Bajke su na drugom spratu.sana_t wrote:Ne znam to moraš pitati one koje imaju savršene muškarcedječak sa šibicama wrote: Ma da, ovako je zanimljivije, sta bi vi sa savrsenim muskarcima, kome bi zvocale???![]()
A ja odoh (s)praviti rucak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Bajke su na drugom spratu.sana_t wrote:Ne znam to moraš pitati one koje imaju savršene muškarcedječak sa šibicama wrote: Ma da, ovako je zanimljivije, sta bi vi sa savrsenim muskarcima, kome bi zvocale???![]()
Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?otherside wrote:@piupiu, ja se izvinjavam zbog izraza "roknuti" koji sam upotrijebila u svom postu.piupiu wrote:Da li postoji razlog iz kojeg moderatori na ovom forumu dopustaju ljudima da druge ucesnike u diskusiji proglasavaju 'tracenjem grobnog prostora' i da im se porucuje da se 'roknu' zbog neslaganja u zivotnim filozofijama?
Nevjerovatno. Ja aspolutno nikoga, ali nikoga, nisam pokusala osobno uvrijediti, niti prozvati izlaganjem svog razmisljanja na ovu temu. Ovo je vec treci put da se neciji osvrt zavsava direktnom uvredom meni, i to ne bilo kakvim uvredama.
Zasto? Jer sam rekla da me je strah donijeti dijete na ovakav svijet? Sramota, ali stvarno.
doduse, ja sam to izjavila za sebe, nisam nikome nista porucila ali u pravu si, nije primjereno.
izvini, ako zelis, mogu ukloniti cijeli post
hmmmm, u iskušenju sam da te pitam da li i suđe pereš? Ili da furam na naučnu fantastikudječak sa šibicama wrote:Bajke su na drugom spratu.sana_t wrote:Ne znam to moraš pitati one koje imaju savršene muškarcedječak sa šibicama wrote: Ma da, ovako je zanimljivije, sta bi vi sa savrsenim muskarcima, kome bi zvocale???![]()
A ja odoh (s)praviti rucak![]()
Rekao bi da je lako tudjim ... gloginje mlatit'Ghost_Rider_XXX wrote:Šta bi drug Freud rekao na sve ovo?!
i pricao je to onako zaljubljeno dok se spremao za zenidbu..Mislim da je ljubav ko biljka, ako se održava kako treba, cvjetaće i biti mnogo lijep prizor, ako se prema njoj ponašaš ko prema kakvom kaktusu i zaljevaš je jednom u po godine ima i da izgleda ko kaktus.
wewa wrote: i inace mi se gadi to uprosjecivanje, normiranje zivota - ako do 25. ne zavrsis faks, ako se do 30. ne udas/ozenis i ne rodis dvoje djece od kojih je prvo musko, s ne manje od 3 a ne vise od 5 godina razlike u starosti djece, ako do 35. ne kupis stan, a bome i auto, sve na kredit, ako ne pijes u drustvu, ako ne slusas sta ti slusaju komsije - e onda si odmah nenormalan, izdvajas se i cestim te upitima i maltretiranjima treba dovesti na pravi put.
javice se vec Piupiu, ali da ja tebe, a i sve ostale koji misle slicno, nesto priupitam:PapakizSarajeva wrote:
Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?
Postujem tvoj izbor, ali se ne slazem sa propagiranjem i "reklamiranjem" istog mladjim narastajima. Navedi nam ljepote i prednosti koje ti pruza tvoj izbor ? Kao sto si nabrojala i one ruzne stvari koje pruza izbor onih koji nece da budu sami ...
Sva ova pitanja koja si postavila nisu stvar ličnog izbora, a stvar samoće u životu je ipak lični izbor ... Lijepo si rekla ovo za "viška" Fatihu... Koliko ih ti puta proučiš, bar kad prodješ pored mezarja ? Jedno je šta su te učili, drugo je koliko se toga pridržavaš ...wewa wrote:javice se vec Piupiu, ali da ja tebe, a i sve ostale koji misle slicno, nesto priupitam:PapakizSarajeva wrote:
Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?
