PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#201 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by vjesticanametli »

JanuaryJones wrote:Vidim u komentarima neko im skrenuo pažnju kako pekara i pušenje ne idu skupa (što je van svake pameti, smrad cigare se uvlači u pecivo i kolače) .... kao navodno ima odvojen dio za nepušače....kako da ne, to kod nas baš funkcioniše. Jebale ih cigare.
ama morace ovi nasi to fumaranje ukidati :-) meni kao pusacu se ne ulazi u zadimNJeno :lol:
inace ne procitah sta ste to pronasli novo i gdje je :mrgreen: da oprobam kruhove
razonoda

#202 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by razonoda »

karanana wrote:bio.
uzeo neki hljeb sa sjemenkama i mrkvom. solidan, ali i relativno malen i 2,50 KM. uzeo onu mjesavinu kadaif, tufahija, hurmasica, solidno ali i 4 KM. muffin 1,50. Zinule oci i uzeo i integralnu pastetu sa sirom. ok je, kao u kajzeru, s tim da mi je djevojcica koja radi tamo naplatila dvije a ja trazio i dobio jednu.
Ako nema pec na drva--nista od pekarskog hljeba.
General_Jackson

#203 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by General_Jackson »

vjesticanametli wrote:
JanuaryJones wrote:Vidim u komentarima neko im skrenuo pažnju kako pekara i pušenje ne idu skupa (što je van svake pameti, smrad cigare se uvlači u pecivo i kolače) .... kao navodno ima odvojen dio za nepušače....kako da ne, to kod nas baš funkcioniše. Jebale ih cigare.
ama morace ovi nasi to fumaranje ukidati :-) meni kao pusacu se ne ulazi u zadimNJeno :lol:
inace ne procitah sta ste to pronasli novo i gdje je :mrgreen: da oprobam kruhove
Spadam u one koji ne žale dati više novca za nešto što je kvalitetno kada je hrana u pitanju ali danas sam ušao i izašao iz iste, kada sam vidio ponudu i cijene u dotičnoj pekari.
JanuaryJones

#204 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by JanuaryJones »

General_Jackson wrote:
vjesticanametli wrote:
Spadam u one koji ne žale dati više novca za nešto što je kvalitetno kada je hrana u pitanju ali danas sam ušao i izašao iz iste, kada sam vidio ponudu i cijene u dotičnoj pekari.
Daj detalje.
General_Jackson

#205 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by General_Jackson »

JanuaryJones wrote: Daj detalje.
Upravo nema detalja, tj. nema detalja koji bi ovu pekaru učinili nešto posebno različitom od ostalih pekara. Konkretno izbor od lisnatog tijesta koji sam ja zatekao je isti kao u svakoj drugoj pekari, imaju malo luksuznije (bar po izgledu) kolače ali opet ništa puno drukčije od recimo Aspeka, vidio sam nešto nalik na princes krofnu za 3,5 KM i one male šarene, obojene kolačiće 10 g. = 1 KM i iste takve veće, nisam im ni zapamtio cijenu.
Uglavnom ostao sam razočaran onim što sam vidio :cry: i izašao van bez da išta kupim. Najbolje ti je da navratiš sam ako ti je blizu, jer ipak ukusi su različiti.
Qler

#206 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Qler »

Kupio danas u ovoj Mrvici dva sendvica, dva kroasana i neko jos pecivo, ne znam koliko je kostalo (otisla kolegica) u glavnom, sendvici nista posebno, a krosan u pekari Malta kod Nesha i Mladosti je izmislio svijet za ovaj...
StupskaBitanga

#207 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by StupskaBitanga »

hvala na pisanju da ne klapnem bezveze
van Basten

#208 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by van Basten »

kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
neko je spominjao novu pekaru na Ilidži, kraj dm-a? ne shvatih, jel je preporučuje? probao nešto konkretno?
duga puska

#209 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

Mrvica-uglavnom razocarenje.
Lijepo to sve izgleda, ali drastican nesklad cijene i kvaliteta.Slatki program sve je uglavnom minimalisticki, a cijene po kolicini dobijenog dosta visoke.Neke inovacije tipa onaj mix domaceg:hurmasica, kadaif, baklava, ali 4 KM-ova, prepecen hurmasicni dio...
Reform smijesna.Moderna tufahija simpaticna .Ne znam, okliznuli su se malo.
Fino su to oni isplanirali, ali tesko da ce na kvalitet sta navuci.
Plus moraju povesti vise racuna o uposlenicima.Ne mogu ljudi 12 sati raditi bez pauze !!!
Quaresma

#210 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Quaresma »

van Basten wrote:kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
neko je spominjao novu pekaru na Ilidži, kraj dm-a? ne shvatih, jel je preporučuje? probao nešto konkretno?
jel ono cm ili dm na ilidzi? uvjek zaboravim? tu preko puta bio sam u pekari, uzeo sendvic i nije mi se nesto dopao

kod stanice izmedju na onoj pjesackoj zoni i gdje parkiraju auta, ima pekara dukat se zove, ja tu kruh stalno kupujem i nekako mi je najbolji, ostalo nisam probao sto nude
van Basten

