Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shlauf

#201 Re: Alfa Romeo?

Post by shlauf »

Serviser u Fiatovom servisu na Ciglanama IVICA 061/748-936 (stanuje u Rajlovcu i ima radnju pa poslije posla i vikendom radi) ili SALKO 061/432-306 (Visoko) pa kome treba majstor neka zove gore spomenute.

Aleee aleeeeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!!
:sax:
Oxygenn

#202 Re: Alfa Romeo?

Post by Oxygenn »

semirDAX wrote:A trenutno vozim Golfa 3 1.9 TD sticajem okolnosti, i odgovorno tvrdim da je to jedan kontejner na točkovim au odnosu na auta iz njegovog cjenovnog ranga :-)
A sta si onda ti ako se vozas u tom kontejneru :-)

Pozdrav od zakletog Švabe :D
semirDAX

#203 Re: Alfa Romeo?

Post by semirDAX »

Hahahah dobra aluzija :D samo je truba što se ja nisam ama baš ništa pitao kad se kupovalo porodično auto, tako da nemam druge opcije trenutno :-?
ja nisam zakleti švabo, al' BMW in my heart :D
whow

#204 Re: Alfa Romeo?

Post by whow »

ado-šampion wrote:Pa vjeruj mi da ja na svakoj temi "ugriram" da se političke teme ostave za neki drugi podforum, jer ovaj podforum nema veze s politikom. Tako da se poštedimo mi koji pišemo samo na ovom podforumu i boli nas neka stvar za ostale podforume... Ja sam vjerovatno pretjerao u svom zadnjem postu, ali mi je glupo što se politika miješa u sve, jbg čovjek je rekao svoje mišljenje i sad treba temu odvest u političkom smijeru, jer je nekom udareno na čast i ponos "njegove" Amerike.
Dobro zboris moj Ado. Ko zna ko i za ciji racun piskara po ovim Forumima , onda nas malo navlace na ove skakljive teme da nam opipaju puls . Jebi im mater , da se ovako bezobrazno izrazim. Pojma nemas jarane ko prati ove forume i ko postavlja teme a ko pise postove . A rekord ostaje zauvjek . Svaka teme na Sarajevo-X ide direktno na google , a svi znamo da je google cista spijunaza. Ako imas google search engine instaliran taj ti program jarane uknjizi svaku tipku koju odkucas i svaku stranicu koju otvoris i svaku recenicu koju progovoris i kad zatreba to je tu ,crno na bjelo . Ljudi naivno vjeruju da se mogu sakriti iza nekog nicka pa pisu idiotluke . Svaka IP adddresa je dostupna tako da nema nikakve privatnosti i kad nesto napisesna forumu kao sto je sarajevo -x to ti je isto kao da pricas otvoreno pred stotinam ili mozda hiljadama ljudi. Zato ko' i ti jarane ja kenjam po forumu automobili a politiku ostavljam onim pametinjima :cry: . Glede sama teme slazem se sa ovim tipom koji tvrdi da je trojka TDI u usporedbi sa drugim vozilima iz klase kontejner na tockovima :lol: . Jedini pravi Golf je bio dvica :dance: .
mladen76

#205 Re:

Post by mladen76 »

Amsterdammer wrote:I mom je prijatelju na kraju crkao motor, nakon mnogo stvari koje su se kvarile. Kupio je kad je prešla 20.000, a ukupno je s njom prešao 65.000 i već je daje na otpad, jer joj apsolutno više ništa ne radi. Radi se o Alfi 147.

