Najvece ublehe u svijetu fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Lucas Leiva

#201 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Lucas Leiva »

Shawn Right Phillips, Jordan Henderson, Obafemi Martins i Romelu Lukaku!
Last edited by Lucas Leiva on 01/03/2012 22:02, edited 1 time in total.
horion_bosona

#202 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by horion_bosona »

bilo je dosta afričkih igrača koji su važili za velike nade i na kraju se pokazali kao ublehe npr. Babangida, Džej Džej Okoča :D (koliko se o njemu jedno vrijeme pričalo, pogotovo '98.) ili nekoliko Senegalaca poslije Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji kao El Hadži Diuf (opet Liverpool :roll: ) itd...
vejza00

#203 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by vejza00 »

od nekih igraca koje ste nabrojali mogla bi se napraviti jedna extra ekipa koja bi se lagano mogla ukljuciti u konkurenciju za osvajanje LP

nije igrac ubleha ako je upao u krizu (torres) ili jednostavno ostario (deco) vec igrac od kojeg se nesta ocekuje citavu njegovu karijeru a on nije odigro ni dvije dobre utakmice zaredom to su po meni uvijek bili ottl i jos jedan igrac iz bajerna znam da su zajedno igrali
cyprus

#204 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by cyprus »

Hidetoši Nakata :D mada je izmjenjo dosta solidnih klubova... al nikako ne mogu da skontam zašto :D Bilo IN imat Japanca u ekipi? :D
udrch

#205 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by udrch »

Kako se zvao onaj Mešić iz Slobode..otišo meni se čini u Dinamo, pa se vratio, igrao svagdje, ali na kraju nestao..
nellington

#206 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nellington »

udrch wrote:Kako se zvao onaj Mešić iz Slobode..otišo meni se čini u Dinamo, pa se vratio, igrao svagdje, ali na kraju nestao..
Fat... Mirza? :D
cyprus

#207 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by cyprus »

nellington wrote:
udrch wrote:Kako se zvao onaj Mešić iz Slobode..otišo meni se čini u Dinamo, pa se vratio, igrao svagdje, ali na kraju nestao..
De nellington kad si već tu, znaš li šta bješe sa onim Maratom Izmailovim? :-D Čini mi se da je važio nekad za najveću rusku nadu...
nellington

#208 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nellington »

cyprus wrote:
nellington wrote:
De nellington kad si već tu, znaš li šta bješe sa onim Maratom Izmailovim? :-D
Šta će mu biti - povrede. To je bilo prije nego sam aktivno počeo pratiti rusku ligu, ali ono što znam je da je do 2006 i igrao kako treba, a onda su ga povrede dokusurile, pa su ga iz Lokomotiva brzim vozom poslali u Sporting. U Sportingu se malo povređivao, malo svađao s klubom... pao je on nečemu za uši i prije nego je otišao van Rusije.
zenny

#209 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by zenny »

sergej jakirovic.. igrao za reprezentaciju
palermo

#210 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by palermo »

zenny wrote:sergej jakirovic.. igrao za reprezentaciju
Eh sad, on nije bio ubleha, on je jednostavno bi Sergej Jakirević, prosječni igrač NK Zagreba, ublehe su bile oni koji su ga zvali u reprezentaciju
nemam_ideje

#211 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nemam_ideje »

madner wrote:
nemam_ideje wrote:
Bosanski_kralj wrote:Boško Balaban i onaj naš što je bio za werder potpisao, zaboravih mu ime!

Što se tiče igrača poznatijih široj evropskoj nogometnoj javnosti recimo da je Breno ubleha žešća. Kako li on završi u Bayernu :-)
Balaban je bio fula Vile ali je zato zabijao u Brižu, igrao solidno za Hrvatsku a zabijao je i u Rijeci/Dinamu. Ljudi navode Larsa Rickena, pa čovjek je igrao u onoj šampionskoj generaciji Dortmunda i bio među boljim igračima :-) Čovjek odigrao 301 utakmicu za Dortmund i zabio 49 golova, uzeo Ligu Šmapiona i ubleha :-) Ozljede su ga uništile, sasvim solidan igrač.

