ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#201 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by kockica_kockica »

mastermirne wrote:
elcaliente wrote:To, stoji. Ali oni su se odlucili za taj posao, znali su da ce raditi dalje od kuce pa i biti odvojeni od porodica.
Ne razumijem zasto bi trebali biti palaceni za to.
Gradzevinski radnici budu po 3 mjeseca na terenu, vozaci kamiona isto znaju biti po mjesec dana od kuce pa placa li njima ko taj odvojeni zivot?
Ovo vazi i za parlamentarce i sve drzavne sluzbenike, svim treba ukinuti te naknade. BiH parlamentaraca nema mnogo, mozda nekih 50, a granicne polcije ima par stotina i zato je normalno da je usteda veca na njima.
A svima kojima se nesvidzaju uslovi na radu a rade za drzavu ako im je lose neka napuste i traze posao u privatnom sektoru, pa da vidimo hoce li onda kukati.
Baš htjedoh to napisati... Svima bi ja koji štrajkaju GP dao otkaz i pružio priliku ljudima sa biroa, ima ih preko 40%. Kreteni treba njima privatni sektor pa da radi po 16h sati za 600KM.
Sto manje beneficija na državnim poslovima samo minimalac. Sto bolji uslovi privatnom biznisu i imamo jaču državu. BTW radim i ja u javnom preduzecu, ali to je moj stav.
Izrabljivanje od 16 sati treba ukinuti... A ne dodatno poticati da se praktikuje... :roll:
Treba zagovarati da svima bude placa normalna a ne milostinja koja ne moze izdrzati ni do 10-tog u mjesecu.
Privatni biznismeni samo gledaju svoju korist... Sa sto manje davanja drzavi, jeftine radne snage da si naprave sto veci profit...

Onima kojima je lose zelim da se poboljsaju uvjeti rada i primanja, ali ne naustrb onih kojima je trenutno bolje od njih...
Alfons Kauders

#202 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

Stvarat će se ogromne gužve

Granična policija BiH stupa u štrajk sa kolegama iz Hrvatske?

Predstavnici Sindikata Granične policije BiH su na današnjoj konferenciji za medije saopštili da je pregovarački tim Vijeća ministara BiH prekinuo pregovore sa Sindikatom te da će uskoro biti sazvan i štrajkački odbor, gdje će se odlučiti o daljim koracima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/granicna ... /120713053#

E pa eto...

Sljedeci put kad mi zafali para, i ja cu lagano da se odvezem do Doljana, parkiram na po ceste, prostrem peskir i suncam se.
poznanik

#203 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:

Predstavnici Sindikata Granične policije BiH su na današnjoj konferenciji za medije saopštili da je pregovarački tim Vijeća ministara BiH prekinuo pregovore sa Sindikatom te da će uskoro biti sazvan i štrajkački odbor, gdje će se odlučiti o daljim koracima.

E pa eto...

Sljedeci put kad mi zafali para, i ja cu lagano da se odvezem do Doljana, parkiram na po ceste, prostrem peskir i suncam se.
Ako ti "zafali" para, pokušaj se uposliti u Graničnu policiju BiH, i potom uživaj u blagodeti i izobilju za plaću koju ćeš tamo dobiti :oops:
Alfons Kauders

#204 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
Alfons Kauders wrote:

E pa eto...

Ako ti "zafali" para, pokušaj se uposliti u Graničnu policiju BiH, i potom uživaj u blagodeti i izobilju za plaću koju ćeš tamo dobiti :oops:
Meni kad zafali para, ja pocnem raditi vise i ganjati poslove sa strane - ne maltretiram ljude oko sebe. Da mi se ne svidja posao i da mislim da mogu dobiti vise love drugdje, promijenio bi firmu i kraj price.

Njima se ne svidja i zato su odlucili jebavat 4 miliona ljudi radi svoje plate, koja je veca od prosjecne plate tih 4 miliona ljudi, pogotovo onih zaposlenih u privredi, a jos se treba sjetiti i onih pola miliona nezaposlenih.