Ipak, sretno šta god da bude...
SIGURNO JE PRESLA 20.000 :lol:
mladen76

#206 Re:

Post by mladen76 »

johntra wrote:ma znao sam ja da je to odmah milano...ali vidi što mi se vratio ado, šampion u čitanju auto blica, i čuveni kočničar...samo kad treba pljuvat po talijanima...
ali dobili smo novog fantoma slobode, koji vjeruje pričama odraslih uvalioca šuplje priče...bio momak u Milanu pa sve zna o Alfama sa parkinga :lol:
joj, kad me već vučete za jezik, ko to po Balkanu voza super kvalitetne njemačke proizvode...da vidimo o kakvim ćemo onda ubicama, dilerima, lopovima, profiterima i propalim pevaljkama da pričamo...kockastih glava sa zlatnim kajlama napretek....hahaha..što me nasmija...reci jaranu da je glup...kupuje fuš dijelove, jebo bi se, a da mu ne uđe.. :-)
vidim da nisi upućeniji u tematiku oko Alfi pa ću ti ja reći da je Twin spark kod Alfe osam komada svjećica...i šta ako su po devet maraka, možda su bile Bosnine, a kvalitetnije su od mnogih razvikanijih marki...
izuzetci se piše bez slova T...i vjeruj mi IZUZETAKA ima i više nego što ti i ado kočničar znate....Haug!
Ne vrijedi trositi rijeci na objasnjavanje. Ja ih provozam u Alfi a onda moram da im djelim maramice da ne balave na Alfu :-D
uzas

#207 Re: Alfa Romeo?

Post by uzas »

Ovi forumi postaju pravo sranje, od jednostavnog pitanja prave se komplikovani odgovori.....
Za Alfu ne mogu reci nista konkretno jer je nisam imao ali sam imao Fiat Marea 2001g (diesel motor isti kao kod Alfe 156) i vozio sam je 5 godina( i sad je u krugu familije) i na njemu sam za to vrijeme zamijenio prednje mortizere(mada je trebao samo jedan) cilindar kvacila, lafete, kugle i set kvacila (naravno male i velike servise redovno) i nikad me nije ostavio nigdje i mislim da je to dobro auto. Potrosnja mu je minimalna a sasvim dobro ide s obzirom da je dizel. Alfu 159 sam namjeravao kupiti ali jbg sticajem okolnosti nisam, sto ne znaci da necu.
O izgledu Alfe je suvisno pricati jer nema auta koje izgleda nabrijanije od nje. O kvaliteti sam cuo od druga iz Italije, koji je voza i dere joj guzove svaki dan, da ga slusa bez problema.
Ako naletis na dobru i ocuvanu(koliko je to moguce) kupi je. :thumbup:
citroen

#208 Re: Alfa Romeo?

Post by citroen »

uzas wrote:Ovi forumi postaju pravo sranje, od jednostavnog pitanja prave se komplikovani odgovori.....
Za Alfu ne mogu reci nista konkretno jer je nisam imao ali sam imao Fiat Marea 2001g (diesel motor isti kao kod Alfe 156) i vozio sam je 5 godina( i sad je u krugu familije) i na njemu sam za to vrijeme zamijenio prednje mortizere(mada je trebao samo jedan) cilindar kvacila, lafete, kugle i set kvacila (naravno male i velike servise redovno) i nikad me nije ostavio nigdje i mislim da je to dobro auto. Potrosnja mu je minimalna a sasvim dobro ide s obzirom da je dizel. Alfu 159 sam namjeravao kupiti ali jbg sticajem okolnosti nisam, sto ne znaci da necu.
O izgledu Alfe je suvisno pricati jer nema auta koje izgleda nabrijanije od nje. O kvaliteti sam cuo od druga iz Italije, koji je voza i dere joj guzove svaki dan, da ga slusa bez problema.
Ako naletis na dobru i ocuvanu(koliko je to moguce) kupi je. :thumbup:
ABD kad se francuz isfura onda cemo na 159 mJET,samo da padnu malo cijene,imao sam alfu i bio prezadovoljan sa njom a ove nove su perverzija cista,a ostali nek blate koliko im volja :dance: :dance: :dance:
sinus

#209 Re: Alfa Romeo?

Post by sinus »

- O Alfa, zašto si Romeo? :D
MAha

#210 Re: Alfa Romeo?

