HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
- ned424
#201 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ebem im ja mamu i HS i net evo zovem sto puta i na engleskom mi se javlja neki kreten kao da zovem u London i kaze nisu trenutno dostupni a zovem na fiksni broj e tite mi cu da im banderu iz avlije odrezem i izbacim na ulicu i kazem eto sad je stavi sebi u dupe i nek se javlja onaj iz engleske pa nek me tuze a moja zemlja moja avlija a nece imati kablovsku i net deset ulica....
-
jastuk1
#202 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Tema skroz zamrla....
Eto, od danas sam korisnik i HS telefonije.
Pozivi se pojave na listingu na internet stranici par minuta nakon razgovora. Šteta što na Dobrinji nema HS-a. Tamo su mi roditelji, a uglavnom fiksni trebam samo radi njih. Ne žele SKYPE.
Nevjerovatno, do prije godinu dana nisam ni uvodio kablovsku, a sad mi je sve na kablovskoj. Nakon BH telekoma i Logosofta, izgleda da sam se skrasio na HS-u.
Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:

Eto, od danas sam korisnik i HS telefonije.
Nevjerovatno, do prije godinu dana nisam ni uvodio kablovsku, a sad mi je sve na kablovskoj. Nakon BH telekoma i Logosofta, izgleda da sam se skrasio na HS-u.
Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:

- bmx
#203 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
moze malo vise informacija? koji paket, koliko kosta, sta je sa opremom? na njihovom webu je zivi uzas, nista ne mozes uvezati, pa me zanima iz prve rukejastuk1 wrote:Tema skroz zamrla....
Eto, od danas sam korisnik i HS telefonije.Pozivi se pojave na listingu na internet stranici par minuta nakon razgovora. Šteta što na Dobrinji nema HS-a. Tamo su mi roditelji, a uglavnom fiksni trebam samo radi njih. Ne žele SKYPE.
Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:![]()
![]()
-
jastuk1
#204 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Advanced paket 8 mbps - 25 KM, 11.5 KM analogna i 8.1 KM telefon od čega je 4 KM bonus.
Razmišljao sam i o KID 8 paketu - 39.9 KM, ali skoro svi kanali koje bih dobio me ne interesuju, ionako samo ponekad gledam Hayat, pa sam odustao od toga.
Donijeli su modem i telefon. Pošto sam imao modem, nadam se da ne misle to uračunavat, rečeno mi je da neće. Ako se slučajno našale, sve im vraćam i raskidam.
Kakva je bila, sad im je web stranica dobra.
Razmišljao sam i o KID 8 paketu - 39.9 KM, ali skoro svi kanali koje bih dobio me ne interesuju, ionako samo ponekad gledam Hayat, pa sam odustao od toga.
Donijeli su modem i telefon. Pošto sam imao modem, nadam se da ne misle to uračunavat, rečeno mi je da neće. Ako se slučajno našale, sve im vraćam i raskidam.
-
zilog
#205 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Sta reci, koju posluku porati covjeku koji je bacao pare na 2 Mbps (tada 10%) brzi paket i pricao da je to buducnost tehnologije. Isto tako si pricao da ces se vratiti na LOL cim izbaci brzi paket od HS-a.jastuk1 wrote:Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:![]()
![]()
Sada ces vjerovatno svima govoriti da je to sto imas, upravo sto svima treba.
Vjerujem da, ipak, puno vise kredibiliteta mozes imati sa ovim paketom i pricom o ukupnom omjeru dobiveno/ulozeno, nego pricati o DOCSIS vs DSL.
- afannedim
#206 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Paša sam sebe lažeš toliko.jastuk1 wrote:Tema skroz zamrla....
Eto, od danas sam korisnik i HS telefonije.Pozivi se pojave na listingu na internet stranici par minuta nakon razgovora. Šteta što na Dobrinji nema HS-a. Tamo su mi roditelji, a uglavnom fiksni trebam samo radi njih. Ne žele SKYPE.
Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:![]()
![]()
-
jastuk1
#207 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
zilog wrote:Sta reci, koju posluku porati covjeku koji je bacao pare na 2 Mbps (tada 10%) brzi paket i pricao da je to buducnost tehnologije. Isto tako si pricao da ces se vratiti na LOL cim izbaci brzi paket od HS-a.jastuk1 wrote:Šta će zilog i Lip reći za moj novi super slim 8 mbps paket:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sada ces vjerovatno svima govoriti da je to sto imas, upravo sto svima treba.![]()
Vjerujem da, ipak, puno vise kredibiliteta mozes imati sa ovim paketom i pricom o ukupnom omjeru dobiveno/ulozeno, nego pricati o DOCSIS vs DSL.
Naravno da svima treba uvijek još veća brzina, MENI je ovo sad dovoljno u odnosu na MOJE trenutne potrebe. Prije sam puno više koristio i bilo mi je bitno da bude što prije. Na kraju krajeva, sve eksponencijalne krivulje dožive kolaps kad se iscrpi snaga za rast zbog različite ograničenosti resursa i potreba za rast. Zašto ne bi i moje korištenje?
A jedino gdje sam baco pare je na telefon od BH telekoma.
Da su mi ovi iz Logosofta pružali ugovorenu brzinu i da se nisu podsmijavali, naravno da ne bih prelazio nigdje. Sad bi i roditelji na Dobrinji bili na Logosoftu (ima već godina dana i više da može) i mogao bih pričati do mile volje. Eto šta preambiciozni plan proširenja napravi. Od potencijalna 2 korisnika nemaš ni jednog.
- bmx
#208 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
drug, koliko si platio to uvodjenje telefona i je li ti ovaj paket Q2? Cini mi se po cijeni da bi to trebalo biti to...Jesi li morao potpisati ugovor na neki vremenski period?jastuk1 wrote:Advanced paket 8 mbps - 25 KM, 11.5 KM analogna i 8.1 KM telefon od čega je 4 KM bonus.
-
jastuk1
#209 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ugovor je na 15 mjeseci za Q2 telefonski paket. Uvođenje sam platio 1 KM. Prelazak na niži internet paket nisam plaćao, jer sam uvodio dodatnu uslugu. Inače se tel. priključak plaća 25 KM, a prenos broja 10.55 KM.
Ja sam baš mislio da ću platit 20 KM za prelaz na niži internet paket i 25 KM za uvođenje telefona, al ništa od toga. HS bejbiz, HS
Lip, nažalost ne serem nego iznosim činjenice, kao i uvijek. Kamo sreće da znam srat.
Ja sam baš mislio da ću platit 20 KM za prelaz na niži internet paket i 25 KM za uvođenje telefona, al ništa od toga. HS bejbiz, HS
Lip, nažalost ne serem nego iznosim činjenice, kao i uvijek. Kamo sreće da znam srat.
- vivax
#210 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Moze li mi neko preporuciti kakav dobar ruter, za ovaj kablovski HS-ov internet, da salje poprilicno dobar signal. Cijena do 80 KM.Ima dosta toga na piku, ali volio bih da cujem iskustva sa tim i koji dobar savjet, posto sam slab sa poznavanjem tih rutera.Hvala.
-
bosniamaj
#211 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ja već odavno imam TP-LINK neki (150M Wireless Lite N Router - Model No. TL-WR740N). Odličan je, nikad nikakvih problema. Koristio sam ga na Logosoft kablovskom, a od februara na HS kablovskom netu.vivax wrote:Moze li mi neko preporuciti kakav dobar ruter, za ovaj kablovski HS-ov internet, da salje poprilicno dobar signal. Cijena do 80 KM.Ima dosta toga na piku, ali volio bih da cujem iskustva sa tim i koji dobar savjet, posto sam slab sa poznavanjem tih rutera.Hvala.
On ti je sad prilično jeftin - 46 KM u Plus Computers (ROUTER TP-LINK Wrlss TL-WR740N N-Lite (1750502041))¸
Oni su mi se pokazali kao povoljni, pa pogledaj na njihovoj stranici routere, ima raznih do 80 KM
Prije toga sam imao neki D-Link 50Mbps i bio je dosta lošiji od ovog
- afannedim
#212 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Dobro te i lancima ne vežu. Hah ugovorom na 15 mjeseci vezanjastuk1[b] wrote:Ugovor je na 15 mjeseci za Q2 telefonski paket[/b]. Uvođenje sam platio 1 KM. Prelazak na niži internet paket nisam plaćao, jer sam uvodio dodatnu uslugu. Inače se tel. priključak plaća 25 KM, a prenos broja 10.55 KM.
