Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#201 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Da....izgleda da ti nisi čuo da Audi A6 prošle generacije i Audi A4 boluju od istih stvari ko Alfa, jer imaju sličan ovjes od alu detalja...
ma nisi, kako ćeš to čuti...
-
hostapler
#202 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Znas li da se ljudi na Passatima i Audijima A4 koji su imali slican ovjes ne mogu takodze namjenjati lafeta i stabilizatora?lavic wrote:Evo ti dva primjera u odnosu na PEZO/Citreon koncern, Nijemci imaju bolje i dugotrajnije mjenjace i bolje uradzen ovjes.citroen xm wrote:Joj što volim ove germane. hahahahaha
Joj da mi je ući u vaš moždani sklop. Tu baš ima nekih čudnih pojava. Kažeš Alfa i citroen su fina auta i ništa više. Pošto to ništa ne poznaješ nemoj ni da komentarišeš. Rećiću ti da Audi nije ni fin tako da je eto Citroen, a i Alfa u dalekoj prednosti.
Milion puta sam molio i evo opet ću zamoliti da mi vi germani date bar jedan argument i dokaz zbog koga su bolji.
Evo dajem vam vremena, samo pucajte sa dokazima, željno ih iščekujem.
Alfa isto tako nemoze namjenjati lafeta i stabilizatora, pa cak i vlasnizi i vozaci Alfi 147 i 156 preporucuju je samo onim ljudima koji vecinu stvari znaju sami popraviti.
Uze Johntra rijec iz usta
-
hostapler
#203 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Ja VW ili Audi ne bih uzeo ni zeni za vrtica i Konzuma.lavic wrote:Pardon sad sam vidio da sam dva puta isto postao, pardon.
hostapler i citroen xm, vas mi je zao, jer ste se zajebali sa izborom auta i sad pokusavate nama/sebi objasniti kako je to bio pravi izbor.
Kad vi mozete porediti AR sa BMW ili Audi-em, sve ste rekli.
Da se razumujemo meni je Alfa lijepa, ali bi je samo kao drugo auto kupio zeni za vrtica i merkatora.
-
Sa_u_srcu
#204 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Odoh prodati audija i kupiti 3 alfe i 3 citroena samo radi ove dvojice ljubitelja.....
Nijedne vise necu da cujem od vas dvojice, nijedne....
Nijedne vise necu da cujem od vas dvojice, nijedne....
-
lavic
#205 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Ma ne samo si ti cuo,johntra wrote:Da....izgleda da ti nisi čuo da Audi A6 prošle generacije i Audi A4 boluju od istih stvari ko Alfa, jer imaju sličan ovjes od alu detalja...
nasoj firmi je asa u garantom roku isporucila za A4 prednji ovjes koji je imao problema u garantnom roku, ali su to bili stari modeli.
-
hostapler
#206 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Konkretne primjere molim. Pod uslovom da su auta iste godine,iste kilometraze i barem priblizne opreme. I da nije od SVERCERA. Cekam.Sa_u_srcu wrote:na svakom trzistu...od italije do njemcke, pa sve do azije i afrike, preko amerike, antartika i tako po deset krugova po cijeloj zemlji....hostapler wrote:Prvo AR 159 ne postoji a da je 2004 god.
Drugo,na kojem trzistu? BIH? U kakvom su stanja auta,kilometri,uvoz ili domace,prva ruka ili 5 vlasnik. Daj nam tacne podatke.
Hajde ba decko, mojne supljirati vise, dovoljna je izjava da uopste mozes porediti audi sa alfom da te covjek ne smatra ozbiljnim sagovornikom...
Audi je trenutno u poziciji da se nadmece sa najvecim auto kucama Mercedesom i BMW kojem pravi velike probleme, kakava ba alfa, alfa se ne moze uopste porediti sa ovim markama.....
-
hostapler
#207 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
A Alfa 156 i 147 su zadnji krik ili su to auta iz 1997/2000 god.lavic wrote:Ma ne samo si ti cuo,johntra wrote:Da....izgleda da ti nisi čuo da Audi A6 prošle generacije i Audi A4 boluju od istih stvari ko Alfa, jer imaju sličan ovjes od alu detalja...
nasoj firmi je asa u garantom roku isporucila za A4 prednji ovjes koji je imao problema u garantnom roku, ali su to bili stari modeli.
