Ranjeni vojnik iz Nevesinja

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seln

#201 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by seln »

plum wrote:
Danguba wrote:Zabole me kako se zvala televizija koja je prosipala fekalije. :zzzz:
Sustina ostaje.
:lol: Jesi ti ozbiljan ili se za...avas?
Nisam ti to stavio da bi ti vidio kako se zove televizija vec kad je pocela sa radom.
Jesu li imali Srbi neku televiziju za vrijeme rata u Bijeljini?
Ne znam jesu li srbi imali televizijski studio u Bijeljini, ali je bar na pocetku rata mnogo TV izvjestaja stizalo iz Bijeljine.
Drinski

#202 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

seln wrote:
PM72 wrote:Dangubo,
Svaka čast oslobodiocima Kalesije mada ja i dalje smatram da si to gledao na You tube ili ti pričali stariji."Uletimo mi na brzinu ujedan gradić" i "koknemo dvojcu šešeljevih oficira" su bajke na koje se pale dijaspora,podrumaši i štovatelji lika i NEdjela dede Alije.Meni to nemoj proturati.
Ovo sa oficirima je tacno, niti je bio video, niti youtube, niti bilo koji drugi qrac. To znaju maltene svi u TK. Kalesija je oslobodjena vrlo brzo, pa neki cetnici na terenu nisu ni skontali sta se desava, mirno su se dovezli u centar i tek onda se zagledali oko sebe.
Ne znam otkud BAS TI sumnjas u istinitost tudjih price. Do sada si nam pricao tvoje ratne dozivljaje od Ivo Jime do Gettysburga, pa te niko nije zvao lazovom.
Pa dobro, kolega je tvrdio i da u BIH nema sela koje ima vise od 30 kuca, niti sela gdje je palo vise od 30 granata izuzev sarajevskog ratista.
seln

#203 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by seln »

Drinski wrote:
seln wrote:
Svaka čast oslobodiocima Kalesije mada ja i dalje smatram da si to gledao na You tube ili ti pričali stariji."Uletimo mi na brzinu ujedan gradić" i "koknemo dvojcu šešeljevih oficira" su bajke na koje se pale dijaspora,podrumaši i štovatelji lika i NEdjela dede Alije.Meni to nemoj proturati.
Ovo sa oficirima je tacno, niti je bio video, niti youtube, niti bilo koji drugi qrac. To znaju maltene svi u TK. Kalesija je oslobodjena vrlo brzo, pa neki cetnici na terenu nisu ni skontali sta se desava, mirno su se dovezli u centar i tek onda se zagledali oko sebe.
Ne znam otkud BAS TI sumnjas u istinitost tudjih price. Do sada si nam pricao tvoje ratne dozivljaje od Ivo Jime do Gettysburga, pa te niko nije zvao lazovom.
Pa dobro, kolega je tvrdio i da u BIH nema sela koje ima vise od 30 kuca, niti sela gdje je palo vise od 30 granata izuzev sarajevskog ratista.
Kolega se inace razabire u sve i svasta, kao Woody u recentnu istoriju. Zna ratovati, zna bizMis, razabire se u polikitu, zna potkivati konje, saliti stravu...ma sve.
spreca

#204 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

seln wrote: Kolega se inace razabire u sve i svasta, kao Woody u recentnu istoriju. Zna ratovati, zna bizMis, razabire se u polikitu, zna potkivati konje, saliti stravu...ma sve.
:lol: :lol: :lol: cim se to nije desilo u Sa onda nije istina :lol:
salik79

#205 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by salik79 »

Drinski wrote:
seln wrote:
Da ga odvedes u Poljice mislio bi da je predgradje New Yorka :mrgreen:
Nekako s proljeća

#206 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Nekako s proljeća »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakvih sve debila ima, neuzubilahi, kad moram reći.

