Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Nacionalniid_BOSANCI

#201 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Maverick78 wrote:Nisu Kiky... tj. Prijepolje i Sjenica su jos u onoj bivsoj Jugoslaviji pripojeni Zlatiborskom okrugu, to je uradjeno cisto da bi na taj nacin Srbi bili dominantniji narod u tom okrugu, jer Uzice, Sevojno, Uzicka Pozega, Bajina Basta, Arilje, Cajetina, Priboj i Nova Varos su vecinski srpske opcine, tako da smo mi Bosnjaci u Prijepolju, Sjenici i nesto malo sto ima u Novoj Varosi i Priboju bili apsolutna manjina u odnosu na Srbe. S druge strane Novi Pazar i Tutin su stavili u Raski okrug sa centrom u Kraljevu. Na taj nacin je Sandzak pored toga sto je podjeljen na dio u Srbiji i dio u Crnoj Gori, dodatno podjeljen tako sto su razdvojili sandzacke opcine i stavili u dva okruga ciji gradovi ranije nikada nisu imali posebne veze sa Sandzakom. Mi u Prijepolju smo po svemu bolje povezani sa Novim Pazarom recimo, ali smo strpani da nam administrativni centar bude Uzice sa kojim nemamo ama bas nikakve veze.

Inace Uzice je grad koji je nekada imao veliki broj dzamija i vecinsko Bosnjacko stanovnistvo. Evlija Celebija je Uzice nazvao Seher Uzice, sto je bila odrednica za vece urbane sredine. Srusene su sve dzamije u Uzicu kojih je bilo po nekim zapisima oko 30, a stanovnistvo protjerano ili ubijeno. Danas Uzice izgleda tako da nikad u zivotu ne bi ni pomislili da je to nekad bio grad sa apsolutno Bosnjackim stanovnistvom. Skoro da nema nikakvih tragova. Eto, ja sam snimio jednu kucu, bas onako stara bosanska kuca, u samom centru Uzica, blizu vojnog odsjeka i medicinske skole... to je to, ne sjecam se da sam jos nesto vidio. Bio sam dosta puta tamo, jer sve ozbiljnije od papirologije sto nam zatreba, moramo u Uzice po to.
Ovdje se moze procitati o jednom djelu tih tadasnjih dogadjaja: PROGON MUSLIMANA SRBIJE 1830 -1867 GODINE
http://www.klix.ba/forum/progon-muslima ... 57s50.html

kao i ovdje: http://sandzakpress.net/ekskluzivno-fot ... ih-dzamija
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#202 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

Maverick78 wrote:@Pipi, Ne znam zaista za Jaukovku, ali rijeka koja protice kroz Uzice se danas zove Djetinja... nisam siguran da li je to to, ali Djetinja zvuci bas tako, kao Djetinja rijeka (rijeka djece, djecija, zar ne?). Pokusavam naci nesto o tome, ali slabo. Da li mozes mozda iskopati gdje si to saznao i da li je to mozda danasnja uzicka Djetinja?
Ma sam odavno slušao onog Tunju Filipovića kako se javlja sa Sandžaka, pa sam čuo tu priču da se rijeka u Užicu zove po ubijenoj bošnjačkoj djeci, ali nije Jaukovka nego Djetinja.
Maverick78

#203 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

ArthurSpooner wrote:Latest news: navijaci Pazara uhapseni, navijaci Rada, Partizana, Crvene Zvezde slobodno setaju :)

Image

A pitaju zasto Sandzaklije mrze tu k..... zemlju.
Cisto da se ne zaboravi. Jos uvjek niko nije priveden zbog uvrijedljivih transparenata na utakmici Partizan-Novi Pazar. U slucaju navijaca iz NP su reagirali ekspresno, cak bi reagirali i prije, nego, kako citah, nisu htjeli odmah zbog Kurban Bajrama. I posle nek ih ne cudi pojavljivanje grafita po sandzakckim gradovima "Svi smo mi Ekstremi". Vjerovatno bi se oni pojavili i da je drzava reagirala i uhapsila i Partizanove navijace, medjutim to u narodu ne bi imalo puno efekta. Sada imamo kontra reakciju, pa cujem ljude koji su u startu osudjivali cin navijaca Novog Pazara, sada staju u odbranu istih, a sve zbog dvostrukih arsina drzave Srbije. Cool, Srbija bas puno radi na popravljanju svog imidza medju Bosnajcima Sandzaka.

