ti je uvijek isto, nemaš "feelinga" za volanom, u krivine ne ulazi ni približno dobro kao njemački trojac, kratko rečeno ne možeš se ni malo zabavit vozeći ga. Utjeha je, da ko voli takvu udobnost (ja ne), dobro auto za direktora koji pozadi sjedi, za vozača nikako. Meni je recimo puno draži komfor koji pruža BMW petica. Pređi sa njom preko nekog kamenitog pločnika, ništa se ne osjeti i ne trese, komfor je savršen, a opet je sve je tako kontruisano da ti ne oduzme zabavu u vožnji i osjećaj na cesti.
Suvise je mekan i pliva, motoru fali obrtnog momenta na nizim obrtajima, enterijeru kvaliteta u donjim plasticnim djelovima. Vozio sam P607 sa istim motorom, i mislim da je on daleko življe i okretnije auto, i kada bih birao između ta dva auta, prije bih uzeo 607.
Jednostavno se vidi zašto je prošao na tržištu tako kako jest. Manje više sve je dobro, ali da bi konkurisao Velikoj trojci, skoro pa da svaki segment u njemu mora da bude još bolji. I to što kažeš da on ima neke stvari koje njemačke krstarice nemaju. Tačno ima i toga, ali zato ovi imaju milion stvari koje C6 nema.
Također to što kažeš da je auto "skultpura", to je samo tvoje mišljenje, ne pričaj kao da je to opšteprihvaćena stvar, jer za 90% ljudi ono je ružan auto. Skulptura je ono što se svima sviđa. Skulptura je Jaguar E-type, razni Mercedesi i Alfe iz 50-tih i 60-tih, auta kojima se svako divi kada ih vidi na nekoj izložbi, a ne nešto za šta će većina pomislit da je zapravo jako ružno.
citroen xm

#2017 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Sa_u_srcu wrote: Ja tebe najvise volim duso moja, ti si meni najdrazi ovdje...kunem ti se.
Prvo, ja jesam Sarajlija, iako je to najmanje bitno, jer po tvojoj ludoj logici samo izgleda Sarajlije imaju pravo i poznastva u auto industiji da isnose svoja totalno pogresna misljenja...Kao ti si Sarajlija, pa bolje poznajes nesto od nekog??? Ne bitno...Poenta spominjanja BUbe iz 75 godine je da se tebi i slicnim klocevima da do znanja da vw ima kvalitet da i dan danas i Bosni, mozes vidjeti na desetine tih automobla koji se voze, sa svojim originalnim motorima starim po 30 godina...i sluze poprilicno dobro...ako imas slicno iskustvo sa Citroenom, slobodno posalji da vidim i to auto...kako izgleda poslije 30 godina.
NIko nikom ovdje ne brani da bira i kupuje auta koja zeli od svojih para, moj drug je kupio prije 2 mjeseca C5 2009 za 19000 KM i to je po meni pametan potez...bolje nego uzeti audija 2005 za isti novac, ali tvoje subjektivno pljuvanje po vw grupaciji je nepodnosljivo...mi smo kao svi ovce a ti si kao jedini pametan... Ti si taj koji ne dozvoljava ljudima da misle svojim glavama... Kume, mozes ti napisati jos milion postova, jos milion svojih subjektivnih misljenja...ali dok god budes tvrdio da se Citroen, Alfa ili slicni brendovi mogu nositi sa Audijem u bilo cemu, tvoje misljenje ce biti samo subjektivno, bez ijednog pravog argumenta s kojom bi mogao opravdati sve to sto pricas...
Pa po tvojoj priči se baš ne vidi da si pravi Sarajlija, al dobro. Uostalom ovde možeš napisati bilo šta. Nema mjesto boravka i rođenja nikakve veze sa autima, ne znam kako si to zaključio.
Naravno da se Alfa i Citroen mogu nositi sa Audijem u svemu sem eto trenutno u prodaji. U svemu, ama baš svemu ostalom mogu.
A što se tiče Bube i kvaliteta, nemoj molim te više. Najveći razlog što ih ovde ima toliko je što ih je i prije bilo ko govana. Gore auto teško da ćeš naći. Ajd da kažemo i da je kvalitetna, ali ona njena koncepcija i prostor unutra da te bog sačuva. Ja ti neću davati ovde slike, otvori PIk pa ćeš vidjeti tamo. Eno ima Citroena koji sa 30 godina izgledaju kao sada da su izašli iz fabrike. Eno imaš i par Ajkula u fenomenalnom stanju pa pogledaj malo ta auta, otvori oči. Nemoj biti ograničen na tu Bubu koja ujedno ne bi ni postojala da nije iskopirana i pokradena tatra. Taj revolucionarni Audi bi i sada imao dvotaktne motore da im francuzi nisu pomogli. Golfa ne bi bilo ni na mapi da nie pokraden Warburg itd., itd.
Uostalom ne znam šta uopšte sa tobom više pričam posle tvojih izlijeva provala i seljakluka(tipičnog jelde za pravog Sarajliju) u prethodnom postu.
haris0032