#211 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by van Basten »

Quaresma wrote:
van Basten wrote:kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
jel ono cm ili dm na ilidzi? uvjek zaboravim? tu preko puta bio sam u pekari, uzeo sendvic i nije mi se nesto dopao

kod stanice izmedju na onoj pjesackoj zoni i gdje parkiraju auta, ima pekara dukat se zove, ja tu kruh stalno kupujem i nekako mi je najbolji, ostalo nisam probao sto nude
ima i cm i dm... cm je u sara centru odmah kraj okretaljke... dm je u produžetku od Terminala prema Pošti... ova nova pekara za koju upitah je kraj dm-a
Slažem se za dukat, dobar hljeb. kod njih sam još probao i one kifle sa puterom 0,5KM jedna... extra su
Ned071

#212 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ned071 »

DON_eARL wrote:Ima na Ilidži nešto novo, ili je bar za mene novo. :D U objektu pored pošte, čini mi se pored DM-a, neki turski brend mislim da je. Cijene su definitivno iznad prosjeka, peciva prilično ukusna. Na licu mjesta podgrijavaju ako nije toplo. Kafa i čaj su im super također.
simit??
Samodapitam_

#213 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Samodapitam_ »

Vjerujem da ce to ovdje neko znati
Gdje su najbolji macarons u gradu? Kakve su im cijene? Hvalaaa :) :)
Kona__

#214 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Kona__ »

U Ramisu. Msm da je jedan 0,5 KM.
U Mrvici isto nisu loši, ne znam koliko su.
karanana

#215 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by karanana »

u mrvici su ko mrvica a 1 KM su. oni manji. ne znam koliko su veci.
ali su dobri.
Gentleman

#216 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Gentleman »

Kona__ wrote:U Ramisu. Msm da je jedan 0,5 KM.
U Mrvici isto nisu loši, ne znam koliko su.
Davno bili 0,5 KM, sada su 1 KM, komad
Samodapitam_

#217 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Samodapitam_ »

Hvalaa ljudi :)
problemnatravunu

#218 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by problemnatravunu »

KUP Dobrinja
Skyfox

#219 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Skyfox »

Jel uzimao neko bezglutenski hljeb i gdje?
Nisrin

#220 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

Koliko su torte u Mrvici? Vidim imaju schwarzwald i izgleda odlicno!
todd_smith

#221 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by todd_smith »

Samo upozorenje za onu pekaru u Brijescu, ne znam kako se zove ali ima samo jedna koja radi 24/7 kada se krene prema KIA-i u Brijescu.

Elem prosle godine neko moj rece da je uzimao i da im je bila muka, i hajde ignorisem. Prije mjesec dana prolazim autom tu navecer, stanem i uzmem burek i buhtlu i virslu. Dodjem kuci, pojeo odmah 10-15min neka neugodnost u stomaku, ujutro se u 6 probudim sa temperaturom, povracanjem citav dan.

Sedmicu dana poslije toga jos jedan jaran se zali na iste simptome i ista jela uzeo iz iste pekare noc prije.

Tako da raja zna unaprijed i da ih zaobidje.
todd_smith

#222 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by todd_smith »

Nisrin wrote:Koliko su torte u Mrvici? Vidim imaju schwarzwald i izgleda odlicno!
Uzimao sam prije mjesec-dva, od sachera, kostala 42KM, citava torta tj 16 komada. Najjeftinija varijanta sto sam nasao izmedju one slasticarne na otoci, slatko i slano, metropolisa i jos 2-3 slasticarne u gradu.

jedino sto ne rade dekoracije tj ne pisu jer kako gazdarica rece (ona pravi po narudzbi) nije zdrav taj secer ili sta vec, a oni zele da je sve prirodno, ali besplatno su ubacili one prskalice i neke druge dekoracije kao ona zlatna prasina ili sta vec
Nisrin

#223 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

todd_smith wrote:
Nisrin wrote:Koliko su torte u Mrvici? Vidim imaju schwarzwald i izgleda odlicno!
Uzimao sam prije mjesec-dva, od sachera, kostala 42KM, citava torta tj 16 komada. Najjeftinija varijanta sto sam nasao izmedju one slasticarne na otoci, slatko i slano, metropolisa i jos 2-3 slasticarne u gradu.

jedino sto ne rade dekoracije tj ne pisu jer kako gazdarica rece (ona pravi po narudzbi) nije zdrav taj secer ili sta vec, a oni zele da je sve prirodno, ali besplatno su ubacili one prskalice i neke druge dekoracije kao ona zlatna prasina ili sta vec
Pa ok je cijena :D Dessert, Metropolis, Vatra su u samom vrhu...koja je na Otoci?
karanana

#224 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by karanana »

MM na malti sasvim solidna peciva kiflice, lisnata i tako to....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#225 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Truba »

ja sam ovo smanjio na minimum

stomacinu sam dobio kad sam buhtlu upoznao
inace fakat previse kruha jedem
Post Reply