Cijene namirnica u gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Realist

#201 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by The Realist »

cx6 wrote:Udem u Konzum da kupim pjenu za brijanje.Gledam na polici stoje dvije vrste od Nivea,jedna bijela jedna plava i to izdvojene od ostalih.Ispod njih jedna cijena i to akcijska.Uzmem bijelu kad na kasi za 1KM skuplja.Sta je reko ovo pa tamo pise akcija 4.80KM a ne 5.90.Kad ona kasirka ko iz topa,jer je znala za prevaru,ma to je samo plava na akciji.E sad necu ni jednu jebi te se.Da sam uzimao 10 artikala sigurno ne bi ni primjetio na sta oni i fataju narod
Ovo se meni i supruzi sa kafom desilo, pa smo im vratili sve.

Doduše, jednom se desilo da važi akcijska cijena, ali da nisu promijenili na policama.

PS
Zato ja sračunam sve do kase i onda poredim cijene. Ako se razlikuju, odmah reagiram.

Sjećam se da mi je jednom u DP-u na par malih artikala cijena bila oko 18KM. Ja pitam šta je to i da ne može biti toliko, a meni se radnica izvini, prepravi i ono oko 12KM. Ja opet gledam i kažem da ni to nije dobro i na kraju je oko 6KM se bilo i to je bila prava cijena. Ogromna razlika. Ne vjerujem da me radnica htjela prevariti (doduše, nisam siguran), ali upamtio sam tu situaciju jako dobro.
super_woofer

#202 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by super_woofer »

BHF_Manijak wrote:
zahvalan wrote:Kako sam ja skontao Bingo najjeftiniji plus ima dosta nasih proizvoda

Ali mi je Cedevita kao brend precijenjena pa nije carobni napitak

uglavnom Bingo :thumbup: (jos samo kad bi se popravili odnosi prema radnicima sve bi bilo idealno)
Cedevita evo vec 2-3 mjeseca nije istog okusa, ono je uzas, ne kontam sta se desava! :roll: Isto nek light varijanta, totalno blaga, skoro bez okusa, nidje veze! :roll:
To sam i ja primjetio za Cedevitu, duplo vise trebam nasuti u casu da bude onaj stari okus! :S
izgleda da se i oni vode politikom smanjit kvalitet i kolicinu a povecati cijenu.. zbog toga sam i prestao kupovati, ali ne znam sta kupovati kao zamjenu za nju??
moa

#203 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by moa »

Sve zavisi kako se gleda na kupovinu, ako ti je nesto uspust onda tu i kupis jer ne kupujemo na mjesecnom nivou, pokusali smo i tako ali opet smo svaki dan kupovali nesto pa se to svelo na isto. Cesto kupujemo u Konzumu (BBI) jer nam je nekako na ruku i osjetno je skuplji od ostaih ali recimo riba im je vrhunska. Jednom u mjesec dana odemo do Binga, cisto da se provozamo a ima i dobra prodavnica sa dobrim vocem i nismo nikad fulali. Opet zavisi i sta gdje kupujes a neke stvari izgledaju skuplje ili jeftinije.. btw samo u Bingu ima NASA SO.
Jara

#204 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Jara »

moa wrote:Sve zavisi kako se gleda na kupovinu, ako ti je nesto uspust onda tu i kupis jer ne kupujemo na mjesecnom nivou, pokusali smo i tako ali opet smo svaki dan kupovali nesto pa se to svelo na isto. Cesto kupujemo u Konzumu (BBI) jer nam je nekako na ruku i osjetno je skuplji od ostaih ali recimo riba im je vrhunska. Jednom u mjesec dana odemo do Binga, cisto da se provozamo a ima i dobra prodavnica sa dobrim vocem i nismo nikad fulali. Opet zavisi i sta gdje kupujes a neke stvari izgledaju skuplje ili jeftinije.. btw samo u Bingu ima NASA SO.
nešto negdje čuh da su uhapšeni neki koji su proizvodili lažnu Cedevitu...da nije to to?
mirnisan

#205 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by mirnisan »

Jara wrote:
moa wrote:Sve zavisi kako se gleda na kupovinu, ako ti je nesto uspust onda tu i kupis jer ne kupujemo na mjesecnom nivou, pokusali smo i tako ali opet smo svaki dan kupovali nesto pa se to svelo na isto. Cesto kupujemo u Konzumu (BBI) jer nam je nekako na ruku i osjetno je skuplji od ostaih ali recimo riba im je vrhunska. Jednom u mjesec dana odemo do Binga, cisto da se provozamo a ima i dobra prodavnica sa dobrim vocem i nismo nikad fulali. Opet zavisi i sta gdje kupujes a neke stvari izgledaju skuplje ili jeftinije.. btw samo u Bingu ima NASA SO.
nešto negdje čuh da su uhapšeni neki koji su proizvodili lažnu Cedevitu...da nije to to?
nemoj da me plasis. :shock: ako je bio laznjak cedevite onda se on prodavao na ulici i pijaci.necu valjda laznjake nalaziti u trznim centrima?ako je to moguce onda nek sve ide u PM.onda smo bas uruseni. :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#206 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by PipiDugaDevetka »

Na tezgi asfaltuši ispred pijace Ilidža 4KM za 1 kg srijemuša.