#2018 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by haris0032 »

Image
Evo sta je auto...za iste pare ko i Golf, a vece, ljepse, a mehanika ista :D
preludezalude

#2019 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Evo ti odgovor:
AR 166 od 12k KM moze biti i mladja i bolja i jeftinija od AR 166 od 15k KM, ali su takvi slucajevi rijetkost. Ali je zato cest slucaj da je starija, moze biti bolja i jeftinija. Za tebe je znaci auto bolje ako je mladje. :?
Audi godista AR od 12k KM bi kostao sigurno mozda 3-4k KM vise, ali to ne znaci da je bolji. Imao bi vise predjenih kilometara i sigurno puno manje opreme. I zasto onda davati 3-4k KM vise kad mogu dobiti ono sta ja hocu za 3-4k KM manje.
Naravno da u startu kad trazis auto imas neku okvirnu cifru za koju trazis auto. Ja kad sam trazio auto okvirna cifra je bila 12k KM koja nije bila bas obavezujuca. U tu cifru se uklapalo svakakvih auta izmedju ostalog cak i octavia. I kad sam sve sabrao i oduzeo, uzeo u obzir i sta mi se svidja dosao sam do zakljucka da ipak nisam lud da dajem tolike pare za octaviu ili audi a6 sa 300 000km, opremom 0 bodova, stariji 2-3 godine, kad mogu uzeti mladje 2-3 godine sa predjenih 130 000km, dobrom opremom i jos kad dodam da mi se auto svidja - dobitna kombinacija. U svakom pogledu je bolja i superiornija od octavie, a nista nije losije auto od audi A6 cak istog godista. I na kraju u trazenju je bilo raznih cijena, ali sam se odlucio za auto koje me je kostalo 11 800KM. Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto. Bolje nebi bilo nikako. I onda na kraju dolazi ono: nasao sam ono sto sam trazio, platio i gotovo. Niko nije rekao da sam ja isao odmah na prvo auto i kupio ga. Ja sam trazio auto 6 mjeseci i dobro odvagao.
Ja kupujem ono sto mi se svidja. Ono sto mi se ne svidja me uopste ne interesuje pa makar bilo u pola cijene.
Ja nisam kao neki sto kad kupuju auto, kazu e kupit cu te pa makar hljeba ne jeo. Uvijek se moze kupiti malo skuplje, ali pitanje je sta ces dobiti u odnosu na ono malo jeftinije. Da li je skuplje i bolje? Da li je auto 2003. godiste bolje od auta 2001. godiste?
Da li je tvoja nova octavija bolja od audi a4 starog tri godine koji je usput i jeftiniji?

