Jes ali kad si dobro pjanradostan dan wrote:mostarska morava bila bolja 3 put...Nije Drina kurcu valjala
Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
- stakasa
#201 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
- sema911s
#202 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
juga je bila do 92, sto je kina danas,.,., jeftina radna snaga za kolikoje bilo jugoslovena, neka naprave fabriku da zadovolje nase(zapadne) uslove mi cemo dati ambalazu i ubirat postotak,., a to sto naprave jeftino(kvalitetnu) izvozit cemo gdje stignemo,.
kinez danas pravi rakete za svemir mars sunce gdje vec,., jesu li sami skontali ili je bio poklon braskom komunistickom-kapitalistickom narodu prca,., kako se je azija digla na noge sama ili je bijeli cojek dosao na konju i dao dolare,eure sta vec nije da se napravi fabrika,. koja ce pravit sve sto treba, razne kvalitete,.
to isto da kazes da su arapi nasli naftu pod pustinjom,. da su sami afganistanci nasli zalihe lituma, da su zemlje u zakavkazju skontale da imaju naftu,. ili mi da u Bosni lezimo na nekoj nafti,.
vw kada je pravio fabriku uslov je bio da se zadovolji trziste juge a ostatk turska, i razvijeni istok,. tu je jedino odskocio energoinvest ali ni oni nisu svoje imali nesto puno ali su to zapadno usavrsili(imaju 160nesto patenata koji se i danas koriste) lezaj se pravio 2 godine pa dosli svedi rekli super sada radite za nas pa od milion koliko su uspjeli prdad/napravit za 2 godine dostignu 100miliona,. brodogradilista na jadranu od malih radionica nastade split ,., ali je ta roba koliko je god vi mrzili,., bila made in Yugoslavia,.,. imala istu cijenu i kvalitet ko ona izMade in W germany
kinez danas pravi rakete za svemir mars sunce gdje vec,., jesu li sami skontali ili je bio poklon braskom komunistickom-kapitalistickom narodu prca,., kako se je azija digla na noge sama ili je bijeli cojek dosao na konju i dao dolare,eure sta vec nije da se napravi fabrika,. koja ce pravit sve sto treba, razne kvalitete,.
to isto da kazes da su arapi nasli naftu pod pustinjom,. da su sami afganistanci nasli zalihe lituma, da su zemlje u zakavkazju skontale da imaju naftu,. ili mi da u Bosni lezimo na nekoj nafti,.
vw kada je pravio fabriku uslov je bio da se zadovolji trziste juge a ostatk turska, i razvijeni istok,. tu je jedino odskocio energoinvest ali ni oni nisu svoje imali nesto puno ali su to zapadno usavrsili(imaju 160nesto patenata koji se i danas koriste) lezaj se pravio 2 godine pa dosli svedi rekli super sada radite za nas pa od milion koliko su uspjeli prdad/napravit za 2 godine dostignu 100miliona,. brodogradilista na jadranu od malih radionica nastade split ,., ali je ta roba koliko je god vi mrzili,., bila made in Yugoslavia,.,. imala istu cijenu i kvalitet ko ona izMade in W germany
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#203 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Jesi ti cuo za Sveto Rimsko Carstvo? Za uspon Pruske? Za njemacku kolonizaciju Kameruna, Tanzanije/Tanjganjike i Togoa? Za Prvi i Drugi sv. rat? Propustio si ti puno lekcija u skoli, ili jos niste dosli do toga, duga je skolska godina, polakoooVW 6 wrote: Njemačka pljačakala ?? bila kolonijalna sila ??
