goran16v wrote:zeha wrote:Uvijek ista prica, ovaj PDF treba ukloniti. Nemoze se nijedna tema zapoceti da nema prepucavanja VW vs svi ostali.
Najbolje bi bilo da svi oni koji ne djele misljenje sa emkom i goranom jednom za sva vremena kazu doticnima da je VW najbolji na svijetu, prave najbolja kola, najstedljivija, najbrza, najdugotrajnija... da ima se vise cuna spusti i da se vise te rasprave zavrse. Prije toga bih zelio samo da doticni kazu koliko imaju godina starosti i vozackog iskustva.
Najvise me nerviraju ove statistike oko kojih je je drug goran zapeo, sta je statistika-nesto u sto treba vjerovati jeli (statistika-TACAN ZBIR NETACNIH PODATAKA

po statistici je od nas 5 jedan sigurno kinez

).
Jasno je da se danas malte ne svi znaju koristiti internetom i vecina postova je CP, manite se podataka o prodaji vozila pogotovo novih, koliko Ferari proda auta i dali po toj statistici niko ne zeli da ga kupi sto je los ili nesto drugo?
Ljudi, u Bosni zivimo, koliko nas moze da priusti nov automobil, koliko polovan.
Ako cemo posteno, kupujes polovna kola i imas budzet od cca 12hiljada i zelis malog dizela o kojem je rijec u ovoj temi. Mozes da biras izmedju Grande punto 1.3MJTD i Pola 1.4TDi recimo 2006 godiste sta biste odabrali????? Emko vjerovatno TDi.
Ja nisam VW/TDI fan i manijak, ako bolje procitas moje postove, nikad nisam napisao da je ista sto je vezano za VW naj, naj samo ne kontam kako neko moze tvrditi da je nesto sto novo jednako jednako kosta, a losije se prodaje, vise se kvari, cemu vise pada cijena pri prodaji polovnog moze biti kvalitetnije i bolje od neceg sto se bolje prodaje, manje kvari i cemu manje pada cijena. Eto, ako ako izuzmemo VW ic price, sta se promjenilo? Nista, Fiat i Fiat grupa ce po svim parametrima biti iza ostalih konkurenata, tj i iza i GM-a, i iza Toyote, i iza Forda, i iza Renaulta, i iza PSA.
Takodjer, ako bolje procitas vidjeces da sam se ja u raspravu ukljucio tek kad su nadlezni strucnjaci izlistali (to su oni koji sad odjednom preziru statistiku) sve modele u koje se ugradjuje 1,3 JTD motor kao dokaz njegove kvalitete, na sta sam ja odgovorio da je VW TDI motor ugradjivan u puno vise modela pa to ne znaci niti da je najbolji niti ja je najkvalitetniji (to su tvrdili drugi).
Na kraju, vezano za izbor prilikom kupovine, da li si siguran da za novce za koje mozes kupiti Fiat GP 1,3 JTD '06. godiste mozes kupiti Pola 1,4 TDI isto godiste, stanje, oprema i kilometraza?[/quote
Pa de onda molim te ti kao eminentni strucnjak odgovori dali je bolji 1.3mjt ili 1.4tdi motor i da zavrsimo tu pricu.
Druga stvar nemozes naci za iste novce, isto godiste polo i punto da valjaju, odnosno punta mozes naci u izuzetnom stanju ali pola nemozes. Ja bi uvijek prije uzeo punta sa 60kw i boljom opremom nego pola sa 50kw golog kao puza, dok ima ovdje dosta kompleksasa kojima je najbitnije da je vw.