- johntra
#208 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
i što onda seruckaš da samo Alfe imaju problema sa tim, kad se zna da je to i mana prošlih modela VW grupacije?lavic wrote: nasoj firmi je asa u garantom roku isporucila za A4 prednji ovjes koji je imao problema u garantnom roku, ali su to bili stari modeli.
-
Seyfo
#209 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Ova tema se razvija nevjerovatnom brzinom-nešto poput kancerogene ćelije 
-
hostapler
#210 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Ponovo se moja teorija potvrđuje.
Opet su ljubitelji UBER automobila usrali temu. Nekim slucajem su to uvijek ljubitelji VW koncerna,jer ne vidim ljubitelje BMW i Mercedesa na ovoj temi,jer oni moraju dokazati da su "premium",doduse sa nekima se moze voditi konstruktivan razgovor.
Molim admina da ovo kljuca,pod hitno.
Opet su ljubitelji UBER automobila usrali temu. Nekim slucajem su to uvijek ljubitelji VW koncerna,jer ne vidim ljubitelje BMW i Mercedesa na ovoj temi,jer oni moraju dokazati da su "premium",doduse sa nekima se moze voditi konstruktivan razgovor.
Molim admina da ovo kljuca,pod hitno.
-
citroen xm
#211 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
To što ti ne možeš da shvati dizajn koji je otišao svjetlosnim godinama dalje od "sjekira" dizajna koji primjenjuju audi i vw, to je tvoj problem. C6 je admiralski brod u svakom pogledu za jedan A6.lavic wrote:Onu grdobu ti nazivas autom i jos imas obraza to porediti sa A6 ili A8, Passatom CC pa i Oktavia je ljepsa je od C6.citroen xm wrote:Citroen i sada ima c6 koji je pravi Citroen u svim aspektima. Šta ima VW, Audi, Škoda i ostala sranja? Ima najbezličnija auta na svijetu koja se gade svakom pravom ljubitelju automobila.lavic wrote:
Vidi mu samo prevjesa preko prednjih tockova i zadnjih stopa, valjda je dizajner trajno odstranjem iz auto industrije.
Kada pričamo o kvarovima, ljudi spomenuše ovjes Golfova, pasata, Audija, a ja bi želio čisto još malo da se podsjetimo čuvenih 2.4 i 2.5 dizel motora iz VW/audi grupacije. Zatim čuvenog 2.0 TDI motora i njihovih pouzdanih dizni. zatim elektronske parkirne kočnice na Pasatu 6, zatim početnih problema sa DSG mjenjačima. Ajdmalo da pričamo o tom čuvenom njemačkom kvalitetu. Hoćemo li malo da pričamo o tome kako se vaša perjanica pasat zadnje generacije proizvodi na platformi Golfa-a 5 iz 2004 godine.
-
lavic
#212 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Evo ti konkretno, BMW duplo skulji a godini stariji:hostapler wrote:Konkretne primjere molim. Pod uslovom da su auta iste godine,iste kilometraze i barem priblizne opreme. I da nije od SVERCERA. Cekam.Sa_u_srcu wrote:na svakom trzistu...od italije do njemcke, pa sve do azije i afrike, preko amerike, antartika i tako po deset krugova po cijeloj zemlji....hostapler wrote:Prvo AR 159 ne postoji a da je 2004 god.
Drugo,na kojem trzistu? BIH? U kakvom su stanja auta,kilometri,uvoz ili domace,prva ruka ili 5 vlasnik. Daj nam tacne podatke.
Hajde ba decko, mojne supljirati vise, dovoljna je izjava da uopste mozes porediti audi sa alfom da te covjek ne smatra ozbiljnim sagovornikom...
Audi je trenutno u poziciji da se nadmece sa najvecim auto kucama Mercedesom i BMW kojem pravi velike probleme, kakava ba alfa, alfa se ne moze uopste porediti sa ovim markama.....
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... age=150000
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=150000
-
lavic
#213 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
To što ti ne možeš da shvati dizajn koji je otišao svjetlosnim godinama dalje od "sjekira" dizajna koji primjenjuju audi i vw, to je tvoj problem. C6 je admiralski brod u svakom pogledu za jedan A6.