a da i to veze s veze nema, najbolji ti je primjer današnjeg odnosa razvijenosti
tvojom logikom, Španija bi trebala biti ekonomska velesila, jer je bila kolonijalna velesila
a Njemačka najzaostalija, jer nije ugrabila ništa od kolonijalizma
ali karina, obrnuta situacija
dakle, opet si fulao, probaj nešto treće
Nisam to rekao, jer kolonizam nije nikad prestao, samo su ga preuzele druge drzave. Spanija je sama sebe usrala nije joj niko drugi kriv. Da nije bilo kolonija danas bi bili zemlja ribara, ratara, uzgajivaca vinove loze i lavande....Imo' bi Madrid siroke avenije, Escorial i ostalo, al' u qrcu
-
radostan dan
#204 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
griješiš...86/87 - malboro pa morava, plavo bijela...boljih nije bilo...ni kent, ni česterfld, ni hb, ni lord, ni ostale strane...stakasa wrote:Jes ali kad si dobro pjanradostan dan wrote:mostarska morava bila bolja 3 put...Nije Drina kurcu valjala
- stakasa
#205 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Djelom. Ali sa velikim razlikama. Juga je i tad bila malo trziste. I Juga nije bila jeftina. Isto kao sto nije ni ovako siromasna Bosna i Hercegovina.sema911s wrote:juga je bila do 92, sto je kina danas,.,., jeftina radna snaga za kolikoje bilo jugoslovena, neka naprave fabriku da zadovolje nase(zapadne) uslove mi cemo dati ambalazu i ubirat postotak,., a to sto naprave jeftino(kvalitetnu) izvozit cemo gdje stignemo,.
Bezveze je prica ubjedivat se da je bilo bolje nego sto je bilo. Kao da bi se sada nafuravali da je Ibisevic bolji golgeter od Suareza.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#206 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ti forsiras pricu o brendovima, a ne ja. Navedi mi jedan uspjesan brend super bogate Saudijske Arabije?VW 6 wrote:_BataZiv_0809 wrote:
Otkad se to jacina nacionalnih brendova poistvojecuje sa uspjehom nacionalne ekonomije? Neko je dobar u inovaciji (Japan), neko je dobar u radu po licenci (Jugoslavija). Poenta je na dobrobitu stanovnistva.
Pa jebena Norveska zivi od nafte i haringe, da ne pricamo o bogatim zalivskim zemljamaTako da
![]()
![]()
legenda si nema šta
sad se spustio znači ipak da je juga bila dobra u radu po licenci![]()
odusto, a time i automatski prizno, da znači nisu imali nijedan jedini vlastiti brand ni proizvod koji je bio konkurentan kvalietom na svjetskom tržištu
dobro...ajd navedi mi par proizvoda PO LICENCI koji su bili konkurentni na svjetskom tržištu...kvalitetom !!
jugo 45 ? stojadin ? Ei ili Rudi Čajavec televizori![]()
![]()
.....
tenk T 84
ps nafta nije brend, to je prirodni resurs
- nosara
#207 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Citaj , educiraj se...VW 6 wrote:_BataZiv_0809 wrote:
Otkad se to jacina nacionalnih brendova poistvojecuje sa uspjehom nacionalne ekonomije? Neko je dobar u inovaciji (Japan), neko je dobar u radu po licenci (Jugoslavija). Poenta je na dobrobitu stanovnistva.
Pa jebena Norveska zivi od nafte i haringe, da ne pricamo o bogatim zalivskim zemljamaTako da
![]()
![]()
legenda si nema šta
odusto, a time i automatski prizno, da znači nisu imali nijedan jedini vlastiti brand ni proizvod koji je bio konkurentan kvalietom na svjetskom tržištu
dobro...ajd navedi mi par proizvoda PO LICENCI koji su bili konkurentni na svjetskom tržištu...kvalitetom !!
![]()
.....
tenk T 84
To je samo E, a Energoinvesta je bilo sirom zemlje... Glup si... Ali to vec znas...Energoinvest, koji je bio najveći izvoznik, koji je godišnje izvozio 800 miliona dolara vlastitih roba i usluga, koji je imao jedanaest istraživačkih centara koji su gradili njegovu konkurentnost, taj Energoinvest sa ukupnom prodajom od dvije milijarde dolara godišnje bio je malo preduzeće u odnosu, na recimo, SIEMENS, koji je imao 136 milijardi dolara ukupan prihod. Ali, ono što smo radili bilo je konkurentno sposobno i operiralo se u 34 strane zemlje. To nisu bile samo nesvrstane i nerazvijene zemlje. Izvozilo se u SAD, Rusiju, Francusku, Njemačku.
Posebno su se na Dalekom istoku gradili objekti koje smo mi dobijali u konkurenciji sa Japanom. Recimo, reference Energoinvesta u elektroenergetskoj opremi - predratni Irak u kome su radili i Nijemci i Amerikanci, u svom energetskom sistemu sadrži 42 posto onog što je izgradio Energoinvest. U Maleziji 22 posto, u ogromnoj Indoneziji sa preko 100 miliona stanovnika imamo preko 20 posto učešća u njihovom energetskom sistemu. Gradili smo u Arizoni i Kanadi. To su stvarali razvojno-istraživački centri. Sada vlasti ne prepoznaju da nema drugog načina ozdravljenja ekonomije nego da se u proizvode i tehnlogije što više ugrade noviteti, inovacije, itd.
