Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Cvijetic92

#201 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Cvijetic92 »

_Reds_ wrote:Ma hoce, nista se ne birni, tamo nikoga ne odbijaju.

U Sarajevu se tesko dogovore koje je najbolji fakultet za studirati, ali vrlo lahko koji je najgori.

Nikog ne odbijaju,da. Svi imaju sansu upisati fakultet i vidjeti sta je fakultet, al ga ence svi zavrsiti. Garantujem. Slucaj sa odsjeka politologije :
Prva godina: 200 studendata
Druga godina: 80, a za treu jos nije sigurno ni dal ce ih 30 upisati.

Lako je samo pricati, tipa 'stepenice', svi koji misle da je lagano, dodjite i zavrsite, ;)
Cvijetic92

#202 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Cvijetic92 »

_Reds_ wrote:Ma hoce, nista se ne birni, tamo nikoga ne odbijaju.

U Sarajevu se tesko dogovore koje je najbolji fakultet za studirati, ali vrlo lahko koji je najgori.

Nikog ne odbijaju,da. Svi imaju sansu upisati fakultet i vidjeti sta je fakultet, al ga ence svi zavrsiti. Garantujem. Slucaj sa odsjeka politologije :
Prva godina: 200 studendata
Druga godina: 80, a za treu jos nije sigurno ni dal ce ih 30 upisati.

Lako je samo pricati, tipa 'stepenice', svi koji misle da je lagano, dodjite i zavrsite, ;)
Cvijetic92

#203 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Cvijetic92 »

like_him wrote:
Mido111 wrote:zdravo

koliko primaju na ovom fakultetu redovni,a ja sam sehiska porodica da li ima kakvi prednosti pri upisu i samom primanju.

...hvala

Hmm, prosle godine su primili svu djecu sehida, bez jednog ili oba roditelja, a sto se tice rsf, ne placamo 1000KM, već upola , tj 500 KM godinu .. eh da, kad budes predavao/la papire, ako si vec dijete sehida, predaj i uvjerenje tj potvrdu da si dijete sehida, i eto, sretno ! Hanka, Smail, Asim,Ismet i Srebrenka cekaju na vas xD
ZGODIC :lol:
leptiricsareni

#204 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by leptiricsareni »

Ljudi koji na tom fakultetu studiraju, vecina ne svi, ne znaju sta je ucenje i studiranje. Znam iz iskustva. Ako neko sve ispolaze u roku, a stalno je van kuce hoda i bavi se svim osim ucenja, postavlja se veliko pitanje kakv je to fakultet. Ja se dugo pitah kako to moze tako, kakv je to fakultet. I ljetos mi se lijepo pokaza kakv je, ja i vrli student tog fakulteta bismo na nekom kursu koji traje mjesec dana, 25 sati ukupno, i taj vrli i " USPJESNI" student "PROPADE" na tom tako zahtjevnom i obimnom gradivu jednomjesecnog kursa, a FPN je SPRZIO u poku, cek i master zavrsio!!!
skafiskafsnjak

#205 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

ne treba generalizirati, ali na svakom fakultetu drustvenih nauka ima takvih studenata. Na fakultetima gdje se iziskuje talent i vjezba, takvi ne prolaze. To je tako.
Ja ev na fpn radim master tezu... i Bgm bilo je ucenja, itekako.
Sent from my cigla using Tapatalk 2
harač

#206 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by harač »

od svih društvenih fakulteta PFN je najveći odron, te su sva ismijavanja na mjestu. i moj brat je ispolagao sve u roku, završio master (istina, danas se podrazumijeva, jer dođe kao dodatni kurs, te svi to imaju), da knjigu u ruke nije uzeo. istina sve sedmice i osmice, al' čovjek je pošteno očistio uvijek u roku. ja ga savjetujem da i doktorat upiše :D [iako je i to šaša, mislim da tu traže neki prosjek + preskupo]
koalicija_ol