Kada pričamo o kvarovima, ljudi spomenuše ovjes Golfova, pasata, Audija, a ja bi želio čisto još malo da se podsjetimo čuvenih 2.4 i 2.5 dizel motora iz VW/audi grupacije. Zatim čuvenog 2.0 TDI motora i njihovih pouzdanih dizni. zatim elektronske parkirne kočnice na Pasatu 6, zatim početnih problema sa DSG mjenjačima. Ajdmalo da pričamo o tom čuvenom njemačkom kvalitetu. Hoćemo li malo da pričamo o tome kako se vaša perjanica pasat zadnje generacije proizvodi na platformi Golfa-a 5 iz 2004 godine.[/quote][/quote]
Mogao bi i ja sad kao ti nastupit i nabrojat sve sto ima u autu i reci pa to se kvarilo,
pardon zaboravio sam vecinu toga u citroenu nema pa se nije moglo ni pokvarit.
Kada pričamo o kvarovima, ljudi spomenuše ovjes Golfova, pasata, Audija, a ja bi želio čisto još malo da se podsjetimo čuvenih 2.4 i 2.5 dizel motora iz VW/audi grupacije. Zatim čuvenog 2.0 TDI motora i njihovih pouzdanih dizni. zatim elektronske parkirne kočnice na Pasatu 6, zatim početnih problema sa DSG mjenjačima. Ajdmalo da pričamo o tom čuvenom njemačkom kvalitetu. Hoćemo li malo da pričamo o tome kako se vaša perjanica pasat zadnje generacije proizvodi na platformi Golfa-a 5 iz 2004 godine.[/quote][/quote]
Mogao bi i ja sad kao ti nastupit i nabrojat sve sto ima u autu i reci pa to se kvarilo,
pardon zaboravio sam vecinu toga u citroenu nema pa se nije moglo ni pokvarit.
-
hostapler
#214 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Evo ti konkretno, BMW duplo skulji a godini stariji:lavic wrote:Konkretne primjere molim. Pod uslovom da su auta iste godine,iste kilometraze i barem priblizne opreme. I da nije od SVERCERA. Cekam.hostapler wrote:na svakom trzistu...od italije do njemcke, pa sve do azije i afrike, preko amerike, antartika i tako po deset krugova po cijeloj zemlji....Sa_u_srcu wrote:Prvo AR 159 ne postoji a da je 2004 god.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=150000[/quote]
Prvo,uzeo si sumjivu Alfu (koju sam ja vec spomenuo) od SVERCERA,boje taxy-a sa navodno pređenih 72000 iz 2005 god,pa toliko ni penzoneri ne prelaze po Austriji. Nije prelazila ni 15 000 godisnje,aha mozes misliti.
Ali evo da si i u pravu. Sta mislis je li ovaj BMW bio skuplji Kao nov? Ja kazem min 3000eura,tako da je covjeka sa Alfom za 5 god exploatacije izgubio 2000 eura vise ili 400 eura godisnje. Tako da za poseban auto i nije strasno
Last edited by hostapler on 19/04/2012 16:35, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#215 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
hahahaha ovo je provala stoljeća. šta to nema u Citroenu, a da ima u VW-u?
Prosvijetli me znalče.
Da li si možda mislio na obrnutu situaciju?
Prosvijetli me znalče.
Da li si možda mislio na obrnutu situaciju?
-
lavic
#216 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Evo ti konkretno, BMW duplo skulji a godini stariji:
Prvo,uzeo si sumjivu Alfu (koju sam ja vec spomenuo) od SVERCERA,boje taxy-a sa navodno pređenih 72000 iz 2005 god,pa toliko ni penzoneri ne prelaze po Austriji. Nije prelazila ni 15 000 godisnje,aha mozes misliti.
Ali evo da si i u pravu. Sta mislis je li ovaj BMW bio skuplji Kao nov? Ja kazem min 3000eura,tako da je covjeka sa Alfom za 5 god exploatacije izgubio 2000 eura vise ili 400 eura godisnje. Tako da za poseban auto i nije strasno
[/quote]
Mozda nisi obratio paznju ali alfa je godinu mladja, a duplo jeftinija, ato sto je tebi parama samo 4000 Eura skoro pa ista razlika kad su bili novi znaci u realnosti ovako kad su novi razlika je recimo 10% je BMw skuplji, a kao polovni BMW je DUPLO skuplji, a ne kako ti tumacis samo 4 milje eura.