@Pipi, hvala za info, zaista nisam to znao za Djetinju. Toliko puta sam hodao pored iste, znaci komotno se moze kao i pored Drine stati i prouciti Fatiha, pokloniti se, kako ko. Da znam kad sljedeci put budem u Uzicu.

@Nacionalniid_BOSANCI, odlicni tekstovi, a ovo za Beogradske dzamije sam ranije vec vidio na sandzakpress sajtu. Hvala ti puno za linkove!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#204 Re: Dešavanja u Sandžaku

El Mero wrote:
maramara wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ako entitet ima temu, red bi bio da i Sandžak ima temu.
Ja ne priznajem entitete i Brčko DC.

GENOCIDNA KARTAGENA MORA BITI RAZORENA!

Sandzak je izvor zla i ta genocidna kartagena treba biti unistena
Nikada...ama bas nikada za svojih 40 i nesto godina ne upozna ni jednog jedinog "postenog" Sandzakliju
Radili su kod mene, u kontaktu sam sa mnogim, ali brate iskreno da kazem prema njima bi postupala kao oni prema "Gadaffiju"
maramara, u kakvoj ti zabludi živiš... :cry:
Fakat živi u zabludi.
PipiDugaDevetka

#205 Re: Dešavanja u Sandžaku

Gusinje: Referendum do kraja godine

11. Novembar, 2012

Image

Gusinje – Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave dalo je pozitivno mišljenje o studiji opravdanosti teritorijalne promjene za osnivanje opštine Gusinje.

- Slijedi raspisivanje konsultativnog referenduma o inicijativi da se Gusinju vrati status opštine – kazao je predsjednik Skupštine opštine Plav dr Said Čekić za Pobjedu.

gusinje 02 300x198 Gusinje: Referendum do kraja godineOn je dodao da slijedi raspisivanje referenduma na teritoriji opštine Plav, a odluka o raspisivanju će biti donijeta na narednoj sjedinici Skupštine opštine Plav, koja će biti održana za desetak dana.

- Očekujem da će konsultativni referendum biti održan do kraja ove godine. Nakon toga Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave formiraće vladinu komisiju, koju će čini predstavnici Vlade i jedan predstavnik podnosioca inicijative, a to je Skupština opštine Plav. Komisija će imati posao da ukupno ocijeni rezultate referenduma, studiju opravdanosti i pripremi amandman za izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koju upućuje Skupštini Crne Gore na razmatranje – kazao je za Pobjedu dr Said Čekić.

Kako Pobjeda saznaje na referendum će biti pozvati i svi Gusinjani iz dijaspore.

Da u dijaspori vlada veliko interesovanje pokazuje i podatak da ovih dana zovu zavičajci iz Njujorka, Njemačke, Francuske, Holandije i Skandinavskih zemalja i interesuju se o datumu raspisivanja referenduma.

gusinje 01 300x194 Gusinje: Referendum do kraja godine

Izgradnjom puta Gusinje-Podgorica preko teritorije Republike Albanije, koji je znatno bezbjedniji od postojećeg i čija dužina iznosi svega 62 kilometra, kao i formiranje opštine Gusinje – konačno se ostvaruje naš dugogodišnji san – kažu Džemail Nušević i Amir Mulić, koji dugo godina žive i rade sa porodicama u Njujorku.

Amir Mulić, koji takođe dugo godina sa porodicom živi i radi u Njujorku, kaže da od svih njih koji žive u Americi, a i u mnogim zemljama Evrope, Gusinje ima punu moralnu i materijalnu podršku.- Raduje me podatak koji sam prije nekoliko dana pročitao na sajtu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore dalo pozitivno mišljenje o studiji opravdanosti teritorijalne promjene za osnivanje opštine Gusinje. Kako smo mi u Njujorku informisani, iz svih dosadašnjih elaborata koji su radili poznati eksperti iz svih oblasti, praktično svi argumenti pokazuju opravdanost vraćanja statusa opštine Gusinje. Takođe, raduje da se u centru grada izvode građevinski radovi na rekonstrukciji zgrade buduće opštine Gusinje, te da se stvaraju osnovni infrastrukturni uslovi za budući ekonomski razvoj ovog kraja – kaže Nušević.

- Svi imamo veliku želju da se vratimo u ovaj kraj i uložimo svoj kapital, a nas Gusinjana je samo u Njujorku više od 30.000 – kaže Mulić.