Ja kad imam nesto da kazem onda kazem jasno. Ja se ne hvatam "argumenata" kao ti tj nedefinisanih supljaka. Od mene neces cuti argumente kao gramatika, prodajni rezultati, odrzavanje cijene i sl.
Ovo je poenta cijele mog'o sam al nisam suplje price i filozofije:
"Mogao sam ja dati i 15000 KM za 2 godine mladje auto, ali time nebi dobio nista vec samo mladje auto."
Samo mladje auto?????? Eto starost auta i kilometraza nema nikakvog uticaja, pare nisu bitne, sta ces kupovati mladje kad mozes i starije, sve je to isto..

p.s. Da, za razliku od agrumenata kao sto su cijene i brojke, koji su bas onako nedefinisani, argument o broju prepravaka posta je bio bas onako konkretan argument vezan za temu.
Joj sto mozes srati bezveze. Ti si pravi kompleksas koji misli da si dao 40 000+ za auto i mislis da imas savrsenstvo ako je novo. Shvati da auto mladje 2 godine ne mora biti i bolje. Naravno da starost auta i kilometraza imaju uticaja. Ali sta dobijem u globalu ako kupim 2003 godiste sa 130 000km za 15000 ili 2001. godiste sa 150 000km? Nema apsolutno nikakve razlike. Kvalitet je isti, samo sto sam laksi za 3000KM. Ali kompleksas kao ti to ne shvata. Ti vidis samo ono kad nekome kazes: Ja imam novo auto.
Vec sam rekao da novo auto danas nije problem kupiti na kredit. Ja sam dao zivu lovu za ovo auto. Ako sam mogao dati zivu lovu, onda mi nije bio problem kupiti i novo na kredit. Vidis da se je moglo kupiti i mladje i skuplje.
Sto se tice prepravaka tvojih postova, reci sta mislis jasno i glasno. Nemoj po tri puta da mijenjas misljenje. Ispadas jako labilna licnost.
Hajde argumentasu odgovaraj na moja pitanja, sveznalico. Postavio sam ti dva pitanja u zadnja dva dana i jos nisi odgovorio.
Sa_u_srcu

#2020 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Sa_u_srcu »

citroen xm wrote:
Sa_u_srcu wrote: Ja tebe najvise volim duso moja, ti si meni najdrazi ovdje...kunem ti se.
Pa po tvojoj priči se baš ne vidi da si pravi Sarajlija, al dobro. Uostalom ovde možeš napisati bilo šta. Nema mjesto boravka i rođenja nikakve veze sa autima, ne znam kako si to zaključio.
Naravno da se Alfa i Citroen mogu nositi sa Audijem u svemu sem eto trenutno u prodaji. U svemu, ama baš svemu ostalom mogu.
A što se tiče Bube i kvaliteta, nemoj molim te više. Najveći razlog što ih ovde ima toliko je što ih je i prije bilo ko govana. Gore auto teško da ćeš naći. Ajd da kažemo i da je kvalitetna, ali ona njena koncepcija i prostor unutra da te bog sačuva. Ja ti neću davati ovde slike, otvori PIk pa ćeš vidjeti tamo. Eno ima Citroena koji sa 30 godina izgledaju kao sada da su izašli iz fabrike. Eno imaš i par Ajkula u fenomenalnom stanju pa pogledaj malo ta auta, otvori oči. Nemoj biti ograničen na tu Bubu koja ujedno ne bi ni postojala da nije iskopirana i pokradena tatra. Taj revolucionarni Audi bi i sada imao dvotaktne motore da im francuzi nisu pomogli. Golfa ne bi bilo ni na mapi da nie pokraden Warburg itd., itd.
Uostalom ne znam šta uopšte sa tobom više pričam posle tvojih izlijeva provala i seljakluka(tipičnog jelde za pravog Sarajliju) u prethodnom postu.