Postujem tvoj izbor, ali se ne slazem sa propagiranjem i "reklamiranjem" istog mladjim narastajima. Navedi nam ljepote i prednosti koje ti pruza tvoj izbor ? Kao sto si nabrojala i one ruzne stvari koje pruza izbor onih koji nece da budu sami ...
ako vlastite zasluge i uticaj na drustvo svodis na reprodukciju, sta je onda s ljudima koji ne mogu imati djecu? usvajanje nije stvar izbora, nego lude srece. sta je s ljudima cija djeca umru/poginu? sta je s ljudima koji ne ostvare brak, a ne postanu ni roditelji? takve bi valjda odmah trebalo pogubiti.... ostaviti trag mozemo na razlicite nacine - mozemo nekoga necemu nauciti, mozemo pomoci slabijima i manje imucnima, mozemo pomoci komsijama, ostatku porodice i prijateljima, mozemo podici zaduzbinu ili napisati knjigu - a mozemo i vlastiti zivot zivjeti tako da budemo primjer drugima. primjer kako za srecu i dobrotu nije neophodno ostaviti genetski trag na planeti. a moze i sve ovo uz vlastitu djecu.
nego, kad se prouci fatiha, lijepo je prouciti i jednu 'viska' - za one kojima nema ko. mene su bar tako naucili.
I ja mislim al bi ja tu granicu od 50 spustio jos nize.Cossack wrote:Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalnoVjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
Vjerovatno ima i drugacijih varijanti ali ja ih jos nisam upoznao
Problem je sto se ovo uzima kao globalna konstanta, eto kao MORA se u dvoje, MORA me neko spomenuti kada otegnem papke, MORAM produziti vrstu itd. itd....PapakizSarajeva wrote: Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?
ma bravo za tebe kad znas sve zene koje imaju preko 50..jel to vrijedi i za razvedene?Cossack wrote:Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalnoVjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
Vjerovatno ima i drugacijih varijanti ali ja ih jos nisam upoznao
molim te, budi ljubazan pa pojasni, kako je to samoca stvar izbora?PapakizSarajeva wrote:
Sva ova pitanja koja si postavila nisu stvar ličnog izbora, a stvar samoće u životu je ipak lični izbor ... Lijepo si rekla ovo za "viška" Fatihu... Koliko ih ti puta proučiš, bar kad prodješ pored mezarja ? Jedno je šta su te učili, drugo je koliko se toga pridržavaš ...
Ja ću pokušati kratko, ionako će tema pod ključ.PapakizSarajeva wrote:
neka ba krvi..samo da ne zagine koja neudata..rekose da je steta da zauzima grobno mjesto*mima* wrote:haj ovo zatvorite......inace ce bit krvi
Hvala vam oboma na objasnjenju i izvinjenju.PapakizSarajeva wrote:Evo pridruziti cu se i ja ovom izvinjenju ... Mada mi nije jasno, ako je neko sam sebi svrha, ako je neko sam sebi dovoljan ... Zasto egzistira ??? Sta ostaje iza njega po cemu ce ga neko spominjati ? Ako nista, ja produzavam vrstu (ne znam do kada, jer ne znam kakav ce po ovom pitanju biti stav moga djeteta ). Mozda ce me nekada neko prapra praunuce spomenuti i prouciti Fatihu ... Draga nasa Piupiu, poslije tebe i poslije tvojih prijatelja ko ce te ikada spomenuti ( bar kao neku daleku, neznanu, bezimenu prapraprababu ) ?otherside wrote:
@piupiu, ja se izvinjavam zbog izraza "roknuti" koji sam upotrijebila u svom postu.
doduse, ja sam to izjavila za sebe, nisam nikome nista porucila ali u pravu si, nije primjereno.
izvini, ako zelis, mogu ukloniti cijeli post
plain vanilla wrote:neka ba krvi..samo da ne zagine koja neudata..rekose da je steta da zauzima grobno mjesto*mima* wrote:haj ovo zatvorite......inace ce bit krvi
Mashala nek nije razvedienim sve oduzetoplain vanilla wrote:neka ba krvi..samo da ne zagine koja neudata..rekose da je steta da zauzima grobno mjesto*mima* wrote:haj ovo zatvorite......inace ce bit krvi
PapakizSarajeva wrote:Vox-..., ne proglasavam nikoga jadnim, niti tako mislim, ali sam protiv propagiranja stvari koje manjina namece vecini. Pocevsi od branjenja kerova koji pojedose narod po ulicama, organizovanja gej parada, istospolnih brakova, divljanja automobilima po ulicama i sl ...