Neka fino organizuju protest u Sarajevu i niko se nece buniti.
senci-071

#205 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by senci-071 »

Ono so ljudi ne znaju a pisu, je to da nije samo GP u strajku i eto njoj se digao,vec je tu jos i Direkcija za koordinaciju policijski tijela,Sipa,Osa,Intrepol itd.Znaci sve sitna boranija koja je dovedena na rub egzistencije,posebno policajci i Sipe i Direkciji,koji obavljaju mozda i najteze poslove.
respo

#206 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by respo »

jesu li ikad smanjili plate parlamentarcima?

njima treba smanjivati plate ne ovim na terenu
zastupnika mali milion po kojekakvim skupstinama odborima ministarstvima itd
pola tih institucija treba potpuno ukinuti a ne smanjivati plate
Alfons Kauders

#207 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

respo wrote:jesu li ikad smanjili plate parlamentarcima?

Pa to i jeste dio problema. Niko se nije plaho bunio kad je bilo para, vec se nemilice trosilo i zaposljavalo.

Ne sjecam se da su se granicari, SIPA, direkcija, OS i ostali na drzavnom nivou oglasavali prije pet godina, kada su sve prihode novoformirane UIO dijelili sakom i kapom? Naravno da nisu, jer su i oni bili u plusu i jer su kontali da ce ta dobra vremena trajati vjecno.

Lako je bit general poslije bitke - sad im je kasno
poznanik

#208 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:

Pa to i jeste dio problema. Niko se nije plaho bunio kad je bilo para, vec se nemilice trosilo i zaposljavalo.

Nije tačno, podsjeti se... Međutim, tema su plaće Granične policije, SIPE, i ostalih službenika u državnoj administraciji, ne treba temu prenositi na drugu diskusiju.

Kolika je prosječna plaća službeniku GP, kolika najmanja, a kolika najviša?
Saraj`vo

#209 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Saraj`vo »

I ja to htjedoh postat, kad su već na rubu egzistencije.
Alfons Kauders

#210 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nije tačno, podsjeti se... Međutim, tema su plaće Granične policije, SIPE, i ostalih službenika u državnoj administraciji, ne treba temu prenositi na drugu diskusiju.

Kolika je prosječna plaća službeniku GP, kolika najmanja, a kolika najviša?
Nije tacno? Pa bujrum, daj mi neka reagovanja sindikalnih predstavnika javnog sektora, da vidim ko se to od njih bunio dizanju plata 2006 i 2007...

Nije niko. Ali se zato svi bune sada kada se kresu plate.

Dakle, daj da vidimo crno na bijelo ko se tad protivio najvecem trosenju para od rata do danas.

A o prosjecnim platama se vec ovdje pricalo - ako se ne varam, najniza plata u GP je blizu posjecne plate FBiH, otprilike kao prosjecna plata npr. u TK. Dakle njihova najslabija plata je otprilike ista kao prosjek na nivou FBiH/BiH, ne racunajuci ostale beneficije koje vecina radnika ne uziva, a bolje su placeni od podjednako obrazovanih radnika u privredi.

Ako nisu, crno na bijelo molim.
wolf07

#211 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by wolf07 »

Jeeebote, sve mogu skontat al' da neko brani lik i djelo Spirica... e to ne ide nikako! Pa ljudi moji de malo poredajte stvari. Ako vam vec Granicna policija ne valja de malo razmislite zasto je to tako? Ja kako god skontam nisu nasi politicari losi zato sto nam ne valja Granicna policija, SIPA, vojska i sl. vec je obrnuto!!! Imamo svakakvih ljudi i u policiji, i u sudstvu, i u vojsci, i u administraciji i gdje sve ne, zato sto su politicari GOVNA!
spreca

#212 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by spreca »

wolf07 wrote:Jeeebote, sve mogu skontat al' da neko brani lik i djelo Spirica... e to ne ide nikako! Pa ljudi moji de malo poredajte stvari. Ako vam vec Granicna policija ne valja de malo razmislite zasto je to tako? Ja kako god skontam nisu nasi politicari losi zato sto nam ne valja Granicna policija, SIPA, vojska i sl. vec je obrnuto!!! Imamo svakakvih ljudi i u policiji, i u sudstvu, i u vojsci, i u administraciji i gdje sve ne, zato sto su politicari GOVNA!
:thumbup:
Nijedna zemlja u svijetu nema toliko govana u vladi i administraciji ko nasa.....Spirke govori postivanju zakona :lol: :lol: :lol: :lol: ono sto je nedavno govorio u Sa na skupu SNSD a da smo neka drzava bilo bi dovoljno da umre na robiji
wolf07