Moze i mjesto boravka i rodni list, ali ne nas, nego od nasih Dedica...Sarajlijo...garantujem da ako ti je Dedo rodjen u krugu od 200 kilometara, ja cu biti Citroenista do kraja zivota... :roll:
Pusti Bubu, i pusti svoju bolest prema Citroenima i shvati da ljudi koji biraju vw vozila nisu budale ni kreteni...postuj malo druge ljude i njihova misljenja, jer nas ima na pretek, ne u Bosni nego u citavom svijetu...
goran16v

#2021 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Joj sto mozes srati bezveze. Ti si pravi kompleksas koji misli da si dao 40 000+ za auto i mislis da imas savrsenstvo ako je novo. Shvati da auto mladje 2 godine ne mora biti i bolje. Naravno da starost auta i kilometraza imaju uticaja. Ali sta dobijem u globalu ako kupim 2003 godiste sa 130 000km za 15000 ili 2001. godiste sa 150 000km? Nema apsolutno nikakve razlike. Kvalitet je isti, samo sto sam laksi za 3000KM. Ali kompleksas kao ti to ne shvata. Ti vidis samo ono kad nekome kazes: Ja imam novo auto.
Vec sam rekao da novo auto danas nije problem kupiti na kredit. Ja sam dao zivu lovu za ovo auto. Ako sam mogao dati zivu lovu, onda mi nije bio problem kupiti i novo na kredit. Vidis da se je moglo kupiti i mladje i skuplje.
Sto se tice prepravaka tvojih postova, reci sta mislis jasno i glasno. Nemoj po tri puta da mijenjas misljenje. Ispadas jako labilna licnost.
Hajde argumentasu odgovaraj na moja pitanja, sveznalico. Postavio sam ti dva pitanja u zadnja dva dana i jos nisi odgovorio.
Pod jedan, sami izrazi seres, komplesas itd najbolje pokazuju ko ovdje ima problema sa primitiviznom i kompleksima. Pod dva, sta ja imam odgovarati i dalje razgovarati sa filozofom i magistrom suplje price koji me ubjeduje da je auto star 11 godina i predjenih 150k km ISTO sto i auto star 9 godina i predjenih 130k km i da izmedju ta 2 auta nema apsolutno nikakve razlike, da ne govorim da ce razlika u kiloemtrazi za 2 god biti 20k km al u qucru jedne zene.
Ajd zdravo
p.s. Ja bih se prije objesio na sred Titove nego kupio auto na kredit.
snowman_sa

#2022 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by snowman_sa »

haris0032 wrote:Image
Evo sta je auto...za iste pare ko i Golf, a vece, ljepse, a mehanika ista :D
Ili ovo...Za manje pare, iste velicine, mehanika ista, mozda nije ljepsi al je sigurno atraktivniji