- stakasa
#208 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ako uzmes u obzir multifunkcionalnost - onda jaradostan dan wrote:griješiš...86/87 - malboro pa morava, plavo bijela...boljih nije bilo...ni kent, ni česterfld, ni hb, ni lord, ni ostale strane...stakasa wrote:
Jes ali kad si dobro pjan
Sto se tice ostalog, stvar ukusa. Morava je bila prejaka cigara. I da, bila je bolja od Drine.
-
shadowblade
#209 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ja ti govorim o 89. godini, cijela Europa je 45. bila u ruševinama, a šta se tiče kolonija, to bi se možda moglo reći za Britaniju, ko je drugi značajnije držao?_BataZiv_0809 wrote: Eh tu sam te cekaoNije nas svaka zapadna drzava presisala zbog Jugoslavije, nego smo i duuuugo prije nastanka ideje o zajednickoj drzavi bili daleko ispod njih. Pa jbt. dok su oni pljackali dijamante po Africi, imali carstva u kojima sunce nikad ne zalazi, ovdje je 80% stanovnistva bilo kmetom u feudalnom Osmanskom carstvu
![]()
Ovaj argument o 4-godišnjem ratu je ujedno argument koji ti ne ide u korist jer umjetno stvara sliku da je prije bilo puno bolje nego šta ustvari jest, ja ti samo mogu reć da nije bilo rata da bi danas živjeli puno bolje nego tad, da smo od 45. bili dio zapadnog sustava bili bi puno razvijeniji 89., da ne govorim koliko bi bili razvijeniji da se ta kapitalistička jugoslavija zatim razišla na miran način. Promatrajući od 45. na ovamo, desilo nam se najgore što je moglo, od početka do danas.
Jedino bi bilo gore da smo postali staljinova prčija.
- stakasa
#210 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kad nestane argumenata onda - glup si. Bravo. Taman su ti godine za toganosara wrote:Citaj , educiraj se...VW 6 wrote:_BataZiv_0809 wrote:
![]()
![]()
legenda si nema šta
![]()
.....
tenk T 84
To je samo E, a Energoinvesta je bilo sirom zemlje... Glup si... Ali to vec znas...Energoinvest, koji je bio najveći izvoznik, koji je godišnje izvozio 800 miliona dolara vlastitih roba i usluga, koji je imao jedanaest istraživačkih centara koji su gradili njegovu konkurentnost, taj Energoinvest sa ukupnom prodajom od dvije milijarde dolara godišnje bio je malo preduzeće u odnosu, na recimo, SIEMENS, koji je imao 136 milijardi dolara ukupan prihod. Ali, ono što smo radili bilo je konkurentno sposobno i operiralo se u 34 strane zemlje. To nisu bile samo nesvrstane i nerazvijene zemlje. Izvozilo se u SAD, Rusiju, Francusku, Njemačku.
Posebno su se na Dalekom istoku gradili objekti koje smo mi dobijali u konkurenciji sa Japanom. Recimo, reference Energoinvesta u elektroenergetskoj opremi - predratni Irak u kome su radili i Nijemci i Amerikanci, u svom energetskom sistemu sadrži 42 posto onog što je izgradio Energoinvest. U Maleziji 22 posto, u ogromnoj Indoneziji sa preko 100 miliona stanovnika imamo preko 20 posto učešća u njihovom energetskom sistemu. Gradili smo u Arizoni i Kanadi. To su stvarali razvojno-istraživački centri. Sada vlasti ne prepoznaju da nema drugog načina ozdravljenja ekonomije nego da se u proizvode i tehnlogije što više ugrade noviteti, inovacije, itd.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#211 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kakve veze tvoja prica ima sa pamecuVW 6 wrote:jebote se saudijska arabija...kakave veze ona ima sa dosadašnjom pričom u kojoj si ti u nebesa dizao industriju exyu_BataZiv_0809 wrote:[
Ti forsiras pricu o brendovima, a ne ja. Navedi mi jedan uspjesan brend super bogate Saudijske Arabije?
ps nafta nije brend, to je prirodni resurs
- nosara
#212 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ne, najgore je tek pocelo, postali smo prcija gvineje bisao i albanije...shadowblade wrote:_BataZiv_0809 wrote: Promatrajući od 45. na ovamo, desilo nam se najgore što je moglo, od početka do danas.