Ovaj čovjek, po priči koju je neko priložio, nije nikakav vojnik, policajac, pripadnik neprijateljske vojske, već čovjek, civil, Srbin u Mostaru, jedan od mnogih koje su HOS-ovci i slične bitange mučki otimale i zvijerski ubijale tih dana. Dakle, ovaj Zubac je, jedan kroz jedan, pred Bogom i ljudima, isto što i svaki prijedorski Bošnjak koji je iza kućnog hastala odveden u Omarsku. To je jasno svakom, osim ovom nesretnom Luckylaki, i sličnim pravednicima koji bi se igrali Boga nad ljudima koji nikom ništa nisu uradili.

Postupanje sa ratnim zarobljenicima je vrlo jasno propisano, po ljudskim i božijim zakonima. To što ratuješ sa zvijerima ne znači da i ti moraš postati jedna od njih. Uostalom, Nijemci i Rusi su bili daleko veći neprijatelji nego što je iko ikad bio na ovim prostorima, pa se vrlo dobro zna šta se i kako se postupalo sa ratnim zarobljenicima, pogotovo sa nosiocima činova.

No, opet kažem, ovaj čovjek nije RATNI, već civilni zarobljenik, otet, kidnapovan čovjek, a priča o tome u kakvom je užasu proveo svoje posljednje sate života je tužna za svakog ko ima mrvu ljudskosti u sebi.
Nisam siguran da je riječ o civilu, već kao što je i u naslovu teme navedeno-vojniku koji je iz Nevesinja a ne iz Mostara. U Mostaru je zarobljen dok je sjedio u kafani, na dan kada je donesena odluka o formiranju strukture i zapovjedništva odbrane za grad Mostar. U široj slici je to vrijeme kada je Mostar bio mjesto zadržavanja rezervista iz Užičkog korpusa JNA na i oko mostarskog aerodroma, ali i područje tranzita vojske iz aktivnog i rezervnog sastava ka južnoj i zapadnoj Hercegovini i iz Crne Gore ka Dubrovniku. Bilo je dosta ozbiljnog kurčenja tih vojnika po samom Mostaru....
Naravno, sve to prestaje da bude toliko bitno kada on dobija status ratnog zarobljenika, bez obzira što zvanično nije proglašeno ratno stanje u BiH.
PM72

#207 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

Što su se štovaoci lika i NEdjela dede Alije upalili...šta veli,ja bio od Ivo Džime do :lol: dobra :thumbup:
a i ono malo što sam bio - sad ne mogu da prežalim.Kad vidim za kakva sam govna ratovao.

Ja ću uvijek sumnjati u lovačke priče napaljenih balavaca poput ove o šešeljevim oficirima,BNTV u ratu, o hiljadama granata (xupci pominju 30-tak) po kojekakvim selima i slične nebuloze.I javno ću ih prozivati.Sve dok mi administracija trajno ne zabrani pisanje.Dakle,nećete me silom natjerati da vjerujem u laži.Kaže se "silom" više figurativno jer me svi ovi Alijini smradovi i poltroni mogu jedino povući za onu stvar jer se nijednog ne bojim ni verbalno i fizički.Moj PP uvijek je dostupan pa ako neko ima šta protiv mene lično - neka se javi pa da to riješimo.

Do sada sam nudio bar 10 puta da ovi što sumnjaju u moje pisanje argumentovano dokažu kako lažem.Da me provale i obrukaju.Nisam primjetio da je ikad iko pokušao neko samo klepeću kao kita po samaru.
Nekako s proljeća

#208 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Nekako s proljeća »

Tema je jasna, kao i evidentno trolanje od strane većine učesnika na njoj.
karanana

#209 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by karanana »