Image

Image
citroen xm

#2023 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Reneee wrote: To nije odgovor na moje pitanje. Lijepo sam te pitao šta je to što ćeš vidjet u C6, a ne u A6, pa skontat kakva si budala bio što si kupio Audija, ne Citroena? Šta to ima u C6, pa je on auto za izabrane i prosvijećene, a npr. A6 je za nepismenu bagru, koja ne shvaća kakav se dragulj krije u salonu prekoputa??? Tvoje izbjegavanje odgovora me navodi na pomišljanje da: 1.nisi nikad se vozio u C6, pa ne znaš ni sam šta on ima, osim onoga što se na netu može pročitat. 2.Nisi nikad bio ni u jednom od konkurenata, C6 ti se svidjeo, pa onda misliš šta će ostala smeća, ovo je vrhunac 3. priznaješ da si pretjerivao kod veličanja C6, pa sad nećeš da daš realan opis, jer bi ja laži očigledno prepoznao. Ako nećeš ti, evo ja ću ti opisat kakav je C6 i da ti ukažem na nedostatke koje ti ne vidiš:
Vozio sam ga sa 2.7 HDI motorom. Prvi nedostatak je potrošnja, koja u gradu sa klimom iznosi 15.5 litara. A to ti je u poređenju sa Audijem A6 2.7 TDI prošle generacije 3-4 litre više. Jel to nedostatak? Meni bgm jest, a vjerujem da bi bio i tebi. Ko voli plivajući osjećaj, njemu je udobnost savšena, ali sve dok ne naletiš na poprečnu neravninu, kada se karoserija trese i narušava komfor. Potresa karoserije nema ni u jednog od njemačkih konkurenata. Cijelo vrijeme se njišeš gore-dole, kao da se voziš čamcem na moru, a ne u autu. Bočna poptora sjedišta je mnogo slabija nego u Nijemaca.
Još jedan od većih nedostataka je da, pošto je cijelo auto konstruisano za udobnost, nemaš nikakvog osjećaja za ubrzanjem. Konkretno kod ovog, ne bi nikad rekao da motor ima 200+ KS, nego možda 150, i ne bitno je li ima 100, 200 ili 300 KS, auto je cijelo vrijeme tromo i ponaša se ko mrtav konj kad staneš na gas. Je li to nedostatak?
Također, zbog takvoj ovjesa, kao vozač nemaš apsolutno nikakvog užitka za volanom, pod točkovima ti je uvijek isto, nemaš "feelinga" za volanom, u krivine ne ulazi ni približno dobro kao njemački trojac, kratko rečeno ne možeš se ni malo zabavit vozeći ga. Utjeha je, da ko voli takvu udobnost (ja ne), dobro auto za direktora koji pozadi sjedi, za vozača nikako. Meni je recimo puno draži komfor koji pruža BMW petica. Pređi sa njom preko nekog kamenitog pločnika, ništa se ne osjeti i ne trese, komfor je savršen, a opet je sve je tako kontruisano da ti ne oduzme zabavu u vožnji i osjećaj na cesti.
Suvise je mekan i pliva, motoru fali obrtnog momenta na nizim obrtajima, enterijeru kvaliteta u donjim plasticnim djelovima. Vozio sam P607 sa istim motorom, i mislim da je on daleko življe i okretnije auto, i kada bih birao između ta dva auta, prije bih uzeo 607.
Jednostavno se vidi zašto je prošao na tržištu tako kako jest. Manje više sve je dobro, ali da bi konkurisao Velikoj trojci, skoro pa da svaki segment u njemu mora da bude još bolji. I to što kažeš da on ima neke stvari koje njemačke krstarice nemaju. Tačno ima i toga, ali zato ovi imaju milion stvari koje C6 nema.
Također to što kažeš da je auto "skultpura", to je samo tvoje mišljenje, ne pričaj kao da je to opšteprihvaćena stvar, jer za 90% ljudi ono je ružan auto. Skulptura je ono što se svima sviđa. Skulptura je Jaguar E-type, razni Mercedesi i Alfe iz 50-tih i 60-tih, auta kojima se svako divi kada ih vidi na nekoj izložbi, a ne nešto za šta će većina pomislit da je zapravo jako ružno.
Ma šta mi napriča. Iz kojeg časopisa si to prepisao. Postoji za tvoju informaciju i jači motor od tog 2.7 HDI. To što se tebi nešto ne sviđa nije mana, činjenica je da je ta hidraulika ekskluziva koju ostali ne mogu priuštiti iako su htjeli. I kao ono osnovno, u postu koji sam napisao čovjeku, a na koji si se ti nadovezao nisam ni moslio da ćeš naći nekih brdo stvari koje konkurencija nema, već da ćeš naći apsolutno isti kvalitet kao i kod konkurencije.
Sa_u_srcu wrote: Moze i mjesto boravka i rodni list, ali ne nas, nego od nasih Dedica...Sarajlijo...garantujem da ako ti je Dedo rodjen u krugu od 200 kilometara, ja cu biti Citroenista do kraja zivota... :roll:
Pusti Bubu, i pusti svoju bolest prema Citroenima i shvati da ljudi koji biraju vw vozila nisu budale ni kreteni...postuj malo druge ljude i njihova misljenja, jer nas ima na pretek, ne u Bosni nego u citavom svijetu...
Aha, pogodio sam znači pravo u centar. A takvog te volim. Još da nam kažeš iz koje si vukojebine doselio jadan nebio. JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.
emko1234

#2024 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

ovaj novi leon je meni unutra isti ona toyota corolla sto je isla od 2001 do 2005-06.
http://www.motoroads.com/interior-2005- ... 2-163.jpeg
nije mi lijep unutra ni sekunde, tabla ok al ovo ostalo bezveze.
em11r

#2025 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Post Reply