-
broj dva
#213 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kinezi sve vise i vise izvoze visokokvalitetnu skupu robu. Huawei je lani presisao Ericsson na polju mreza, stanica... Ericson je to izmislio. I prodao dio sa mobilnim telefonima (koje je isto tako uz Nokiju maltene izmislio i dominiro u pocetku) i svu lovu ulozio u mreze. Ljudi su vrh. Ali ih je Huawei prestigao. Kinezi su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Alibaba je neki dan introducirana na New York berzi, meni se cini cetrdesetak milijardi dolara. Pa ti gledaj. Kinezi su sila
----------
Jesu, sila su. I jeste moje pitanje malo bombasticno, ali:
Kineza 1.5 milijardi, nisu ratovali i nisu podjeljeni
Trebalo im je decenije, i period intezivne industrijalizacije (uz veliku ekolosku stetu) i puno kradje patenta (da, kradje, sto nama nikad ne bi poslo za rukom jer nema nismo velesila) da dodju do toga da mogu pravit visokokvalitetne proizvode i plasirat ih na zapadna trzista.
Do nedavno su izvozili bizuteriju, igracke za djecu, losu odjecu i obucu i ostale proizvode koji mogu konkurisati nasim samo po cjeni, nikako po kvalitetu.
Da smo imali neprekinut period mira i razvitka, razvijanja infrastrukture i obrazovanja ne bi bili iza drzava sa kojima se realno poredit- dakle ne razini Japana ili Njemacke ali na razini Ceske, Poljske, Madjarske, Italije i slicno...
----------
Trebalo im je decenije, i period intezivne industrijalizacije (uz veliku ekolosku stetu) i puno kradje patenta (da, kradje, sto nama nikad ne bi poslo za rukom jer nema nismo velesila) da dodju do toga da mogu pravit visokokvalitetne proizvode i plasirat ih na zapadna trzista.
Do nedavno su izvozili bizuteriju, igracke za djecu, losu odjecu i obucu i ostale proizvode koji mogu konkurisati nasim samo po cjeni, nikako po kvalitetu.
Da smo imali neprekinut period mira i razvitka, razvijanja infrastrukture i obrazovanja ne bi bili iza drzava sa kojima se realno poredit- dakle ne razini Japana ili Njemacke ali na razini Ceske, Poljske, Madjarske, Italije i slicno...
- nosara
#214 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Dobio je argument, citirano... A glupi ste obojca...stakasa wrote: Kad nestane argumenata onda - glup si. Bravo. Taman su ti godine za toga
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#215 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
shadowblade wrote:Ja ti govorim o 89. godini, cijela Europa je 45. bila u ruševinama, a šta se tiče kolonija, to bi se možda moglo reći za Britaniju, ko je drugi značajnije držao?_BataZiv_0809 wrote: Eh tu sam te cekaoNije nas svaka zapadna drzava presisala zbog Jugoslavije, nego smo i duuuugo prije nastanka ideje o zajednickoj drzavi bili daleko ispod njih. Pa jbt. dok su oni pljackali dijamante po Africi, imali carstva u kojima sunce nikad ne zalazi, ovdje je 80% stanovnistva bilo kmetom u feudalnom Osmanskom carstvu
![]()
Ovaj argument o 4-godišnjem ratu je ujedno argument koji ti ne ide u korist jer umjetno stvara sliku da je prije bilo puno bolje nego šta ustvari jest, ja ti samo mogu reć da nije bilo rata da bi danas živjeli puno bolje nego tad, da smo od 45. bili dio zapadnog sustava bili bi puno razvijeniji 89., da ne govorim koliko bi bili razvijeniji da se ta kapitalistička jugoslavija zatim razišla na miran način. Promatrajući od 45. na ovamo, desilo nam se najgore što je moglo, od početka do danas.
Tvoje misljenje i interpretacija plauzabilnih scenarija. Ne slazem se, ali postujem.
