price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dječak sa šibicama

#201 Re: price neudanih zena

Post by dječak sa šibicama »

sana_t wrote:
dječak sa šibicama wrote: Ma da, ovako je zanimljivije, sta bi vi sa savrsenim muskarcima, kome bi zvocale??? :lol: :P
Ne znam to moraš pitati one koje imaju savršene muškarce :)
Bajke su na drugom spratu.

A ja odoh (s)praviti rucak :lol: :lol:
PapakizSarajeva

#202 Re: price neudanih zena

Post by PapakizSarajeva »

otherside wrote:
piupiu wrote:Da li postoji razlog iz kojeg moderatori na ovom forumu dopustaju ljudima da druge ucesnike u diskusiji proglasavaju 'tracenjem grobnog prostora' i da im se porucuje da se 'roknu' zbog neslaganja u zivotnim filozofijama?

Nevjerovatno. Ja aspolutno nikoga, ali nikoga, nisam pokusala osobno uvrijediti, niti prozvati izlaganjem svog razmisljanja na ovu temu. Ovo je vec treci put da se neciji osvrt zavsava direktnom uvredom meni, i to ne bilo kakvim uvredama.

Zasto? Jer sam rekla da me je strah donijeti dijete na ovakav svijet? Sramota, ali stvarno.
@piupiu, ja se izvinjavam zbog izraza "roknuti" koji sam upotrijebila u svom postu.
doduse, ja sam to izjavila za sebe, nisam nikome nista porucila ali u pravu si, nije primjereno.
izvini, ako zelis, mogu ukloniti cijeli post :)
Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?

Postujem tvoj izbor, ali se ne slazem sa propagiranjem i "reklamiranjem" istog mladjim narastajima. Navedi nam ljepote i prednosti koje ti pruza tvoj izbor ? Kao sto si nabrojala i one ruzne stvari koje pruza izbor onih koji nece da budu sami ...
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#203 Re: price neudanih zena

Post by sana_t »

dječak sa šibicama wrote:
sana_t wrote:
dječak sa šibicama wrote: Ma da, ovako je zanimljivije, sta bi vi sa savrsenim muskarcima, kome bi zvocale??? :lol: :P
Ne znam to moraš pitati one koje imaju savršene muškarce :)
Bajke su na drugom spratu.

A ja odoh (s)praviti rucak :lol: :lol:
hmmmm, u iskušenju sam da te pitam da li i suđe pereš? Ili da furam na naučnu fantastiku :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#204 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

Ghost_Rider_XXX wrote:Šta bi drug Freud rekao na sve ovo?!
Rekao bi da je lako tudjim ... gloginje mlatit'

i da nam je uvijek lako reci sta je za drugog najbolje, dijeliti savjete i recepte za sretan zivot..jer sve gledamo kroz svoje iskustvo, percepciju...u datom momentu mislimo da smo najpametniji, i kapom i sakom dijelimo lekcije..

ja se sjecam jednog pametnog momka koji rece
Mislim da je ljubav ko biljka, ako se održava kako treba, cvjetaće i biti mnogo lijep prizor, ako se prema njoj ponašaš ko prema kakvom kaktusu i zaljevaš je jednom u po godine ima i da izgleda ko kaktus.
i pricao je to onako zaljubljeno dok se spremao za zenidbu..

medjutim..od djevojke i zenidbe nije bilo nista..cvijece se nicim izazvano pretvorilo u kaktus..

elem..zato svako treba pricati samo u svoje ime, a ne pdredjivati drugima sta ga cini sretnim ili jadnim
dječak sa šibicama

#205 Re: price neudanih zena

Post by dječak sa šibicama »

Djevojka je rekla, koliko sam ja razumio, da nema zelju roditi dijete u ovakvom svijetu.

Sto je u jednu ruku i logicno razmisljanje, ovakav svijet nece i ne moze jos dugo.

Restart je blizu. A nece biti lijep.