#207 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by koalicija_ol »

harač wrote:od svih društvenih fakulteta PFN je najveći odron, te su sva ismijavanja na mjestu. i moj brat je ispolagao sve u roku, završio master (istina, danas se podrazumijeva, jer dođe kao dodatni kurs, te svi to imaju), da knjigu u ruke nije uzeo. istina sve sedmice i osmice, al' čovjek je pošteno očistio uvijek u roku. ja ga savjetujem da i doktorat upiše :D [iako je i to šaša, mislim da tu traže neki prosjek + preskupo]
Na savkom fakultetu ima studenata kao sto je tvoj brat, koji prolaze na guzove, prepisivanjem i pomocu raznih stela. Apsolvent sam na FPN i mogu ti reci da uopce nije lahko (ko uci i polaze posteno ispite), naravno i ja sam bio svjedok nepravde kada su odredjeni studenti prepisivali a profesor ih gleda i nista ne poduzima ili kada samo odnesu indeks u prof. kabinet i dobiju 8 ili 9. Ja smatram da se na FPN moze dosta nauciti (naravno nije to PMF ili Medicinski) ali nije je zato u istom rangu sa pravnim, filozofskim i njima slicnim... Toliko o nacinu na koji je tvoj braco zavrsio, tebi samom i drugim fakultetima. Srdacan pozdrav

P.S. savjet za tvog brata - neka upise doktorat, nacice se pare, ako je posteno zavrsio ne treba se bojati, ja sam siguran da je on sposoban napisati par istrazivackih radova, objaviti nekoliko clanaka u strucnim i naucnim casopisima i napisati dvije tri knjige..... ali tu nema stele :idea: samo znanje
EKatarina Velika

#208 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by EKatarina Velika »

koalicija_ol wrote:
harač wrote:od svih društvenih fakulteta PFN je najveći odron, te su sva ismijavanja na mjestu. i moj brat je ispolagao sve u roku, završio master (istina, danas se podrazumijeva, jer dođe kao dodatni kurs, te svi to imaju), da knjigu u ruke nije uzeo. istina sve sedmice i osmice, al' čovjek je pošteno očistio uvijek u roku. ja ga savjetujem da i doktorat upiše :D [iako je i to šaša, mislim da tu traže neki prosjek + preskupo]
Na savkom fakultetu ima studenata kao sto je tvoj brat, koji prolaze na guzove, prepisivanjem i pomocu raznih stela. Apsolvent sam na FPN i mogu ti reci da uopce nije lahko (ko uci i polaze posteno ispite), naravno i ja sam bio svjedok nepravde kada su odredjeni studenti prepisivali a profesor ih gleda i nista ne poduzima ili kada samo odnesu indeks u prof. kabinet i dobiju 8 ili 9. Ja smatram da se na FPN moze dosta nauciti (naravno nije to PMF ili Medicinski) ali nije je zato u istom rangu sa pravnim, filozofskim i njima slicnim... Toliko o nacinu na koji je tvoj braco zavrsio, tebi samom i drugim fakultetima. Srdacan pozdrav

P.S. savjet za tvog brata - neka upise doktorat, nacice se pare, ako je posteno zavrsio ne treba se bojati, ja sam siguran da je on sposoban napisati par istrazivackih radova, objaviti nekoliko clanaka u strucnim i naucnim casopisima i napisati dvije tri knjige..... ali tu nema stele :idea: samo znanje
e nek si mu rekao :D :thumbup: :thumbup:
koalicija_ol

#209 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by koalicija_ol »

EKatarina Velika wrote:
koalicija_ol wrote:

e nek si mu rekao :D :thumbup: :thumbup:
lmao trebao je neko :thumbup:
skafiskafsnjak

#210 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Pa da je moj brat tako zavrsio, mene bi bilo stid pricati ...
Koliko je do fakulteta, toliko je i do takvih kao sto je on. Zbog tih prepisivaca i ne znam kako ih nazvati, nama koji smo ucenjem zavrsili nema mjesta kad se sve to zavrsi ...
kneginjica Mery