Post by MAha »

Moja iskustva sa alfom su tako-tako. Trenutno prodajem alfu 145, 96 god., boxer , odlicna masina. ispalo mi nesto sto mi vise odgovara (porodica i to) pa sam odlucio da je prodam. ako je neko zainteresiran nek se javi na pp, dacu jako povoljno.
TM_AGENT

#211 Re: Alfa Romeo?

Post by TM_AGENT »

Da oživimo temu;

Je li neko vozilo, vozi ili zna nekog da vozi Alfu 166 2.0 TS 16V? Naime, volio bih da mi prenesu iskustva obzirom da je jedna 166 nedavno došla u porodicu a ovim njihovim motorima ne znam ništa.
ljubav_aha

#212 Re: Alfa Romeo?

Post by ljubav_aha »

sinus wrote:- O Alfa, zašto si Romeo? :D

jer,ja sam Julieta :lol: :-D :thumbup:

I LOVE ALPHA male ROMEO :-D
olensoner

#213 Re: Alfa Romeo?

Post by olensoner »

TM_AGENT wrote:Da oživimo temu;

Je li neko vozilo, vozi ili zna nekog da vozi Alfu 166 2.0 TS 16V? Naime, volio bih da mi prenesu iskustva obzirom da je jedna 166 nedavno došla u porodicu a ovim njihovim motorima ne znam ništa.
Dobri su motori, ali redovno se moraju provjeravati i servisirati, znaci, redovno gledati nivo ulja, sipati dobro ulje, svijecice kvalitetne neke iskljucivo kupovati (najbolje NGK) i u biti to je to sto se tice twin spark motora.
A 166 kao auto je super, pogotovo ako je facelift, imaju dosta standardne opreme od navigacije i jos ostalih nekih sitnica, jedina neka veca mana ako se moze tako nazvati je sto ima prilicno osjetiljivo podvozje, rupe ne voli nikako i na to treba dobro obratiti paznju i sto vise rupe izbjegavati, inace kroz neko vrijeme ce ti zadnji tockovi se nageti za poprilicno stepeni...
citroen

#214 Re: Alfa Romeo?

Post by citroen »

redovno ulje mjenjati, i to seleniu,nijedno drugo,vozio alfu i probao sa drugim proizvodjacima ulja,ali kad sam seleniu sipao druga prica,i mislim da je najveca mana ovih motora kod alfe cuveni varijatr faze ventila,ali nije nesto sad skupa zamjena,sve ostalo kod alfe je super,pa i za taj ovjes mislim da nije bas istina,koje se auto na nasim putevima moze pohvaliti sa izdrzljivoscu ovjesa :? sve je to u pet deka :D :D :D
olensoner

#215 Re: Alfa Romeo?

Post by olensoner »

citroen wrote:

redovno ulje mjenjati, i to seleniu,nijedno drugo,vozio alfu i probao sa drugim proizvodjacima ulja,ali kad sam seleniu sipao druga prica,i mislim da je najveca mana ovih motora kod alfe cuveni varijatr faze ventila,ali nije nesto sad skupa zamjena,sve ostalo kod alfe je super,pa i za taj ovjes mislim da nije bas istina,koje se auto na nasim putevima moze pohvaliti sa izdrzljivoscu ovjesa :? sve je to u pet deka :D :D :D
Nemoj nikome reci
....
Ali Honda je neunsitiva sto se tice ovjesa :mrgreen:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#216 Re: Alfa Romeo?

Post by 1946 »

fixitagaint wrote:a kolko kosta taj varijator?
400njak maraka
blue033

#217 Re: Alfa Romeo?

Post by blue033 »

Moja alfica je isto tako bila neunistiva:) skoro 2 tone ide 240 km/h:)

Što se tiče tog varijatora trebao sam ga promjeniti, ali mi se nikako nije davalo 400-500 KM. Zvuk motora malo ide na živce, ali vozio sam je godinama sa tom manom. Inače, na kraju sam našao servis u Zenici gdje se može srediti varijator za 150-200 KM. U zavisnosti od motora može se "prepakovati" unutrašnjost varijatora ( opruga, gumice itd.) i radi kao nov. Ovo se inače može kupiti na netu za nekih 20-30 eura.
citroen

#218 Re: Alfa Romeo?