Nekako s proljeća wrote:Tema je jasna, kao i evidentno trolanje od strane većine učesnika na njoj.
tako je. nemaju 3 posta o temi kako je zazivila. otvorite temu desavanja u kalesiji. ja cu prvi biti zanteresovan da je pratim.
ovdje je tema o nestanku i najvjerovatnije smaknucu ratnog zarobljenika. niko nije ni rekao da je rijec o civilu. fino naslov kaze o cemu je rijec. mozda je seseljev chetnik, mozda je neki rezervista, teritorijalac, momak koji veze nema sta se desava. da li to mijenja cinjenicu da je hladnokrvno likvidiran u aprilu 92? ne.
da li bi eventualno njegova razmjena spasila nekoliko civila koji su prezivljavali torture silovanja i ubijanja u nevesinju i istocnoj hercegovini?
ja vjerujem da bi.
a sta se dobilo sto ga je neko rokno negdje jal u lori jal negdje u kamenjaru na putu za split?

ovdje su o rokanju i cinjenju ratnih zlocina najglasniji oni koji vjerovatno nisu ni bili ovdje za vrijeme rata.
a toboze zive po nekim demokratskim zemljama.
Last edited by karanana on 20/01/2016 15:03, edited 1 time in total.
Drinski

#210 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

PM72 wrote:
Ja ću uvijek sumnjati u lovačke priče napaljenih balavaca poput ove o šešeljevim oficirima,BNTV u ratu, o hiljadama granata (xupci pominju 30-tak) po kojekakvim selima i slične nebuloze.I javno ću ih prozivati.Sve dok mi administracija trajno ne zabrani pisanje.Dakle,nećete me silom natjerati da vjerujem u laži.Kaže se "silom" više figurativno jer me svi ovi Alijini smradovi i poltroni mogu jedino povući za onu stvar jer se nijednog ne bojim ni verbalno i fizički.Moj PP uvijek je dostupan pa ako neko ima šta protiv mene lično - neka se javi pa da to riješimo.

Do sada sam nudio bar 10 puta da ovi što sumnjaju u moje pisanje argumentovano dokažu kako lažem.Da me provale i obrukaju.Nisam primjetio da je ikad iko pokušao neko samo klepeću kao kita po samaru.
Nakon ovih tvrdnji dole, ja sam naprasno izgubio zelju da argumentovano dokažem kako lažeš.
PM72 wrote: …Ja sam obišao skoro čitavu Bosnu i ne vidjeh selo sa više od 50-60 kuća.Na koje su to selo ispalili 1000 granata? Daj mi podatak. ... i garantujem da je na Žuč palo više granata nego na 2/3 Podrinja.A komplet Žuč je površinom kao dva-tri sela.
PM72 wrote: Drinski,
Prije 15 dana sam pio kafu u Konjević polju.Bio i u Cerskoj i Kamenici.Ima dosta obnovljenih kuća a ima i spaljenih.Na tim spaljenim kućama viđao sam gelere i na ponekoj kući rupe od tenkovskih i haubičkih projektila.Na svaku kući da su potrošili i pet granata cifra ne bi bila veća od 100 komada.A nisu ni toliko.
PM72 wrote:
Drinski wrote: Ja uopce nisam tako negativno shvatio temu. Jedan forumas je kazao da je mozda mudrije bilo da se uradi nesto drugo. Javio se mudrac sa doduse tacnom tvrdnjom od hiljadu granata dnevno. Moja rasprava s tobom je krenula nakon tvojih tvrdnji o tome da u drzavi nema sela koje ima vise od 50 kuca i da se br.granata mjeri spram toga. To mi je onako....
Koje to selo ima više od 50 kuća? Pa nema nijedno,…
TheMule

#211 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by TheMule »

PM72 wrote:Što su se štovaoci lika i NEdjela dede Alije upalili...šta veli,ja bio od Ivo Džime do :lol: dobra :thumbup:
a i ono malo što sam bio - sad ne mogu da prežalim.Kad vidim za kakva sam govna ratovao.

