Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#201 Re: Alfa Romeo
znas ti dobro al niko nece reci da je kurvin sin u tvom slucaju neces reci da si ganjao forumasicu da je prebijes
al nema smisla vise ipak smo na temi o alfi romeo koja nema nikakve veze sa tobom
tobom kojem je tvoj kraj valjda postao mal pa pokusavas svoju bahatost prenijeti na veci nivo tj u drugu vecu sredinu al posto ti to u stvarnosti ne ide onda to pokusavas na forumu
al neka da nisu izmislili forume tvoji stavovi nikad ne bi izasli na svjetlo dana
ps na tvoju zalost vec napredovao
na temu
s alfama nisam imao iskustva tako da ne mogu pricati
sto se tice dizajna modeli mi se svidjaju osim one "kockaste" cini mi se da je 145
al nema smisla vise ipak smo na temi o alfi romeo koja nema nikakve veze sa tobom
tobom kojem je tvoj kraj valjda postao mal pa pokusavas svoju bahatost prenijeti na veci nivo tj u drugu vecu sredinu al posto ti to u stvarnosti ne ide onda to pokusavas na forumu
al neka da nisu izmislili forume tvoji stavovi nikad ne bi izasli na svjetlo dana
ps na tvoju zalost vec napredovao
na temu
s alfama nisam imao iskustva tako da ne mogu pricati
sto se tice dizajna modeli mi se svidjaju osim one "kockaste" cini mi se da je 145
Last edited by respo on 09/03/2012 11:02, edited 1 time in total.
-
AdnanSA
#202 Re: Alfa Romeo
Nije mi jasno kakvi ste likovi i vrli intelektualci kada sa teme o autima odete na lične uvrede. Joj svakakvog svijeta ima.
- madner
#203 Re: Alfa Romeo
Kako plivas, cuo nekad negdje nesto i prenjeo u nadi da je istina. Ti si jedan mali lazov koji se izgubi cim ga malo pritisnes.
Ne znas, objasnjavas sebi uspjeh drugi tako sto sebi govoris da je stela umjesto da pogledas istini u oci. Koliko znas i koliko te drugi cijene, odlicno si prosao. Nemoj mijenjat ni slucajno posao, jer nigdje drugo neces ostati duze od 3 mjeseca.
Ne znas, objasnjavas sebi uspjeh drugi tako sto sebi govoris da je stela umjesto da pogledas istini u oci. Koliko znas i koliko te drugi cijene, odlicno si prosao. Nemoj mijenjat ni slucajno posao, jer nigdje drugo neces ostati duze od 3 mjeseca.
- respo
#204 Re: Alfa Romeo
istina boli?
- madner
#205 Re: Alfa Romeo
To sada pokusaj da se izvuces?
Lazove bijedni.
Lazove bijedni.
- respo
#206 Re: Alfa Romeo
nije pokusaj nego pitanje na koje izgleda neces da odgovoris
nemam se sta izvlaciti kad je ovako
istina boli?
nemam se sta izvlaciti kad je ovako
istina boli?
- madner
#207 Re: Alfa Romeo
Upita respo nakon sto je ispucao sve lazi u nadi da ce necim moci anulirati udarce u bolne tacke.
Razlika je sto ja to tebi mogu uvijek reci u lice: ti jesi glup, nepismen, ne znas se izraziti, lazes i nikad neces uspjeti u zivotu nesto vise nego sto sada jesi. To sto ti lazes meni samo znaci da i ti to znas. Bjedno.
Razlika je sto ja to tebi mogu uvijek reci u lice: ti jesi glup, nepismen, ne znas se izraziti, lazes i nikad neces uspjeti u zivotu nesto vise nego sto sada jesi. To sto ti lazes meni samo znaci da i ti to znas. Bjedno.
- respo
#208 Re: Alfa Romeo
jbg razlika je u tome sto sam ti ja vec u lice rekao sta mislim i ne samo tebi nego to svima kazem
ljubomora je cudo
istina boli?
ljubomora je cudo
istina boli?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#209 Re: Alfa Romeo
Never argue with a fool, onlookers may not be able to tell the difference Mark Twain
17:04 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» madner
. 17:03 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» emko1234
17:03 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» respo
po 30 dana...
L.p.
17:04 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» madner
. 17:03 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» emko1234
17:03 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» respo
po 30 dana...
L.p.
-
Dr. Octagon
#210 Re: Alfa Romeo
Zahvaljujem se Bobi-ju na promptnoj reakciji.....
Nije mi jasno zašto je Selenia ulje onako poslkupilo????Pa stvarno nisu normalni s kakvim maržama rade!!!!U Motorexu 25 KM, u ovlaštenom još i skuplje.Nađem neki broj u Mostaru,neka radnja,dole 16 KM......Isplati se švercovat ulje.....