Post by citroen »

blue033 wrote:Moja alfica je isto tako bila neunistiva:) skoro 2 tone ide 240 km/h:)

Što se tiče tog varijatora trebao sam ga promjeniti, ali mi se nikako nije davalo 400-500 KM. Zvuk motora malo ide na živce, ali vozio sam je godinama sa tom manom. Inače, na kraju sam našao servis u Zenici gdje se može srediti varijator za 150-200 KM. U zavisnosti od motora može se "prepakovati" unutrašnjost varijatora ( opruga, gumice itd.) i radi kao nov. Ovo se inače može kupiti na netu za nekih 20-30 eura.

Da , to je mana koja u stvari i nije kvar u pravom smislu,zvuk motora se promijeni malo,ali ona i dalje moze da vozi :run:,a ostalo je ok :thumbup: :thumbup:
1946

#219 Re: Alfa Romeo?

Post by 1946 »

citroen wrote:Da , to je mana koja u stvari i nije kvar u pravom smislu,zvuk motora se promijeni malo,ali ona i dalje moze da vozi :run:,a ostalo je ok :thumbup: :thumbup:
Ne budi siguran u to...taj zvuk je kad tek "malo" ode, grgolja kao golf II 1.6d :) . Kad ode skroz auto gubi snagu pogotovo na manjim obrtajima, troši više goriva i troši ulje.
citroen

#220 Re: Alfa Romeo?

Post by citroen »

1946 wrote:
citroen wrote:Da , to je mana koja u stvari i nije kvar u pravom smislu,zvuk motora se promijeni malo,ali ona i dalje moze da vozi :run:,a ostalo je ok :thumbup: :thumbup:
Ne budi siguran u to...taj zvuk je kad tek "malo" ode, grgolja kao golf II 1.6d :) . Kad ode skroz auto gubi snagu pogotovo na manjim obrtajima, troši više goriva i troši ulje.
trosi ulje i gorivo vise od konkurencije i kad je nova,vjeruj mi ,znaci i kad je varijator u dure ona i dalje trosi :bih: :bih:
1946

#221 Re: Alfa Romeo?

Post by 1946 »

citroen wrote:trosi ulje i gorivo vise od konkurencije i kad je nova,vjeruj mi ,znaci i kad je varijator u dure ona i dalje trosi :bih: :bih:
Vjeruj ti meni da znam, ali i ide :-D . Samo što kad varijator ode onda samo troši :lol:
Nadinka

#222 Re: Alfa Romeo?

Post by Nadinka »

Jel zna neko gdje se moze nabaviti polovna prednja karambolka za Alfu 147 iz 2004 god???
johntra

#223 Re: Alfa Romeo?

Post by johntra »

u šta si to kucnula? :D
Toga teško ima po otpadima, ali najbolje ti je da vidiš ove otpade gore u Jelahu, pogotovo ovaj Ilma auto...jes malo poskup, ali kod njega bi se moglo nabaviti...ako ne tamo, ostaje ti opcija Velas...
Nadinka

#224 Re: Alfa Romeo?

Post by Nadinka »

Zvala sam Velas, kazu da mogu nabaviti, cijena je duplo niza od one koju su mi rekli u Fiat Auto centru, nadam se da pricaju o istoj stvari. Ja sam na neki veoma cudan nacin odsjekla dio onog lima na lijevoj strani karambolke, ne pitaj kako, nemam pojma, to je bilo zimus pa jedino kontam da sam negdje na parkingu na leden snijeg se popela ili sta li, zaista ne znam.
Nadinka

#225 Re: Alfa Romeo?

Post by Nadinka »

Eh sad kad mislim da sam nasla gdje cu kupiti karambolku, treba mi info gdje mi je to najlakse prelakirati i montirati? Kolko bi me to moglo kostati?
Post Reply