Prema njegovim riječima, vraćanje Gusinju statusa opštine i izgradnja puta Gusinje-Podgorica motivisaće mnoge obrazovane mlade ljude da ostanu, a veliki broj ljudi iz ovog kraja koji su sada po svijetu da se vrate u rodni kraj i donesu stečeno znanje i kapital.

R. Gruda

(Pobjeda)
Shahab

#206 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Shahab »

SELAM BRAĆI IZ HEROJSKOG I PONOSNOG SANDŽAKA...!!!

Image
CungaLunga

#207 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CungaLunga »

E pa da, kad treba da se odvoji Gusinje od Plava, onda nema problema.
Za odvajanje Petnjice od Berana, nacekati cemo se jos...

Image
trebinjac22

#208 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by trebinjac22 »

Prolazio sam ove godine kroz Rožaje i mogu reći iako sam Crnogorac od glave do pete i zazirem od sjevernih dijelova
Rožaje je stvarno prelijep gradić - ne zbog arhitekture već zbog magičnog položaja ispod planina.
Da je taj grad bolje povezan garantujem da bi bio skijaško mjesto.
Helikopter

#209 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Helikopter »

Rozaje (Sandzacko-Bosnjacki dio u Crnog Gori) http://en.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

Mnogo lijepa priroda :)
Image
Helikopter

#210 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Helikopter »

http://www.img.ba/oqem
Image

Sandzak - Crna Gora

Rozaje: http://en.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

Gusinje: http://en.wikipedia.org/wiki/Gusinje

Plav: http://en.wikipedia.org/wiki/Plav

Kako je samo lijepa priroda u Plavu, Gusinju, Rozaju i drugim Sandzacko-Bosnjackim krajevima (Sandzak u CG) :)

Priroda Plava i Gusinja

Plav. Moto-Kros-Plav-Gusinje 21.05.2012god.

Plav & Gusinje - Historija i Kultura 1/3 (Ukljuci ton da cujes o cemu se prica)
Helikopter

#211 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Helikopter »

Objavljeno 20.11.2012. u 21:49 | Komentari: 5

SVEČANA TRIBINA

U Sarajevu obilježen 20. novembar - Dan Sandžaka

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka večeras je u Sarajevu organiziralo svečanu tribinu kojom je obilježen 20. novembar - Dan Sandžaka.

Image
Sarajevo
Prof.dr. Enes Pelidija održao je prigodno predavanje o temi „Osvrt na prošlost Sandžaka“.

"Sandžak ima vrlo burnu, interesantnu, lijepu, tešku, ali iznad svega jednu istinsku, pravu historiju, jednu prošlost sa kojom se možemo i trebamo da ponosimo", kazao je prof.dr. Pelidija.

On je, navodeći zašto je baš 20. novembar uzet za Dan Sandžaka, kazao da je razlog u činjenici što je toga dana kao i narednog 21. novembra 1943. godine u zgradi Pljevaljske gimnazije održano Prvo zasjedanje ZAVNOS-a (Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka).

"Iz šest tadašnjih srezova sandžačkih 20. i 21. novembra 1943. u zgradi Pljevaljske gimnazije 263 delegata održali Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka", podsjetio je Pelidija.

Po njegovim riječima, uspomena na 20. novembar 1943., na taj antifašistički datum, uzeta je od strane naroda upravo kao Dan Sandžaka „sa čime se svi treba da ponosimo“. Predsjednik Udruženje građana porjeklom iz Sandžaka general Ramiz Dreković kazao je da u kratkom vremenu imamo dva značajna praznika - to je Dan ZAVNOS-a i Dan ZAVNOBIH-a.

"Danas ćemo obilježiti Dan ZAVNOS-a, a za pet dana ćemo obilježiti Dan državnosti BiH", kazao je Dreković. Član Predsjedništva Udruženja građana porjeklom iz Sandžaka Rizvan Halilović je kazao novinarima da je ovo 69. godišnjica osnivanja Zemaljskog antifašističkog vijeća Sandžaka koje se održalu u Pljevljima 20. i 21. novembra 1943. godine.

"To je jedan izuzetan datum gdje Bošnjaci Sandžaka kao i svi građani Sandžaka pripadaju pokretu antifašističke borbe tada u porobljenoj Evropi, kada nije bilo baš svejedno ko će na kojoj strani biti, tako da mi s ponosom uzimamo taj datum kao Dan Sandžaka", kazao je Halilović.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /121120162
PipiDugaDevetka

#212 Re: Dešavanja u Sandžaku

Sandžak se zapalio!