Mozda nisi obratio paznju ali alfa je godinu mladja, a duplo jeftinija, ato sto je tebi parama samo 4000 Eura skoro pa ista razlika kad su bili novi znaci u realnosti ovako kad su novi razlika je recimo 10% je BMw skuplji, a kao polovni BMW je DUPLO skuplji, a ne kako ti tumacis samo 4 milje eura.
-
juzna_strana
#217 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Alfa i Bmw su bili konkurenti 70-ih, 2002 vs Gtv,danas nije ni blizu tako..
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#218 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Tako je!juzna_strana wrote:Alfa i Bmw su bili konkurenti 70-ih, 2002 vs Gtv,danas nije ni blizu tako..
-
juzna_strana
#219 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Danas sam gledao 159-ku,JTDm 2.4, srce mi je zaigralo pored nje ali ipak mislim da je 330d puuno bolji.
Da ne spominjemo ostale Bmw modele..
To je samo moje misljenje,postujem one koji misle drugacije..
Da ne spominjemo ostale Bmw modele..
To je samo moje misljenje,postujem one koji misle drugacije..
-
technoGeek
#220 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Joj kad se jave pojedinci koji znaju samo s jednom markom, i onda blate sve ostalo... Ne vozim Citroen, ali reci da on nista nema je smijesno i van svake pameti za jednog auto "poznavaoca". Da nabrojim samo sta je DS ili ti ga Ajkula imala u svoje vrijeme, pocevsi od zakretanja farova kako se mota volan, diskova naprijed i nazad, hidropneumatski ovjes, te je prvo masovno auto koje se proizvodilo sa direktnim ubrizgavanjem, bez karburatora, i to sve 195x godine kada je VW jos jedne te iste bube pravio. To su samo neki detalji, valjda znas Googlati i pogledati koji klip pa sam sebi dokazati koje si nebuloze ovdje prosuo, ne samo za Citroen, nego i za druge marke.
Jel znas da jedna Xantia Activa drzi rekord na los testu, ispred mnogi Porsceha i ostalih pravih sportskih auta ? Ne, vjerovatno Citroen nema nista, gdje bi Citroen bio napredan...
http://pistonheads.co.uk/gassing/topic. ... t%20anyone
Jel znas da jedna Xantia Activa drzi rekord na los testu, ispred mnogi Porsceha i ostalih pravih sportskih auta ? Ne, vjerovatno Citroen nema nista, gdje bi Citroen bio napredan...
http://pistonheads.co.uk/gassing/topic. ... t%20anyone
-
juzna_strana
#221 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Citroen je jedan od rijetkih proizvodjaca koji je ostao dosljedan svojoj tradiciji.. double chevron
Drago mi je da su i danas na tom tragu,da su prepoznatljivi u masi auta i pri tom jako kvalitetni..
Drago mi je da su i danas na tom tragu,da su prepoznatljivi u masi auta i pri tom jako kvalitetni..
-
emko1234
#222 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
suma sumarum na kraju..
fiat i njegovi derivati- alfa,lancia imaju dusu,imaju tehnologiju iz buducnosti,imaju sjajan izgled i voze ih samo ljudi profinjena ukusa..posto mi zivimo u svijetu u kojem nema takvih ljudi fiat jako lose posluje a alfa i lancia propadaju..
vw i njegovi derivati poput audija i skode i seata voze seljaci,novopeceni bogatasi,auta su bezlicna i nemaju duse,vrlo nekvalitetna sa sumnjivim tehnologijama i ukradenim izumima..auta koje drze cijenu ko polovni zbog mitova o njihovoj pouzdanosti i kvalitetu.a zapravo su sve same neistine.jako losa auta koja se godisnje prodaju u milionski tirazima,koja iz godine u godinu obaraju rekorde prodaje na svim trzistima.
cak postoji proizvod tog bezobraznog vw-a po kojem je jedna klasa dobila ima.GOLF klasa,dakle ne klase ALFE 147 il CITROENA C4 il DS4..nego golf klasa..
meni sad samo u svemu tome nije jasno sljedece..da li je moguce da se 2011 godine zajebalo 9 miliona ljudi koji su odlucili da kupe vw vozila a 960 000 ljudi koju kupili fiat vozila su bili upravu?
pravi zakljucak a ne zajebancija:u auto industriju postoje pobjednici i gubtnici..po svim statistika fiat je gubitnik..brojevi znaju..