#213 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by wolf07 »

Religious Fantastic wrote:
wolf07 wrote:Jeeebote, sve mogu skontat al' da neko brani lik i djelo Spirica... e to ne ide nikako! Pa ljudi moji de malo poredajte stvari. Ako vam vec Granicna policija ne valja de malo razmislite zasto je to tako? Ja kako god skontam nisu nasi politicari losi zato sto nam ne valja Granicna policija, SIPA, vojska i sl. vec je obrnuto!!! Imamo svakakvih ljudi i u policiji, i u sudstvu, i u vojsci, i u administraciji i gdje sve ne, zato sto su politicari GOVNA!

Hajd molim te jos jednom procitaj sta sam napisao pa mi reci cime sam to ja branio lik i djelo Spirica? Mislim... :?

Ovdje se radi o tome da se njegova jedna izjava podudara s onim sto ja mislim i to je sve...a to je jedinstven dogadjaj i vjerovatno se vise nikada nece ponoviti...zato, odvadi malo, molim te...

Ma sve je ovo prdimahovina i nema nikakve veze sa zivotom da li ga branis ili napadas ali hajmo bit malo realni, ovdje je vagon ljudi jedva docekalo kad je objavljeno da ce se smanjit plate "administraciji" (otkad je vojska i policija administracija, al' valjda tako glupi narod lakse proguta tu besmislicu). Procitaj sve komentare na temi pa ces vidjet koliko odobravanja ima na ono sto rade i govore razni "spirici". Ljudi jednostavno ne razlikuju uzrok od posljedice i to strasno nervira! To sto se nekom politicaru ovdje ili ondje zalomi neka recenica s kojom se mozda i ja slazem ne abolira ga od odgovornosti za sranje u kojem plivamo i na tome treba insistirati 24/7 a ne traziti neku glupavu recenicu s kojom se eto i mi slazemo!
wolf07

#214 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by wolf07 »

Nego, koliko je radnih mjesta otvoreno otkako su smanjili plate ovoj "administraciji"? Jos povrh svega sad jebu i vojsku koju su ONI poslali u penziju!!!
sarajlija80

#215 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by sarajlija80 »

raja zna li ko kako se krecu plate granicnih drotova .Unaprijed hvala :-D
astala_vistala

#216 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by astala_vistala »

1500 pa na to ide prema gore..sto si dalje od doma svog veca cifra je u pitanju. ovo se odnosi na cin policajac..
area51

#217 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by area51 »

astala_vistala wrote:1500 pa na to ide prema gore..sto si dalje od doma svog veca cifra je u pitanju. ovo se odnosi na cin policajac..
Nije tačno
Obični policajac ima negdje oko 800-900 km u zavisnosti od dužine radnog staža
Na to dodaj prevoz i topli obrok i dobićeš negdje oko 1100-1200 km
Drinski

#218 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Drinski »

Ma inače su kod nas plate male u sektoru bezbjednosti.
area51

#219 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by area51 »

Drinski wrote:Ma inače su kod nas plate male u sektoru bezbjednosti.
Nisu problem obični policajci po graničnim prelazima,momci rade u nenormalnim uslovima u svakom pogledu.Problem su silni inspektori koji rade po terenskim uredima(kancelarijama) sa završenim kojekakvim višim poslovnim,pedagoškim,qrčevim,palčevim školama po Mostaru,Sokocu,Travniku...
Njima su plate velike a ne rade ama baš ništa.
Po čitav dan su im "karte" na računaru
Drinski

#220 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Drinski »

Ma i njima su male plate, a ako neko ne radi, njemu ne treba smanjiti platu (doduse, to je moje misljenje, ali prof. Zijad Dzafić, Bahrija Umihanić i sl. likovi imaju drugačije mišljenje), nego smanjiti broj izvršilaca.

Nas sistem bezbjednosti se ne moze razvijati bez Instituta za bezbjednost.
Post Reply