malo se prosipas ovuda. sve grupice su imale komandanta i zamjenika itd. Nece Seselj sa Pala komandovati akcijom u Kalesiji, mislim nidje veze. Isto tako, nece obicni cetnici biti propusteni kroz punktove i vozati se okolo. ocito je da su neki veci supci zaglavili u Kalesiji i otisli u vecna lovista gdje im je i mjesto.
sto se tice tv-a, ocito se radi o srni :roll: fakat nekad se prepires samo da bi se prepiro
PM72

#212 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

Drinski wrote:
seln wrote:

Drinski,

nemoj biti kvarnjak .Uporedi šta si mi spočitavao i šta sam ja pisao.
malimbi

#213 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by malimbi »

Nekako s proljeća wrote:Tema je jasna, kao i evidentno trolanje od strane većine učesnika na njoj.
Mozda zato jer je ovaj iz Nevesinja nestao na podrucju koji su kontrolisali oni iz hv/hvo-a a njih nije bas moderno prozivati za ratne zlocine, da se tu moze upetljati Alija i mudzahedini odma bi sve bilo mnogo detaljnije objasnjeno....barem bi vidio kako @woody direktno iz svoga crnog teftera dokazuje ko je i sta je radio .
Last edited by malimbi on 20/01/2016 15:11, edited 1 time in total.
spreca

#214 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

Vidis da je naograjso......po njegovom je mozda selo vise 50 kuca carsija ili iz Sa nije izasao od rodjenja
PM72

#215 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

TheMule wrote:
PM72 wrote:Što su se štovaoci lika i NEdjela dede Alije upalili...šta veli,ja bio od Ivo Džime do :lol: dobra :thumbup:

malo se prosipas ovuda. sve grupice su imale komandanta i zamjenika itd. Nece Seselj sa Pala komandovati akcijom u Kalesiji, mislim nidje veze. Isto tako, nece obicni cetnici biti propusteni kroz punktove i vozati se okolo. ocito je da su neki veci supci zaglavili u Kalesiji i otisli u vecna lovista gdje im je i mjesto.
sto se tice tv-a, ocito se radi o srni :roll: fakat nekad se prepires samo da bi se prepiro
Ako ćemo pisati napamet i bez stvarnih činjenica onda se slažem sa tvojim postom
PM72

#216 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

spreca wrote:Vidis da je naograjso......po njegovom je mozda selo vise 50 kuca carsija ili iz Sa nije izasao od rodjenja
Ti meni dokaži da je na neko selo ispaljeno 1000 granata i ja ću ti reći -aferim,provalio si me.I usput,koliko ima tvoje selo kuća? Koje to selo u Istočnoj Bosni (jer je bila priča o tome) ima više od 50-tak kuća?

A ja i dalje tvrdim da je na Žuč palo više granata nego na 2/3 podrinja.
LBVIEW

#217 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by LBVIEW »

Kako ono ide:"cackali mecku u ...,trazili guzici ..." u kontekstu legitimne odluke gradana BiH da sami izaberu u kakvoj zajednici zele zivjeti,a nedavno i u onom ratnog zlocina protiv hrvatskih civila u Ravnom.I kad te ljudi podsjete na relativizaciju zlocina pateticno
zakukas nad sudbinom kletom i pogresnim izborom a
iste pocastis epitetima.Napredujes-jos ti samo nedostaje crni rokovnik,logiku i retoriku si usvojio.
luckylaka

#218 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by luckylaka »

Ovaj čovjek, po priči koju je neko priložio, nije nikakav vojnik, policajac, pripadnik neprijateljske vojske, već čovjek, civil, Srbin u Mostaru, jedan od mnogih koje su HOS-ovci i slične bitange mučki otimale i zvijerski ubijale tih danapravednicima koji bi se igrali Boga nad ljudima koji nikom ništa nisu uradili. . Dakle, ovaj Zubac je, jedan kroz jedan, pred Bogom i ljudima, isto što i svaki prijedorski Bošnjak koji je iza kućnog hastala odveden u Omarsku. To je jasno svakom, osim ovom nesretnom Luckylaki, i sličnim

Postupanje sa ratnim zarobljenicima je vrlo jasno propisano, po ljudskim i božijim zakonima. To što ratuješ sa zvijerima ne znači da i ti moraš postati jedna od njih. Uostalom, Nijemci i Rusi su bili daleko veći neprijatelji nego što je iko ikad bio na ovim prostorima, pa se vrlo dobro zna šta se i kako se postupalo sa ratnim zarobljenicima, pogotovo sa nosiocima činova.