ja razumijem da su ljudi koji gube uvijek skloni izmisljanju razloga.pa je jednom kriv mentalitet ljudi(ne znaju sta je alfa),jednom je kriva recesija(nema se para pa alfa probada,a skupa brate)jednom je kriv marketing(audi i bmw i mercedes raji ispiraju mozak,zato raja kupuje.reko mi rodjak iz amerike)..al to su sve izgovorri,isto ko i prica tipa alfa je prije 30 godina bila statusni simbol dok je vw pravio G1..od proslosti se ne zivi..
cinjenica je da im se auta ne prodaju,vi nadjite razlog za to koji ce vam bit najlakse prihvatit.al to ne mjenja cinjenicu.cinjenica je da su zbog lose prodaje premalo ulagali u tehnicki razvoj.cinjenica je da nemaju modela u ponudi takodjer zbog slabe prodaje.
cinjenica je takodjer da ne prave auta koja su u rangu s kineskim smecem.dapace vjerujem da im nova auta sigurno ne zaostaju u kvaliteti.al ljudi im ne vjeruju ko prije.i morat ce proci puno vremena da se jedna alfa vrati na puteve stare slave.a zasad im ide jako lose.
fiat i njegovi derivati- alfa,lancia imaju dusu,imaju tehnologiju iz buducnosti,imaju sjajan izgled i voze ih samo ljudi profinjena ukusa..posto mi zivimo u svijetu u kojem nema takvih ljudi fiat jako lose posluje a alfa i lancia propadaju..
vw i njegovi derivati poput audija i skode i seata voze seljaci,novopeceni bogatasi,auta su bezlicna i nemaju duse,vrlo nekvalitetna sa sumnjivim tehnologijama i ukradenim izumima..auta koje drze cijenu ko polovni zbog mitova o njihovoj pouzdanosti i kvalitetu.a zapravo su sve same neistine.jako losa auta koja se godisnje prodaju u milionski tirazima,koja iz godine u godinu obaraju rekorde prodaje na svim trzistima.
cak postoji proizvod tog bezobraznog vw-a po kojem je jedna klasa dobila ima.GOLF klasa,dakle ne klase ALFE 147 il CITROENA C4 il DS4..nego golf klasa..
meni sad samo u svemu tome nije jasno sljedece..da li je moguce da se 2011 godine zajebalo 9 miliona ljudi koji su odlucili da kupe vw vozila a 960 000 ljudi koju kupili fiat vozila su bili upravu?
pravi zakljucak a ne zajebancija:u auto industriju postoje pobjednici i gubtnici..po svim statistika fiat je gubitnik..brojevi znaju..
ja razumijem da su ljudi koji gube uvijek skloni izmisljanju razloga.pa je jednom kriv mentalitet ljudi(ne znaju sta je alfa),jednom je kriva recesija(nema se para pa alfa probada,a skupa brate)jednom je kriv marketing(audi i bmw i mercedes raji ispiraju mozak,zato raja kupuje.reko mi rodjak iz amerike)..al to su sve izgovorri,isto ko i prica tipa alfa je prije 30 godina bila statusni simbol dok je vw pravio G1..od proslosti se ne zivi..
cinjenica je da im se auta ne prodaju,vi nadjite razlog za to koji ce vam bit najlakse prihvatit.al to ne mjenja cinjenicu.cinjenica je da su zbog lose prodaje premalo ulagali u tehnicki razvoj.cinjenica je da nemaju modela u ponudi takodjer zbog slabe prodaje.
cinjenica je takodjer da ne prave auta koja su u rangu s kineskim smecem.dapace vjerujem da im nova auta sigurno ne zaostaju u kvaliteti.al ljudi im ne vjeruju ko prije.i morat ce proci puno vremena da se jedna alfa vrati na puteve stare slave.a zasad im ide jako lose.
-
juzna_strana
#223 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
@emko
druze,sto ljudi-sto cudi,stara je izreka.. Ukusi su razliciti i to je razumljivo. Ne treba prepirku uzimati za
zlo,meni je bas bilo interesantno citati tvoje i postove drugih forumasa.. Strastveno se brane stavovi
druze,sto ljudi-sto cudi,stara je izreka.. Ukusi su razliciti i to je razumljivo. Ne treba prepirku uzimati za
zlo,meni je bas bilo interesantno citati tvoje i postove drugih forumasa.. Strastveno se brane stavovi
- sorcerer
#224 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
vise je kao spanska sapunica....