Razlika je između ubleha/razvikanih (mladih) igrača i onih kojih su imali promašen transfer u neki klub. AKo tako gledmao onda je Viera promašaj jer se nije naigrao u MIlanu ili Anri jer se nije naigrao u Juventusu :oops: Niđe veze.
Ricken je ubleha ne zbog toga sta je postigao, nego kakva su ocekivanja bila za njega. Najmladji igrac Borussije (tada medju najboljim klubovima na svijetu), dao vazne golove i pod najvecim pritiskom. Trebao je da preuzme stafetu i spasi elf, bude novi Mateus itd... A realno konkurencija u Njemackoj nikad slabija, nakon sto se Sammer povrijedio nisu imali ni jednog igraca svjetskog kalibra.

Sto se tice Klinsmana, valjda je jasno da je bilo blago ironicno :roll: , ne gotivim ga odkako se sjecam fudbala :D
Rekoh da ti podebljam, možda lošije vidiš. Kako će biti nosilac njemačke igre kada je bio povrijeđen i propustio SP 98 i EP 00 ; Onda se vratio, uzeo titulu sa Dortmundom 2001/2002 godine, odigrao 28 utakmica, zabio 6 golova te bio među standardnijim i boljim igračima Dortmunda u solidnoj ekipi sa Rosickim, Kolerom, Mecelderom itd. Onda se opet povrijedio i tu mu je negdje bio i kraj.

Ubleha vs povreda, meni to nije isto, ne znam za tebe :run:
respo

#212 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by respo »

dobro neko rece sta je ubleha
prvo trebamo se odgovoriti na sta se odnosi ubleha pa onda nastaviti
jeli ubleha pancev koji je u zvezdi bio bog i batina a u interu nije ni vodu nosio
ili je ubleha freddy adu koji je trebao biti pele a nema ga nigdje
Mikado

#213 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Mikado »

Zar dilema postoji :mrgreen:

respo

#214 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by respo »

jbg piplica je igrao sa sukerom mijatovicem i kompanijom i ima medalju svjetskog prvaka ;)
Lucas Leiva

#215 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Lucas Leiva »

Po mom shvatanju kriterijum "ubleha" bi trebao da bude odnos izmedju bacenih para i statistike doticnog igraca... ona mora da bude izrazito obrnuto proporcionalna.... sto znaci da ne bi trebalo ublehama proglasavati igrace koji su placeni poneki milion njemackih maraka i nisu odigrali ni kompletno sudijsko vrijeme jedne utakmice!
Ridjobrki

#216 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Ridjobrki »

Šta sve insan neće pročitati... :-)

Samo da stavim veto na Gutija - meni je bio najdraži igrač Reala. Igrao je od zadnjeg veznog do centarfora, dočekao i ispratio i Ronalda i Figa i Zidanea i Beckhama iz Reala i šteta što su daleko plaćeniji igrači morali igrati da bi opravdali pare a on zbog toga sjedio na klupi. To je skupa sa Salgadom možda i najpotcjenjeniji igrač ne samo te generacije Reala nego i šire.

Guti je car bio i odlučio je dosta važnih utakmica i imao kontinuitet u karijeri, samo ga nisu mogla dopasti spotlights od ovih nabrojanih.

Većina onih koje bih pomenuo su već pobrojani, moj entry bi bio Hugo Viana. Za njega se govorilo da je najtalentiraniji igrač Europe, propade u Newcastleu i vrati se Portugal i ništa...

Btw, Kranjčar nije ubleha, ono je njegov realan domet: rezerva u Engleskoj.
udrch

#217 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by udrch »

Ovdje treba navoditi igrače koji su ubleha..a ubleha je valjda igrač od kojeg se puno očekivalo, mnogo para dato za njega, a iako su ga povrede mimoišle nikad nije postao igrač..
Po tom kriteriju broj 1. je Denilson, pa onda ide 9 praznih mjesta, pa Huseinović, pa zatim dalje..
just principe

#218 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by just principe »

Evo da i ja postavim nekoliko ubleha :lol:

Solari, Savio, Cicinho, Woodgate, Quaresma, Flamini, Onyewu, Giuly, Amantino Mancini, Aquilani -- bili su dobri, ali nakratko, ostatak karijere :-) :roll:

Senderos, Francesko Coco, Gerard López, Chygrynskiy, Reiziger, Rochembak , Mikael Silvestre, Poulsen, Samaras --- ublehe samo takve
Riddle

#219 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Od Dioufa nisam bas toliko puno ocekivao, ali sam mislio da ce biti znatno bolji. Nije pomoglo ni to sto je dobro udaren u glavu. Jedan od najodvratnijih igraca koji postoje danas.