P.S. Kolonije su imale (de facto i danas imaju) sve zapadnoevropske drzave (izuzev Andore, Svicarske, Luksemburga, Lihtenstajna)
- nosara
#216 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Nisi ni procitao...VW 6 wrote:opet si fulo i trebaš se resetovatnosara wrote:To je samo E, a Energoinvesta je bilo sirom zemlje... Glup si... Ali to vec znas...Energoinvest, koji je bio najveći izvoznik, koji je godišnje izvozio 800 miliona dolara vlastitih roba i usluga, koji je imao jedanaest istraživačkih centara koji su gradili njegovu konkurentnost, taj Energoinvest sa ukupnom prodajom od dvije milijarde dolara godišnje bio je malo preduzeće u odnosu, na recimo, SIEMENS, koji je imao 136 milijardi dolara ukupan prihod. Ali, ono što smo radili bilo je konkurentno sposobno i operiralo se u 34 strane zemlje. To nisu bile samo nesvrstane i nerazvijene zemlje. Izvozilo se u SAD, Rusiju, Francusku, Njemačku.
Energoinvest je sve to postizao na trećerazrednim nezahtjevnim tržištima nesvsrtanih gdje je većinu poslova i dobijao uz štelu zbog političkih razloga
gdje je to prošao tender Energoinvest na zahtjevnom EU tržištu uz bok najjačim svjetskim firmama
niđe
stogapoklopi se
- stakasa
#217 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Vidi se da si bio mali kada su harale Leviske iz Novog Pazarabroj dva wrote:Kinezi sve vise i vise izvoze visokokvalitetnu skupu robu. Huawei je lani presisao Ericsson na polju mreza, stanica... Ericson je to izmislio. I prodao dio sa mobilnim telefonima (koje je isto tako uz Nokiju maltene izmislio i dominiro u pocetku) i svu lovu ulozio u mreze. Ljudi su vrh. Ali ih je Huawei prestigao. Kinezi su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Alibaba je neki dan introducirana na New York berzi, meni se cini cetrdesetak milijardi dolara. Pa ti gledaj. Kinezi su sila
----------
- stakasa
#218 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kakve Italije jadan nisi bio. Ta te je Italija 41-e okupirala, pa si proizvodio auta po talijanskim licencama, sve iole ukusnije sto je bilo na gradanima Jugoslavije je u Italiji kupljeno, po rizu se je tamo islo a ne nesto drugo - i onda bi ti u klasu s njimabroj dva wrote:Kinezi sve vise i vise izvoze visokokvalitetnu skupu robu. Huawei je lani presisao Ericsson na polju mreza, stanica... Ericson je to izmislio. I prodao dio sa mobilnim telefonima (koje je isto tako uz Nokiju maltene izmislio i dominiro u pocetku) i svu lovu ulozio u mreze. Ljudi su vrh. Ali ih je Huawei prestigao. Kinezi su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Alibaba je neki dan introducirana na New York berzi, meni se cini cetrdesetak milijardi dolara. Pa ti gledaj. Kinezi su sila
----------
-
shadowblade
#219 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Poanta mog upisa je ta da se zapadni sustav ne može uspoređivati sa socijalističkim u Bosni i Hercegovini koja je imala jedan tako brutalan rat i da nema uopće smisla uzdizati onaj bivši sustav zbog ovako usranog stanja u državi jer je ovakvo stanje direktna posljedica kolapsa upravo onog sustava, rata i politike, a šta se tiče kapitalizma, mi pravog kapitalizma nismo ni vidjeli, vidjeli smo samo njegove najgore manifestacije, šta je opet posljedica rata i političkog uređenja države. Kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustavit._BataZiv_0809 wrote: Tvoje misljenje i interpretacija plauzabilnih scenarija. Ne slazem se, ali postujem.
P.S. Kolonije su imale (de facto i danas imaju) sve zapadnoevropske drzave (izuzev Andore, Svicarske, Luksemburga, Lihtenstajna)
- nosara
#220 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kad ce taj pravi kapitalizam...? Bas sam se uzelio zdravog trzista i konkurencije...shadowblade wrote:Poanta mog upisa je ta da se zapadni sustav ne može uspoređivati sa socijalističkim u Bosni i Hercegovini koja je imala jedan tako brutalan rat i da nema uopće smisla uzdizati onaj bivši sustav zbog ovako usranog stanja u državi jer je ovakvo stanje direktna posljedica kolapsa upravo onog sustava, rata i politike, a šta se tiče kapitalizma, mi pravog kapitalizma nismo ni vidjeli, vidjeli smo samo njegove najgore manifestacije, šta je opet posljedica rata i političkog uređenja države. Kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustavit._BataZiv_0809 wrote: Tvoje misljenje i interpretacija plauzabilnih scenarija. Ne slazem se, ali postujem.