Necu biti niciji advokat, ali vrijedjanje na forumu je nepotrebno... bezveze brate

*

sana_t, perem, Fairy, najbolje pjeni, onaj sa mirisom limuna 8-) :D
MedenoSrce

#206 Re: price neudanih zena

Post by MedenoSrce »

wewa wrote: i inace mi se gadi to uprosjecivanje, normiranje zivota - ako do 25. ne zavrsis faks, ako se do 30. ne udas/ozenis i ne rodis dvoje djece od kojih je prvo musko, s ne manje od 3 a ne vise od 5 godina razlike u starosti djece, ako do 35. ne kupis stan, a bome i auto, sve na kredit, ako ne pijes u drustvu, ako ne slusas sta ti slusaju komsije - e onda si odmah nenormalan, izdvajas se i cestim te upitima i maltretiranjima treba dovesti na pravi put. :roll:

:lol: :lol: :kiss: :sax:
wewa

#207 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

PapakizSarajeva wrote:
Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?

Postujem tvoj izbor, ali se ne slazem sa propagiranjem i "reklamiranjem" istog mladjim narastajima. Navedi nam ljepote i prednosti koje ti pruza tvoj izbor ? Kao sto si nabrojala i one ruzne stvari koje pruza izbor onih koji nece da budu sami ...
javice se vec Piupiu, ali da ja tebe, a i sve ostale koji misle slicno, nesto priupitam:

ako vlastite zasluge i uticaj na drustvo svodis na reprodukciju, sta je onda s ljudima koji ne mogu imati djecu? usvajanje nije stvar izbora, nego lude srece. sta je s ljudima cija djeca umru/poginu? sta je s ljudima koji ne ostvare brak, a ne postanu ni roditelji? takve bi valjda odmah trebalo pogubiti.... ostaviti trag mozemo na razlicite nacine - mozemo nekoga necemu nauciti, mozemo pomoci slabijima i manje imucnima, mozemo pomoci komsijama, ostatku porodice i prijateljima, mozemo podici zaduzbinu ili napisati knjigu - a mozemo i vlastiti zivot zivjeti tako da budemo primjer drugima. primjer kako za srecu i dobrotu nije neophodno ostaviti genetski trag na planeti. a moze i sve ovo uz vlastitu djecu.

nego, kad se prouci fatiha, lijepo je prouciti i jednu 'viska' - za one kojima nema ko. mene su bar tako naucili.
PapakizSarajeva

#208 Re: price neudanih zena

Ja cu dodati jos i ovo i prekida sa pisanjem :

Lijepo je kad dodješ kući i imaš sa kim i da šutiš ... Kad god su mi supruga i sin bili odsutni, a ja se vratio u prazan stan, i sam sam se osjećao prazno, napušteno, ostavljeno ... Osjećao sam se JADNO, sam, u svoja četiri zida ...
Cossack

#209 Re: price neudanih zena

Post by Cossack »

Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalno :) Vjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
Vjerovatno ima i drugacijih varijanti ali ja ih jos nisam upoznao :skoljka:
Last edited by Cossack on 12/01/2012 13:44, edited 1 time in total.
*mima*

#210 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

Selo gori a baba se ceslja............
PapakizSarajeva

#211 Re: price neudanih zena

wewa wrote:
PapakizSarajeva wrote:

javice se vec Piupiu, ali da ja tebe, a i sve ostale koji misle slicno, nesto priupitam:

ako vlastite zasluge i uticaj na drustvo svodis na reprodukciju, sta je onda s ljudima koji ne mogu imati djecu? usvajanje nije stvar izbora, nego lude srece. sta je s ljudima cija djeca umru/poginu? sta je s ljudima koji ne ostvare brak, a ne postanu ni roditelji? takve bi valjda odmah trebalo pogubiti.... ostaviti trag mozemo na razlicite nacine - mozemo nekoga necemu nauciti, mozemo pomoci slabijima i manje imucnima, mozemo pomoci komsijama, ostatku porodice i prijateljima, mozemo podici zaduzbinu ili napisati knjigu - a mozemo i vlastiti zivot zivjeti tako da budemo primjer drugima. primjer kako za srecu i dobrotu nije neophodno ostaviti genetski trag na planeti. a moze i sve ovo uz vlastitu djecu.

nego, kad se prouci fatiha, lijepo je prouciti i jednu 'viska' - za one kojima nema ko. mene su bar tako naucili.
Sva ova pitanja koja si postavila nisu stvar ličnog izbora, a stvar samoće u životu je ipak lični izbor ... Lijepo si rekla ovo za "viška" Fatihu... Koliko ih ti puta proučiš, bar kad prodješ pored mezarja ? Jedno je šta su te učili, drugo je koliko se toga pridržavaš ...
*mima*

#212 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

haj ovo zatvorite......inace ce bit krvi
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#213 Re: price neudanih zena

Post by sana_t »

Joj što se ljudi bezze ubjedjuju - ono što je meni dobro ne mora biti i drugima :).

