Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JanuaryJones wrote:Vidim u komentarima neko im skrenuo pažnju kako pekara i pušenje ne idu skupa (što je van svake pameti, smrad cigare se uvlači u pecivo i kolače) .... kao navodno ima odvojen dio za nepušače....kako da ne, to kod nas baš funkcioniše. Jebale ih cigare.
ama morace ovi nasi to fumaranje ukidati meni kao pusacu se ne ulazi u zadimNJeno
inace ne procitah sta ste to pronasli novo i gdje je da oprobam kruhove
karanana wrote:bio.
uzeo neki hljeb sa sjemenkama i mrkvom. solidan, ali i relativno malen i 2,50 KM. uzeo onu mjesavinu kadaif, tufahija, hurmasica, solidno ali i 4 KM. muffin 1,50. Zinule oci i uzeo i integralnu pastetu sa sirom. ok je, kao u kajzeru, s tim da mi je djevojcica koja radi tamo naplatila dvije a ja trazio i dobio jednu.
JanuaryJones wrote:Vidim u komentarima neko im skrenuo pažnju kako pekara i pušenje ne idu skupa (što je van svake pameti, smrad cigare se uvlači u pecivo i kolače) .... kao navodno ima odvojen dio za nepušače....kako da ne, to kod nas baš funkcioniše. Jebale ih cigare.
ama morace ovi nasi to fumaranje ukidati meni kao pusacu se ne ulazi u zadimNJeno
Spadam u one koji ne žale dati više novca za nešto što je kvalitetno kada je hrana u pitanju ali danas sam ušao i izašao iz iste, kada sam vidio ponudu i cijene u dotičnoj pekari.
Spadam u one koji ne žale dati više novca za nešto što je kvalitetno kada je hrana u pitanju ali danas sam ušao i izašao iz iste, kada sam vidio ponudu i cijene u dotičnoj pekari.
Upravo nema detalja, tj. nema detalja koji bi ovu pekaru učinili nešto posebno različitom od ostalih pekara. Konkretno izbor od lisnatog tijesta koji sam ja zatekao je isti kao u svakoj drugoj pekari, imaju malo luksuznije (bar po izgledu) kolače ali opet ništa puno drukčije od recimo Aspeka, vidio sam nešto nalik na princes krofnu za 3,5 KM i one male šarene, obojene kolačiće 10 g. = 1 KM i iste takve veće, nisam im ni zapamtio cijenu.
Uglavnom ostao sam razočaran onim što sam vidio i izašao van bez da išta kupim. Najbolje ti je da navratiš sam ako ti je blizu, jer ipak ukusi su različiti.
Kupio danas u ovoj Mrvici dva sendvica, dva kroasana i neko jos pecivo, ne znam koliko je kostalo (otisla kolegica) u glavnom, sendvici nista posebno, a krosan u pekari Malta kod Nesha i Mladosti je izmislio svijet za ovaj...
kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
neko je spominjao novu pekaru na Ilidži, kraj dm-a? ne shvatih, jel je preporučuje? probao nešto konkretno?
Mrvica-uglavnom razocarenje.
Lijepo to sve izgleda, ali drastican nesklad cijene i kvaliteta.Slatki program sve je uglavnom minimalisticki, a cijene po kolicini dobijenog dosta visoke.Neke inovacije tipa onaj mix domaceg:hurmasica, kadaif, baklava, ali 4 KM-ova, prepecen hurmasicni dio...
Reform smijesna.Moderna tufahija simpaticna .Ne znam, okliznuli su se malo.
Fino su to oni isplanirali, ali tesko da ce na kvalitet sta navuci.
Plus moraju povesti vise racuna o uposlenicima.Ne mogu ljudi 12 sati raditi bez pauze !!!
van Basten wrote:kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
neko je spominjao novu pekaru na Ilidži, kraj dm-a? ne shvatih, jel je preporučuje? probao nešto konkretno?
jel ono cm ili dm na ilidzi? uvjek zaboravim? tu preko puta bio sam u pekari, uzeo sendvic i nije mi se nesto dopao
kod stanice izmedju na onoj pjesackoj zoni i gdje parkiraju auta, ima pekara dukat se zove, ja tu kruh stalno kupujem i nekako mi je najbolji, ostalo nisam probao sto nude
van Basten wrote:kad spomenuste kroasan... Mala kuća (kraj Druge kuće...)... mmm kakav kroasan od čokolade... boljeg nisam probao u gradu.
jel ono cm ili dm na ilidzi? uvjek zaboravim? tu preko puta bio sam u pekari, uzeo sendvic i nije mi se nesto dopao
kod stanice izmedju na onoj pjesackoj zoni i gdje parkiraju auta, ima pekara dukat se zove, ja tu kruh stalno kupujem i nekako mi je najbolji, ostalo nisam probao sto nude
ima i cm i dm... cm je u sara centru odmah kraj okretaljke... dm je u produžetku od Terminala prema Pošti... ova nova pekara za koju upitah je kraj dm-a
Slažem se za dukat, dobar hljeb. kod njih sam još probao i one kifle sa puterom 0,5KM jedna... extra su
DON_eARL wrote:Ima na Ilidži nešto novo, ili je bar za mene novo. U objektu pored pošte, čini mi se pored DM-a, neki turski brend mislim da je. Cijene su definitivno iznad prosjeka, peciva prilično ukusna. Na licu mjesta podgrijavaju ako nije toplo. Kafa i čaj su im super također.
Samo upozorenje za onu pekaru u Brijescu, ne znam kako se zove ali ima samo jedna koja radi 24/7 kada se krene prema KIA-i u Brijescu.
Elem prosle godine neko moj rece da je uzimao i da im je bila muka, i hajde ignorisem. Prije mjesec dana prolazim autom tu navecer, stanem i uzmem burek i buhtlu i virslu. Dodjem kuci, pojeo odmah 10-15min neka neugodnost u stomaku, ujutro se u 6 probudim sa temperaturom, povracanjem citav dan.
Sedmicu dana poslije toga jos jedan jaran se zali na iste simptome i ista jela uzeo iz iste pekare noc prije.
Nisrin wrote:Koliko su torte u Mrvici? Vidim imaju schwarzwald i izgleda odlicno!
Uzimao sam prije mjesec-dva, od sachera, kostala 42KM, citava torta tj 16 komada. Najjeftinija varijanta sto sam nasao izmedju one slasticarne na otoci, slatko i slano, metropolisa i jos 2-3 slasticarne u gradu.
jedino sto ne rade dekoracije tj ne pisu jer kako gazdarica rece (ona pravi po narudzbi) nije zdrav taj secer ili sta vec, a oni zele da je sve prirodno, ali besplatno su ubacili one prskalice i neke druge dekoracije kao ona zlatna prasina ili sta vec
Nisrin wrote:Koliko su torte u Mrvici? Vidim imaju schwarzwald i izgleda odlicno!
Uzimao sam prije mjesec-dva, od sachera, kostala 42KM, citava torta tj 16 komada. Najjeftinija varijanta sto sam nasao izmedju one slasticarne na otoci, slatko i slano, metropolisa i jos 2-3 slasticarne u gradu.
jedino sto ne rade dekoracije tj ne pisu jer kako gazdarica rece (ona pravi po narudzbi) nije zdrav taj secer ili sta vec, a oni zele da je sve prirodno, ali besplatno su ubacili one prskalice i neke druge dekoracije kao ona zlatna prasina ili sta vec
Pa ok je cijena Dessert, Metropolis, Vatra su u samom vrhu...koja je na Otoci?