Ja sam baš mislio da ću platit 20 KM za prelaz na niži internet paket i 25 KM za uvođenje telefona, al ništa od toga. HS bejbiz, HS![]()
-
The Realist
#213 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
To je radi uvođenja, da ne bi više od 1KM platio. Ne moraš, ako nećeš. Čisto za ostale korisnike da znaju, vaša izdrkavanja me ne zanimaju.afannedim wrote:
Dobro te i lancima ne vežu. Hah ugovorom na 15 mjeseci vezan
- afannedim
#214 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Uslovljavaju te paša kako god po njihovom je.
nemoj se ti ljutiti.
-
The Realist
#215 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
A ako ti nevalja usluga, možeš raskinuti bez penala. Ne vidim neki problem tu, pogotovo što sumnjam da ako neko uzima takvo nešto, planira to uraditi samo radi mjesec, dva....
A ako ti nevalja usluga, možeš raskinuti bez penala. Ne vidim neki problem tu, pogotovo što sumnjam da ako neko uzima takvo nešto, planira to uraditi samo radi mjesec, dva....
- afannedim
#216 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ja sam čuo ako hoćeš da raskineš ugovor plačaš neki iznos to od nekih korisnika info, ako oni lažu lažem i ja. Kako te ne uslovljavaju 1KM priključak sa ugovorom bez ugovora puna cifra. što ti za 1KM ne priključi i bez ugovora?The Realist wrote:Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
-
AdrianMole
#217 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Puna cifra je 25 KM,pa onda i nije neka objektivno velika razlika.Imam i ja HS telefon,ali bez ikakvog ugovora.Ako raskineš ugovor bez opravdanog razloga ,jasno je kako moraš plaćati penale.Tako je kod svih operatera(BH telecom,LOL-a,EPN...)afannedim wrote:Ja sam čuo ako hoćeš da raskineš ugovor plačaš neki iznos to od nekih korisnika info, ako oni lažu lažem i ja. Kako te ne uslovljavaju 1KM priključak sa ugovorom bez ugovora puna cifra. što ti za 1KM ne priključi i bez ugovora?The Realist wrote:Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
- afannedim
#218 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Kod LOL-a ne plaćaš jer nema ugovora nikakvih.AdrianMole wrote:Puna cifra je 25 KM,pa onda i nije neka objektivno velika razlika.Imam i ja HS telefon,ali bez ikakvog ugovora.Ako raskineš ugovor bez opravdanog razloga ,jasno je kako moraš plaćati penale.Tako je kod svih operatera(BH telecom,LOL-a,EPN...)afannedim wrote:Ja sam čuo ako hoćeš da raskineš ugovor plačaš neki iznos to od nekih korisnika info, ako oni lažu lažem i ja. Kako te ne uslovljavaju 1KM priključak sa ugovorom bez ugovora puna cifra. što ti za 1KM ne priključi i bez ugovora?The Realist wrote:Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
-
The Realist
#219 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Da, plaćaš penale ako si se obavezao ugovorom, a bez razloga to radiš (objektivnog razloga).afannedim wrote:Ja sam čuo ako hoćeš da raskineš ugovor plačaš neki iznos to od nekih korisnika info, ako oni lažu lažem i ja. Kako te ne uslovljavaju 1KM priključak sa ugovorom bez ugovora puna cifra. što ti za 1KM ne priključi i bez ugovora?The Realist wrote:Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
Ali nisam to ni napisao, nego ako ti nevalja usluga, nisi zadovoljan (ne ispunjavaju obaveze), možeš uraskinuti bez penala.
A eto vidiš, ni priključak nije nešto skup, iako je bio dosta skuplji kada sam ja uvodio.