Apsolutno prirodan, žene koje ga beru sam lično vidio u akciji kako beru srijemuš. Salata od divljeg bijelog luka=srijemuša je nešto što vraća u život i najteže slučajeve. Ide i u sva kuhana jela u koja se stavlja bijeli luk.

Image

Oprez kod branja srijemuša. Moguća greška jer ima neka druga biljka koja pravo liči na ovo lišće srijemuša, ali je otrovno (bar tako piše na web. str. gdje sam se informisao o srijemušu).
Neregistrirani

#207 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Neregistrirani »

mirnisan wrote:
Jara wrote:
nemoj da me plasis. :shock: ako je bio laznjak cedevite onda se on prodavao na ulici i pijaci.necu valjda laznjake nalaziti u trznim centrima?ako je to moguce onda nek sve ide u PM.onda smo bas uruseni. :run:
U akciji izvedenoj jučer (25. aprila), u urbanom dijelu Brčko distrikta, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe od kojih je oduzeta veća količina falsificirane cedevite i folije za njeno pakiranje.
Pretragama stana i drugih prostorija na tri lokacije koje su koristile uhapšene osobe, pronađeno je 58 paketa sa po 50 komada falsificiranih pakiranja cedevite od 15 grama čija je tržišna cijena procijenjena na 1.160,00 KM, te 856 kg folije sa odštampanim robnim žigom „Cedevite“ za petnaestogramsko pakiranje.
Prostim izračunavanjem utvrđeno je da se od navedene folije moglo proizvesti oko milion pakiranja od po 15 grama cedevite.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/7988 ... u-cedevitu
dottore

#208 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by dottore »

Da pitam zasto je CocaCola od 0.5l poskupila na svim mjestima u gradu? :mrgreen:
Prije se moglo naci za 1 KM, al kad mi neki dan i na tom mjestu rece 1.20, fino je vratim :mrgreen: :mrgreen: Neću da je placam vise, jer znam da ne vrijedi i nista se nije promijenilo u odnosu na proslu godinu...
stella_sa

#209 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by stella_sa »

super_woofer wrote:
BHF_Manijak wrote:
zahvalan wrote:Kako sam ja skontao Bingo najjeftiniji plus ima dosta nasih proizvoda

uglavnom Bingo :thumbup: (jos samo kad bi se popravili odnosi prema radnicima sve bi bilo idealno)
Cedevita evo vec 2-3 mjeseca nije istog okusa, ono je uzas, ne kontam sta se desava! :roll: Isto nek light varijanta, totalno blaga, skoro bez okusa, nidje veze! :roll:
To sam i ja primjetio za Cedevitu, duplo vise trebam nasuti u casu da bude onaj stari okus! :S
izgleda da se i oni vode politikom smanjit kvalitet i kolicinu a povecati cijenu.. zbog toga sam i prestao kupovati, ali ne znam sta kupovati kao zamjenu za nju??
Probaj Cevitanu...cini mi se da je makedonci proizvode, najbliza mi je okusu cedevite... ja sam je nalazila u interexu, ne znam ima li je jos, ja izbacila sokove zbog viska kila... :sad:
Tahta

#210 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Tahta »

super_woofer wrote:
BHF_Manijak wrote:

kakva cedevita i Hr sranje probaj Nova vita domaći proizvod pak centra bolji a jeftiniji još domaći .
Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#211 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by sabina1 »

Hoše. Blago reći da sam danas bila ekstremno pozitivno iznenađena. :-)
wolfie

#212 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by wolfie »

Hoše kod Markala, je li? Skuplji dosta nego onaj na Socijalnom.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#213 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by sabina1 »

wolfie wrote:Hoše kod Markala, je li? Skuplji dosta nego onaj na Socijalnom.
Socijalno. :-) . Valjda će potrajati koji dan..:-)))
mighty_duck

#214 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by mighty_duck »

sto nesta lindt cokolada u mercatoru lozionicka,eh? :sad: dal ih ima jos u mercator galeriji okusa u alti :x
BHF_Manijak

#215 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

mighty_duck wrote:sto nesta lindt cokolada u mercatoru lozionicka,eh? :sad: dal ih ima jos u mercator galeriji okusa u alti :x
Lindt cokolade imas i na Carsiji ako ti nije mrsko ici, :mrgreen: tacnije kod sekretarijata Rijaseta, ona ulica kod Principovog. Sto se cokolada tice, po meni jedna od jacih radnji u gradu, onako na oko ko granap izgleda, ali brate izbor samo takav, tu sam vidio Milki kakvih ni po merkatorima, konzumima itd ne vidjam. :)
Digla_da_kreci

#216 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Digla_da_kreci »

BHF_Manijak wrote:tu sam vidio Milki kakvih ni po merkatorima, konzumima itd ne vidjam. :)
Hajd srece ti pogledaj drugi put ima li milka sa kokosom :cry:
BHF_Manijak