No, opet kažem, ovaj čovjek nije RATNI, već civilni zarobljenik, otet, kidnapovan čovjek, a priča o tome u kakvom je užasu proveo svoje posljednje sate života je tužna za svakog ko ima mrvu ljudskosti u sebi.
Dakle, proljeće 92., ranjeni srpski vojnik u svojoj nevolji i bježanju završava u neprijateljskom području.
U pravu si da debila ,samo se debili pokusavaju opravdati debilizmom.Procitaj svoju prvu recenicu i pametnom ce biti dosta.Ovaj Zubac je dosao pretpostavljam sa linije gdje se rokao sa ili hrvatima ili sa nasima(ne znam koje su tvoji) popusio metak(steta sto nije u glavu jer je to moj neprijatelj jer da je mene nanio na nisan garant bi me rokno ili bilo koga drugoga)Posto si ti rat vjerovatno prespavao ili ga proveo u dimijama trebao bi znati da svako ko puca sa suprotne strane je tvoj neprijatelj i cekas samo priliku da ga nanisanis.Rat nije crtani film ko sto ti mislis. :lol: Isto ranjeni neprijateljski vojnik i svaki prijedorski neduzno zarobljeni Bosnjak.Za one sa one strane Drine jeste za normalnog covjeka -NIKADA.Kako te nije sramota tako nesto napisati.Cudo da nisi napisao da su zarobljeni mladi srebrenicani isto ko i ovaj zarobljeni vojnil.Nije bolest sve sto boli.
Last edited by luckylaka on 20/01/2016 15:19, edited 1 time in total.
seln

#219 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by seln »

PM72 wrote: Ja ću uvijek sumnjati u lovačke priče napaljenih balavaca poput ove o šešeljevim oficirima,BNTV u ratu, o hiljadama granata (xupci pominju 30-tak) po kojekakvim selima i slične nebuloze.I javno ću ih prozivati.Sve dok mi administracija trajno ne zabrani pisanje.Dakle,nećete me silom natjerati da vjerujem u laži.Kaže se "silom" više figurativno jer me svi ovi Alijini smradovi i poltroni mogu jedino povući za onu stvar jer se nijednog ne bojim ni verbalno i fizički.Moj PP uvijek je dostupan pa ako neko ima šta protiv mene lično - neka se javi pa da to riješimo.

Sta ce te provaljivati i brukati, sam to radis najbolje... malo tvojim cviljenjem "sto dadoh mladi zivot za Aliju", malo hvalisanjem o ratnom putu, a malo ovakvim izjavama o selima i granatama.
Na potezu od ca. 10-20 kilometara vazdusne linije imas Zaseok, Vitinicu i Teocak. Svako od tih sela ima vise stotina kuca (Teocak vjerovatno i hiljadu-dvije) i na svako je palo vise hiljada granata. To sto ti nisi bio prisutan da ih licno prebrojis nimalo ne mijenja cinjenice.
malimbi

#220 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by malimbi »

PM72 wrote:
Ako ćemo pisati napamet i bez stvarnih činjenica onda se slažem sa tvojim postom

Ne kune majka Muju sto gubi vec sto se vadi a ti ne samo da se vadis vec se sam sve dublje zakopavas.