Sjeca li se neko onog Mellora? Moj jaran mi je nakon nekoliko golova koje je momak zabio poceo mlatiti kako je to novi Ian Rush. Ni danas mu ne dozvoljavam da to zaboravi. :lol:

Ben Foster. Mladi Ben Foster. I dan danas... sa punih 28 godina. Nije los golman, ali je bio toliko napuhan da je to postalo nepodnosljivo.

Ne mogu se sjetiti kako se zove, ali bio je jedan francuski napadac na SP 1998. Mati mila, frajer nije znao sutnuti loptu na tom turniru. A onaj ga je selektor iz nekog razloga stalno gurao pored takvih talenata kao sto su bili Henry i Trezeguet.

David Bentley. Boze dragi... :lol:

Sta se desilo s onim Oliveirom iz Betisa?
Ridjobrki

#220 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Ridjobrki »

Riddle wrote: Ne mogu se sjetiti kako se zove, ali bio je jedan francuski napadac na SP 1998. Mati mila, frajer nije znao sutnuti loptu na tom turniru. A onaj ga je selektor iz nekog razloga stalno gurao pored takvih talenata kao sto su bili Henry i Trezeguet.
Cristophe Dugarry?
Riddle

#221 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Jok. Stéphane Guivarc'h (c/p). Sad provjerio na wiki. :lol:
Ridjobrki

#222 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Ridjobrki »

Aha. :)

I Andy Carroll jeste ubleha - način na koji je kupljen je čista ubleha. Dobile lole lovušu za Torresa i skršile je na prvo što je naišlo bez ikakvih garancija. Svezao dva mjeseca u Newcastleu i paf - 35 miliona funti.
:-) :-) :-)
respo

#223 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by respo »

bio je jos jedan francuz koji je guran a zavrsio u engleskoj drugoj ligi tako nekako
sjeca li se ko brolina u lidsu
onda ljajic ili tako nekako jel on bio u unitedu pa onda se potezao po posudbama
splend

#224 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by splend »

haj da i ja pokusam sa svojim prijedlozima. kad vidim kakvih sve prijedloga ima, znam da ne mogu fulat :mrgreen:

1. lars riken - od onog finala protiv juventusa se cekalo 10 godina da pokaze talenat - nije uspio
2. saviola - nije uopste los igrac, al je toliko bio izvikan, da je totalno razocarao ( zaradio vise nego je trebao)
3. kieron ricardson il kako se vec pise - kad je dosao u mancester, kontalo se da je novi luis figo - otjerali ga, al opet je dobre pare uzeo
4. penant - isto i za njega vazi, gdje nije dosao ti ga nisu ni otjerali
5. hergrevjs - nikada nista nije znao, odkud u bajernu ni sam nije znao, da bi za 20 mil E presao u junajted :shock:
6. kerol i englezi opcenito, preplaceni igraci, koji i mogu samo u engleskoj igrati. da su rodjeni bilo gdje drugo il bi se okrenuli skoli ili poslu na gradjevini. uostalom, reprezentacija je najbolji dokaz tome - s kim nisu igrali nisu ni izgubili.
7. emil heski - u 15 godina karijere u premier ligi, nije dao 30 golova. odprilike zabija svaku 14 utakmicu. a finih para je uzeo.
8. edin cocalic - kakve je dvije sezone imao u grckoj, ocekivan je ove godine najmanje u valensiji, on ode u izrael. salim se naravno u vezi njega :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#225 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Velkoski »

David Bellion. :D
Post Reply