#217 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

Sjecam se i ja te milke, ali je odavno nema :mrgreen: mozda je bila "limited edition", sto nije rijetkost kod milke. :roll:
Ali eto kad prvi sljedeci put prodjem pored te radnje, pogledam pa ti javim ;-)
StupskaBitanga

#218 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by StupskaBitanga »

a šta je sa Hošom/as na socijalnom
ne skontah
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#219 Re: Cijene namirnica u gradu

Tahta wrote: kakva cedevita i Hr sranje probaj Nova vita domaći proizvod pak centra bolji a jeftiniji još domaći .
Image
Bio sam ovisnik o Cedeviti i sve tražio sa onim znakom H-Q, pošto je ''ofalila'' H-Q Cedevita i ja prelazim na domaću Novu Vitu sa okusom limuna,... ;-)
PipiDugaDevetka

#220 Re: Cijene namirnica u gradu

Krem juha od srijemuša

četvrtak, 19 April 2012 14:14
Recepti

Image
Listove srijemuša (divljeg ili medvjeđeg luka) možete u šumi brati prije cvjetanja već početkom aprila pa sve do početka juna u višim planinskim krajevima. Već pri prvom dodiru lako ćete ga prepoznati po karakterističnom mirisu na bijeli luk. Ova ukusna juha osvojila je i velike i male!

Sastojci
Broj osoba:3 osobe

150 g svježe ubranih listova srijemuša

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike maslaca

150 ml mlijeka

500 ml vode, juhe ili povrtnog temeljca

3 žlice krušnih mrvica

1 žličica Vegete

sol, biber

... i još

3 šnite domaćeg hljeba

Priprema
1. Svježe ubrane listove srijemuša narežite na grublje rezance. Deblje peteljke odstranite.

2. Na maslinovom ulju otopite maslac pa dodajte narezani srijemuš. Dinstajte kratko pokriveno dok ne uvene.

3. Ulijte mlijeko i vodu (juhu ili povrtni temeljac) te začinite vegetom, solju i biberom. Kad zakuha dodajte krušne mrvice i kuhajte još 10 minuta.

4. Juhu maknite s vatre pa sve usitnite štapnim mikserom. Po potrebi dodatno začinite.

5. Šnite hljeba narežite na kockice pa prepecite na suhoj tavi dok ne postanu hrskave.

Posluživanje
Krem juhu od srijemuša odmah poslužite uz kockice prepečenog hljeba.

Izvor

www.coolinarika.com
Danas oko 14 sati prođoh pored pijace i one žene priupitah imaju li srijemuša na prodaju. Kaže jedna SVE PRODALA, SUTRA ĆE BITI, PA NAVRATI.

Image
Nema bolje i zdravije/prirodnije salate od salate sa srijemušem-divljim bijelim lukom.
Nije genetski modifikovana kao ove od 2,5 KM/kg. Srijemuš neprskan. Djeca će vam se preporoditi.

Evo gore i krem juhe/supe od srijemuša, pa navalite.
popi

#221 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by popi »

Samo oprez sa ubranim biljem!!!
Danas cujem na dnevniku, u Hrvatskoj se 6 ljudi otrovalo, jer je srijemus ili medvjedji luk zamijenilo sa mrazovcem, otrovnom biljkom, cije posljedice po ljudski organizam mogu biti i smrtne.
BHF_Manijak

#222 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

PipiDugaDevetka wrote:
Tahta wrote: kakva cedevita i Hr sranje probaj Nova vita domaći proizvod pak centra bolji a jeftiniji još domaći .
Image
Bio sam ovisnik o Cedeviti i sve tražio sa onim znakom H-Q, pošto je ''ofalila'' H-Q Cedevita i ja prelazim na domaću Novu Vitu sa okusom limuna,... ;-)
A sta je Pipi HQ Cedevita?! :mrgreen:
PipiDugaDevetka

#223 Re: Cijene namirnica u gradu

BHF_Manijak wrote: A sta je Pipi HQ Cedevita?! :mrgreen:

Image
Mr Hiccup

#224 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Mr Hiccup »

recite vi meni :D gdje su najpovoljnija pileca prsa u gradu(mesara ili supermarket), a da nisu made in china? :D
takodjer, koja je konzervirana tuna(cca 170g) u maslinovom ulju najjeftinija? primjera radi, konzumova kplus je 2.95km

unaprijed zahvalan
Last edited by Mr Hiccup on 18/05/2012 00:35, edited 2 times in total.
mighty_duck

#225 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by mighty_duck »

BHF_Manijak wrote:
mighty_duck wrote:sto nesta lindt cokolada u mercatoru lozionicka,eh? :sad: dal ih ima jos u mercator galeriji okusa u alti :x
Lindt cokolade imas i na Carsiji ako ti nije mrsko ici, :mrgreen: tacnije kod sekretarijata Rijaseta, ona ulica kod Principovog. Sto se cokolada tice, po meni jedna od jacih radnji u gradu, onako na oko ko granap izgleda, ali brate izbor samo takav, tu sam vidio Milki kakvih ni po merkatorima, konzumima itd ne vidjam. :)
hvala..nisam znao za taj granap...nadam se da su i cijene prihvatljive
Post Reply