Prvo si , onako senzacionalisticki , poceo ovako :
PM72 wrote: Da bi nešto "oslobodio" mora prije toga biti zauzeto ili u tuđem posjedu.Zauzimaš tuđe a oslobađaš svoje.Tako bar to ja vidim.Ovo što ti pišeš liči mi na onu "bugari ušli u Sofiju".Šešelj nije djelio oficirske činove niti je neko jahao tenkove.Sve mi se čini da si ti rat vidio na Play stationu.
gdje si pokusao da negiras da je Kalesija bila okupirana pa da se oslobodila i kada su nekoliko forumas dokazali da nemas pojma o cemu pricas uhvatio se toga koji su im bili cinovi ili kako se zvala TV koja je prenosila izvjestaje iz Bijeljine ? Sam sebe ismijavas na temi bez ikakve potrebe.
karanana

#221 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by karanana »

luckylaka wrote:

Ovaj čovjek, po priči koju je neko priložio, nije nikakav vojnik, policajac, pripadnik neprijateljske vojske, već čovjek, civil, Srbin u Mostaru, jedan od mnogih koje su HOS-ovci i slične bitange mučki otimale i zvijerski ubijale tih danapravednicima koji bi se igrali Boga nad ljudima koji nikom ništa nisu uradili. . Dakle, ovaj Zubac je, jedan kroz jedan, pred Bogom i ljudima, isto što i svaki prijedorski Bošnjak koji je iza kućnog hastala odveden u Omarsku. To je jasno svakom, osim ovom nesretnom Luckylaki, i sličnim

Dakle, proljeće 92., ranjeni srpski vojnik u svojoj nevolji i bježanju završava u neprijateljskom području.
U pravu si da debila ,samo se debili pokusavaju opravdati debilizmom.Procitaj svoju prvu recenicu i pametnom ce biti dosta.Ovaj Zubac je dosao pretpostavljam sa linije gdje se rokao sa ili hrvatima ili sa nasima(ne znam koje su tvoji) popusio metak(steta sto nije u glavu jer je to moj neprijatelj jer da je mene nanio na nisan garant bi me rokno ili bilo koga drugoga)Posto si ti rat vjerovatno prespavao ili ga proveo u dimijama trebao bi znati da svako ko puca sa suprotne strane je tvoj neprijatelj i cekas samo priliku da ga nanisanis.Rat nije crtani film ko sto ti mislis. :lol: Isto ranjeni neprijateljski vojnik i svaki prijedorski neduzno zarobljeni Bosnjak.Za one sa one strane Drine jeste za normalnog covjeka -NIKADA.Kako te nije sramota tako nesto napisati.Cudo da nisi napisao da su zarobljeni mladi srebrenicani isto ko i ovaj zarobljeni vojnil.Nije bolest sve sto boli.
sta je tvoja poenta?
da je zasluzio streljanje?
zasto onda neki srbin ne bi rekao isto i za srebrenicke zarobljenike od kojih mnogi jesu bili clanovi armije bih?
PM72

#222 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

seln wrote:
PM72 wrote: Ja ću uvijek sumnjati u lovačke priče napaljenih balavaca poput ove o šešeljevim oficirima,BNTV u ratu, o hiljadama granata (xupci pominju 30-tak) po kojekakvim selima i slične nebuloze.I javno ću ih prozivati.Sve dok mi administracija trajno ne zabrani pisanje.Dakle,nećete me silom natjerati da vjerujem u laži.Kaže se "silom" više figurativno jer me svi ovi Alijini smradovi i poltroni mogu jedino povući za onu stvar jer se nijednog ne bojim ni verbalno i fizički.Moj PP uvijek je dostupan pa ako neko ima šta protiv mene lično - neka se javi pa da to riješimo.

