goran16v wrote:forum@sh wrote:
A ovo sranje sa kojekakvim zabranama nije ništa drugo već šuplja.
Kojekakve zabrane itekako postoje, ali su suplja i sranje za za tipicnog predtavnika be-ha ucesnika u saobracaju sto je vec neka druga tema.
Vidi nešto drug..
Ne možeš posmatrati svijet i donositi zaključke o tamo nekome/nečemu iz perspektive bh. državljanina, tj. vozača. To je osnovna greška, i ja sam često u takve zamke ulijetao ranije.
Moraš biti svjestan da je svijet malo veće selo od ovog u kojem mi živimo, kao i to da postoje ljudi (osim tebe) koji se kreću po svijetu. Tako da tvoje mišljenje i tvoja iskustva nisu apriori nužno pravilo. Uostalom, ima ovdje još ljudi koji će ti potvrditi isto. Ovo što sam napisao u prethodnom postu je lično iskustvo iz prve ruke, od Azije, preko Evrope do polarnog kruga, kroz duži vremenski period. I ne kažem da je to isključivo tako, ali nemam potrebu nikoga zbog toga da vrijedjam. To su samo moja iskustva, nekome možda budu od koristi.
Btw, očima svojim sam vidio (po Evropi) pun klinac auta i kombija (komercijalna, ne privatna vozila) kako preko puta mene tankaju plin. A pazi sad, benzinska je pozicionirana u stambenoj zgradi, na -1 nivou. I na takvim pumpama ljudi u odijelima i sasvim pristojnim godinama toče plin u BMW 7, ili Audi 6/8 (primjeri samo). Ili su na raznim lokacijama i parking-prostorima bili parkirani pored mene, a vjerovao ili ne, imali su LPG stiker nalijepljen posred karambolke, dimenzija onih nacionalnih stikera. A morali su ući na parking pored kamera i rampe, uz lika koji radi tu.
I kad god sam bio legitimisan, nikad i nigdje mi patrola (vani) nije tražila na uvid dokumentaciju od instalacije, ili bilo kakvu primjedbu vezanu za to.
Za razliku od tebe, ne insinuiram ništa i nisam navalentan, već isključivo dobronamjeran. Što se za tebe ne može reći, ne samo u ovom slučaju već po pravilu..