Meni je OK da svako ima pravo izbora. Hoćeš se udati? ili nećeš? imati djecu? Živjeti za druge? Sve je to stvar izbora, i jednom kad izabereš živiš sa posljedicama tog izbora (i dobrim i lošim)... Dok ne doneseš novu odluku. Super je biti u braku, ali biti sam ima tako dobrih strana... Nije sve crno ili bijelo.

*
@dječak sa šibiciama: Fairy je dobar izbor :)
nihil_

#214 Re: price neudanih zena

Post by nihil_ »

Cossack wrote:Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalno :) Vjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
I ja mislim al bi ja tu granicu od 50 spustio jos nize. :D
vox-populi

#215 Re: price neudanih zena

Post by vox-populi »

PapakizSarajeva wrote: Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?
Problem je sto se ovo uzima kao globalna konstanta, eto kao MORA se u dvoje, MORA me neko spomenuti kada otegnem papke, MORAM produziti vrstu itd. itd....
I iako se ne koristi sam termin "morati" nekako se prihvata kao drustvena norma da osoba preko 30 godina treba biti u braku, imati djecu i slicno. Ako to nije, onda ta osoba nije normalna. Mada, ni to ti niko direktno nece reci, naisla ova demokratija pa se naucilo biti political correct, sve ono u rukavicama, "postujem ja tvoj izbor..." a u sebi "jadan ovaj/jadna ova".

Glede ovih spomenutih tacaka: boli me neka stvar hoce li iza mene sta ostati, kada riknem to, kao i cijeli svijet, mi vise nece biti bitan. Za samu vrstu, te njeno produzavanje, me takodjer boli neka stvar. A sve i da sam zabrinut za tu istu vrstu, produzavace se ona, sa mojim udjelom ili bez njega. Ko ce mi sta proucavati, to mi je opet najmanje bitno, sigurno ce proucavati zbog sebe a ne zbog mene jer mene vise nece biti.

Sada naravno slijedi pitanje: "pa zbog cega ti zivis?"
Odgovor: zbog sebe, trudim se da od zivota uzmem i vise nego sto mi pruza i izuzetno sam s tim zadovoljan i sretan.

Brak i porodica, ako dodje, dobrodosli, ako ne, meni ni ovako nista ne fali.

Eto, izvinjavam se na uskakanju, ja odgovorih iako nisam zena :)
plain vanilla

#216 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

Cossack wrote:Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalno :) Vjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
ma bravo za tebe kad znas sve zene koje imaju preko 50..jel to vrijedi i za razvedene?

vidis ja znam nekoliko ozenjenih muskaraca u tim godinama, i oni ne mrze..oni vole..i svoju zenu, ali i druge (tudje) zene.. :mrgreen:

ali opet ne zakljucujem da su svi muskarci 50+ takvi :wink:
wewa

#217 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

PapakizSarajeva wrote:
Sva ova pitanja koja si postavila nisu stvar ličnog izbora, a stvar samoće u životu je ipak lični izbor ... Lijepo si rekla ovo za "viška" Fatihu... Koliko ih ti puta proučiš, bar kad prodješ pored mezarja ? Jedno je šta su te učili, drugo je koliko se toga pridržavaš ...
molim te, budi ljubazan pa pojasni, kako je to samoca stvar izbora?

a o mojem prakticiranju vjere ne razglabam ni s kim, narocito ne forumasima :)
Mis mekinjas

#218 Re: price neudanih zena

Post by Mis mekinjas »

PapakizSarajeva wrote:

Ja ću pokušati kratko, ionako će tema pod ključ.
Ko ne voli sebe, ne može voljeti ni drugog. Sve je uzajamno. Ali ko sam sebi nije dovoljan, ne može biti ni nekome drugom.
Eisnteina nikad niko neće zaboraviti, mene koja nisam udana hoće, ali i ti ćeš samo egzistirati u sjećanju svoje familije, mene će pamtiti možda nećaci. :)
plain vanilla

#219 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

*mima* wrote:haj ovo zatvorite......inace ce bit krvi
neka ba krvi..samo da ne zagine koja neudata..rekose da je steta da zauzima grobno mjesto :mrgreen:
piupiu

#220 Re: price neudanih zena

Post by piupiu »

PapakizSarajeva wrote:
otherside wrote:
@piupiu, ja se izvinjavam zbog izraza "roknuti" koji sam upotrijebila u svom postu.
doduse, ja sam to izjavila za sebe, nisam nikome nista porucila ali u pravu si, nije primjereno.
izvini, ako zelis, mogu ukloniti cijeli post :)

Hvala vam oboma na objasnjenju i izvinjenju.

Ne mislim da sam uopste negdje napisala bilo kakave ruzne stvari o izborima vecine ljude, naprotiv, napisala sam ovo:

"Divim se ljudima koji imaju hrabrosti donositi djecu na svijet, jer svijet zaista nije u nekom super-pozitivnom stanju. A na stranu sto im se divim sto imaju hrabrosti da se prihvate takve vrste odgovornosti. Ja je nemam"

I to stvarno mislim. Kao i sve ostalo sto sam napisala.

A u tom originalnom postu sam napisala da nemam neku potrebu da me se neko sjeca, dok sam tu, bitni su mi oni koji su tu sada, ako nesto kreativno ili pozitivno ostvarim, pa to bude vrijedno sjecanja, to ce biti lijepo. Ako ne ... boze moj.

Takodje sam napisala sam da sve ima svoje prednosti i svoje mane. I da nije sve izgubljeno ako nisi u tradicionalnoj zajednici, jer postoje prijateljstva, sira familija, tudja djeca u kojoj se moze uzivati, ostavljena djeca koju se moze usvojiti ...

A cinjenica je da svijet generalno zenu definise prvo kao majku i suprugu, a bilo bi lijepo kad bi je prije svega vidjeli kao osobu ... Mislim, jesmo mi bioloska bica i biologija kaze - zena=majka, ali nece svaka zena u zivotu imati zelju ili priliku da to postane. Ona zbog toga nije manje vrijedno ljudsko bice, ne?

Nadam se da nista od toga nije uvredljivo, niti 'ruzna propaganda' za nove generacije. :D
*mima*

#221 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

plain vanilla wrote:
neka ba krvi..samo da ne zagine koja neudata..rekose da je steta da zauzima grobno mjesto :mrgreen:

ma meni se povraca na neke komentare......i sve se pitam dje zivim......sva sreca pa ti neki likovi nisu u mojoj blizini
PapakizSarajeva

#222 Re: price neudanih zena

Vox-..., ne proglasavam nikoga jadnim, niti tako mislim, ali sam protiv propagiranja stvari koje manjina namece vecini. Pocevsi od branjenja kerova koji pojedose narod po ulicama, organizovanja gej parada, istospolnih brakova, divljanja automobilima po ulicama i sl ...
zelenashica

#223 Re: price neudanih zena

Post by zelenashica »

plain vanilla wrote:
Mashala nek nije razvedienim sve oduzeto :D ...pa makar to bilo i grobno mjesto :oops:
plain vanilla

#224 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

sad me mozda ko ozeni da zaradi sevapa..da ne ostanem neukopana, gluho bilo :lol: :lol:

a neka, za to forum i sluzi..da vidimo sta sve hoda svijetom, pa onda bolje cijenimo svoje prijatelje :D
*mima*

#225 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

PapakizSarajeva wrote:Vox-..., ne proglasavam nikoga jadnim, niti tako mislim, ali sam protiv propagiranja stvari koje manjina namece vecini. Pocevsi od branjenja kerova koji pojedose narod po ulicama, organizovanja gej parada, istospolnih brakova, divljanja automobilima po ulicama i sl ...

sta fali istospolnim brakovima......zasto to tebe dotice?
Locked