- johntra
#225 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
pošto sutra nisam tu i neću kad imati odgovarati ovim velikim obožavateljima dijela njemačke autoindustrije, želio bi napisati jedan post u kome se baš može skontati razlika između nas i anamo onih drugih...
naime, činjenica je da ja, citroen, hostapler, elre, Qler i ostali bi uvijek u razmatranje uzeli kupovinu automobila drugih marki, bio to AR, FIAT, Ford, Opel, Peugeot, Citroen...možda i griješim, ali sve bi vjerovatno kupili, osim VW-a (barem ja), jer se meni ne spava pored prozora naveče, niti mi se ne daju velike pare za neke ultra, mega, giga zaštite...jer ja želim uživati u autu...znači, NIKAD ga ne bi kupio iz tih razloga, ne zato što sam lafo VW hejter, kako me zovu ovdje...
s druge strane, emko, lavic i njemu slični, NIKAD ne bi kupili auto drugog proizvođača, osim onih koje voze...za emka sam milion posto siguran, jer je to dokazao laprdanjem na temama kad smo mu, kao, trebali pomoći da kupi novo auto...oni sad misle da voze najbolja auta, što je daleko od istine, jer uvijek ima bolje, te misle ako kupe nekog Francuza, Talijana, ili nedao Bog drugog Švabu osim VW, BMW ili Mercedes proizvoda, da je to ispod njihovog nivoa i da će sebi navući samo probleme...sjećam se baš kad sam emku predlagao da kupi novog SEAT-a Exeo, pa je odmah nastupila vadiona, iako se radi o klasičnom VAG proizvodu, znaš ovo, znaš ono, bla, bla...što na kraju dokazuje da je auto kupio samo radi statusa u društvu (jer SEAT nema četiri prstena jbga) te da je sve drugo ispod nivoa, uključujući i Volvo S60, kojeg je emko maltene populjvao, a radi se o trenutno boljem autu klase kojoj njegova limuzina pripada...
to je najveća razlika između vas i nas, mada ljude ne volim dijeliti, ali jednostavno me tjerate na to...
p.s. nikad ne bi kupio ni BMW ni Mercedes, ne zato što su loša auta, nego što ih ne volim, da se zna....
naime, činjenica je da ja, citroen, hostapler, elre, Qler i ostali bi uvijek u razmatranje uzeli kupovinu automobila drugih marki, bio to AR, FIAT, Ford, Opel, Peugeot, Citroen...možda i griješim, ali sve bi vjerovatno kupili, osim VW-a (barem ja), jer se meni ne spava pored prozora naveče, niti mi se ne daju velike pare za neke ultra, mega, giga zaštite...jer ja želim uživati u autu...znači, NIKAD ga ne bi kupio iz tih razloga, ne zato što sam lafo VW hejter, kako me zovu ovdje...
s druge strane, emko, lavic i njemu slični, NIKAD ne bi kupili auto drugog proizvođača, osim onih koje voze...za emka sam milion posto siguran, jer je to dokazao laprdanjem na temama kad smo mu, kao, trebali pomoći da kupi novo auto...oni sad misle da voze najbolja auta, što je daleko od istine, jer uvijek ima bolje, te misle ako kupe nekog Francuza, Talijana, ili nedao Bog drugog Švabu osim VW, BMW ili Mercedes proizvoda, da je to ispod njihovog nivoa i da će sebi navući samo probleme...sjećam se baš kad sam emku predlagao da kupi novog SEAT-a Exeo, pa je odmah nastupila vadiona, iako se radi o klasičnom VAG proizvodu, znaš ovo, znaš ono, bla, bla...što na kraju dokazuje da je auto kupio samo radi statusa u društvu (jer SEAT nema četiri prstena jbga) te da je sve drugo ispod nivoa, uključujući i Volvo S60, kojeg je emko maltene populjvao, a radi se o trenutno boljem autu klase kojoj njegova limuzina pripada...
to je najveća razlika između vas i nas, mada ljude ne volim dijeliti, ali jednostavno me tjerate na to...
p.s. nikad ne bi kupio ni BMW ni Mercedes, ne zato što su loša auta, nego što ih ne volim, da se zna....