Sta ce te provaljivati i brukati, sam to radis najbolje... malo tvojim cviljenjem "sto dadoh mladi zivot za Aliju", malo hvalisanjem o ratnom putu, a malo ovakvim izjavama o selima i granatama.
Na potezu od ca. 10-20 kilometara vazdusne linije imas Zaseok, Vitinicu i Teocak. Svako od tih sela ima vise stotina kuca (Teocak vjerovatno i hiljadu-dvije) i na svako je palo vise hiljada granata. To sto ti nisi bio prisutan da ih licno prebrojis nimalo ne mijenja cinjenice.
Čuj Teočak ima hiljadu dvije kuća? Ja pričam o selima a ti meni o opštinama.teočak je opština ako te još nisu obavjestili.Na ŽUč je 27 jula 1993 za 24 sata palo preko 3700 granata...nećemo dalje.
PM72

#223 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

malimbi wrote:
PM72 wrote:

Ne kune majka Muju sto gubi vec sto se vadi a ti ne samo da se vadis vec se sam sve dublje zakopavas.

Prvo si , onako senzacionalisticki , poceo ovako :
PM72 wrote: Da bi nešto "oslobodio" mora prije toga biti zauzeto ili u tuđem posjedu.Zauzimaš tuđe a oslobađaš svoje.Tako bar to ja vidim.Ovo što ti pišeš liči mi na onu "bugari ušli u Sofiju".Šešelj nije djelio oficirske činove niti je neko jahao tenkove.Sve mi se čini da si ti rat vidio na Play stationu.
gdje si pokusao da negiras da je Kalesija bila okupirana pa da se oslobodila i kada su nekoliko forumas dokazali da nemas pojma o cemu pricas uhvatio se toga koji su im bili cinovi ili kako se zvala TV koja je prenosila izvjestaje iz Bijeljine ? Sam sebe ismijavas na temi bez ikakve potrebe.
Jesi li ti glup,lud ili ćorav?nađi moj post,duboko udahni i čitaj.Bez predrasuda.Ja napisao "svaka čast oslobodiocima Kalesije"...
seln

#224 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:

Čuj Teočak ima hiljadu dvije kuća? Ja pričam o selima a ti meni o opštinama.teočak je opština ako te još nisu obavjestili.Na ŽUč je 27 jula 1993 za 24 sata palo preko 3700 granata...nećemo dalje.
Je li Vitinica opstina? Zaseok?
I je li ovo neko takmicenje, gdje je palo najvise granata?
Ili je tebi jednostavno pretesko priznati kad nisi u pravu, makar se radilo o tako efemernim stvarima kao sto je broj kuca u Vitinici ili broj granata ispaljenih na Zaseok?
Biva, ja sam bijo nazuci i namej palo najvise onije granata...
spreca

#225 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

PM72 wrote:
spreca wrote:Vidis da je naograjso......po njegovom je mozda selo vise 50 kuca carsija ili iz Sa nije izasao od rodjenja
Ti meni dokaži da je na neko selo ispaljeno 1000 granata i ja ću ti reći -aferim,provalio si me.I usput,koliko ima tvoje selo kuća? Koje to selo u Istočnoj Bosni (jer je bila priča o tome) ima više od 50-tak kuća?

A ja i dalje tvrdim da je na Žuč palo više granata nego na 2/3 podrinja.
Ti stalno trazis da ti neko nesto dokazuje......niko nije duzan nista da ti dokazuje........ni ti nikome nista ne dokazujes......vjeruje ti se na rijec........vjerovatno svoje "lazi" ljepse umotas u lijep papir........zar ne primjecujes da te narod (s pravom)vise ne dozivljava kao ranije a to je sve zbog toga sto se kao vegeta mijesas svuda i sve znas i svugdje si bio sto mozda neznaci da nije istina ali kad nikome nevjerujes i trazis dokaze , onda spravom narod te podjebava ismijava i nevjeruje ti nista od toga sto si ovdje pisao.......daj nek jos neko bude u pravu osim tebe, lakse ce se voditi debata i neznam sto uopste se upustas u komentare ako smo svi lazovi?
Post Reply