Ovo se meni i supruzi sa kafom desilo, pa smo im vratili sve.cx6 wrote:Udem u Konzum da kupim pjenu za brijanje.Gledam na polici stoje dvije vrste od Nivea,jedna bijela jedna plava i to izdvojene od ostalih.Ispod njih jedna cijena i to akcijska.Uzmem bijelu kad na kasi za 1KM skuplja.Sta je reko ovo pa tamo pise akcija 4.80KM a ne 5.90.Kad ona kasirka ko iz topa,jer je znala za prevaru,ma to je samo plava na akciji.E sad necu ni jednu jebi te se.Da sam uzimao 10 artikala sigurno ne bi ni primjetio na sta oni i fataju narod
Doduše, jednom se desilo da važi akcijska cijena, ali da nisu promijenili na policama.
PS
Zato ja sračunam sve do kase i onda poredim cijene. Ako se razlikuju, odmah reagiram.
Sjećam se da mi je jednom u DP-u na par malih artikala cijena bila oko 18KM. Ja pitam šta je to i da ne može biti toliko, a meni se radnica izvini, prepravi i ono oko 12KM. Ja opet gledam i kažem da ni to nije dobro i na kraju je oko 6KM se bilo i to je bila prava cijena. Ogromna razlika. Ne vjerujem da me radnica htjela prevariti (doduše, nisam siguran), ali upamtio sam tu situaciju jako dobro.