Nije mi jasno zašto je Selenia ulje onako poslkupilo????Pa stvarno nisu normalni s kakvim maržama rade!!!!U Motorexu 25 KM, u ovlaštenom još i skuplje.Nađem neki broj u Mostaru,neka radnja,dole 16 KM......Isplati se švercovat ulje.....
-
goran16v
#211 Re: Alfa Romeo
Citam ovu i ostale teme i sega je kako se neki argumenti selektivno zanemaruju. Svidjalo se to pobornicima teorije amnezije i teorije da je svijet postao prije 20 god ili ne ali ugled i tradicija nekog branda su neotudjivi dio imidza tog branda.
Ovih dana je anatemisana Dacia pod istom prismotrom pod kojom je bila Skoda prije 10+ godina bas zbog ex soc reputacije i tradicije. Ne mogu da nabrojim koliko sam puta cuo "ne mogu da gledam onaj skodin znak", a sad je Octavia za mnoge predmet zelja.
Sa savremenim AR nemam nekog iskustva, vozio sam par puta 156 V6 i 159 JTD mjesec dana (ne znam koji motor, auto je bio rent-a-car u SLO) ali utisci su bili jako lijepi iako nisam pobiornik dizajna unutrasnjosti Waltera DaSilve. Sto se tice istorije AR neoboriva cinjenica je da je AR itekako brand sa dugom tradicijom, da su mnogi modeli postali klasici, vrlo vrijedni kolekcionarki modeli, trazeni na trzistu oldtimera, moderni klasici do pocetka 80-ih pa i dalje i sinonimima za sportski stil voznje odakle i potice "Cuore sportivo", te izuzetan dizajn. Bas zbog tih osobina AR je stekla svoje mjesto i postovanje u auto-svijetu i zbog toga ima svoje postovaoce, ljubitelje i kupce i iz tog razloga se AR moze tolerisati sve ono u cemu AR kaska u odnosu na savremenu konkurenciju i mnogi bi "bezgresni" brendovi modernog vremena zeljeli imati AR, njenu tradiciju i ugled pod svojim okriljem. Mislim da niko ko se sjeca Giulie, Giuliette, AlfaSuda, GTV-a, Spydera, Juniora, Alfete itd nikad nece biti neizainteresovan da se okrene za bilo kojom savremenom AR.
Ovih dana je anatemisana Dacia pod istom prismotrom pod kojom je bila Skoda prije 10+ godina bas zbog ex soc reputacije i tradicije. Ne mogu da nabrojim koliko sam puta cuo "ne mogu da gledam onaj skodin znak", a sad je Octavia za mnoge predmet zelja.
Sa savremenim AR nemam nekog iskustva, vozio sam par puta 156 V6 i 159 JTD mjesec dana (ne znam koji motor, auto je bio rent-a-car u SLO) ali utisci su bili jako lijepi iako nisam pobiornik dizajna unutrasnjosti Waltera DaSilve. Sto se tice istorije AR neoboriva cinjenica je da je AR itekako brand sa dugom tradicijom, da su mnogi modeli postali klasici, vrlo vrijedni kolekcionarki modeli, trazeni na trzistu oldtimera, moderni klasici do pocetka 80-ih pa i dalje i sinonimima za sportski stil voznje odakle i potice "Cuore sportivo", te izuzetan dizajn. Bas zbog tih osobina AR je stekla svoje mjesto i postovanje u auto-svijetu i zbog toga ima svoje postovaoce, ljubitelje i kupce i iz tog razloga se AR moze tolerisati sve ono u cemu AR kaska u odnosu na savremenu konkurenciju i mnogi bi "bezgresni" brendovi modernog vremena zeljeli imati AR, njenu tradiciju i ugled pod svojim okriljem. Mislim da niko ko se sjeca Giulie, Giuliette, AlfaSuda, GTV-a, Spydera, Juniora, Alfete itd nikad nece biti neizainteresovan da se okrene za bilo kojom savremenom AR.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#212 Re: Alfa Romeo
@Goran 16v
Svaka čast za post!
Svaka čast za post!
-
goran16v
#213 Re: Alfa Romeo
Ja nemam nikakvih emocija prema AR ali se jako dobro znam price o AR iz kasnih 60-ih, 70-ih, o trackim Giuliama Sprint aka Junior GT/GTA, 1600 GTA, 2000 GTA, prvenstva Europe u turistickim automobilima , Seje Alihodzica, kao sto se i sjecam ranih 80-ih, drvenih volana i rucica mjenjaca, inst. table tj brzinomjer i obrtomjer u zasebnim kucistima i okrenute prema dolje, tonirana stakla, prozori na struju. To ja postujem i kad vidim AR na cesti znam da taj auto nije "tikva bez korijena"...Romeo 80 wrote:@Goran 16v
Svaka čast za post!
-
goran16v
#214 Re: Alfa Romeo
Ovoga se ja sjecam i ovo postujem...