#211 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by kneginjica Mery »

L00d wrote:
Pa da je moj brat tako zavrsio, mene bi bilo stid pricati ...
Koliko je do fakulteta, toliko je i do takvih kao sto je on. Zbog tih prepisivaca i ne znam kako ih nazvati, nama koji smo ucenjem zavrsili nema mjesta kad se sve to zavrsi ...
Zbog ovakvih nebuloznih priča da se sve može prepisati, fakultet je na lošem glasu. Umjesto da se zahvali što joj brat ima diplomu u džepu, a nije neka vucibatina, ona tu blati ni sama ne zna po čemu. ILI to takozvano prepisivanje nije doprinjelo ništa, odnosno ne postoji nikakvo znanje koje bi braci osiguralo zaposlenje, pa je frustracija način da se odgovori na nedaće života. Mislim da bi osobe koje žele i imaju volju da završe i bave se poslovima, za koje će biti stručni po završetku fakulteta, ne trebaju uzimati ovakva mišljenja odnosno babske priče zdravo za gotovo. Ovi što čudom završavaju i ne padaju niz stepenice :/ Oni su fenomen. Pitajte nas prosječne ljude !
Klavikula

#212 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

jel ovo ne primaju samofinansirajuce za smjer sigurnost? :x
EKatarina Velika

#213 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Klavikula wrote:jel ovo ne primaju samofinansirajuce za smjer sigurnost? :x
provjeri jos jednom u studetskoj za svaki slucaj...ako stvarno zelis SIMS upisati,raspitaj se za DL,to su od ove godine uveli i mislim da nije lose...na kraju krajeva,bolje i to,nego da se nikako ne upises...sretno :)
Klavikula

#214 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

EKatarina Velika wrote:
provjeri jos jednom u studetskoj za svaki slucaj...ako stvarno zelis SIMS upisati,raspitaj se za DL,to su od ove godine uveli i mislim da nije lose...na kraju krajeva,bolje i to,nego da se nikako ne upises...sretno :)
gledo sam kad je tek izaso konkurs za drugi rok i cini mi se da je tad bilo mjesta za SIMS sf, sad pogledam nista..raspitacu se, u svakom slucaju hvala na savjetu :thumbup:
Ineedamiracle

#215 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

EKatarina Velika wrote:
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... %8Du-2.pdf

Evo lista, piše 15...
A za DL nema nikakva cifra :/
Klavikula

#216 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

meni treba za prvi ciklus
harač

#217 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by harač »

koalicija_ol wrote:

:lol: da je prepisivao možda, ali štele sasvim sigurno nije bilo. nikada nisam kazao da je propalitet, u srednjoj je imao 4 i 5. ovo je samo bio dokaz da se na tom faxu ne mora knjiga uzeti u ruke da bi se završio bez problema, a nije potrebna neka nadnaravna inteligencija. kao što i on kaže - fakultet na kojem se pada samo niz stepenice :D

[p.s. nemoj mi molim te o "naučnim radovima" naših politologa :D ]
skafiskafsnjak

#218 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

eh eto, k'o kad se u srednjoj mora knjiga uzetii i stolica zagrijati pa dobiti 4 ili 5. Pretpostavljam da je "prepisivacki zanat" ispekao jos u srednjoj, pa ga na fakultetu usavrsio .

Ko zeli da uci i nauci, on bas nece pasti samo sa stepenica. A zbog takvih prepisivaca, zato nam drustvo i jeste ovako. Iako, nisu samo oni krivci. Krive su i ustanove sto ne nametnu vece kriterije i provjere.
harač

#219 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by harač »

mene bi bilo ovo stid pričati da živimo u društvu u kojem je moguće prepoznati "kvalitetnog" politologa, bio on profesionalni ili akademski :lol: [želim barem 7 primjera :lol: ; uz listu članaka u indeksiranim časopisima :-) ] čisto sumnjam da je bio sposoban prepisati sve predmete - ukoliko jeste, taj fakultet je i gori nego što sam mislio :(