Od govana pita...
- stakasa
#221 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Jebote bas nijednog proizvoda da kazes - to je to. Ja se sjecam onoga Iskrinog telefona, kazu da se je i vani prodavao
- nosara
#222 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pise... Il' si slijep ili ostajem pri ranije izrecenoj tvrdnji...VW 6 wrote:šta nisam pročito jadan bionosara wrote:
Nisi ni procitao...
pitam te da li je ikakav posao dobio E bilo gdje na tržištu EU na nekom tenderu
kratko odgovori, jest ili nije
iako se mora vrednovat i to što je bar radio kod braće nesvrstanih
-
broj dva
#223 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
-------stakasa wrote:Kakve Italije jadan nisi bio. Ta te je Italija 41-e okupirala, pa si proizvodio auta po talijanskim licencama, sve iole ukusnije sto je bilo na gradanima Jugoslavije je u Italiji kupljeno, po rizu se je tamo islo a ne nesto drugo - i onda bi ti u klasu s njimabroj dva wrote:Kinezi sve vise i vise izvoze visokokvalitetnu skupu robu. Huawei je lani presisao Ericsson na polju mreza, stanica... Ericson je to izmislio. I prodao dio sa mobilnim telefonima (koje je isto tako uz Nokiju maltene izmislio i dominiro u pocetku) i svu lovu ulozio u mreze. Ljudi su vrh. Ali ih je Huawei prestigao. Kinezi su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Alibaba je neki dan introducirana na New York berzi, meni se cini cetrdesetak milijardi dolara. Pa ti gledaj. Kinezi su sila
----------
Italija, jedina evropska drzava sto je izgubila rat u Africi, protiv Etiopije.
Ta nas Italija okupirala?
Italija gdje je jedan Berlusconi harao decenijama ? Italija, drzava gdje u parlamentu zovu crnkinju-parlamentarku majmunom i bananama je gadjaju ? Gjde mafija kontrolise komunalna preduzeca ?
Ta Italija nije ni po cemu ispred nas, osim kolicine sminke. Davno je proslo Rimsko carstvo, davno je zavrsila renesansa, danasnja Italija se nema bas cime ponositi.
- dulekrele
#224 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
e ove sve yugonostalgicare posaljem znate vec gdje 
- stakasa
#225 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Cuj ta nas Italija okupiralabroj dva wrote:-------stakasa wrote:Kakve Italije jadan nisi bio. Ta te je Italija 41-e okupirala, pa si proizvodio auta po talijanskim licencama, sve iole ukusnije sto je bilo na gradanima Jugoslavije je u Italiji kupljeno, po rizu se je tamo islo a ne nesto drugo - i onda bi ti u klasu s njimabroj dva wrote:Kinezi sve vise i vise izvoze visokokvalitetnu skupu robu. Huawei je lani presisao Ericsson na polju mreza, stanica... Ericson je to izmislio. I prodao dio sa mobilnim telefonima (koje je isto tako uz Nokiju maltene izmislio i dominiro u pocetku) i svu lovu ulozio u mreze. Ljudi su vrh. Ali ih je Huawei prestigao. Kinezi su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Alibaba je neki dan introducirana na New York berzi, meni se cini cetrdesetak milijardi dolara. Pa ti gledaj. Kinezi su sila
----------
Italija, jedina evropska drzava sto je izgubila rat u Africi, protiv Etiopije.
Ta nas Italija okupirala?
Italija gdje je jedan Berlusconi harao decenijama ? Italija, drzava gdje u parlamentu zovu crnkinju-parlamentarku majmunom i bananama je gadjaju ? Gjde mafija kontrolise komunalna preduzeca ?
Ta Italija nije ni po cemu ispred nas, osim kolicine sminke. Davno je proslo Rimsko carstvo, davno je zavrsila renesansa, danasnja Italija se nema bas cime ponositi.
Pa ko je bio vlast u Mostaru i Splitu 41-e