-
motorola01
#215 Re: Alfa Romeo
Razlika izmedju ove zadnje slike i unutrasnjosti 159-ke iz 2007. 2008. je samo u zakrivljenosti table i nista vise
.A s vana razvaljuje 
-
hostapler
-
motorola01
#217 Re: Alfa Romeo

Ne mogu biti ozbiljniji.Onakva zvijer vani,a ovakav odron unutra,a 2007.godiste..
Ovako s vana izgleda,a gore se vidi kakvo je unutra.Spojili ljudi nespojivo

Last edited by motorola01 on 09/03/2012 21:31, edited 1 time in total.
-
Dr. Octagon
#218 Re: Alfa Romeo
Naravno da nije tačno.......Jako ih je malo bilo koji su imali ovakav enterijer......Alfa 159 je i dalje domaća zadaća za ostale dizajnere automobila.motorola01 wrote:Razlika izmedju ove zadnje slike i unutrasnjosti 159-ke iz 2007. 2008. je samo u zakrivljenosti table i nista vise.A s vana razvaljuje
Evo jednog od mojih favorita,Alfa Romeo Montreal,predstavljen davne 1967....Nekom se sviđaju Američki muscle cars,što je naravno ok,ja bih lično volio imati ovakvo nešto u svojoj garaži......

-
530i
#219 Re: Alfa Romeo
Ova 159 ti je baš dobra unutra, a bila bi i još bolja bez ovih karbon aplikacija.
-
goran16v
#220 Re: Alfa Romeo
Unutrasnjost je is AR 33 iz 1983. godine. Ima nekih slicnosti sa 156, iz ovog ugla djeluje puno slicije, mada je "uzivo" interijer 33 bio puno agresivniji.motorola01 wrote:Razlika izmedju ove zadnje slike i unutrasnjosti 159-ke iz 2007. 2008. je samo u zakrivljenosti table i nista vise.A s vana razvaljuje
-
goran16v
#221 Re: Alfa Romeo
Navodno jedine prezivjele Montrealke u ex SFRJ ima ex trkac Djani Sverko.Dr. Octagon wrote: Evo jednog od mojih favorita,Alfa Romeo Montreal,predstavljen davne 1967....Nekom se sviđaju Američki muscle cars,što je naravno ok,ja bih lično volio imati ovakvo nešto u svojoj garaži......
-
motorola01
#222 Re: Alfa Romeo
Naravno da ima sale u svemu tome,ali priznaj da nije velika razlikaDr. Octagon wrote:Naravno da nije tačno.......Jako ih je malo bilo koji su imali ovakav enterijer......Alfa 159 je i dalje domaća zadaća za ostale dizajnere automobila.motorola01 wrote:Razlika izmedju ove zadnje slike i unutrasnjosti 159-ke iz 2007. 2008. je samo u zakrivljenosti table i nista vise.A s vana razvaljuje
Evo jednog od mojih favorita,Alfa Romeo Montreal,predstavljen davne 1967....Nekom se sviđaju Američki muscle cars,što je naravno ok,ja bih lično volio imati ovakvo nešto u svojoj garaži......
-
Dr. Octagon
#223 Re: Alfa Romeo
Ili ovaj GTV 2000,ovaj gospodin sa slike br 1 je uložio pravo malo bogatstvo u restauraciju istog

Jednostavno prelijepo

Jednostavno prelijepo

-
Dr. Octagon
#224 Re: Alfa Romeo
Gorane,kažu da Šverko ima čak dvije.....Bila je priča na alfisti.hr o tome.Pojavio se još neki lik sa ambicijom da je stavi u pogon.....To je jedan od najvrijednijih Alfinih eksponata i ostalo ih je samo 50-ak na svijetu....