- bboobbyy
#220 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
ima li neko na HS-u da je uspio povezat ovaj njihov modem preko kojeg ide i telefon sa nekim wireless routerom
-
jastuk1
#221 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Da, mene je ovo za 1 KM pravo iznenadilo. Ja bio pripremio 25 KM.The Realist wrote:Da, plaćaš penale ako si se obavezao ugovorom, a bez razloga to radiš (objektivnog razloga).afannedim wrote:Ja sam čuo ako hoćeš da raskineš ugovor plačaš neki iznos to od nekih korisnika info, ako oni lažu lažem i ja. Kako te ne uslovljavaju 1KM priključak sa ugovorom bez ugovora puna cifra. što ti za 1KM ne priključi i bez ugovora?The Realist wrote:Ne uslovljava. Možeš platiti priključak i ne moraš potpisati na 15 mjeseci.
Ali nisam to ni napisao, nego ako ti nevalja usluga, nisi zadovoljan (ne ispunjavaju obaveze), možeš uraskinuti bez penala.
A eto vidiš, ni priključak nije nešto skup, iako je bio dosta skuplji kada sam ja uvodio.
afannedim,
Ugovor se može raskinut kad se hoće, ali se oprema - telefonski aparat i modem naravno mora vratiti - svakako ni ne naplaćuju koristenje (rentanje) opreme onima kojima uvode telefon, a korisnik ne želi da kupi tel aparat i modem. Ako se iznajmljena oprema ne vrati dug je 60 KM za telefonski aparat, a 119.90 KM za modem. To stoji u mom ugovoru. Nikakvi penali se ne pominju.
Neeegooo, niko da me pita ako je s konja na magarca preć? Tj. sa 35 mbps na 8 mbps. Let me tell you. Treba malo da se navikne, ali bolje i to nego s konja na patos.
-
The Realist
#222 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
De ti to fino pogledaj, jer čemu ugovor na određeno vrijeme, ako nikakvih obaveza nemaš?jastuk1 wrote: Da, mene je ovo za 1 KM pravo iznenadilo. Ja bio pripremio 25 KM.![]()
afannedim,
Ugovor se može raskinut kad se hoće, ali se oprema - telefonski aparat i modem naravno mora vratiti - svakako ni ne naplaćuju koristenje (rentanje) opreme onima kojima uvode telefon, a korisnik ne želi da kupi tel aparat i modem. Ako se iznajmljena oprema ne vrati dug je 60 KM za telefonski aparat, a 119.90 KM za modem. To stoji u mom ugovoru. Nikakvi penali se ne pominju.
Neeegooo, niko da me pita ako je s konja na magarca preć? Tj. sa 35 mbps na 8 mbps. Let me tell you. Treba malo da se navikne, ali bolje i to nego s konja na patos.
- vivax
#223 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
A viđao sam po piku nekakvi sa 2-3 antene, ne kontam sta je toliki fazon tih antena, svakako stoje jedna uz drugu,nekako mi ne logicno, da bas toliko poboljsava signal, taj broj antena.bosniamaj wrote:Ja već odavno imam TP-LINK neki (150M Wireless Lite N Router - Model No. TL-WR740N). Odličan je, nikad nikakvih problema. Koristio sam ga na Logosoft kablovskom, a od februara na HS kablovskom netu.vivax wrote:Moze li mi neko preporuciti kakav dobar ruter, za ovaj kablovski HS-ov internet, da salje poprilicno dobar signal. Cijena do 80 KM.Ima dosta toga na piku, ali volio bih da cujem iskustva sa tim i koji dobar savjet, posto sam slab sa poznavanjem tih rutera.Hvala.
On ti je sad prilično jeftin - 46 KM u Plus Computers (ROUTER TP-LINK Wrlss TL-WR740N N-Lite (1750502041))¸
Oni su mi se pokazali kao povoljni, pa pogledaj na njihovoj stranici routere, ima raznih do 80 KM
Prije toga sam imao neki D-Link 50Mbps i bio je dosta lošiji od ovog
- shady
#224 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Iz mog iskustva, wireless router sa vise antena ima poboljsan domet, ali je puno bolji signal iza zidova i ostalih prepreka, to im je glavna prednost.
-
arelinho
#225 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
znam da je davno bilo, al' zna li neko mozda zbog cega je hs raskinuo ugovor sa sportklubom??