НОВИ ПАЗАР – У Новом Пазару, испред просторија Црвеног крста непознате особе су током ноћи са јарбола скинуле заставу Србије и запалили је, саопштила је данас новопазарска полиција.

Непознате особе, за којима се интензивно трага, запалиле су заставу Србије и истовремено заставу Црвеног крста скинуле с јарбола и заболе у травњак "и на овај начин починили кривично дело повреда угледа Србије".

"Полиција предузима све мере у циљу проналажења починиоца", наводи у саопштењу Полицијска управа у Новом Пазару, чији припадници су извршили увиђај.

О свему су обавештени истражни судија Основног суда и тужилац Основног јавног тужилаштва у Новом Пазару, додаје полиција.
PipiDugaDevetka

#213 Re: Dešavanja u Sandžaku

Jusufspahić: ‘Srpska zastava je naša zastava!'

Image
Srbija – Imam u Bajrakli džamiji Muhamed Jusufspahić, zamjenik Adema Zilkića, osudio je paljenje zastave Srbije jutros u Novom Pazaru, javio je dopisnik agencije Anadolija Medin Halilović.

Jusufspahić, koji je i srbijanski muftija, u saopštenju za javnost istakao je da musliman ne smije paliti ni svoju ni tuđu zastavu.

“Osuđujem paljenje naše zastave! Osudio bih i da je bilo koja, tuđa, zapaljena. Zastava Srbije je naša zastava. Srbija je naša zemlja i naša domovina. Ko pali zastavu taj želi zapaliti našu ulicu, naš grad, našu zemlju! Mi to ne damo, Oduprimo se. Dosta nam je zlobe i zlobnih! Allah nas pomogao, Uzvišeni Stvoritelj, to ne voli! Mir molimo i mir volimo! Bog je preči”, stoji u saopštenju zamjenika reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije Muhameda Jusufspahića.

Novopazarska policija saoštila je da su rano jutros nepoznate osobe sa zgrade Crvenog krsta u ovom gradu skinule zastave i zapalile državnu zastavu Srbije, a zastavu Crvenog krsta zabole u travnjak.

Prema policijskom saopštenju, zbog sumnje da su počinili krivično djelo povrede ugleda Republike Srbije, traga se za počinocima, a obavješteni su tužilac i istražni sudija.

(Anadolu)
PipiDugaDevetka

#214 Re: Dešavanja u Sandžaku

Akademik Filipović: ‘Rasim Ljajić je veći Srbin nego što su oni sami’

Image

22. Novembar, 2012

Sjeverni Sandžak – Gostujući u emisiji „ Intervju dana „ na Sandžak televiziji jedan od najobrazovanijih i najuglednih Bošnjaka u regionu akademik i izdavač knjige „ Fenomen Muftija „ Muhamed Filipović, između ostalog govorio je i o političarima u Sandžaku koji trenutno sudjeluju na političkoj sceni.

Apsolutno me je šokirala činjenica da su dva političara koja se predstavljaju kao zastupnici bošnjačkog naroda Sandžaka pristali da sudjeluju u Vladi, čiji su nosioci otvoreni političari Slobodana Miloševića i Dragoljuba Mihajlovića ljudi koji negiraju BiH i genocid, kazao je akademik Filipović.

Nema tu političkog paragmatizma koji to opravdava, a pogotu kada se radi o Rasimu Ljajiću to je neverovatno i užasno, sa kojom gorkošću on brani Srpske zločince.

I nije ga stid i sramota, čak nije ni pomislio zašto su Srbi baš njega metnuli da on bude ministar koji odgovara za odnose sa Hagom. On je njih uvjerio svojim postupanjem, da je daleko veći Srbin nego oni što su, to je katastrofa. Samo od toga je veća katastrofa da ih podržavaju ljudi i to je sramota“, istako je Filipović.

Želim istaći da sam čestitao reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću zato što je napravio dobar potez sređivanja vjerskih odnosa, tako što je izdao fetvu u kojoj osuđuje rad Adema Zilkića.

„ Ko je mogao onakvog sluntu i izabrati za reisu-l-ulemu. Kakvi su to ljudi u Sandžaku u Tutinu i Sjenici gdje sve on to ima podršku, kada on pojma nema ni po čemu. Ne možete vi porediti jednu figuru Muftije Zukorlića i Zilkića takvog kakav on jeste“, kazao je akademik.