[uostalom, to je zanat koji se šegrtuje. činjenica da govori 3 strana jezika čini ga kompetentijim od 90% tih drugih politologa]
Last edited by harač on 12/08/2012 00:45, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#220 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

U tom slucaju, i tvoj buraz je gori nego sam mislio ... i mene bi bilo stid imati takvog buraza :thumbup:

EDIT: nema teoretske sanse da je bez knjige mogao zavrsiti fakultet. Ili je prepisao ( na koji nacin ne znam, bezboj bubica i ne znam cega vec) ili je ucio ipak .

Ne moze meni niko reci suprotno jer sam na V godini tog fakulteta. Bar ja znam da sam ucio ...
Last edited by skafiskafsnjak on 12/08/2012 00:48, edited 1 time in total.
harač

#221 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by harač »

baš suprotno, kada je čitava branša puna propaliteta (čast izuzecima) , činjernica da se nikad nije mučio, a još manje obnavljao godinu, pokazuje da je sposobniji od njih 90% :D
skafiskafsnjak

#222 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

harač wrote:baš suprotno, kada je čitava branša puna propaliteta (čast izuzecima :D , činjernica da se nikad nije mučio, a još manje obnavljao godinu, pokazuje da je sposobniji od njih 90% :D
Jedino ako ti je buraz hodajuca enciklopedija ili je genij neki pa mu je to tako lahko bilo ... ja ne kazem da je FPN teska matematika ili nesto drugo. jedan je od laksih fakulteta, ali smijesno je reci da se ne treba uciti.

Kad je tako, nagovori ga da upise jos koji faks. Nek se oproba na masinskom... hajd, maaaaalloo ce morati uciti, ali ce zavrsiti u roku. Sta ga briga.
harač

#223 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by harač »

ma vala kako sjedi na birou i mog'o je :D možda nešto na onom internacionalnom u travniku. čitam u novinama već danima se reklamiraju da im je rektor primio neku prestižnu nagradu u oxfordu. sad malo googlam i vidim da se ta nagrada ne osvaja, već naručuje :lol:
EKatarina Velika

#224 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Klavikula wrote:meni treba za prvi ciklus
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... 2013.2.pdf

tu ima i za DL
koalicija_ol

#225 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by koalicija_ol »

harač wrote:
koalicija_ol wrote:

:lol: da je prepisivao možda, ali štele sasvim sigurno nije bilo. nikada nisam kazao da je propalitet, u srednjoj je imao 4 i 5. ovo je samo bio dokaz da se na tom faxu ne mora knjiga uzeti u ruke da bi se završio bez problema, a nije potrebna neka nadnaravna inteligencija. kao što i on kaže - fakultet na kojem se pada samo niz stepenice :D

[p.s. nemoj mi molim te o "naučnim radovima" naših politologa :D ]
LMAO cuj to „prepisivao možda, ali štele sasvim sigurno nije bilo:-) hahah nadam se da ja nisam jedini koji je ovo pronasao smjesnim jer ako je „MOZDA“ prepisivao onda je „MOZDA“ (sigurno) bilo i stele.... Ovo za srednju ne bih komentarisao jer nije relevantno zbog vise faktora (koja srednja skola? Je li bilo stela?..... naravno ti ces reci da je Gimnazija i da stela 100% nije bilo :lol: ).. Tvoj brat i ti ste samo dokaz kako ljudi bezobrazni, i zaostali mogu da budu, mislim, hellooooooo :roll: - prepisivao je, koristio stelu, davao profesorima i profesoricama.... (vode iz bokala) i sad se jos hvalis ovdje s tim.
Ocito je da si ti bio u posjeti svome bratu na FPN i pao niz stepenice jer takva deformacija i ostecenje mozga (kao kod vas dvojice) se moze zahvaliti samo padu niz stepenice.... 8) 8) 8)
Post Reply