Muhamed Filipović je bio jedan od izlagača na naučnom simpoziju Sandžak između 1912-2012 emancipacija ili okupacija, koji se održao na IUNP.

Pripremila: Meka Dečković

(Sandžak TV)
heckler

#215 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

PipiDugaDevetka wrote:Jusufspahić: ‘Srpska zastava je naša zastava!'

Image
Srbija – Imam u Bajrakli džamiji Muhamed Jusufspahić, zamjenik Adema Zilkića, osudio je paljenje zastave Srbije jutros u Novom Pazaru, javio je dopisnik agencije Anadolija Medin Halilović.

Jusufspahić, koji je i srbijanski muftija, u saopštenju za javnost istakao je da musliman ne smije paliti ni svoju ni tuđu zastavu.

“Osuđujem paljenje naše zastave! Osudio bih i da je bilo koja, tuđa, zapaljena. Zastava Srbije je naša zastava. Srbija je naša zemlja i naša domovina. Ko pali zastavu taj želi zapaliti našu ulicu, naš grad, našu zemlju! Mi to ne damo, Oduprimo se. Dosta nam je zlobe i zlobnih! Allah nas pomogao, Uzvišeni Stvoritelj, to ne voli! Mir molimo i mir volimo! Bog je preči”, stoji u saopštenju zamjenika reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije Muhameda Jusufspahića.

Novopazarska policija saoštila je da su rano jutros nepoznate osobe sa zgrade Crvenog krsta u ovom gradu skinule zastave i zapalile državnu zastavu Srbije, a zastavu Crvenog krsta zabole u travnjak.

Prema policijskom saopštenju, zbog sumnje da su počinili krivično djelo povrede ugleda Republike Srbije, traga se za počinocima, a obavješteni su tužilac i istražni sudija.

(Anadolu)

Sta ima srbin muftija komentarisati paljenje nekakve zastave u Sandzaku :? Kakva je njegova veze sa tim? On nema sa tim ama bas ni jedne dodirne tacke.
Bolje bi mu bilo da se samozapali pred americkom ambasadom kao protest zbog oslobadjanja Gotovine u Haagu. :oops:
Kolt12

#216 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kolt12 »

Sarajevski mediji, a posebno internet portali daju prostora ovim srpskim piunima od Zilkica do Jusufspahica, puno vise nego su oni u opce vazni.

Cuj "srbijanski reis", "srbijanski muftija"? Sta je sa bosanskim patrijarhom ili bosanskim papom? To tako ne bi formulisali i predstavili?

Kako jedna vlada moze napraviti sopstvenu "Islamsku Zajednicu", a ne moze recimo Katolicku ilI Pravoslavnu Crkvu?

Ista ta srbijanska vlada nije priznala paralelnu SPC, a priznala je paralelnu "IZ" nastalu u kafani od par KOS hodza dousnika i sad nam tu sarajevski mediji serviraju kao nesto normalno nekakvog srpskog "reisa", ni manje ni vise?

Pitam ih sad sve koji beogradske odmetnike tituliraju kao "reisi i muftije", ukljucujuci i urednike ovog portala, da li bi prihvatili bosanskog patrijarha ili bosanskog papu? Uradili bi to ali malo sutra, ali nemaju problem nazivati nekog "reisom" koji je u kafani se samoproglasio "reisom" jer mu je tako naredila srpska obavijestajna sluzba, pa ga nakon toga Kostunica priznao?

Sto se tice Ljajica, Filipovic je opet pogodio metu, na HRT-u prenose misljenje Ljajica nakon oslobadjanja Gotovine i to misljenje ne zaostaje nista u srpstvu iza srpstva Vojke Seselj.

Sramota da jedan Bosnjak, pa makar bio ljigav i pogan kao Rasim Ljajic, moze onako nisko pasti i on govoriti o Oluji kao "zlocinackoj" akciji ili kako je vec ispljuvao sve. Rasim se prodao za sekretaricu, vozaca i mobilni telefon i potpuno se slazem sa Sandzaklijama sto ne zele da ih jedan takav predstavlja.
Maverick78

#217 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Image

(Anadolu)
Komotno moze da stavi kakvu sajkacu sa kokardom, super bi mu legla :D

A Ljajici su generalno familija koja je bila u sluzbi drzave. Sad ove mladje generacije se vade, pa imamo Adema koji nece da pjeva srpsku himnu, a stari kaze nije znao tekst, pjevace on, ali mali ne hebe ni tatu ni Rasima, nego ima svoje i nece da pjeva :thumbup:

Paljenje zastave... pa sta ces... ta drzava gleda da nam uzme u svakom mogucem smislu, tako da to je za ocekivati kao rekaciju. Ja sve u zivotu sto sam stvorio, stvorio sam dok sam bio u Svedskoj, od toga sam zapoceo neki privatni posao tu i to sad odrzavam koliko mogu da prezivim. Ova drzava samo uzima, a ako si Bosnjak, neuporedivo su ti vece sanse za trzisnom inspekcijom nego radnjama i preduzecima ciji su vlasnici Srbi. Sto se naravno i desava. Dodju oni ponekad i u neku srpsku radnju, ali bosnjacke su onako na tapetu ko dobar dan. Nece da salju ove prijepoljce, nego ti posalju Republicku iz Uzica, te ljude ne poznajes i mozes samo da molis Boga da te ne ojadi zestoko. Ovi iz prijepoljske posle kad ih pitas sta je ovo, kao, "a hebiga nismo mi, to uzicani, da smo mi mi ne bismo", ajde :-) I onda kako ja da volim ovu drzavu ili zastavu iste? J... mi se za nju dok god me tretira kao gradjanina drugo reda. Kad su drzavni praznici nikad ne kacim zastavu... mogu okaciti zastavu Svedske i Sandzaka jedino :lol:
Bosnolog

#218 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Bosnolog »

heckler wrote:

Image

(Anadolu)

Sta ima srbin muftija komentarisati paljenje nekakve zastave u Sandzaku :? Kakva je njegova veze sa tim? On nema sa tim ama bas ni jedne dodirne tacke.
Bolje bi mu bilo da se samozapali pred americkom ambasadom kao protest zbog oslobadjanja Gotovine u Haagu. :oops:
Dresirana cetnicka dvorska luda koji treba staviti subaru i kokardu umjesto ahmedije, skupa sa slugom Prasimom Ljajicem,.....
Shahab

#219 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Shahab »

Bitka za Sandžak se vodi u Bosni...naš primarni nacionalni interes mora biti uspostavljanje neposredne fizičke granice sa Sandžakom, koji je sada u statusu enklave...teritorijalno povezati Bihać sa Novim Pazarom, preko Sarajeva. To jedino dugoročno osigurava opstanak i Bosni i Sandžaku.
Revoltage

#220 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Revoltage »

Helikopter wrote:Rozaje (Sandzacko-Bosnjacki dio u Crnog Gori) http://en.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

Image
Sandzacki Cazin.
PipiDugaDevetka

#221 Re: Dešavanja u Sandžaku

Revoltage wrote:
Helikopter wrote:Rozaje (Sandzacko-Bosnjacki dio u Crnog Gori) http://en.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

Image
Sandzacki Cazin.
Ima li objašnjenje, zašto Cazin? Po brojnosti djece? Ili su Cazinjani prilikom selidbe u Tursku zastali ovdje, pa ostali dovijeka u planini.
Revoltage

#222 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Revoltage »

Ne, nego liči na Cazin. Jedino su planine manje. U Cazinu su samo brdašca.
Shahab

#223 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Shahab »

Image

Pazarski muftija Zukorlić....udarna pesnica i svijetlo bošnjačkog naroda koji svojim obrazovanjem i hrabrošću zaslužuje da bude ne samo lider sandžačkog nego i predsjednik Bosne...da je on umjesto ovih p...i i izdajnika u Sarajevu, sve bi bilo drugačije...
Revoltage

#224 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Revoltage »

Shahab wrote:Image

Pazarski muftija Zukorlić....udarna pesnica i svijetlo bošnjačkog naroda koji svojim obrazovanjem i hrabrošću zaslužuje da bude ne samo lider sandžačkog nego i predsjednik Bosne...da je on umjesto ovih p...i i izdajnika u Sarajevu, sve bi bilo drugačije...
Sandzaklije nikakve veze sa Bosnom. To su Srbijanci.
Shahab

#225 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Shahab »

Revoltage wrote:
Shahab wrote:Image

Sandzaklije nikakve veze sa Bosnom. To su Srbijanci.
Eto ja sam Hercegovac porijeklom i nemam takvih percepcija vezano za Sandžaklije. Za mene je Sandžaklija isto što i moj prvi rođak. To je stvar emocija i zato smo mi jedan narod. Mi Bošnjaci, bez obzira bio ja iz Ljubuškog ili on iz Rožaja!
Post Reply